abonnement Unibet Coolblue
pi_53190872
Voorgaande topics
  • Aardbevingen #1
  • Aardbevingen #2
  • Aardbevingen #3
  • Aardbevingen #4
  • Aardbevingen #5

    Samenvatting
    Een aardbeving is een trilling of schokkende beweging van de aardkorst. Aardbevingen vinden plaats als er in de aardkorst plotseling veel energie vrijkomt. De energie plant zich dan in een golfbeweging vanuit het centrum naar de omgeving voort. Het denkbeeldige punt waar de beving ontstaat, het zwaartepunt van de energiedichtheid, heet het hypocentrum. Het punt aan het aardoppervlak daar loodrecht boven wordt het epicentrum genoemd. Een lijn van gelijke bevingintensiteit rond een epicentrum heet een isoseist. Seismologie is de wetenschap van aardbevingen.

    De meeste aardbevingen komen voor in de aardkorst tot op een diepte van ongeveer 30 kilometer. Er komen echter ook bevingen voor op dieptes tot ongeveer 700 kilometer. De meeste aardbevingen komen voor rondom de Grote Oceaan, in het Middellandse Zeegebied, in de Himalaya en Indonesië. Ook midden in oceanen komen bevingen voor. Aardbevingen die ontstaan onder de zeespiegel worden, minder correct, ook wel zeebevingen genoemd; een vloedgolf of tsunami kan dan het gevolg zijn.

    Veel aardbevingen hangen samen met de langzame interne bewegingen van de aardkorst. Op grote schaal kan het de aardschollen betreffen, die langzaam ten opzichte van elkaar bewegen (platentektoniek). Op kleinere schaal vindt er ook binnen de platen deformatie plaats.

    Door deze relatieve beweging wordt spanning opgebouwd in de korst. Als de spanning hoog genoeg is kan er een schoksgewijze beweging van het materiaal aan weerszijden van een breuk in de korst optreden: de aardbeving. Hierbij wordt (een deel van) de opgebouwde spanning ontladen. Naschokken zijn kleinere bevingen die binnen enkele uren na de eerste beving voelbaar zijn. Deze zijn vaak het gevolg van spanningsontlading op andere, nabijgelegen delen van dezelfde breuk of op andere nabije breuken. Dit type aardbevingen komt binnen platen voor tot een diepte van enkele tientallen kilometers en aan plaatranden ook tot op grotere diepte.

    Aardbevingen op dieptes van enkele honderden kilometers worden vaak toegeschreven aan andere mechanismen. Ten eerste kunnen deze worden veroorzaakt in een subducerende plaat door de overgang van mineralen van een fase naar de andere (zie convectie in de aarde). Wanneer de oude fase metastabiel was, kan de overgang naar de nieuwe fase zeer plotseling zijn. Op een vergelijkbare wijze kan het plotseling loslaten van water uit waterhoudende mineralen in de subducerende plaat een aardbeving veroorzaken.

    Kleine aardbevingen zijn het gevolg van vulkanische activiteit (vulkanische aardbevingen) of ontstaan door instorting van holtes in kalksteenformaties of mijnen (instortingsbevingen). Mogelijke andere oorzaken zijn ondergrondse kernproeven en meteorietinslagen.

    Menselijk ingrijpen kan bevingen veroorzaken. De bodemdaling door de winning van aardgas brengt aardschokken teweeg. Dit fenomeen doet zich onder meer voor in de provincie Groningen bij het dorp Loppersum.

    Hoe ontstaan ze?
    Een aardbeving is een trilling of schokkende beweging van de aardkorst. Aardbevingen worden veroorzaakt als er ergens in de aardkorst plotseling veel energie vrijkomt. Dit kan door bijvoorbeeld het langs elkaar heen schuiven van de aardschollen. (Platentektoniek genoemd) Of doordat aardschollen onder/over elkaar schuiven met brute kracht. De wrijving/spanning veroorzaakt dan een breuk/aardbeving.

    Breuklijnen, Aardschollen
    Op onderstaand plaatje kun je zien waar ter wereld de 'aardschollen' liggen. Op de grens van twee schollen komen dan ook de meeste aardbevingen ter wereld voor.



    Eén van de bekendste breuken ter wereld is de San Andreas Faultline (=breuklijn) in Californie. Deze is ontstaan doordat de Pacifische Plaat langzaam langs/onder de Noord Amerikaanse plaat schuift.



    Hoe worden ze gemeten?
    Aardbevingen komen meestal voor op een diepte tussen de 0 en 30 km. Maar ze kunnen ook op 600 km diepte voorkomen. Het punt aan de aardkorst oppervlakte dat loodrecht boven de plek van de beving staat noemen we het "epicentrum" De bevingen worden in kaart gebracht mbv de "Schaal van Richter (Vernoemd naar de geoloog Francis Richter uit 1935).

    De Richter schaal wordt gebruikt om de kracht van een aardbeving aan te geven. Het gaat daarbij om de hoeveelheid energie de vrijkomt tijdens de aardbeving. Op de Richter schaal wordt de kracht aangegeven met een getal. De Schaal van Richter is logaritmisch, dat wil zeggen dat de kracht van de aardbeving 10 keer zo groot is als het Richter getal met 1 toeneemt. Een aardbeving met kracht 6 is dus 10 keer zo zwaar als een aardbeving met kracht 5. Meer info over de richterschaal vind je o.a. in onderstaande links.

    De twaalf sterkste aardbevingen sinds 1900 zijn:



    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
        Locatie                      Datum       Kracht 
     1. Chile                        22-mei-1960 9.5
     2. Prince William Sound, Alaska 28-mrt-1964 9.2
     3. Off W. Coast of N. Sumatra   26-dec-2004 9.1
     4. Kamchatka                    04-nov-1952 9.0
     5. Off the Coast of Ecuador     31-jan-1906 8.8
     6. Rat Islands, Alaska          04-feb-1965 8.7
     7. Northern Sumatra, Indonesia  28-maa-2005 8.6
     8. Andreanof Islands, Alaska    09-maa-1957 8.6
     9. Assam - Tibet                15-aug-1950 8.6
    10. Kuril Islands                13-okt-1963 8.5
    11. Banda Sea, Indonesia         01-feb-1938 8.5
    12. Kamchatka                    03-feb-1923 8.5



    De aardbeving die de meeste slachtoffers kostte was overigens veel lichter. In 1976 deed zich in China een aardbeving voor met een kracht van 8.0. Omdat het een zeer dicht bevolkt gebied was waren er ongeveer 250.000 doden te betreuren. Op 26 december 2004 vond een aardbeving plaats voor de kust van het Indonesische eiland Sumatra. Deze zeebeving had een kracht van 9.0 op de schaal van Richter. Er vielen echter slachtoffers in de hele regio Zuid-Oost Azië (India, Sri Lanka, Thailand, Indonesië zelf) als gevolg van de tsunami (vloedgolf) die volgde op de zeebeving. Waarschijnlijk zijn daar ook 200.000 slachtoffers gevallen. (In 2003 vielen bij een aardbeving in Iran meer dan 40.000 doden bij een beving in Bam van 6.2)

    Aardbevingen? Ook in Nederland?
    Ook in Nederland komen aardbevingen voor. In het zuidoosten worden elk jaar kleine aardbevingen gemeten met een kracht van 2 tot 3 op de schaal van Richter. Soms zijn er sterkere aardbevingen, zoals op 13 april 1992 in de buurt van Roermond met een kracht van 5.8 en in 2002 iets ten oosten van Roermond in Duitsland met een kracht van 4.9.

    In Noord-Nederland komen, vooral in Groningen en Drenthe, lichte aardbevingen voor. Die worden naar alle waarschijnlijkheid veroorzaakt door de gaswinning uit de bodem, waardoor de aardbodem zakt. Op 24 oktober 2003 was er in de omgeving van Loppersum een lichte aardbeving met een kracht van 3.0. Het verslag van het KNMI over deze aardbeving vind je hier. In diezelfde omgeving vond ook op 22 september 2003 een (lichtere) aardbeving plaats, kracht 2.3.

    Hoeveel aardbevingen vinden er plaats?
    Het gemiddeld aantal bevingen per jaar met de bijbehorende magnitude (kracht) zijn:

    -3000 met magnitude 5.0-5.9
    -100 met magnitude 6.0-6.9
    -20 met magnitude 7.0-7.9
    -2 met magnitude 8.0 of meer

  • Dit plaatje geeft weer waar er aardbevingen zijn geweest tussen 1963 en 1998.
  • Dit plaatje geeft weer waar er aardbevingen zijn geweest tussen 1978 en 1987.

    Tsunami's - een gevolg van een zeebeving
    Sinds de catastrofale zeebeving op 2e kerstdag 2004 is het woord 'tsunami' niet meer weg te denken uit de woordenboeken. Wat is nou een Tsunami?

    Alle gebeurtenissen waarmee een grote hoeveelheid water in korte tijd wordt verplaatst kunnen een tsunami veroorzaken. Vloedgolven kunnen veroorzaakt worden door een zeebeving, een aardbeving waarvan het epicentrum onder de zeespiegel ligt, door een meteoriet, of door een vulkanische uitbarsting onder zee of vlak aan zee, vooral als daarbij door een grote aardverschuiving veel gesteente de zee in schuift. Ook bij plotseling afkalven van een gletsjer of ijsberg kan een vloedgolf ontstaan. Ook kan het zo zijn dat er grote stukken land of gebergte het water invallen. Hierdoor ontstaan vaak kleinere tsunami's omdat er minder water wordt verplaatst.

    De meeste tsunami's komen voor rondom de Grote Oceaan, omdat langs de randen daarvan door de platentektoniek de meeste aardbevingen plaatsvinden.



    Door de verplaatsing van de zeebodem, vooral als deze kilometers diep plaatsvindt, wordt een enorme kolom water opgetild. Aan het wateroppervlak is daarvan weinig te zien, er ontstaat een golf van misschien een hoogte van enkele decimeters, met een enorme golflengte van 100 tot 400 kilometer. Door deze grote golflengte zijn er op volle zee maar enkele pieken en dalen merkbaar; op een schip zal de tsunami ongemerkt voorbij gaan. Een golf die door de wind wordt veroorzaakt kan weliswaar een veel grotere hoogte bereiken, tot 10 meter, bij een golflengte van 200 meter, maar de energie die in de tsunami is opgeslagen is veel groter. De waterbeweging vindt bij een tsunami plaats tot op de zeebodem, terwijl een golf door de wind slechts aan het oppervlak van de zee te merken is. Een normale golf bereikt een snelheid tot 40 km/uur, maar een tsunami kan zich met een veel hogere snelheid verplaatsen. De periode van de tsunami (het tijdsverloop tussen twee toppen) bedraagt een kwartier tot een uur.

    Wat is GEE?
    GEE betekent Global Earthquake Explorer. Het is een programma voor je desktop waar je live aardbevingen en data mee ontvangt.

  • Developer page
  • Download GEE
  • Screenshots




    Naslagwerken / Informatie / Nuttige Links / Sites

    Aardbevingen
  • Nederlandse Aardbevingsite
  • US Geological Survey Website
  • WikiPedia Aardbeving
  • Natuurrampen pagina
  • Stan's Earthquake Warnings
  • Aardbevingsdossier Kennislink

    Tsunami's
  • WikiPedia Tsunami
  • Tsunamidossier Kennislink
  • Wiki Dossier Tsunami Ramp Azie 2004

    Deze op is te vinden in de FOK!Wiki:
  • Fok!Wiki OP/Aardbevingen

    [ Bericht 49% gewijzigd door Frutsel op 30-11-2007 09:18:49 ]
  • pi_53190875
    quote:
    Op vrijdag 14 september 2007 20:51 schreef Againzender het volgende:
    Er wordt in dat soort zones altijd gewacht op 'die ene grote'. Maar als je met aardschokken van 8.2, en daarna nog zware naschokken komt, vraag ik mij af of je dan niet met die grote te maken hebt.

    Maar goed, feit blijft dat de aarde erg onrustig is daar, die grote knal heeft alles gedestabiliseerd lijkt het.
    en er is al een 9.1 geweest enkele jaren geleden, ook niet onbelangrijk, hoewel een stuk naar het noordwesten.
    pi_53194525
    National cheographic en discovery maken vaak van die docu's met supervulkanen en mega aardbevingen. Vaak zijn het herhalingen, maar ook vaak erg 'het zou kunnen' scenario's.
    Kein gewalt! Wir sind das volk!
    Steps taken forwards but sleepwalking back again.
    ''And the Germans kill the Jews, And the Jews kill the Arabs, And the Arabs kill the hostages
    And that is the news.''
    pi_53195662
    Ik heb eergisteren de BBC serie 'Krakatoa, the last days' gekocht. Erg boeiend en komt ook op Discovery voorbij hier in Azie.
    pi_53202001
    quote:
    Op zaterdag 15 september 2007 13:46 schreef indahnesia.com het volgende:
    Ik heb eergisteren de BBC serie 'Krakatoa, the last days' gekocht. Erg boeiend en komt ook op Discovery voorbij hier in Azie.
    ik heb laatst 'Supervolcano' gekocht van BBC, iets mindere graphics maar desondanks erg interessant. Docu over Yellowstone Park
    pi_53224382
    Krakatoa en Supervolcano heb ik beide gezien, erg interessante BBC-docu's

    Zie ook -> National Geographic: PLANET EARTH in SEPT/OKT en [Films/Docu's/Boeken] Over onze planeet
    pi_53224389
    Dodental aardbevingen Indonesië stijgt iets

    JAKARTA - Op Sumatra zijn als gevolg van de zeer krachtige aardbeving van afgelopen woensdag 23 mensen om het leven gekomen.

    Dit heeft het Indonesische ministerie van Volksgezondheid zaterdag bekendgemaakt. Veertien doden vielen in Bengkulu, een West-Sumatraanse kustplaats die niet ver van het epicentrum lag.

    De schade in de streek is volgens zegslieden gigantisch. Naars schatting 5000 huizen zijn volledig verwoest en 13.000 huizen zijn beschadigd net als achthonderd scholen, 75 moskeeën en een honderdtal kantoren of overheidgebouwen.

    De aardbeving van woensdag was onder de zeebodem en had een kracht van 8,4 op de schaal van Richter. De beving werd gevolgd door een serie zeer zware naschokken
    pi_53235321
    Typisch dat het woord 'moskee' in de Nederlandse vertaling voorkomt. Hier in Indonesie is het altijd een 'gebedshuis', en daaronder zijn ook zeker kerken.
    pi_53266092
    Ik doe ook een duit in het zakje

    Indonesia's big one 'on its way'

    Story Highlights
    # Experts: 3 major quakes in past week increase chance of major disaster
    # On the equator, Sumatra holds the deadliest stretch of ocean in the world
    # Driven by the plate beneath the Indian Ocean, the entire coastline is flexing
    pi_53293758
    En nog een 6.1 in het getroffen gebied van vorige week

    pi_53293903
    Er zijn volgens BMG (het lokale KNMI hier) al meer dan 140 schokken geweest in het gebied. Deze 6.1 is wel weer vrij stevig idd.
    pi_53293944
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 10:27 schreef indahnesia.com het volgende:
    Hier krijg ik hem door als en 6.4 trouwens. (niet via USGS)
    zal straks wel weer geupgrade worden
      woensdag 19 september 2007 @ 10:38:52 #15
    33232 Againzender
    Vriend van de show
    pi_53294189
    quote:
    Op dinsdag 18 september 2007 11:19 schreef indahnesia.com het volgende:
    Ik doe ook een duit in het zakje

    Indonesia's big one 'on its way'

    Story Highlights
    # Experts: 3 major quakes in past week increase chance of major disaster
    # On the equator, Sumatra holds the deadliest stretch of ocean in the world
    # Driven by the plate beneath the Indian Ocean, the entire coastline is flexing
    Hm, onprettig idee. Het blijft inderdaad maar rommelen daar.
    [b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
    GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
    :P
    pi_53294228
    onprettig inderdaad, maar het is maar beter het te weten zodat men in ieder geval de goeie kant op rent als er een nieuwe golf aan komt.
    pi_53321987
    En nog een flinke zojuist...voorlopige rapport gaat uit van een 6.6

    pi_53322529
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 10:58 schreef Frutsel het volgende:
    En nog een flinke zojuist...voorlopige rapport gaat uit van een 6.6

    [afbeelding]
    laat me met rust!
    pi_53322567
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 11:18 schreef indahnesia.com het volgende:

    [..]

    laat me met rust!
    hij geeft um bij jou zeker als 6.8 ofzo?
    pi_53409464
    Halfuurtje geleden:
    quote:
    MAP 5.8 2007/09/23 14:13:42 -2.151 99.878 14.0 KEPULAUAN MENTAWAI REGION, INDONESIA
      Moderator zondag 23 september 2007 @ 20:57:26 #22
    8781 crew  Frutsel
    pi_53415064
    voor de kust van Kreta, een 5.3

    pi_53427595
    Terugvindertje, kan het dan iets makkelijker terugvinden voor mn schoolopdracht.
    pi_53464305
    quote:
    Op maandag 24 september 2007 11:31 schreef Crientj het volgende:
    Terugvindertje, kan het dan iets makkelijker terugvinden voor mn schoolopdracht.
    wat is je schoolopdracht?
    pi_53468888
    Een presentatie maken voor Aardrijkskunde; onderwerp is aardbevingen.
    pi_53488372
    quote:
    BreakingNewsOn: BREAKING NEWS -- MASSIVE EARTHQUAKE STRIKES NEW IRELAND REGION. DETAILS SOON. -- BREAKING NEWS
    Maar nog geen melding/bevestiging @ usgs .
    pi_53488391
    Ah je was me net voor

    6.9 wordt gemeld
    pi_53488431
    Hoe was je zo snel Roel? Twitter? Zit je dat te F5'en of is dat met een popup?
    pi_53488477


    Hier ergens moet ie komen
    pi_53488547
    quote:
    Op woensdag 26 september 2007 15:14 schreef Frutsel het volgende:
    Hoe was je zo snel Roel? Twitter? Zit je dat te F5'en of is dat met een popup?
    Twitter via de mail . Zag 't toevallig.
    pi_53488621
    quote:
    Op woensdag 26 september 2007 15:18 schreef Roel_Jewel het volgende:

    [..]

    Twitter via de mail . Zag 't toevallig.
    Ah dan krijg je heel wat mails nu
    pi_53488772
    Tsunami waarschuwing - Breaking News -
    Overal rinkelt wat, maar er wordt geen 'vierkantje' ingevuld bij USGS

    =========================================================
    TSUNAMI INFORMATION STATEMENT NUMBER 1
    NWS PACIFIC TSUNAMI WARNING CENTER EWA BEACH HI
    253 AM HST WED SEP 26 2007

    TO - CIVIL DEFENSE IN THE STATE OF HAWAII

    SUBJECT - TSUNAMI INFORMATION

    THIS STATEMENT IS FOR INFORMATION ONLY. NO ACTION REQUIRED.

    AN EARTHQUAKE HAS OCCURRED WITH THESE PRELIMINARY PARAMETERS

    ORIGIN TIME - 0236 AM HST 26 SEP 2007
    COORDINATES - 5.0 SOUTH 153.2 EAST
    LOCATION - NEW IRELAND REGION P.N.G.
    MAGNITUDE - 6.9 MOMENT

    EVALUATION

    BASED ON ALL AVAILABLE DATA A DESTRUCTIVE PACIFIC-WIDE TSUNAMI IS
    NOT EXPECTED AND THERE IS NO TSUNAMI THREAT TO HAWAII. REPEAT. A
    DESTRUCTIVE PACIFIC-WIDE TSUNAMI IS NOT EXPECTED AND THERE IS NO
    TSUNAMI THREAT TO HAWAII.

    THIS WILL BE THE ONLY STATEMENT ISSUED FOR THIS EVENT UNLESS
    ADDITIONAL DATA ARE RECEIVED.
    pi_53488817
    quote:
    Op woensdag 26 september 2007 15:21 schreef Frutsel het volgende:

    [..]

    Ah dan krijg je heel wat mails nu
    2 over de beving iig

    3:13 PM BreakingNewsOn: BREAKING NEWS -- PACIFIC TSUNAMI WARNING CENTER: EARTHQUAKE MAY GENERATE LOCAL TSUNAMIS WHICH MAY BE DESTRUCTIVE NEAR THE EPICENTER.
    pi_53488900
    staan d'r al 6 op de site
    pi_53489950
    Daar is ie dan eindelijk...
    pi_53536169
    http://edition.cnn.com/20(...).quake.ap/index.html
    quote:
    Quakes strike near New Caledonia

    NOUMEA, New Caledonia (AP) -- A series of earthquakes struck near the French islands of New Caledonia in the South Pacific on Friday, prompting increased vigilance for a tsunami, though officials said there was no immediate risk.

    About 15 quakes hit the region and some ranged in magnitude from 5.0 to 6.6, the U.S. Geological Survey said. The quakes struck around midday local time and most were centered in a region about 100 miles east of New Caledonia's Loyalty Islands, it said.

    There were no reports of injuries or damage in the sparsely populated atolls nearest the epicenter, said Capt. Jean-Christian Baratto, an official with the French High Commissariat in New Caledonia.

    He said residents of Maree Island, the closest to the epicenter, felt only "slight shaking."

    Stuart Koyanagi, a geophysicist with the Pacific Tsunami Warning Center in Hawaii, said the quakes were too small to generate a Pacific-wide tsunami.

    While the center warned that the largest of the quakes had the potential to generate a local tsunami, Baratto dismissed that possibility.

    "We are watching carefully. There is no risk of a local tsunami," he said.

    The French High Commissariat in New Caledonia convened an urgent meeting to discuss the quakes. Local police were warned to stay "vigilant," the commissariat said.

    New Caledonia is a collection of small islands with a population of about 221,000 people located some 1,120 miles northeast of Australia. It lies along the Pacific Basin's so-called "Ring of Fire," an arc of volcanoes and fault lines where quakes are frequent.

    The quakes came soon as New Caledonia is testing a new tsunami warning system, Baratto said. The system includes text messages that would be sent to cell phones in the case of a tsunami risk.
    pi_53536191
    'Fijne' reeks
    quote:
    MAP 5.2 2007/09/28 02:20:04 -21.352 169.472 10.0 SOUTHEAST OF THE LOYALTY ISLANDS
    MAP 5.0 2007/09/28 02:01:34 -21.206 169.304 10.0 SOUTHEAST OF THE LOYALTY ISLANDS
    MAP 5.3 2007/09/28 01:51:00 -21.287 169.434 10.0 SOUTHEAST OF THE LOYALTY ISLANDS
    MAP 5.5 2007/09/28 01:43:57 -23.652 169.300 10.0 SOUTHEAST OF THE LOYALTY ISLANDS
    MAP 6.6 2007/09/28 01:35:52 -21.255 169.412 10.0 SOUTHEAST OF THE LOYALTY ISLANDS
    MAP 5.6 2007/09/28 01:25:16 -21.293 169.499 10.0 SOUTHEAST OF THE LOYALTY ISLANDS
    MAP 6.4 2007/09/28 01:01:49 -21.442 169.368 10.0 SOUTHEAST OF THE LOYALTY ISLANDS
    MAP 5.9 2007/09/28 00:44:48 -21.376 169.230 10.0 SOUTHEAST OF THE LOYALTY ISLANDS
    MAP 4.9 2007/09/27 22:10:11 -21.187 169.235 10.0 SOUTHEAST OF THE LOYALTY ISLANDS
    MAP 5.4 2007/09/27 22:01:13 -21.266 169.375 10.0 SOUTHEAST OF THE LOYALTY ISLANDS
    MAP 5.3 2007/09/27 21:26:58 -21.219 169.216 10.0 SOUTHEAST OF THE LOYALTY ISLANDS
    MAP 5.5 2007/09/27 21:05:35 -21.202 169.343 15.4 SOUTHEAST OF THE LOYALTY ISLANDS
    MAP 5.0 2007/09/27 21:02:05 -21.362 169.496 10.0 SOUTHEAST OF THE LOYALTY ISLANDS
    MAP 5.4 2007/09/27 20:47:20 -21.208 169.274 10.0 SOUTHEAST OF THE LOYALTY ISLANDS
    MAP 5.2 2007/09/27 20:25:59 -21.205 169.304 10.0 SOUTHEAST OF THE LOYALTY ISLANDS
    MAP 6.3 2007/09/27 19:57:45 -21.278 169.366 21.1 SOUTHEAST OF THE LOYALTY ISLANDS
    pi_53543315
    En nog 2:
    quote:
    MAP 6.0 2007/09/28 11:16:39 -21.519 169.217 10.0 SOUTHEAST OF THE LOYALTY ISLANDS
    MAP 6.0 2007/09/28 11:12:41 -21.377 169.202 10.0 SOUTHEAST OF THE LOYALTY ISLANDS
      vrijdag 28 september 2007 @ 16:24:26 #41
    190319 NewsMann
    R.I.P A.Puerta !
    pi_53547261
    Pacific Tsunami Warning Center: Strong quake measuring at least 7.4 struck at a depth of 276km. -- JUST IN
    pi_53548912
    quote:
    Op vrijdag 28 september 2007 16:24 schreef NewsMann het volgende:
    Pacific Tsunami Warning Center: Strong quake measuring at least 7.4 struck at a depth of 276km. -- JUST IN
    Stevige zeebeving die van 7.4
    Maar gelukkig te diep om een tsunamie te kunnen veroorzaken
    Huidige trend atmosf. CO2 Mauna Loa: 411 ppm ,10 jaar geleden: 387 ppm , 25 jaar geleden: 358 ppm
    pi_53588084
    weer meerdere 6+ en een 7+.

    Als aardbeving tel je de laatste tijd bijna niet meer mee als een dikke 6+.
    Kein gewalt! Wir sind das volk!
    Steps taken forwards but sleepwalking back again.
    ''And the Germans kill the Jews, And the Jews kill the Arabs, And the Arabs kill the hostages
    And that is the news.''
      Moderator maandag 1 oktober 2007 @ 08:42:43 #44
    8781 crew  Frutsel
    pi_53609076
    7.4 quake bij de Auckland Islands en een naschok van 6.8

      Moderator maandag 15 oktober 2007 @ 15:11:55 #45
    8781 crew  Frutsel
    pi_53949403
    6.8 zojuist op het zuidelijk eiland van Nieuw Zeeland

    http://earthquake.usgs.go(...)uakes/us2007imal.php
      Moderator maandag 15 oktober 2007 @ 21:51:26 #47
    8781 crew  Frutsel
    pi_53955555
    major earthquake in Israel "soon"

    http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3459638,00.html

    Staat niet bij wat "soon" is
    pi_53961395
    quote:
    Op maandag 15 oktober 2007 21:51 schreef Frutsel het volgende:
    major earthquake in Israel "soon"

    http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3459638,00.html

    Staat niet bij wat "soon" is
    Da's vast als Iran overvliegt en iets laat vallen vanuit een vliegtuig...
    pi_53961408
    ik weet niet of die al gepost is, maar het is wel interessant
    pi_53961490
    ja, wel boeiend inderdaad. Waarheid? Geen idee.. zoals ze het brengen wel, dat doen ze dus goed.
      Moderator dinsdag 16 oktober 2007 @ 12:11:49 #52
    8781 crew  Frutsel
    pi_53966066
    4.2 Earthquake Reported in San Gabriel Mountains LA

    A magnitude 4.2 earthquake hit San Bernardino County early Tuesday, sending judders across the region, authorities said.

    The quake occurred at 1:53 a.m. and was centered about three miles north of Wrightwood, a remote community about 80 miles northwest of Los Angeles, the U.S. Geological Survey said on its Web site.

    The quake was strong enough to wake people as far away as the north Los Angeles suburb of Glendale.

    It was not immediately known if the quake had caused any damage or injuries.
    http://www.myfoxla.com/myfox/pages/Home/Detail?contentId=4649560&version=4&locale=EN-US&layoutCode=TSTY&pageId=1.1.1
      Moderator woensdag 17 oktober 2007 @ 08:28:31 #53
    8781 crew  Frutsel
    pi_53982978
    Gisteren een 4.0 bij Kuta; ten ZW van Bali. Vast wat geschokken toeristen.
    pi_54069295
    quote:
    MAP 6.0 2007/10/21 10:24:55 -6.375 154.601 62.8 BOUGAINVILLE REGION, PAPUA NEW GUINEA
    pi_54148249


    Tsunamiwaarschuwing na:
    quote:
    AP 7.1 2007/10/24 21:02:51 -3.909 101.061 30.0 SOUTHERN SUMATRA, INDONESIA
    pi_54149467
    Nu op CNN
    Aardbeving in Indonesie met kracht van 7.1 op schaal van Richter.
    Verder info volgt

    quote:
    Zware aardbeving voor de kust van Sumatra

    JAKARTA - Het Indonesische eiland Sumatra is donderdag (lokale tijd) getroffen door een aarbeving met een kracht van 7,1 op de schaal van Richter.
    ANP

    Het epicentrum van de beving lag zuidwestelijk van het eiland in zee.

    Na de beving werd een tsunamiwaarschuwing uitgegeven. Over schade of slachtoffers is niets bekend.

    Bron: NU.nl
    quote:
    JAKARTA, Indonesia (AP) -- A powerful earthquake rocked western Indonesia early Thursday, sending panicked residents fleeing from their homes and briefly triggering a tsunami warning.

    The quake had a preliminary magnitude of 7.1 and struck 135 kilometers (85 miles) west of Bengkulu, a coastal town off Sumatra island, the U.S. Geological Survey said.
    It hit 30 kilometers (18 miles) beneath the ocean floor.
    The Japan Meteorological Agency said there was a small possibility it could trigger a destructive, local tsunami.
    But the feared wave never came, and Indonesian authorities later lifted the alert

    Bron: CNN.com


    [ Bericht 29% gewijzigd door Devrim_ op 25-10-2007 01:13:26 ]
    pi_54149504
    op een eiland of kunnen ze daar een tsunami verwachten?
    pi_54149552
    Bij mij is het weerbericht bezig.
    pi_54149576
    Kzie niks op CNN
    pi_54149606
    quote:
    Op donderdag 25 oktober 2007 00:07 schreef Toffe_Ellende het volgende:
    op een eiland of kunnen ze daar een tsunami verwachten?
    Er was een Tsunami alarm maar dat alarm is volgens mij opgeheven..Het schijnt dat er op de plaats van aardbeving geen sensoren voor Tsunami's zijn oid
    pi_54149625
    quote:
    Op donderdag 25 oktober 2007 00:10 schreef admiraal_anaal het volgende:
    Kzie niks op CNN
    Het is alweer voorbij..blijkbaar niet belangrijk genoeg
    pi_54149633
    Sumatra idd noord/oosten van het eiland, tsunami alarm is volgens mij nog niet ingetrokken
    pi_54149784
    Nu ook op CNN.com

    A magnitude 7.1 earthquake rocks western Indonesia, sending panicked residents fleeing from their homes, AP reports. Details soon.

    http://edition.cnn.com/
    pi_54149942
    Oeh, das heftig gek!
    As the officer took her away, she recalled that she asked,
    "Why do you push us around?"
    And she remembered him saying,
    "I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
    pi_54150158
    BREAKING NEWS -- TSUNAMI WARNINGS ISSUED FOR INDIAN OCEAN. --
    pi_54150194
    Arme mensen daar. Ik hoop dat het mee zal vallen.
    pi_54150686
    De kans van een tsunami zoals toen met kerst is erg klein.
    pi_54150936
    quote:
    Op donderdag 25 oktober 2007 01:00 schreef Ivo1986 het volgende:
    De kans van een tsunami zoals toen met kerst is erg klein.
    Het tsunami alarm is dan ook opgeheven
    pi_54152741
    JAKARTA, Indonesia (AP) -- A powerful earthquake rocked western Indonesia before dawn Thursday, sending panicked residents fleeing from their homes and briefly triggering a tsunami warning.
    art.house.afp.jpg

    A woman salvages items from her newly built house at Air Besi in North Bengkulu Thursday.

    The quake had a preliminary magnitude of 7.1 and struck 85 miles west of Bengkulu, a coastal town on Sumatra island, the U.S. Geological Survey said. It was centered 18 miles beneath the ocean floor.

    The Pacific Tsunami Warning Center and Japan's Meteorological Agency said there was a small possibility it could trigger a destructive tsunami. But the wave never came, and Indonesian authorities later lifted the alert.

    There were no reports of damage after the tremor, which struck at 4 a.m., according to Arizal, a local meteorological official, who like many Indonesians goes by only one name.

    Residents in Bengkulu -- still jittery following a series of powerful quakes that struck the region early last month -- fled their homes, el-Shinta radio reported.



    Indonesia, the world's largest archipelago with a population of 235 million people, is prone to seismic upheaval because of its location on the "Ring of Fire," an arc of volcanos and fault lines encircling the Pacific Basin.
    pi_54161242
    Die foto is aan vervanging toe.. dateerd volgens mij van Kerst 2004
      Moderator woensdag 31 oktober 2007 @ 08:24:01 #72
    8781 crew  Frutsel
    pi_54277746
    Een 7.2 bij de Marianen

      Moderator woensdag 31 oktober 2007 @ 08:33:36 #74
    8781 crew  Frutsel
    pi_54277826
    Aardbeving met magnitude 5,6 treft Californië

    (Novum/AP) - De omgeving van San Francisco in de Amerikaanse staat Californië is dinsdagavond rond acht uur lokale tijd getroffen door een aardbeving met een momentmagnitude van 5,6. Dat heeft de Amerikaanse geologische dienst USGS gemeld. Het epicentrum van de beving lag ten noordoosten van de stad San José.

    Volgens de eerste berichten was de aardbeving in een groot gebied voelbaar, maar viel de schade mee. De burgemeester van San José, wiens huis pal op het epicentrum ligt, zei dat op wat schilderijen die van de muur kwamen na, de beving vrijwel zonder schade was gepasseerd. ,,Het schudde flink, maar het was niet die ene grote", aldus burgemeester Chuck Reed. USGS meldde een tiental naschokken, waarvan de zwaarste met een geringe magnitude van 2,1.



    [ Bericht 0% gewijzigd door Frutsel op 31-10-2007 09:07:48 ]
    pi_54277874
    quote:
    De omgeving van San Francisco in de Amerikaanse staat Florida is dinsdagavond rond acht uur lokale tijd getroffen door een aardbeving met een momentmagnitude van 5,6.
    heh? Waar?

    maar het kaartje is dus SF
      Moderator woensdag 31 oktober 2007 @ 09:06:44 #76
    8781 crew  Frutsel
      Moderator woensdag 31 oktober 2007 @ 09:07:26 #77
    8781 crew  Frutsel
    pi_54278232
    quote:
    Op woensdag 31 oktober 2007 08:37 schreef indahnesia.com het volgende:

    [..]

    heh? Waar?

    maar het kaartje is dus SF
    Dat viel mij ook al op
    Toen ik het bericht van nieuws.nl herschreef voor de FP dacht ik: WTF Florida???

    pi_54278260
    quote:
    Op woensdag 31 oktober 2007 09:06 schreef Frutsel het volgende:
    ook de FP maar ff gelinkt -> Aardbeving treft Californië
    netjes, ik zou er van maken 'Flinke beving treft Californie'
      woensdag 31 oktober 2007 @ 10:48:08 #79
    89730 Drugshond
    De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
    pi_54279995
    quote:
    BREAKING NEWS -- MASSIVE 7.0 EARTHQUAKE STRIKES THE MARIANA ISLANDS; NO TSUNAMI EXPECTED ALONG THE US COAST - WARNING CNTR. about 6 hours ago from web
    BREAKING NEWS -- MASSIVE 6.9 EARTHQUAKE STRIKES THE MARIANA ISLANDS. -- BREAKING NEWS about 6 hours ago from web
    En nog eentje.
    pi_54280059
    quote:
    Op woensdag 31 oktober 2007 10:48 schreef Drugshond het volgende:

    [..]

    En nog eentje.
    denk dat het dezelfde is.
    pi_54605227
    7.7 Mw - ANTOFAGASTA, CHILE

    Dostojewski: "Je kunt je niet van je eigen gezond verstand overtuigen door je buurman op te sluiten."
    pi_54605311
    "Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
    pi_54606175
    quote:
    Op woensdag 14 november 2007 17:12 schreef Caesu het volgende:
    7.7 Mw - ANTOFAGASTA, CHILE

    [ afbeelding ]
    Hier was ik tot 2 weken geleden!!
    Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
    Ik vind je sig nogal denigrerend.
    pi_54606443
    Zware aardbeving in Chili
    Uitgegeven: 14 november 2007 17:40


    WASHINGTON - Een zware aarbeving met een kracht van 7,7 op de schaal van Richter heeft woensdag het noorden van Chili getroffen. Dat meldde het Amerikaanse geologische centrum USGS.

    De beving was 60 kilometer onder het aardoppervlak en het epicentrum lag ruim 100 kilometer ten westen van Calama. De stad telt ruim 140.000 inwoners. In Calama en ook de verder gelegen plaats Arica viel de elektriciteit uit en renden mensen in paniek de straat op. Over mogelijke slachtoffers en schade is niets bekend. De aardbeving was in een gebied waar veel grote kopermijnen zijn.

    In augustus kwamen meer dan vijfhonderd mensen om het leven toen een aardbeving met een kracht van 8,0 buurland Peru trof.

    Bron: nu.nl
    Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
    Ik vind je sig nogal denigrerend.
    pi_54617215
    quote:
    Op woensdag 14 november 2007 17:59 schreef OA het volgende:

    [..]

    Hier was ik tot 2 weken geleden!! [afbeelding]
    dan prijs je maar heel gelukkig
    pi_54618287
    quote:
    Op donderdag 15 november 2007 01:15 schreef indahnesia.com het volgende:
    Lekker prjsschieten, twee van 7.0 of groter in enkele uren
    Mis ik iets? Ik zie er maar één ?
    pi_54618335
    Doden door zware aardbeving Chili

    SANTIAGO/WASHINGTON - Bij een zware aardbeving in het noorden van Chili zijn woensdag doden gevallen. Zeker twee personen kwamen om het leven, meldden de autoriteiten. Bijna 120 personen raakten gewond.

    De twee sterfgevallen vielen in de stad Tocopilla, zo'n 1600 kilometer ten noorden van de hoofdstad Santiago. Twee vrouwen van 88 en 54 jaar oud werden er bedolven onder instortende muren.

    De zwaarste schok had een kracht van 7,7 op de schaal van Richter. De beving was zestig kilometer onder het aardoppervlak en het epicentrum lag ruim honderd kilometer ten westen van de stad Calama in de Atacama-woestijn, meldde het Amerikaanse geologische centrum USGS. Enkele uren later volgde een naschok van 5,7 op de schaal van Richter.

    Paniek

    In Calama en andere plaatsen viel de elektriciteit uit en renden mensen in paniek de straat op. Ook is er schade aan gebouwen. In de Chileense hoofdstad Santiago, 1200 kilometer zuidelijker, was de schok voelbaar. In de Boliviaanse stad La Paz werden regeringsgebouwen geëvacueerd. Elders in het zuiden en midden van Amerika deden zich ook aardbevingen voor. Hierbij zouden geen slachtoffers zijn gevallen.

    Langs de westkust van Zuid-Amerika schuren twee tektonische platen langs elkaar: de Nazcaplaat en de Zuid-Amerikaanse plaat. In augustus kwamen meer dan vijfhonderd mensen om het leven toen een aardbeving met een kracht van 8,0 het Chileense buurland Peru trof. (nu.nl)
    pi_54626903
    quote:
    Op donderdag 15 november 2007 08:14 schreef Frutsel het volgende:

    [..]

    Mis ik iets? Ik zie er maar één ?
    jah, ik ook.. die was van 31 oktober
    pi_54629559
    quote:
    Op donderdag 15 november 2007 08:20 schreef Frutsel het volgende:
    Doden door zware aardbeving Chili


    De twee sterfgevallen vielen in de stad Tocopilla, zo'n 1600 kilometer ten noorden van de hoofdstad Santiago. Twee vrouwen van 88 en 54 jaar oud werden er bedolven onder instortende muren.
    Vind ik niet vreemd, nu ik er geweest ben...
    Wát een ongehoord lelijke en gammele stad is dat zeg...
    Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
    Ik vind je sig nogal denigrerend.
    pi_54631438
    MAP 5.6 2007/11/15 15:15:50 -22.456 -70.030 26.2 ANTOFAGASTA, CHILE
    MAP 6.8 2007/11/15 15:06:01 -22.881 -70.067 35.0 ANTOFAGASTA, CHILE
    MAP 6.2 2007/11/15 15:03:11 -22.738 -70.215 37.8 ANTOFAGASTA, CHILE

    2 flinke naschokken in Chili
    pi_54639675
    Mijn zus en zwager zitten in Noord-Chili, ze zijn met een gids op expeditie door de Atacamawoestijn naar de hoogste vulkaan ter wereld 6893m. Dat is niet ver van het epicentrum. Gelukkig kregen we van de reisorganisatie bericht dat ze tijdens de aardbeving niet in de stad Calama zaten, maar al ergens in een bergkampement in de rimboe. Ze zijn dus omgedeerd en er kan nu weinig gebeuren: er kan geen dak op je hoofd vallen als je in een tent slaapt, ook heb je geen last van uitvallen van de elektriciteit en waterleiding, want die is daar helemaal niet..
      Moderator vrijdag 16 november 2007 @ 08:36:24 #94
    8781 crew  Frutsel
    pi_54642975
    Lekker dan.. een 6.7 op de grens van Colombia - Ecuador

      Moderator vrijdag 16 november 2007 @ 08:37:25 #95
    8781 crew  Frutsel
    pi_54642993
    quote:
    Op donderdag 15 november 2007 23:59 schreef emmy het volgende:
    Mijn zus en zwager zitten in Noord-Chili, ze zijn met een gids op expeditie door de Atacamawoestijn naar de hoogste vulkaan ter wereld 6893m. Dat is niet ver van het epicentrum. Gelukkig kregen we van de reisorganisatie bericht dat ze tijdens de aardbeving niet in de stad Calama zaten, maar al ergens in een bergkampement in de rimboe. Ze zijn dus omgedeerd en er kan nu weinig gebeuren: er kan geen dak op je hoofd vallen als je in een tent slaapt, ook heb je geen last van uitvallen van de elektriciteit en waterleiding, want die is daar helemaal niet..
    Gelukkig dat er nix aan de hand is emmy
    Hebben ze het wel gevoeld allemaal? Dat zal wel dan
    pi_54643393
    quote:
    Op vrijdag 16 november 2007 08:37 schreef Frutsel het volgende:

    [..]

    Gelukkig dat er nix aan de hand is emmy
    Hebben ze het wel gevoeld allemaal? Dat zal wel dan
    Dat weet ik nog niet wij hebben geen contact gehad met hen, maar de reisorganisatie heeft ons verzekerd dat er met hun groep niets aan de hand is. Maar het is zowiezo een spannende reis (Ojos del Salado-tour) met vulkanen, gletsjers en beklimmingen van meerdere bergen van boven de 5000 meter, met als top een berg van 6893 meter....
    pi_54731143
    Sumatra prepares after psychic 'predicts 8.5 magnitude quake'
    quote:
    Officials in the province of Bengkulu in western Sumatra said on Monday that they were taking precautionary measures after a psychic from Brazil warned that a powerful earthquake was to strike the area next month. Husni Hassanuddin, a spokesman for the province, said that the Indonesian embassy in Brazil had sent a letter from a ... ( read on )
    Daar gaan we weer
    pi_54731376
    quote:
    Op dinsdag 20 november 2007 03:19 schreef indahnesia.com het volgende:
    Sumatra prepares after psychic 'predicts 8.5 magnitude quake'
    [..]

    Daar gaan we weer
    8.5 ... Dat zou weer een flinke zijn, met enorme schade en dodenaantallen...
    Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
    Ik vind je sig nogal denigrerend.
      Moderator dinsdag 20 november 2007 @ 08:30:56 #99
    8781 crew  Frutsel
    pi_54731831
    Hmm... in 1998 heeft h ij de tsunami van 2004 voorspeld? ook op datum?
    of is dat een "er komt een mega quake + tsunami de komende 10 jaar voorspelling"

    wel interessant.. we schrijven 23 december maar weer op dan
      Moderator woensdag 21 november 2007 @ 08:14:35 #100
    8781 crew  Frutsel
    pi_54753449


    Flinke naschok nog daar in Chli... 6.3
    pi_54753510
    quote:
    Op vrijdag 16 november 2007 09:07 schreef emmy het volgende:

    [..]

    Dat weet ik nog niet wij hebben geen contact gehad met hen, maar de reisorganisatie heeft ons verzekerd dat er met hun groep niets aan de hand is. Maar het is zowiezo een spannende reis (Ojos del Salado-tour) met vulkanen, gletsjers en beklimmingen van meerdere bergen van boven de 5000 meter, met als top een berg van 6893 meter....
    Niet perse.. de 8.4 afgelopen september (net uit de kust) zorgde voor maar 23 doden. opmerkelijk genoeg trouwens
    pi_54753520
    quote:
    Op dinsdag 20 november 2007 08:30 schreef Frutsel het volgende:
    Hmm... in 1998 heeft h ij de tsunami van 2004 voorspeld? ook op datum?
    of is dat een "er komt een mega quake + tsunami de komende 10 jaar voorspelling"

    wel interessant.. we schrijven 23 december maar weer op dan [afbeelding]
    In beide gevallen kan ik ook wel zoiets roepen. Helaas zul je zien dat er rond die tijd wel een fikse aardbeving komt, wat dan genoeg is om in ieder geval te roepen "zie je wel!".

    pi_54768350
    quote:
    Op vrijdag 16 november 2007 09:07 schreef emmy het volgende: [..] Dat weet ik nog niet wij hebben geen contact gehad met hen, maar de reisorganisatie heeft ons verzekerd dat er met hun groep niets aan de hand is. Maar het is zowiezo een spannende reis (Ojos del Salado-tour) met vulkanen, gletsjers en beklimmingen van meerdere bergen van boven de 5000 meter, met als top een berg van 6893 meter....
    Maandag heeft mijn zus gebeld uit Chili: Ze zei: 'We hebben een aardbeving gehad. Nou, we hebben hem gevoeld, hoor. Er waren er, die dachten, dat ze ziek werden. Het leek wel op zeeziek. We stonden te zwaaien op onze benen en wisten gewoon niet wat er gebeurde." Maar van de groep heeft niemand er nadelige gevolgen van.
    pi_54777807
    6.7 strikes Papua New Guinea

    pi_54804845
    6.1 NORTHERN SUMATRA, INDONESIA

    Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
    Ik vind je sig nogal denigrerend.
    pi_54831418
    Rommelt 'lekker' bij Indonesië vandaag...
    quote:
    MAP 5.8 2007/11/25 17:41:37 -2.235 100.396 30.0 KEPULAUAN MENTAWAI REGION, INDONESIA
    MAP 6.4 2007/11/25 16:02:18 -8.299 118.385 30.0 SUMBAWA REGION, INDONESIA
    MAP 5.1 2007/11/25 13:53:48 29.734 69.549 35.0 PAKISTAN
    MAP 5.0 2007/11/25 11:26:14 -25.735 178.226 653.9 SOUTH OF THE FIJI ISLANDS
    MAP 5.0 2007/11/25 10:07:53 -5.355 102.069 35.0 SOUTHERN SUMATRA, INDONESIA
    MAP 6.1 2007/11/25 02:51:51 -2.932 100.930 10.0 KEPULAUAN MENTAWAI REGION, INDONESIA
    MAP 5.4 2007/11/25 00:11:35 -16.039 -172.686 45.0 SAMOA ISLANDS REGION
      Moderator zondag 25 november 2007 @ 19:15:48 #108
    8781 crew  Frutsel
    pi_54831520
    voorbode voor die voorspelling voor 23 december denk ik
    pi_54840315
    quote:
    Dat lijkt haast een uit de hand gelopen kernproef in tribaal gebied
    pi_54840337
    quote:
    Op zondag 25 november 2007 19:15 schreef Frutsel het volgende:
    voorbode voor die voorspelling voor 23 december denk ik [afbeelding]


    Hier nog een dan, een stuk naar het oosten. Dat wel.

    6.8 magnitude earthquake strikes of Sumbawa island
    quote:
    A strong earthquake with a magnitude of 6.8 struck off Sumbawa island in southern central Indonesia early Monday, injuring at least 17 people and prompting a tsunami warning that was later lifted, officials said. The Indonesian meteorological agency measured the quake at 6.8, though the US Geological Survey later revised its same initial calculation down ... ( read on )
    pi_54840620
    Die aardbevingen bij Raba en Labuhanbajo zijn allemaal net ten oosten van de Tambora vulkaan. Nu is deze vrijwel niet actief, maar zit er wat aan te komen?

    Date Magn. Location Long. Lat.
    2007-11-26 10:31:58 WITA 5.6 41km N.W. of Raba 118.700 -8.100
    2007-11-26 09:56:55 WITA 5.1 62 km S.W. of Labuhanbajo 119.350 -8.670
    2007-11-26 05:44:59 WITA 5.0 93 km N.W. of Raba 118.740 -7.630
    2007-11-25 19:53:10 UTC 6.8 48 kmN.W. of Raba 118.520 -8.110
    2007-11-25 17:41:37 UTC 6.0 107 km N.W. of Mukomuko 100.180 -2.360
    2007-11-25 17:15:10 UTC 5.0 44 km N.W. of Raba 118.480 -8.180
    2007-11-25 16:52:50 UTC 4.9 66 km S. of Raba 118.550 -9.030
    2007-11-26 00:02:20 WITA 6.7 50 km N.W. of Raba 118.350 -8.270
    2007-11-25 17:07:55 WIB 5.6 164 km S.W. of Bengkulu 101.870 -5.220

    http://indahnesia.com/earthquake/2/last_24_hours.php
      Moderator maandag 26 november 2007 @ 15:21:37 #112
    8781 crew  Frutsel
    pi_54848119
    6.2 strikes Japan

      Moderator dinsdag 27 november 2007 @ 13:20:10 #113
    8781 crew  Frutsel
    pi_54868542


    MAP 6.6 2007/11/27 11:50:02 -11.021 162.166 41.6 SOLOMON ISLANDS
    pi_54928555
    Magnitude 7.3 - MARTINIQUE REGION, WINDWARD ISLANDS



    in de buurt van de Nederlandse SSS-eilanden.
    Dostojewski: "Je kunt je niet van je eigen gezond verstand overtuigen door je buurman op te sluiten."
    pi_54928600
    BREAKING NEWS: 7.3 quake strikes Martinique

    pi_54928759
    quote:
    Powerful earthquake hits Caribbean

    5 minutes ago

    ROSEAU, Dominica - A powerful earthquake rocked the eastern Caribbean on Thursday, the U.S. Geological Survey said. No damage was immediately reported.

    The earthquake, with a magnitude of 7.3, was centered 23 miles southeast of Roseau, the capital of Dominica, where the shaking lasted for about 20 seconds. The quake was felt as far away as Puerto Rico.

    The quake struck at 2 p.m. EST at a depth of 90 miles beneath the surface of the Earth, according to the geological survey's Web site.
    AP
    Dostojewski: "Je kunt je niet van je eigen gezond verstand overtuigen door je buurman op te sluiten."
    pi_54930416
    Is er een tsunami waarschuwing afgegeven?
    Life is Music
    pi_54930471
    quote:
    Op donderdag 29 november 2007 20:42 schreef Caesu het volgende:

    [..]

    AP


    Hopen dat de schade meevalt.
    "Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
    pi_54930735
    quote:
    Op donderdag 29 november 2007 21:37 schreef Fredo55 het volgende:
    Is er een tsunami waarschuwing afgegeven?
    quote:
    Zware aardbeving op Martinique

    Uitgegeven: 29 november 2007 21:01
    Laatst gewijzigd: 29 november 2007 21:36

    FORT-DE-FRANCE - Op het Franse eiland Martinique heeft zich donderdag een aardbeving voorgedaan. De beving had een kracht van 7,3 op de schaal van Richter, meldde het Amerikaans seismologisch instituut USGS.
    ANP

    Het is nog onduidelijk of de beving slachtoffers heeft veroorzaakt.

    De beving was ook te voelen op de bovenwindse Antillen, meldden getuigen. Mensen op St. Maarten renden tijdens de beving, die bijna een halve minuut duurde, uit woningen en gebouwen de straat op uit angst voor instortingsgevaar. Voor zover bekend veroorzaakte de beving daar weinig schade.

    Het epicentrum van de aardbeving lag op een diepte van 142 kilometer, zei een woordvoerder van het KNMI. "Omdat de beving zo diep gebeurde, was ze wel heel goed te voelen, maar is de verwachting niet dat er heel veel schade is." Er is geen tsunami-alarm afgegeven.

    (c) ANP
    Dostojewski: "Je kunt je niet van je eigen gezond verstand overtuigen door je buurman op te sluiten."
    pi_54931132
    apart dat men hier geen tsunami alarm afgeeft en vaak in de stille oceaan altijd direct
    pi_54937785
    quote:
    Op donderdag 29 november 2007 21:58 schreef Frutsel het volgende:
    apart dat men hier geen tsunami alarm afgeeft en vaak in de stille oceaan altijd direct [afbeelding]
    Misschien waren ze op een dergelijk grote beving niet voorbereid of liggen er geen tsunami-meet-instrumenten om e.e.a. te controleren.
      Moderator vrijdag 30 november 2007 @ 08:11:03 #124
    8781 crew  Frutsel
    pi_54938111
    quote:
    Op vrijdag 30 november 2007 07:05 schreef indahnesia.com het volgende:

    [..]

    Misschien waren ze op een dergelijk grote beving niet voorbereid of liggen er geen tsunami-meet-instrumenten om e.e.a. te controleren.
    Volgens mij heeft de Atlantische Oceaan juist een prima tsunami waarschuwingssysteem dacht ik
    pi_54938238
    quote:
    Op donderdag 29 november 2007 21:58 schreef Frutsel het volgende:
    apart dat men hier geen tsunami alarm afgeeft en vaak in de stille oceaan altijd direct
    Hai Frutsel,

    De diepte van de aardbeving sloot de kans op een tsunamie uit.

    groet
    Huidige trend atmosf. CO2 Mauna Loa: 411 ppm ,10 jaar geleden: 387 ppm , 25 jaar geleden: 358 ppm
      Moderator vrijdag 30 november 2007 @ 08:33:55 #126
    8781 crew  Frutsel
    pi_54938370
    quote:
    Op vrijdag 30 november 2007 08:23 schreef barthol het volgende:

    [..]

    Hai Frutsel,

    De diepte van de aardbeving sloot de kans op een tsunamie uit.

    groet
    Hmm.... Thx...
    Is het wetenschappelijk bewezen dat op die dieptes 'het niet kan' ?
    pi_54938606
    quote:
    Op vrijdag 30 november 2007 08:33 schreef Frutsel het volgende:

    [..]

    Hmm.... Thx...
    Is het wetenschappelijk bewezen dat op die dieptes 'het niet kan' ?
    Ik dacht dat zeebevingen die tsunamies kunnen hooguit 20 km diep kunnen zijn, maar ik weet niet of dat wetenschappelijk bewezen is. Er moet in elk geval iets aan de zeebodem veranderen om de waterverplaatsing
    in gang te brengen.
    Bij de indonesische archipel kunnen bevingen aan de zuid en zuidwest kant, dus vlak bij de subductiezone en vrij ondiep, wel tsunamies veroorzaken, maar een beving in de Javazee niet, want zover van de subductiezone is de beving bijna altijd op een heel grote diepte. Die hele diepe aardbevingen geven ook veel minder schade, zelfs als ze van een hoge magnitude zijn.

    groet.
    Huidige trend atmosf. CO2 Mauna Loa: 411 ppm ,10 jaar geleden: 387 ppm , 25 jaar geleden: 358 ppm
      Moderator vrijdag 30 november 2007 @ 09:14:48 #128
    8781 crew  Frutsel
    pi_54938939
    Het lijkt me dat bijv door een diepe beving er mogelijk een diepe trog / diep gat kan ontstaan die een enorme waterverplaatsing met zich mee kan hebben?

    Die van 2004 was idd op 10 km diepte...dat is waar.

    Hoe snel weten ze dan hoe diep die quake was? Sneller dan bijv het afgevenvan een tsunamialarm dus?
    pi_54960170
    quote:
    Op vrijdag 30 november 2007 09:14 schreef Frutsel het volgende:
    Het lijkt me dat bijv door een diepe beving er mogelijk een diepe trog / diep gat kan ontstaan die een enorme waterverplaatsing met zich mee kan hebben?

    Die van 2004 was idd op 10 km diepte...dat is waar.

    Hoe snel weten ze dan hoe diep die quake was? Sneller dan bijv het afgevenvan een tsunamialarm dus?
    Hai frutsel,

    Met diepe bevingen praat je al snel over bevingen van 30km tot een paar honderd kilometer diepte. Dat is veel dieper dan de diepste zeetrog. Deze aardbeving bij Martinique was bijvoorbeeld op 142 km diepte en die zware aardbeving van een aantal maanden geleden aan de noordkust van Java, net in de Javazee, was die niet iets van tweehonderd km diepte? Ik weet eigenlijk niet het fijne ervan hoe ze met die seismogrammen zo snel de plaats van het epicentrum en de diepte van de beving kunnen bepalen, maar het valt mij op dat zodra het gebeuren van bevingen bekend worden, zowel het epicetrum en de diepte gegeven worden.

    Het is eigenlijk iets wat ik altijd geleerd heb, altijd gelezen heb als het over tsunamies ging, dat als een tsunami door een zeebeving veroorzaakt wordt, dat het dan altijd relatief ondiepe zeebevingen betreft met een magnitude van 7 of meer. Dat bij echt diepe aardbevingen geen tsunamies zullen optreden.

    Ik zou het alleen opnieuw moeten opzoeken in de documentatie over tsunamies om verwijzingen naar die bewering te kunnen geven. Eigenlijk las ik er als kind al over in mijn ouderlijk huis, toen nog in tijdschriften zoals National Geographic en het nederlandse Natuur en Techniek. Maar dat is zolang geleden dat ik nu wat serieuzere bronnen erover zou moeten naslaan en noemen.

    Maar wel een goede vraag van je. Hoe weten ze zo snel waar de beving gebeurde en hoe diep die gebeurde. Ik zou het heel tof vinden als iemand die Geologie studeert of gestudeerd heeft daar wat meer over zou kunnen vertellen. Ik ken wel die plaatjes die horen bij de uitleg van seismische registratie, maar iemand die er echt veel van weet, en die het allemaal goed zou kunnen uitleggen... dat zou geweldig zijn.

    Groet
    Huidige trend atmosf. CO2 Mauna Loa: 411 ppm ,10 jaar geleden: 387 ppm , 25 jaar geleden: 358 ppm
    pi_55098552
    Het Indonesische eiland is getroffen door een zware aardbeving. Details over de kracht van de beving of eventuele slachtoffers zijn nog niet bekend. Op Bali wordt op dit moment een milieu-conferentie van de VN gehouden.

    Meer volgt ....

    nieuwnieuws.nl
    pi_55098649
    5.3 niets aan de hand
    Dostojewski: "Je kunt je niet van je eigen gezond verstand overtuigen door je buurman op te sluiten."
    pi_55098810
    Niets aan de hand, ligt 200 kilometer uit de kust, dus wellicht hebben ze het amper gevoeld. Paniekzaaiers ook.
      Moderator zondag 9 december 2007 @ 13:07:17 #133
    8781 crew  Frutsel
    pi_55143172
    Flinke bij Fiji 7.8

    pi_55143280
    pi_55143323
    Maar wel 150 km diep, dus de schok zal geen tsunami veroorzaken, over een groot gebied gevoeld worden. De schade zal daarentegen wel relatief meevallen vermoed ik zo.
    pi_55290790
    Aardbeving op Molukken
    Uitgegeven: 15 december 2007 13:45

    JAKARTA - Inwoners van Saumlaki op de Molukken in Indonesië zijn zaterdag opgeschrikt door een aardbeving van 7,1 op de schaal van Richter. Bewoners meldden dat deze beving de grootste in is sinds tijden.

    De beving, die twee minuten duurde, veroorzaakte onder meer paniek bij patiënten in het ziekenhuis die meteen naar buiten renden of strompelden.

    Bouw

    In het getroffen gebied zijn de meeste huizen gebouwd met bamboe en een laagje cement. Dit ontwerp stamt uit de Nederlandse koloniale tijd en biedt ook nu nog aanzienlijke weerstand bij aardbevingen.

    Er zijn tot dusver nog geen berichten over schade of gewonden.

    (c) ANP



    Earthquake Details
    Magnitude 6.3
    Date-Time Saturday, December 15, 2007 at 09:39:49 UTC
    Saturday, December 15, 2007 at 06:39:49 PM at epicenter
    Time of Earthquake in other Time Zones
    Location 6.652°S, 131.189°E
    Depth 20.3 km (12.6 miles) (poorly constrained)
    Region KEPULAUAN TANIMBAR REGION, INDONESIA
    Distances 150 km (90 miles) N of Saumlaki, Tanimbar Islands, Indonesia
    350 km (215 miles) WSW of Dobo, Aru Islands, Indonesia
    645 km (400 miles) N of DARWIN, Northern Territory, Australia
    2700 km (1680 miles) E of JAKARTA, Java, Indonesia

    Location Uncertainty horizontal +/- 11.4 km (7.1 miles); depth +/- 34.4 km (21.4 miles)
    Parameters Nst= 45, Nph= 45, Dmin=>999 km, Rmss=1.44 sec, Gp= 61°,
    M-type=moment magnitude (Mw), Version=7
    Source USGS NEIC (WDCS-D)

    Event ID us2007kyam

    Idd, correctie 6.3..

    [ Bericht 40% gewijzigd door Nasi op 15-12-2007 14:27:01 ]
    If the attacking bear is black, fight back!.. If the attacking bear is brown, drop down!
    pi_55290819
    correctie: 6.3
    Dostojewski: "Je kunt je niet van je eigen gezond verstand overtuigen door je buurman op te sluiten."
    pi_55291249
    "De beving, die twee minuten duurde, "

    Tering .
    pi_55358851
    Volgens mijn schoonfamilie en vrienden van mijn vrouw hebben er veel schokken plaatsgevonden in het midden van Chili. Iedereen is bang voor een zware aardbeving (die eigenlijk al jaren in de lucht hangt) rond Santiago en Vina del Mar.

    Hopelijk valt het mee...
    pi_55359360
    quote:
    Op dinsdag 18 december 2007 12:57 schreef MirageF1 het volgende:
    Volgens mijn schoonfamilie en vrienden van mijn vrouw hebben er veel schokken plaatsgevonden in het midden van Chili. Iedereen is bang voor een zware aardbeving (die eigenlijk al jaren in de lucht hangt) rond Santiago en Vina del Mar.

    Hopelijk valt het mee...
    Laatste dagen zijn er wel wat schokken geweest.
    quote:
    MAP 6.6 2007/12/16 08:09:19 -22.927 -70.079 52.6 ANTOFAGASTA, CHILE
    MAP 5.9 2007/12/15 18:22:29 -32.681 -71.472 32.2 OFFSHORE VALPARAISO, CHILE
    MAP 5.0 2007/12/15 11:19:55 -23.044 -70.357 28.6 ANTOFAGASTA, CHILE
    pi_55382412
    http://earthquake.usgs.gov/eqcenter/eqinthenews/2007/us2007lcaq/

    Twee stuks bij Alaska:

    MAP 5.3 2007/12/19 09:44:23 51.261 -179.187 50.9 ANDREANOF ISLANDS, ALEUTIAN IS., ALASKA
    MAP 7.2 2007/12/19 09:30:31 51.495 -179.473 56.3 ANDREANOF ISLANDS, ALEUTIAN IS., ALASKA

    BreakingNewsOn: BREAKING NEWS -- A TSUNAMI
    WARNING IS IN EFFECT WHICH INCLUDES THE
    ALASKA COASTAL AREAS FROM NIKOLSKI TO
    ATTU. U.S. COAST ON STANDBY.
    pi_55382879
    The Tsunami Warning is canceled for Alaska. No destructive tsunami has been recorded, Alaska Tsunami Warning Center says.
    pi_55412473
    6.6 op het Noordereiland van NieuwZeeland

    pi_55412490
    Deze 5.3 bij Ankara... kon nog wel eens voor wat problemen hebben gezorgd

    pi_55413496
    quote:
    Op donderdag 20 december 2007 11:48 schreef Frutsel het volgende:
    Deze 5.3 bij Ankara... kon nog wel eens voor wat problemen hebben gezorgd [afbeelding]

    [afbeelding]
    Dan valt een 5.3 nog wel mee, want ze 'wachten' op een veel grotere klapper in die regionen
    pi_55413825
    WELLINGTON, New Zealand — A magnitude 6.8 earthquake off New Zealand's east coast rocked much of mainland New Zealand on Thursday, emergency officials said.

    No immediate tsunami warning was triggered at the Pacific Tsunami Warning Center in Hawaii by the offshore temblor. There were no immediate reports of casualties.

    The quake, centered in the Hikurangi undersea trench off North Island hit at 8:55 p.m. local time and occurred 25 miles below the surface, the GNS Science geological agency reported.

    It said the quake was located at sea some 30 miles southeast of the coastal city of Gisborne.

    Police in Gisborne said there had been some damage in the city but no details were immediately available.

    The Geonet Web site operated by GNS Science said while the quake was felt widely, its impact was particularly felt along the east coast of North Island.

    New Zealand sits above an area of the earth's crust where two tectonic plates are colliding and records more than 14,000 earthquakes a year -- but only about 150 are felt by residents. Fewer than 10 a year do any damage.

    ==============

    Een aardbeving met een momentmagnitude van 6,8 heeft donderdag in Nieuw-Zeeland enige schade veroorzaakt. Het was niet direct bekend of er slachtoffers zijn gevallen.

    De aardbeving deed zich iets voor 09.00 uur voor onder de zeebodem, vijftig kilometer ten zuidoosten van de kustplaats Gisborne. De schok werd op een groot deel van het Noordereiland gevoeld.
    pi_55490239
    Twee op verschillende locaties in het laatste uur:

    MAP 5.4 2007/12/23 13:10:28 -9.185 123.684 95.8 TIMOR REGION, INDONESIA
    MAP 5.0 2007/12/23 12:56:13 -4.038 39.206 10.0 KENYA
    pi_55491452
    Da's maar een kleintje voor Indonesische begrippen, een 5.4.. Hier meldt men trouwens een 5.8...
    pi_55721650
    Gisteren: 6.2 EASTERN NEW GUINEA REG, PAPUA NEW GUINEA

    Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
    Ik vind je sig nogal denigrerend.
      Moderator zaterdag 5 januari 2008 @ 14:28:53 #151
    8781 crew  Frutsel
    pi_55793937


    6.5 in het westen van Canada
    pi_55817554

    6.1
    Dostojewski: "Je kunt je niet van je eigen gezond verstand overtuigen door je buurman op te sluiten."
      Moderator zondag 6 januari 2008 @ 16:51:10 #153
    8781 crew  Frutsel
    pi_55826094
    Griekenland getroffen door zware aardbeving

    ATHENE - Griekenland is zondagochtend opgeschrikt door een krachtige aardbeving. De schok had een kracht van 6,1 op de schaal van Richter, aldus het Amerikaanse seismologische centrum USGS.

    De beving leidde tot paniek in dorpen en steden in het zuiden, maar voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen en is er geen noemenswaardige schade. Het epicentrum lag 124 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Athene, waar inwoners door de beving uit hun slaap werden gewekt.

    Het centrum sprak in eerste instantie van een beving met een kracht van 6,5. De aardschok vond plaats om 7.15 uur (6.15 uur Nederlandse tijd), ongeveer 75 kilometer onder de aardbodem van het schiereiland Peloponnesos.

    Van alle aardbevingen in Europa vindt de helft in Griekenland plaats. In september 1999 leidde een aardbeving met een kracht van 5,9 in Athene en omgeving tot de dood van ruim 140 mensen. Ongeveer 60.000 inwoners raakten dakloos.
    pi_55889961
    Op oudjaarsdag met moeite een aardschok gevoeld op Bali. Dat was alles voor 2007. Dit jaar zullen er wellicht weer meer dan voldoende komen en ook te voelen zijn voor de mensen hier, waaronder ikke..
    pi_56403812
    http://earthquake.usgs.go(...)uakes/us2008mval.php



    MAP 6.2 2008/01/30 07:32:44 -7.373 127.700 10.0 KEPULAUAN BARAT DAYA, INDONESIA
    pi_56423765
    Gisterenochtend hier in de buurt een schokje van 3.8. Zelf niet gevoeld, maar het frappante is dat deze vrijwel op dezelfde plek was als de aardbeving waarbij 5500 doden vielen op 27 mei 2006.

    27 mei 2006:
    http://indahnesia.com/ear(...)5_54_01_wib_java.php
    30 januari 2008
    http://indahnesia.com/ear(...)7_51_27_wib_java.php

    Best wel eng, al weet ik dat niemand een relatie kan aantonen.
    pi_56423785
    quote:
    Op donderdag 31 januari 2008 00:07 schreef indahnesia.com het volgende:
    Gisterenochtend hier in de buurt een schokje van 3.8. Zelf niet gevoeld, maar het frappante is dat deze vrijwel op dezelfde plek was als de aardbeving waarbij 5500 doden vielen op 27 mei 2006.

    27 mei 2006:
    http://indahnesia.com/ear(...)5_54_01_wib_java.php
    30 januari 2008
    http://indahnesia.com/ear(...)7_51_27_wib_java.php

    Best wel eng, al weet ik dat niemand een relatie kan aantonen.
    Een naschok kun je 't toch niet meer noemen .
    pi_56423851
    quote:
    Op donderdag 31 januari 2008 00:08 schreef Roel_Jewel het volgende:

    [..]

    Een naschok kun je 't toch niet meer noemen [afbeelding].
    nee niet echt.. ik zie dat het slechts enkele kilometers scheelt. Zelfs dat zou voor een naschok knap gemikt zijn. Bizar vind ik het.
    pi_56423867
    quote:
    Op donderdag 31 januari 2008 00:11 schreef indahnesia.com het volgende:

    [..]

    nee niet echt.. ik zie dat het slechts enkele kilometers scheelt. Zelfs dat zou voor een naschok knap gemikt zijn. Bizar vind ik het.
    Hmja...
    Nouja, laten we 't ff op toeval houden dan . En hopen dat 't bij zo'n lichte beving blijft .
      donderdag 31 januari 2008 @ 21:44:01 #162
    165624 Jodelaar
    Wintersporter! uit ZH 079
    pi_56444003


    normaal is dit:



    Hmm? iemand verklaring?
    Ski, Schnee & Schnaps!
    pi_56455878
    De aarde vergaat?

    Neh, ik denk dat er een instelling niet goed staat of zo..
      Moderator zondag 3 februari 2008 @ 21:48:35 #164
    8781 crew  Frutsel
    pi_56509395
    Great Lakes hit by deadly quakes



    At least 30 people have been killed and more than 300 hurt in a series of quakes in Africa's Great Lakes region. The two most powerful occurred hours apart in the Democratic Republic of Congo and neighbouring Rwanda, with magnitudes of 6.0 and 5.0 respectively.

    At least 10 people died as a church collapsed in western Rwanda, while the eastern DR Congo city of Bukavu suffered widespread damage.

    Police say the death toll could rise, as there are many people trapped.

    A powerful 6.8 magnitude earthquake rocked the region in December 2005.

    But while it is prone to seismic activity it has mostly escaped major quakes in recent years.

    Panic

    The first earthquake hit at about 0935 (0735 GMT), 20km (12 miles from Bukavu).

    The second quake came just under three-and-a-half hours later, slightly closer to the town but in Rwandan territory. It was followed by two lesser tremors.

    It was not clear how many casualties had been caused by each quake, but they combined to cause panic in both the Bukavu area and in Rwanda.

    Rwandan radio said 10 people died when a church collapsed in Rusizi district.

    Another 15 were killed in other parts of Rusizi and Nyamesheke district.

    DR Congo officials said five people died in Bukavu.

    An official from the country's UN peacekeeping mission said damage in the city was extensive.

    "There is lots of damage. Many buildings have been hit. Lots of houses have completely collapsed," Jacqueline Chenard said.

    The quakes were also felt in neighbouring Burundi, disrupting hydroelectric power and causing a half-hour electricity cut.
      Moderator vrijdag 8 februari 2008 @ 13:07:10 #166
    8781 crew  Frutsel
    pi_56602529
    Flinke beving idd... en een tsunami? want de beving was maar enkele kilometers onder de oppervlakte!
      Moderator vrijdag 8 februari 2008 @ 16:20:22 #169
    8781 crew  Frutsel
    pi_56604913
    quote:
    Op vrijdag 8 februari 2008 14:15 schreef indahnesia.com het volgende:
    dat rode is een tsunami-verwachting?
    Volgens mij niet... dat werd mij ook niet helemaal duidelijk
    pi_56616126
    Volgens mij is er geen nieuws over tsunami's, zal wel niet dus
    pi_56724132
    http://www.nu.nl/news/143(...)eft_Griekenland.html
    quote:
    Zware aardbeving treft Griekenland

    ATHENE/WASHINGTON - Griekenland is donderdagochtend getroffen door een zware aardbeving. Die had volgens uiteenlopende berichten van seismologen een kracht van 6,5 à 7,3 op de schaal van Richter.
    ANP

    Er zijn vooralsnog geen berichten over slachtoffers. Volgens Griekse media renden veel geschrokken mensen de straat op.

    Het epicentrum van de beving lag in het zuiden van het schiereiland Peloponnesos. In de hoofdstad Athene werd de beving zeker vijftien seconden gevoeld.
    Zie http://earthquake.usgs.go(...)uakes/us2008nkan.php . 6,7
    pi_56728117
    Gisteren liet CNN een zware beving zien in Indonesië.
    Iemand uit Hawaii was aan de telefoon, van het Earthquake Centre, die waarschuwde voor een tsunami.
    Echter ik zie of lees er niets meer over terug.

    De beving vond gisteravond plaats (NL tijd) en bevond zich in de zee bij Timor.
    pi_56740917
    quote:
    Op donderdag 14 februari 2008 15:05 schreef Rolex1 het volgende:
    Gisteren liet CNN een zware beving zien in Indonesië.
    Iemand uit Hawaii was aan de telefoon, van het Earthquake Centre, die waarschuwde voor een tsunami.
    Echter ik zie of lees er niets meer over terug.

    De beving vond gisteravond plaats (NL tijd) en bevond zich in de zee bij Timor.
    klopt, 6.6, maar het was al vrij snel duidelijk dat er niets aan de hand was. De eerste eilanden liggen op een paar kilometer van het epicentrum namelijk.
      Moderator vrijdag 15 februari 2008 @ 18:31:54 #175
    8781 crew  Frutsel
    pi_56754967
    quote:
    In Israel heeft zich vrijdag een aardbeving voorgedaan. De schok werd rond 12.30 uur plaatselijke tijd in het hele land gevoeld.

    De schok duurde enkele seconden. Gebouwen werden zacht geschud. Er zijn geen berichten over gewonden.
    Volgens de U.S. Geological Survey had de beving een kracht 5.0 op de schaal van Richter. Het epicentrum bevond zich 57 kilometer ten zuidwesten van de Libanese hoofdstad Beiroet, op een diepte van 10 km.
    Hezbollah nu al bezig?
    pi_56764890
    quote:
    Op vrijdag 15 februari 2008 18:31 schreef Frutsel het volgende:

    [..]

    Hezbollah nu al bezig? [afbeelding]
    Dat gaat nog wat worden dan
    pi_56854869
    7.5 2008/02/20 08:08:32 2.751 95.966 34.3 SIMEULUE, INDONESIA

    Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
    Ik vind je sig nogal denigrerend.
    pi_56855522
    Da's een flinke .
    pi_56855609
    quote:
    Op woensdag 20 februari 2008 10:42 schreef Roel_Jewel het volgende:
    Da's een flinke .
    Zeker.
    Verbazend dat er nog geen slachtoffers zijn gemeld, ook al was het een aardig eind uit de kust...
    Zware aardbeving Indonesië, 7.5
    Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
    Ik vind je sig nogal denigrerend.
    pi_56855837
    Twee keer achter elkaar zo te zien en het is vlakbij de plek waar de aardbeving en tsunami begon in 2004


    Previous reports for this earthquake.
    Earthquake report Tsunami report Event Date/Time Lat/Lon Magnitude Depth (km) Source Publication Date/Time Delay
    34919 2/20/2008 8:08:31 AM UTC 2.7508, 95.9662 7.5 34.3 NEIC 2/20/2008 9:56:35 AM CET 48min
    34920 2/20/2008 8:08:03 AM UTC 2.75, 95.97 7.5 30 EMSC 2/20/2008 9:56:36 AM CET 48min
    If the attacking bear is black, fight back!.. If the attacking bear is brown, drop down!
    pi_56855941
    quote:
    Op woensdag 20 februari 2008 10:58 schreef Nasi het volgende:
    Twee keer achter elkaar zo te zien en het is vlakbij de plek waar de aardbeving en tsunami begon in 2004


    Previous reports for this earthquake.
    Earthquake report Tsunami report Event Date/Time Lat/Lon Magnitude Depth (km) Source Publication Date/Time Delay
    34919 2/20/2008 8:08:31 AM UTC 2.7508, 95.9662 7.5 34.3 NEIC 2/20/2008 9:56:35 AM CET 48min
    34920 2/20/2008 8:08:03 AM UTC 2.75, 95.97 7.5 30 EMSC 2/20/2008 9:56:36 AM CET 48min
    Dat lijken me dezelfde (staat er iig maar één van 7.5 op usgs.gov).

    Wel nog eentje van 5.2 daarna:
    quote:
    MAP 5.2 2008/02/20 09:05:09 2.604 96.234 35.0 SIMEULUE, INDONESIA
    pi_56856406
    Er was trouwens wel een tsunami waarschuwing uitgegaan

    http://www.breakingnews.ie/world/mheysnqlmhgb/rss2/

    If the attacking bear is black, fight back!.. If the attacking bear is brown, drop down!
    pi_56860825
    En wonder boven wonder eigenlijk weer vrijwel niets aan de hand.

    De beving had precies plaats op het eiland Simeulue en was enkele honderden kilometers van de plek van de ramp in 2004.

    Ik heb hier nu drie naschokken staan, maar die vallen ook mee eigenlijk.
      Moderator woensdag 20 februari 2008 @ 19:53:55 #184
    8781 crew  Frutsel
    pi_56867979



    Region: SOUTHERN GREECE
    Geographic coordinates: 36.624N, 21.827E
    Magnitude: 6.2 Mw
    Depth: 35 km

    Location with respect to nearby cities:52 km (32 miles) SSW (210 degrees) of Kalamata, Greece179 km (111 miles) S (177 degrees) of Patras, Greece228 km (142 miles) SW (228 degrees) of ATHENS, Greece
      Moderator woensdag 20 februari 2008 @ 21:06:07 #185
    8781 crew  Frutsel
    pi_56870176
    quote:
    Best wel kansloos als je dat echt gelooft...
    Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
    Ik vind je sig nogal denigrerend.
    pi_56889043
    Merkwaardige 6.0 in Nevada

      donderdag 21 februari 2008 @ 18:54:34 #188
    33232 Againzender
    Vriend van de show
    pi_56889671
    quote:
    Op donderdag 21 februari 2008 18:23 schreef Frutsel het volgende:
    Merkwaardige 6.0 in Nevada

    [ afbeelding ]
    de kernproeven waren daar toch gestopt?
    [b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
    GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
    :P
    pi_56889830
    quote:
    Op donderdag 21 februari 2008 18:54 schreef Againzender het volgende:

    [..]

    de kernproeven waren daar toch gestopt?
    Is vast wat afval van die neergeschoten satelliet .
    pi_56892018
    Building collapsed after 6.0 quake

    WELLS, Nev. - A strong earthquake rattled northeast Nevada early Thursday, causing at least one building to collapse and forcing the evacuation of a truck stop, authorities said.

    The magnitude of the quake, initially estimated at 6.3, was later revised to 6.0 by the U.S. Geological Survey's National Earthquake Information Center in Golden, Colo. The quake, which struck at 6:16 a.m., was centered in a sparsely populated area 11 miles southeast of Wells near the Nevada-Utah line.

    "It was pretty bad," said Jane Kelso, who answered the phone at the Motel 6. "Everything in our whole building shook. "We have cracks in our walls."

    The temblor was felt across eastern Nevada, Utah and as far away as Southern California. In Twin Falls, Idaho, residents reported severe shaking and items falling off shelves.

    "Definitely a lot of people felt this, and if they were sleeping, they were awoken," said USGS geophysicist Carrieann Bedwell.

    Building collapses, propane leaks
    Elko County Undersheriff Rocky Gonzalez said there were reports of damage to buildings. At least one building collapsed, he said, and a Flying J truck stop was evacuated because of a propane leak, he said.

    There were no immediate reports of serious injuries, but one woman was reportedly hurt when a cigarette rack fell on her.



    Union Pacific Rail Road suspended traffic so its tracks could be inspected. Service later resumed, a spokeswoman said.

    In Wendover, Utah, on the Nevada-Utah line, Tammy Wadsworth was ironing clothes when the quake hit.

    "I kept thinking, 'When is it going to quit?' A couple pictures fell off the walls," she said. "One of my grandkids ran outside. They didn't know what else to do. It scared them."

    The El Rancho Building on Lake Avenue may be among those that have reportedly collapsed with renters inside the buildings, according to Denny Stanhope, a member of the Elko County Sheriff Auxiliary.

    While on the phone with NBC News, Stanhope and his wife said they felt another aftershock.

    Mike Nanini of Four Way Casino in Wells told NBC News that a small part of his roof collapsed and that his casino was a mess. He said the quake lasted for almost 2 minutes and about eight slot machines were on the floor.

    A person who answered the phone at Wells Elementary School told The Associated Press that there were cracks in walls and items were displaced.

    Wells is about 350 miles east of Reno on Interstate 80.
    pi_56963613
    Het is wel goed raak steeds daar voor de kust van Sumatra.
    Hadden ze die 7.4 op 20 februari, nu 25 februari -nog geen week later- nog een 7.0 erbij.

    PS. Update, nu vanavond nog een M6.9 naschok erbij !
    Deze naschok op 38 km diepte en die schok van vanmorgen op 35 km diepte

    [ Bericht 31% gewijzigd door barthol op 25-02-2008 19:21:28 ]
    Huidige trend atmosf. CO2 Mauna Loa: 411 ppm ,10 jaar geleden: 387 ppm , 25 jaar geleden: 358 ppm
      Moderator maandag 25 februari 2008 @ 19:37:23 #193
    8781 crew  Frutsel
    pi_56970481
    En idd.. nog een flinke naschok erbij...

    pi_56978497
    Het waren zelfs 2 krachtige naschokken. De een M6.7 en de ander M6.9
    Hieronder nog een nieuwsbericht erover:
    Quake off Indonesia's Sumatra triggers panic
    Huidige trend atmosf. CO2 Mauna Loa: 411 ppm ,10 jaar geleden: 387 ppm , 25 jaar geleden: 358 ppm
    pi_56979046
    Zijn het wel naschokken? Ik denk het niet, het is er altijd al onrustig en ik vermoed dat dergelijke bevingen dan ook gewoon clusters zijn, niet direct een hoofdschok en naschokken.
    pi_57003120
    BREAKING NEWS -- MODERATE 5.3 EARTHQUAKE HITS ENGLAND. DETAILS SOON. -- BREAKING NEWS
    quote:
    Earth tremor felt across England

    People from across large parts of England have reported an earth tremor.
    The BBC has received calls from people in Staffordshire, Warwickshire, Leicestershire, Manchester, Berkshire and the West Midlands about a "quake".

    The tremor could be felt in central Birmingham at about 0100 GMT but it is unclear if it has caused any damage.

    The West Midlands was hit by an earthquake in 2002 in the Dudley area that reached 5.0 on the Richter scale and caused damage to homes.

    bbc
    "Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
    pi_57003320
    quote:
    Op woensdag 27 februari 2008 02:29 schreef venomsnake het volgende:
    BREAKING NEWS -- MODERATE 5.3 EARTHQUAKE HITS ENGLAND. DETAILS SOON. -- BREAKING NEWS
    [..]
    quote:
    Engeland is opgeschrikt door een
    nachtelijke aardbeving.De schok werd
    gevoeld van Londen tot in Yorkshire.Hij
    had een kracht van 4,7 op de schaal van
    Richter.Seismologen noemen de beving in
    het gebied opmerkelijk.
    quote:
    Earthquake hits much of England

    The biggest earthquake for nearly 25 years has been felt across large parts of England.

    People from as far afield as London, Newcastle, Birmingham, Manchester, East Anglia and Yorkshire felt the tremor.

    It struck just before 0100 GMT and lasted for nearly 10 seconds but it is unclear if it has caused any damage.

    The British Geological Survey (BGS) said it believed the quake was of the magnitude of 5.3 and said the epicentre was in Market Rasen in Lincolnshire.

    Dr Brian Baptie of the BGS said it was of a level to cause minor damage to buildings.

    "An earthquake of this size, of magnitude five or thereabouts, will occur roughly every ten to 20 years in the UK," he said.
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/7266136.stm


    tsunami heeft zo te zien west-nederland overspoeld.
    Dostojewski: "Je kunt je niet van je eigen gezond verstand overtuigen door je buurman op te sluiten."
    pi_57003347
    quote:
    Op woensdag 27 februari 2008 04:17 schreef Caesu het volgende:

    [..]


    [..]


    [..]

    http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/7266136.stm

    [afbeelding]
    tsunami heeft zo te zien west-nederland overspoeld. [afbeelding]
    Kan iemand dat bevestigen?

    maar een 4.7 trouwens, dus geen 5.3... scheelt nog al ook!
    pi_57003367
    Wat me vooral opvalt is de geringe diepte
    Bij USGS geven ze een diepte van 10 km, maar bij EMSC geven ze een epicentrumdiepte van 2 km!
    Het zal in elk geval 'lekker' geschud hebben.

    Verder de ongebruikelijke locatie. Je zou in die buurt (maar dan meer de zee op) slechts lichte bevingen verwachten door aardgaswinning lijkt me.
    Huidige trend atmosf. CO2 Mauna Loa: 411 ppm ,10 jaar geleden: 387 ppm , 25 jaar geleden: 358 ppm
    pi_57003372
    dit is gewoon een geologische beving, maar inderdaad erg aan de oppervlakte. Schade zal er dus wellicht ook zijn. Niet veel, maar toch.
    pi_57003456
    quote:
    Op woensdag 27 februari 2008 04:33 schreef indahnesia.com het volgende:

    [..]

    Kan iemand dat bevestigen?
    alles nog droog hier al bevind ik me in het ondergelopen gebied
    Dostojewski: "Je kunt je niet van je eigen gezond verstand overtuigen door je buurman op te sluiten."
    pi_57004031


    6.4 2008/02/27 06:54:25 26.835 142.422 47.1 BONIN ISLANDS, JAPAN REGION
    Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
    Ik vind je sig nogal denigrerend.
    pi_57004243
    quote:
    Op woensdag 27 februari 2008 06:31 schreef Caesu het volgende:

    [..]

    alles nog droog hier al bevind ik me in het ondergelopen gebied [afbeelding]
    Da's fijn te horen
    pi_57004378
    quote:
    Op woensdag 27 februari 2008 08:42 schreef indahnesia.com het volgende:

    [..]

    Da's fijn te horen
    Mijn straat is trouwens ook niet in een rivier veranderd!
    Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
    Ik vind je sig nogal denigrerend.
    pi_57004542
    quote:
    Op woensdag 27 februari 2008 08:54 schreef OA het volgende:

    [..]

    Mijn straat is trouwens ook niet in een rivier veranderd! [afbeelding]
    ook fijn om te horen
    pi_57007766
    Ik twijfel nog erg, maar volgens mij heb ik de beving gevoelt.
    Rond 2 uur was ik achter de pc, toen ik opeens een lichte trilling voelde.
    Het voelde zeer appart aan, ik dacht eerst dat er een vrachtauto lang reed.
    Dat gebeurd weleens vaker, omdat ik langs een drukke weg woon.
    Maar geen vrachtauto die lang reed, ik heb er niet veel aandacht meer aan besteed.
    Totdat ik dus vanmorgen op internet keek.

    Ik woon in Tholen..zuidwestkust.
    Meerdere mensen hebben het gezien als ik op weerwoord kijk.
    Life is Music
    pi_57007819
    quote:
    Op woensdag 27 februari 2008 12:02 schreef Fredo55 het volgende:
    Ik twijfel nog erg, maar volgens mij heb ik de beving gevoelt.
    Rond 2 uur was ik achter de pc, toen ik opeens een lichte trilling voelde.
    Het voelde zeer appart aan, ik dacht eerst dat er een vrachtauto lang reed.
    Dat gebeurd weleens vaker, omdat ik langs een drukke weg woon.
    Maar geen vrachtauto die lang reed, ik heb er niet veel aandacht meer aan besteed.
    Totdat ik dus vanmorgen op internet keek.

    Ik woon in Tholen..zuidwestkust.
    Meerdere mensen hebben het gezien als ik op weerwoord kijk.
    Zo best wel kunnen . Zeker gezien 't tijdstip .
    pi_57009812
    Hier in Engeland was de beving toch zeker goed te voelen, ook al zit ik ruim 200 km ten zuiden van het centrum.

    Ik had nog nooit een beving meegemaakt, dus ik wist eigenlijk niet wat me overkwam. Het was hier pas 1 uur, dus ik was nog een boek aant lezen. In het begin leek het alsof er een soort windvlaag aankwam, zoals je die bij een storm ook wel eens hoort aankomen en vlak daarna bgeon het raam te kraken en de deur te bewegen, alsof er enorme luchtdrukverplaatsingen aan de gang waren. Eerst dacht ik dus aan een storm, maar toen ik naar buiten keek was het windstil . Precies op het moment dat ik terug loop naar mn bed begint ineens alles te 'bewegen' (schudden, heen en weer zwaaien), de grond leek net zo'n mat in het zwembad, waarop je dus niet kan lopen... Mn jas aan de kapstok en handdoek aan het rekje bewogen toch net iets te hard om het leuk te laten zijn. Ik vond het eigenlijk wel beangstigend, het leek net alsof iemand in de kamer onder mij de tussenmuur eruit aan het rossen was.
    Het raarste is eigenlijk nog dat werkelijk alles beweegt, er trilt wel eens iets, maar dat ook de muren en de grond meebewegen maakt het toch zeer apart.

    Na een seconde of 10 was het weer voorbij en omdat het laat is denk je eerst dat je hallucineert ofzo. Maar gelukkig had iedereen het gevoeld en stonden we elkaar op de gang een beetje verbouwereerd aan te kijken .
    Heb me altijd al eens voorgesteld hoe het is om een aardbeving mee te maken, maar het is toch heel erg apart!
      woensdag 27 februari 2008 @ 13:53:08 #210
    191178 WalterSobchak
    calmer than you are
    pi_57010192
    quote:
    Op woensdag 27 februari 2008 12:02 schreef Fredo55 het volgende:
    Ik twijfel nog erg, maar volgens mij heb ik de beving gevoelt.
    Rond 2 uur was ik achter de pc, toen ik opeens een lichte trilling voelde.
    Het voelde zeer appart aan, ik dacht eerst dat er een vrachtauto lang reed.
    Dat gebeurd weleens vaker, omdat ik langs een drukke weg woon.
    Maar geen vrachtauto die lang reed, ik heb er niet veel aandacht meer aan besteed.
    Totdat ik dus vanmorgen op internet keek.

    Ik woon in Tholen..zuidwestkust.
    Meerdere mensen hebben het gezien als ik op weerwoord kijk.
    Ik wilde vrijwel eenzelfde verhaal gaan opschrijven, en het was ook om 2 uur. Ik woon in Den Haag, en je kan je vrachtwagens hier soms ook voelen, maar dit was wel een hele lange vrachtwagen... Mn vriendin en ik vroegen elkaar wat we aan het doen waren (we lagen in bed), en toen we allebei niks bleken te doen, zei ik dit het misschien een aardbeving was, voor de grap. Wellicht dus een lichte schok gevoeld?
    Are these the nazis, Walter?
    pi_57014401
    haha.. leuk al die verhaaltjes. Zo voelen al die schokken hier in Indonesie die ik eens in de zoveel maanden voel dus ook; kort, maar alles trilt en het blijft altijd maar weer de vraag of dat het begin is van een zware beving. Gelukkig is dat voor mij nog niet het geval geweest.
    pi_57020696
    quote:
    Op woensdag 27 februari 2008 17:10 schreef indahnesia.com het volgende:
    haha.. leuk al die verhaaltjes. Zo voelen al die schokken hier in Indonesie die ik eens in de zoveel maanden voel dus ook; kort, maar alles trilt en het blijft altijd maar weer de vraag of dat het begin is van een zware beving. Gelukkig is dat voor mij nog niet het geval geweest.
    Hebben ze daar nou stevigere huizen dan hier in Nederland?
    Ik kan me herrineren bij die aardbeving in Limburg, dat er scheuren in huizen zaten,
    als jij elke maand zo een beving hebt, zou ik zeggen dat je flink wat scheuren in je huis hebt.
    Life is Music
    pi_57026614
    quote:
    Op woensdag 27 februari 2008 21:41 schreef Fredo55 het volgende:

    [..]

    Hebben ze daar nou stevigere huizen dan hier in Nederland?
    Ik kan me herrineren bij die aardbeving in Limburg, dat er scheuren in huizen zaten,
    als jij elke maand zo een beving hebt, zou ik zeggen dat je flink wat scheuren in je huis hebt. [afbeelding] [afbeelding]
    de schokken in mijn buurt zijn minder 3.0 tot 3.5 of zo.. als ze er zijn, niet iedere maand meer gelukkig. Er is een bevung geweest van 5.9, en toen vielen er 6000 doden.. die in Roermond (op mijn verjaardag nota bene!) was 5.6... 'niets' aan het handje hier.. dus nee, de huzen hier zijn niet goed genoeg... maar de bevingen zijn nog nooit te dichtbij geweest, dus mijn huis staat nog. Het is ook gebouwd in de jaren 70, veel steviger dan die zijn gebouwd in de jaren 80 en helemaal de 90er jaren over het algemeen. (crisis en zo.. geen geld, maar wel huis nodig)
      Moderator maandag 3 maart 2008 @ 16:37:53 #214
    8781 crew  Frutsel
    pi_57129502
    BREAKING: 6.9 quake strikes Philipine Sea



    MAP 6.9 2008/03/03 14:11:15 13.402 125.676 24.2 PHILIPPINE ISLANDS REGION
    MAP 5.8 2008/03/03 13:49:42 19.938 121.386 22.0 BABUYAN ISLANDS REGION, PHILIPPINES
      maandag 3 maart 2008 @ 16:46:07 #215
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_57129699
    Hmz, dat zijn een paar duchtige .
      Moderator zaterdag 15 maart 2008 @ 09:18:16 #216
    8781 crew  Frutsel
    pi_57391335
    6.3 quake strikes Bonin Islands

    A moderate 6.3-magnitude earthquake struck Japan's Bonin Islands in the Pacific, Japanese officials said on Saturday.

    The shallow quake struck around 30 miles south of Chichijima, or about 630 southeast of Tokyo, according to the Japanese Meteorological Agency.

    There are no immediate reports of damage or injuries, and officials do not expect the quake to generate a tsunami, the agency reported.

    pi_57401162
    Zojuist is er een aardbeving in Ankara geweest met een kracht van 5 op schaal van richter.

    Aardbeving duurde 20 seconde,
    Er is nog geen info over doden of gewonden.
    De aardbeving was in heel Ankara voelbaar
    De aardbeving is ook in steden rondom Ankara gevoeld

    Turkse bron: http://www.cnnturk.com/TURKIYE/haber_detay.asp?PID=318&haberID=438194
      Moderator zaterdag 15 maart 2008 @ 20:43:27 #218
    8781 crew  Frutsel
    pi_57401249


    Als het deze is, dan maakt USGC melding van een 4.4...
    (of er moet nog een nieuwe komen,een update op de site)

    hopelijk is er niet veel schade
      vrijdag 21 maart 2008 @ 01:03:14 #219
    89730 Drugshond
    De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
    pi_57513461
    BREAKING NEWS -- A MASSIVE EARTHQUAKE WITH A PRELIMINARY MAGNITUDE OF 7.4 HAS STRUCK XINJIANG, CHINA ABOUT 18 MINUTES AGO. -- BREAKING NEWS about 1 hour ago from web
      Moderator vrijdag 21 maart 2008 @ 09:37:40 #220
    8781 crew  Frutsel
    pi_57515475
    Daar gaan de olympische spelen
    pi_57515992
    quote:
    Op vrijdag 21 maart 2008 09:37 schreef Frutsel het volgende:
    Daar gaan de olympische spelen [afbeelding]
    Wat die zijn aan de andere kant van het land? Toch? Geen idee eigenlijk
      vrijdag 21 maart 2008 @ 10:28:48 #222
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_57516214
    quote:
    Op vrijdag 21 maart 2008 09:37 schreef Frutsel het volgende:
    Daar gaan de olympische spelen
    Denk dat China Tibet de schuld van de aardbeving geeft .
    pi_57517543
    7.2 ist'em.
    quote:
    Magnitude 7.2 quake, three others, hit China

    (CNN) -- A total of four earthquakes -- the strongest of them a powerful 7.2 magnitude quake -- hit western China on Friday, the U.S. Geological Survey reported.

    The Chinese Seismological Network also reported the quakes -- estimating the initial quake at 7.3 on the Richter scale and reporting a fifth tremor about two hours afterward. The network uses the Richter scale to measure quake intensity rather than magnitude.

    There were no immediate reports of damage or fatalities, a spokeswoman for the seismological network said. She said the quake happened in Yutian County, a remote region in the Kunlun Mountains far from any residential areas.

    The quakes hit the border area of western China's Xinjiang and Xizang regions starting at about 6:30 a.m. local time, according to the USGS. Their epicenters were all at least six miles under the Earth's surface.

    The last aftershock hit the area more than an hour later.

    The USGS considers earthquakes between 7.0 and 7.9 to be "major" earthquakes.

    The temblor was followed about 17 minutes later by a magnitude-5.3 aftershock, according to the USGS. The two that followed were magnitude 5.5 and magnitude 4.8
    Bron

    [ Bericht 0% gewijzigd door ItaloDancer op 21-03-2008 11:55:32 ]
    pi_57563648
    quote:
    Op vrijdag 21 maart 2008 10:15 schreef indahnesia.com het volgende:

    [..]

    Wat die zijn aan de andere kant van het land? Toch? Geen idee eigenlijk
    Ja, Xinjiang , ook Oost Turkestan genaamd, ligt in het uiterste westen, veel inwoners zijn moslims en spreken een Turkse taal.
    pi_57571756
    quote:
    Op zondag 23 maart 200818:55 schreef zuiderbuur het volgende:

    [..]

    Ja, Xinjiang , ook Oost Turkestan genaamd, ligt in het uiterste westen, veel inwoners zijn moslims en spreken een Turkse taal.
    wah, dat wist ik niet. Boeiend om er eens wat achtergrondinfo over te zoeken dus
      Moderator vrijdag 28 maart 2008 @ 09:08:38 #226
    8781 crew  Frutsel
    pi_57666946
    Opvallend 'zware' beving treft Kreta, 5.8

      maandag 7 april 2008 @ 12:51:19 #227
    15869 gr8w8
    Better by design.
    pi_57887343
    Zijn aardbevingen ook seizoensafhankelijk?

    Nu weet ik ook wel dat het niet zal zijn door het weer, maar heeft de kantelingan de aarde & de stand van de maan bv invloed op de activiteit?
    Welkom bij de V&D der webfora.
    pi_57887804
    quote:
    Op maandag 7 april 200812:51 schreef gr8w8 het volgende:
    Zijn aardbevingen ook seizoensafhankelijk?

    Nu weet ik ook wel dat het niet zal zijn door het weer, maar heeft de kantelingan de aarde & de stand van de maan bv invloed op de activiteit?
    sommigen stellen dat de stand van de maan (dichtbij-ver weg) invloed heeft, maar weet niet of dat bewezen is. Theoretisch klinkt het logisch iig.
      zondag 13 april 2008 @ 00:57:17 #229
    115996 francorex
    Earth stationary not spinning
      woensdag 23 april 2008 @ 20:50:29 #230
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
      Moderator zaterdag 26 april 2008 @ 13:50:56 #231
    8781 crew  Frutsel
    pi_58319790
    4.7-Magnitude Earthquake Rocks Reno for Second Day in a Row

    RENO, Nev. — Another earthquake dumped cans off shelves, knocked pictures off walls and sent rocks off hillsides in the Reno area late Friday night, a day after a quake caused high-rise casinos to sway and put visitors and residents on alert on the Sierra Nevada's eastern front.

    There were no immediate reports early Saturday of injuries or major property damage.

    The U.S. Geological Survey reported the 4.7 magnitude temblor at 11:40 p.m. was centered six miles west of Reno near Mogul, where a swarm of more than 100 quakes rattled the area on Thursday, the biggest a 4.2 event.

    A 3.5 aftershock followed at 12:29 a.m. Saturday, the USGS said.

    The 4.7 quake originally was estimated to be 4.9, but revised downward after more details were available, USGS said.

    It was felt 30 miles north in Portola, Calif., and at least 45 miles south near Stateline, Nev., on Lake Tahoe's south shore.
    pi_58393558
    quote:
    Op zaterdag 26 april 2008 13:50 schreef Frutsel het volgende:
    4.7-Magnitude Earthquake Rocks Reno for Second Day in a Row

    RENO, Nev. — Another earthquake dumped cans off shelves, knocked pictures off walls and sent rocks off hillsides in the Reno area late Friday night, a day after a quake caused high-rise casinos to sway and put visitors and residents on alert on the Sierra Nevada's eastern front.

    There were no immediate reports early Saturday of injuries or major property damage.

    The U.S. Geological Survey reported the 4.7 magnitude temblor at 11:40 p.m. was centered six miles west of Reno near Mogul, where a swarm of more than 100 quakes rattled the area on Thursday, the biggest a 4.2 event.

    A 3.5 aftershock followed at 12:29 a.m. Saturday, the USGS said.

    The 4.7 quake originally was estimated to be 4.9, but revised downward after more details were available, USGS said.

    It was felt 30 miles north in Portola, Calif., and at least 45 miles south near Stateline, Nev., on Lake Tahoe's south shore.
    Er is meer nieuws over want wat daar in Reno aan de hand is nog een raadsel.
    Ongewoon veel seismische activiteit die maar blijft aanhouden en vragen oproept of het naschokken zijn of juist een voorbode van iets wat nog moet komen.

    zie het recente nieuwsartikel van associated press
    Scientists seek clues as Reno earthquakes keep shaking
    Huidige trend atmosf. CO2 Mauna Loa: 411 ppm ,10 jaar geleden: 387 ppm , 25 jaar geleden: 358 ppm
    pi_58394817
    vrij eng als je daar woont
    pi_58548690
    quote:
    TOKYO, Japan (AP) -- A strong earthquake struck off the coast of Japan early Thursday, the national Meteorological Agency said, waking up people 100 miles away in Tokyo.

    Two people suffered minor injuries from falling furniture, public television broadcaster NHK reported. An 18-year-old man was hit when his stereo speakers fell onto his bed, and a 25-year-old man was hit by objects rattled off shelves.

    There were no other immediate reports of injuries or damage from the magnitude 6.8 earthquake, NHK said. No tsunami warning was issued.

    The earthquake occurred at 1:45 a.m. offshore at a depth of about 25 miles, according to the U.S. Geological Survey. The epicenter was about 100 miles northeast of Tokyo.

    A second quake with a magnitude of 5.3 struck the same area about 30 minutes later, and more aftershocks could follow, Tamotsu Aketagawa, an official who monitors earthquakes for the country's Meteorological Agency, told The Associated Press.

    "Since it was a very large-scale earthquake, we would expect to see some modest aftershocks," he said.

    Japan is one of the most earthquake-prone countries in the world because it sits atop four tectonic plates. Tokyo has not been hit by a major quake since 1923, when 140,000 people died in the Great Kanto Earthquake
      zaterdag 10 mei 2008 @ 00:10:11 #236
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_58586851
    Twintig minuten geleden 6.6 bij Guam

    http://earthquake.usgs.go(...)uakes/us2008rvcj.php

    pi_58587434
    Er zit een grote aan te komen
    pi_58589664
    quote:
    Op zaterdag 10 mei 200800:39 schreef Poepoog het volgende:
    Er zit een grote aan te komen [afbeelding]
    vast wel ergens op de wereld
    pi_58605559
    Aardbeving treft Griekenland

    Vanavond was langs de kusten van het Griekse Peleponnesos een aardbeving voelbaar met een kracht van 5,6 op de schaal van Richter. Er vielen geen slachtoffers en de materiële schade was beperkt. De beving die als 'sterk' wordt gekwalificeerd, deed zich voor rond 23.53 uur lokale tijd.

    De schok was voelbaar in de Peleponnesos en in andere regio's in het noorden en het centrum van het land. Het episch centrum werd gelokaliseerd op 225 km ten zuidwesten van Athene, in zee. Griekenland is het Europese land waar de aarde het actiefste is.

    http://www.demorgen.be/dm(...)ft-Griekenland.dhtml
    Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
    Ik vind je sig nogal denigrerend.
    pi_58605696
    Valt inderdaad wel mee. Maar als het in NL zou gebeuren, zou het voorpaginanieuws zijn...
    Bij jou gebeurt dit wekelijks, of is het ook weer niet zo erg?
    Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
    Ik vind je sig nogal denigrerend.
    pi_58605757
    eeh, ontopic: ja dit is bijna dagelijkse kost ergens in dit land zo groot als Europa.
    pi_58622284
    quote:
    Zware aardbeving in China
    PEKING - In centraal China heeft zich maandag een zeer zware aardbeving voorgedaan. Het epicentrum lag in de provincie Sichuan en de beving had een kracht van 7,8 op de schaal van Richter volgens meldingen van onder meer het Amerikaanse geografische instituut USGS.
    De beving was zo krachtig dat die werd gevoeld in de hoofdstad Peking in noordoostelijk China en zelfs in Bangkok en op Taiwan.

    http://www.ad.nl/buitenla(...)beving_in_China.html
    quote:
    Het zuidwesten van China is getroffen door een zware aardbeving. De beving in de provincie Sichuan had een kracht van 7,5 op de schaal van Richter, zegt de Amerikaanse seismologische dienst.

    Het epicentrum lag waarschijnlijk zo'n 100 kilometer van de stad Chengdu.

    De schok was op duizenden kilometers afstand te voelen. Niet alleen in de Chinese hoofdstad Peking en in de havenstad Shanghai, maar ook in de buurlanden Thailand en Vietnam en op Taiwan stonden gebouwen te schudden.

    In Peking is nauwelijks schade. Over schade of slachtoffers is nog niets bekend.

    http://www.nos.nl/nosjour(...)ardbeving_china.html
    Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
    Ik vind je sig nogal denigrerend.
      Moderator maandag 12 mei 2008 @ 09:25:39 #245
    8781 crew  Frutsel
    pi_58622288
    Zware aardbeving in China

    PEKING - In centraal China heeft zich maandag een zeer zware aardbeving voorgedaan. Het epicentrum lag in de provincie Sichuan en de beving had een kracht van 7,5 op de schaal van Richter.

    Dit meldde onder meer het Amerikaanse geografische instituut USGS.

    De beving was zo krachtig dat die werd gevoeld in de hoofdstad Peking in noordoostelijk China en zelfs in Bangkok en op Taiwan.



    [ Bericht 0% gewijzigd door Frutsel op 12-05-2008 09:32:19 ]
    pi_58622299
    USGS geeft de beving nu als een 7.5 aan.
      Moderator maandag 12 mei 2008 @ 09:44:31 #248
    8781 crew  Frutsel
    pi_58622386
    quote:
    Op zaterdag 10 mei 2008 00:39 schreef Poepoog het volgende:
    Er zit een grote aan te komen

    zit jij hierachter?
      Moderator maandag 12 mei 2008 @ 09:45:09 #249
    8781 crew  Frutsel
    pi_58622392
    Flinke naschok zo te zien...
    quote:
    MAP 6.0 2008/05/12 06:43:15 31.247 103.677 10.0 EASTERN SICHUAN, CHINA
    MAP 7.5 2008/05/12 06:28:01 31.084 103.267 10.0 EASTERN SICHUAN, CHINA
    6.0 dus
      maandag 12 mei 2008 @ 09:57:39 #250
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_58622472
    http://news.sina.com.cn/z/08earthquake/index.shtml

    Foto's uit het getroffen gebied.
    Zijn er snel bij; is nog geen twee uur geleden gebeurd.
      maandag 12 mei 2008 @ 09:59:34 #251
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_58622485
    http://edition.cnn.com/20(...)ina.quake/index.html
    quote:
    Strong China quake rattles east Asia

    An earthquake capable of causing major damage shook central China Monday, according to the U.S. Geological Survey.

    It registered a magnitude of 7.5, the survey said.

    "This is a very dangerous earthquake," said Bruce Presgrave, a geophysicist with the U.S. Geological Survey.

    The quake has the potential to cause major damage because of its strength and proximity to major population centers, he said. The epicenter is about 62 miles (100 km) from Chengdu, a city of about two million people, in the eastern part of China's Sichuan province.

    In addition, the earthquake was relatively shallow, Presgrave said, and those kinds of quakes tend to do more damage near the epicenter than deeper ones.

    The ground shook in Beijing, which is 950 miles (1,528km) from the epicenter. They felt "a very quiet rolling sensation" that lasted for about a minute, according to CNN correspondent John Vause.

    "Our building began to sway," he said.

    The earthquake was also felt in Hong Kong, Shanghai, Taiwan, and as far away as Hanoi, Vietnam, and Bangkok, Thailand, according to the Hong Kong-based Mandarin-language channel Phoenix TV.

    There were no immediate reports about the extent of damage or casualties from the earthquake, which happened at 2:28 p.m. local time (2:28 a.m. ET.)
    pi_58622558
    Geen gevaar voor de Spelen in de zomer, lijkt me. Alle gebouwen zullen wel blijven staan.
    pi_58622597
    quote:
    Op maandag 12 mei 200810:07 schreef Light het volgende:
    Geen gevaar voor de Spelen in de zomer, lijkt me. Alle gebouwen zullen wel blijven staan.
    lijkt me wel op 1500 km van het epicenter ja.
      maandag 12 mei 2008 @ 10:13:43 #255
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_58622639
    http://www.alertnet.org/thenews/newsdesk/SHA237317.htm
    quote:
    China's tallest building evacuated after earthquake
    12 May 2008 07:11:26 GMT
    Source: Reuters
    SHANGHAI, May 12 (Reuters) - China's tallest building, the Jinmao Tower, and other highrise buildings in Shanghai's financial district were ordered evacuated on Monday after tremors were felt from a strong earthquake in southwestern China's Sichuan Province, witnesses said.
    On Monday, an earthquake measuring 7.5 rocked Sichuan province less than 100 km (60 miles) from the provincial capital of Chengdu, the U.S. Geological Survey said on its website.
    It was not immediately clear if there were any casualties or damage from the tremor.
    The tremor, centred 92 km northwest of Chengdu, was felt as far away as Beijing and Shanghai and in the Thai capital Bangkok, where office buildings swayed with the impact.
    pi_58622790
    Ik krijg net door dat de beving toch als 7.8 wordt gemeten door USGS. TT mag dus aangepast worden
    pi_58622854
    quote:
    Op maandag 12 mei 2008 10:26 schreef Light het volgende:
    Ik krijg net door dat de beving toch als 7.8 wordt gemeten door USGS. TT mag dus aangepast worden
    Ik heb het ook in de titel op de FP aangepast.
    Zware aardbeving (7.8) in China
    Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
    Ik vind je sig nogal denigrerend.
      Moderator maandag 12 mei 2008 @ 10:34:40 #258
    8781 crew  Frutsel
    pi_58622882
    quote:
    Op maandag 12 mei 2008 10:32 schreef OA het volgende:

    [..]

    Ik heb het ook in de titel op de FP aangepast.
    Zware aardbeving (7.8) in China

    Waar is de link naar dit topic?
    pi_58622900
    quote:
    Op maandag 12 mei 2008 10:34 schreef Frutsel het volgende:

    [..]


    Waar is de link naar dit topic?

    Ben ik vergeten... net als posten onder mijn eigen naam...
    Moment....
    Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
    Ik vind je sig nogal denigrerend.
    pi_58622932
    Waar is jouw FP-tag trouwens?
    Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
    Ik vind je sig nogal denigrerend.
      Moderator maandag 12 mei 2008 @ 10:43:06 #261
    8781 crew  Frutsel
    pi_58622990
    quote:
    Op maandag 12 mei 2008 10:37 schreef OA het volgende:
    Waar is jouw FP-tag trouwens?
    Weet ik veel... zullen ze wel weggehaald hebben zonder bericht ofzo
    Typerend. Kan er nog wel op trouwens, ff getest.
      Moderator maandag 12 mei 2008 @ 11:04:32 #262
    8781 crew  Frutsel
    pi_58623306
    BEIJING — A powerful, magnitude 7.8 earthquake struck mountainous central China on Monday, damaging buildings and roads and causing injuries, the local government reported.

    Few details were given and phone calls to the area did not go through, although the quake was felt as far away as Thailand, Vietnam and Pakistan. Thousands of people evacuated buildings in Beijing, some 900 miles from the epicenter.

    Chinese state media reported four students killed in the earthquake.

    "I've lived in Taipei and California and I've been through quakes before. This is the most I've ever felt," said James McGregor, business consultant who was inside the LG Towers in Beijing's business district. "The floor was moving underneath me."

    The quake struck 57 miles northwest of the Sichuan provincial capital of Chengdu at 2:28 p.m. (0628 GMT), the U.S. Geological Survey said on its Web site. It said the 7.8-magnitude quake was centered about 6 miles below the surface.

    Two aftershocks of measuring 6.0 and 5.4 struck shortly afterward in the same part of eastern Sichuan, according to the USGS.


    Rest of story --> http://www.foxnews.com/story/0,2933,355036,00.html
    pi_58623363
    quote:
    Op maandag 12 mei 2008 10:43 schreef Frutsel het volgende:

    [..]

    Weet ik veel... zullen ze wel weggehaald hebben zonder bericht ofzo
    Typerend. Kan er nog wel op trouwens, ff getest.
    Is waarschijnlijk met het gedoe rond koninginnedag misgegaan. Daarover staat vast nog wel een topic in FOK, en anders even bij een FA melden
    pi_58623516
    7.8 hooo... maar in de titel staat 7.5 en dat zegt de NOS ook, is die 7.8 weer van die Chinese berekeningen?

    [ Bericht 92% gewijzigd door ItaloDancer op 12-05-2008 11:22:05 ]
    pi_58623529
    >100 gewonden volgens de NOS.
    pi_58623575
    quote:
    Op maandag 12 mei 2008 10:43 schreef Frutsel het volgende:

    [..]

    Weet ik veel... zullen ze wel weggehaald hebben zonder bericht ofzo
    Typerend. Kan er nog wel op trouwens, ff getest.

    Als je 'm sinds Koninginnedag al niet meer hebt, dan ligt het aan het geklooi van de FA's, in dat geval even vragen aan in het FA topic.
      Moderator maandag 12 mei 2008 @ 11:22:12 #267
    8781 crew  Frutsel
    pi_58623608
    quote:
    Op maandag 12 mei 2008 11:07 schreef Light het volgende:

    [..]

    Is waarschijnlijk met het gedoe rond koninginnedag misgegaan. Daarover staat vast nog wel een topic in FOK, en anders even bij een FA melden
    Mjah, het geeft voorlopig niet. Er is de laatste maanden weinig uit mijn hand gekomen voor de FP, vanwege diverse redenen. Ik laat het voorlopig nog ff de boel, dus maakt niet zo heel veel uit

    Er zijn in elk geval vier slachtoffers zag ik net. 4 studenten, nog 100 gewonden.
    pi_58623885
    quote:
    Op maandag 12 mei 2008 11:22 schreef Frutsel het volgende:

    Er zijn in elk geval vier slachtoffers zag ik net. 4 studenten, nog 100 gewonden.
    Daar blijft het vast niet bij.
      maandag 12 mei 2008 @ 11:47:13 #269
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_58623994
    http://twitter.com/casperodj

    Live verslag vanuit Shanghai.
    pi_58624604
    quote:
    Op maandag 12 mei 2008 09:44 schreef Frutsel het volgende:

    [..]


    zit jij hierachter?
    Zóó dik is ie nou ook weer niet
    No one can make you feel inferior without your consent - Eleanor Roosevelt
    pi_58624717
    quote:
    Op maandag 12 mei 2008 11:22 schreef Frutsel het volgende:

    [..]

    Er zijn in elk geval vier slachtoffers zag ik net. 4 studenten, nog 100 gewonden.
    Vijf inmiddels, en het zijn scholieren (kinderen dus).
      maandag 12 mei 2008 @ 12:56:28 #272
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_58625259
    BBC News:
    quote:
    Earthquake in south-west China buries 900 students, state media say. More soon.
    pi_58625429
    quote:
    Op maandag 12 mei 2008 12:56 schreef Roel_Jewel het volgende:
    BBC News:
    [..]


    Ik verwacht helaas wel meer. De aardbeving was van zuidwest tot aan helemaal (noord)oost (Peking) te voelen, tot in het verre oosten (Shang Hai > Hong Kong) te voelen. De gebieden die er veel dichterbij de epicentrum, met name kleine dorpjes met weinig voorzieningen, zullen denk ik veel slachtoffers vallen. Al heb ik geen idee of het druk bevolkt is daar in het westen.
      maandag 12 mei 2008 @ 13:10:26 #274
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_58625500
    quote:
    Op maandag 12 mei 2008 13:06 schreef Space-Chinees het volgende:

    [..]

    Ik verwacht helaas wel meer. De aardbeving was van zuidwest tot aan helemaal (noord)oost (Peking) te voelen, tot in het verre oosten (Shang Hai > Hong Kong) te voelen. De gebieden die er veel dichterbij de epicentrum, met name kleine dorpjes met weinig voorzieningen, zullen denk ik veel slachtoffers vallen. Al heb ik geen idee of het druk bevolkt is daar in het westen.
    Yup. En zeker omdat communicatieverbindingen zullen zijn uitgevallen, zal 't we even duren voordat de omvang bekend is...
    pi_58625579
    CNN: 3000 militairen gestuurd naar het rampgebied. Ze zijn iig een stuk sneller met militaire hulp dan in Katrina.
    pi_58625670
    quote:
    Op maandag 12 mei 200813:14 schreef Space-Chinees het volgende:
    CNN: 3000 militairen gestuurd naar het rampgebied. Ze zijn iig een stuk sneller met militaire hulp dan in Katrina.
    whehe.... dat record doet niemand na, zelfs Myanmar is sneller
      maandag 12 mei 2008 @ 13:24:29 #277
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_58625716
    http://twitter.com/BreakingNewsOn
    quote:
    DEATH TOLL FROM CHINA EARTHQUAKE RISES TO 107, STATE MEDIA REPORTS. DETAILS SOON.
    pi_58625895
    quote:
    Op maandag 12 mei 2008 13:06 schreef Space-Chinees het volgende:

    [..]

    Ik verwacht helaas wel meer. De aardbeving was van zuidwest tot aan helemaal (noord)oost (Peking) te voelen, tot in het verre oosten (Shang Hai > Hong Kong) te voelen. De gebieden die er veel dichterbij de epicentrum, met name kleine dorpjes met weinig voorzieningen, zullen denk ik veel slachtoffers vallen. Al heb ik geen idee of het druk bevolkt is daar in het westen.
    Uit een eerdere post in dit topic:
    quote:
    The epicenter is about 62 miles (100 km) from Chengdu, a city of about two million people, in the eastern part of China's Sichuan province.
    En zo dicht bij zo'n klapper, daar blijft lang niet alles staan.
    pi_58626100
    Wat steden in de buurt, (bron: USGS)
    90 km (55 miles) WNW of Chengdu, Sichuan, China
    150 km (90 miles) WSW of Mianyang, Sichuan, China
    360 km (225 miles) WNW of Chongqing, Chongqing, China

    Inwoneraantallen volgens Wikipedia:
    Chengdu: 11 miljoen
    Mianyang: 5.2 miljoen
    Chongqing: 31 miljoen

    Niet bepaald uitgestorven daar dus. Voor lege gebieden in China mag je nog een stuk verder naar het westen.
      maandag 12 mei 2008 @ 13:54:39 #280
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
      Moderator maandag 12 mei 2008 @ 13:55:14 #281
    8781 crew  Frutsel
    pi_58626143
    ff snel berichtje tussen de visite door

    zouden eigenlijk een eigen topic moeten maken, hier in DE, voor deze quake als het zo snel oploopt
    NWS heeft er ook nog geen eentje zag ik. Beetje leuke OP erbij, hoppa...
    dus wie zin/tijd heeft, be my guest

    PS: Weliswaar met verwijzing naar dit centrale topic
    pi_58626158
    quote:
    Op maandag 12 mei 200813:50 schreef Light het volgende:
    Wat steden in de buurt, (bron: USGS)
    90 km (55 miles) WNW of Chengdu, Sichuan, China
    150 km (90 miles) WSW of Mianyang, Sichuan, China
    360 km (225 miles) WNW of Chongqing, Chongqing, China

    Inwoneraantallen volgens Wikipedia:
    Chengdu: 11 miljoen
    Mianyang: 5.2 miljoen
    Chongqing: 31 miljoen

    Niet bepaald uitgestorven daar dus. Voor lege gebieden in China mag je nog een stuk verder naar het westen.
    Het zijn geen kleine steden inderdaad
    pi_58626546
    quote:
    Op maandag 12 mei 2008 13:55 schreef Frutsel het volgende:
    ff snel berichtje tussen de visite door

    zouden eigenlijk een eigen topic moeten maken, hier in DE, voor deze quake als het zo snel oploopt
    NWS heeft er ook nog geen eentje zag ik. Beetje leuke OP erbij, hoppa...
    dus wie zin/tijd heeft, be my guest

    PS: Weliswaar met verwijzing naar dit centrale topic
    Ben bezig
      maandag 12 mei 2008 @ 14:29:32 #284
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_58626744
    http://twitter.com/BreakingNewsOn
    quote:
    FIVE MORE CHINESE SCHOOLS COLLAPSE; HUNDREDS TRAPPED. DETAILS SOON.
      maandag 12 mei 2008 @ 14:50:31 #286
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
      maandag 12 mei 2008 @ 14:57:19 #287
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_58627179
    Loopt snel op nu

    BBC:
    quote:
    Earthquake leaves 3,000-5,000 dead in one Chinese county - Xinhua news agency. More soon.
      Moderator maandag 12 mei 2008 @ 15:09:41 #288
    8781 crew  Frutsel
    pi_58627360
    quote:
    Op maandag 12 mei 2008 14:18 schreef ItaloDancer het volgende:

    [..]

    Ben bezig
    duurt lang
    pi_58627381
    quote:
    Op maandag 12 mei 200814:57 schreef Roel_Jewel het volgende:
    Loopt snel op nu [afbeelding]

    BBC:
    [..]
    was te verwachten
      maandag 12 mei 2008 @ 15:32:12 #291
    151456 Tokamak
    Bad shrooms...
    pi_58627713
    5000 dooien?
    pi_58627746
    Graag in het genoemde topic verder, dit topic kan weer gebruikt worden bij een volgende aardbeving (met hopelijk mindere gevolgen).
    pi_58628030
    quote:
    Op maandag 12 mei 200815:34 schreef ItaloDancer het volgende:
    Graag in het genoemde topic verder, dit topic kan weer gebruikt worden bij een volgende aardbeving (met hopelijk mindere gevolgen).
    okey....
    pi_58893567
    quote:
    Bij een aardbeving in Colombia zijn zaterdag zeven doden en acht gewonden gevallen. De aardbeving, met een kracht van 5,5 op de schaal van Richter, deed zich voor in de hoofdstad Bogota en in het centrum van het land.

    Door de aardbeving, die voor paniek zorgde in de hoofdstad, raakten elektriciteitskabels vernield en viel er heel wat materiële schade.
    De beving deed zich voor om 14.20 uur plaatselijke tijd (21.20 uur Belgische tijd). Het epicentrum was El Calvario, een plaats in het midwesten van Colombia.
    http://www.demorgen.be/dm(...)ng-in-Colombia.dhtml
    Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
    Ik vind je sig nogal denigrerend.
      donderdag 29 mei 2008 @ 20:05:42 #295
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_58996003
    http://www.nrc.nl/buitenl(...)oet_IJsland_schudden
    quote:
    Aardbeving doet IJsland schudden
    Gepubliceerd: 29 mei 2008 19:01 | Gewijzigd: 29 mei 2008 19:01

    Reykjavik, 29 mei. In IJsland vond vandaag een aardbeving plaats met een kracht van 6,1 op de schaal van Richter. De locatie van de beving was op 50 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Reykjavik. Volgens de politie zijn er geen slachtoffers gevallen.
    In de plaats Selfoss, dat dichtbij het epicentrum ligt, raakten huizen ernstig beschadigd en renden tientallen mensen angstig de straten op. Inwoners van de hoofdstad voelden de beving ook. ,,Alles schudde. Ramen van gebouwen trilden en iedereen was gewoon heel erg bang'', aldus een ooggetuige.

    Volgens het Amerikaanse geografische instituut USGS vond de beving plaats om 17.46 uur op 10 kilometer onder het aardoppervlak.
      vrijdag 30 mei 2008 @ 13:03:55 #297
    69950 MadGuy
    Fever Ray
    pi_59010752


    Was het niet gewoon weer Björk met een rare bui?
    pi_59010787
    Wat moeten ze daar met zoveel bananen?
      vrijdag 30 mei 2008 @ 15:35:58 #300
    23267 Roel_Jewel
    Gobbledigook
    pi_59014561
    quote:
    Op vrijdag 30 mei 2008 13:27 schreef indahnesia.com het volgende:
    maar de bananen hangen nog!
    Dat wel ja
    quote:
    Nice
    pi_59014626
    Gooi ik 'm nog dicht ook met vier woorden.

    Aardbevingen #7
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')