Wat een nuttige reactie...quote:
quote:Serehspies met gegrilde coquilles
Voorgerecht, 4 Personen
Bereidingstijd: 60 Minuten
Ingredienten4 citroengrasstengels (sereh) 12 coquilles (indien kleine coquilles, dan 24) 4 el olijfolie 3 el sinaasappelsap 2 cm geraspte verse gember of 1 bolletje stemgember 1 rode peper, fijngesneden 1 teen knoflook, fijngesneden 1 bosje koriander, fijngesneden 2 limoenen gehalveerd lichtbruine basterdsuiker of rietsuiker grof zeezout
Bereidingswijze
steek de citroengrasstengels door de zijkant van de coquilles. Leg ze in een schaal en besprenkel ze met de olijfolie en het sinaasappelsap. Meng de gember, peper, knoflook en koriander en bestrooi de coquilles ermee. Laat de coquilles hierin minimal 30 minuten. Neem de coquilles uit de marinade. Verhit de grillpan en grill hierin de coquilles in ongeveer 3 minuten aan beide kanten gaar en mooi lichtbruin. Bestrooi intussen de snijkant van de limoenen met de suiker en grill ze meteen mee tot ze bruin zijn. Bestrooi de coquilles licht met zout en serveer direct. Geef de limoenhelften erbij om uit te knijpen.
Ook lekker op de barbecue...
niet verkeerdquote:Op donderdag 13 september 2007 16:34 schreef YoWilly het volgende:
Sint-jakobsschelpen a la bordelaise
(Coquilles Saint-Jacques a la bordelaise)
Laat de sint-jacobschelpen zo nodig ontdooien. Schrap het worteltje en snij het in plakjes. Pel en snipper de ui en het sjalotje. Snij de sint-jacobschelpen in stukjes. Doop de tomaten in kokend water, haal de velletjes eraf en snij de vrucht in vieren. Pel de knoflook. Verhit de boter en fruit de plakjes wortel, de ui en de sjalot glazig. Voeg de Sint-jacobschelpen toe en bak alles al roerende goudbruin. Verwarm de cognac in een diepe metalen lepel, steek de alcohol aan en giet de brandende cognac erover. Breng het op smaak met zout en peper en pers er het teentje knoflook boven uit. Voeg de stukken tomaat toe, giet de wijn erbij en laat de ragout 15 minuten op een hoge stand koken. Schep dan de Sint-jacobsschelpen op een warme schaal. Laat de saus wat inkoken en breng hem zo nodig opnieuw op smaak. Zeef de bouillon en schenk het over de sint-jacobsschelpen. Lekker met brood of gekookte rijst.
Ook niet geheel onbelangrijk:![]()
2 deciliter wijn (wit)
50 gram boter (room-)
16 stuks schelp (Sint Jakob-)
2 eetlepel cognac
1 stuks tomaat (vlees-)
1 teentje knoflook
1 stuks wortel
1 stuks ui
1 stuks ui (sjalot)
en 1 stuks ui!!quote:
3 sterren werkt met diepvries?quote:Op donderdag 13 september 2007 17:27 schreef Euc- het volgende:
Helemaal laten ontdooien en fijnhakken, beetje op smaak brengen met wat (cayenne)peper en dun op een bord uitleggen. Dan neem je snijbonen en een dunschiller (zo een hoefijzertje), en doe je ze vanaf de zijkant in hele dunne plakken snijden. Kort blancheren, terugkoelen en over de geplette coquilles leggen. Beetje tomatenolie eromheen et voila, je hebt een 3 sterren gerecht
Nee natuurlijk niet, daar gebruikten ze handgedoken uit schotland. Alleen als ik hier ga typen "haal de coquilles uit de schelp en maak ze schoon" dat je dan weer de opmerking maakt: "ze kwamen toch uit de diepvries..?"quote:Op donderdag 13 september 2007 20:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
3 sterren werkt met diepvries?
Das best triest.
Toch gaat er weinig boven die handgedoken soort, vind ik.quote:Op donderdag 13 september 2007 22:56 schreef Euc- het volgende:
Nee natuurlijk niet, daar gebruikten ze handgedoken uit schotland. Alleen als ik hier ga typen "haal de coquilles uit de schelp en maak ze schoon" dat je dan weer de opmerking maakt: "ze kwamen toch uit de diepvries..?"
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |