abonnement Unibet Coolblue
  maandag 10 september 2007 @ 14:57:59 #1
19242 yavanna
Results may vary.
pi_53073860
quote:
Verbod op pitbulls is onzin.

zondag 9 september 2007 om 23:52

AMSTERDAM -
Het huidige verbod op het houden en fokken van honden die bekendstaan als agressief, opgenomen in de Regeling Agressieve Dieren (RAD), moet worden teruggedraaid. Dat stelt de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren in een brief aan minister van Landbouw Gerda Verburg.

Door Sander Wageman


De stichting verwijst daarbij naar een rapport uit 1988 van de commissie Bouw waarin staat dat er geen wetenschappelijke grond is om specifieke hondenrassen te verbieden.

Volgens voorzitter Henk ten Napel van de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren is in 1988 in het rapport van de commissie Bouw al een voorstel gedaan om het aantal bijtincidenten van honden in Nederland op een diervriendelijke manier tegen te gaan. Daarin wordt voorgesteld om honden te keuren en te registreren. Voor honden die als agressief te boek staan, moeten voorwaarden worden gesteld om ze te mogen houden.

Ten Napel: "De bevindingen van de commissie aan de toenmalige minister van Landbouw Gerrit Braks zijn nooit overgenomen. Sterker nog, er staat duidelijk in dat er geen wetenschappelijke grond is om bepaalde rassen te verbieden of af te maken. Alleen als een hond van nature agressief is, zou dat volgens Bouw kunnen. Tegelijkertijd stelt de commissie dat er geen grond is om aan te nemen dat welke hond dan ook zonder toedoen van de mens agressief is en dus afgemaakt mag worden."

Nu is het zo dat in de RAD, ook wel Pitbullwet genoemd, is geregeld dat honden puur op uiterlijke kenmerken in beslag kunnen worden genomen. Ten Napel: "Het zou echter veel beter zijn om zo'n dier eerst te testen op zijn gedrag. Mocht blijken dat een dier een potentieel risico vormt dan moet het verplicht kort worden aangelijnd en gemuilkorfd. Het type dierenbezitter dat bijvoorbeeld een pitbull heeft vanwege het agressieve imago, staat daarmee buitenspel. Je maakt natuurlijk weinig indruk als je met een gemuilkorfde hond rondloopt."

Minister Verburg heeft onlangs aangegeven de in 1993 ingevoerde RAD te willen evalueren. Het jaarlijks aantal in beslag genomen honden is sinds de invoering van de Pitbullwet sterk gestegen, van 136 in 1993 naar 476 in 2006. Om de veranderingen die de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren voorstelt, door te voeren, is een wijziging nodig van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren. Wanneer de RAD daadwerkelijk wordt geëvalueerd, is nog niet bekend.

Bron : Spits.
quote:
Honden jarenlang zinloos gedood


Achtergrond


Onlangs hebben fracties van CDA, PvdA, SP, PVV en PvdD aangedrongen op een evaluatie van de Regeling Agressieve Dieren. Minister Verburg heeft toegezegd mee te willen werken aan een dergelijke evaluatie. Voor het eerst sinds 1992 wordt bekeken of de doelstellingen van de Regeling Agressieve Dieren behaald zijn. De regeling zou het aantal bijtincidenten met pitbullterriërachtige honden moeten terugdringen.


De Regeling Agressieve Dieren regelt een uitsterfbeleid van het aantal pitbullterriërachtige honden dat rond 1993 nog in leven was. Door een muilkorf-en aanlijngebod in te stellen en alle nog levende pitbullterriërachtige honden te steriliseren zouden deze honden langzaam maar zeker uit Nederland verdwijnen. De Regeling Agressieve Dieren vloeit voort uit artikel 73 van de Gezondheid- en Welzijnswet voor dieren. Dit artikel verbiedt het invoeren, fokken en houden van pitbullterriërachtige honden. In de Regeling Agressieve Dieren is geregeld welke type hond onder dit verbod valt.


Minister Braks van Landbouw en Visserij heeft de Tweede Kamer in 1988 geïnformeerd over de problematiek rondom de pitbullterriërachtige honden. De oplossingen voor deze problematiek waren dermate ingewikkeld dat op voorspraak van de Minister een Commissie van Advies werd ingesteld. Deze deskundigencommissie onder leiding van professor Bouw heeft de Kamer met een rapport geïnformeerd. Het rapport beschrijft tal van maatregelen die in het kader van de veiligheid van de burger en het dierenwelzijn zouden moeten worden genomen.


De Commissie van Advies stelt in haar rapport dat een aantal honden in ons land in meer of mindere mate voor gevaar zorgt. Naast de pitbullterriërachtige hond zijn nog andere categorieën honden die voor gevaar zorgen. Daartoe is door de commissie een indeling gemaakt in drie categorieën honden. Voor honden uit al deze categorieën stelt de commissie preventieve maatregelen voor zoals een aanlijn- en muilkorfgebod. Bij ernstige problemen moet de hond van de eigenaar worden afgenomen en herplaatst worden. De commissie acht het van belang honden uit de drie categorieën op gedrag te testen, te identificeren en te registreren.


De belangrijkste conclusie die de commissie trekt is dat er onvoldoende wetenschappelijk bewijs beschikbaar is om hondenrassen te verbieden. Hondenrassen die een grote mate van agressie vertonen, hebben dit door ingrijpen van de mens verkregen. Een fok- en houdverbod acht de commissie daarom dan ook te ingrijpend.


Desalniettemin is door artikel 73 van de Gezondheid- en Welzijnswet voor dieren een invoer-, fok- en houdverbod van kracht geworden waardoor pitbullterriërachtige honden (zonder stamboom) worden gedood. In de Regeling Agressieve Dieren is geregeld dat alle honden die op een pitbullterriërachtige hond lijken verboden zijn. Als gevolg van het houdverbod zijn bijvoorbeeld ook dierenartsen en asiels strafbaar als zij zorg verlenen aan dergelijke dieren.


Bijna twintig jaar na het instellen van de Commissie van Advies komt Minister Verburg met het voorstel om wederom een Commissie in het leven te roepen. De geschiedenis lijkt zich te herhalen. Hopelijk kan de politiek de adviezen van wijlen professor Bouw en zijn commissie nog steeds op waarde schatten. Het opnieuw instellen van een commissie lijkt een overbodige zaak als de voorstellen van de commissie Bouw alsnog worden overgenomen. Zij hebben de tand des tijds moeiteloos doorstaan en zijn actueler en toepasbaarder dan ooit. Door daarnaast pitbullterriërachtige honden onder voorbehoud te verbieden kan een einde komen aan het zinloos doden van gezonde huisdieren. Het dierenwelzijn zal daar in zijn volle omvang bij gebaat zijn!

Wat doet de stichting


De stichting krijgt dagelijks telefoontjes en mailtjes van bezorgde honden bezitters waarvan de hond in beslag is genomen. Wij konden enkel en alleen adviezen geven wat ze eventueel konden doen om toch te proberen om hun dierbare metgezel in het leven te houden.
Helaas was in de meeste gevallen niet te voorkomen dat de hond de dodelijke spuit moest krijgen en dat de eigenaar zich moest verantwoorden voor de rechter wegens het plegen van een misdrijf.

Begin 2007, heeft de stichting een platform in het leven geroepen om de mogelijkheden te onderzoeken om deze wetgeving af te afschaffen of aan te passen. Uit de besprekingen en onderzoeken is gebleken dat de wetgeving aan alle kanten rammelt. De uitkomsten zijn samengevat in een rapport

Wij pleiten dan ook voor een gedragtest en hebben een brief aan de minister Verburg verzonden. Deze gedragstest zou veel honden het leven kunnen redden.

Uit het rapport van Agressief Gedrag Bij Honden blijkt dat een hond alleen gedood mag worden indien deze agressief gedrag vertoont. De commissie heeft geen enkele hond aan kunnen wijzen die van nature agressief is.
Wij hebben naar aanleiding van het onderzoek Minister Verburg een brandbrief verzonden waarin wij aandringen op een aanpassing van art. 73 GWWD en/of de RAD door een gedrachtstest mogelijk te maken.


Help mee een stuur een mail aan de kamerleden en de minister om zo spoedig mogelijk een einde te maken aan het doden van onschuldige honden. Klik hier voor de voorbeeldbrief die verzonden gaat worden aan de kamerleden.


Kijk naar uitzendingen van dierennieuws.tv over dit onderwerp:

modem kabel

Bron : http://www.zinloosgewelddieren.nl/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=94&Itemid=36
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  maandag 10 september 2007 @ 15:03:53 #2
94617 Ps2K
And his space hamster Skeletor
pi_53073993
Eens. Pittbulls zijn niet gevaarlijk, ze zijn alleen gevaarlijk als je ze niet goed opvoed. En dat geld voor alle hondenrassen.
http://www.last.fm/user/psych02k
Yes, it is perfectly reasonable that Kirk had the know-how to make the gunpowder and put together the bazooka to defeat the Gorn. That\'s why he\'s the goddamn Captain.
pi_53074056
Erm, die honden zijn zinloos ingevoerd danwel gefokt.

Ik snap verder sowieso niet waarom iemand zo'n hond zou willen. Lelijke beesten.
Ik ga naar huis.
pi_53074149
quote:
Op maandag 10 september 2007 15:03 schreef Ps2K het volgende:
Eens. Pittbulls zijn niet gevaarlijk, ze zijn alleen gevaarlijk als je ze niet goed opvoed. En dat geld voor alle hondenrassen.
Er is zeker wel zoiets als 'de aard van het beestje'. Hondenrassen zijn gefokt op bepaalde eigenschappen, Jack Russels zijn ook niet voor niets veel fellere kleutebeestjes als retrievertjes, en veel van die schattige Dalmatiërs werden een paar jaar na 'de film' ook niet voor niets gedumpt.
Ik ga naar huis.
  maandag 10 september 2007 @ 15:11:20 #5
1872 Jumparound
bedankt voor de vis
pi_53074170
wat is je punt? of is het gewoon een Copy / Paste topic?
Wat denk je er zelf van TS?
Inorbit: zeg dat dan typluie triangeljosti
Beauregard: Een beetje FOK!ker laat het brood door z'n moeder smeren.
Ecosia
ek's 'n flash drive, jy's 'n floppy
  maandag 10 september 2007 @ 15:12:22 #6
94617 Ps2K
And his space hamster Skeletor
pi_53074195
quote:
Op maandag 10 september 2007 15:06 schreef nietzman het volgende:
Erm, die honden zijn zinloos ingevoerd danwel gefokt.

Ik snap verder sowieso niet waarom iemand zo'n hond zou willen. Lelijke beesten.
Mwoch ze hebben wel wat:


Klein, gespierd en ze zien eruit alsof ze een doorzetters mentaliteit hebben
http://www.last.fm/user/psych02k
Yes, it is perfectly reasonable that Kirk had the know-how to make the gunpowder and put together the bazooka to defeat the Gorn. That\'s why he\'s the goddamn Captain.
  maandag 10 september 2007 @ 15:15:47 #7
94617 Ps2K
And his space hamster Skeletor
pi_53074222
quote:
Op maandag 10 september 2007 15:10 schreef nietzman het volgende:

[..]

Er is zeker wel zoiets als 'de aard van het beestje'. Hondenrassen zijn gefokt op bepaalde eigenschappen, Jack Russels zijn ook niet voor niets veel fellere kleutebeestjes als retrievertjes, en veel van die schattige Dalmatiërs werden een paar jaar na 'de film' ook niet voor niets gedumpt.
Pitbulls worden niet meer gefokt op agresieve eigenschappen. Verder is het individuele karakter van de hond belangrijker.
http://www.last.fm/user/psych02k
Yes, it is perfectly reasonable that Kirk had the know-how to make the gunpowder and put together the bazooka to defeat the Gorn. That\'s why he\'s the goddamn Captain.
pi_53074304
Helaas is er een bepaald slag mens die deze hond aanschaft, en dat is vaak niet om het hoge aaibaarheidsgehalte... En die kunnen die beesten vaak niet normaal opvoeden...
  maandag 10 september 2007 @ 15:24:33 #9
94617 Ps2K
And his space hamster Skeletor
pi_53074368
quote:
Op maandag 10 september 2007 15:21 schreef steefbleeker het volgende:
Helaas is er een bepaald slag mens die deze hond aanschaft, en dat is vaak niet om het hoge aaibaarheidsgehalte... En die kunnen die beesten vaak niet normaal opvoeden...
Correct. (Alhoewel ik vind bijna alle honden wel aaibaar )

(Behalve die kut bouvier naast de kroeg, die wil iedereen bijten)
http://www.last.fm/user/psych02k
Yes, it is perfectly reasonable that Kirk had the know-how to make the gunpowder and put together the bazooka to defeat the Gorn. That\'s why he\'s the goddamn Captain.
pi_53074412
quote:
Op maandag 10 september 2007 14:57 schreef yavanna het volgende:

Dat stelt de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren in een brief aan minister van Landbouw Gerda Verburg.
Woesj, dat was het geluid van objectiviteit die uit het raam vloog
pi_53074524
Ach.... veel mensen weten niet eens wat een Pitbull is.....

Wij hebben namelijk een Bull terrier (geen Pitbull dus) en alleen omdat het woordje bull in de naam zit worden wij dagelijks aangesproken met: "Goh ik dacht dat zo'n Pitbull gemuikorfd moest worden" Tja dan zit er niets anders op als voor de 100ste maal uit te leggen dat het geen Pitbull is. Ja hij is gespierd maar daar is dan ook alles mee gezegd.... Niet iedereen vind hem even mooi maar zijn karakter is prachtig. Dit ras staat dan ook bekend als super kindvriendelijk



[ Bericht 5% gewijzigd door HellRaver op 10-09-2007 15:43:42 ]
  maandag 10 september 2007 @ 15:34:40 #12
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_53074525
Zoals vaak in dit soort gevallen een wetgeving die nooit de bedoeling heeft gehad enig effect te sorteren buiten de "kijk eens hoe assertief wij politiek zijn". Nog steeds vallen de meeste gewonden door honden onder kinderen door die kleine "schattige" hondjes zoals teckels, omdat die vaak (niet) opgevoed zijn door mensen die weten wat dat inhoudt.

Bovendien is het voor de politie makkelijker, als een of andere misdadiger zijn pitbull (waar hij vaak niet om geeft) opgevoed heeft met doel er een bijter van te maken, kan de politie lekker de hond afpakken en afslachten, en de eigenaar een boete geven, i.p.v. de eigenaar verantwoordelijk stellen voor de daden van de hond, want dat kost geld en moeite.
Sam the American Eagle : You, sir, are a demented, sick, degenerate, barbaric, naughty freako!
Alice Cooper : Why, thank you!
Sam the American Eagle : Freakos: One. Civilization: Zero.
  maandag 10 september 2007 @ 15:41:39 #13
19242 yavanna
Results may vary.
pi_53074589
Wat dit stuk aantoont is dat al lang bekent was dat honden niet agressief geboren worden en men het rapport van de Commissie van Advies onder leiding van professor Bouw simpelweg heeft genegeerd/ terzijde gelegd, daar men de oplossingen te 'ingewikkeld' vond. Dat zijn feiten die nu openbaar zijn geworden. In weze worden nu honden vermoord, terwijl wetenschappelijk gezien nooit is aangetoont dat honden agressief geboren worden en dus bij voorbaat een gevaar zijn voor de samenleving. Iets waar de voorstanders v.d RAD mee schermden.

Als men de RAD gaat evalueren hoop ik dan ook dat de politiek zich nu wel toelegd op de feiten en er zodoende een verandering komt in de RAD. En hopenlijk veranderingen die ervoor zullen zorgen dat niet langer tientallen honden per jaar worden mishandeld en gedood puur om hun uiterlijk.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  maandag 10 september 2007 @ 15:49:27 #14
19242 yavanna
Results may vary.
pi_53074673
quote:
Op maandag 10 september 2007 15:10 schreef nietzman het volgende:

[..]

Er is zeker wel zoiets als 'de aard van het beestje'. Hondenrassen zijn gefokt op bepaalde eigenschappen, Jack Russels zijn ook niet voor niets veel fellere kleutebeestjes als retrievertjes, en veel van die schattige Dalmatiërs werden een paar jaar na 'de film' ook niet voor niets gedumpt.
Ik denk dat men ook niet moet gaan ontkennen dat er ook verschil is in karakter tussen de diverse hondenrassen. Doe je dat niet, dan kun je nog wel eens van een koude kermis thuis komen, waar niemand op zit te wachten, Een krachtig ras is dan ook zeker niet voor iedereen geschikt, net als een Border Collie dat niet voor iedereen is. Hoewel ook binnen 1 ras diverse karakters te vinden zijn.

De Pitbull heeft een verleden waarin ze gefokt werden op hond agressie ( vechten in de pit, wat helaas nog steeds voorkomt ). Echter tevens op mens tolerantie, voldeed een Pitbull hier niet aan ( beet hij een mens ), werd hij simpelweg afgemaakt. Zo ontstonden lijnen waar Pitbulls weliswaar niet vriendelijk waren voor soortgenoten, maar wel voor mensen.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
pi_53074743
quote:
Op maandag 10 september 2007 15:34 schreef HellRaver het volgende:
Ach.... veel mensen weten niet eens wat een Pitbull is.....

Wij hebben namelijk een Bull terrier (geen Pitbull dus) en alleen omdat het woordje bull in de naam zit worden wij dagelijks aangesproken met: "Goh ik dacht dat zo'n Pitbull gemuikorfd moest worden" Tja dan zit er niets anders op als voor de 100ste maal uit te leggen dat het geen Pitbull is. Ja hij is gespierd maar daar is dan ook alles mee gezegd.... Niet iedereen vind hem even mooi maar zijn karakter is prachtig. Dit ras staat dan ook bekend als super kindvriendelijk

[afbeelding]
Mooie dieren en wij hebben met onze American Staffordshire Terriër helaas hetzelfde probleem.
AFC Ajax - SS Lazio
29 Aug. Mystery Land 2009
pi_53076280
quote:
Op maandag 10 september 2007 15:34 schreef mvdejong het volgende:
Zoals vaak in dit soort gevallen een wetgeving die nooit de bedoeling heeft gehad enig effect te sorteren buiten de "kijk eens hoe assertief wij politiek zijn". Nog steeds vallen de meeste gewonden door honden onder kinderen door die kleine "schattige" hondjes zoals teckels, omdat die vaak (niet) opgevoed zijn door mensen die weten wat dat inhoudt.
Er zijn ook veel meer teckels en jack russels en golden retrievers in Nederland, dus absolute getallen zeggen vaak niets.
Ook laten jack russels en teckels meestal wel een keer los als je ze los wilt schoppen en bijten ze minder 'hard'. Als zo'n pitbull-achtige bijt, bijt hij goed.
Tap tap tap
  maandag 10 september 2007 @ 17:36:11 #17
92279 N.icka
Windforce 11
pi_53076362
quote:
Op maandag 10 september 2007 15:49 schreef yavanna het volgende:

[..]

. Zo ontstonden lijnen waar Pitbulls weliswaar niet vriendelijk waren voor soortgenoten, maar wel voor mensen.
Ben benieuwd of je dat ook durft te zeggen tegen de ouders wiens kind dood is gebeten door een pitbull
pi_53076655
quote:
Op maandag 10 september 2007 17:36 schreef N.icka het volgende:

[..]

Ben benieuwd of je dat ook durft te zeggen tegen de ouders wiens kind dood is gebeten door een pitbull
Komt door de opvoeding.. En verkeerde fokkers..
AFC Ajax - SS Lazio
29 Aug. Mystery Land 2009
  maandag 10 september 2007 @ 17:52:09 #19
92279 N.icka
Windforce 11
pi_53076727
quote:
Op maandag 10 september 2007 17:49 schreef Ordinair het volgende:

[..]

Komt door de opvoeding.. En verkeerde fokkers..
Als die beesten zo makkelijk verkeerd zijn op te voeden en te fokken , lijkt me een verbod zeer op zijn plaats.
pi_53076895
quote:
Op maandag 10 september 2007 17:52 schreef N.icka het volgende:

[..]

Als die beesten zo makkelijk verkeerd zijn op te voeden en te fokken , lijkt me een verbod zeer op zijn plaats.
Ieder beest is makkelijk verkeerd op te voeden. Wat dacht je van al die moordenaars die rondlopen in Nederland? Of verkrachters? Oplichters? Dieven? Allemaal puur een kwestie van opvoeding. Moeten we ook maar een verbod op menselijk nageslacht instellen? Lijkt mij eerlijk gezegd een veel effectiever idee dan de kinderen af te pakken.

Pitbullachtigen zijn vaak enorm intelligente en sociale beesten. Het nadeel ervan is dat inderdaad een bepaald slag mensen die honden als statussymbool gaan zien en ze agressief gaan opvoeden. Want dat is stoer, ofzo .
We'll keep on whispering our mantras.
pi_53076924
quote:
Op maandag 10 september 2007 17:52 schreef N.icka het volgende:

[..]

Als die beesten zo makkelijk verkeerd zijn op te voeden en te fokken , lijkt me een verbod zeer op zijn plaats.
Is met veel honden zo, zelfs de 'liefste hond', de Golder Retriever, bijt kindjes dood.
AFC Ajax - SS Lazio
29 Aug. Mystery Land 2009
  maandag 10 september 2007 @ 18:07:43 #22
92279 N.icka
Windforce 11
pi_53077014
quote:
Op maandag 10 september 2007 18:01 schreef NiteSpeed het volgende:

[..]

Ieder beest is makkelijk verkeerd op te voeden. Wat dacht je van al die moordenaars die rondlopen in Nederland? Of verkrachters? Oplichters? Dieven? Allemaal puur een kwestie van opvoeding. .
Tjonge , nog nooit zulke flauwekull gehoord
  maandag 10 september 2007 @ 18:09:13 #23
92279 N.icka
Windforce 11
pi_53077050
quote:
Op maandag 10 september 2007 18:02 schreef Ordinair het volgende:

[..]

Is met veel honden zo, zelfs de 'liefste hond', de Golder Retriever, bijt kindjes dood.
Volgens mij heb ik de laatste, zeg 15 jaar nog nooit een bericht gelezen of meerdere dat retrievers kindjes dood hebben gebeten , wel van pitbulls.

Maar kom maar op met die berichten dan
  maandag 10 september 2007 @ 18:10:35 #24
92279 N.icka
Windforce 11
pi_53077079
Ik moet nu weg , ben om 21.00 uur terug en zal dan de krantenberichten doorspitten
  maandag 10 september 2007 @ 18:12:52 #25
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_53077136
quote:
Op maandag 10 september 2007 18:09 schreef N.icka het volgende:
Volgens mij heb ik de laatste, zeg 15 jaar nog nooit een bericht gelezen of meerdere dat retrievers kindjes dood hebben gebeten , wel van pitbulls.
Nouja, het gebeurt wel natuurlijk, Goldens zijn net zogoed onberekenbaar als andere Fikkies. Het blijven dieren. Maar de kans is bij vechthonden gewoon gigantisch veel groter omdat hetgeen waar ze voor gefokt zijn er echt niet zomaar uitglipt.
Ik ga naar huis.
pi_53077330
quote:
Op maandag 10 september 2007 18:02 schreef Ordinair het volgende:

[..]

Is met veel honden zo, zelfs de 'liefste hond', de Golder Retriever, bijt kindjes dood.
Omdat die ook veel meer als gezinshond worden gezien. Zomaar met wat getallen strooien heeft toch geen zin?
Tap tap tap
  maandag 10 september 2007 @ 18:30:45 #27
84328 Lllaura
painting pictures
pi_53077520
Het punt is dat als een pitbull bijt, je een groter probleem hebt dan wanneer er een poedel of een teckel in je broek hangt. Daargelaten dus of het risico ook groter is.
Kleine en domme mensen beleven niets, maar de sterken, van wie veel verwacht wordt, moeten van allerlei doormaken, opdat ze hun krachten leren kennen en gebruiken.
pi_53077750
quote:
Op maandag 10 september 2007 18:30 schreef Lllaura het volgende:
Het punt is dat als een pitbull bijt, je een groter probleem hebt dan wanneer er een poedel of een teckel in je broek hangt. Daargelaten dus of het risico ook groter is.
Klopt.... die beesten zijn gewoon een stuk sterker dan de standaard golden retriever.....
En tja helaas is een krantenkop: "Pitbull bijt kind dood" nog altijd een stuk aantrekkelijker dan: "Golden retriever bijt kind dood"

Je wil niet weten hoe vaak bv. duitse herders bijtwonden veroorzaken....
  maandag 10 september 2007 @ 19:02:12 #29
1872 Jumparound
bedankt voor de vis
pi_53078265
Volgens mij gaat het om de aggresiviteit mensen, niet om "even" bijten...
De aard van een pitbull is voor de kill gaan, niet verwonden...
Inorbit: zeg dat dan typluie triangeljosti
Beauregard: Een beetje FOK!ker laat het brood door z'n moeder smeren.
Ecosia
ek's 'n flash drive, jy's 'n floppy
pi_53080581
quote:
Op maandag 10 september 2007 19:02 schreef Jumparound het volgende:
Volgens mij gaat het om de aggresiviteit mensen, niet om "even" bijten...
De aard van een pitbull is voor de kill gaan, niet verwonden...
ELKE hond gaat voor de kill.... ze stammen namelijk af van de wolf... die beesten horen hun prooi te doden voordat ze hem opeten.....
  maandag 10 september 2007 @ 21:22:56 #31
17709 hollander172
Sea por favor apacible con mí.
pi_53081469
quote:
Op maandag 10 september 2007 18:12 schreef nietzman het volgende:
Het blijven dieren. Maar de kans is bij vechthonden gewoon gigantisch veel groter omdat hetgeen waar ze voor gefokt zijn er echt niet zomaar uitglipt.
"Vechthonden" bestaan niet (meer).
Capa del satén blanco, Cuerpo del acero, Corazón del oro.
  maandag 10 september 2007 @ 21:26:11 #32
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_53081550
quote:
Op maandag 10 september 2007 21:22 schreef hollander172 het volgende:
"Vechthonden" bestaan niet (meer).
En jij denkt dat daarmee die genetische aanleg als sneeuw voor de zon verdwijnt?
Ik ga naar huis.
  maandag 10 september 2007 @ 21:28:16 #33
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_53081609
Overigens bestaan ze echt nog wel, ga maar eens mee met willekeurige vossenjacht. Absurd agressieve krengen, die Russeltjes.
Ik ga naar huis.
  maandag 10 september 2007 @ 23:46:07 #34
94617 Ps2K
And his space hamster Skeletor
pi_53085550
quote:
Op maandag 10 september 2007 19:02 schreef Jumparound het volgende:
Volgens mij gaat het om de aggresiviteit mensen, niet om "even" bijten...
De aard van een pitbull is voor de kill gaan, niet verwonden...
Dit geld voor ALLE honden. Onze honden kennen twee bijt standen: spelen en doden.
En pitbull is echt niet agresiever dan een andere soort terrier. Pauper volk dat stoer wil doen heeft dit imago verpest voor de rest.

(komt bij dat terriers moeilijk op te voeden zijn)
http://www.last.fm/user/psych02k
Yes, it is perfectly reasonable that Kirk had the know-how to make the gunpowder and put together the bazooka to defeat the Gorn. That\'s why he\'s the goddamn Captain.
  dinsdag 11 september 2007 @ 00:30:24 #35
19242 yavanna
Results may vary.
pi_53086628
quote:
Op maandag 10 september 2007 17:36 schreef N.icka het volgende:

[..]

Ben benieuwd of je dat ook durft te zeggen tegen de ouders wiens kind dood is gebeten door een pitbull
En wat zou daar het nut van zijn?

Pitbulls zijn mede gefokt om een hoge tolerantiegrens te hebben tegenover mensen. Dit betekent niet dat men 100% zekerheid heeft dat de hond nooit iets zal doen. Zoals je met geen enkele hond zult hebben.

Daarnaast zijn er helaas vele mensen op de Pitbull ( of kruizingen van het 1 of ander, die op een Pitbull 'lijken' ) afgekomen, die niet geschikt zijn om welke hond dan ook te hebben, met alle gevolgen vandien.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
pi_53086648
quote:
Op maandag 10 september 2007 15:06 schreef nietzman het volgende:
Erm, die honden zijn zinloos ingevoerd danwel gefokt.

Ik snap verder sowieso niet waarom iemand zo'n hond zou willen. Lelijke beesten.
precies
het zijn echte asociale honden!
//Jij bent een user waar er meer van zouden moeten zijn, zhe devilll // Ik dacht dat je schreef Hitler ofzo//Huillie is mine!
pi_53086677
quote:
Op maandag 10 september 2007 21:22 schreef hollander172 het volgende:

[..]

"Vechthonden" bestaan niet (meer).
Deze honden zijn jarenlang gefokt op agressie, een teefje die erg agressief was, moest dekken met een reu die erg agressief was en dit jaren lang!
Hoe wil je dat eruit krijgen door een goede opvoeding?
//Jij bent een user waar er meer van zouden moeten zijn, zhe devilll // Ik dacht dat je schreef Hitler ofzo//Huillie is mine!
  dinsdag 11 september 2007 @ 00:34:55 #38
19242 yavanna
Results may vary.
pi_53086720
quote:
Op maandag 10 september 2007 18:30 schreef Lllaura het volgende:
Het punt is dat als een pitbull bijt, je een groter probleem hebt dan wanneer er een poedel of een teckel in je broek hangt. Daargelaten dus of het risico ook groter is.
Dat is een feit. Dit heb je echter met alle grotere krachtige rassen tegenover de kleinere rassen. Simpelweg alle grote krachtige honden afmaken lijkt mij wat ver gaan.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
pi_53086741
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 00:34 schreef yavanna het volgende:

[..]

Dat is een feit. Dit heb je echter met alle grotere krachtige rassen tegenover de kleinere rassen. Simpelweg alle grote krachtige honden afmaken lijkt mij wat ver gaan.
Oh wacht jij hebt zeker zo'n prachtige knappe hond!!!
En dankzij jouw geweldige opvoeding doet ie niks natuurlijk!
Heb je al kids?
Dan heb je tot nu toe erge mazzel..
//Jij bent een user waar er meer van zouden moeten zijn, zhe devilll // Ik dacht dat je schreef Hitler ofzo//Huillie is mine!
  dinsdag 11 september 2007 @ 00:39:41 #40
19242 yavanna
Results may vary.
pi_53086795
quote:
Op maandag 10 september 2007 19:02 schreef Jumparound het volgende:
Volgens mij gaat het om de aggresiviteit mensen, niet om "even" bijten...
De aard van een pitbull is voor de kill gaan, niet verwonden...
Er is een groot verschil tussen hondagressie en mensagressie.

Pitbulls en andere rassen gaan met regelmaat niet goed om met ( vreemde ) soortgenoten. Aan de eigenaar om dit correct te begeleiden en heus, dat is niet bepaald onmogelijk om te doen, getuige de duizenden eigenaren met krachtige rassen die nooit incidenten meemaken mbt hun hond(en).
Dat er mensen bij zitten die er niet juist mee omgaan is helaas een feit, zoals je altijd mensen zult hebben die stom bezig zijn op bepaalde gebieden.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
pi_53086800
je profiel tietul
~Cheer up, the worst is yet to come.~
//Jij bent een user waar er meer van zouden moeten zijn, zhe devilll // Ik dacht dat je schreef Hitler ofzo//Huillie is mine!
  dinsdag 11 september 2007 @ 00:41:02 #42
166294 KD-fotografie
mama van Demi & Nika!!
pi_53086820
Mijn broer heeft 2 staffords, echt schatten van beesten, ook lief voor kinderen.
Deze honden zijn goed opgevoed en absoluut niet gevaarlijk.
Een keer schoot het mannetje de poort uit en ging achter een jack russel aan, om te spelen (was dat niet zo dan had de jack russel wel verwondingen gehad) de eigenaar van de Jack schrok ervan en nog voor mijn broer zijn hond te pakken kreeg werd de hond neergestoken.
Zelfs op dat moment viel hij niet aan, dat zegt al genoeg, tuurlijk hebben deze honden een hogere pijngrens maar hij moet het gevoeld hebben aangezien hij wel piepte.

Maar daarintegen zijn deze honden wel gevaarlijker dan een gemiddelde kleine huishond, ze hebben meer kracht in de kaken en kunnen veel incaseren, in de verkeerde handen dus wel degelijk een moordwapen.
Desondanks ben ik absoluut niet voor het afmaken op uiterlijk, ga dan voor een verplichte castratie als het ras zonodig uitgeroeid moet worden.
Is een pitbull bv voor de leeftijd van 1.5 jaar niet gecastreerd dan een flinke boete als sanctie geven.

Lijkt me voor de honden zelf een veel betere optie en ook voor de eigenaars.
pi_53086841
Sowieso is het onzin om verschil te maken tussen grote honden en pitbulls volgens de wet. Iedere hond is gevaarlijk voor kinderen/baby's en die moet je NOOIT samen houden.
We'll keep on whispering our mantras.
  dinsdag 11 september 2007 @ 00:42:58 #44
19242 yavanna
Results may vary.
pi_53086847
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 00:39 schreef zhe-devilll het volgende:
je profiel tietul
~Cheer up, the worst is yet to come.~
*neem mij soms (niet) serieus*

Je zegt het zelf al.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
pi_53086861
Wij ook hier, de buren hadden ook zo een enge hond, nou
die sprong over de schutting heen enzo en ik dacht
geen seconde twijfelen of ik bel nu 211 of 112? Of was het nou 911 of 119?
ik wist hem niet meer...dus wat deed ik..
ik pakte de plu uit de schuur en steek die zo in die hond neer..
nou toot..wastie

Ja hattie maar niet over mijn schuttinkje moeten springen ik vin ze eng!
Dusssss.....no yumpie here aroundsss
//Jij bent een user waar er meer van zouden moeten zijn, zhe devilll // Ik dacht dat je schreef Hitler ofzo//Huillie is mine!
  dinsdag 11 september 2007 @ 00:44:49 #46
166294 KD-fotografie
mama van Demi & Nika!!
pi_53086877
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 00:42 schreef NiteSpeed het volgende:
Sowieso is het onzin om verschil te maken tussen grote honden en pitbulls volgens de wet. Iedere hond is gevaarlijk voor kinderen/baby's en die moet je NOOIT samen houden.
Ben ik het niet mee eens, samenhouden kan zeker wel alleen dan wel onder strng toezich.
Niet baby/kind in de huiskamer met hond erbij en zelf even een was gaan doen boven, dat is vragen om ongelukken.
Niet zozeer omdat de hond het kind zomaar zal aanvallen maar dat het kind nietjes in de oren van de hond gaat schieten bv en hond zichzelf verdedigd.

Maar samen kan zeker wel, ik ben met 1 Duiste herder en met een Schotse collie opgegroeid en heb daar hele fijne herinneringen aan.
  dinsdag 11 september 2007 @ 00:45:29 #47
166294 KD-fotografie
mama van Demi & Nika!!
pi_53086886
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 00:43 schreef zhe-devilll het volgende:
Waarom vergeet je je medicatie toch steeds?
pi_53086896
quote:
Op maandag 10 september 2007 18:30 schreef Lllaura het volgende:
Het punt is dat als een pitbull bijt, je een groter probleem hebt dan wanneer er een poedel of een teckel in je broek hangt. Daargelaten dus of het risico ook groter is.
Als het om kracht gaat is niet alleen de Pitbull gevaarlijk. Die lijst (RAD) is trouwens achterhaald en hypocriet.
X
X
X
pi_53086914
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 00:44 schreef KD-fotografie het volgende:

[..]

Ben ik het niet mee eens, samenhouden kan zeker wel alleen dan wel onder strng toezich.
Niet baby/kind in de huiskamer met hond erbij en zelf even een was gaan doen boven, dat is vragen om ongelukken.
Niet zozeer omdat de hond het kind zomaar zal aanvallen maar dat het kind nietjes in de oren van de hond gaat schieten bv en hond zichzelf verdedigd.

Maar samen kan zeker wel, ik ben met 1 Duiste herder en met een Schotse collie opgegroeid en heb daar hele fijne herinneringen aan.
Het kan wel als je jarenlang consequent bent en inderdaad NOOIT je kind alleen laat, maar ik vind een baby en een grote (of zelfs kleine) hond samen een te groot risico om te nemen. Ongelukken kunnen altijd gebeuren.
We'll keep on whispering our mantras.
pi_53086937
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 00:45 schreef KD-fotografie het volgende:

[..]

Waarom vergeet je je medicatie toch steeds?
Welke?
Ga jij die lieve hond van jou nou maar lekker kussen he!
Over 10 jaar praat je wel anders alstie je een keer bijt!
Maarrrrrr dat doet ie niet he bij jou, je voedt hem geweldig op natuurlijk!

Ja ik haat die honden!
Ik walg van die honden!
ja inderdaad,...
//Jij bent een user waar er meer van zouden moeten zijn, zhe devilll // Ik dacht dat je schreef Hitler ofzo//Huillie is mine!
pi_53086943
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 00:45 schreef Frasier het volgende:

[..]

Als het om kracht gaat is niet alleen de Pitbull gevaarlijk. Die lijst (RAD) is trouwens achterhaald en hypocriet.
Voor een baby is een tekkel net zo goed gevaarlijk.
We'll keep on whispering our mantras.
pi_53086948
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 00:49 schreef NiteSpeed het volgende:

[..]

Voor een baby is een tekkel net zo goed gevaarlijk.
Bijt deze door en laat deze niet meer los?
//Jij bent een user waar er meer van zouden moeten zijn, zhe devilll // Ik dacht dat je schreef Hitler ofzo//Huillie is mine!
pi_53086963
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 00:49 schreef zhe-devilll het volgende:

[..]

Bijt deze door en laat deze niet meer los?
Een baby? Ja .
We'll keep on whispering our mantras.
pi_53086975
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 00:51 schreef NiteSpeed het volgende:

[..]

Een baby? Ja .
maar dat ligt aan de opvoeding van die ouders dus he..
//Jij bent een user waar er meer van zouden moeten zijn, zhe devilll // Ik dacht dat je schreef Hitler ofzo//Huillie is mine!
  dinsdag 11 september 2007 @ 00:52:51 #55
166294 KD-fotografie
mama van Demi & Nika!!
pi_53086984
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 00:48 schreef zhe-devilll het volgende:

[..]

Welke?
Ga jij die lieve hond van jou nou maar lekker kussen he!
Over 10 jaar praat je wel anders alstie je een keer bijt!
Maarrrrrr dat doet ie niet he bij jou, je voedt hem geweldig op natuurlijk!

Ja ik haat die honden!
Ik walg van die honden!
ja inderdaad,...
Hahaha muts, welke honden van mij? leer eens lezen joh!!
Ik heb niet eens honden, ik heb 4 katten.
  dinsdag 11 september 2007 @ 00:58:44 #56
19242 yavanna
Results may vary.
pi_53087060
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 00:52 schreef KD-fotografie het volgende:

[..]

Hahaha muts, welke honden van mij? leer eens lezen joh!!
Ik heb niet eens honden, ik heb 4 katten.
Scary, je kent de verhalen van katten die op baby's gaan liggen, he.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
pi_53087071
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 00:52 schreef zhe-devilll het volgende:

[..]

maar dat ligt aan de opvoeding van die ouders dus he..
Kinderen weten niet hoe ze met honden om moeten gaan. Ze zijn onvoorspelbaar, klein, niet in staat om eens hond in lagere rangorde te plaatsen en kwetsbaar. Niet zo gek dat een hond een baby als bedreigend kan zien of als speelkameraadje (die zichzelf helaas niet kan verdedigen).

Punt is, als je een hond goed traint van jongs af aan zijn het enorm betrouwbare beesten. Beetje onzinnig om dan te gaan denken dat een hond agressief omdat hij mogelijk kinderen aan zou kunnen vallen in bepaalde situaties.

Ik snap dus niet wat je zit te zeiken. Je reacties slaan namelijk kant noch wal.
We'll keep on whispering our mantras.
pi_53087073
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 00:52 schreef KD-fotografie het volgende:

[..]

Hahaha muts, welke honden van mij? leer eens lezen joh!!
Ik heb niet eens honden, ik heb 4 katten.
Ik kan alleen lezen als ik jouw medicatie slik
sorry hoor!!!!!!!!
//Jij bent een user waar er meer van zouden moeten zijn, zhe devilll // Ik dacht dat je schreef Hitler ofzo//Huillie is mine!
  dinsdag 11 september 2007 @ 00:59:45 #59
166294 KD-fotografie
mama van Demi & Nika!!
pi_53087074
overigens een top 40 met de meeste bijtincidenten uit 1999, wel al even terug dus maar denk wel nog steeds realistisch.

Rottweiler
9
Golden en Labrador Retriever
6
Duitse Herdershond
2
Mechelaar
2
Engelse Cocker Spaniel
2
Newfoundlander
1
Berner Sennenhond
1
Engelse Bulldog
1
Tervuerense Herder
1
Bouvier
1
Bearded Collie
1
Duitse Staande Hond
1
Grote Münsterländer
1
Dashond
1
Rhodesian Ridgeback
1
Akita Inu
1
Samojeed
1
Schnauzer
1
Bull Terrier
1
American Staffordshire Terrier
1
Jack Russell Terrier
1
Border Terrier
1
Cavalier King Charles Spaniel
1
Yorkshire Terrier
1

Bron: http://www.dogweb.nl/bijtincidenten.html


Denk dat dit voornamenlijk te wijten is aan het feit dat veel mensen de echt "gezinshonden" meteen bestempelen als betrouwbaar en dus ook geen begeleiding geven als dit nodig is.
Bij de wat gevaarlijk ogende rassen gaat het veelal 2 kanten op, of iemand heeft het ras om het juist agressief te maken of mensen willen zich extra bewijzen en voeden de hond extreem goed op om een bijtincident zo goed als uit te sluiten door ook constant op te letten.
  dinsdag 11 september 2007 @ 01:00:25 #60
166294 KD-fotografie
mama van Demi & Nika!!
pi_53087085
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 00:59 schreef zhe-devilll het volgende:

[..]

Ik kan alleen lezen als ik jouw medicatie slik
sorry hoor!!!!!!!!
Joh, heb je zelf enig idee hoe dom dit overkomt?
Nee he...
pi_53087087
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 00:59 schreef NiteSpeed het volgende:

[..]

Kinderen weten niet hoe ze met honden om moeten gaan. Ze zijn onvoorspelbaar, klein, niet in staat om eens hond in lagere rangorde te plaatsen en kwetsbaar. Niet zo gek dat een hond een baby als bedreigend kan zien of als speelkameraadje (die zichzelf helaas niet kan verdedigen).

Punt is, als je een hond goed traint van jongs af aan zijn het enorm betrouwbare beesten. Beetje onzinnig om dan te gaan denken dat een hond agressief omdat hij mogelijk kinderen aan zou kunnen vallen in bepaalde situaties.

Ik snap dus niet wat je zit te zeiken. Je reacties slaan namelijk kant noch wal.
Misschien komt het niet in je op, maar ik ken verschillende mensen waarvan het hondje een kind heeft gebeten!
En flink ook!
Ook van die lieverds!
//Jij bent een user waar er meer van zouden moeten zijn, zhe devilll // Ik dacht dat je schreef Hitler ofzo//Huillie is mine!
pi_53087101
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 01:00 schreef KD-fotografie het volgende:

[..]

Joh, heb je zelf enig idee hoe dom dit overkomt?
Nee he...
Heb jij enig idee hoe dom jij op mij overkomt?
Nee he?
.... ow ow
//Jij bent een user waar er meer van zouden moeten zijn, zhe devilll // Ik dacht dat je schreef Hitler ofzo//Huillie is mine!
pi_53087108
rotweilers vind ik ook niks
Bouviers idem
//Jij bent een user waar er meer van zouden moeten zijn, zhe devilll // Ik dacht dat je schreef Hitler ofzo//Huillie is mine!
  dinsdag 11 september 2007 @ 01:02:05 #64
166294 KD-fotografie
mama van Demi & Nika!!
pi_53087111
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 00:58 schreef yavanna het volgende:

[..]

Scary, je kent de verhalen van katten die op baby's gaan liggen, he.
haha yep, ken het, hoewel het onzin is dat katten dit doen om bewust baby's te laten stikken (ze vinden zo'n warm lijfje gewoonweg lekker liggen) heb ik hier altijd rekening mee gehouden en dus voorzorgsmaatregelen genomen, dus ook nooit kat en baby alleen laten.
Nu is mijn dochtertje 2.5 dus het egvaar is al zo goed als geweken maar nog laat ik ze niet alleen.
  dinsdag 11 september 2007 @ 01:02:07 #65
19242 yavanna
Results may vary.
pi_53087113
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 00:41 schreef KD-fotografie het volgende:
Mijn broer heeft 2 staffords, echt schatten van beesten, ook lief voor kinderen.
Deze honden zijn goed opgevoed en absoluut niet gevaarlijk.
Een keer schoot het mannetje de poort uit en ging achter een jack russel aan, om te spelen (was dat niet zo dan had de jack russel wel verwondingen gehad) de eigenaar van de Jack schrok ervan en nog voor mijn broer zijn hond te pakken kreeg werd de hond neergestoken.
Zelfs op dat moment viel hij niet aan, dat zegt al genoeg, tuurlijk hebben deze honden een hogere pijngrens maar hij moet het gevoeld hebben aangezien hij wel piepte.

Maar daarintegen zijn deze honden wel gevaarlijker dan een gemiddelde kleine huishond, ze hebben meer kracht in de kaken en kunnen veel incaseren, in de verkeerde handen dus wel degelijk een moordwapen.
Desondanks ben ik absoluut niet voor het afmaken op uiterlijk, ga dan voor een verplichte castratie als het ras zonodig uitgeroeid moet worden.
Is een pitbull bv voor de leeftijd van 1.5 jaar niet gecastreerd dan een flinke boete als sanctie geven.

Lijkt me voor de honden zelf een veel betere optie en ook voor de eigenaars.
Een ras uitroeien is naast absurd en onmogelijk, ook zonder de gewenste resultaten.
De mensen die kwaad willen/ stoer willen doen met een hond kiezen simpelweg voor een ander imposant ras of nemen de gok dat hun hond eens afgenomen word en afgemaakt word.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
pi_53087127
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 01:01 schreef zhe-devilll het volgende:

[..]

Heb jij enig idee hoe dom jij op mij overkomt?
Nee he?
.... ow ow
Ach, als ze alleen dom op jou overkomt...
X
X
X
pi_53087147
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 01:03 schreef Frasier het volgende:

[..]

Ach, als ze alleen dom op jou overkomt...
jullie snappen mijn humor niet!
let it be let it be
//Jij bent een user waar er meer van zouden moeten zijn, zhe devilll // Ik dacht dat je schreef Hitler ofzo//Huillie is mine!
pi_53087167
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 01:04 schreef zhe-devilll het volgende:

[..]

jullie snappen mijn humor niet!
let it be let it be
Oh minder, heb ik zowaar je ondertitel over het hoofd gezien.
X
X
X
  dinsdag 11 september 2007 @ 01:06:44 #69
19242 yavanna
Results may vary.
pi_53087182
Op http://zeeland.partijvoordedieren.nl/news/view/1069 is een filmpje te zien van hond Hellas die een MAG test ondergaat, waarop duidelijk te zien is hoe goed de hond de test doorstaat.
Hellas is inmiddels herenigd met zijn eigenaren, na 4 maanden LASER.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
pi_53087205
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 01:05 schreef Frasier het volgende:

[..]

Oh minder, heb ik zowaar je ondertitel over het hoofd gezien.
zij(k)titel is het maar goed...
//Jij bent een user waar er meer van zouden moeten zijn, zhe devilll // Ik dacht dat je schreef Hitler ofzo//Huillie is mine!
pi_53087212
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 01:06 schreef yavanna het volgende:
Op http://zeeland.partijvoordedieren.nl/news/view/1069 is een filmpje te zien van hond Hellas die een MAG test ondergaat, waarop duidelijk te zien is hoe goed de hond de test doorstaat.
Hellas is inmiddels herenigd met zijn eigenaren, na 4 maanden LASER.
was hij dan opgepakt zo ja voor wat?
Wat heeft die hond dan gedaan?
//Jij bent een user waar er meer van zouden moeten zijn, zhe devilll // Ik dacht dat je schreef Hitler ofzo//Huillie is mine!
pi_53087225
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 01:00 schreef zhe-devilll het volgende:

[..]

Misschien komt het niet in je op, maar ik ken verschillende mensen waarvan het hondje een kind heeft gebeten!
En flink ook!
Ook van die lieverds!
Nou, als ik zo naar jouw gemiddelde post kijk.... kwalificeren jouw kennissen zich wel als 'een bepaald slag mensen die niet kunnen opvoeden'. Gezond verstand is namelijk ver bij jou te zoeken. Je maakt de grappen van een zesjarige.

"Jouw medicatie, uhuHuuhuh1uh!11!"

Nog even en je gaat "JE MOEDER" roepen.
We'll keep on whispering our mantras.
  dinsdag 11 september 2007 @ 01:09:50 #73
19242 yavanna
Results may vary.
pi_53087227
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 01:02 schreef KD-fotografie het volgende:

[..]

haha yep, ken het, hoewel het onzin is dat katten dit doen om bewust baby's te laten stikken (ze vinden zo'n warm lijfje gewoonweg lekker liggen) heb ik hier altijd rekening mee gehouden en dus voorzorgsmaatregelen genomen, dus ook nooit kat en baby alleen laten.
Nu is mijn dochtertje 2.5 dus het egvaar is al zo goed als geweken maar nog laat ik ze niet alleen.
Mijn katten liggen ook graag in mijn nek, die kan alleen wat meer hebben. Niettemin heb ik ook, net als jij, nooit mijn katten alleen gelaten bij mijn, toen nog jonge, kinderen.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  dinsdag 11 september 2007 @ 01:10:00 #74
166294 KD-fotografie
mama van Demi & Nika!!
pi_53087233
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 01:00 schreef zhe-devilll het volgende:

[..]

Misschien komt het niet in je op, maar ik ken verschillende mensen waarvan het hondje een kind heeft gebeten!
En flink ook!
Ook van die lieverds!
Dan hebben die ouders gewoonweg niet goed opgelet, simpel zat.

voorbeeld 1

Vaak is de hond er eerder dan het kind, kindje komt en hond wordt genegeerd of krijgt minstens een stuk minder aandacht, hond wordt ook niet betrokken bij het jonge kroost dus wordt jaloers.
Uit reactie daarvan bijt hij zijn "concurrentie".


Voorbeeld 2

Kind trekt aan hond zijn oren, steekt vingers in ogen en reactie van ouder, 'kijk eens hoe lief ze samen spelen!!'
Hond is het at, vind dit niet prettig en bijt dus.

voorbeeld 3

Hond heeft een eigen plekje , bv een bench of een mandje, dit is zijn plekje en wenst hier ook met rust gelaten te worden, kind kruipt in de bench, zijn personal space dus.
Hond vindt dit niet prettig en bijt

En zo nog veel meer voorbeelden zoals aan eten komen, speeltje blijven afpakken enz waarbij zowel de hond juist getraind moet worden als het kind goed opgevoed.

Tuurlijk gebeurd het wel eens dat een hond "zomaar" bijt, vaak omdat de hond ziek is, b een hersentumor heeft of een pijnlijke plek waar het kind net opdrukt of iets dergelijks, maar veelal is het gewoonweg een feit dat de ouders niet goed hebben gehandeld.

Overigens is dat ook de reden dat wij geen hond hebben, omdat we eerst willen dat onze dochter en eventueel toekomstig kind verantwoordelijkheid genoeg heeft om samen te leven met een hond.
pi_53087260
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 01:10 schreef KD-fotografie het volgende:
Overigens is dat ook de reden dat wij geen hond hebben, omdat we eerst willen dat onze dochter en eventueel toekomstig kind verantwoordelijkheid genoeg heeft om samen te leven met een hond.
Heel verstandig.
We'll keep on whispering our mantras.
  dinsdag 11 september 2007 @ 01:12:19 #76
19242 yavanna
Results may vary.
pi_53087262
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 01:08 schreef zhe-devilll het volgende:

[..]

was hij dan opgepakt zo ja voor wat?
Wat heeft die hond dan gedaan?
De hond heeft niets gedaan, behalve de pech hebben dat agenten hem op een Pitbullachtige vonden lijken.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  dinsdag 11 september 2007 @ 01:15:30 #77
166294 KD-fotografie
mama van Demi & Nika!!
pi_53087303
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 01:04 schreef zhe-devilll het volgende:

[..]

jullie snappen mijn humor niet!
let it be let it be
Als dit jouw soort humor is..
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 00:43 schreef zhe-devilll het volgende:
Wij ook hier, de buren hadden ook zo een enge hond, nou
die sprong over de schutting heen enzo en ik dacht
geen seconde twijfelen of ik bel nu 211 of 112? Of was het nou 911 of 119?
ik wist hem niet meer...dus wat deed ik..
ik pakte de plu uit de schuur en steek die zo in die hond neer..
nou toot..wastie

Ja hattie maar niet over mijn schuttinkje moeten springen ik vin ze eng!
Dusssss.....no yumpie here aroundsss
Nee, die snap ik niet en sterker nog, ik wil het niet eens snappen...
  dinsdag 11 september 2007 @ 01:17:15 #78
19242 yavanna
Results may vary.
pi_53087324
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 00:59 schreef KD-fotografie het volgende:
overigens een top 40 met de meeste bijtincidenten uit 1999, wel al even terug dus maar denk wel nog steeds realistisch.

Rottweiler
9
Golden en Labrador Retriever
6
Duitse Herdershond
2
Mechelaar
2
Engelse Cocker Spaniel
2
Newfoundlander
1
Berner Sennenhond
1
Engelse Bulldog
1
Tervuerense Herder
1
Bouvier
1
Bearded Collie
1
Duitse Staande Hond
1
Grote Münsterländer
1
Dashond
1
Rhodesian Ridgeback
1
Akita Inu
1
Samojeed
1
Schnauzer
1
Bull Terrier
1
American Staffordshire Terrier
1
Jack Russell Terrier
1
Border Terrier
1
Cavalier King Charles Spaniel
1
Yorkshire Terrier
1

Bron: http://www.dogweb.nl/bijtincidenten.html
De lijsten zeggen mij weinig. Niet alleen omdat ze niet goed bijgehouden worden, ook omdat men vaak geen idee heeft wat voor soort hond heeft gebeten. Daarnaast zijn veel bijtincidenten niet bekend, omdat men niet naar het ziekenhuis gaat oid.
De meeste bijtincidenten vinden overigens plaats in de thuisituatie.
quote:
Denk dat dit voornamenlijk te wijten is aan het feit dat veel mensen de echt "gezinshonden" meteen bestempelen als betrouwbaar en dus ook geen begeleiding geven als dit nodig is.

Bij de wat gevaarlijk ogende rassen gaat het veelal 2 kanten op, of iemand heeft het ras om het juist agressief te maken of mensen willen zich extra bewijzen en voeden de hond extreem goed op om een bijtincident zo goed als uit te sluiten door ook constant op te letten.
Mee eens.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  dinsdag 11 september 2007 @ 01:18:16 #79
19242 yavanna
Results may vary.
pi_53087336
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 01:15 schreef KD-fotografie het volgende:

[..]

Als dit jouw soort humor is..
[..]

Nee, die snap ik niet en sterker nog, ik wil het niet eens snappen...
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  dinsdag 11 september 2007 @ 01:23:27 #80
19242 yavanna
Results may vary.
pi_53087401
Voor de mensen die ook vinden dat de RAD in zijn huidige vorm moet verdwijnen/aangepast worden. Mail aub.

Er is een standaardbrief gemaakt, die hieronder te lezen is.
Je hoeft alleen maar je naam en emailadres in te vullen.

http://www.bm-dp.nl/zinloosgewelddieren/form.html
quote:
Beste Lezer wilt u dit lezen

http://www.zinloosgewelddieren.nl/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=94&Itemid=36

Het rapport is in ons bezit.

En u kunt gelijk een mail sturen naar de Tweede Kamer.

Wij vechten door zitten niet stil!!!!!!

Mvg Jan & Jet Stichting ARFE www.arfe.nl


Geachte,

Ik heb het rapport van de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren gelezen en tot mijn grote verbazing blijkt dat de commissie Agressief Gedrag bij Honden onder leiding van wijlen Prof. Bouw geen groep honden aan kon wijzen die van nature zonder tussenkomst van de mens als agressief kon bestempeld worden.

Minister Braks van Landbouw en Visserij heeft de Tweede Kamer in 1988 geïnformeerd over de problematiek rondom de pitbullterriërachtige honden. De oplossingen voor deze problematiek waren dermate ingewikkeld dat op voorspraak van de Minister een Commissie van Advies werd ingesteld. Deze deskundigencommissie onder leiding van professor Bouw heeft de Kamer met een rapport geïnformeerd. Het rapport beschrijft tal van maatregelen die in het kader van de veiligheid van de burger en het dierenwelzijn zouden moeten worden genomen.

De Commissie van Advies stelt in haar rapport dat een aantal honden in ons land in meer of mindere mate voor gevaar zorgt. Naast de pitbullterriërachtige hond zijn nog andere categorieën honden die voor gevaar zorgen. Daartoe is door de commissie een indeling gemaakt in drie categorieën honden. Voor honden uit al deze categorieën stelt de commissie preventieve maatregelen voor zoals een aanlijn- en muilkorfgebod. Bij ernstige problemen moet de hond van de eigenaar worden afgenomen en herplaatst worden. De commissie acht het van belang honden uit de drie categorieën op gedrag te testen, te identificeren en te registreren.

De belangrijkste conclusie die de commissie trekt is dat er onvoldoende wetenschappelijk bewijs beschikbaar is om hondenrassen te verbieden. Hondenrassen die een grote mate van agressie vertonen, hebben dit door ingrijpen van de mens verkregen. Een fok- en houdverbod acht de commissie daarom dan ook te ingrijpend.

Ik verzoek van u als vertegenwoordiger van het volk, dat er zo spoedig mogelijk een gedragstest ontwikkeld wordt voor honden die nu zonder enige vorm van eerlijk proces ter dood worden veroordeeld. En dat de honden die nu in beslag genomen zijn, uitstel krijgen totdat de gedragstest goedgekeurd is door het ministerie.

Het kan toch niet dat er in een beschaafde wereld waar de minister president het heeft over waarden en normen, gezinnen ontwricht worden omdat hun hond die nooit een vlieg kwaad heeft gedaan op uiterlijke kenmerken gedood wordt!?

Graag verneem ik van u wat de standpunten zijn van uw partij op het rapport van de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren.

Met de meeste hoogachting,

Stichting ARFE
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  dinsdag 11 september 2007 @ 01:26:17 #81
166294 KD-fotografie
mama van Demi & Nika!!
pi_53087432
Had ik al gedaan.
pi_53087468
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 01:18 schreef yavanna het volgende:

[..]

ow wat een lol.....
doe die oorringen nu maar uit
//Jij bent een user waar er meer van zouden moeten zijn, zhe devilll // Ik dacht dat je schreef Hitler ofzo//Huillie is mine!
  dinsdag 11 september 2007 @ 08:18:07 #83
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_53088803
Ik ga nu even niet álles lezen maar ik zeg wel wat ik te zeggen heb .

1. Het is een doorgefokt ras op heel vervelende dingen en dat krijg je er niet één twee drie uit hoe goed je hem ook opvoedt.
2. Dierenliefhebbers laten hun hond niet constant met muilkorf ed lopen want dat is ontzettend zieeeelig.

Ik ben een groot dierenliefhebber maar doordat de pitbull is doorgefokt op slechte eigenschappen is het mijn inziens beter dat ze verdwijnen.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  dinsdag 11 september 2007 @ 08:19:46 #84
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_53088809
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 00:59 schreef KD-fotografie het volgende:
overigens een top 40 met de meeste bijtincidenten uit 1999, wel al even terug dus maar denk wel nog steeds realistisch.

Rottweiler
9
Golden en Labrador Retriever
6
Duitse Herdershond
2
Mechelaar
2
Engelse Cocker Spaniel
2
Newfoundlander
1
Berner Sennenhond
1
Engelse Bulldog
1
Tervuerense Herder
1
Bouvier
1
Bearded Collie
1
Duitse Staande Hond
1
Grote Münsterländer
1
Dashond
1
Rhodesian Ridgeback
1
Akita Inu
1
Samojeed
1
Schnauzer
1
Bull Terrier
1
American Staffordshire Terrier
1
Jack Russell Terrier
1
Border Terrier
1
Cavalier King Charles Spaniel
1
Yorkshire Terrier
1

Bron: http://www.dogweb.nl/bijtincidenten.html


Denk dat dit voornamenlijk te wijten is aan het feit dat veel mensen de echt "gezinshonden" meteen bestempelen als betrouwbaar en dus ook geen begeleiding geven als dit nodig is.
Bij de wat gevaarlijk ogende rassen gaat het veelal 2 kanten op, of iemand heeft het ras om het juist agressief te maken of mensen willen zich extra bewijzen en voeden de hond extreem goed op om een bijtincident zo goed als uit te sluiten door ook constant op te letten.
Die lijsten zijn achterhaald. Daarbij, zonder reden van het waarom heb je geen fuck aan deze lijst. Misschien is de Mechelaar welke elke keer de tering in getrapt eer die ging bijten OH HANDIG ZO'N LIJST!!!2123@#
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  dinsdag 11 september 2007 @ 08:28:21 #85
84328 Lllaura
painting pictures
pi_53088906
Hiernaast zijn het absolute getallen. Er wordt dus geen rekening gehouden met het aantal honden dat er van een bepaald ras rondloopt.
Kleine en domme mensen beleven niets, maar de sterken, van wie veel verwacht wordt, moeten van allerlei doormaken, opdat ze hun krachten leren kennen en gebruiken.
  dinsdag 11 september 2007 @ 08:29:46 #86
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_53088917
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 08:28 schreef Lllaura het volgende:
Hiernaast zijn het absolute getallen. Er wordt dus geen rekening gehouden met het aantal honden dat er van een bepaald ras rondloopt.
Ook dat inderdaad.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_53092727
quote:
Op maandag 10 september 2007 15:49 schreef yavanna het volgende:

[..]

Ik denk dat men ook niet moet gaan ontkennen dat er ook verschil is in karakter tussen de diverse hondenrassen. Doe je dat niet, dan kun je nog wel eens van een koude kermis thuis komen, waar niemand op zit te wachten, Een krachtig ras is dan ook zeker niet voor iedereen geschikt, net als een Border Collie dat niet voor iedereen is. Hoewel ook binnen 1 ras diverse karakters te vinden zijn.

De Pitbull heeft een verleden waarin ze gefokt werden op hond agressie ( vechten in de pit, wat helaas nog steeds voorkomt ). Echter tevens op mens tolerantie, voldeed een Pitbull hier niet aan ( beet hij een mens ), werd hij simpelweg afgemaakt. Zo ontstonden lijnen waar Pitbulls weliswaar niet vriendelijk waren voor soortgenoten, maar wel voor mensen.
Exact reden genoeg voor mij om dit ras uit te roeien. Je moet er toch niet aan denken dat er een of andere sjonnie zijn honden uitlaat en te laks is om de riem om te doen bij zijn 2 lieve schatjes. En dat je vervolgens mag toe zien hoe Rover, die je als schattige labrador pup gekregen hebt, in stukken gereten te zien worden... Dieren die op agressie gefokt zijn, naar mensen of andere dieren toe mogen van mij ernstig aan banden gelegd worden. We praten hier niet over een ras wat natuurlijke instincten kent, maar een fout heeft waar men zo ver in doorfokt dat het al zijn natuurlijke instincten uit het oog verliest. Een hond hoort een roedeldrang te hebben, en niet de neiging soortgenoten uit te moorden.

Daarbij komt nog eens dat dieren die gehouden worden, vaak een bepaald type eigenaar aantrekken die niet voor deze dieren kunnen zorgen.
  dinsdag 11 september 2007 @ 12:32:12 #88
166294 KD-fotografie
mama van Demi & Nika!!
pi_53093858
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 08:19 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Die lijsten zijn achterhaald. Daarbij, zonder reden van het waarom heb je geen fuck aan deze lijst. Misschien is de Mechelaar welke elke keer de tering in getrapt eer die ging bijten OH HANDIG ZO'N LIJST!!!2123@#
Je zou toch eens kunnen proberen op wel alles te lezen.
  dinsdag 11 september 2007 @ 15:03:35 #89
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_53097083
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 12:32 schreef KD-fotografie het volgende:

[..]

Je zou toch eens kunnen proberen op wel alles te lezen.
Heb ik gedaan.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  dinsdag 11 september 2007 @ 15:03:55 #90
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_53097094
En nu?
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_53097158
quote:
Op maandag 10 september 2007 15:06 schreef nietzman het volgende:
Erm, die honden zijn zinloos ingevoerd danwel gefokt.

Ik snap verder sowieso niet waarom iemand zo'n hond zou willen. Lelijke beesten.
mooier dan een labrador, sint bernard of een cairn terrier of wat dan ook
pi_53102003
Het is toch ook compleet belachelijk er is niet eens 1 of ander bewijs dat een pitbull daadwerkelijk verschilt van een [insert ras].
Ja dan maar alles waar je bang voor bent uitroeien
Net als die pieperds laatst in groningen, alle >80 cm snoek uit een plas halen omdat een meisje gebeten was.
Sja die beesten bestaan nou eenmaal ook wen er maar aan, en wees blij dat je niet op de Serengeti woont.
It's okay to be white
  dinsdag 11 september 2007 @ 18:43:59 #93
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_53102085
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 18:40 schreef Chokeme het volgende:
Het is toch ook compleet belachelijk er is niet eens 1 of ander bewijs dat een pitbull daadwerkelijk verschilt van een [insert ras].
Ja dan maar alles waar je bang voor bent uitroeien
Net als die pieperds laatst in groningen, alle >80 cm snoek uit een plas halen omdat een meisje gebeten was.
Sja die beesten bestaan nou eenmaal ook wen er maar aan, en wees blij dat je niet op de Serengeti woont.
Er is toch een wezelijk verschil tussen de natuur van zo'n dier die ook nog eens op de serengeti leeft en dan een hond die door mensen zo doorgefokt is in het huis naast je.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  dinsdag 11 september 2007 @ 18:50:22 #94
19242 yavanna
Results may vary.
pi_53102249
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 08:18 schreef Harajuku. het volgende:
Ik ga nu even niet álles lezen maar ik zeg wel wat ik te zeggen heb .

1. Het is een doorgefokt ras op heel vervelende dingen en dat krijg je er niet één twee drie uit hoe goed je hem ook opvoedt.
2. Dierenliefhebbers laten hun hond niet constant met muilkorf ed lopen want dat is ontzettend zieeeelig.

Ik ben een groot dierenliefhebber maar doordat de pitbull is doorgefokt op slechte eigenschappen is het mijn inziens beter dat ze verdwijnen.
En welke eigenschappen zijn dat exact?

Opvallend dat je dit zo stelt, zeker daar wetenschappelijk nooit bewijs is aangetoont voor aangeboren agressie. Zoals in de OP te lezen valt.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  dinsdag 11 september 2007 @ 18:55:44 #95
19242 yavanna
Results may vary.
pi_53102361
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 11:42 schreef Aneurism het volgende:

[..]

Exact reden genoeg voor mij om dit ras uit te roeien. Je moet er toch niet aan denken dat er een of andere sjonnie zijn honden uitlaat en te laks is om de riem om te doen bij zijn 2 lieve schatjes. En dat je vervolgens mag toe zien hoe Rover, die je als schattige labrador pup gekregen hebt, in stukken gereten te zien worden... Dieren die op agressie gefokt zijn, naar mensen of andere dieren toe mogen van mij ernstig aan banden gelegd worden. We praten hier niet over een ras wat natuurlijke instincten kent, maar een fout heeft waar men zo ver in doorfokt dat het al zijn natuurlijke instincten uit het oog verliest. Een hond hoort een roedeldrang te hebben, en niet de neiging soortgenoten uit te moorden.
De 'Sjonnie' kiest dan met gemak een ander ras uit, wat aan zijn wensen voldoet. Hiermee los je niet het probleem op, nl een onverantwoordelijke eigenaar.

Roedeldrang? Veel honden kunnen niet met vreemde soortgenoten. Honden op straat maken ook geen deel uit van een roedel, tenzij de honden elkaar bv dagelijks vele malen tegenkomen etc.
In huis kunnen veel Pitbulls en aanverwanten wel met andere honden. Al blijft er een risico met honden van hetzelfde geslacht en eenzelfde grote, maar ook dit geld voor meerdere rassen.
quote:
Daarbij komt nog eens dat dieren die gehouden worden, vaak een bepaald type eigenaar aantrekken die niet voor deze dieren kunnen zorgen.
Dat is helaas waar. Maar nogmaals, deze mensen kiezen wel een ander type hond dan. Wat nu al duidelijk blijkt daar er vrijwel geen echte Pitbulls meer rondlopen in Nederland, maar 'Sjonnies' nog steeds met imposante honden rond lopen.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  dinsdag 11 september 2007 @ 19:00:01 #96
19242 yavanna
Results may vary.
pi_53102473
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 18:43 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Er is toch een wezelijk verschil tussen de natuur van zo'n dier die ook nog eens op de serengeti leeft en dan een hond die door mensen zo doorgefokt is in het huis naast je.
Waar baseer je op dat de Pitbull is doorgefokt en waarop is de Pitbull dan precies doorgefokt?

Tevens ben ik benieuwd waarom jij meer van de Pitbull af denkt te weten dan bv een professor Bouw. ( Zie OP ).
~Cheer up, the worst is yet to come.~
pi_59471576
Er moet een verbod komen op die gemene mensen die die lieve honden agressief maken en een verbod op mensen met al hun vooroordelen die niet weten waar ze over praten alleen commentaar geven omdat ze bang zijn voor iets wat ze niet kennen, het zijn schatten van honden als ze de juiste baasjes hebben!!!
pi_59568395
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 21:36 schreef chica11 het volgende:
Er moet een verbod komen op die gemene mensen die die lieve honden agressief maken en een verbod op mensen met al hun vooroordelen die niet weten waar ze over praten alleen commentaar geven omdat ze bang zijn voor iets wat ze niet kennen, het zijn schatten van honden als ze de juiste baasjes hebben!!!
Ach schei toch uit tis toch algemeen bekend dat alleen asocialen met zulke honden lopen te pronken van kijk mij eens groots zijn aan de riem
ipv in de broek!
Bekijk het toch!
Kuthonden zijn het klaar!
Ik moet ze niet en die bazen die ermee lopen hebben bij mij al meteen een minpuntje erbij!
Bah bah!
Zg ligt het aan de baas dat een hond opeens wild wordt en gek?
Echt niet dat is erin gefokt eeuwen lang..of desnoods jarenlang, maar dan nog...eerst moet dat eruit gefokt worden en als ze eenmaal saai zijn geworden die honden dan lopen die asoos ineens met andere honden die wel bekend staan als agressief want dan vonden ze opeens dat koppie niet zo mooi.
En die is ook niet mooi!
Het zijn de lelijkste honden die ik ken afgezien dan van poedels
ik zou die pups echt meteen verzuipen!
Walgelijk kan er niets leuks aan ontdekken en dat wil wat zeggen!
Vindt dieren geweldig leuk! Maar deze tuig onder dogs no way!
woonwagen honden!
BAH BAH!
//Jij bent een user waar er meer van zouden moeten zijn, zhe devilll // Ik dacht dat je schreef Hitler ofzo//Huillie is mine!
pi_59574123
quote:
Op zaterdag 21 juni 2008 00:32 schreef zhe-devilll het volgende:

[..]

Ach schei toch uit tis toch algemeen bekend dat alleen asocialen met zulke honden lopen te pronken van kijk mij eens groots zijn aan de riem
ipv in de broek!
Bekijk het toch!
Kuthonden zijn het klaar!
Ik moet ze niet en die bazen die ermee lopen hebben bij mij al meteen een minpuntje erbij!
Bah bah!
Zg ligt het aan de baas dat een hond opeens wild wordt en gek?
Echt niet dat is erin gefokt eeuwen lang..of desnoods jarenlang, maar dan nog...eerst moet dat eruit gefokt worden en als ze eenmaal saai zijn geworden die honden dan lopen die asoos ineens met andere honden die wel bekend staan als agressief want dan vonden ze opeens dat koppie niet zo mooi.
En die is ook niet mooi!
Het zijn de lelijkste honden die ik ken afgezien dan van poedels
ik zou die pups echt meteen verzuipen!
Walgelijk kan er niets leuks aan ontdekken en dat wil wat zeggen!
Vindt dieren geweldig leuk! Maar deze tuig onder dogs no way!
woonwagen honden!
BAH BAH!



Anywayz...Hier in de toekomst misschien (waarschijnlijk) wel een mooi rednose pitbullteefje
En nope, we zijn alles behalve asociaal
Proud property of hollander172
  zaterdag 21 juni 2008 @ 12:29:27 #100
166294 KD-fotografie
mama van Demi & Nika!!
pi_59574503
en dat mag ook weer.

Verburg schaft regeling pitbulls af

Minister Verburg komt met een nieuwe regeling om mensen te beschermen tegen agressieve honden zoals pitbulls. De regeling uit 1993 wordt afgeschaft omdat die niet geleid heeft tot minder bijtincidenten met honden.

De minister volgt het advies op van de commissie-Van Sluijs. Die vindt het doden van pitbullachtige honden niet langer gerechtvaardigd, omdat het aantal incidenten gelijk is gebleven.

De commissie ziet meer in voorlichting aan hondenbezitters en in strengere plaatselijke verordeningen. Verburg wil honden nog wel kunnen doden als uit tests blijkt dat ze agressief zijn.

Bron: NOS

Maar een Pitbull is officieel geen ras ( behalve in amerika), hier is het een bepaald soort hond zonder stamboom.
pi_59576787
quote:
Op zaterdag 21 juni 2008 12:29 schreef KD-fotografie het volgende:
en dat mag ook weer.

Verburg schaft regeling pitbulls af

Minister Verburg komt met een nieuwe regeling om mensen te beschermen tegen agressieve honden zoals pitbulls. De regeling uit 1993 wordt afgeschaft omdat die niet geleid heeft tot minder bijtincidenten met honden.

De minister volgt het advies op van de commissie-Van Sluijs. Die vindt het doden van pitbullachtige honden niet langer gerechtvaardigd, omdat het aantal incidenten gelijk is gebleven.

De commissie ziet meer in voorlichting aan hondenbezitters en in strengere plaatselijke verordeningen. Verburg wil honden nog wel kunnen doden als uit tests blijkt dat ze agressief zijn.

Bron: NOS

Maar een Pitbull is officieel geen ras ( behalve in amerika), hier is het een bepaald soort hond zonder stamboom.
Wist ik, en weet ik
Als wij een Pitbull teefje zouden aanschaffen zullen we hoogstwaarschijnlijk toch gaan proberen om er 1 te importeren uit Amerika
Proud property of hollander172
pi_59576934
Ze moeten gewoon agressiviteit testen verplichten. Is de hond agressief? Dan gewoon laten inslapen.
..///
pi_59577195
Het probleem ligt natuurlijk niet bij de hond maar bij de baas. Ze zijn heel geschikt als vechthonden en dat trekt een bepaald type baasje aan. Je kunt je afvragen waarom je eraan zou moeten werken dat mensen met een voorkeur voor agressieve honden die hond mogen houden.

Ik vind het helemaal niet zo vanzelfsprekend dat je agressieve honden mag houden. Ja mag ook geen alligator houden, niet omdat elke baasje daar verkeerd mee omgaat, maar omdat als je het toestaat je weet dat het een paar keer fout gaat. Dan kun je wel proberen dat zo te regelen dat het eerlijk voor de hond is, een agressietest o.i.d., maar dan is het misschien al te laat.

Het is misschien niet altijd eerlijk, maar ik vind best dat je een rem mag zetten op het hondenbezit van mensen met een voorkeur voor de meest gevaarlijke honden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_59579070
Ze zijn inderdaad geschikt als vechthonden, dat zal ook naar voren komen in een agressiviteitstest. Daarom is het een mooi oplossing, want dan vallen ze alsnog door de mand.

edit:
hier nog een paar leuke filmpjes voor de mensen die graag een pitbull willen




[ Bericht 67% gewijzigd door wipes66 op 21-06-2008 16:23:31 ]
..///
pi_59579417
quote:
Op zaterdag 21 juni 2008 16:06 schreef wipes66 het volgende:
Ze zijn inderdaad geschikt als vechthonden, dat zal ook naar voren komen in een agressiviteitstest. Daarom is het een mooi oplossing, want dan vallen ze alsnog door de mand.
Que?
Ze hebben idd meer risico, maar dat uit zich waarschijnlijk als ze een onverantwoorde baas hebben, óf er echt op getraind worden.
Ze zijn geschikt als vechthonden, dat wil niet zeggen dat ze ágressief geboren worden of zelfs maar agressiviteit moeten gaan vertonen als ze ouder zijn...

Overigens komt die test er ook, en dan vallen andere rassen net zo hard "door de mand" omdat het niet rasgebonden is...Misschien wordt die "lieve Maltezer" van je oma dan ook wel afgespoten...
Proud property of hollander172
pi_59579462
quote:
Op zaterdag 21 juni 2008 14:41 schreef Weltschmerz het volgende:
Het probleem ligt natuurlijk niet bij de hond maar bij de baas. Ze zijn heel geschikt als vechthonden en dat trekt een bepaald type baasje aan. Je kunt je afvragen waarom je eraan zou moeten werken dat mensen met een voorkeur voor agressieve honden die hond mogen houden.

Ik vind het helemaal niet zo vanzelfsprekend dat je agressieve honden mag houden. Ja mag ook geen alligator houden, niet omdat elke baasje daar verkeerd mee omgaat, maar omdat als je het toestaat je weet dat het een paar keer fout gaat. Dan kun je wel proberen dat zo te regelen dat het eerlijk voor de hond is, een agressietest o.i.d., maar dan is het misschien al te laat.

Het is misschien niet altijd eerlijk, maar ik vind best dat je een rem mag zetten op het hondenbezit van mensen met een voorkeur voor de meest gevaarlijke honden.
Maar wanneer vind jij iemand een persoon met een voorkeur voor agressieve honden?
Wij hebben een Argentijnse Dog, behoorlijk pittig beest, neiging tot dominantie, fel tegen andere honden...En zouden graag een Pitbull willen, Bullterriers vinden we leuk...
Maar we hebben óók een Japans Spanieltje. Beest is 20 cm hoog, pluizig, gezelschapshondje, als je erop gaat staan kan je haar onder je zool vandaan krabben.

Zijn wij dan mensen met een voorkeur voor agressieve honden? Waar trek je die lijn?
Proud property of hollander172
pi_59579591
quote:
Op zaterdag 21 juni 2008 16:23 schreef Anubis1984 het volgende:

[..]

Que?
Ze hebben idd meer risico, maar dat uit zich waarschijnlijk als ze een onverantwoorde baas hebben, óf er echt op getraind worden.
Ze zijn geschikt als vechthonden, dat wil niet zeggen dat ze ágressief geboren worden of zelfs maar agressiviteit moeten gaan vertonen als ze ouder zijn...
Jawel hoor, ze worden geboren met bepaalde agressieve eigenschappen, die mits de situatie juist is altijd tot uiting komen.
..///
pi_59579653
quote:
Op zaterdag 21 juni 2008 16:32 schreef wipes66 het volgende:

[..]

Jawel hoor, ze worden geboren met bepaalde agressieve eigenschappen, die mits de situatie juist is altijd tot uiting komen.
Agressiviteit is er ooit ingefokt ja. Aan de baas dus om ervoor te zorgen dat de hond goed wordt opgevoed. Die agressiviteit zal met een goede opvoeding misschien wel tot uiting komen, maar dan weet de baas dat in goede banen te leiden.
En élke hond, hoe klein ook, is potentieel gevaarlijk in de verkeerde handen. Want je pikt net alleen die ene opmerking van mij er uit, maar de rest negeer je. Ik neem aan dat je het dan met me eens bent? Dat die test er echt niet alleen voor gaat zorgen dat sommige Pitjes afgespoten worden, maar ook een heeeeele hoop andere honden van verschillende rassen.
Proud property of hollander172
pi_59580467
quote:
Op zaterdag 21 juni 2008 16:34 schreef Anubis1984 het volgende:

[..]

Agressiviteit is er ooit ingefokt ja. Aan de baas dus om ervoor te zorgen dat de hond goed wordt opgevoed. Die agressiviteit zal met een goede opvoeding misschien wel tot uiting komen, maar dan weet de baas dat in goede banen te leiden.
Dan mag je hopen, dat de baas het in goede banen leid. Maar het blijft een verhoogd risico (vergeleken met normale honden).
quote:
En élke hond, hoe klein ook, is potentieel gevaarlijk in de verkeerde handen. Want je pikt net alleen die ene opmerking van mij er uit, maar de rest negeer je. Ik neem aan dat je het dan met me eens bent? Dat die test er echt niet alleen voor gaat zorgen dat sommige Pitjes afgespoten worden, maar ook een heeeeele hoop andere honden van verschillende rassen.
Ja daar ben ik het mee eens. Maar;
Vele pitbulls (en andere agressieve rassen) zullen z'n test niet halen ondanks een goede opvoeding/training.
Vele normale honden zullen z'n test niet halen dankzij een slechte opvoeding/training, trauma of mishandeling.

Het ligt er natuurlijk wel aan wat ze gaan testen, maar er is gewoon een verschil tussen instinctief agressieve honden en honden die dat niet hebben (die natuurlijk ook agressief kunnen worden in bepaalde situaties).
..///
pi_59581509
quote:
Op zaterdag 21 juni 2008 17:05 schreef wipes66 het volgende:

[..]

Dan mag je hopen, dat de baas het in goede banen leid. Maar het blijft een verhoogd risico (vergeleken met normale honden).
[..]

Ja daar ben ik het mee eens. Maar;
Vele pitbulls (en andere agressieve rassen) zullen z'n test niet halen ondanks een goede opvoeding/training.
Vele normale honden zullen z'n test niet halen dankzij een slechte opvoeding/training, trauma of mishandeling.

Het ligt er natuurlijk wel aan wat ze gaan testen, maar er is gewoon een verschil tussen instinctief agressieve honden en honden die dat niet hebben (die natuurlijk ook agressief kunnen worden in bepaalde situaties).
Ja maar Pitbulls zijn niet ínstinctief agressief, dat is een misvatting. Er is een verhoogde felheid ingefokt, dat is dus niet natuurlijk gegaan maar door mensenhanden. Diezelfde mensenhanden zouden moeten weten wat voor vlees ze in de kuip hebben en dat in goede banen leiden.
Ik ben met je eens dat het kán dat er meer incidenten komen met Pitbulls omdat mensen dat niet beseffen, maar diezelfde mensen zouden ook geen Rottweiler of Argentijn moeten hebben.

Onze hond is gewoon toegestaan in NL, maar in verkeerde handen kan ook dat heel fout lopen. Wij wéten wat we in huis hebben, wij kennen het beest, weten hoe het ras is, en zelfs wij hebben er bij tijd en wijlen moeite mee om boven hem te blijven staan. Hij blijft ons testen.
Als je het zo gaat bekijken zijn een hoop honden écht potentieel dodelijk in de handen van de verkeerde mensen.
Qua karakter verschilt er namelijk niet zoveel hoor, van bijvoorbeeld een Pitbull of een Bullterrier, Amstaff, Engelse Staff of zelfs een Argentijn. En die zijn wel allemaal gedoogd. Het enige verschil is dat de Pitbull een kaakklem heeft en dus niet loslaat. En dat laatste is weer te verhelpen met een goede training van het commando los
Proud property of hollander172
pi_59582315
quote:
Op zaterdag 21 juni 2008 17:44 schreef Anubis1984 het volgende:

[..]

Ja maar Pitbulls zijn niet ínstinctief agressief, dat is een misvatting. Er is een verhoogde felheid ingefokt, dat is dus niet natuurlijk gegaan maar door mensenhanden. Diezelfde mensenhanden zouden moeten weten wat voor vlees ze in de kuip hebben en dat in goede banen leiden.
Ik ben met je eens dat het kán dat er meer incidenten komen met Pitbulls omdat mensen dat niet beseffen, maar diezelfde mensen zouden ook geen Rottweiler of Argentijn moeten hebben.

Onze hond is gewoon toegestaan in NL, maar in verkeerde handen kan ook dat heel fout lopen. Wij wéten wat we in huis hebben, wij kennen het beest, weten hoe het ras is, en zelfs wij hebben er bij tijd en wijlen moeite mee om boven hem te blijven staan. Hij blijft ons testen.
Als je het zo gaat bekijken zijn een hoop honden écht potentieel dodelijk in de handen van de verkeerde mensen.
Qua karakter verschilt er namelijk niet zoveel hoor, van bijvoorbeeld een Pitbull of een Bullterrier, Amstaff, Engelse Staff of zelfs een Argentijn. En die zijn wel allemaal gedoogd. Het enige verschil is dat de Pitbull een kaakklem heeft en dus niet loslaat. En dat laatste is weer te verhelpen met een goede training van het commando los
Sorry maar die 'felheid' noem ik gewoon instinctief agressief gedrag. Naast een kaakklem (wat niet altijd te voorkomen is met training), hebben ze ook andere eigenschappen waardoor ze een risico vormen. Bijvoorbeeld dat ze zonder waarschuwing agressief kunnen worden (niet handig voor omgang met andere honden), ze zullen zelden zelf een gevecht stoppen of ontwijken, ze kunnen zelf met training en goede opvoeding doordraaien, als ze bijten/vechten is de schade veel groter (vandaar ook dat ze vaak zo in de media komen) etc.

Natuurlijk is dit niet bij alle pitbulls zo, en zijn er ook ander honden die deze eigenschappen hebben. Maar waarom zou je mensen, kinderen en dieren willen blootstellen aan honden met zulke eigenschappen? Alleen omdat het met training en een goede opvoeding goed kan gaan betekent nog niet dat het acceptabel is om het risico te nemen (andere lopen ook ongevraagd risico). Verkoop van agressieve hondenrassen moet gewoon verboden worden, honden die testbaar een gevaar zijn voor andere moeten worden ingeslapen.
..///
pi_59582421
quote:
Op zaterdag 21 juni 2008 18:22 schreef wipes66 het volgende:

[..]

Sorry maar die 'felheid' noem ik gewoon instinctief agressief gedrag. Naast een kaakklem (wat niet altijd te voorkomen is met training), hebben ze ook andere eigenschappen waardoor ze een risico vormen. Bijvoorbeeld dat ze zonder waarschuwing agressief kunnen worden (niet handig voor omgang met andere honden), ze zullen zelden zelf een gevecht stoppen of ontwijken, ze kunnen zelf met training en goede opvoeding doordraaien, als ze bijten/vechten is de schade veel groter (vandaar ook dat ze vaak zo in de media komen) etc.

Natuurlijk is dit niet bij alle pitbulls zo, en zijn er ook ander honden die deze eigenschappen hebben. Maar waarom zou je mensen, kinderen en dieren willen blootstellen aan honden met zulke eigenschappen? Alleen omdat het met training en een goede opvoeding goed kan gaan betekent nog niet dat het acceptabel is om het risico te nemen (andere lopen ook ongevraagd risico). Verkoop van agressieve hondenrassen moet gewoon verboden worden, honden die testbaar een gevaar zijn voor andere moeten worden ingeslapen.
Ik vind de test die er nu komt een goed initiatief. Het is zinloos om honden alleen op basis van hun uiterlijk af te maken, nu gaat echt gekeken worden naar gedrag.
Ik ben zelf ook wel benieuwd welke rassen procentueel meer zakken voor die tests.
Maar om nu te zeggen dat bepaalde rassen geweerd moeten worden omdat ze gevaarlijk kunnen zijn...Nee. Dan zal je alle hondenrassen/kruisingen moeten gaan weren, just to be sure.
Proud property of hollander172
pi_59582495
Overigens, ondanks dat we het niet eens gaan worden...Chapeau voor onze relaxte discussie
Op andere fora is deze discussie ook wel gevoerd, maar dat ging er vaak toch veel minder rustig aan toe
Proud property of hollander172
pi_59603744
quote:
Op zaterdag 21 juni 2008 16:25 schreef Anubis1984 het volgende:

[..]

Maar wanneer vind jij iemand een persoon met een voorkeur voor agressieve honden?
Dat is dus een vraag die je niet per individu kunt beantwoorden, niet per individuele baas, en niet per individuele hond.
quote:
Wij hebben een Argentijnse Dog, behoorlijk pittig beest, neiging tot dominantie, fel tegen andere honden...En zouden graag een Pitbull willen, Bullterriers vinden we leuk...
Maar we hebben óók een Japans Spanieltje. Beest is 20 cm hoog, pluizig, gezelschapshondje, als je erop gaat staan kan je haar onder je zool vandaan krabben.

Zijn wij dan mensen met een voorkeur voor agressieve honden? Waar trek je die lijn?
Ik kan me best voorstellen dat je je aangetrokken voelt tot een hond die fel is, ik kan me ook best voorstellen dat je gefascineerd bent door een hond die heel goed zou kunnen vechten. Een leeuw of een tijger fascineert ook. Ik heb daar geen negatief oordeel over of zo.

Maar als je kunt constateren dat een bepaald type hond kennelijk vaak die eigenaren hebben die ze zo opvoeden dat ze kinderen in het park verminken, dan is in het algemeen het bezit van dergelijke honden dus gevaarlijk. Dan vind ik dat je de vraag of het aan de hond ligt of aan het baasje best mag overslaan. Lullig voor de goedwillende bekwame liefhebber van dat ras, maar dan heb je gewoon pech. Het is ook lullig voor de goedwillende bekwame liefhebber van leeuwen dat er niet eentje thuis mag houden. Dat de meesten die verantwoordelijkheid van het houden van een gevaarlijk dier wel aan zouden kunnen, maakt het nog niet verantwoord om dat toe te staan.

Ik vind het helemaal niet zo vanzelfsprekend dat iedereen maar in potentie gevaarlijke dieren zou mogen houden. Er zijn ook mensen die heel verantwoord 200 km/u kunnen rijden. Dat wil nog niet zeggen dat je dat dan maar toe moet staan, want dan heb je ook te maken met de mensen die daar niet mee om kunnen gaan. De goeien moeten nou eenmaal soms onder de kwaaien lijden, want elk incident met andermans hond is er één teveel.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 23 juni 2008 @ 10:00:12 #115
19242 yavanna
Results may vary.
pi_59619850
quote:
Op zaterdag 21 juni 2008 18:22 schreef wipes66 het volgende:

[..]

Sorry maar die 'felheid' noem ik gewoon instinctief agressief gedrag. Naast een kaakklem (wat niet altijd te voorkomen is met training), hebben ze ook andere eigenschappen waardoor ze een risico vormen. Bijvoorbeeld dat ze zonder waarschuwing agressief kunnen worden (niet handig voor omgang met andere honden), ze zullen zelden zelf een gevecht stoppen of ontwijken, ze kunnen zelf met training en goede opvoeding doordraaien, als ze bijten/vechten is de schade veel groter (vandaar ook dat ze vaak zo in de media komen) etc.
Feit : Een kaakklem bestaat niet.
Feit : Bijtwonden van Pitbulls zijn niet ernstiger dan van andere ( grotere ) honden.
quote:
Natuurlijk is dit niet bij alle pitbulls zo, en zijn er ook ander honden die deze eigenschappen hebben. Maar waarom zou je mensen, kinderen en dieren willen blootstellen aan honden met zulke eigenschappen? Alleen omdat het met training en een goede opvoeding goed kan gaan betekent nog niet dat het acceptabel is om het risico te nemen (andere lopen ook ongevraagd risico). Verkoop van agressieve hondenrassen moet gewoon verboden worden, honden die testbaar een gevaar zijn voor andere moeten worden ingeslapen.
Talloze honden, ras en kruizing, kunnen 'een gevaar voor de samenleving' zijn. Gelukkig is er nu een wet die alle honden die betrokken zijn bij een bijtincident kan aanpakken ipv alleen op uiterlijk te selecteren.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  maandag 23 juni 2008 @ 10:03:35 #116
19242 yavanna
Results may vary.
pi_59619903
quote:
Op zondag 22 juni 2008 14:50 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dat is dus een vraag die je niet per individu kunt beantwoorden, niet per individuele baas, en niet per individuele hond.
[..]

Ik kan me best voorstellen dat je je aangetrokken voelt tot een hond die fel is, ik kan me ook best voorstellen dat je gefascineerd bent door een hond die heel goed zou kunnen vechten. Een leeuw of een tijger fascineert ook. Ik heb daar geen negatief oordeel over of zo.

Maar als je kunt constateren dat een bepaald type hond kennelijk vaak die eigenaren hebben die ze zo opvoeden dat ze kinderen in het park verminken, dan is in het algemeen het bezit van dergelijke honden dus gevaarlijk. Dan vind ik dat je de vraag of het aan de hond ligt of aan het baasje best mag overslaan. Lullig voor de goedwillende bekwame liefhebber van dat ras, maar dan heb je gewoon pech. Het is ook lullig voor de goedwillende bekwame liefhebber van leeuwen dat er niet eentje thuis mag houden. Dat de meesten die verantwoordelijkheid van het houden van een gevaarlijk dier wel aan zouden kunnen, maakt het nog niet verantwoord om dat toe te staan.

Ik vind het helemaal niet zo vanzelfsprekend dat iedereen maar in potentie gevaarlijke dieren zou mogen houden. Er zijn ook mensen die heel verantwoord 200 km/u kunnen rijden. Dat wil nog niet zeggen dat je dat dan maar toe moet staan, want dan heb je ook te maken met de mensen die daar niet mee om kunnen gaan. De goeien moeten nou eenmaal soms onder de kwaaien lijden, want elk incident met andermans hond is er één teveel.
Tip, verdiep je eens in de feiten omtrent Pitbulls. Het rapport der wijze zou een goede start zijn.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
pi_59624311
quote:
Op maandag 23 juni 2008 10:03 schreef yavanna het volgende:
Tip, verdiep je eens in de feiten omtrent Pitbulls. Het rapport der wijze zou een goede start zijn.
Ik had "als" speciaal nog cursief gemaakt om te benadrukken dat ik niet "wanneer" bedoelde.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_59666687
quote:
Op maandag 23 juni 2008 10:00 schreef yavanna het volgende:

[..]

Feit : Een kaakklem bestaat niet.
Feit : Bijtwonden van Pitbulls zijn niet ernstiger dan van andere ( grotere ) honden.
[..]
1. Kaakklem gebruikte ik om aan te duiden dat ze niet (snel) loslaten. (bekijk de filmpjes die ik heb geplaatst)
2. De schade die ze aanrichten wel, wanneer ze agressief worden (dat een gevolg is van de eerder genoemde eigenschappen).
quote:
Talloze honden, ras en kruizing, kunnen 'een gevaar voor de samenleving' zijn. Gelukkig is er nu een wet die alle honden die betrokken zijn bij een bijtincident kan aanpakken ipv alleen op uiterlijk te selecteren.
Dat is inderdaad zo. Er zijn honden die, ongeacht het ras, een gevaar vormen voor mensen en dieren. Dat wil nog niet zeggen dat er geen rassen zijn die sowieso extra risico vormen. En dat er kruisingen zijn, doet er ook niets van af. Die er overigens vooral zijn doordat sommige zo graag een hond willen die extra indruk maakt op andere (extra brede kaken en volgepropt met spieren), dat ze op die manier de wet konden omzeilen.
..///
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')