abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_52862574
quote:
Op zaterdag 1 september 2007 03:09 schreef BramKVO het volgende:

[..]

ik ben zelf vd kust en heb vroeger ook nogal wat vrienden gehad in Knokke (en zelf ook nog decadent de snob uitgehangen, maar dat zijn weer andere affaires ), maar in de 'chiquere' boetieks a la Ralph lauren en Lacoste spreekt men soms enkel Frans. Vooral jobstudenten zijn soms gewoon ééntalig Frans. Dat vind ik ronduit schandalig.
Ah meer richting het Zoute dan waarschijnlijk?
pi_52862626
quote:
Op zaterdag 1 september 2007 03:09 schreef BramKVO het volgende:
ik ben zelf vd kust en heb vroeger ook nogal wat vrienden gehad in Knokke (en zelf ook nog decadent de snob uitgehangen, maar dat zijn weer andere affaires ), maar in de 'chiquere' boetieks a la Ralph lauren en Lacoste spreekt men soms enkel Frans.
Een jaartje of 2 geleden ben ik in Knokke ook nog aangesproken in het frans in een 'kremkot' (aka ijssalon), en toen heb ik gewoon in het Nederlands geantwoord dat ik me niet in het Frans laat bedienen in Vlaanderen en ben ik weggegaan (terwijl ik eigenlijk al zat en al gekozen had wat ik wou eten). Als meer Vlamingen zo zouden reageren, zouden ze wel overschakelen naar aanspreken in het Nederlands hoor (bij kleren zou het juist hetzelfde zijn, als ze me aan de kassa in het frans aanspreken in Vlaanderen zal ik wel alles terughangen in het rek en ze elders gaan kopen)
eerst Vlaming, dan pas belg
Op zaterdag 8 september 2007 19:59 schreef Elixabete het volgende:
En belgen zijn altijd nog beter dan Nederlanders
  zaterdag 1 september 2007 @ 10:12:11 #203
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_52862706
quote:
Op vrijdag 31 augustus 2007 23:00 schreef DrWolffenstein het volgende:

[..]

Balkenende is bijvoorbeeld groot voorstander van een fusie.
Het zou rampzalig zijn als de fusie onder Balkenende wordt ingevoerd. In dat geval mislukt de boel sowieso.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 2 september 2007 @ 13:09:06 #204
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_52888280
quote:
27e Gordel in Vlaamse rand rond Brussel

zo 02/09/07 - In de Vlaamse rand rond Brussel vindt vandaag de 27e editie van de Gordel plaats. Het is in de eerste plaats een sportief evenement, maar het wil ook het Vlaamse karakter van de gemeenten rond Brussel beklemtonen.

De Gordel wordt georganiseerd door Bloso en is de grootste sportieve, familiale en groene eendagshappening in Vlaanderen.

De deelnemers kunnen vertrekken vanuit vier startpunten: Sint-Genesius-Rode, Dilbeek, Overijse en Zaventem.

Ze hebben de keuze uit 10 wandel- en 13 fietstrajecten. De fiets blijft nog altijd het favoriete vervoermiddel tijdens de Gordel, maar er zijn ook veel wandelaars.

Sommige deelnemers hebben zelfs hun rolschaatsen aangetrokken. "We hebben al gefietst en gewandeld, dit keer wilden we eens iets anders doen", klinkt het.

Meer problemen door formatiecrisis?
Het is afwachten of de huidige politieke spanningen rond de regeringsformatie tot meer Franstalige sabotageacties zullen leiden.

"Het is inderdaad een bijzondere politieke situatie, dus we hebben er extra rekening mee gehouden", zegt Carla Galle van Bloso.

"Het is natuurlijk wel zo dat elke Gordel traditioneel - politieke crisis of niet - geconfronteerd wordt met spijkers, nagels, verkeerde wegwijzers... We zijn erop voorbereid."

In Drogenbos, Meise, Overijse en Sint-Genesius-Rode waren voor 8 uur spijkers op de weg gestrooid. In Tervuren waren enkele wegwijzers omgedraaid. In Sint-Genesius-Rode besliste de Franstalige burgemeester ook dat de 'veegmachine' van de gemeente niet ingezet mag worden om het parcours nagelvrij te maken.
quote:
"Splitsing B-H-V nu of nooit"

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft in de marge van De Gordel in Zaventem gezegd "dat het nu of nooit is met de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde". "Ik heb de eerste keer betoogd voor de splitsing toen ik drie jaar oud was. Het moet nu gedaan zijn voor eens en altijd", aldus Dewever die er tevens de nadruk op legde dat CD&V en N-VA terzake volledig op dezelfde lijn zitten.

Eric Van Rompuy
Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy (CD&V), die meereed in T-shirt waarop de eis tot splitsing geformuleerd stond, beaamde dat het de laatste keer is dat het splitsingsthema aan bod zal komen tijdens een Gordel. "Als de splitsing nu niet gerealiseerd wordt, zijn we als politici totaal ongeloofwaardig en moeten we hier volgend jaar niet meer verschijnen", aldus de broer van 'verkenner' Herman Van Rompuy.

Geert Bourgeois
Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA) stelde dat de Kamer zoals eerder beslist het wetsvoorstel tot splitsing bij hoogdringendheid moet behandelen en goedkeuren. De procedure hiertoe moet zo snel mogelijk opgestart worden. "De Vlamingen mogen geen enkele institutionele toegeving doen zoals een uitbreiding van het Brussels Gewest of van de faciliteiten. Noch kan er na de splitsing sprake zijn van een inschrijvingsrecht van Franstaligen uit de rand in Brussel. Hooguit mag de apparentering tussen Brussel en Halle-Vilvoorde behouden blijven", aldus Bourgeois.

Anderen zwijgen
Ook andere politici deden mee aan De Gordel zoals Vlaams minister-president Kris Peeters en minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (Open Vld), maar zij onthielden zich van forse politieke uitspraken over de splitsing, net als Herman De Croo (Open Vld), die in een auto passeerde langs de verzamelplaats voor prominenten in Zaventem. Yves Leterme, Herman Van Rompuy en Guy Verhofstadt, die in het verleden steevast wel aan De Gordel participeerden, waren dit keer opvallend afwezig.

Peeters in het rood
Terwijl menig ander politicus een zwartgeel truitje aanhad met daarop de eis tot splitsing van B-H-V, droeg Kris Peeters een rood truitje. "Ik wil nog eens onderstrepen dat De Gordel niet agressief is naar de Franstaligen toe, maar in de eerste plaats zeer familiaal en sportief bedoeld. Wat het dossier van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde betreft, is er een arrest van het Grondwettelijk Hof dat ons tot een oplossing verplicht. Ik ga ervan uit dat we ook dit probleem oplossen", aldus Peeters.

Been stijf
Alle politici werden in Zaventem opgewacht door een twintigtal militanten van het Taalaktiekomitee en de Vlaamse Volksbeweging, die met spandoeken aandacht vroegen voor de eis tot splitsing van B-H-V. Peeters, Van Rompuy, De Croo, Dewael en De Wever werden korte tijd tegengehouden en bedacht met een houten been "om het been stijf te houden tijdens de onderhandelingen". Jong-N-VA deelde fruit uit met de vraag "niet te plooien". Ook enkele mandatarissen van Vlaams Belang tekenden present. (belga/hln)
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_52890350
quote:
In Drogenbos, Meise, Overijse en Sint-Genesius-Rode waren voor 8 uur spijkers op de weg gestrooid. In Tervuren waren enkele wegwijzers omgedraaid. In Sint-Genesius-Rode besliste de Franstalige burgemeester ook dat de 'veegmachine' van de gemeente niet ingezet mag worden om het parcours nagelvrij te maken.

Franskiljons buiten! Franskiljons buiten!!
pi_52893250
Link
quote:
Een beetje meer sabotage dan anders
Er waren dit jaar iets meer kleine sabotageacties, vooral vanmorgen vroeg, gericht tegen het Vlaamse karakter van de Gordel. (Belga) "Het is een bijzondere politieke situatie, dus we hebben er extra rekening mee gehouden", zegt Carla Galle van Bloso.

"Het is natuurlijk wel zo dat elke Gordel traditioneel - politieke crisis of niet - geconfronteerd wordt met spijkers, nagels, verkeerde wegwijzers... We waren erop voorbereid."

In Drogenbos, Meise, Overijse en Sint-Genesius-Rode waren voor 8 uur spijkers op de weg gestrooid. In Tervuren waren enkele wegwijzers omgedraaid.

Sinds 10 uur zijn er geen problemen meer gemeld.
pi_52894242
Als ik in België ben word ik ook altijd geconfronteerd met verkeerde wegwijzers. Lastig
pi_52894340
quote:
Op zondag 2 september 2007 16:57 schreef Herodus het volgende:
Als ik in België ben word ik ook altijd geconfronteerd met verkeerde wegwijzers. Lastig
Hier is het met opzet gedaan.
pi_52905948
quote:
Op zaterdag 1 september 2007 09:57 schreef Heero87 het volgende:

[..]

Ah meer richting het Zoute dan waarschijnlijk?
ja, sowieso zijn er veel boetieks richting het Zoute hé, alhoewel die Lacoste-winkel bvb gewoon id winkelstraat is.
  maandag 3 september 2007 @ 00:05:06 #210
140724 Zyggie
Geweldenaar.
pi_52905975
Al schot in de zaak? Heb het een tijdje niet gevolgd.
Zyggie.
pi_52906390
Telkens ik de trein pak in Kontich richting Antwerpen stappen er in Hove ook altijd van die hautaine franstalige Vlaamse kutjes op, vreselijk is dat.

Dan hoor je ze een gesprek voeren in het frans, dan weten ze een woord niet en wordt er maar een Nederlands woord tussen gekapt, dat klinkt echt niet.

[off-topic] heero, toevallig familie van een Bob van der Planke?[/off-topic]
pi_52906726
quote:
[off-topic] heero, toevallig familie van een Bob van der Planke?[/off-topic]
Nope, ken ik niet... hoezo?
pi_52906741
quote:
Op maandag 3 september 2007 00:36 schreef Heero87 het volgende:

[..]

Nope, ken ik niet... hoezo?
familie

ontopic:

Vorige keer was er op de VTM trouwens nog een gehele aflering van "Typsich Belgisch" gewijd aan een bepaalde happening in het Zoute.
  maandag 3 september 2007 @ 00:56:23 #214
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_52907123
Net op het nieuws: koningin Paola houdt op haar 'verjaardagsfeest' een toespraak in het Nederlands. Stamelend , afgelezen van een papiertje , met een accent van hier tot in Tokio én met nog een reeks fouten erin ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_52907161
quote:
Op maandag 3 september 2007 00:20 schreef Chiwakka het volgende:
Telkens ik de trein pak in Kontich richting Antwerpen stappen er in Hove ook altijd van die hautaine franstalige Vlaamse kutjes op, vreselijk is dat.

Dan hoor je ze een gesprek voeren in het frans, dan weten ze een woord niet en wordt er maar een Nederlands woord tussen gekapt, dat klinkt echt niet.

[off-topic] heero, toevallig familie van een Bob van der Planke?[/off-topic]
Dat vind ik juist heerlijk klinken.
Vroeger dacht ik dat ik mijn vijanden het vuur aan de schenen moest leggen. Een misvatting, want dat doen ze zelf wel. Ik hoef enkel mijn vergrootglas maar op ze te richten en het begint te smeulen.
pi_52907212
quote:
Op maandag 3 september 2007 00:56 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Net op het nieuws: koningin Paola houdt op haar 'verjaardagsfeest' een toespraak in het Nederlands. Stamelend , afgelezen van een papiertje , met een accent van hier tot in Tokio én met nog een reeks fouten erin ...
Paola, werd zij eind vorig jaar niet door het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding tot "voorbeeldmigrant" uitgeroepen?

Bon, de crisis wordt alleen erger, want deze week zal het nieuwe parlement aan de werkzaamheden beginnen en zal de splitsing van BHV daar ook op tafel komen.
pi_52907245
quote:
Op maandag 3 september 2007 00:58 schreef Zwaardvisch het volgende:
[..]
Dat vind ik juist heerlijk klinken.
Dan snap jij de betekenis niet. Die doen dat om zichzelf te kunnen onderscheiden van de rest van de Vlamingen die in hun ogen minderwaardig zijn, om bij iets "beters", "sterkers" en "groters" te horen.
pi_52907302
quote:
Op maandag 3 september 2007 01:02 schreef zuiderbuur het volgende:

[..]

Dan snap jij de betekenis niet. Die doen dat om zichzelf te kunnen onderscheiden van de rest van de Vlamingen die in hun ogen minderwaardig zijn, om bij iets "beters", "sterkers" en "groters" te horen.
Maar daarom kan het nog wel heerlijk klinken, dat Vlaams-Frans.

Het blijft natuurlijk vrij ironisch om als Vlaming de taal van het hopeloos achterlopende Wallonië te willen spreken.
Vroeger dacht ik dat ik mijn vijanden het vuur aan de schenen moest leggen. Een misvatting, want dat doen ze zelf wel. Ik hoef enkel mijn vergrootglas maar op ze te richten en het begint te smeulen.
pi_52907473
quote:
Op maandag 3 september 2007 01:06 schreef Zwaardvisch het volgende:
[..]
Maar daarom kan het nog wel heerlijk klinken, dat Vlaams-Frans.
Niks zo lelijk als een verbastering.
quote:
Het blijft natuurlijk vrij ironisch om als Vlaming de taal van het hopeloos achterlopende Wallonië te willen spreken.
De oorspronkelijke taal in Wallonië is het nu uitgestorven Waals.

Die kerels doen dat dus ook niet om mee te heulen met de Walen (ze kijken vast ook neer op de Waalse boertjes) maar gewoon om te kunnen meeheulen met het francofoon-belgisch establishment.

Bij de communautaire discussies kan men er niet genoeg van krijgen om te benadrukken dat de Franstaligen met "meer" zijn. Niet de Walen (3,4 miljoen) of de Franstalige Belgen (ongeveer 4,4 miljoen, hoogstens eigenlijk) maar met de hele francofonie:
Nous sommes 200 millions de francophones
  maandag 3 september 2007 @ 01:20:45 #220
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_52907527
Tjah, de Franstaligen snappen ook niet waarom wij méér weerstand bieden om onze taal te behouden dan het gepeupel dat Picardisch, Baskisch, Occitaans, Bretons, ... sprak
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_52907630
quote:
Op maandag 3 september 2007 01:20 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Tjah, de Franstaligen snappen ook niet waarom wij méér weerstand bieden om onze taal te behouden dan het gepeupel dat Picardisch, Baskisch, Occitaans, Bretons, ... sprak
Snappen die "universalistes" van FDF dan wel waarom er voor hun taalgenoten in Quebec wetten zijn als

Bron
quote:

La Charte de la langue française reconnaît aux consommateurs de biens ou de services le droit d'être informés et servis en français.
en
quote:


L'affichage public, qu'il ait un caractère commercial ou non, doit se faire en français (Charte, article 58).

Par affichage public, on entend tout message affiché s'adressant au public, qu'il soit placé à l'intérieur ou à l'extérieur d'un établissement.

L'affichage public peut également être fait à la fois en français et dans une autre langue pourvu que le français y figure de façon nettement prédominante par rapport à toute autre langue, c'est-à-dire que son impact visuel soit beaucoup plus important.

Sans exclure l'utilisation d'autres moyens pour donner au français un impact visuel beaucoup plus important, on peut présumer que la règle de la nette prédominance est respectée lorsque :

Sur une même affiche, le français est deux fois plus visible que toute autre langue.
Sur des affiches distinctes, il y a deux fois plus d'affiches en français, ou les affiches en français sont deux fois plus grandes.
Bron
quote:
46. Il est interdit à un employeur d'exiger pour l'accès à un emploi ou à un poste la connaissance ou un niveau de connaissance spécifique d'une langue autre que la langue officielle, à moins que l'accomplissement de la tâche ne nécessite une telle connaissance.
  maandag 3 september 2007 @ 01:39:33 #222
66825 Reya
Fier Wallon
pi_52907722
Hoe staat het ervoor? Nog steeds hetzelfde als twee weken geleden? Tijdens mijn vakantie heb ik het nieuws niet echt gevolgd.
  maandag 3 september 2007 @ 01:43:18 #223
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_52907775
Er is een nieuwe " informateur/formateur/'verkenner' " benoemd door de koning, de Kamervoorzitter van CD&V Herman Van Rompuy, een oudgediende die zelf in BHV woont en bij alle staatshervormingen de laatste kwarteeuw mee aan tafel zat.

Die mag het nu de komende weken eens gaan proberen ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  maandag 3 september 2007 @ 16:44:28 #224
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_52919704
Ecolo wil enkel in zee met Groen!, zeker niet met N-VA

HLN UPDATE 16:11 De Franstalige groenen van Ecolo stellen een aantal voorwaarden voor eventuele onderhandelingen met de oranje-blauwe partijen voor de vorming van een federale regering. Ecolo verbindt haar lot aan zusterpartij Groen! en eist dat de volgende regering een fors klimaatbeleid voert. De groene partij heeft ook een probleem met N-VA. Dat is gezegd na afloop het partijbureau.

Gepolst door Van Rompuy
Federaal secretaris van Ecolo Jean-Michel Javaux had afgelopen vrijdag een gesprek met verkenner Herman Van Rompuy (CD&V). Die zou gepolst hebben naar mogelijke steun van de Franstalige groenen voor een staatshervorming of deelname aan de regeringsonderhandelingen.

Niet met N-VA
De Franstalige groenen zien het niet zitten om samen met N-VA in een regering te stappen. Volgens Ecolo-topman Javaux laten de eisen van de Vlaams-nationale partij niet toe dat er voorwaarden voor een vertrouwensband tussen de eventuele regeringspartners gecreëerd kunnen worden.

Volgens Javaux zou een coalitie zonder de N-VA "evenwichtiger" zijn en zou de sfeer binnen de coalitie zonder de N-VA "minder gespannen" zijn, zodat er een regeerakkoord kan komen "met respect voor de verschillende gemeenschappen van het land".

Onderhandelingen van nul herbeginnen
Ecolo wil ook enkel aan regeringsonderhandelingen deelnemen als die "van nul herbeginnen" en rekening houden met het verkiezingsprogramma van de Franstalige groenen, dat vooral focuste op klimaat en duurzame ontwikkeling. Ecolo wil in elk geval oranje-blauw niet zomaar depanneren.

Op de vraag of Ecolo oranje-blauw van buiten de regering wil helpen aan een tweederde meerderheid die nodig is voor een staatshervorming, antwoordt Javaux voorzichtig. Hij legt de bal in het kamp van de verkenner. "Het is aan hem om de nodige creativiteit aan de dag te leggen. Ik zou geen zaken willen zeggen waarvan ik achteraf spijt kan krijgen. Het minimum dat we vragen is wel dat er respect is voor de verschillende gemeenschappen", zegt hij.

Taak van Van Rompuy bemoeilijkt
Javaux heeft de voorwaarden van Ecolo overgemaakt aan verkenner Van Rompuy. Die zou gezegd hebben dat hij terug contact met Ecolo zou opnemen. "U maakt mijn taak er niet makkelijker op", zou Van Rompuy, volgens Javaux, gezegd hebben. (belga/hln)
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_52920569
Ecolo vraagt dus dat CD&V NV-A simpelweg dumpt...zie ik de tsjeven nog wel doen eigenlijk...
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')