Tja die uno-koffie is zo gruwelijk goedkoop, daar wil ik ook wel even wat van proberen. Ik neem aan dat je daar alleen per kilo kan bestellen trouwens?
Ik heb net het artikel over invriezen gelezen, en het lijkt erop dat dit de versheid niet negatief beinvloedt. Goed gedocumenteerd artikel trouwens, goede wetenschappelijke aanpak. Overigens denk ik dat het niet veel uitmaakt of je koffie direct vers invriest, of dat je een dag of 2 wacht. Het lijkt erop dat invriezen toch gewoon het verouderingsproces vertraagt met bijv een factor 10. Een verse boon is dan dus geen 7 dagen, maar 70 dagen houdbaar, een 2 dagen oude dus geen 5 dagen, maar 50 dagen. Ik maakte me een beetje zorgen over de invloed van het INVRIEZEN op de kwaliteit van de boon, maar die is er dus eigenlijk niet. Op zich ook wel logisch, want waarom invriezen zo slecht is voor groenten etc, komt doordat het water dat erin zit gaat bevriezen en dus de interne structuur sloopt, en in gebrande koffie zit geen water.
Ik zou trouwens weleens willen zien hoe groene bonen het doen in de vriezer, ik denk dat vriezen daarvoor funest is (sowieso is het invriezen van groene bonen niet echt nuttig, maar ik vind het gewoon interessant
)