Ik had er nog niets over geschreven, maar wil wel wat kwijt.quote:Op maandag 10 september 2007 21:37 schreef W1ZZ het volgende:
wow, mooi! Daar kun je inderdaad van blijven afschaven de eerstkomende heel veel jaar! Misschien heb ik je eerdere posts gemist maar vertel 'ns iets over je apparaat en hoe 't bevalt? Ik zie op de achtergrond een E61 groep maar die hebben er heel veel...
Dat deze een stuk mooier is dan de Ranchillio is natuurlijk zeker. Ook zonder de plaatjes. Een van de plaatjes was trouwens bekrast. Op een demo model zat wel een goed plaatje. Mijn vrouw wilde die graag gewisseld hebben. De verkoper is bijna drie kwartier bezig geweest om de boel te wisselen. Had hij eindelijk de moertjes weer een beetje vast zegt mijn vrouw: ik wil niet vervelend doen, maar je bent de oude plaat er weer op aan het schroeven Dat gezicht van de verkoper. We waren al bijna 2,5 uur in de winkel namelijk. Mag ook wel voor een bedrag van rond de ¤ 1400,-. Hij was afgeprijsd wegens showmodel, maar op internet is hij voor iets minder te krijgen. Ik wilde hem echter in een winkel in de buurt kopen, aangezien het wat makkelijker is met service. Een apparaat van 25 kilo doe je ook niet even op de post. En ik vind het nog steeds belachelijk dat er voor dat geld geen goede tamper bij gedaan wordt.quote:Op maandag 10 september 2007 22:17 schreef W1ZZ het volgende:
Ja zeker weten! Mooie aankoop hoor, ik vind die plaatjes ook wel wat hebben! Mag ik vragen hoeveel je ongeveer kwijt was?
Ik zit te overwegen om gewoon die hele doser eraf te zagen ofzo. Ik heb op internet gelezen dat de meesten er erg tevreden over zijn. Qua maalkwaliteit is hij ongeveer gelijk met de rocky, alleen dan met een paar nadelen:quote:Op maandag 10 september 2007 17:50 schreef faberic het volgende:
[..]
Ik gebruik kaldi sicilian blend, meestal op stand 4 of 5. Simon Lévelt werkt niet lekker bij mij, Sicilian blend gaat erg goed, dus ik ben best tevreden over die molen.
Het grote nadeel is de Doser die toch echt veel restjes koffie vasthoudt en de grove instellingsmogelijkheden.
Dit probleem hebben alle malers met platte maalschijven, ook bijvoorbeeld de Mazzer mini. Ik haal altijd met m'n pink het tunneltje leeg waar de koffie door de doser in valt.quote:Op dinsdag 11 september 2007 09:38 schreef Mark_V het volgende:
3. Horizontale uitgang van de maalschijven, waardoor er altijd wat gemalen koffie achterblijft die niet in de doser valt.
Bedenk wel dat zodra je doserless gaat de koffie er vaak in brokjes uit komt die je weer moet breken om channeling tegen te gaan.quote:Als je die doser eraf sloopt, heb je weinig last meer van nadeel 2 en 3. Zonder doser kan je die reeds gemalen koffie er namelijk makkelijk uithalen. Maar die doser zit vast in de constructie, dus het wordt echt zagen.... ik zie het voorlopig nog even aan, want hij irriteert me nu al mateloos.
Dat klopt en ook daar hebben alle malers last van. Mazzer plaatst bijvoorbeeld een sticker op al z'n malers om het startpunt aan te geven. Deze sticker zit dus bij alle molens op een andere plaats.quote:Het schijnt trouwens ook zo te zijn dat die standen zich totaal niet verhouden van exemplaar tot exemplaar. Je moet dus gewoon zelf proberen....
eigenlijk is het gewoon heel simpel; als je eenmaal écht goede koffie hebt geproefd wil je niet anders meer.quote:Op dinsdag 11 september 2007 16:59 schreef marmhz het volgende:
We hebben het hier nooit zo over gehad in dit forum maar misschien is het leuk eens te bespreken hoe de omgeving van de thuisbarista reageert op het feit dat je zo gek op koffie. Mijn omgeving vind het wel leuk en kan het wel waarderen maar ik zie ook wel veel mensen die denken van ''al dat gedoe voor een kopje koffie'' en zetten vervolgens weer lekker hun Senseo aan
Ik snap soms zelf ook niet waarom ik er zo'n passie voor ontwikkeld heb (ik had eerst ook een Senseo) maar ik kan er niet meer omheen dat ik supergoede koffie wil en niet anders meer. Daarnaast is het ook een leuke hobby.
Heb ik heel geen last van. Behalve de enkele keer dat m'n espressotje mislukt, omdat ik er met mijn hoofd niet bij ben. Maar dat heb ik met alle machines wel eens. Uit de silvia krijg ik toch altijd een op zijn minst redelijk goede espresso. Cappucino is niet mijn sterkste kant, maar met het nylon stoompijpje van de Aquaviva vind ik het gemakkelijkste.quote:Op dinsdag 11 september 2007 17:09 schreef W1ZZ het volgende:
Ik krijg dit als gemiddeld kopje maar dat betekent niet dat ik er geen moeite voor moet doen. De Silvia is erg kieskeurig vooral wat betreft distributie, dus ik gebruik de WDT en daarnaast moet je temp surfen. Behalve dat is het zoals ieder ander apparaat.
Sloop de plastic froth aider eraf, lees de FROTHING GUIDE van CoffeeGeek en veel oefenen. Dan gaat het vanzelf beter.quote:Op dinsdag 11 september 2007 17:41 schreef zatoichi het volgende:
Latte art is fantastisch, maar met de Gaggia Classic krijg je de melk volgens mij niet goed geschuimd (tenzij jullie tips hebben natuurlijk!).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |