De Dieckmann gaat hoogstwaarschijnlijk de deur uit ja Ze zijn altijd bereid dingen voor de klant te doen en dingen te bestellen die ze eigenlijk niet in hun assortiment hebben. Maar niet verder willen kijken dan het eigen assortiment, tja dat is iets dat je overal vindt tegenwoordig. Over die S&D bonen, dat kun je wel weten want de houdbaarheidsdatum is exact twee jaar na de branddatum bij de Kaldi bonen.quote:Op vrijdag 7 september 2007 17:45 schreef marmhz het volgende:
[..]
Ziet er netjes uit die boontjes! Grappig dat je bij Kaldi hebt getest. Deden ze de Dieckmann nu de deur uit ? Wel erg relaxte mensen daar in Groningen bij de Kaldi. Hier zijn ze echt zo van 'we krijgen aangeleverd wat we aangeleverd krijgen'' en dat is het dan ook. Zo weinig passie en kennis. Geen wil om nieuwe dingen te ontdekken en daarvoor kom je toch in zo'n winkel. Ik Maastricht verkochten ze wel een brander en dat vertelde ik hier en dan is het antwoord '' dat is niet des Kaldi's'' met andere woorden moet je dus maar die Smit en Dorlas drinken waarvan je niet weet wanneer die gebrand is.
Je kan trouwens met de Gene ook gaan klooien met brandprofielen. Ik kwam gister een stukje tegen op toomuchcoffee, waarbij je begint op 148 voor 5 min dan 230 voor 5 min enz. Het idee is dat je de bonen eerst voorbereid door vrij laag te beginnen en ze dan de echte boost te geven.
Een soortgelijk procedé gebruikt een bepaalde koffiebranderij ook. Je kan ook eens proberen om 4 minuten tot 149 te doen, een dag te wachten en dan langzaam afbranden, oftewel doppio tostato Je kan dan iets donkerder branden zonder dat de koffie verbrandt wordt.quote:Op zaterdag 8 september 2007 09:13 schreef W1ZZ het volgende:
Ik gebruik tot nu toe een iets ander profiel dat ik op coffeegeek vond: tot 4 mins op 149, dan tot 10:30 op 234 en dan op max (250) tot ze klaar zijn.
Ik kan van perla bonen wel redelijke espresso zetten (met gaggia mdf molen). Ik krijg nu overigens steeds vaker alleen lekkere koffie als ik de dubbele portafilter gebruik (voor twee kopjes). Als ik de enkele (bottomless) gebruik krijg ik geen lekkere espresso meer, daar baal ik van, en ik heb ook veel last van side channeling. Als ik die brander koop schaf ik misschien ook maar een la marzocco filterbakje aan, dan gaat het wellicht beter.quote:Op zondag 9 september 2007 16:07 schreef Mark_V het volgende:
Hey mensen, ik heb vandaag een molentje gekocht. Ik zat was op marktplaats te zoeken en daar stond een Gaggia MDF met base erbij voor 30 euro. Die heb ik dus gekocht, maar ik ben zeker nog van plan snel te upgraden. Ik heb even niet zoveel geld, dus ik spaar liever even door voor een mazzer mini ofzo dan dat ik nu een net-niet molen koop.
Aangezien het zondag is, was alleen de AH open. Daar heb ik dus even wat bonen gehaald, maar de espresso die eruit komt (op stand 4 van de 35 ofzo, dan loopt hij in 20 seconden door) smaakt erg goor. Zijn die AH bonen gewoon brak, of is het echt een prul-molen?
Qua textuur lijkt het heel erg op wat ze mij bij simon levelt hebben gegeven.
Gebruik jij die Gaggia MDF als primaire molen? En ben je er tevreden mee? Kan je iets meer vertellen over welke maalstanden je gebruikt en welk apparaat je hebt? En welke koffie bij jou goed werkt? (Liefst van Kaldi of Simon Levelt, die zitten in de buurt).quote:Op zondag 9 september 2007 19:16 schreef faberic het volgende:
[..]
Ik kan van perla bonen wel redelijke espresso zetten (met gaggia mdf molen). Ik krijg nu overigens steeds vaker alleen lekkere koffie als ik de dubbele portafilter gebruik (voor twee kopjes). Als ik de enkele (bottomless) gebruik krijg ik geen lekkere espresso meer, daar baal ik van, en ik heb ook veel last van side channeling. Als ik die brander koop schaf ik misschien ook maar een la marzocco filterbakje aan, dan gaat het wellicht beter.
Ik gebruik kaldi sicilian blend, meestal op stand 4 of 5. Simon Lévelt werkt niet lekker bij mij, Sicilian blend gaat erg goed, dus ik ben best tevreden over die molen.quote:Op maandag 10 september 2007 14:07 schreef Mark_V het volgende:
[..]
Gebruik jij die Gaggia MDF als primaire molen? En ben je er tevreden mee? Kan je iets meer vertellen over welke maalstanden je gebruikt en welk apparaat je hebt? En welke koffie bij jou goed werkt? (Liefst van Kaldi of Simon Levelt, die zitten in de buurt).
Alvast bedankt!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |