abonnement Unibet Coolblue
pi_54482725
die putjes in je huid verdwijnen niet door de ROA, maar omdat je huidcellen zich continu vernieuwen zal dat vanzelf in de loop der tijd minder gaan worden.
pi_54485756
Ben nou al weer 4 weken bezig op 40 mg. maar zie nog nauwelijks resultaat of verschil met hoe het eerst was. Enigste voordeel is dat het in ieder geval niet erger is geworden. En dat opkomende puistjes die nog onder de huid zitten niet uitbreken maar weer weg gaan.
Hoe lang duurt het ongeveer tot ik echt kan zeggen dat gaat verbeteren gemiddeld.
pi_54488514
quote:
Op vrijdag 9 november 2007 17:17 schreef jeweetz17 het volgende:
Ben nou al weer 4 weken bezig op 40 mg. maar zie nog nauwelijks resultaat of verschil met hoe het eerst was. Enigste voordeel is dat het in ieder geval niet erger is geworden. En dat opkomende puistjes die nog onder de huid zitten niet uitbreken maar weer weg gaan.
Hoe lang duurt het ongeveer tot ik echt kan zeggen dat gaat verbeteren gemiddeld.
Ik dus ook.. Zie al best resultaat moet ik zeggen.. Huid droogt enorm uit, maar heb af & toe nog wel een nieuw puistje dat doorkomt, en dan met name bij mn kin (die ERG vet is). Gelukkig stelt dit 9 vd 10x niet veel voor.
Rond de kaaklijn heb ik ook een paar onderhuidse dingen, maar die slinken ook al hard gelukkig!

Bij mij zei de huisarts dat er tussen de 4e en 8e week wel 1 en ander moet gaan veranderen.....
Dus geduld hebben maar...

Wel is de huid nog erg rood moet ik zeggen.
Iemand tips ?
  zondag 11 november 2007 @ 13:35:46 #179
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_54524480
Hi Allemaal,

Hier een update van mij:

Inmiddels 4410 mg roaccutane binnen. Deze week een beetje een "off-week" gehad. Ben de hele week veel vermoeider en heb redelijk wat last van spier- en gewrichtspijn in mijn rug en enkels.

Verder zitten mijn handen deze week erg onder de exceem, een paar kleine plekjes waren zelfs gaan ontsteken, niet erg prettig .... dus heel veel smeren !! Ook zitten er een paar van die plekjes op mijn voorhoofd waar zo fijn mijn haar aan gaat plakken 's nachts ...

Mijn huid is erg onrustig de afgelopen dagen, veel rode plekjes en er heeft zich donderdag weer een nieuw rood bobbeltje op mijn wang gevestigt .......... met een heel klein groen koppie ...... !#$%& ..... hoop dat tie snel weer wegtrekt. Heeft iemand dat hier ook gehad na 5 maanden roa opeens weer een groen koppie ???

De andere 2 kleine rode bobbetjes zijn weer wat minder geworden maar nog niet weg.

Ben deze week de roa echt zat, maar ja wil er toch nog even mee door gaan, zeker omdat ik nu ineens weer een rood bobbeltje met zo'n irritant groen koppie erbij heb gekregen.

Groetjes,

Marjenda
PS De fotootjes staan weer op mijn site
  dinsdag 13 november 2007 @ 15:01:04 #180
51748 H4ze
wait...what?
pi_54576255
Ik ben zojuist weer naar de huidarts geweest voor controlle. Hij vond 't er goed uitzien en wil me gewoon op 40mg per dag houden (dat wil ik trouwens ook). Verder weer even bloed laten prikken, als ik morgen tussen 12 en half 1 niet gebeld wordt is het gewoon weer in orde. Verder varieert de droogte van m'n lippen trouwens echt heel erg. De ene dag smeer ik m'n lippen slechts 2 keer op een dag in, de andere dag moet ik echt om 't half uur smeren M'n ogen blijven wel echt droog helaas Verder wel moe, maar dat komt omdat ik 't momenteel erg druk heb. Spierpijn en gewrichtpijn na 't sporten heb ik nog steeds geen last van! (althans, niet erger dan voordat ik met de kuur begon). Ik zit nu op precies 2 maanden en een dag trouwens

Trouwens, je huid ziet er echt super goed uit op die foto's Marjenda
*BURP*
  zaterdag 17 november 2007 @ 03:11:31 #181
128350 GlamourGirl
Future Celebrity
pi_54668087
Hoi hoi allen,

Na mijn noodkreet te hebben geschreven (zie pagina 3 ) zijn mijn klachten sindsdien nog erger geworden waardoor ik heb besloten om de kuur na 4,5 maand af te blazen. Ik liep al weken met het idee om te stoppen maar uiteindelijk heb ik geen enkele spijt dat ik er niet mee door ben gegaan. Zeker gezien het feit dat ik nog 3,5 maand moest. Lichamelijk kon ik het niet meer aan maar geestelijk ook niet. Ik heb wel eens voor de grap gezegd dat als ik had geweten dat ik er zo aan onderdoor zou gaan, dan had ik genoegen genomen met mijn acne. Ergens meen ik dit ook nog. Het is echt een klotemiddel (excuses voor mijn taalgebruik).

Wat mij het eerst opviel nadat ik met de Roaccutane was gestopt is hoe snel ik mijn energie weer terugkreeg . Ditzelfde geldt voor mijn eetlust. De eerste maand nadat ik ben gestopt is mijn huid nog gladder geworden en had ik geen enkele last meer van puistjes of wat voor oneffenheden op mijn gezicht. Wel was mijn gezichtshuid extreem dun maar dit verdween na ongeveer 1 maand. Tot nu toe, ruim een maand na het stoppen met de Roa, heb ik een hele mooie gladde hud. Zo nu en dan verschijnt er een rooie vlek, maar deze is weer na een paar dagen weg. Mijn droge ogen zijn weer ok, aleen heb ik nog altijd last van jeukende oogleden (wat erg irritant kan zijn als je mascara draagt)

Ondanks dat ik de Roa niet meer slik besloot ik toch te gaan naar de afspraak die ik nog had staan bij de dermatoloog. Hij begreep mijn besluit om niet door te gaan met de kuur maar hij stelde wel een ander alternatief voor namelijk de Differin Gel, een doorzichtige gel die gesmeerd dient te worden op de plaatsen waar de acne heeft gezeten. Dit moet ik dan gedurende 6 maanden doen. Voor de zekerheid vroeg ik of het dezelfde lichamelijke ongemakken gaf als de Roa, maar op wat uitdroging na zou het verder geen andere ernstige bijwerkingen geven. Iemand ervaring met deze gel en waarom dit uberhaupt van nut is? De dermatoloog stond er gewoon op dat ik deze gel zou gebruiken, zodat het niet meer terugkomt volgens hem. Ik gebruik het nu al 1 week en ik merk geen bijwerkingen. Nou ja, op een aantal rode droge eczeemplekken op mijn gezicht na......maar dit is voor mij niet hinderlijk.

Aan iedereen die bezig is met de kuur, heel veel sterkte. Ik ben blij dat ik ervanaf ben.

[ Bericht 18% gewijzigd door GlamourGirl op 17-11-2007 03:20:45 ]
  zaterdag 17 november 2007 @ 13:33:58 #182
51748 H4ze
wait...what?
pi_54672247
Minder dat 't voor jou echt een klotemiddel was. Hoeveel mg/pd slikte je?

Ik heb in het verleden ook differin gel gebruikt, icm minocycline. M'n huid zag er goed uit, maar ik denk dat dit vooral te wijten was aan de mino. Smeermiddeltjes hielpen bij mij sowieso niet, 't moet van binnenuit gestopt worden
*BURP*
  zaterdag 17 november 2007 @ 16:14:28 #183
128350 GlamourGirl
Future Celebrity
pi_54674844
quote:
Op zaterdag 17 november 2007 13:33 schreef H4ze het volgende:
Minder dat 't voor jou echt een klotemiddel was. Hoeveel mg/pd slikte je?

Ik heb in het verleden ook differin gel gebruikt, icm minocycline. M'n huid zag er goed uit, maar ik denk dat dit vooral te wijten was aan de mino. Smeermiddeltjes hielpen bij mij sowieso niet, 't moet van binnenuit gestopt worden
Ik slikte 2 x 20mg per dag. De klachten kwamen pas na ongeveer 4 maanden, dus nadat ik acne-vrij was gelukkig. Ik weet niet of het door de kuur kwam maar mijn eetlust verdween ook helemaal. En als je niet gezond/voldoende eet dan gaat je weerstand ook achteruit. Waardoor virussen en andere bijwerkingen de kans krijgen om je aan te vallen. Volg jij het nog??

Je hebt gelijk om te zeggen dat acne van binnenuit gestopt moet worden. Maar als de Roa de acne laat verdwijnen maar verder alles in je lichaam verpest, dan is het het voor mij echt niet waard.
pi_54737231
Hallo allemaal..

Ik slik nu een maand en week roaccutane.
Ik ben nu 24 en ik heb het toen ik 16 was al een keer een half jaar geslikt.
Toen is het heel erg opgeknapt maar ik kan me niet herinneren dat ik een
verschrikkelijke outbreak,zoals jullie het noemen,kreeg.

Ik ben al gevoelig voor sombere stemmingen maar nu heb ik af en toe echt
het idee dat ik depressief aan het worden ben.
Ik kom liever niet buiten,vind het moeilijk om mensen recht aan te kijken en
ik heb net een nieuw vriendje en ik heb liever ook niet dat ie me zo ziet.
HELP! Kan iemand me vertellen na hoelang het ongeveer gaat opknappen?
Heb onstekingen en sommige plekken doen gewoon echt pijn! En normaal
ben ik echt niet iemand die snel klaagt!

Alvast bedankt en iedereen die aan deze 'troep'zit....Heel veel succes en sterkte!!!
  dinsdag 20 november 2007 @ 14:09:00 #185
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_54737979
3 maanden zowieso voordat je echte verbetering ziet.
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_54827435
ben ook al ruim een maand aan de roa. Merk wel verbetering maar gaat nog niet zo als ik wil. Zit nu op 40 mg. En moet morgen naar de derma dus misschien dat dosering omhoog kan. naar 50(als dat kan) of naar 60 mg.
zou toch echt graag het nieuwe jaar in willen met een gladde huid. Sport alleen behoorlyk intensief.
Maandag:voetbal trainen, dinsdag: fitness, Woensdag:voetbal training, Donderdag: fitness, Vrijdag: fitness, Zaterdag: voetbal wedstrijd, zondag rust. Gaat tot nu toe nog allemaal goed. wel veel spierpijn. En bij voetbal goed te merken dat ik minder energie heb. Wat vooral resulteerd in kramp in de laatste paar minuten van de wedstrijd. Verder ook wel wat last van droge lippen.

laat het jullie morgen wel weten hoe het bij de dermatoloog is gegaan.
  maandag 26 november 2007 @ 12:09:39 #187
105303 Chocolademousse
GialloRosso Per Sempre!
pi_54844654
HalloHallo!!

Ben ook nieuw hier! Sinds vorige week gebruik ik ROA (40mg per dag). Nu heb ik alleen last van acne op mijn rug (al jaren ernstig en het gaat niet weg). Mijn gezicht is altijd gaaf geweest. Omdat de ervaringen op Fok vooral gaan over mensen met acne in het gezicht is mijn vraag wat de ervaringen zijn m.b.t. acne op de rug/nek??

Is het ook mogelijk dat ROA direct aanslaat bij mensen en er dus na 6 mnd voorgoed van af zijn??

Begin al wat bijwerkingen te krijgen zoals droge ogen en lippen. En een droge huid in het gezicht.
Zijn er ook klachten over haaruitval, op sommige sites lees ik hier namelijk over of komt dit normaal niet voor??

Alvast bedankt!
"Della Roma e Campioni D'Italia...."
  woensdag 28 november 2007 @ 21:50:56 #188
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_54905545
Er zijn zoveel bijwerkingen die je kunt krijgen (een hele waslijst :/) maar het meeste heeft maar een kans van 1% of lager, en tjah bij sommige mensen heeft die nou wel weer iets wat de ander niet hebt.. is verschillend en dus daarom moeilijk te zeggen.
Meteen aanslaan zal het niet, het duurt zeker minimaal 2 maanden voordat je echt resultaat gaat zien!
I have no rival, no man can be my equal. ♥
  donderdag 29 november 2007 @ 02:04:52 #189
51748 H4ze
wait...what?
pi_54911618
quote:
Op woensdag 28 november 2007 21:50 schreef MaddoxX het volgende:
Meteen aanslaan zal het niet, het duurt zeker minimaal 2 maanden voordat je echt resultaat gaat zien!


Ik ben nu ongeveer 2.5 maanden bezig, en 't wordt echt beter en beter. Fckn hell weetje hoe speciaal...de eerste keer in weet ik veel hoeveel jaar dat 't is een keer NIET weer keihard gaat verslechteren na de zomer

Ik heb overigens wel van de week ineens een hele vervelende puist bij m'n mond hoek gekregen En 1tje op m'n wang, die best diep zit en die je aan de oppervlakte amper ziet.

Owja, ik merk wel dat waar 't gezeten heeft nogal rood is. En zodra 't kouder wordt ben ik ook gelijk bleek (ja, ondanks dat ik half moluks ben ), waardoor dat contrast hoger is. Maarja, dit laatste is natuurlijk irrelevant gebitch...ROA
*BURP*
pi_54944247
Hallo allemaal,
Ik heb geen acne, maar heb net van mijn dermatoloog roa voorgeschreven gekregen voor onstekingen op mijn behaarde hoofdhuid. Ik had hier eerst 3 (!) verschillende antibiotica voor gehad, in totaal 5 keer een kuur. De dermatoloog heeft me 1 kuur voorgeschreven, de huisarts de rest. Die middellen hielpen altijd, maar het kwam altijd terug. Soms na een paar weken, soms meteen na het stoppen. Omdat deze dermatoloog soortgelijke klachten zag bij een andere patient in de baardstreek, en die baad bij dit middel had heeft hij mij dit voorgeschreven. 20 mg 1x per dag, voor 1 maand. Heeft iemand anders voor zulke klachten dit voorgeschreven gekregen?
  zondag 2 december 2007 @ 17:42:19 #191
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_54994615
Hi Allemaal,

De afgelopen 3 weken gaat het heel goed met mijn huid, het is weer rustig en de pukkel die zich 3 weken geleden midden op mijn wang had gevestigd is inmiddels gelukkig ook weer vertrokken. Wel blijven er van die rode vlekjes zitten, maar ga er van uit dat die nog wel verdwijnen. (Zie fotootjes op mijn site)

Met de exceem op mijn handen gaat het nu ook goed. Ik smeer stiekum nu gewoon steeds met die hormoon zalf. Eigenlijk moet ik het afwisselen met de andere vette zalf en mag de hormoonzalf maar 1x per dag maar nu ik dat smeer wanneer mijn handen droog zijn oid gaat het veel beter! Dat had ik dus veel eerder mee moeten beginnen .... maar ja ....

Met de bijwerkingen gaat het ook goed, zo af en toe wat spier- en gewrichtspijn. En zolang ik Aquaphor blijf smeren heb ik geen last van droge lippen.

Zo nog 3 weken en dan zit ik op de 120 mg per kg en dan stop ik ermee, ben de roa eigenlijk helemaal zat!

Succes en sterkte iedereen !!

Groetjes,

Marjenda
pi_55040811
Is het aangeraden om scrubgel & facewash te gebruiken als je roa gebruikt?
  woensdag 5 december 2007 @ 10:21:26 #193
51748 H4ze
wait...what?
pi_55052121
Sowieso NIET gaan scrubben
*BURP*
  vrijdag 7 december 2007 @ 18:26:53 #194
63404 depax
Straus Op Speedcore
pi_55107168
Beste mensen ik wilde even mijn verhaal vertellen.
IK ben nu 24 ( april) 25 en ik heb roaccutane als laatste redmiddel 3 jaar geleden gebruikt hebt en waar ik jullie voorwil waarschuwen. Veel van de bijwerking kloppen gewoon en er is een kleine kans dat je de ergste bijwerking namelijk zelfmoordneigingen ook echt krijgt. En die kreeg ik dan ook. naast uitdrogende huid ect. Ik was bijna zonder reden gewoon voor een auto gesprongen zonder dat ik er erg in had, dat dit pijn ging doen of dat ik dit wilde. Ben toen direct gestopt en naar de huisarts gegaan. DIe van een nieuwe methode gehoord en hij vroeg of ik dat niet wilde proberen. Alles maar dan ook alles is beter dan roa.
IK wil dan ook aangeven dat ze zooi verboden moet worden en dat de duurder ( maar als je bij een huidspecialist gaat die haar diploma heeft gehaald dit dus wel 90% tot volledig krijgt vergoed afhankelijk van je verzekering) dit een betere oplossing is.
Die oplossing is lichtfiltstherapie. In begin voel je wel pijn omdat er een hele warme pulse door heengaat ( hoe warmer hoe beter ) maar als je goed huidspecialiste hebt dan weet ze /hij tot waar ze kunnen gaan.
een behandeling koste mij 50 euro per keer en gewoon gedeclareerd daarnaast voor thuis ook nog wat schoon maak dingen ( Mila d`Opiz gel en creme voornamelijk wat een geweldig spul ook vergoed als je het goed speelt ) voor het gezicht en 20 behandelingen later en me gezicht zag er zeer goed uit. ( dat is ongeveer half jaar)
dit mag helaas niet in de zomer gedaan worden want je mag niet in de zon na een behandeling.
de behandeling is IPL (Intense pulsed light ) en ik vind het zo jammer dat er zo weinig mensen zijn die het kennen of die door dokters doorgestuurd worden.
Let wel zorg dat je het op doktersrecept krijgt anders is er geen vergoeding. Ga dus bij een huidspecialist die en aangesloten is bij de IPL organisatie een diploma aan je kan laten zien en waar je door dokter naar toe kan worden verwezen.

info: http://www.beautyfeast.com/acne/IPL-Acne-Therapy.htm (engels)
http://www.schoonheidsspe(...)lmethoden-tegen-acne
dit was overigens als eerste bedoeld voor ontharingen.
En nee roa hielp mij niet na 3 maanden helemaal geen resultaat werd er alleen maar gek van.
Dit was voor mij de uitkomst de plaatsen die 'geflitst zijn' komen ook niet meer terug die zijn dood mits goed schoongemaakt door de schoonheidspecialiste.

Ik heb overigens vanaf vandaag ook implantaat lenzen ( nooit meer een bril)
dus vergeef me dat mijn zicht nog niet zo goed is dat ik zonder typefouten hier iets heb neer gezet.
Maar ik raad iedereen aan informeer erna het is het echt waard. en ik heb echt alles gehad
de standaard dingen
Isotretinoine
Panoxyl
Tretinoïne
Benzoylperoxide
en als laatste: Roaccutane
en niets hielp zal eens kijken of ik foto's van toen en nu kan vinden/maken

[ Bericht 9% gewijzigd door depax op 07-12-2007 18:48:58 ]
Al het goede komt van sony koeien.
Bertha zal er blij mee zijn.
pi_55107621
Hebben jullie ook de ervaring dat als je een wondje of plekje hebt je huid veel minder snel geneesd dan zonder Roa?

Ik heb over 1.5 week een operatie aan het gezicht en ik ben zo bang dat het niet mooi of zelfs lelijk gaat genezen Heb de huisarts gebeld en die zei dat hij niks kon vinden over het moeten stoppen met slikken voor een operatie. Nee dat snap ik, ik wil alleen zelf even een pauze inlassen zodat mijn huid optimaal kan herstellen na de operatie.. Wat zouden jullie doen? Ik slik overigens 20 mg per dag en moet nu nog zo'n 8 maanden slikken.
  vrijdag 7 december 2007 @ 18:57:36 #196
51748 H4ze
wait...what?
pi_55107870
quote:
Op vrijdag 7 december 2007 18:45 schreef heaven7 het volgende:
Hebben jullie ook de ervaring dat als je een wondje of plekje hebt je huid veel minder snel geneesd dan zonder Roa?

Ik heb over 1.5 week een operatie aan het gezicht en ik ben zo bang dat het niet mooi of zelfs lelijk gaat genezen Heb de huisarts gebeld en die zei dat hij niks kon vinden over het moeten stoppen met slikken voor een operatie. Nee dat snap ik, ik wil alleen zelf even een pauze inlassen zodat mijn huid optimaal kan herstellen na de operatie.. Wat zouden jullie doen? Ik slik overigens 20 mg per dag en moet nu nog zo'n 8 maanden slikken.
8 maanden nog? Ik dacht dat jij al een tijdje slikte...of vergis ik me met iemand anders?
*BURP*
pi_55110155
quote:
Op vrijdag 7 december 2007 18:45 schreef heaven7 het volgende:
Hebben jullie ook de ervaring dat als je een wondje of plekje hebt je huid veel minder snel geneesd dan zonder Roa?

Ik heb over 1.5 week een operatie aan het gezicht en ik ben zo bang dat het niet mooi of zelfs lelijk gaat genezen Heb de huisarts gebeld en die zei dat hij niks kon vinden over het moeten stoppen met slikken voor een operatie. Nee dat snap ik, ik wil alleen zelf even een pauze inlassen zodat mijn huid optimaal kan herstellen na de operatie.. Wat zouden jullie doen? Ik slik overigens 20 mg per dag en moet nu nog zo'n 8 maanden slikken.
Tja, ik heb een (enorme) scheerwond, die zit er na 5 weken nog steeds

Ik ben sinds een week of zo van 30 naar 20 mg gegaan, qua 'conditie' is het een enorme vooruitgang, maar qua resultaat valt het me tegen. Ik heb het idee dat er weer een hoop terugkomt, en dat terwijl ik al bijna 10 maanden aan de Roa zit

18 december ga ik naar de dermatoloog voor de lidtekens, die nu opeens niet meer weg gaan met roa, zegt de huisarts... hopelijk heeft de dermatoloog iets magisch
pi_55111589
quote:
Op vrijdag 7 december 2007 18:57 schreef H4ze het volgende:

[..]

8 maanden nog? Ik dacht dat jij al een tijdje slikte...of vergis ik me met iemand anders?
Ik slik idd al een tijdje maar al vanaf het begin 20 mg en dat laten we zo. Dus na al die maanden zit ik dan op de benodigde hoeveelheid voor het meest optimale resultaat.

Enig idee wat ik met deze kwestie moet doen?
pi_55111608
quote:
Op vrijdag 7 december 2007 20:34 schreef lennart12 het volgende:

[..]

Tja, ik heb een (enorme) scheerwond, die zit er na 5 weken nog steeds

Ik ben sinds een week of zo van 30 naar 20 mg gegaan, qua 'conditie' is het een enorme vooruitgang, maar qua resultaat valt het me tegen. Ik heb het idee dat er weer een hoop terugkomt, en dat terwijl ik al bijna 10 maanden aan de Roa zit

18 december ga ik naar de dermatoloog voor de lidtekens, die nu opeens niet meer weg gaan met roa, zegt de huisarts... hopelijk heeft de dermatoloog iets magisch
Tja dat bedoel ik idd. Zelf maar ff pauze nemen? Is 1.5 week genoeg dat de rommel mn lijf uit is?
pi_55164959
Begin er de 13e ook mee..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')