abonnement Unibet Coolblue
pi_52113649
quote:
LONDEN - Drie maanden na de verdwijning van het Britse meisje Madeleine McCann (Maddie) in Portugal, is de politie daar een nieuwe zoektocht begonnen. Agenten onderzochten opnieuw het stuk grond van de enige verdachte in de affaire, een in Portugal wonende Brit.

Aan de doorzoeking van het terrein doen twee Britse deskundigen mee. De actie in de badplaats Praia da Luz aan de Algarve-kust gaat enkele dagen duren, meldden Britse media zaterdag. Een deel van de grond werd omgespit.

De politie had de 33-jarige verdachte Robert Murat al meerdere keren verhoord. Zijn huis staat op een steenworp afstand van het vakantieverblijf waar Maddie op 3 mei verdween.
Weer een zoekactie Waarom zoveel aandacht aan dat meisje terwijl er meer mensen in de wereld vermist zijn.
pi_52113892
omdat haar ouders mediageil zijn en ze zichzelf o zo belangrijk vinden. dat meisje is al lang dood joh..
pi_52113899
quote:
Op zondag 5 augustus 2007 10:11 schreef MdMa98 het volgende:
omdat haar puders mediageil zijn en ze zichzelf o zo belangrijk vinden. dat meisje is al lang dood joh..
Toch kan ik die puders ergens wel begrijpen.
pi_52113921
hij is gecorrigeerd hoor!---> puders
pi_52113947
ik snap al die aandacht gewoon niet, in darfur verdwijnen dagelijks mensen, of worden geslacht... maar daar hoor je bijna niks over...

ik zeg dat dat meisje zelf is weggelopen, wat moet je anders met zulke ouders?
  † In Memoriam † zondag 5 augustus 2007 @ 11:25:09 #6
13819 Loedertje
Trotse GILF.
pi_52114729
quote:
Op zondag 5 augustus 2007 10:11 schreef MdMa98 het volgende:
omdat haar ouders mediageil zijn en ze zichzelf o zo belangrijk vinden. dat meisje is al lang dood joh..
Omdat ouders elk middel zullen aangrijpen om hun dochter te vinden, pas als ze haar hebben en weten wat er is gebeurt kunnen ze met het verwerken beginnen, nu niet.
Elke ouder die dan de kans heeft om via de media veel aandacht te krijgen zal dat met beide handen aangrijpen.
pi_52115027
quote:
Op zondag 5 augustus 2007 11:25 schreef Loedertje het volgende:

[..]

Omdat ouders elk middel zullen aangrijpen om hun dochter te vinden, pas als ze haar hebben en weten wat er is gebeurt kunnen ze met het verwerken beginnen, nu niet.
Elke ouder die dan de kans heeft om via de media veel aandacht te krijgen zal dat met beide handen aangrijpen.
Pcies, dat domme gelul altijd omdat er overal mensen vermist worden, overal lepra is en in Bangladesh mensen van de straat eten dan meteen een door de pers uitgelicht geval waarbij een ouders hun kind kwijt zijn meteen mediageil zijn.
pi_52115607
Kunnen we daders van zulke misdrijven ook niet spoorloos laten verdwijnen?
If everything isn't black and white, I say, 'Why the hell not?'
pi_52118416
Voor de duidelijkheid, deel 1 < Mogelijk kan er deel 2 achter de titel komen.

Uit het eerste topic wat betreft het laatste nieuws:

Wat ik nou lees op hln.be:

Het vermiste Britse meisje Madeleine McCann zou volgens een krantenbericht om het leven zijn gebracht in haar kamer in het vakantiecomplex in Zuid-Portugal. Het vierjarig meisje verdween daar drie maanden geleden. Volgens de Portugese krant Correio da Manha hebben speurhonden van de politie sporen ontdekt die daar mogelijk op wijzen.

Nieuwe huiszoekingen
De honden van de Britse politie hebben in het vakantiecomplex in de badplaats Praia da Lux in de Algvarve reuksporen van een lijk opgemerkt. Dat wijst erop dat in het vakantiehuis, waarin het Britse meisje en haar ouders verbleven, een lijk heeft gelegen. Vervolgens hebben de speurders nog eens nauwgezet het strand onderzocht, voor het geval dat de moordenaar het lijk in zee zou hebben gegooid. Ook de nieuwe huiszoeking in de woning van de enige verdachte, de 33-jarige Brit Robert Murat, moet in dit kader gezien worden. (dpa/hln)

De BBC maakt er (nog) geen melding van.
pi_52120487
quote:
Op zondag 5 augustus 2007 10:11 schreef MdMa98 het volgende:
omdat haar ouders mediageil zijn en ze zichzelf o zo belangrijk vinden. dat meisje is al lang dood joh..
Neen, haar ouders zijn gewoon verstandige, bezorgde mensen met de nodige financiële middelen.
Toen vorig jaar in Luik Nathalie en Stacy verdwenen, zaten de ouders gewoon op café, en in de o zo belangrijke eerste uren na de verdwijning waren ze zelf veel te dronken om de politie vooruit te helpen.
Het klinkt grof, maar dat telt mee.
quote:
Op zondag 5 augustus 2007 10:16 schreef MdMa98 het volgende:
ik snap al die aandacht gewoon niet, in darfur verdwijnen dagelijks mensen, of worden geslacht... maar daar hoor je bijna niks over...
Ja, dat fenomeen staat bekend als Missing White Woman Syndrome.
quote:
ik zeg dat dat meisje zelf is weggelopen, wat moet je anders met zulke ouders?
Komaan, dat geloof je toch zelf niet.
pi_52133991
En er is weer niks in Murat's huis/tuin/Maddie's appartement gevonden, niks door scans en een snifferdog, althans er zijn daarover (nog) geen mededelingen gedaan door de Portugese politie. Murat + familie + advocaat waren heel blij met dit grondige onderzoek zodat onomstotelijk zijn onschuld zou worden bewezen. Alleen wat afzonderlijke items zoals z'n auto worden nog uitgeplozen en z'n alibi rammelt nog. Hij beweerde de hele thuis te zijn terwijl getuigen hem na de ontvoering op straat hebben gezien hoorde ik zojuist op BBC1-nieuws. Een artikel op BBC.

Ondertussen is de kindertherapeute overtuigd Maddie te hebben gezien in Tongeren:
The more she thinks about it, the more convinced this woman is that she let slip the chance to reunite Madeleine McCann with her family. The 33-year-old, a child therapist, was alerted by the strange behaviour of a couple with a blonde girl in a pink dress at a cafe in Belgium.

She felt sure the Dutch man and English-speaking woman were not the girl's parents and also thought the sad-looking child with the 'big, strong' eyes bore a striking resemblance to the missing English girl. De rest op Daily Mail. Woensdag worden de DNA-resultaten bekend welke zijn gevonden op de beker milkshake en rietje waaruit Maddie gedronken zou hebben.
  maandag 6 augustus 2007 @ 11:48:39 #12
3542 Gia
User under construction
pi_52135839
quote:
Op maandag 6 augustus 2007 10:17 schreef Suko het volgende:
Woensdag worden de DNA-resultaten bekend welke zijn gevonden op de beker milkshake en rietje waaruit Maddie gedronken zou hebben.
Ben wel erg benieuwd.
pi_52137990
Het recherchebureau Strongwood wat vandaag in NL is teruggekomen van het onderzoek, maakt melding van overlijden.
Volgens http://www.strongwood.nl/madeleine/:
quote:
Madeleine McCann is niet langer levend!
Zaandam, 6 augustus 2007

Het speciale vermissing team van recherchebureau Strongwood is vandaag teruggekomen uit Praia da Luz, Portugal. Het rechercheteam werd ingehuurd door een groep van meer dan 100.000 Nederlanders verenigd in de Hyves groep 'Help Madeleine vinden'.

De afgelopen maand is er intensief vooronderzoek gedaan naar alle mogelijk scenario's, informatie, tips en beelden van zogenoemde paragnosten uit Nederland en Amerika. Op 31 juli was er voldoende om gericht op locatie onderzoek te doen in Praia da Luz. Volgens het onderzoek dat ter plaatse werd uitgevoerd door het team, bestaande uit twee rechercheurs, een onderzoeker, iemand gespecialiseerd in het werken met speciale kinderen en een erkende paragnost van de Stichting Enigma (www.st-enigma.nl), werden al snel veel feiten en omstandigheden duidelijk.

Zowel het team van Strongwood als de op hetzelfde moment aangekomen rechercheurs van de Britse politie zijn nog geen maand geleden gestart met onderzoek naar de vermiste 4 jarige Madeleine McCann.

Een hoop zaken die in de media naar buiten zijn gebracht klopten niet met de werkelijke situatie en al snel werd duidelijk dat het Strongwood team hetzelfde onderzocht en constateerde als het Portugese team i.c.m. de Britse politie. De teams ontdekten dezelfde feiten en kruisten elkaars padden in Praia da Luz en omgeving veelvoudig. Doordat de media zich voornamelijk focusten op het Britse team kon Strongwood de afgelopen zes dagen op locaties volledig mediavrij onderzoek doen.

Het team van Strongwood ging al eerder uit van een bepaald scenario omdat alle feiten, informatie en beelden hierin zouden kloppen. Het team ontdekte bijvoorbeeld dat Madeleine Autistisch is en het psychologische profiel van de McCanns niet geheel kloppen met de werkelijkheid. In de eerste instantie werd uitgegaan van het feit dat Madeleine zelfstandig was weggelopen uit het appartement om haar ouders te zoeken, waarna zich een ongeluk of scenario voltrokken heeft.

Door onderzoek op locatie kwam al snel het vermoeden dat Madeleine zou zijn overleden en het lichaam weggevoerd in een witte Combi auto en van een klif gegooid nabij het strand van Praia da Luz. De in juli gemaakte berekeningen van stromingen, temperaturen en dergelijk bleken op locatie af te wijken en daarom worden deze op dit moment opnieuw gedaan. Door Strongwood werden diverse gecalculeerde plekken en door onze paragnost gesignaleerde overeenkomstige plekken langs de kust doorzocht. Het Portugese team (met Britse politie) pakte het strand bij Praia da Luz onder de loep met de speciaal getrainde honden en vonden uiteindelijk ook een spoor.

Madeleine is overleden in het appartement waar de familie hun intrek hadden genomen, vermoedelijk door een ongeluk maar moord wordt op dit moment nog niet uitgesloten. Ter plaatse hebben speciaal getrainde honden de dood gemarkeerd. Madeleine zou er zelfs minimaal twee tot vier uur dood hebben kunnen liggen. Er zijn forensische sporen gevonden waaruit blijkt dat iemand getracht kan hebben de gevonden bloedsporen schoon te maken.

Waarom en wat er gebeurd zou zijn is op dit moment nog niet met zekerheid te zeggen, is er een ongeluk gebeurd door toedoen van een hotel medewerker of door familie of vrienden. Op dit moment wordt wel in de richting van de McCanns zelf onderzoek gedaan.

De villa van Robert Murat, de enige officiele verdachte, is volledig onderzocht. De gehele interieur is onderzocht op verborgen kamers en dubbele wanden en de tuin omdat de moeder van Murat deze net na de verdwijning had laten landscapen. Dit wordt gedaan om alles in het Portugese onderzoek uit te kunnen sluiten.

Het team van Strongwood is teruggekomen wegens geldgebrek voor verder onderzoek. De kosten werden namelijk betaald door de Hyves groep die hiervoor een inzamelingsactie heeft gehouden. Desondanks wordt er nog volop onderzoek gedaan en is er voor het uitwisselen van informatie nog steeds contact met de lokale mensen in Praia da Luz. We zijn ervan overtuigd te weten waar Madeleine zal gaan aanspoelen (indien ze inderdaad in zee gegooid zou zijn) daarom worden er op dit moment nieuwe berekeningen gemaakt.

Het Strongwood Team
pi_52138180
En dan dit...waarbij ik altijd een ruime slag om de arm hou wat betreft nieuws op hln.be.

Politie verlaat piste ontvoering Maddie en denkt aan ongeval
De speurders lijken de hypothese dat Maddie Mc Cann ontvoerd zou zijn op te geven en zouden zich nu toeleggen op een moord of ongeval, aldus de Portuges pers vandaag. De Correiro da Manha schrijft onomwonden dat de politie definitief uitsluit dat het meisje is ontvoerd en volgens de Jornal de Noticias (JN) is het kind misschien omgekomen door een ongeluk.

Bloedsporen
Volgens de JN zou de politie op een muur in de kamer waaruit Maddie is verdwenen, met speurhonden en ultraviolette lampen "bloedsporen van een overleden iemand hebben gevonden die ondertussen verplaatst zou zijn geweest". Opdat die honden de geur van een menselijk lijk kunnen opmerken, moet het slachtoffer al zeker twee uur dood zijn. Een gespecialiseerde politieman zei aan de Correiro da Manha dat het lichaam van de peuter aldus "tussen de twee en vier uur "in het appartement zou moeten zijn geweest. Ofwel zou het kind dan daar bij een ongeval zijn omgekomen, ofwel door een "geweldmisdaad" op de dag dat de ontvoering werd gemeld.

Ouders ondervragen
Voor de JN zouden die elementen de speurders oriënteren naar de piste van een ongeval en niet noodzakelijk naar die van een moord, zelfs al toont de expertise aan dat iemand heeft geprobeerd bloedsporen te verwijderen. Op gezag van een niet nader genoemde politiebron voegde de krant eraan toe dat de politie de ouders van het kind en hun vrienden wil ondervragen. De politie, die de media van speculatieve en valse berichtgeving heeft beschuldigd, wilde niet reageren op de berichten. (belga/hln)
pi_52138277
Verklaring van Strongwood op http://investigations.hyv(...)gen_Brian_Ladd/c-at/:
quote:
Tekeningen Brian Ladd

Tijdens het vooronderzoek naar Brian Ladd hadden we reeds een aantal mededelingen gedaan dat de droomtekeningen tot en met 10 mei als 'zuiver' waren beschouwd. Dat wil zeggen daadwerkelijk getekend door Brian Ladd. De tekeningen erna zijn 'bevuild'. Hiermee wordt bedoeld dat er tekeningen tussen zitten die volgens het handschriftherkenning forensisch onderzoek niet van de hand van Brian Ladd zijn. Ook bevatten de tekeningen reeds bekende informatie vanuit de media.

Bekend is geworden dat de manager van Brian veel invloed heeft op de website en ook alle verdienmogelijkheden van hem afkomstig zijn. Brian heeft inderdaad volgens het financiele onderzoek geen baat bij de website en diens meldingen in het kader van financieel gewin.

Tijdens het onderzoek ter plaatse werd al snel duidelijk dat de tekeningen van Brian Ladd tot en met 10 mei op vele vlakken overeenkomen met de feiten omtrend de vermissing en de beelden van diverse andere paragnosten.

Het is echter wel gebleken dat het scenario (de richting waarop de tekeningen verwijzen) niet klopt, ook is gebleken dat slechts delen van een bepaalde tekening exact overeenkomen en niet de gehele tekening zelf. Overigens is dat vrij normaal en verklaarbaar.

Kortom niet alle informatie is zoals Brian Ladd het schrijft maar delen kloppen wel met de werkelijkheid dit ligt in onze ogen aan de vorm van interpetatie van de beelden en wellicht een zelfsturende mening over het geheel.
pi_52138590
En ook dit wordt weer nieuw leven ingeblazen: "Police are investigating a second man in the hunt for Madeleine McCann, it was claimed today. The development came as a search of prime suspect Robert Murat's garden was called off after officers failed to find any fresh evidence. Police are said to be keeping the new suspect under surveillance. He is believed to match the description of a man seen carrying a child wrapped in a blanket shortly after Madeleine disappeared in May. Daily Mail. Iets wat al in topic deel 1 is gemeld. Kennelijk wordt nu door de Engelse politie de hele zooi nog een keer met een stofkam doorzocht.
  maandag 6 augustus 2007 @ 13:30:31 #17
12734 amaranta
Alles Dasty!
pi_52138604
Ik geloof geen klap van die brian. En ik vind het al helemaal dieptriest dat ze op hyves geld inzamelen om zijn tips na te trekken..
Hij zou ook weten waar Natalee Holloway is, maar ze heeft haar haar geknipt en geverfd enis daarom niet herkenbaar, tevens zou ze een kind hebben... Ja natuurlijkl...
Tevens geeft hij aan dat ze niet gevonden wil worden en dat we dat moeten respecteren, hoezo jezelf indekken...
pi_52144628
En ook de Daily Mail komt met het nieuws wat HLN eerder berichtte: "Traces of Madeleine McCann's blood have been found at the flat where she was last seen, according to reports in a Portugese newspaper today. It was also reported that attempts had been made to wipe out any sign of the blood.

The dramatic discovery of forensic evidence comes three months after the four-year-old disappeared as her parents Gerry and Kate McCann dined nearby. Last week British sniffer dogs were called in to search the apartment in the resort of Praia de Luz. There is now a growing belief among Portuguese police that Madeleine will not be found alive."

Ik ga steeds meer achter Milagro aanhobbelen en ook Gia in een bericht daarboven.
pi_52146114
quote:
Op maandag 6 augustus 2007 13:08 schreef HansHeino het volgende:
Het recherchebureau Strongwood wat vandaag in NL is teruggekomen van het onderzoek, maakt melding van overlijden.
Volgens http://www.strongwood.nl/madeleine/:

'[..] Volgens het onderzoek dat ter plaatse werd uitgevoerd door het team, bestaande uit twee rechercheurs, een onderzoeker, iemand gespecialiseerd in het werken met speciale kinderen en een erkende paragnost van de Stichting Enigma (www.st-enigma.nl), werden al snel veel feiten en omstandigheden duidelijk.'
Kan iemand mij het verschil uitleggen tussen een erkende en een niet erkende paragnost alstublieft?
I don't know if we're made for each other but this night is made for us.
You've got nothing left to lose and only me to trust.
pi_52147128
Van paragnosten moet ik niks hebben, die zie je altijd verschijnen in dit soort zaken. Wat ik wel vind is dat de publiciteit van officiele instanties rondom deze kwestie wat betreft resultaten allerbelabberst is. We zijn zo ongeveer plat-gebombardeerd rondom de vermissing van Madeleine, je kon er niet omheen. Maar alles wat we weten is eigenlijk van de BBC die al die tijd, meestal uit de 2e hand, wat snippers opvangen. Op alle geruchten, speculaties, waarnemingen wordt eigenlijk geen commentaar gegeven. Men hoeft voor mij geen verantwoording af te leggen maar meldt dan gewoon dat er nog steeds niks is of wat er wel is dat wordt onderzocht. Ook de aanleiding voor de nieuwe zoekactie is niet echt duidelijk. De BBC meldt net op 't nieuws ook over gevonden bloedsporen en die tweede verdachte, maar nergens een bevestiging te krijgen. Ja, dan krijg je verhalen die nergens opslaan. Hou gewoon regulier een persconferentie met wat er wel (of wat er gaande is maar kunnen we nog even niets over zegeen) of niet is, want niets gevonden is ook nieuws, pffff.

Beide ouders hebben wel een ontmoeting met de politie gehad nav de zoekactie. Wat feitjes: "The parents of missing Madeleine McCann have met police after searches of the home of the only official suspect. Police failed to find any new evidence after a fresh two-day search at a villa near where the four-year-old vanished in Praia da Luz, Portugal, on 3 May."

"Police have refused to comment on press reports that traces of blood were found in the McCann's holiday apartment. Portuguese paper Jornal de Noticias said the blood was found last week by British sniffer dogs." "Over the weekend British and Portuguese detectives scoured Mr Murat's home using hi-tech scanning equipment and a British sniffer dog. Kate and Gerry McCan have met Portuguese detectives for routine update on the inquiry. Publicly the police have not commented on the results of the weekend search but the BBC understands it revealed nothing to link Mr Murat to Madeleine." BBC.

[ Bericht 11% gewijzigd door Suko op 06-08-2007 20:44:22 ]
pi_52154854
Net op de de BBC-news, dat op dit moment auto's van de nog steeds verdachte Murat, familie en vrienden worden onderzocht. Zelfs de auto van de McCanns' maar die was gehuurd 5 weken na de vermissing. Verder waren er vlak na de vermissing wel bloedsporen in het appartement van de McCanns' gevonden maar leverden niks op. En op de BBC-site: "A green van and a grey hatchback car used by Mr Murat and his elderly mother were handed to the police on Monday morning. It is thought the vehicles were examined in the presence of the suspect in a sealed off underground car park close to police headquarters." Wat die Murat er steeds bij moet doen? En verder lees ik steeds meer dat vermoedelijk Maddie door een 'accident' om het leven is gekomen en vervolgens gedumpt in de zee.
  † In Memoriam † dinsdag 7 augustus 2007 @ 09:35:51 #22
13819 Loedertje
Trotse GILF.
pi_52160246
quote:
Op maandag 6 augustus 2007 13:15 schreef Suko het volgende:
Ofwel zou het kind dan daar bij een ongeval zijn omgekomen, ofwel door een "geweldmisdaad" op de dag dat de ontvoering werd gemeld.

Ouders ondervragen
Voor de JN zouden die elementen de speurders oriënteren naar de piste van een ongeval en niet noodzakelijk naar die van een moord, zelfs al toont de expertise aan dat iemand heeft geprobeerd bloedsporen te verwijderen. Op gezag van een niet nader genoemde politiebron voegde de krant eraan toe dat de politie de ouders van het kind en hun vrienden wil ondervragen. De politie, die de media van speculatieve en valse berichtgeving heeft beschuldigd, wilde niet reageren op de berichten. (belga/hln)
Bloed Maddie gevonden
quote:
AMSTERDAM - De Portugese politie heeft bloed van de vermiste Madeleine McCann gevonden in de flat waar ze het laatst nog gezien is. Er zou ook geprobeerd zijn die sporen uit te wissen, zo meldt een Portugese krant vandaag.



Het forensisch bewijs komt nu pas, drie maanden na haar verdwijning uit de Algarve, in de openbaarheid. Afgelopen dagen hebben Britse snuffelhonden het appartement in Praia de Luz afgezocht. De politie gaat er steeds meer vanuit dat ze niet levend meer wordt gevonden
Waarom zou een ontvoerder de moeite nemen om bloedsporen te gaan verwijderen
Die wil toch maar 1 ding, snel door de niet afgesloten deur naar binnen en weer nog sneller met de buit naar buiten??

Nu naar 3 maanden gaan ze de ouders en vrienden daarvan nog eens ondervragen> Beetje laat als je het mij vraagt...
  † In Memoriam † dinsdag 7 augustus 2007 @ 09:43:42 #23
13819 Loedertje
Trotse GILF.
pi_52160394
quote:
'Bloedsporen in slaapkamer Madeleine'
PRAIA DA LUZ - In de slaapkamer van het vakantie-appartement in het Portugese Praia da Luz waaruit het Britse meisje Madeleine McCann bijna honderd dagen geleden verdween, zijn bloedsporen gevonden. De politie laat onderzoeken of het bloed afkomstig is van Madeleine.

Madeleine McCann verdween op donderdag 3 mei 2007 uit de slaapkamer van een Portugees appartement.
Dat heeft de Britse krant The Daily Telegraph dinsdag gemeld op gezag van bronnen rond het politieonderzoek. Britse politieagenten ontdekten met behulp van onder meer speurhonden de bloedsporen in de kamer waar Madeleine sliep. De bloedsporen op de muur van de kamer waren met het blote oog niet te zien.
Maandag doorzocht de Portugese politie auto's die toebehoren aan een verdachte in de zaak rond de verdwijning van Madeleine. Het zou gaan om auto's van Robert Murat, een in Portugal wonende Brit, en zijn familie.



Op de muur nog wel
De ouders verklaarden eerder dat ze om het kwartier zijn gaan kijken, deze *nieuwe* sporen wijzen op zeer grof geweld ....
De dader..heeft met vol licht dus lekker staan moorden en schoonmaken, dit alles in een kwartiertje tijd en vervolgens heeft hij het meisje (half dood of dood) meegenomen om te laten verdwijnen


Yeah, het zal wel..
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 7 augustus 2007 @ 09:53:05 #24
1972 Swetsenegger
Egocentrische Narcist
pi_52160565
Het is een vakantiehuis. Het bloed kan natuurlijk ook van eerdere gasten zijn.
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 7 augustus 2007 @ 09:53:32 #25
1972 Swetsenegger
Egocentrische Narcist
pi_52160572
Of van een doodgeslagen mug wat dat betreft.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')