abonnement Unibet Coolblue
pi_52054846
Goedendag,

om alvast voorbereid te zijn om later een eigen huis te bouwen wil ik alvast informatie/kennis/ideeën opdoen. Mensen die ook zo te werk zijn gegaan mogen zeker reageren, hoe ze ervan vonden, en of ze tevreden zijn met het eindresultaat, tevens wat het gekost heeft.


In mijn situatie ligt alles heel anders, de meeste kosten gaan denk ik uit naar grondkoop e.d. waterleidingaanleg en de electra naar het huis, tevens glasvezelaansluiting wat de waarde van het huis weer ~¤5000 omhoog gooit.

Waar kan ik het beste informeren voor kopen van grond als ik een bepaald gebied wil hebben?
Daarnaast, als alles staat, heb ik zelf mannen voor: electriciën (kennis), loodgieter, gasleiding, afvoer (ikzelf), metselaar (pa & kennis), dakleggen ( ikzelf en kennis ), ramen etc. laat ik door bedrijf doen. Ik denk dat dit behoorlijk in de kosten kan schelen.

Stucen laat ik wel doen door een bedrijf waar ik gewerkt heb ( korting )

Wat komt erbij kijken als je een fundering plaatst/stort? Zijn er dingen waar je op moet letten?

Kranen en vrachtwagens zijn ook geen probleem, ik heb ze ter beschikking, hoef hiervoor alleen brandstof voor te betalen ..

Ik heb al veel informatie verkregen via www.woningbouwwijzer.nl maar graag wil ik meerdere ervaringen horen van fokkers of hun kennisen die zoiets geprobeerd hebben.

Over een tijdje komt er zeker een verbouwingsverslag!
I pwn u!
pi_52054986
Helaas , ligt de beschikking over het omtoveren van landbouwgrond tot bouwgrond bij de AMBTENAAR en die is heilig in Nederland en heeft alleen een heel klein stukje grond voor zijn vrienden de banken en verzekeraars.
  donderdag 2 augustus 2007 @ 21:13:34 #3
44195 Janne33
live and let live.
pi_52056150
Ik denk dat je een heel stuk van het voortraject mist: Ten eerste de aankoop van grond met een bestemming waar je mee uit te voeten kunt. Denk aan bouwhoogte, afstand tot perceelsgrenzen en type woning. Er zijn gemeenten die een beeldkwaliteitplan opstellen en daarin voorschriften opnemen over hoe je woning er uit moet zien. Daarnaast; architect/tekenaar, bouwconstructie laten berekeken, bouwvergunning aanvragen, welstandcommissie doorstaan en ga zo maar door.
Pas daarna zou ik me druk gaan maken over het storten van de fundering ed. Het bouwen van een huis is niet iets dat je zo maar doet en ik zou ook zeker iemand vragen de bouw te begeleiden. Liefst iemand die er echt verstand van heeft (ik weet het; het klinkt als een open deur, maar het kan je veel ongemak schelen). In ons geval heeft mijn vader de begeleiding van de bouw gedaan, hetgeen zeker bij de afwerking heel belangrijk is. Punt één bespaart het je tijd, want de stucadoor kan nooit wanneer jij het wil en de electricien is niet op tijd klaar voor de schilder etc. etc..
En daarnaast kan hij/zij zorgen voor het afwerkingsniveau dat jij wil. Zonder mijn vader zouden wij nooit het huis gehad hebben zoals het nu is.
Ons verhaal is trouwens niet helemaal met jou te vergelijken; bestaand huis gekocht ivm mooi perceel, gesloopt en nieuwe woning gebouwd. De ruwbouw hebben we door een aannemer laten plaatsen, de afwerking met door ons gekozen onderaannemers. Het hele proces van aankoop oude woning tot oplevering nieuwe woning heeft bijna 2 1/2 jaar geduurd.
Angels can fly because they take themselves lightly; devils fall because of their gravity
pi_52057803
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 21:13 schreef Janne33 het volgende:

knip
heel handig om te weten!

Hoe groot is de totale woonopp. als ik vragen mag? Lijkt me aardig duur als je een bestaand huis koopt en deze weer sloopt?
I pwn u!
pi_52060131
quote:
tevens glasvezelaansluiting wat de waarde van het huis weer ~¤5000 omhoog gooit.
Is dat niet heul erg veel? Voor 2000,- laat je glas al leggen op de meeste bedrijventerreinen... laat staan dat je dat zo bij de waarde van de woning op kan tellen.
Er zit een haar in mijn glas
  vrijdag 3 augustus 2007 @ 08:43:02 #6
32846 WaSTeiL
geele sneeuw....
pi_52064887
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 23:13 schreef Jas_Verstoppen het volgende:

[..]

Is dat niet heul erg veel? Voor 2000,- laat je glas al leggen op de meeste bedrijventerreinen... laat staan dat je dat zo bij de waarde van de woning op kan tellen.
Graven en vergunningen gooien dit bedrag meestal flink omhoog. Bij het bedrijf waar ik nu zit zou dat ook al gauw oplopen naar 5000 euro voor een mini stukje. Die 5000 is wel realistisch, maar het maakt je huis niet plotseling 5000 euro meer waard.
Groepssex is eigenlijk gewoon time-management!
Drugs are only for losers and sex maniacs!
pi_52072362
Ik denk dat ik eerst even ga informeren over alles, voordat ik maar ga posten
I pwn u!
  vrijdag 3 augustus 2007 @ 13:56:23 #8
44195 Janne33
live and let live.
pi_52072793
[ heel handig om te weten!

Hoe groot is de totale woonopp. als ik vragen mag? Lijkt me aardig duur als je een bestaand huis koopt en deze weer sloopt?

[/quote]

Het is inderdaad een dure grap, maar wij waren al lang op zoek naar een huis op een kavel van 1000 a 1500 m2. Dat bleek niet te vinden of erg duur en in een zodanige staat dat we er voor minimaal 200.000 aan moesten verbouwen om het naar onze zin te krijgen.
We hebben uiteindelijk voor 425.000 een kavel (met huis dus) van ruim 2400 m2 gekocht. Het huis is 330 m2 oftewel 1032 m3. Behoorlijk aan de maat dus. Wat het totaal uiteindelijk gekost heeft durf ik hier niet op te schrijven...veel dus!
Angels can fly because they take themselves lightly; devils fall because of their gravity
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')