abonnement Unibet Coolblue
pi_51998652
Dit topic is bedoeld om gebruikerservaringen uit te wisselen over de diverse soorten medicatie die er bestaan om psychische klachten tegen te gaan.
Wat echter voor alle medicatie opgaat, is dat de werkzaamheid per persoon verschilt. Ga daarom niet blind op ervaringen van anderen af, en raadpleeg altijd een arts bij eventuele twijfels of vragen.

Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling van dit topic om te discussieren over het al dan niet gebruiken van antidepressiva en andere medicijnen. Alleen eigen ervaringen en do's & dont's dus.

Enkele links met meer informatie over psychofarmaca

Stichting Pandora - belangenvereniging voor mensen met psychische of psychiatriche problemen.. Onder het kopje 'dossiers' staan handige .pdjjes, met daarin onder andere informatie over de soorten medicatie, eventuele bijwerkingen, en het gebruik ervan.

Consumed - site met algemene informatie over medicijnen, en ook over de diverse medicijnen bij psychische klachten. Naast factuele informatie als samenstelling, verkrijgbaarheid, ook informatie over bijwerkingen en dergelijke.

Hulpgids.nl - prima uitleg over de werking van Anti Depressiva.

Hersenstorm - onder het kopje 'Ritalin, ja of nee?' ervaringen over de bijwerkingen van Ritalin, én alternatieven voor dit medicijn. Let op: deze ervaringen zijn alleen gebaseerd op die van de schrijfster van deze site. Ook nu geldt: wat voor de één niet werkt, kan voor de ander een uitkomst zijn.

Schizofrenieplein - index met een flink aantal bijsluiters van antipsychotica. Daarnaast veel algemene informatie over schizofrenie, en de behandelmethodes ervan.

Psycholoog.net forum - Het forum van psycholoog.net, heeft een apart 'Medicatie en psychofarmaca' subforum, met daarin vooral veel gebruikerservaringen van onder andere AD's en ritalin.

Enkele afkortingen, die je in dit topic kan vinden.

*ad= antidepressiva
*ha= huisarts
*mw= maatschappelijk werk

Het vorige deel: [Centraal] Medicatie bij psychische klachten - Deel 4
We zien de dingen niet zoals ze zijn.
We zien de dingen zoals wij zijn.
weblogje
pi_51999099
Vandaag weer naar de arts geweest, ze is 'een beetje positief' zoals ze zelf zei. Ze vond dat het toch wel iets beter met me ging in vergelijking tot vorige keer (vind ik zelf ook wel)
Ze verwacht dat de bijwerkingen nog verder afnemen en dat de werking nog beter wordt. Ik ben 4 weken geleden pas begonnen, dus er was verder ook nog niet veel te zeggen. De enige bijwerking die ik nog heb is misselijkheid eigenlijk, vooral in de auto en als ik honger heb, dus het valt wel mee. Ik blijf nu 75mg slikken en over een maand weer terug om te kijken hoe het gaat.

Gisteren en vanmorgen was ik trouwens echt beroerd, misselijk, duizelig, kon eigenlijk alleen maar plat liggen. Vanmorgen kwam ik erachter waarom..ik was gisteren mijn pilletje vergeten..zijn er meer mensen die zo beroerd worden als ze 1 dosis vergeten? Kan me niet herinneren dat ik met de andere medicijnen zoveel last ervan had.
We zien de dingen niet zoals ze zijn.
We zien de dingen zoals wij zijn.
weblogje
pi_52005128
vandaag eerste dag dubbele dosering strattera genomen...36 mg..

kweenognie wat ik er van moet vinden. Voel me opzich wel ok, maar beetje ziekig, verkouden enzo.. dus dat zal vast wel weer invloed hebben over hoe ik me erbij voel, al weet ik dat t er los van staat

wel moe, droge mond en wat shaky.... weet t nog niet.

misschien morgen maar weer normale hoeveelheid nemen, of doorzetten....

keuzeskeuzeskeuzes....
pi_52014709
Edit: Zie je PM-box

[ Bericht 99% gewijzigd door #ANONIEM op 02-08-2007 14:00:22 ]
Ik ben antipsychiatrisch
pi_52034054
ccc7, heb je doorgezet? Of ben je weer naar de oude dosering terug gegaan?

MissyMirjam, hoe gaat het?
We zien de dingen niet zoals ze zijn.
We zien de dingen zoals wij zijn.
weblogje
pi_52034383
Ik slik 4 tabletten Alprazolam 0.5 mg per dag buiten mijn anti-psychoticum en mijn middel om de angsten te verminderen. Maar eh, mijn vraag kluidt nu: zijn er hier mensen die ervaring hebben met het ' afkicken' van Alprazolam (Xanax). En voel ik me nu goed omdat mijn lichaams behoefte aan het medicijn wordt gestild of voel ik me goed omdat ik de medicatie zijn werk doet en ik me anders minder zou voelen. Ik heb namelijk sterk de indruk dat ik vrij zwaar verslaafd aan die roze dingetjes ben.
  Official ESF Kreviewer donderdag 2 augustus 2007 @ 08:26:27 #7
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_52036454
Hallo,

Ik voel me echt heel down vandaag. Ik zit eraan te denken om Oxazepam te gaan slikken. Wat vinden jullie?

Groetjes,

Krea.
  Admin donderdag 2 augustus 2007 @ 08:32:24 #8
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_52036508
Tip:
Neem er 150

Groetjes
V
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  Official ESF Kreviewer donderdag 2 augustus 2007 @ 08:35:42 #9
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_52036548
haha, 150 lijkt me wat veel van het goede, V.

Ik heb er net 7 genomen en ik begin al te voelen dat ze werken.
pi_52042778
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 00:59 schreef MissPink het volgende:
ccc7, heb je doorgezet? Of ben je weer naar de oude dosering terug gegaan?
even weer terug.

Ergens zit een angst in me om er meer van te nemen, helemaal nu ik wat ziek ben. Ben nooit echt iemand van medicijnen geweest....neem ook nooit paracetamol of wat dan ook. Dus t was al n hele stap om dit sowieso te doen

maar ga zo gauw ik beter ben weer aan de dubbele. Heb t nodig om die spookbeelden die steeds in mn hoofd blijven hangen van mn "ex" s een keer weg te krijgen..

stomme hyperfocussen
pi_52049053
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 08:26 schreef Kreator het volgende:
Hallo,

Ik voel me echt heel down vandaag. Ik zit eraan te denken om Oxazepam te gaan slikken. Wat vinden jullie?

Groetjes,

Krea.
Slecht idee. Neem diazepam, innemen met sterke drank voor extra effectiviteit.
pi_52057575
quote:
Op dinsdag 31 juli 2007 20:30 schreef MissPink het volgende:
Gisteren en vanmorgen was ik trouwens echt beroerd, misselijk, duizelig, kon eigenlijk alleen maar plat liggen. Vanmorgen kwam ik erachter waarom..ik was gisteren mijn pilletje vergeten..zijn er meer mensen die zo beroerd worden als ze 1 dosis vergeten? Kan me niet herinneren dat ik met de andere medicijnen zoveel last ervan had.
Nee geen last van gelukkig (vergeet ook eigenlijk bijna nooit mn pilletje), maar fluoxetine (prozac) heeft ook een lange halfwaardetijd, misschien scheelt dat wel...
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_52174726
is iedereen soms zn nieuwe receptje aan t ophalen

ot: ik ga weer kappen met dubbel nemen. Wordt er geestdood van, al is dat wel rustig....maar t is iets teveel van t goede..

ben niet te genieten voor anderen
pi_52242823
Op het etiket van mijn Anafranil (Clomipramine) staat altijd : GEEN grapefruitsap drinken.

Zo'n opmerkelijk advies, wat zou er gebeuren als je een grapefruit eet
pi_52248604
Vast hetzelfde als wanneer je grapefruitsap drinkt Noodly...
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_52254843
Uit een ander topic:

Ik zit al een tijdje (lees: maanden) niet echt lekker in mijn vel en heb na een gesprek met een maatschappelijk werkster vandaag bij de huisarts geïnformeerd naar informatie over anti-depressiva. Ik ben nogal huiverig, wil liever geen jaar aan een dergelijk medicijn vastzitten.. maar misschien helpt 't wel. Zoals het nu gaat kan het in ieder geval niet verder.

De huisarts wil me citalopram voorschrijven, als ik besluit te gaan 'slikken'. Kan iemand me uit ervaring vertellen wat voor middel dat is? Ik heb een bijsluiter en een hoop papierwerk meegekregen en doorgelezen, maar daaruit maak ik niet op wat gebruikers ervan vinden.

Ben bang voor de diagnose depressie, omdat beide ouders daar last van hebben/hadden. Heeft dus ook behoorlijk lang geduurd voor ik durfde toe te geven dat er iets niet goed zat.
quote:
Op vrijdag 10 augustus 2007 12:40 schreef Strychnine het volgende:
Waarom gelijk medicatie, en geen therapie? Medicatie is ondersteunend, maar zal zonder verdere gesprekken er niet voor zorgen dat je depressie over gaat. Ik heb de afgelopen paar jaar al vele soorten AD gehad (citalopram, efexor, zoloft, prozac, seroxat) en sommigen doen gewoon totaal niets, dus het duurt wel even voor je goed ingesteld bent. Het duurt sowieso 6 weken voor je iets kan gaan merken.
Ik dronk gewoon alcohol, ook wel meer dan 4 of 5 glaasjes, en ik heb er nooit last van gehad. Alleen met efexor kreeg ik last van katers (normaal niet) en soms word je wat sneller dronken.
Het idee is ook wel om te blijven praten met maatschappelijk werk en misschien zelfs naar de GGZ te gaan. Maar die laatsten hanteren een ellenlange wachtlijst. Ik vind gewoon het idee van antidepressiva slikken heel eng. Omdat ik dan écht depressief ben. Dan kan ik er niet meer onderuit.

Moeder is nu enkele jaren 'officieel' depressief, vader heeft zichzelf na 10 jaar depressie verdronken in een rivier dicht bij ons huis. Ben gewoon bang.
Mon 'en!
pi_52263744
Als ik het zo lees steek je dus eigenlijk liever je kop in het zand bloempjuh?
Gesprekken blijven houden lijkt me een goed idee, maar misschien geeft een AD je net even een steuntje in je rug waardoor dingen net iets makkelijker gaan...
Tuurlijk het is een stap en misschien voor jezelf wel het lastigst om dan met je neus op de feiten gedrukt te worden, maar je bent en blijft gewoon bloempjuh of je nou medicatie slikt of niet.
Sterkte met je keuze in elk geval en kijk wat voor jou ok is.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_52325301
quote:
Op vrijdag 10 augustus 2007 17:56 schreef Nijna het volgende:
Als ik het zo lees steek je dus eigenlijk liever je kop in het zand bloempjuh?
Gesprekken blijven houden lijkt me een goed idee, maar misschien geeft een AD je net even een steuntje in je rug waardoor dingen net iets makkelijker gaan...
Tuurlijk het is een stap en misschien voor jezelf wel het lastigst om dan met je neus op de feiten gedrukt te worden, maar je bent en blijft gewoon bloempjuh of je nou medicatie slikt of niet.
Sterkte met je keuze in elk geval en kijk wat voor jou ok is.
Hell yeah. Ik ben net een struisvogel op dit punt. Wegrennen of kop in het zand.

Maar ik denk er inmiddels over de stap te nemen. Morgen even met MW overleggen.
Mon 'en!
  maandag 13 augustus 2007 @ 12:23:39 #19
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_52326344
quote:
Op donderdag 9 augustus 2007 23:01 schreef Noodly het volgende:
Op het etiket van mijn Anafranil (Clomipramine) staat altijd : GEEN grapefruitsap drinken.

Zo'n opmerkelijk advies, wat zou er gebeuren als je een grapefruit eet
Ja, dat staat er bij mij (seroquel) ook op.

Weet iemand trouwens wat er te doen is tegen de moeheid? Ik kan echt een gat in de dag slapen en zonder koffie ben ik niks waard .
KuikenGuppy
pi_52337738
quote:
Op maandag 13 augustus 2007 11:44 schreef bloempjuh het volgende:

[..]

Hell yeah. Ik ben net een struisvogel op dit punt. Wegrennen of kop in het zand.

Maar ik denk er inmiddels over de stap te nemen. Morgen even met MW overleggen.
Het is wel herkenbaar hoor, vooral dat wegrennen... als het me te heet onder de voeten wordt krijg ik ook vluchtneigingen...

Succes met het overleggen!
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_52339466
quote:
Op maandag 13 augustus 2007 12:23 schreef Burdie het volgende:

[..]

Ja, dat staat er bij mij (seroquel) ook op.

Weet iemand trouwens wat er te doen is tegen de moeheid? Ik kan echt een gat in de dag slapen en zonder koffie ben ik niks waard .
koffie! ik kan inderdaad ook niet wakker worden zonder...

helemaal als ik dagen zwaar getraind heb slaap ik 12 uur makkelijk aan elkaar...

niks aan te doen denk k...behalve sterke koffie zetten dus
pi_52371169
MW wil me absoluut niet aan de medicijnen hebben. "Dat lost niks op, je moet iets aan de oorzaken doen. We kunnen altijd nog naar medicatie grijpen als het nodig is."
Mon 'en!
  dinsdag 14 augustus 2007 @ 21:58:11 #23
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_52372389
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2007 21:27 schreef bloempjuh het volgende:
MW wil me absoluut niet aan de medicijnen hebben. "Dat lost niks op, je moet iets aan de oorzaken doen. We kunnen altijd nog naar medicatie grijpen als het nodig is."
En wat vind je daar zelf van?
KuikenGuppy
pi_52372507
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2007 21:58 schreef Burdie het volgende:

[..]

En wat vind je daar zelf van?
Oplossing vinden voor de oorzaken. Klinkt makkelijk, maar is heel k*t. Maar ja, ben wel blij dat ik niet een jaar aan medicijnen vast zit.. Ofzo.
Mon 'en!
  dinsdag 14 augustus 2007 @ 22:05:06 #25
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_52372661
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2007 22:01 schreef bloempjuh het volgende:

[..]

Oplossing vinden voor de oorzaken. Klinkt makkelijk, maar is heel k*t. Maar ja, ben wel blij dat ik niet een jaar aan medicijnen vast zit.. Ofzo.
Zolang je voor jezelf het gevoel hebt dat je het ook op eigen kracht kunt: .
Maar hou wel in je achterhoofd dat medicijnen een steuntje in de rug kunnen geven, voor als het je écht zwaar zou vallen. Het lost niet per sé het probleem op, maar maakt het wel wat gemakkelijker om er wat afstand van te nemen en wat fitter te zijn om te zoeken naar oplossingen .
KuikenGuppy
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')