abonnement Unibet Coolblue
pi_51980505
Nee niet over die zoemende beestjes, maar over het vliegtuig als vervoermiddel

Als vervolg op: Lange vliegreizen en [Centraal] Vragen over vliegen en [Centraal] Vragen over vliegen #2 kun je hier al je vragen kwijt over het vervoer door de lucht. Hoe werkt zo\'n e-ticket, waar kan ik vluchtinfo vinden, heeft een 777-200 van KLM nou wel of geen IFE en zitten die stoelen van BA nou lekkerder dan die van Singapore Airlines?

En hoe krijg je nou een goede plek in het vliegtuig? En hoe lukt het het best om te slapen in het vliegtuig?

Bediscussieer het allemaal hier

Nog een handige tip
quote:
www.vliegtickets.nl, www.worldticketcenter.nl, www.vliegtarieven.nl maken gebruik van de boekingsengine www.travelstreet.com

www.atp.nl, www.vliegticketskopen.nl maken weer gebruik van de boekingsengine van www.atp.nl met vliegticketskopen.nl welke maar 10 euro administratiekosten rekent in plaats van de 15 euro door ATP zelf...

Cheaptickets rekent in totaal 45 euro bovenop de ticketprijs als 'kosten' voor het boeken, goedkoopstevliegtickets maar 10 euro....
Let nog wel op deze centrale topics:
  • Mocht je specifieke vragen hebben over vliegangst, kijk dan in: Vliegangst? Wat doe jij er tegen? (deel 2)
  • of over pijn in je oren : Last van de oren met vliegen?
  • Wil je de beste deal voor vliegtickets, stel je vraag dan in: Het grote -Hoe kom ik (goedkoop) van A naar B- topic #8
  • En kom je een ongelooflijke aanbieding of nieuwtje tegen, post die dan in: [TRV] Nieuws en aanbiedingen
  • en als special hebben we nog: Nieuwe regels handbagage binnen EU

    [ Bericht 22% gewijzigd door DutchTrain op 11-08-2007 13:16:16 ]
  •   Moderator dinsdag 31 juli 2007 @ 10:05:38 #2
    61302 crew  UIO_AMS
    Dobbelsteenavonturier
    pi_51981866
    En waar houden we de discussie over de 'kwaliteit vliegtuig / kwaliteit stewardessen'-verhouding?
    Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
    Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
    Beste moderator UIO_AMS
    Stuur een mod weg.
    pi_51993763
    Ik heb een vraag over online inchecken. Dit is mogelijk met de maatschappij waarmee ik vlieg (Continental, van schiphol naar newark). Ik heb echter nog nooit eerder gevlogen , dus ik weet niet precies hoe dit in zn werk gaat. Ik ga nl. het liefst gewoon langs de balie van de maatschappij om in te checken, zodat ik zeker weet dat het goed gaat. Alleen omdat het nu zo extreem druk is op Schiphol (als ik het journaal moet geloven) heb ik ook geen zin om daar heel lang in de rij moeten staan als het ook sneller kan

    Eigenlijk is mijn vraag: als ik nu online ga inchecken op de website en een boarding pass uitprint. Kan ik dan gewoon meteen naar de douane lopen en daarna boarden? En hoe zit het dan met je bagage?

    Of is het verstandiger om voor de eerste keer vliegen gewoon op de normale manier bij de balie in te checken? (ondanks de evt. drukte).
      dinsdag 31 juli 2007 @ 18:59:35 #4
    61447 Douwe
    Ik heb gelijk
    pi_51996397
    Check gewoon online in, je kunt dan de stoel kiezen die je wilt, wat ik zelf altijd wel prettig vind. Je zal toch nog langs een balie moeten om je koffers af te geven, heb je onverhoopt een fout gemaakt pikken ze dat er daar alsnog wel uit.
    pi_52020569
    'middag

    Doordat mijn vlucht vanaf NYC naar Washington terugmoest naar NY halverwege ben ik door United op een andere maatschappij gezet. Continental. Met hen ben ik van NYC (EWR) alsnog naar Washington gevlogen (zij het nu op DCA ipv IAD). Echter zou ik om 11 uur aankomen en nu kwam ik pas om half 5 aan. Forse vertraging? Heb ik nu eigenlijk nog recht op schadevergoeding? Ik heb nu alleen 1 eetvoucher gehad à 7 dollar.

    Bedankt!
    pi_52067571
    Jazeker... gewoon bij de balie klagen, en blijven klagen. uiteindelijk wordt er wel een mannetje bijgehaald die zegt dat je die en die formulieren moet invullen. Niet doen maar blijven klagen! zo heb ik een keer een upgrade naar business class geregeld omdat ik stampij aan het maken was! succes!
    pi_52067707
    quote:
    Op woensdag 1 augustus 2007 16:18 schreef Qwerty911 het volgende:
    'middag

    Doordat mijn vlucht vanaf NYC naar Washington terugmoest naar NY halverwege ben ik door United op een andere maatschappij gezet. Continental. Met hen ben ik van NYC (EWR) alsnog naar Washington gevlogen (zij het nu op DCA ipv IAD). Echter zou ik om 11 uur aankomen en nu kwam ik pas om half 5 aan. Forse vertraging? Heb ik nu eigenlijk nog recht op schadevergoeding? Ik heb nu alleen 1 eetvoucher gehad à 7 dollar.

    Bedankt!
    Nee, je hebt hetgeen je is aangeboden geaccepteerd. Blijkbaar vond je dat voldoende op dat moment. Andere kosten die je noodgedwongen hebt moeten maken, kun je declareren bij je reisverzekering of creditcardmaatschappij, al naar gelang de voorwaarden die die stellen. Maar met 5 uur vertraging denk ik niet dat je ergens recht op hebt, behalve een vergoeding voor wat te eten (en die heb je gekregen).
    pi_52075051
    Hoi,

    Iemand heeft een vliegtuigticket voor me geboekt, maar mijn achternaam staat aan elkaar geschreven op het ticket. Dus ´van der Vliet´ is nu ´vanderVliet´ bijvoorbeeld .

    Iemand die weet of dat een probleem zal zijn bij het inchecken?

    Thanks!
    pi_52075140
    ja dat is normaal. Niets om je zorgen over te maken.

    Veel plezier en laat nog eens weten hier hoe het was
      vrijdag 3 augustus 2007 @ 15:16:04 #10
    45648 D1
    Religieus spookrijder
    pi_52075213
    quote:
    Op vrijdag 3 augustus 2007 15:12 schreef DutchTrain het volgende:
    ja dat is normaal. Niets om je zorgen over te maken.

    Veel plezier en laat nog eens weten hier hoe het was
    Dat dus
    Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs even though checkered by failure, than to rank with those poor spirits who neither enjoy nor suffer much because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat.
      vrijdag 3 augustus 2007 @ 15:17:18 #11
    8369 speknek
    Another day another slay
    pi_52075239
    Geen probleem inderdaad, gebeurt regelmatig. Zeker als je met buitenlandse maatschappijen vliegt, die kennen dat niet.
    They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
    pi_52075246
    Geen probleem! Heb het zelf ook al een paar keer meegemaakt.
    pi_52075441
    Okay, gelukkig maar . Jammer genoeg is het voor werk, maar ik zorg er wel voor dat ik genoeg plezier heb
      FOK!fotograaf vrijdag 3 augustus 2007 @ 18:13:41 #14
    73911 ultra_ivo
    pi_52079834
    In België is dat de zelfs de standaard schrijfmethode. Je naam zal nu onder de V staan.
    pi_52079870
    Ja, ik had het daarna toen ik mijn boardingpass uit ging printen wel weer veranderd overigens, maar dat is ook niet per sé nodig.
    pi_52081501
    Vaak staat op de boardingpass zelfs het 'mr' (Mister) aan je naam vast.
    pi_52102687
    Yep is normaal... Ik had het zelf een keer andersom. Had zelf tickets geregeld via een internet site en ik heb op die internet site volgens de correcte schrijfwijze een spatie tussen van en m'n achternaam gezet. Op het ticket stond toen als resultaat geen "van" en op mijn ID wel.. bij het inchecken terug (in het buitenland waar "van" dus niet normaal is) veroorzaakte dat toch best wel verwarring bij de incheck dame..
    Dit is een Signature....
    pi_52112935
    Wat is over het algemeen de meest rustige dag op Schiphol ?

    Stel dat ik flexibel ben en op elke gewenste weekdag kan vertrekken. Welke dag (en eventueel dagdeel) is dan het meest prettige om de drukte te vermijden? Vrijdag zeker niet (veel vertrekkende vakantiegangers en terugkerende zakenreizigers) en maandag ook niet (veel vertrekkende zakenreizgers). Weet iemand welke dag de beste keuze is, liefst uit eigen ervaring ?
      zondag 5 augustus 2007 @ 08:33:08 #19
    64459 ozzietukker
    no worries mate
    pi_52113259
    Dinsdag of Woensdag is het over het algemeen, BUITEN het vakantieseizoen rustig. Helaas kan ik dan nooit vliegen gezien ik dan altijd moet werken...

    Aan de andere kant, echt druk valt buiten juli / augustus altijd wel mee eigenlijk... het is nooit over hoofden lopen dan..
    RTFM
    Zo niet? Dan toch!
    Nawie, just Nawie!
    TWENTE KAMPIOEN.
    pi_52113898
    Op Schiphol heb ik de laatste jaren nooit echt last gehad van de drukte. Het enige waar het 'druk' wordt en je lang zou kunnen wachten is bij de gate. Maar dat is altijd afhankelijk van de bestemming / grootte van het vliegtuig.

    Als jij met op een dinsdagmiddag met VLM naar London-City vliegt met een half lege Fokker50, is dat wat anders dan wanneer je 's nachts een volgeboekte charter vlucht naar Palma neemt

    Bovendien kost reizen nu eenmaal tijd en je komt echt niet eerder aan op je eindbestemming als je korter staat te wachten voor de security of bij de gate.
    pi_52125252
    De drukte bij de douane en de gate kun je inderdaad weinig aan doen en leer ik mee leven. Het gaat me vooral om de drukte achter de douane. Ik vlieg vaak naar de VS en ik heb daar wel degelijk last van: lange rijen en geen zitplaatsen bij de eetgelegenheden, geen vrije lounge stoelen, geen vrije internetcomputers, mensen die tegen je aanstoten in de boekhandel, etc etc. Schiphol is echt te klein zo nu en dan, maar ik geloof dat het sommige dagdelen (middag) en sommige dagen Ivrijdag) erger is, vandaar mijn vraag of iemand hier een algemeen beeld van heeft.
    pi_52125355
    Inderdaad, het deel voor de vluchten naar de VS en naar de H-pier is tegenwoordig soms wel wat te klein. Bij de Europese vluchten vanaf B en C heb je daar eigenlijk nooit last van.

    Maar als je veel vliegt en rustig wilt zitten op Schiphol, kun je overwegen om de lounges van de airlines te gebruiken.
      dinsdag 7 augustus 2007 @ 11:02:43 #23
    96922 Public_NME
    Come on you Whites!
    pi_52162110
    En qua vluchten naar de VS zit je toch over het algemeen in de morgen of avond departure bank, dus het zal altijd vrij druk blijven.
    The black and white you'll never pass, stick yer blue flag up yer arse!
    'They know on the Continent that European football without the English is like a hot dog without the mustard' Sir Bobby Charlton
    pi_52177974
    Ik heb even een overzichtje gemaakt. Dit zijn de websites waarmee je op bestemming kunt zoeken, en berekend automatisch de beste prijs voor je.

    http://online.atp.nl/tc.dll?ac=return&tid=HAPTRAV9
    http://www.vliegtarieven.nl/
    http://www.expedia.nl/
    http://online.atp.nl/tc.dll?ac=return&tid=HAPTRA13-T1QIKAJ0D-D
    http://www.cheaptickets.nl/index.cfm?partner=vliegticketspagina
    http://www.vliegwinkel.nl/?DCMP=vliegticket+startp
    http://www.worldticketcen(...)nlineboeken.asp?fc=2
    http://www.vliegtickets.nl/
    http://www.goedkoopstevliegtickets.nl/

    Alleen zie ik door de bomen het bos niet meer, en zie ik niet wat eigelijk de beste vergelijkingssite is. Er zal vast veel kwaliteitsverschil tussen deze sites zitten, maar over de kwaliteit kan ik niks zeggen.

    Graag jullie meningen, en sitetips zijn welkom!
    pi_52179246
    Er zou een vergelijkingssite moeten komen voor die sites!
    De sint verzon op z'n gemak,
    dit voor het oude wrak.
      dinsdag 7 augustus 2007 @ 22:50:32 #26
    64459 ozzietukker
    no worries mate
    pi_52182824
    www.vliegtickets.nl, www.worldticketcenter.nl, www.vliegtarieven.nl maken gebruik van de boekingsengine www.travelstreet.com

    www.atp.nl, www.vliegticketskopen.nl maken weer gebruik van de boekingsengine van www.atp.nl met vliegticketskopen.nl welke maar 10 euro administratiekosten rekent in plaats van de 15 euro door ATP zelf...

    Cheaptickets rekent in totaal 45 euro bovenop de ticketprijs als 'kosten' voor het boeken, goedkoopstevliegtickets maar 10 euro....
    RTFM
    Zo niet? Dan toch!
    Nawie, just Nawie!
    TWENTE KAMPIOEN.
    pi_52183320
    quote:
    Op dinsdag 7 augustus 2007 22:50 schreef ozzietukker het volgende:
    www.vliegtickets.nl, www.worldticketcenter.nl, www.vliegtarieven.nl maken gebruik van de boekingsengine www.travelstreet.com

    www.atp.nl, www.vliegticketskopen.nl maken weer gebruik van de boekingsengine van www.atp.nl met vliegticketskopen.nl welke maar 10 euro administratiekosten rekent in plaats van de 15 euro door ATP zelf...

    Cheaptickets rekent in totaal 45 euro bovenop de ticketprijs als 'kosten' voor het boeken, goedkoopstevliegtickets maar 10 euro....


    beter had ik het niet kunnen verwoorden.

    Er zit ook nog wel eens verschil in welke luchtvaartmaatschappijen er in het systeem zitten (waarschijnlijk als overblijfsel van de verschillende reserveringssystemen die er vroeger waren).. Maar als je travelstreet, atp, expedia en cheaptickets geprobeerd hebt, dan heb je vrijwel alle maatschappijen en aanbiedingen gehad.

    Vergeet je nog www.d-reizen.nl, lowcostairlines.nl en skyscanner.net, die (ook) lowcost airlines meenemen in de vergelijking. Maar soms niet allemaal.

    Gelukkig is er ook nog een topic op FOK! over hoe je (goedkoop) van A naar B komt
    pi_52184624
    Voor een reisje Zwitserland heb ik alle sites van FO4 gecheckt, vnl. vliegtickets.nl en vliegtarieven.nl bleken aanvankelijk het goedkoopst, maar op het eind bleken ze toch weer 15 euro duurder dan het "inclusieve" bedrag. Boven de 90 euro voor een retourtje, waar eerder werd gegoochelt met 73 euro.

    Via Swiss.com bleek de prijs toch lager te zijn; 82 euro
    In dit geval is het goedkoper om via de vliegtuigmaatschappij zelf te boeken.

    Een verschil met KLM, die is vaak duurder dan de discounters.
    Dus het lijstje van TS blijft wel een aanrader
    Alles wordt tussen de regels bepaald.
    pi_52186125
    We houden dit even in de gaten.
      woensdag 8 augustus 2007 @ 18:46:03 #30
    64459 ozzietukker
    no worries mate
    pi_52204598
    quote:
    Op dinsdag 7 augustus 2007 23:52 schreef Prospera het volgende:
    Voor een reisje Zwitserland heb ik alle sites van FO4 gecheckt, vnl. vliegtickets.nl en vliegtarieven.nl bleken aanvankelijk het goedkoopst, maar op het eind bleken ze toch weer 15 euro duurder dan het "inclusieve" bedrag. Boven de 90 euro voor een retourtje, waar eerder werd gegoochelt met 73 euro.

    Via Swiss.com bleek de prijs toch lager te zijn; 82 euro
    In dit geval is het goedkoper om via de vliegtuigmaatschappij zelf te boeken.

    Een verschil met KLM, die is vaak duurder dan de discounters.
    Dus het lijstje van TS blijft wel een aanrader
    Met Travelstreet.com kan je ook vergelijken met Belgische aanbieders, nu hebben deze wel eens grote aantallen tickets ingekocht en kunnen die wel eens goedkoper zijn dan Nederlandse reisburo's. Een voorbeeld hiervan is Connection in België waar ik mjin ticket vanaf Amsterdam voor 100 Euro minder kon kopen dan bij de Nederlandse aanbieders. (En omdat het een vertrek was uit Amsterdam was het niet nationaliteit gebonden).
    RTFM
    Zo niet? Dan toch!
    Nawie, just Nawie!
    TWENTE KAMPIOEN.
    pi_52228054
    Ik vond de drukte ook erg meevallen. Zoals in mn eerdere post in dit topic te lezen ben ik 1 augustus vertrokken naar de VS (en vandaag weer terug). Online ingecheckt en er stonden 4 mensen voor ons bij de bagage, daarna 5 minuten in de rij bij de douane en bij het boarden (security interviews ) konden we ook meteen doorlopen. Had veel meer drukte verwacht gezien de berichgeving in het nieuws....
    pi_52236552
    Even een vraagje over met de trein naar schiphol gaan.

    Het is/was toch zo dat een klm ticket ook genoeg was als vervoersbewijs?? Is dat ook zo met andere nederlandse vliegtuigmaatschappijen?
    pi_52237321
    quote:
    Op donderdag 9 augustus 2007 19:31 schreef Stansfield het volgende:
    Even een vraagje over met de trein naar schiphol gaan.

    Het is/was toch zo dat een klm ticket ook genoeg was als vervoersbewijs?? Is dat ook zo met andere nederlandse vliegtuigmaatschappijen?
    Mijn KLM ticket is helaas geen geldig vervoerbewijs.. was dat maar zo, kon ik nog af en toe wat geld uitsparen.

    Alleen bij sommige acties met Rail en Fly ticket dan kan je het vliegticket ook als treinticket gebruiken, maar normaliter moet je gewoon betalen. Vaak is dat als je vanaf Antwerpen bijvoorbeeld vertrekt dat je met de trein naar Schiphol gaat je ticket in de trein geldig is, omdat tussen Antwerpen en Schiphol niet meer gevlogen wordt.
    RTFM
    Zo niet? Dan toch!
    Nawie, just Nawie!
    TWENTE KAMPIOEN.
    pi_52237388
    quote:
    Op donderdag 9 augustus 2007 19:31 schreef Stansfield het volgende:
    Even een vraagje over met de trein naar schiphol gaan.

    Het is/was toch zo dat een klm ticket ook genoeg was als vervoersbewijs?? Is dat ook zo met andere nederlandse vliegtuigmaatschappijen?
    Sinds 1995 is dat niet meer zo
      Moderator donderdag 9 augustus 2007 @ 22:35:40 #35
    45833 crew  Fogel
    pi_52241944
    quote:
    Op donderdag 9 augustus 2007 20:01 schreef DutchTrain het volgende:

    [..]

    Sinds 1995 is dat niet meer zo
    Is dat alweer zolang geleden? Meen dat ik er in 1999 een keer gebruik van had gemaakt, maar dat zou een speciale actie geweest kunnen zijn.
    Maar feit is: nu niet meer.
    I'm surrounded by morons!
    TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
    TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
    TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
    pi_52243886
    zo loop ik even achter. Ach ja weet in ieder geval genoeg. Tnx.
    pi_52248779
    quote:
    Op donderdag 9 augustus 2007 22:35 schreef Fogel het volgende:

    [..]

    Is dat alweer zolang geleden? Meen dat ik er in 1999 een keer gebruik van had gemaakt, maar dat zou een speciale actie geweest kunnen zijn.
    Maar feit is: nu niet meer.
    Was toch een KLM ticket die gold als treinticket. Werkte perfect. Kan me nog herinneren wat er toendertijd in de brochure stond.... "De treinconducteur zal uw ticket herkennen als KLM ticket" . Nou, dacht ik, die zal er wel voor doorgeleerd hebben
    Honey ! Take me drunk, i am home !
      vrijdag 10 augustus 2007 @ 16:18:04 #38
    138590 Forcefuzz
    Hard truth soldier
    pi_52261083
    Ik ga morgen met mijn vrienden op vakantie naar Salou met het vliegtuig. Nu heb ik 1 kleine tas voor handbagage, 1 koffer met kleren, en 1 tas met kleren en wat toiletartikelen. Maar nu zei 1 van mijn vrienden dat hij dacht dat je maar 1 stuk handbagage mag meenemen, en 1 stuk ruimbagage. Volgens mij maakt het niet uit hoeveel stukken bagage je meeneemt, als het maar niet over een bepaald gewicht gaat. Ik vlieg met Transavia, maar daar kon ik verder niet echt iets vinden. Wie weet wat klopt?
    De enige echte 40.000.000e reply :)
    Don't stop te movement!
    pi_52261649
    Neem anders voor de zekerheid een grote vuilniszak oid mee (die compact in je tas past) zodat je daar evt. beide tassen in kunt doen en er zodoende één tas van maakt

    Al is het volgens mij ook zo dat je 1 handbagage en 1 'personal belonging' mee mag nemen. Je make-up tasje valt dan onder dat laatste....
      vrijdag 10 augustus 2007 @ 16:47:49 #40
    138590 Forcefuzz
    Hard truth soldier
    pi_52261898
    Mijn toiletartikelen die heb ik los in die tas gedaan, omdat je in je handbagage maar maximaal 100ml aan vloeistoffen mag meenemen. In de ruimbagage mag je 1 liter meenemen. En met tandpaste, gel, scheergel, aftershave etc. zit je er zo aan. Maar word het dan als 1 stuk gerekend als er een zak omheen zit?
    De enige echte 40.000.000e reply :)
    Don't stop te movement!
    pi_52262653
    Meen ergens gelezen te hebben dat een vrouw geweigerd werd met 2 stuks handbagage en toen ze ergens zo'n grote Albert Heijn boodschappentas regelde en daar alles in deed kon het ineens wel

    Ik zou trouwens voor de zekerheid gewoon 1 tas meenemen. Wat moet je nou met kleren en toiletartikelen in het vliegtuig? Ik had in mn rugtas alleen een extra trui gedaan (heenweg was nogal koud) en daar had ik ook zelfs mn laptop in (die als persoonlijk artikel wel gewoon los had gemogen). Meer tassen is alleen maar onoverzichtelijker waardoor je misschien 1 kwijtraakt...
    Maar wil je het toch dan zou ik het even opzoeken op de site van de maatschappij of ergens vragen.
      vrijdag 10 augustus 2007 @ 17:37:49 #42
    138590 Forcefuzz
    Hard truth soldier
    pi_52263216
    In het vliegtuig zelf neem ik geen kleren enzo mee. In het vliegtuig zelf neem ik een kleine tas mee waar ik allerlei dingen in doe zoals mijn telefoonoplader enzo. Dan heb ik een koffer met kleren en wat handdoeken, die gaat het ruim in en dan heb ik nog een rugtas waar ik wat t-shirtjes in heb, mijn toiletartikelen en slippers en die gaat ook het ruim in. In het vliegtuig zelf heb ik dus maar 1 klein tasje met wat zooi die niet meer in de koffer of tas paste.
    De enige echte 40.000.000e reply :)
    Don't stop te movement!
    pi_52263546
    quote:
    Op vrijdag 10 augustus 2007 17:37 schreef Forcefuzz het volgende:
    In het vliegtuig zelf neem ik geen kleren enzo mee. In het vliegtuig zelf neem ik een kleine tas mee waar ik allerlei dingen in doe zoals mijn telefoonoplader enzo. Dan heb ik een koffer met kleren en wat handdoeken, die gaat het ruim in en dan heb ik nog een rugtas waar ik wat t-shirtjes in heb, mijn toiletartikelen en slippers en die gaat ook het ruim in. In het vliegtuig zelf heb ik dus maar 1 klein tasje met wat zooi die niet meer in de koffer of tas paste.
    ga je je telefoon opladen in 't vliegtuig?
      Moderator vrijdag 10 augustus 2007 @ 19:19:16 #44
    45833 crew  Fogel
    pi_52265595
    quote:
    Op vrijdag 10 augustus 2007 16:47 schreef Forcefuzz het volgende:
    Mijn toiletartikelen die heb ik los in die tas gedaan, omdat je in je handbagage maar maximaal 100ml aan vloeistoffen mag meenemen. In de ruimbagage mag je 1 liter meenemen. En met tandpaste, gel, scheergel, aftershave etc. zit je er zo aan. Maar word het dan als 1 stuk gerekend als er een zak omheen zit?
    In de handbaggage mag je max 1 liter meenemen (en maximaal 100ml per item). In de ruimbaggage mag je meer dan 1 liter en ook verpakkingen groter dan 100ml...
    I'm surrounded by morons!
    TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
    TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
    TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
    pi_52272884
    Ik zat dus net in het vliegtuig vanaf kreta naar 020 schiphol en ik heb al vaker gevlogen enzo hoor ik snap alleen niet dat je je mobiele aparatuur moet uitschakelen bij de landing. Wat is er zo erg aan om die apparatuur aan te laten? Ik snap ook niet dat dat licht altijd uitmoet bij opstijgen en landen. Weet iemand misschien hoe dit zit?
    pi_52272975
    Nou ja, van je telefoon is wel logisch. Je zit voor je 't weet buiten bereik van een zendmast en je GSM gaat dan proberen een andere te zoeken. En die pulsen kunnen best storend zijn op de apparatuur in het vliegtuig. Ongeveer zoals wanneer je een GSM bij je luidsprekers legt, dan hoor je ook van die pulsen.

    En dat licht uit? Geen idee, maar wat mij betreft mogen ze 't de hele vlucht uitlaten. Scheelt weerspiegeling als je naar buiten wil kijken.
    Haha, U schakelt nog. Test een DAF !
      vrijdag 10 augustus 2007 @ 23:38:14 #47
    18989 __________
    Vul Uw naam op de lijn in.
    pi_52272999
    Zodat de mensen de veilige positie aannemen ipv geconcentreed op hun laptop p0rn zitten te kijken en hun kop stoten bij touchdown (of erger)
    En plak Uw pasfoto in het daartoe bestemde vakje.
      vrijdag 10 augustus 2007 @ 23:39:10 #48
    109065 sungaMsunitraM
    Fancybox is not a function
    pi_52273030
    quote:
    Op vrijdag 10 augustus 2007 23:34 schreef Adothehague het volgende:
    Ik snap ook niet dat dat licht altijd uitmoet bij opstijgen en landen. Weet iemand misschien hoe dit zit?
    Heeft er denk ik mee te maken dat je ogen vast gewend zijn aan het donker. Wanneer het licht aan zou zijn, en er zou iets gebeuren en het zou uitvallen zou je hulpeloos blind ronddwalen...
    Op donderdag 28 augustus 2008 14:34 schreef Breathtaking het volgende:
    :9~
    pi_52273035
    Licht is gewoon voor de passagiers, zodat je beter naar buiten kan kijken. Apparatuur moet je uitzetten (voornamelijk wegdoen) voor het geval er wat mis gaat. Voor het vliegtuig maakt het echt niet uit als jij je mp3's aan het luisteren bent, maar je moet er wel snel uit kunnen. En losse spullen moet je opbergen voor harde landingen etc.
    pi_52273398
    Aha oke. Ik heb er overigens wel een bloedhekel aan als die piloten expres gaan circelen om dingen te laten zien man. Dat ding gaat soms zo schuin dat er alleen nog maar een windvlaag tegen de vleugels moet en je ligt op de grond. Ik snap niet wat die gasten er leuk aan vinden door 3 keer expres scherpe bochten te gaan maken. Bij de landing op Kreta lande dat ding zo schuin als een kameep op de baan we schomelden helemaal van links naar rechts vlak boven de zee. Ik begin steeds meer een hekel aan dat vliegen te krijgen.
    pi_52273433
    Pilioten cirkelen niet om jou wat dingen te laten zien hoor....
    Haha, U schakelt nog. Test een DAF !
    pi_52273479
    quote:
    Op vrijdag 10 augustus 2007 23:54 schreef Daffodil31LE het volgende:
    Pilioten cirkelen niet om jou wat dingen te laten zien hoor....
    Jawel er gingen vrienden in de cockpit man en dat ding ging focking schuin om de arena te laten zien een paar keer. Toen we recht vlogen zat er een wolkje voor.
    pi_52273487
    quote:
    Op vrijdag 10 augustus 2007 23:53 schreef Adothehague het volgende:
    Aha oke. Ik heb er overigens wel een bloedhekel aan als die piloten expres gaan circelen om dingen te laten zien man. Dat ding gaat soms zo schuin dat er alleen nog maar een windvlaag tegen de vleugels moet en je ligt op de grond. Ik snap niet wat die gasten er leuk aan vinden door 3 keer expres scherpe bochten te gaan maken. Bij de landing op Kreta lande dat ding zo schuin als een kameep op de baan we schomelden helemaal van links naar rechts vlak boven de zee. Ik begin steeds meer een hekel aan dat vliegen te krijgen.
    Dat is een hold, dat doen de piloten zeker niet voor hun plezier, maar omdat het moet van de luchtverkeersleiding.
    pi_52273625
    quote:
    Op vrijdag 10 augustus 2007 23:53 schreef Adothehague het volgende:
    Aha oke. Ik heb er overigens wel een bloedhekel aan als die piloten expres gaan circelen om dingen te laten zien man. Dat ding gaat soms zo schuin dat er alleen nog maar een windvlaag tegen de vleugels moet en je ligt op de grond. Ik snap niet wat die gasten er leuk aan vinden door 3 keer expres scherpe bochten te gaan maken. Bij de landing op Kreta lande dat ding zo schuin als een kameep op de baan we schomelden helemaal van links naar rechts vlak boven de zee. Ik begin steeds meer een hekel aan dat vliegen te krijgen.


    Aanvliegroutes zijn heel strikt, een piloot kan daar niet zomaar vanaf wijken. Overigens gaan vliegtuigen helemaal niet zo schuin, max 30 graden. Dat ie zo schommelde bij de landing is gewoon correctie, waren er toevallig windvlagen?
    pi_52273682
    quote:
    Op zaterdag 11 augustus 2007 00:02 schreef Schuifpui het volgende:

    [..]



    Aanvliegroutes zijn heel strikt, een piloot kan daar niet zomaar vanaf wijken. Overigens gaan vliegtuigen helemaal niet zo schuin, max 30 graden. Dat ie zo schommelde bij de landing is gewoon correctie, waren er toevallig windvlagen?
    Jep het leek bij de landing net of ik in het schommelschit zat in de efteling alleen dan niet van voor naar achter maar van links naar rechts. Ik betaal volgende keer wel wat minder en ga met een rammelbak van een flutmaatschappij want deze landing op Kreta (heenreis) was ook niet echt normaal te noemen.
    pi_52273761
    quote:
    Op zaterdag 11 augustus 2007 00:04 schreef Adothehague het volgende:

    [..]

    Jep het leek bij de landing net of ik in het schommelschit zat in de efteling alleen dan niet van voor naar achter maar van links naar rechts. Ik betaal volgende keer wel wat minder en ga met een rammelbak van een flutmaatschappij want deze landing op Kreta (heenreis) was ook niet echt normaal te noemen.
    Volgens mij hebben al die vliegveldjes op de Griekse eilanden niet zo'n geweldig lange runway, dus je zal wel moeten zorgen dat je er precies goed voor hangt om veilig te kunnen landen.

    Plus dat een zooi toeristen kunnen gaan klagen als je over hun hotel de landing inzet.
    Haha, U schakelt nog. Test een DAF !
    pi_52273801
    quote:
    Op zaterdag 11 augustus 2007 00:04 schreef Adothehague het volgende:

    [..]

    Jep het leek bij de landing net of ik in het schommelschit zat in de efteling alleen dan niet van voor naar achter maar van links naar rechts. Ik betaal volgende keer wel wat minder en ga met een rammelbak van een flutmaatschappij want deze landing op Kreta (heenreis) was ook niet echt normaal te noemen.
    Dat is echt onzin. Het ligt voornamelijk aan omstandigheden, zoals windrichting, windkracht en windvlagen. Als de wind precies loodrecht op de baan staat, dan moet de piloot schuin aanvliegen en op het laatst nog corrigeren. Als hij er recht op af zou vliegen, komt hij uiteindelijk niet goed uit. En binnen Europa maakt het qua veiligheid vrijwel niets uit, vliegen is gewoon veilig.
    pi_52273922
    quote:
    Op zaterdag 11 augustus 2007 00:10 schreef Schuifpui het volgende:

    [..]

    Dat is echt onzin. Het ligt voornamelijk aan omstandigheden, zoals windrichting, windkracht en windvlagen. Als de wind precies loodrecht op de baan staat, dan moet de piloot schuin aanvliegen en op het laatst nog corrigeren. Als hij er recht op af zou vliegen, komt hij uiteindelijk niet goed uit. En binnen Europa maakt het qua veiligheid vrijwel niets uit, vliegen is gewoon veilig.
    Ja ik snap het wel maar er stond bij dat eiland op dat moment een dusdanige wind dat als niemand gordels om had ik bijvoorbeeld mijn buurvrouw op schoot had gekregen Ik ga volgende keer lekker met een rammelbak want qua landing is er toch niks anders aan. Jammer dat Transavia geen tupolovs voor goedkoop van russische maatschapijen haalt en daar goedkope vluchten mee gaat aanbieden.
    pi_52274032
    quote:
    Op vrijdag 10 augustus 2007 23:53 schreef Adothehague het volgende:
    Aha oke. Ik heb er overigens wel een bloedhekel aan als die piloten expres gaan circelen om dingen te laten zien man.
    Noot noot.
    pi_52274433
    quote:
    Op vrijdag 10 augustus 2007 23:53 schreef Adothehague het volgende:
    Aha oke. Ik heb er overigens wel een bloedhekel aan als die piloten expres gaan circelen om dingen te laten zien man. Dat ding gaat soms zo schuin dat er alleen nog maar een windvlaag tegen de vleugels moet en je ligt op de grond. Ik snap niet wat die gasten er leuk aan vinden door 3 keer expres scherpe bochten te gaan maken. Bij de landing op Kreta lande dat ding zo schuin als een kameep op de baan we schomelden helemaal van links naar rechts vlak boven de zee. Ik begin steeds meer een hekel aan dat vliegen te krijgen.
    Expres cirkelen
    pi_52279218
    Reden voor het uitschakelen van elektrische apparaten tijdens de landing en de start:

    Mocht er iets misgaan, die kans is het grootst tijdens die twee vluchtfases, dan heb je niet je ipod op je knar en kun je je aandacht bij het evacueren houden. GSM's kunnen storing geven op de communicatie van het vliegtuig (houd 'm maar eens dicht bij speakers) en mogelijk, maar onwaarschijnlijk, ook op andere systemen in een vliegtuig.

    Reden dat het licht uitgaat:

    Dan ben je al gewend aan het donker, plus zijn de aanduidingen boven de uitgangen beter te zien in het geval van rook.

    Over het expres cirkelen:

    Dat gebeurt niet. Als er gecirkeld wordt, is dat omdat je in de "holding" zit (er wordt een cirkelpatroon gevlogen om je beurt af te wachten totdat het tijd is om te landen in geval van grote drukte). Extra vliegen betekent extra kosten (brandstof) en grote problemen voor andere vliegtuigen in de buurt. Luchtverkeersleiding zal dit dus nooit toestaan, tenzij het een rondvlucht is, maar dat heeft een andere status.
    Verder zal een vliegtuig nimmer meer dan 30' overhellen. Omdat jij ook nog eens met een hoek uit je raamje kijkt, lijkt het veel steiler dan het is. Alleen als gevolg van turbulentie kan de hellingshoek groter worden, maar dat zal kortstondig zijn en zeer zelden een probleem vormen.


    Turbulentie tijdens de landing kan een ander gevoel geven aan de landing dan je gewend zou zijn. Zeker bij extreme zijwind met veel turbulentie (eilanden in de Middellandse zee met bergen staan daar wel een beetje bekend om) is een rustige landing bijna uitgesloten. Tijdens de nadering stuiter je heen en weer, tijdens de landing maakt het vliegtuig vrij grote koerscorrecties om recht op de baan te komen.

    Tupolevs zijn helemaal niet goedkoop. Ze zuipen brandstof en de extra kosten die ze moeten betalen om met hun lawaaibakken op Schiphol (of andere luchthavens) te landen, zijn hoger dan wat jij betaalt om met trans naar Kreta te vliegen..
    You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
    C. Sagan
    pi_52279323
    quote:
    Op vrijdag 10 augustus 2007 19:19 schreef Fogel het volgende:

    [..]

    In de handbaggage mag je max 1 liter meenemen (en maximaal 100ml per item).
    Niet helemaal. In je handbagage mag je flesjes van maximaal 100ml meenemen. Een fles van 250ml met een klein bodempje (dus minder dan 100ml vloeistof mag niet. Inhoud mag maximaal 100ml zijn, ongeacht wat er in zit. Alle vloeistoffen (in die flesjes/potten van max 100ml) moeten in een zak met een inhoud van 1 liter passen/zitten. In theorie mag je dus 10 flesjes van 100ml meenemen, maar dat zal nooit in die zak passen.
    Dus in je handbagage mag je een zak van 1 liter meenemen, met daarin flesjes van max 100ml
    quote:
    In de ruimbaggage mag je meer dan 1 liter en ook verpakkingen groter dan 100ml...
    Al stop je je hele koffer vol met anderhalf liter flessen cola, geen probleem inderdaad...
    You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
    C. Sagan
    pi_52280364
    Wil begin November graag op reis en ben nu aan het mailen met een vriend van me die al een tijdje in australie zit. Hij gaat in november dus voor een maandje naar thailand.

    Ik wil graag een maandje met hem rondreizen in thailand (of iets langer) om vervolgens door te gaan naar australie voor zo'n 5 maanden. Nou vroeg ik me af of het mogelijk is om zoiets te doen in 1 ticket of moet ik dan 2 aparte tickets kopen? (lijkt mij dat 1 ticket goedkoper zou zijn)

    Iemand ?
    Veiligheid voor je vrijheid, vrijheid voor veiligheid.
    pi_52280596
    quote:
    Op zaterdag 11 augustus 2007 11:56 schreef Pr0-n00b het volgende:
    Wil begin November graag op reis en ben nu aan het mailen met een vriend van me die al een tijdje in australie zit. Hij gaat in november dus voor een maandje naar thailand.

    Ik wil graag een maandje met hem rondreizen in thailand (of iets langer) om vervolgens door te gaan naar australie voor zo'n 5 maanden. Nou vroeg ik me af of het mogelijk is om zoiets te doen in 1 ticket of moet ik dan 2 aparte tickets kopen? (lijkt mij dat 1 ticket goedkoper zou zijn)

    Iemand ?
    Ja dat kan met 1 ticket. Op de heenreis heb je dan een zogenaamde 'stopover' in Thaliland. Je bent dan wel gebonden aan een luchtvaartmaatschappij of alliantie die via Thailand naar Australië vliegt. Dit soort tickets kun je soms op de site van luchtvaartmaatschappijen boeken (www.klm.nl) maar het makkelijkste is om even langs een reisbureau te gaan, zoals Killroy of vliegtarieven.
    pi_52281236
    quote:
    Op zaterdag 11 augustus 2007 12:05 schreef DutchTrain het volgende:

    [..]

    Ja dat kan met 1 ticket. Op de heenreis heb je dan een zogenaamde 'stopover' in Thaliland. Je bent dan wel gebonden aan een luchtvaartmaatschappij of alliantie die via Thailand naar Australië vliegt. Dit soort tickets kun je soms op de site van luchtvaartmaatschappijen boeken (www.klm.nl) maar het makkelijkste is om even langs een reisbureau te gaan, zoals Killroy of vliegtarieven.
    hmm ok, bedankt voor de info, zal daarmee wel ff verder zoeken
    Veiligheid voor je vrijheid, vrijheid voor veiligheid.
    pi_52281847
    Ik ga volgende week op vakantie, heb mijn vakantie geboekt bij een ANVR , SGR.

    Maar ik heb dus nog geen tickets ontvangen, dus had ik er heen gebeld, nu vertelden ze mij dat ze mijn tickets via email hebben gestuurd.
    Kan ik er weer heen bellen want heb niks ontvangen in mn inbox.
    Ik ga al 8 jaar op vakantie maar hier heb ik nog nooit van gehoord, heeft iemand ervaring mee hoe dat in zn werking gaat?
    pi_52281866
    Gewoon die mail uitprinten. Dat is je ticket om in te kunnen checken.

    Mensen die 1 keer per jaar vliegen

    !
    pi_52281874
    Je kunt ze inderdaad via je mail krijgen, je moet ze dan zelf uitprinten. Scheelt ook weer wat tijd met het inchecken geloof ik, waardoor je later van huis hoeft.


    Wel vreemd dat je ze nog niet binnen hebt, inderdaad even bellen.
      † In Memoriam † zaterdag 11 augustus 2007 @ 13:00:56 #69
    77924 Skaai
    I am beyond coffee.
    pi_52281881
    Ja, de tickets worden via email gestuurd. Die print je dan gewoon uit en zijn geldig bij het inchecken.
    In eerst instantie vond ik dat ook een beetje eh krom en onveilig, maar 't werkt wel.
    Papieren tickets laten opsturen is alleen duurder .
    Fat bikers bounce better.
    I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
    pi_52281921
    Ja.
    Heb vele malen tickets en boardingpassen uitgeprint.
    pi_52282072
    quote:
    Op zaterdag 11 augustus 2007 12:59 schreef GambinoT het volgende:
    Ik ga volgende week op vakantie, heb mijn vakantie geboekt bij een ANVR , SGR.

    Maar ik heb dus nog geen tickets ontvangen, dus had ik er heen gebeld, nu vertelden ze mij dat ze mijn tickets via email hebben gestuurd.
    Kan ik er weer heen bellen want heb niks ontvangen in mn inbox.
    Ik ga al 8 jaar op vakantie maar hier heb ik nog nooit van gehoord, heeft iemand ervaring mee hoe dat in zn werking gaat?
    Zoiets heet een e-ticket. Erg handig, want je kunt hem niet kwijtraken en hij is goedkoper.
    I feel kinda Locrian today
    pi_52282710
    Dat staat zelfs bij je boeking aangegeven man..
    pi_52282767
    Met een e-ticket kun je trouwens ook gewoon de boarding-pass met alleen je paspoort- en vluchtnummer op Schiphol uitprinten, zonder dat je verder iets nodig hebt. Bij de KLM in elk geval wel, bij die self-service zuilen.
      zaterdag 11 augustus 2007 @ 13:51:21 #74
    13347 Nembrionic
    AKQ Fundamentalist
    pi_52282866
    quote:
    Op zaterdag 11 augustus 2007 13:46 schreef nerd4sale het volgende:
    Met een e-ticket kun je trouwens ook gewoon de boarding-pass met alleen je paspoort- en vluchtnummer op Schiphol uitprinten, zonder dat je verder iets nodig hebt. Bij de KLM in elk geval wel, bij die self-service zuilen.
    Dat is eigenlijk bij iedere maatschappij zo. Maar bij de douane van het land waar je heengaat willen ze nog wel eens vragen om je e-ticket. In de VS en Canada bijvoorbeeld. Dus dan moet je dat wel bij je hebben.
    - "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
      zaterdag 11 augustus 2007 @ 13:54:03 #75
    25865 Bill_E
    vijf plus 98!
    pi_52282913
    quote:
    Op zaterdag 11 augustus 2007 13:03 schreef OldJeller het volgende:
    boardingpassen
    dat lijkt me dan weer sterk..
    pi_52282914
    Grappig ja... ik vroeg ook waar m'n e-ticket bleef. Toe bleek het alleen maar 1 nummertje te zijn. KLM, I love it
    Steun Elkaar, Kopieer Nederlands Waar!
    Hadîs (An-Nawawi): "Niemand van jullie gelooft (werkelijk) totdat hij voor zijn broeder wenst wat hij voor zichzelf wenst."
    pi_52282927
    quote:
    Op zaterdag 11 augustus 2007 13:51 schreef Nembrionic het volgende:
    [..]
    Dat is eigenlijk bij iedere maatschappij zo. Maar bij de douane van het land waar je heengaat willen ze nog wel eens vragen om je e-ticket. In de VS en Canada bijvoorbeeld. Dus dan moet je dat wel bij je hebben.
    Dat is me nog nooit gebeurd (VS, Canada ben ik nog nooit geweest).
    Een e-ticket is eigenlijk niets meer dan een nummer van een reservering. Daar zijn geen 'officiele' papieren van, dus raar dat iemand daar om zou vragen. De boarding pass (waarop o.a. naam en paspoortnummer staan) is toch het bewijs dat je een ticket hebt?
      zaterdag 11 augustus 2007 @ 13:58:20 #78
    13347 Nembrionic
    AKQ Fundamentalist
    pi_52283018
    quote:
    Op zaterdag 11 augustus 2007 13:54 schreef nerd4sale het volgende:

    [..]

    Dat is me nog nooit gebeurd (VS, Canada ben ik nog nooit geweest).
    Nou dan
    Dan kun je wel ophouden met typen
    quote:
    Een e-ticket is eigenlijk niets meer dan een nummer van een reservering. Daar zijn geen 'officiele' papieren van, dus raar dat iemand daar om zou vragen. De boarding pass (waarop o.a. naam en paspoortnummer staan) is toch het bewijs dat je een ticket hebt?
    Je boardingpass die je krijgt is slechts één kant op. Als je het land weer verlaat haal je weer je nieuwe boardingpasses op aan de hand van je e-ticket.

    En je e-ticket is geen "officieel" document maar daar gaat het ze helemaal niet om. Ze kunnen dan gewoon zien dat je geplanned hebt om het land weer te verlaten en niet als en parasiet van de maatschappij gaat zuigen. Iemand die dat van plan is heeft dat nl gewoon niet bij zich

    Daarbij vragen ze dan wanneer je teruggaat e.d. Dan kijken ze dat na op dat papiertje. Gewoon kleine checks die ze uitvoeren.
    - "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
      zaterdag 11 augustus 2007 @ 13:58:32 #79
    13347 Nembrionic
    AKQ Fundamentalist
    pi_52283026
    quote:
    Op zaterdag 11 augustus 2007 13:54 schreef Bill_E het volgende:

    [..]

    dat lijkt me dan weer sterk..
    Mij ook
    - "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
    pi_52283223
    quote:
    Op zaterdag 11 augustus 2007 12:59 schreef GambinoT het volgende:
    Ik ga al 8 jaar op vakantie maar hier heb ik nog nooit van gehoord, heeft iemand ervaring mee hoe dat in zn werking gaat?
    Ja eh, zelfs vliegmaatschappijen gaan met hun tijd mee hè.
    pi_52283296
    quote:
    Op zaterdag 11 augustus 2007 13:58 schreef Nembrionic het volgende:
    [..]
    Nou dan
    Dan kun je wel ophouden met typen
    Ik had het misschien iets duidelijker moeten formuleren: dat is me in de VS nog nooit gebeurd; over Canada kan ik niks zeggen, want daar ben ik nog nooit geweest.
    quote:
    Je boardingpass die je krijgt is slechts één kant op. Als je het land weer verlaat haal je weer je nieuwe boardingpasses op aan de hand van je e-ticket.

    En je e-ticket is geen "officieel" document maar daar gaat het ze helemaal niet om. Ze kunnen dan gewoon zien dat je geplanned hebt om het land weer te verlaten en niet als en parasiet van de maatschappij gaat zuigen. Iemand die dat van plan is heeft dat nl gewoon niet bij zich

    Daarbij vragen ze dan wanneer je teruggaat e.d. Dan kijken ze dat na op dat papiertje. Gewoon kleine checks die ze uitvoeren.
    Waarschijnlijk zie ik er zo betrouwbaar uit, dat ze me gewoon geloven zonder papieren.
    pi_52283427
    quote:
    Op zaterdag 11 augustus 2007 13:54 schreef Bill_E het volgende:

    [..]

    dat lijkt me dan weer sterk..
    Niet via de mail, gewoon van de site van KLM. Trans-Atlantische vlucht.

    Zó doen we dat.
      zaterdag 11 augustus 2007 @ 14:48:16 #83
    13347 Nembrionic
    AKQ Fundamentalist
    pi_52284097
    quote:
    Op zaterdag 11 augustus 2007 14:12 schreef nerd4sale het volgende:

    [..]

    Ik had het misschien iets duidelijker moeten formuleren: dat is me in de VS nog nooit gebeurd; over Canada kan ik niks zeggen, want daar ben ik nog nooit geweest.
    [..]

    Waarschijnlijk zie ik er zo betrouwbaar uit, dat ze me gewoon geloven zonder papieren.
    Reis je alleen?
    - "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
    pi_52286015
    Duidelijk!
    Noot noot.
    pi_52288462
    quote:
    Op zaterdag 11 augustus 2007 13:51 schreef Nembrionic het volgende:

    [..]

    Dat is eigenlijk bij iedere maatschappij zo. Maar bij de douane van het land waar je heengaat willen ze nog wel eens vragen om je e-ticket. In de VS en Canada bijvoorbeeld. Dus dan moet je dat wel bij je hebben.
    Bij inchecken op Schiphol bij de selfservice automaten krijg je automatische een bonnetje uit de automaat als je naar de VS reist, om te laten zien aan de immigration aldaar, zodat ze weten dat je ook het land weer van plan bent te verlaten.
    Overigens moet je in de selfservice automaat ook meteen het adres opgeven waar je gaat overnachten in de VS.
    pi_52288624
    quote:
    Op zaterdag 11 augustus 2007 12:32 schreef Pr0-n00b het volgende:

    [..]

    hmm ok, bedankt voor de info, zal daarmee wel ff verder zoeken
    Ik raad overigens China Airlines gaan, die hebben een tussenstop in Bangkok en Taipei voordat je verder vliegt naar Sydney, en je mag in totaal 4 stopovers maken.
    Dus je zou op de heenweg Amsterdam - Bangkok (stopover) - Hong Kong (stopover) - Taipei (stopover) - Sydney en op de terugweg nog Sydney - Taipei - Bangkok (stopover) - Amsterdam kunnen doen.
    Het grootste voordeel van China Airlines dat er geen (of hele lage) wijzigingskosten zjin, waardoor je heel flexibel je reis kunt plannen! (Dus je kan je vastegelegde data na vertrek wijzigen, naar gelang er plaats in het vliegtuig in jouw tariefklasse is, zeker als je een tijdje weg gaat is dat heel handig!

    Let op, je kan volgens mij in Nederland niet de stopover in Hong Kong regelen, want dan zou het niet toegestaan zijn volgens het reisburo, in Thailand kon ik dit prima aanpassen, en ook op de terugweg hebben ze mij in plaats van 14 uur laten wachten in Taipei direct doorgestuurd naar Bangkok via Hong Kong (Maar dat kan alleen als er plaats is).
    RTFM
    Zo niet? Dan toch!
    Nawie, just Nawie!
    TWENTE KAMPIOEN.
      zaterdag 11 augustus 2007 @ 18:56:19 #87
    13347 Nembrionic
    AKQ Fundamentalist
    pi_52288655
    quote:
    Op zaterdag 11 augustus 2007 18:47 schreef DutchTrain het volgende:

    [..]

    Bij inchecken op Schiphol bij de selfservice automaten krijg je automatische een bonnetje uit de automaat als je naar de VS reist, om te laten zien aan de immigration aldaar, zodat ze weten dat je ook het land weer van plan bent te verlaten.
    Overigens moet je in de selfservice automaat ook meteen het adres opgeven waar je gaat overnachten in de VS.
    Precies.
    - "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
    pi_52310652
    Even een simpel vraagje. Hoe zit het met je boarding pass als je een e-ticket hebt? Normaal gesproken heb je van die 'self-service' check-ins' waar je de boarding pass krijgt.

    Maar wat nou als er op de terugweg geen self-service check in is? Waar krijg je dan je boarding pass? Bij het inchecken van je koffers? Of moet je naar de balie van je vliegmaatschappij toe?
      zondag 12 augustus 2007 @ 20:02:45 #89
    156145 Lucifer_Doosje
    Licht ontvlambaar
    pi_52311057
    Je kunt gewoon naar de incheckbalie lopen en daar inchecken. Ze bekijken je reserveringsnummer en je paspoort. Daarna lever je je koffers in en krijg je je boardingpass. Maar de meeste luchthavens hebben inmiddels van die self service machines staan die je boardingpass uitprint. Je koffers breng je daarna naar zo'n drop off punt.
    Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
    lucifer FTW!!!!
    pi_52311772
    quote:
    Op zondag 12 augustus 2007 20:02 schreef Lucifer_Doosje het volgende:
    Je kunt gewoon naar de incheckbalie lopen en daar inchecken. Ze bekijken je reserveringsnummer en je paspoort. Daarna lever je je koffers in en krijg je je boardingpass. Maar de meeste luchthavens hebben inmiddels van die self service machines staan die je boardingpass uitprint. Je koffers breng je daarna naar zo'n drop off punt.
    Dank je Ik vlieg terug via Washington Dulles... geen idee of ik daar kan self-servicen... Ze hebben wel iets als 'curbside self check' of zo... Misschien is dat hetzelfde?
    pi_52312087
    quote:
    Op zondag 12 augustus 2007 20:32 schreef ScienceFriction het volgende:

    [..]

    Dank je Ik vlieg terug via Washington Dulles... geen idee of ik daar kan self-servicen... Ze hebben wel iets als 'curbside self check' of zo... Misschien is dat hetzelfde?
    Ja, kan (en moet) daar zelf inchecken. Je hebt daar ofwel een creditcard of een frequent-flyer card (en natuurlijk je 'machine-readable' paspoort) voor nodig. Als je die niet hebt, dan zul je een tijdje in de rij moeten staan, wat je overigens voor die self serice automaten in de VS toch ook al staat, omdat ze best ingewikkeld zijn daar (creditcard rechts door gleuf, paspoort door bovenste gleuf, eventueel nog vingerafdruk en webcam foto en nog een hele zooi gegevens invoeren en vragen beantwoorden)

    Probeer op de site van de luchtvaartmaatschappij anders alvast voor de terugweg in te checken en zelf je boardingpass te printen. Dat kan bij de meeste Amerikaanse maatschappijen een 24 - 40 uur van te voren. Kun je ook zelf je plaats uitzoeken en boardingcard printen.
    pi_52313819
    Thanks DT... Ik heb gelukkig een CC en een machine readable paspoort ... nou ja, er zal vast wel iemand zijn die me daar kan helpen, mocht het nodig zijn.
    pi_52313928
    Ik had vanuit mn hotel gewoon 24 uur van te voren online ingechekt en de boardingpassen uitgeprint. Ging perfect. Hoefde op het vliegveld alleen maar koffers af te geven. Lijkt me idealer dan ter plekke nog moeten uitzoeken hoe zo'n apparaat werkt of in de rij staan bij de desk van je vliegmaatschappij.
    pi_52321014
    quote:
    Op zondag 12 augustus 2007 21:48 schreef Palomar het volgende:
    Ik had vanuit mn hotel gewoon 24 uur van te voren online ingechekt en de boardingpassen uitgeprint.
    Neem jij je printer dan mee op vakantie ?
      Moderator maandag 13 augustus 2007 @ 10:20:14 #95
    45833 crew  Fogel
    pi_52323203
    quote:
    Op maandag 13 augustus 2007 05:01 schreef jaco het volgende:

    [..]

    Neem jij je printer dan mee op vakantie ?
    De meeste hotels hebben gewoon een PC met internet en een printer staan die vrij gebruikt mag worden...
    I'm surrounded by morons!
    TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
    TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
    TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
    pi_52435859
    Sorry dat ik even Ontopic ga

    Iemand ervaring met LTU van Dusseldorf naar JFK New York? Ze zijn namelijk redelijk goedkoop maar ik ben zelf wel bijna 2 meter groot, dus wil graag mijn benen aardig kwijt kunnen als ik een tijdje moet zitten.

    Hetzelfde geldt eigelijk voor ervaringen met Avianca van datzelfde JFK via Bogota naar Sao Paulo.

    Ik weet het, het klinkt een beetje als een omweg, maar het scheelde me 100 euro om het op deze manier te doen. Dus als iemand een goedkoper alternatief heeft om in Sao Paulo of Rio te komen hoor ik dat ook graag

    Ach en zo kan ik nog even NYC erbij plakken.
    "Wir schnapsen zusammen, und keiner ist allein!"
    pi_52451574
    Toen ik laatst van Bogota naar Parijs vloog, maakten we vanwege een brandstof tekort een tussenlanding in Brest. komt dit veel voor? Ik vond het namelijk maar dubieus.
    Life sucks
    pi_52451685
    quote:
    Op vrijdag 17 augustus 2007 15:03 schreef mr.marcus het volgende:
    Toen ik laatst van Bogota naar Parijs vloog, maakten we vanwege een brandstof tekort een tussenlanding in Brest. komt dit veel voor? Ik vond het namelijk maar dubieus.
    Komt wel eens voor bij sterke tegenwind. Er moet altijd nog een bepaalde hoeveelheid brandstof bij het landen aanwezig zijn om eventueel een doorstart te kunnen maken als er problemen zijn op de landingsbaan.

    Zeker bij zo'n grote en drukke luchthaven als Parijs is dat natuurlijk van belang. Het is alleen maar om 110% zeker te zjin van de veiligheid.
      vrijdag 17 augustus 2007 @ 19:20:56 #99
    64459 ozzietukker
    no worries mate
    pi_52458557
    quote:
    Op vrijdag 17 augustus 2007 15:07 schreef DutchTrain het volgende:

    [..]

    Komt wel eens voor bij sterke tegenwind. Er moet altijd nog een bepaalde hoeveelheid brandstof bij het landen aanwezig zijn om eventueel een doorstart te kunnen maken als er problemen zijn op de landingsbaan.

    Zeker bij zo'n grote en drukke luchthaven als Parijs is dat natuurlijk van belang. Het is alleen maar om 110% zeker te zjin van de veiligheid.
    Sterker nog, naast dat ze voldoende brandstof moeten hebben om een doorstart te maken moeten ze ook de mogelijkheid hebben om de uitwijkluchthaven (welke altijd voor de vlucht wordt bepaald) te bereiken en deze veilig aan te vliegen. Indien in NL Schiphol niet kan worden aangedaan zal in de regel Eindhoven of een Duitse luchthaven worden gebruikt als uitwijkmogelijkheid, hoewel dit uiteraard niet heel vaak voorkomt.
    RTFM
    Zo niet? Dan toch!
    Nawie, just Nawie!
    TWENTE KAMPIOEN.
      zaterdag 8 september 2007 @ 17:37:09 #100
    156145 Lucifer_Doosje
    Licht ontvlambaar
    pi_53032434
    Even een vraagje: Binnenkort vlieg ik naar de USA en ik het is me tijdens andere vluchten al opgevallen dat voor het boarden van de vluchten naar de USA de passagiers eerst door mensen van security geinterviewd worden. Mijn vraag is nu; wat moet ik me bij die vragen voorstellen? Wat willen ze precies van je weten? enz.
    Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
    lucifer FTW!!!!
      zaterdag 8 september 2007 @ 17:52:23 #101
    64459 ozzietukker
    no worries mate
    pi_53032747
    quote:
    Op zaterdag 8 september 2007 17:37 schreef Lucifer_Doosje het volgende:
    Even een vraagje: Binnenkort vlieg ik naar de USA en ik het is me tijdens andere vluchten al opgevallen dat voor het boarden van de vluchten naar de USA de passagiers eerst door mensen van security geinterviewd worden. Mijn vraag is nu; wat moet ik me bij die vragen voorstellen? Wat willen ze precies van je weten? enz.
    Maak je daar nou maar vooral niet teveel zorgen over, zorg in ieder geval dat je de vragen, zoals reisdoel, eventuele hotelboekingen, of je bekenden daar hebt, hoe je geboekt hebt, naar waarheid antwoord zodat ze geen reden hebben om verder te gaan graven.

    Overigens, die zogenaamde G4S ondervragers zijn niet echt het type interviewer als de EL AL security, ik heb mij de laatste keer in een rol gedragen, compleet met zweethanden, gaf ontwijkende en verschillende antwoorden op dezelfde soort vragen, maar ik kreeg geen verdere vragen.
    RTFM
    Zo niet? Dan toch!
    Nawie, just Nawie!
    TWENTE KAMPIOEN.
    pi_53032782
    quote:
    Op zaterdag 8 september 2007 17:37 schreef Lucifer_Doosje het volgende:
    Even een vraagje: Binnenkort vlieg ik naar de USA en ik het is me tijdens andere vluchten al opgevallen dat voor het boarden van de vluchten naar de USA de passagiers eerst door mensen van security geinterviewd worden. Mijn vraag is nu; wat moet ik me bij die vragen voorstellen? Wat willen ze precies van je weten? enz.
    Vragen als:
    - heb je gevaarlijke stoffen bij je
    - ben je vaker in de VS geweest
    - heb je zelf je koffer ingepakt
    - heb je je bagage onbeheerd achtergelaten op de luchthaven
    - heb je een pakketje aangenomen van iemand anders om mee te nemen
    - ben je da afgelopen dagen op een boerderij geweest
    - wat ga je doen in de VS
    - waar verblijf je in de VS
    - wat is je het adres van je hotel in de VS
    - ken inwoners van de VS
    - heb je vloeistoffen bij je
    - heb je organische producten bij je (fruit, melk, kaas)
      zaterdag 8 september 2007 @ 18:57:02 #103
    156145 Lucifer_Doosje
    Licht ontvlambaar
    pi_53034161
    Stelt allemaal niks voor dus. Thanks
    Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
    lucifer FTW!!!!
    pi_53034416
    Vond het ook wel meevallen. Werd gewoon gedaan door een vriendelijke Nederlandse dame. Ze vroeg bij ons vooral of we elektrische apparaten bij ons hadden en welke. Ik was toen helemaal vergeten om mn laptop te vermelden (grootste apparaat ), maar ze controleerden dat verder helemaal niet (deed laptop wel los door de scanner).

    Ik vond die Amerikaanse douane-mensen veel erger. Super onvriendelijk. Bij aankomst moest iedereen in rijen staan en als je iets naast de rij stond begon zo'n strenge negerin te dreigen dat ze je eruit zou pakken ter controle als je het weer deed. Eenmaal bij de douanier die ook die standaardvragen stelde moest ik met een bewaker oid meelopen (zonder te zeggen waarom, mn broertje waarmee ik reisde hoeft niet mee). Ik werd daar alleen in een lift gestopt en toen deed ie de deur dicht :S Toen kwam ik in een andere ruimte waar meer mensen zaten. Daar stond weer een onvriendelijke negerin je af te snauwen dat je naar haar moest luisteren. Bij een andere balie werd mn paspoort nog es gecontroleerd en toen mocht ik weg. Reden voor deze extra check gaven ze niet ("just a double check"). Later kwamen we een andere Nederlander tegen die er ook uit was gepikt en we gooiden het er maar op dat ze het deden omdat we een nieuw paspoort hadden. Maarja, vond het toch vrij bizar... Dacht in het begin even dat ze drugs in mn bagage hadden gevonden oid Maar het zijn gewoon paranoia figuren daar in de VS.

    Wil je verder niet bang maken ofzo

    [ Bericht 4% gewijzigd door Palomar op 08-09-2007 19:18:17 ]
    pi_53039347
    quote:
    Op zaterdag 8 september 2007 17:37 schreef Lucifer_Doosje het volgende:
    Even een vraagje: Binnenkort vlieg ik naar de USA en ik het is me tijdens andere vluchten al opgevallen dat voor het boarden van de vluchten naar de USA de passagiers eerst door mensen van security geinterviewd worden.
    Het zijn overigens alleen vluchten uitgevoerd door Amerikaanse maatschappijen waar dit geldt. Vlieg je met de KLM naar de USA dan is er geen interview.
    pi_53040176
    quote:
    Op zaterdag 8 september 2007 22:23 schreef TGV2 het volgende:

    [..]

    Het zijn overigens alleen vluchten uitgevoerd door Amerikaanse maatschappijen waar dit geldt. Vlieg je met de KLM naar de USA dan is er geen interview.
    Je krijgt bij KLM echter wel dezelfde vragen, maar dan bij het inchecken. Je moet dan ook je adres in de VS opgeven. Houdt dat dus altijd bij de hand als je gaat inchecken, want dat zul je moeten invoeren op de self-service check-in zuil om j e boardingcard te kunnen krijgen.
    pi_53054336
    quote:
    Op zaterdag 8 september 2007 22:57 schreef DutchTrain het volgende:

    [..]

    Je krijgt bij KLM echter wel dezelfde vragen, maar dan bij het inchecken. Je moet dan ook je adres in de VS opgeven. Houdt dat dus altijd bij de hand als je gaat inchecken, want dat zul je moeten invoeren op de self-service check-in zuil om j e boardingcard te kunnen krijgen.
    Een aantal vragen kunnen hetzelfde zijn, de interviews bij de gate gaan echter een stukje verder.
      zondag 9 september 2007 @ 19:59:12 #108
    64459 ozzietukker
    no worries mate
    pi_53056348
    quote:
    Op zondag 9 september 2007 18:31 schreef TGV2 het volgende:

    [..]

    Een aantal vragen kunnen hetzelfde zijn, de interviews bij de gate gaan echter een stukje verder.
    Ze gaan wellicht een stukje verder, al zijn ze echt niet op het nivo van EL AL security... Dus eigenlijk schieten de US maatschappijen er niets mee op omdat het wordt uitgevoerd door medewerkers van o.a. G4S. Je hebt voor deze job in principe wel HBO nodig, maar ik vond de kwaliteit ronduit bedroevend, zeker in vergelijking met EL AL. G4S heeft ook geen binding en wordt gewoon ingehuurd, als je daarover nadenkt begrijp je dat er niet dezelfde belangen spelen!

    Dus aan de vraagsteller, maak je niet druk, beantwoord de redelijk normale vragen gewoon en je mag gewoon door de 'veiligheidscontrole' naar de gate.
    RTFM
    Zo niet? Dan toch!
    Nawie, just Nawie!
    TWENTE KAMPIOEN.
      zondag 9 september 2007 @ 21:44:14 #109
    156145 Lucifer_Doosje
    Licht ontvlambaar
    pi_53059390
    Nogmaals bedankt
    Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
    lucifer FTW!!!!
    pi_53070907
    Ik ben vorig jaar ook geïnterviewd bij de gate op Schiphol.
    Door een dame in burger met een kladblok. Ik werd best pissig, wat heeft zij nu te maken met mijn reisdoel en dergelijke?
    Waarop zij kribbig zei dat ze van de beveiliging was. Fijn mevrouw, wilt u zich in het vervolg dan wel identificeren vóórdat u aan uw lijstje begint?
    De vragen stellen verder weinig voor trouwens.
    Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
    Dan heb je safe = condoom
    Double dutch = condoom en pil
    quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
    pi_53073573
    Beetje rare vraag maar weet iemand of de telefoon bij qantas wordt opgenomen door een Nederlander of een Australier? Niet dat mijn engels zo dramatisch is maar wil me daar eventueel wel een beetje op instellen en ik vroeg me af hoe dat dan zit met de gesprekskosten ....

    Lijkt mij dat het gewoon in Nederland zit en dus gewoon Nederlands is maar toch
    Veiligheid voor je vrijheid, vrijheid voor veiligheid.
    pi_53073757
    quote:
    Op maandag 10 september 2007 14:44 schreef Pr0-n00b het volgende:
    Beetje rare vraag maar weet iemand of de telefoon bij qantas wordt opgenomen door een Nederlander of een Australier? Niet dat mijn engels zo dramatisch is maar wil me daar eventueel wel een beetje op instellen en ik vroeg me af hoe dat dan zit met de gesprekskosten ....

    Lijkt mij dat het gewoon in Nederland zit en dus gewoon Nederlands is maar toch
    Als het in Nederland zit, zouden er best wel Nederlanders kunnen werken. Maar kijk niet gek op als ze alleen Engels spreken, kun je gelijk oefenen
    Honey ! Take me drunk, i am home !
    pi_53076828
    Ik kan geen Nederlands telefoonnummer van BA vinden. Ik moet óf naar the UK of naar Duitsland bellen. Of de medewerker Nederlands of Engels spreekt boeit me niet, maar de gesprekskosten wel. Weet iemand toevallig of BA een klantenservice in NL heeft?
    Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
    Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
    pi_53076897
    2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
    pi_53076977
    quote:
    Daar was ik al eens geweest maar ik werd misleid door dat adres in Duitsland. Het nummer is vreemd genoeg wel 0031. Wat bedoelen ze met die service fee?
    Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
    Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
    pi_53077022
    quote:
    Op maandag 10 september 2007 18:06 schreef Casparovvv het volgende:

    [..]

    Daar was ik al eens geweest maar ik werd misleid door dat adres in Duitsland. Het nummer is vreemd genoeg wel 0031. Wat bedoelen ze met die service fee?
    telnummer is idd gewoon Amsterdams, postadres in Bremen, geen idee hoe dat zit

    Service fee betekent dat als je telefonisch een ticket boekt je 40 euro betaalt, via internet 6
    2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
    pi_53077204
    I see. Bedankt.
    Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
    Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
    pi_53088610
    quote:
    Op zaterdag 8 september 2007 17:37 schreef Lucifer_Doosje het volgende:
    Even een vraagje: Binnenkort vlieg ik naar de USA en ik het is me tijdens andere vluchten al opgevallen dat voor het boarden van de vluchten naar de USA de passagiers eerst door mensen van security geinterviewd worden. Mijn vraag is nu; wat moet ik me bij die vragen voorstellen? Wat willen ze precies van je weten? enz.
    Is dat zo? Ik ga eind deze maand naar Philadelphia, wat mij bekend is dat je 2 formulieren moet invullen in het vliegtuig (dus pen meenemen) en dat ze je misschien een paar vragen stellen over je verblijf in Amerika, maar een interview???
    Women fart just as much as men. It's just that most men take more pride in it than most women.
    FART FAQ:
    http://www.heptune.com/farts.html
    pi_53088761
    Lees de posts hierboven.
    Wat ze vragen is waar je naartoe gaat en waarom (stad-vakantie), op welk adres je verblijft (gewoon adres voor de eerste nacht doorgeven, je hoort er verder niks meer van), of je weet van de verscherpte bepalingen (ja) en nog meer van die dingetjes. Tenminste, dat was een jaar geleden zo. Ik verwacht niet dat het nu anders is en je hoeft er ook geen huiswerk voor te doen. Interview is een groot woord, vergelijk het met een enqueteur die je op straat (en in dit geval: de gate) staande houdt en je 5 minuutjes lastig valt.
    Niet te druk om maken dus (of je moet echt iets op je kerfstok hebben!)

    En die formulieren stelt ook niks voor. Ik meen dat je persoonlijke gegevens en vluchtnummer moet invullen en of je zuivel oid importeert. Ik had de laatste keer kaasjes bij me (vacuum verpakt en geen roomkaas of schimmelkaas, dan mag het). Dat keurig ingevuld, de meeste douaniers keurden het formulier nog geen blik waardig en degenen die dat wel deden vroegen nooit of ze mijn bagage mochten doorzoeken.
    Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
    Dan heb je safe = condoom
    Double dutch = condoom en pil
    quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
    pi_53092630
    quote:
    Op dinsdag 11 september 2007 07:50 schreef Votz het volgende:

    [..]

    Is dat zo? Ik ga eind deze maand naar Philadelphia, wat mij bekend is dat je 2 formulieren moet invullen in het vliegtuig (dus pen meenemen) en dat ze je misschien een paar vragen stellen over je verblijf in Amerika, maar een interview???
    De 2 formulieren (een blauwe en meestal een groene) moet je sowieso invullen. Is altijd zo geweest. Het 'interview' ziet er steeds weer anders uit.

    Ik vlieg vaak naar de VS. In de jaren na 2001 werden inderdaad consequent interviews afgenomen met alle reizigers. Een security medewerker haalt je uit de rij bij de gate en neemt je mee naar een tafeltje waar een reeks vragen wordt gesteld, zoals hierboven beschreven. De vragen zijn steeds een beetje anders. Vervolgens mag je door naar de bagage check.

    Vorig jaar merkte ik echter dat het anders werd aangepakt. Vlak voor de bagage check van de gate staat een man die je paspoort doorbladert en 1 of 2 vragen stelt. Mij werd altijd om m'n aanvullende visa papieren gevraagd.

    In mei en juli vloog ik naar New York en werd me helemaal niets gevraagd, behalve het tonen van mijn paspoort. Wel moest ik inderdaad een aantal vragen bij de zelf-service checkin beantwoorden voordat ik m'n boarding pass kreeg.

    Terwijl ik naar mijn gate liep, zag ik echter wel andere gates waar de interviews werden afgenomen op de oude manier. Het zou dus kunnen dat ze het steeksproefgewijs strenger doen. Het kan ook dat het per maatschappij anders is geregeld.

    De interviews zijn niets om je druk over te maken. Gewoon kort en zakelijk de vragen naar waarheid beantwoorden. Maak er geen ingewikkelde verhalen van, ga geen wedervragen stellen en toon geen irritaties. Het is 5 minuten maximaal.
    pi_53123816
    Ik heb een paar kilo'tjes teveel bij BA. Doen ze daar doorgaans moeilijk over?

    Helpt 't als je vertelt dat je een jaar weg gaat?
    Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
    Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
      woensdag 12 september 2007 @ 16:17:27 #122
    13347 Nembrionic
    AKQ Fundamentalist
    pi_53123999
    quote:
    Op woensdag 12 september 2007 16:10 schreef Casparovvv het volgende:
    Ik heb een paar kilo'tjes teveel bij BA. Doen ze daar doorgaans moeilijk over?

    Helpt 't als je vertelt dat je een jaar weg gaat?
    Nee. Althans..wat is "een paar?"

    Nee
    - "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
      woensdag 12 september 2007 @ 16:21:01 #123
    13347 Nembrionic
    AKQ Fundamentalist
    pi_53124106
    Die interviewtjes stellen inderdaad geen bal voor.

    Selectie uit de standaardvragen:

    -wat kom je doen? (Dus vakantie of zakelijk)
    -hoe lang blijf je?
    -reis je alleen?
    -wat doe je voor werk?
    -wat is de route die je volgt?
    -welk hotel slaap je?
    -wie ken je in dit land?
    -heb je geld bij je? credit cards?
    - "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
    pi_53124274
    quote:
    Op woensdag 12 september 2007 16:17 schreef Nembrionic het volgende:

    [..]

    Nee. Althans..wat is "een paar?"

    Nee
    25-27 ipv 23 kilo?
    Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
    Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
    pi_53124514
    quote:
    Op woensdag 12 september 2007 16:29 schreef Casparovvv het volgende:

    [..]

    25-27 ipv 23 kilo?
    Anders prop je toch 3 kilo in je handbagage ?
    Honey ! Take me drunk, i am home !
      woensdag 12 september 2007 @ 16:49:26 #126
    13347 Nembrionic
    AKQ Fundamentalist
    pi_53124722
    quote:
    Op woensdag 12 september 2007 16:29 schreef Casparovvv het volgende:

    [..]

    25-27 ipv 23 kilo?
    Dat kan lastig worden. 4 kilo overgewicht is wel veel.

    Het kan zijn dat ze kijken of het vliegtuig vol zit of niet. Dan heb je wellicht nog kans op een beetje respijt.
    Maar ik zou inderdaad zoveel mogelijk in je handbagage stoppen dan. En dat kun je dan op het vliegveld bij aankomst er weer in proppen.
    - "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
    pi_53125210
    quote:
    Op woensdag 12 september 2007 16:41 schreef LangeTabbetje het volgende:

    [..]

    Anders prop je toch 3 kilo in je handbagage ?
    Waar al een spiegelreflex met lenzen, een portable harddisc en een zooi losse dingen in zit Maar goed, zal het een beetje beperken.
    Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
    Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
    pi_53125390
    Oh Op de weegschaal van de buurvrouw weeg ik 7 kg minder. Probleem opgelost.
    Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
    Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
      Moderator woensdag 12 september 2007 @ 18:31:27 #129
    45833 crew  Fogel
    pi_53127112
    Tot 5 kilo teveel heb ik nog nooit extra voor moeten betalen (let wel, biij de SAS en KLM).

    23 kilo doet me aan een trip naar de VS denken, meestal mag je dan 2 koffers van ieder 23kg meenemen, kijk even of dat op jou van toepassing is.

    Vrouwen en weegschalen.... niet vertrouwen
    I'm surrounded by morons!
    TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
    TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
    TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
    pi_53127515
    quote:
    Op woensdag 12 september 2007 18:31 schreef Fogel het volgende:
    Tot 5 kilo teveel heb ik nog nooit extra voor moeten betalen (let wel, biij de SAS en KLM).

    23 kilo doet me aan een trip naar de VS denken, meestal mag je dan 2 koffers van ieder 23kg meenemen, kijk even of dat op jou van toepassing is.

    Vrouwen en weegschalen.... niet vertrouwen
    Ja, bij BA is het inderdaad zo dat je op vluchten naar de VS 2 koffers mee mag nemen. Op de andere intercontinentale vluchten maar 1. Wat daar de reden van is weet ik niet.
    Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
    Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
      woensdag 12 september 2007 @ 19:59:09 #131
    64459 ozzietukker
    no worries mate
    pi_53129591
    quote:
    Op woensdag 12 september 2007 18:31 schreef Fogel het volgende:
    Tot 5 kilo teveel heb ik nog nooit extra voor moeten betalen (let wel, biij de SAS en KLM).

    23 kilo doet me aan een trip naar de VS denken, meestal mag je dan 2 koffers van ieder 23kg meenemen, kijk even of dat op jou van toepassing is.

    Vrouwen en weegschalen.... niet vertrouwen
    Nou met KLM kwam ik op 21,5 kilo in 2 tassen, 1 kilo overgewicht. Dat was voor 2 kilo bijbetalen aldus incheckmuts. Vervolgens pakte ik de tas van 7 kilo van de band en deze ging toen mee als handbagage, Incheckmuts was het hier niet mee eens, (Ik had geen verdere bagage), en heeft verschillende managers erbij gehaald, maar uiteraard kon ik zonder kosten gewoon aan boord, want 7 kg handbagage is toegestaan.

    Overigens, de kans dat als ik zelf vlieg dat gewicht haal is nihil. Ik vlieg tegenwoordig in het kader travel light, bij voorkeur 5 kg, want in het land van bestemming hebben ze ook winkels! Echt waar! Alleen terug, zeker als ik wat dingen mee MOET nemen zit ik aan 15 kilo. Maar meer niet, want ik moet het zelf meezeulen, en daar pas ik voor!
    RTFM
    Zo niet? Dan toch!
    Nawie, just Nawie!
    TWENTE KAMPIOEN.
    pi_53133325
    quote:
    Op woensdag 12 september 2007 19:59 schreef ozzietukker het volgende:


    Overigens, de kans dat als ik zelf vlieg dat gewicht haal is nihil. Ik vlieg tegenwoordig in het kader travel light, bij voorkeur 5 kg, want in het land van bestemming hebben ze ook winkels!
    Als het land van bestemming Zimbabwe heet heb je weinig keus, dan moet je wel veel zooi meenemen.
    Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
    Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
    pi_53274816
    Wou zonet eindelijk mijn ticket boeken naar australie via quantas, alleen is het me nog steeds niet duidelijk of er nou ook een retour zit inbegrepen in het ticket dat ik wou boeken. Er was namelijk een lijst met 5 mogelijke data's/tijd waarvan er 2 617 pond waren en 3 1100 pond, ook hoefde ik nergens een retour datum op te geven. (ben tot stap 4 gegaan van de 7)

    Lijkt mij dat een ticket naar australie automatisch ook gewoon een retour is maar wou het toch ff zeker weten, iemand die dit weet? (weet dat ik ook kan bellen maar hun kantoor is op dit moment dicht, 5 uur geweest )
    Veiligheid voor je vrijheid, vrijheid voor veiligheid.
    pi_53278990
    quote:
    Op dinsdag 18 september 2007 17:30 schreef Pr0-n00b het volgende:
    Wou zonet eindelijk mijn ticket boeken naar australie via quantas, alleen is het me nog steeds niet duidelijk of er nou ook een retour zit inbegrepen in het ticket dat ik wou boeken. Er was namelijk een lijst met 5 mogelijke data's/tijd waarvan er 2 617 pond waren en 3 1100 pond, ook hoefde ik nergens een retour datum op te geven. (ben tot stap 4 gegaan van de 7)

    Lijkt mij dat een ticket naar australie automatisch ook gewoon een retour is maar wou het toch ff zeker weten, iemand die dit weet? (weet dat ik ook kan bellen maar hun kantoor is op dit moment dicht, 5 uur geweest )
    Hoe denk je dat maatschappijen weten wanneer jij wil terugvliegen? Lijkt me toch echt dat zij dat niet voor jou gaan verzinnen! Moet je echt zelf invoeren en da's meestal één van de eerste stappen.

    Dus als je nu nog niet beide reisdata kon zien, toch even kijken bij stap 1 of je niet per ongeluk de optie enkele reis hebt openstaan, anders een stapje of 2 verder proberen, en mocht dat niet werken dan eerst de maatschappij bellen voor je iets gaat boeken. Per ongeluk een enkele reis boeken is gauw genoeg gebeurd en dan ben je het sjaakje als je daar aankomt.
    Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
    Dan heb je safe = condoom
    Double dutch = condoom en pil
    quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
    pi_53289585
    quote:
    Op dinsdag 18 september 2007 19:46 schreef Cat22 het volgende:

    [..]

    Hoe denk je dat maatschappijen weten wanneer jij wil terugvliegen? Lijkt me toch echt dat zij dat niet voor jou gaan verzinnen! Moet je echt zelf invoeren en da's meestal één van de eerste stappen.

    Dus als je nu nog niet beide reisdata kon zien, toch even kijken bij stap 1 of je niet per ongeluk de optie enkele reis hebt openstaan, anders een stapje of 2 verder proberen, en mocht dat niet werken dan eerst de maatschappij bellen voor je iets gaat boeken. Per ongeluk een enkele reis boeken is gauw genoeg gebeurd en dan ben je het sjaakje als je daar aankomt.
    Open ticket bijvoorbeeld? Was dus al van plan om eerst ff te gaan bellen maar dacht als iemand het bij fok toevallig weet hoeft dat ook niet meer, maar blijkbaar moet iedereen weer ff bashen als ze geen antwoord hebben.
    Veiligheid voor je vrijheid, vrijheid voor veiligheid.
    pi_53292876
    Hoezo bashen?
    Als jij nou had aangegeven dat je een open ticket had geboekt, hadden wij gerichter advies kunnen geven. Als je je vraag niet duidelijk stelt met alle info erbij, dan kun je dit soort reacties verwachten.

    Enne...graag gedaan hoor.
    Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
    Dan heb je safe = condoom
    Double dutch = condoom en pil
    quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
    pi_53298555
    Idd, als je de moeite zelf niet eens even doet en dan met zo'n vraag komt vraag ik me af of je wel in staat bent alleen te vliegen. Dadelijk stap je nog in 't verkeerde vliegtuig

    Tuurlijk moet je een retourdatum opgeven. En als je dat niet ziet ga je terug naar de beginpagina en probeer je het opnieuw. En als je een open ticket wil dan staat er ook duidelijk uitgelegd hoe je dat kan boeken.

    Luie mensen hoef je niet te helpen. Die helpen zichzelf maar.
    pi_53303541
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 09:41 schreef Cat22 het volgende:
    Hoezo bashen?
    Als jij nou had aangegeven dat je een open ticket had geboekt, hadden wij gerichter advies kunnen geven. Als je je vraag niet duidelijk stelt met alle info erbij, dan kun je dit soort reacties verwachten.

    Enne...graag gedaan hoor.
    Ik had het over die 2 reacties voor jou en ik HEB geen open ticket geboekt. Dat is dus het probleem, heb nog nooit eerdereen ticket geboekt (via internet) dusja als er verder dan geen informatie op die site staat moet ik het toch ERGENS vragen.

    @ laatste reactie, ik ben niet lui want ik heb bijna die hele site doorgespit, maar denk lekker wat je wil denken

    EDIT OT, probleem is dus, als ik een direct ticket boek moet ik wel een retourdatum opgeven maar als ik voor de optie 'multi city' kies vragen ze nergens naar een retour datum, is het dan automatisch een retour of niet (dat is het enige wat ik wil weten ....)

    [ Bericht 13% gewijzigd door Pr0-n00b op 19-09-2007 16:41:54 ]
    Veiligheid voor je vrijheid, vrijheid voor veiligheid.
    pi_53306213
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 16:36 schreef Pr0-n00b het volgende:
    EDIT OT, probleem is dus, als ik een direct ticket boek moet ik wel een retourdatum opgeven maar als ik voor de optie 'multi city' kies vragen ze nergens naar een retour datum, is het dan automatisch een retour of niet (dat is het enige wat ik wil weten ....)
    Als je de optie multi - city aanzet, dan koop je alleen de vluchten die je daar invult. Je vult dan bijvoorbeeld in: Amsterdam - Singapore
    Singapore - Perth
    Syney - Dusseldorf

    Aan het eind krijg je altijd te zien wat je geboekt hebt, maak je daar maar geen zorgen over. Of gebruik een website als www.atp.nl of www.vluchtzoeker.nl . Bij de opties kun je daar ook meerdere steden bevliegen.
    pi_53306254
    En dit topic is bedoeld om vragen te stellen. Als je die niet kunt of wilt beantwoorden of gewoon niets te melden hebt, mag je hier wegblijven.
    pi_53308085
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 18:14 schreef DutchTrain het volgende:

    [..]

    Als je de optie multi - city aanzet, dan koop je alleen de vluchten die je daar invult. Je vult dan bijvoorbeeld in: Amsterdam - Singapore
    Singapore - Perth
    Syney - Dusseldorf

    Aan het eind krijg je altijd te zien wat je geboekt hebt, maak je daar maar geen zorgen over. Of gebruik een website als www.atp.nl of www.vluchtzoeker.nl . Bij de opties kun je daar ook meerdere steden bevliegen.
    ty hier kan ik iig iets mee
    Veiligheid voor je vrijheid, vrijheid voor veiligheid.
    pi_53552837
    Hele vreemde vraag misschien maareh, ik wil een vlucht boeken bij LAN Chile. Nu vragen ze daar om mijn paspoort nummer... Probleem is echter dat mijn paspoort binnenkort verloopt en ik een nieuw moet gaan halen. Blijft dit nummer hetzelfde? en zo nee... is dit een groot probleem?
    "Wir schnapsen zusammen, und keiner ist allein!"
    pi_53564248
    Nummer van je paspoort blijft niet hetzelfde. Als je echt nú wil boeken zou je je oude paspoort natuurlijk terug kunnen vragen als bewijs. Maar anders heb je binnen 5 werkdagen een nieuw paspoort
    pi_53564689
    Ik ga aanstaande zaterdag voor een tweetal weken op "vakantie" naar de VS.
    Nu vlieg ik met United Airline, en heb nog nooit eerder gevlogen, dus dat wordt nog leuk.

    Maargoed, hoe zit het met de controles deze dagen? Wat zijn absoluut producten die je niet mee mag nemen? En dan heb ik het over "normale" bagage, dus geen hand bagage.

    Hoe zit het met dingen zoals deo (Axe), gel (Klein potje), tandpaste (Tube), wat wordt er niet toegestaand? Voor de res gaan er alleen kleren en boekjes mee, dus dat geloof ik wel, maar dit zijn drie dingen waarvan ik zeg "ze zijn wel nodig, maar mag het?".

    Iemand recent met United Airlines gevlogen die mij dit kan vertellen? Of vliegen in het algemeen.
    Gå och dö. Weet je wat jij bent? Een Supportslet.
    pi_53564725
    [Centraal] Vragen over vliegen #3

    Verder, sowieso geen vloeistofverpakkingen van meet dan 100ml per stuk meenemen die alleen in een doorzichtige zak verpakt moeten zijn
    2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
      zaterdag 29 september 2007 @ 12:22:29 #146
    96922 Public_NME
    Come on you Whites!
    pi_53564837
    UA is fijn omdat je channel 9 hebt in het vliegtuig! Erg leuk om te luisteren!!
    The black and white you'll never pass, stick yer blue flag up yer arse!
    'They know on the Continent that European football without the English is like a hot dog without the mustard' Sir Bobby Charlton
    pi_53564939
    De regels hangen niet af van de luchtvaartmaatschappij maar van de landen waarvandaan / waarnaartoe je vliegt. Op de site van schiphol staan alle regels voor Nederland uitgelegd.

    Zie ook => Nieuwe regels handbagage binnen EU

    Houdt er ook rekening mee dat je om in te checken in de VS op het vliegveld een creditcard of frequent flyer card nodig hebt als je gebruik wilt maken van de self-service check-in.

    Lees ook: [Centraal] Vragen over vliegen #3 om meer te weten over de formulieren die je moet invullen en de vragen die je moet beantwoorden voordat je de VS in mag
      zaterdag 29 september 2007 @ 12:30:20 #148
    102856 michiel5
    Loves Miranda
    pi_53564986
    Alle vloeistof enzo in je gewone bagage en niet in je hand bagage, dan heb je volgens mij geen probleem. Oja en niet zeggen dat je een bom bij je hebt
    The sky has changed.... Can you smell the sun?!
      zaterdag 29 september 2007 @ 12:31:36 #149
    138258 LasTeR
    Run for your life.
    pi_53565013
    Niet weigeren je schoenen uit te trekken. Was echt gay. Ik ging naar de VS toe en hoefde ze niet uit te doen maar toen ik naar Nederland ging wel haha.
    Elk huis z’n kruiswoordraadsels
    Iedereen z'n plaats aan tafel
    Maar ik kom wat later, ik kom wat later
      zaterdag 29 september 2007 @ 12:37:26 #150
    79106 mynick
    Wat lach je ??
    pi_53565120
    In je gewone bagage mag je gewoon vloeistoffen, busjes deo e.d. meenemen. Handbagage maximaal verpakkingen van 100ml, in een doorzichtige zak verpakt.

    Verder niet vergeten je e-ticket uit te printen, ze willen bij de douane in de VS nog wel eens nog wel eens zien dat je een retour ticket hebt.

    Het snackpakket van United is ook goed, popcorn, cola en een Mars, je bent in Amerika zodra je het vliegtuig instapt
    Na lang nadenken tot het pakkende signature `Biertje` gekomen
    pi_53565435
    Niet hardop schreeuwen: BOEM
    pi_53566014
    Bedankt! Gewoon inpakken die meuk dus.
    En heeft iemand ook informatie over het Bagage (Max. Gewicht) en Check-in Tijden?
    Ik vlieg van Amsterdam (Schiphol) naar Denver ...

    Ik heb namelijk zo'n leuke informatie pagina met een hoop van dit soort dingen:
    Bagage: informatie niet beschikbaar
    Uiterste check-in tijd: informatie niet beschikbaar

    Of komt dat pas enkele dagen vooraf?
    En hoe zit het met het herbevestigen van je retourvlucht? Kan dit direct wanneer je landt?
    Gå och dö. Weet je wat jij bent? Een Supportslet.
    pi_53566062
    i have a bomb......hehe im only joking hahaha

    ik zou het niet doen
    pi_53566173
    quote:
    Op zaterdag 29 september 2007 13:19 schreef tvvanham2002 het volgende:
    Bedankt! Gewoon inpakken die meuk dus.
    En heeft iemand ook informatie over het Bagage (Max. Gewicht) en Check-in Tijden?
    [/img]
    Is totaal afhankelijk van de airliners voorschriften -> UA dus (DUH)

    Minimaal een uur was het voorheen, tegenwoordig dacht ik 2

    Kijk anders ff op hun site..
    pi_53566266
    Herbevestigen => 48 uur van tevoren, maar het hoeft niet
    Inchecken => minimaal 2 uur, 1 uur van tevoren begint het boarden, 3 is uur aanbevolen als je ook nog koffie wil drinken en niet wil stressen.
    Bagage zal wel iets van 1 stuks per persoon en 20 kilo per persoon zijn, maximaal 32 kilo per koffer.
      zaterdag 29 september 2007 @ 22:23:13 #156
    407 Hik
    La vida es un carnaval
    pi_53577760
    Herbevestigen kan handig zijn als je geen duidelijke contactinfo in het land geregistreerd hebt staan (als je bijuvoorbeeld gaat rondreizen). Mochten er veranderingen zijn in de vertrektijden bij je terugvlucht dan is het dus handig dat je dan zelf even belt. Gelijk herbevestigen bij aankomst is dan ook niet handig.

    Met betrekking tot bagage is alles al genoemd hierboven.
    Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
    pi_53581277
    Voor aanstaande juli 2008 moet ik een klein groepsreisje organiseren naar Bangkok, maar voordat het zover is, is veel organisatie vereist.
    Daarom ben ik me al een klein beetje aan het orienteren op het gebied van luchtvaartmaatschappijen, en over het boeken van tickets. Ik heb me oog laten vallen op de luchtvaart maatschappij Emirates, zij zijn vrij goedkoop en van goede kwaliteit.

    Na de website van Emirates bezocht te hebben bleek dat de vluchten voor aanstaande juli 2008 al geboekt kunnen worden.

    Hebben jullie enig idee welke tijd het beste is om de tickets te boeken?
    Kan ik beter via een nederlandse online travelshop boeken, of is direct beter?
    Hoe zit het dan met evt de verzekering?

    [ Bericht 0% gewijzigd door F04 op 30-09-2007 02:17:03 ]
    pi_53581307
    Je kunt vaak tot een jaar vooruit boeken. Ik doe het zelf vaak via vliegtickets.nl. Werkt op zich wel okay in de meeste gevallen, al zijn er soms wat haperingen.
    I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
    pi_53582458
    Emirates is fijn! goed eten en goede service. Enige nadeel is dat je een indirecte vlucht hebt en op Dubai moet tranferen. Kan je nogal wat uurtjes kosten.
    pi_53583855
    De transfer is geen probleem, wij hebben zelf allemaal besloten om met emirates te vliegen, vanwege de goede service en het uitgebreide video systeem.
    Alles is tot nu toe geregeld, alleen nog de tickets. Daar moet ik voor zorgen.

    Aangezien de vluchten van Emirates vaak snel vol zitten willen we graag wat plekken bemachtigen, alleen we weten niet wanneer het de beste tijd is om de tickets te boeken?

    Kan iemand mij misschien ook vertellen wat voor maaltijden er worden geserveerd in de ecomony?
    Hoe gaat de transver in zijn werk, en kan iemand mij iets vertellen over dat online check in systeem?

    [ Bericht 25% gewijzigd door F04 op 30-09-2007 10:41:11 ]
    pi_53584003
    On-line check in systeem van hun of on-line inchecken over het algemeen?
    I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
    pi_53584125
    je kan via emirates.com 24uur van te voren online inchecken en je zitplaats kiezen dan hoef je bij vertrek alleen je bagage te dumpen en boardingpass in ontvangst nemen

    De maaltijden zijn afhankelijk van de locatie waar je heen vliegt. Vaak 1 "normale" westerse maaltijd en 1 lokaal gerecht waartussen je kan kiezen. Daarnaast nog vega voedsel als je dat aangeeft. Alles is overigens halal. Onbeperkt gratis drinken en vaak wat snackjes tussendoor. Ligt uiteraard aan moment van vliegen.

    Transferen is geen werk, bij je eerste incheck ontvang je ook al je boardingpass voor in Dubai, dus gewoon ene vliegtuig uitlopen, lekker shoppen in dubai en daarna andere vliegtuig inlopen.
    pi_53584160
    Als je de prijs nu goed vindt en de data vrijwel vastliggen dan zou ik je aanraden niet langer te wachten. Als je ook op andere dagen / uren kan vliegen, dan kun je natuurlijk tot een week of acht voor vertrek wachten om te zien welke plekken er nog over zijn op de verschillende vluchten en gokken op aanbiedingen.

    http://www.airlinemeals.net/ geeft een indruk van het eten.
    Inchecken zal niet anders zijn dan bij andere airlines

    [ Bericht 1% gewijzigd door DutchTrain op 30-09-2007 11:04:52 ]
    pi_53585630
    je kunt ook gewoon met klm vliegen direct op bangkok, das ook niet te duur en je hoeft tenminste niet over te stappen

    Dat zou voor ons ook een optie zijn geweest voor as vakantie naar vietnam, maar uiteindelijk toch voor malaysia airlines gekozen omdat we dan constant met dezelfde maatschappij vliegen
    pi_53585734
    Je kan ook met Aeroflot naar Bangkok, ongeveer 720 euro vanaf Amsterdam retour

    Ik boek verder altijd direct bij de maatschappij zelf, scheelt vaak sowieso boekingskosten die veel sites hanteren
    2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
    pi_53585864
    quote:
    Op zondag 30 september 2007 12:23 schreef Thetallguy het volgende:
    Je kan ook met Aeroflot naar Bangkok, ongeveer 720 euro vanaf Amsterdam retour

    Ik boek verder altijd direct bij de maatschappij zelf, scheelt vaak sowieso boekingskosten die veel sites hanteren
    ik zou ook altijd even bij het reisbureau informeren.

    Ik heb werkelijk alle vluchtsites afgelopen en toch kon het reisbureau me goedkopere tickets aanbieden.

    Uiteindelijk dus met malaysia airways geboekt vorige week. Dat was via hun eigen site 980,-. Bij het reisbureau voor exact dezelfde vluchten 30,- goedkoper.

    Overigens moet je wel een fatsoenlijk reisbureau hebben, want het eerste was ik binnenliep (Weet al niet meer welke dat was) kon niks vinden onder de 1200,- wat een doos wat dat zeg

    Bij arke hadden ze zo een vlucht van ¤930 te pakken met overstap in bangkok dus, maar uiteindelijk met tussenstop op kuala lumpur klaar voor 970
    pi_53586472
    Ik heb ook even gekeken voor een ticket in kerst 2007, maar daar zit alles nu al helemaal vol.
    Iemand misschien ook enig idee waar ik trouwens een ticket kan bemachtigen voor kerst '07?

    [ Bericht 23% gewijzigd door F04 op 30-09-2007 12:59:46 ]
      zondag 30 september 2007 @ 16:01:06 #168
    128088 Masanga
    Hakuna matata!
    pi_53592078
    Ikzelf vloeg enkele weken geleden nog naar Singapore met Emirates, en dat was wel top hoor qua service enzo. Ze vertelden me in Parijs (daar vertrok ik) wel dat de 2 dagelijkse vluchten naar Dubai al vol zitten tot 31 okt vb, dus de maatschappij doet het wel goed. Tijdens de 4 vluchten met hen waren 3 vluchten volledig vol, en 1 vlucht aan 90%.
    Zelf boekte ik begin juli, terwijl ik richting VS normaal een tweetal weken op voorhand boek.
    Aangezien het een groepsreis betreft weet ik eigenlijk niet of een stop-over een goed idee is (tenzij je op redelijke uren in Dubai bent, maar ik vermoed dat je min 1 maal een nacht op de luchthaven moet doorbrengen. Dat is geen zicht trouwens, telkens ik in die luchthaven kom liggen overal mensen te slapen op de grond, bij de gates, op alle banken..). Ik zou het gewoon simpel houden: zo dicht mogelijk bij huis vertrekken en als de prijs het toelaat non stop vliegen.
    When all things seem to end, the future still remains..
    pi_53593199
    de maatschappij doet het zo goed door de verkapte subsidies vanuit de UAE, lekker oneerlijke concurrentie, heerlijk
    pi_53593986
    Ik weet niet met hoeveel personen jullie gaan, maar de kans is groot dat jullie dan 45 euro pp extra aan tax mogen neertellen.
    Het kan dus aantrekkelijk zijn, afhankelijk van jullie woonplaats, om vanaf een Duitse of Belgische luchthaven te vertrekken.
    Wijzelf (4 personen) hebben vandaag afgesproken wanneer we naar Thailand gaan en wat we precies gaan doen en ook dat we bij de prijsvergelijking bij de nederlandse vluchten die 45,- er alvast bij optellen.
    De kans is daardoor groot dat wij vanaf Zaveltem vliegen.
    pi_53596011
    45 euro? Die moet je bij het inchecken betalen ofzo? Heb ik nog nooit meegemaakt @ Schiphol...
    I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
    pi_53601849
    Hij is op prinsjesdag door het kabinet aangekondig
    11,25 voor vluchten binnen Europa en 45,- voor de intercontinentale vluchten.

    http://www.ad.nl/reizen/article1668279.ece
    en op Fok:
    Hoe gaan jullie om met de nieuwe vliegbelasting?
    pi_53603405
    quote:
    Op zondag 30 september 2007 12:30 schreef WooZ het volgende:

    [..]

    ik zou ook altijd even bij het reisbureau informeren.

    Ik heb werkelijk alle vluchtsites afgelopen en toch kon het reisbureau me goedkopere tickets aanbieden.
    Dat doe ik ook meestal, maar het is idd heel erg afhankelijk van wie je helpt bij het reisbureau. Ik heb wel eens tickets geboekt via het reisbureau die ik zelf nooit had kunnen vinden en ben nu veel voordeliger uit door zelf te boeken.

    Ook erg frustrerend: op iedere site vind je andere tarieven.
    Uiteindelijk heb ik deze keer maar direct bij de luchtvaartmaatschappij geboekt, scheelde 150 euro ofzo.
      maandag 1 oktober 2007 @ 06:27:30 #174
    269 vats
    Live life to the max!
    pi_53608390
    Ik kijk tegenwoordig heel erg vaak op www.kayak.com, ben daar al diverse keren heel erg goed geslaagd!
    pi_53611070
    Kunnen die Kayak lui ook prijzen in Euro's geven zonder meteen de Duitse interface te moeten gebruiken?
    I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
    pi_53611291
    Je moet altijd wel even goed opletten bij stopovers. Een collega kwam er laatst achter bij een stopover in London. Hij landde op Heatrow, en vertrok vanaf Gatwick. Hij was nog maar net op tijd , maar dit soort dingetjes willen nog wel eens voorkomen bij die goedkope tickets, met vluchten van verschillende maatschappijen.
    Honey ! Take me drunk, i am home !
      maandag 1 oktober 2007 @ 11:35:02 #177
    79106 mynick
    Wat lach je ??
    pi_53612513
    quote:
    Op zaterdag 29 september 2007 13:19 schreef tvvanham2002 het volgende:
    Bedankt! Gewoon inpakken die meuk dus.
    En heeft iemand ook informatie over het Bagage (Max. Gewicht) en Check-in Tijden?
    Ik vlieg van Amsterdam (Schiphol) naar Denver ...

    Ik heb namelijk zo'n leuke informatie pagina met een hoop van dit soort dingen:
    Bagage: informatie niet beschikbaar
    Uiterste check-in tijd: informatie niet beschikbaar

    Of komt dat pas enkele dagen vooraf?
    En hoe zit het met het herbevestigen van je retourvlucht? Kan dit direct wanneer je landt?
    Maximale gewicht is 20 kg bij United. Volgens mij sluit de incheck balie 60 min voor vertrek en moet je 30 min vantevoren bij de gate aanwezig zijn.

    Voor zover ik weet is het niet nodig om tickets van United te herbevestigen.
    Na lang nadenken tot het pakkende signature `Biertje` gekomen
    pi_53616932
    Mijn ervaringen met United zijn niet zo best maar dat kan toeval geweest zijn. Ik heb al een hele tijd niet meer met United gevlogen - in 2000 voor het laatst - maar in die tijd hadden ze nog een vrij strenge controle bij het inchecken. Na de aanslagen van 11 september is er natuurlijk veel veranderd.

    Als je naar de VS reist is het iha wel handig om altijd een paar dingen bij de hand te hebben. Bij de immigratie vragen ze namelijk bijna altijd om hetvolgende: 1) voor wat voor doel kom je. (vakantie of business), 2) waar verblijf je?, 3) hoe lang. Het handigste is dat je voor alle 3 de dingen duidelijke formulieren, emails e.d. hebt die zo veel mogelijk officieel lijken. Je moet vooral niet met ze in discussie gaan en gewoon altijd vriendelijk antwoorden op vragen geven en de gewenste papieren aangeven. Meestal ben je er dan redelijk snel doorheen.

    Verder mag je geen biologische etenswaren het land inbrengen. Dus een appel of broodje mag je niet meenemen. Batterijen, digitale cameras en alle andere electronische producten moeten allemaal in je handbagage.

    Tot slot, mocht je tussen 1933 en 1945 actief betrokken zijn geweest bij de holocaust dan heeft de immigratie de bevoegdheid om je toegang tot de VS te weigeren.
    pi_53618818
    quote:
    Op zaterdag 29 september 2007 12:22 schreef Public_NME het volgende:
    UA is fijn omdat je channel 9 hebt in het vliegtuig! Erg leuk om te luisteren!!
    IDD Geweldig om te luisteren, zeker als je ook nog eens hoort dat er bijna iets misgaat
    pi_53624547
    Maar als jullie intercontinentaal vliegen, hoeveel maanden boeken jullie van te voren een ticket met een goedkope prijs?
    pi_53626329
    quote:
    Op maandag 1 oktober 2007 19:32 schreef F04 het volgende:
    Maar als jullie intercontinentaal vliegen, hoeveel maanden boeken jullie van te voren een ticket met een goedkope prijs?
    Deze keer 4 weken voor vertrek geboekt. Ik boek eigenlijk meestal wel 4 tot 6 weken voor vertrek.
      maandag 1 oktober 2007 @ 21:15:07 #182
    191763 r.liong
    Kiem Foei & Janet
    pi_53626864
    quote:
    Op zondag 30 september 2007 05:53 schreef Underdoggy het volgende:
    Emirates is fijn! goed eten en goede service. Enige nadeel is dat je een indirecte vlucht hebt en op Dubai moet tranferen. Kan je nogal wat uurtjes kosten.
    helemaal goed. Ook ik heb niets anders dan lof voor Emirates. Ivg met bijvoorbeeld onze KLM service een wereld van verschil!
    verpachten & verpachten
      dinsdag 2 oktober 2007 @ 18:50:45 #183
    156145 Lucifer_Doosje
    Licht ontvlambaar
    pi_53647262
    quote:
    Op zaterdag 29 september 2007 12:22 schreef Public_NME het volgende:
    UA is fijn omdat je channel 9 hebt in het vliegtuig! Erg leuk om te luisteren!!
    Dan moet het alleen wel aan staan. En dat had ik dus niet afgelopen week op zowel de heen-, als terugvlucht

    Zorg trouwens dat je het adres van je eerste overnachting in de USA bij de hand hebt bij het inchecken op Schiphol.
    Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
    lucifer FTW!!!!
    pi_53649179
    Ik zie voornamelijk verschillen in bagage, ik gebruik twee degelijke reistassen (Ik heb een hekel aan koffers), het gewicht zal het probleem niet zijn, maar mag ik nu 1 of 2 tassen meeslepen? De United site zegt 2 ...
    quote:
    International destinations (excluding travel to/from Brazil, Japan, El Salvador, Dominican Republic, Honduras, Haiti and The Philippines):

    Any ticket purchase date:
    Economy Class 2 bags, maximum 50 pounds/23kg each
    Source: http://www.unitedairlines.nl/core/english/SI/baggage/checked.html
    Gå och dö. Weet je wat jij bent? Een Supportslet.
    pi_53652995
    In maart gevlogen met United Airlines maar ik ben er niet echt fan van.
    Het begon met inchecken. Ik werd een kwartier ondervraagd over waar mijn bagage was geweest tussen het inpakken en het inchecken op Schiphol. Wat voor electronica ik mee had, of die I-pod wel echt van mij was en of ik mijn camera zelf gekocht had. Op den duur wilde ik bijdehand antwoorden terug gaan geven maar dat vond die man niet zo leuk


    Edit: ik was nog niet klaar (nieuwe forum )

    Daarna een ijskoud vliegtuig ingestapt. Meteen die grote deken over me heen, maar dat hielp niet echt.
    De stewardessen waren een redelijk stuk minder (mooi) dan op andere vluchten. Oud, onaardig en met een typisch geblondeerd kapsel waar Beatrix nog jaloers op zou zijn.
    Het eten was volgens mij wel redelijk. Daarna kwam de douane in Washington er nog bij (paranoie als de pest) maar daar kon United Airlines natuurlijk niks aan doen

    Kleed je dus goed aan, en probeer vooral rustig te blijven als ze je gaan ondervragen. Daarnaast hebben ze inderdaad graag een e-ticket en de plaats waar je verblijft e.d.

    Veel plezier
    19 feb. - ? : Australie, Nieuw Zeeland en wie weet waar nog meer...
      woensdag 3 oktober 2007 @ 00:43:33 #186
    191980 jurgen.
    Sarang Mi lobi
    pi_53658304
    Nou alles is zo een beetje gezegd door bovenstaande posters. Let wel op dat je zoals eeder wordt gezegd niet die typische Hollandse bijdehandte 'brutale'opmerkingen gaat maken want de US customs zijn dan net Gestapo-leden. Verder als je met ze praat gewoon aankijken en niet lacherig gaan doen want dat zien ze als niet serieus en dus een reden om je nog langer vast te houden. Gewoon zo eerlijk mogelijk zien over te komen en beleefd lachen als je antwoordt. Dat je ze achteraf buiten de tering scheld is vanzelfsprekend. Sterkte!
      woensdag 3 oktober 2007 @ 05:51:52 #187
    64459 ozzietukker
    no worries mate
    pi_53659725
    quote:
    Op zaterdag 29 september 2007 11:53 schreef DutchTrain het volgende:
    Nummer van je paspoort blijft niet hetzelfde. Als je echt n?wil boeken zou je je oude paspoort natuurlijk terug kunnen vragen als bewijs. Maar anders heb je binnen 5 werkdagen een nieuw paspoort
    Als je bijvoorbeeld nu wilt boeken omdat het een goedkope aanbieding is, moet je dat gewoon doen. Het nieuwe paspoort zal een ander nummer krijgen, maar dit is bij elke vliegtuigmaatschappij (ook de budgetairliners) gemakkelijk en gratis aan te passen, zolang het geen naamswijziging is uiteraard, want dan worden er vaak wel kosten berekend.

    Ik moet regelmatig vluchten in Azie van te voren boeken, en heb al wat ervaring met het aanpassen van paspoortnummers, kon gewoon via de email.
    RTFM
    Zo niet? Dan toch!
    Nawie, just Nawie!
    TWENTE KAMPIOEN.
    pi_53661016
    En toch is reizen naar Amerika leuk!
    Je moet het gewoon ondergaan. Als jij moeilijk gaat doen maken zij het je nog veeeeel moeilijker.

    Wat betreft de etenswaren. Buiten de vloeistoffen om zijn ze niet zo streng. Een appeltje of ander snackje mag altijd wel mee. Ik heb de vorige keer vacuum verpakte kaasjes meegenomen in mijn handbagage (als kadootje). Niemand die daar een probleem van maakte.
    Eten en drinken bij UA is trouwens altijd prima. En als ik me niet vergis hebben de meeste toestellen ook hun eigen tv schermpje in de rugleuning van de stoel voor je. Kun je lekker je eigen film uitzoeken.
    Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
    Dan heb je safe = condoom
    Double dutch = condoom en pil
    quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
    pi_53677141
    quote:
    Op woensdag 3 oktober 2007 09:15 schreef Cat22 het volgende:
    En toch is reizen naar Amerika leuk!
    Je moet het gewoon ondergaan. Als jij moeilijk gaat doen maken zij het je nog veeeeel moeilijker.

    Wat betreft de etenswaren. Buiten de vloeistoffen om zijn ze niet zo streng. Een appeltje of ander snackje mag altijd wel mee. Ik heb de vorige keer vacuum verpakte kaasjes meegenomen in mijn handbagage (als kadootje). Niemand die daar een probleem van maakte.
    Eten en drinken bij UA is trouwens altijd prima. En als ik me niet vergis hebben de meeste toestellen ook hun eigen tv schermpje in de rugleuning van de stoel voor je. Kun je lekker je eigen film uitzoeken.
    Dat van dat schermpje klopt idd. Ook wel grappig om te zien waar je vliegt en hoelang het nog ongeveer duurt enzo.

    Over eten en drinken heb ik een andere ervaring.
    Zelf heb ik geen eten/drinken mee genomen in mijn handbagage vanwege eerdere waarschuwingen. Een man uit onze groep had op Schiphol een fles wiskey gekocht, en deze laten sealen. In Washington mocht de fles in de container, omdat het een vloeistof was. Het maakte volgens de beamte niets uit dat de fles was gesealed etc. Als de fles niet in de container zou gaan, kon de beste man het land niet in. Na een hoop gezeik toch die dure fles wiskey maar afgegeven, en zo de reis vervolgd naar Guatemala.

    Amerika
    19 feb. - ? : Australie, Nieuw Zeeland en wie weet waar nog meer...
    pi_53688282
    quote:
    Op woensdag 3 oktober 2007 00:43 schreef jurgen. het volgende:
    Nou alles is zo een beetje gezegd door bovenstaande posters. Let wel op dat je zoals eeder wordt gezegd niet die typische Hollandse bijdehandte 'brutale'opmerkingen gaat maken want de US customs zijn dan net Gestapo-leden. Verder als je met ze praat gewoon aankijken en niet lacherig gaan doen want dat zien ze als niet serieus en dus een reden om je nog langer vast te houden. Gewoon zo eerlijk mogelijk zien over te komen en beleefd lachen als je antwoordt. Dat je ze achteraf buiten de tering scheld is vanzelfsprekend. Sterkte!
    wat een onzin zeg. 2 maanden geleden nog naar New York gevlogen. En ik vond die man relaxer dan die van de KMar, 10minuutjes met hem staan lullen + lachen na de foto + vingerprint.
    Op zondag 4 maart 2007 20:29 schreef BansheeBoy het volgende:
    Iedereen wordt geboren als Moslim, alleen de omgeving verandert het of houdt het in stand. :{
    :{²
    pi_53690089
    of een countdown flash op je laptop afspelen keihard ALLAH AKHBAR!!!!!!!!!!!!!!1111!! roepen en vervolgens met je ogen gesloten gaan zitten
      donderdag 4 oktober 2007 @ 12:39:58 #192
    79106 mynick
    Wat lach je ??
    pi_53690259
    quote:
    Op donderdag 4 oktober 2007 11:15 schreef tongytongylickylicky het volgende:

    [..]

    wat een onzin zeg. 2 maanden geleden nog naar New York gevlogen. En ik vond die man relaxer dan die van de KMar, 10minuutjes met hem staan lullen + lachen na de foto + vingerprint.
    Dat is jouw ervaring he. Ik vond de douaniers in de VS behoorlijk irritant, alleen al het feit dat het "Homeland security" heet

    Maar goed, vergeleken met bijvoorbeeld de Russische douane zijn ze poeslief, alles is relatief zullen we maar zeggen
    Na lang nadenken tot het pakkende signature `Biertje` gekomen
    pi_53691889
    Probeer de boeking te doen met het paspoortnummer open gelaten. De vliegmaatschappij hoeft dit bij het boeken nog niet te hebben.
    pi_53735913
    Eigenlijk boek ik altijd direct bij de maatschappij waarmee ik wil vliegen. In de meeste gevallen is dat BA of KLM en ik boek altijd via internet direct via hun eigen website
    Op het moment dat ik een datum weet waarop ik wil reizen boek is zo snel mogelijk om op die manier de beste prijzen te krijgen!
    pi_53738547
    quote:
    Op maandag 1 oktober 2007 19:32 schreef F04 het volgende:
    Maar als jullie intercontinentaal vliegen, hoeveel maanden boeken jullie van te voren een ticket met een goedkope prijs?


    Ligt er maar net aan in welke periode en naar welk land. Denk aan Olympische Spelen en andere sportevenementen, de Golden Weeks in China en Japan en de gebruikelijk Europese vakantie drukte.

    Voordeel van lang van tevoren boeken is dat je je reis rustig kunt voorbereiden als dat noodzakelijk is. Meestal boek ik tickets buiten het hoogseizoen waarbij voor mij de precieze datum er niet zo toe doet zo'n 6 - 8 weken van te voren. Als ik voor een speciale gelegenheid ergens moet zijn, dan zorg ik wel dat ik langer dan drie maanden van te voren weet wat ik wil boeken.
      zondag 7 oktober 2007 @ 18:07:13 #196
    155044 2722532
    Mortigi Tempo
    pi_53769853
    Gegroet,

    Afgelopen jaar heb ik mijn VWO afgerond en kort na het krijgen van mijn diploma heb ik besloten enkele maanden naar Amerika te gaan. Ik begin als het goed is in Boston, om vervolgens de staten eromheen te bezoeken (Philadephia, Connecticut, New York, etc). Ook ben ik van plan nog naar Seattle te gaan (een vriendin van me woont daar). Nu heb ik enkele vragen over vliegtickets. Ik wilde aanvankelijk met een enkele reis ernaartoe gaan en vervolgens in Amerika, als ik weg wil, weer een enkele reis terug te kopen. Dit lijkt me handig, mede omdat ik niet weet wanneer ik terug ga of vanaf welke stad. Toch is 1 retour goedkoper dan 2 enkeltjes. Is het mogelijk om bij een retourtje, na de heenvlucht, de terugreis nog te veranderen? En is dat erg duur?

    Ook las ik op een site de waarschuwing dat wanneer je een enkeltje koopt, sommige landen je niet binnen laten. Komt dat vaak voor? Geldt dat ook voor Amerika?

    Wanneer ik daadwerkelijk in Amerika ben, zal ik zeer waarschijnlijk de nodige verhalen hier posten
    pi_53770266
    Je krijgt inderdaad geen visum voor de VS als je geen bewijs hebt dat je het land ook weer gaat verlaten binnen 90 dagen. (tenzij je een werkvisum hebt)
    Je kan een zogenaamd 'open-jaw' ticket kopen van Amsterdam naar NYC en van Seattle naar Amsterdam. Afhankelijk van de voorwaarden (lees: prijs) van je ticket kun je de datum van de terugreis nog veranderen.

    Flexibele tickets zijn meestal een stuk duurder dan tickets met vaste voorwaarden. Als je echt geen vaste datum weet, boek dan een ticket bij bijvoorbeeld worldticketcenter of kilroy.
      zondag 7 oktober 2007 @ 19:36:07 #198
    155044 2722532
    Mortigi Tempo
    pi_53772310
    Maar gewoon een normale retour kopen en na de heenvlucht de datum van de terugreis veranderen is dus niet mogelijk?
    pi_53774715
    quote:
    Op zondag 7 oktober 2007 19:36 schreef 2722532 het volgende:
    Maar gewoon een normale retour kopen en na de heenvlucht de datum van de terugreis veranderen is dus niet mogelijk?


    Dat kan wel, mits de voorwaarden van je ticket dat toelaten. En tickets met die voorwaarden zijn meestal wat duurder. Vraag dus naar een flexibel ticket bij het reisbureau.
    pi_53775736
    Misschien wel een hele theoretische vraag over vliegen, maar...

    wat is de maximale liftcoefficient?
    I feel kinda Locrian today
    pi_53775887
    quote:
    Op zondag 7 oktober 2007 21:32 schreef starla het volgende:
    Misschien wel een hele theoretische vraag over vliegen, maar...

    wat is de maximale liftcoefficient?

    Dat is wellicht meer een vraag voor: Vliegeniers topic deel 15: Waar wingtips het gras maaien..
    pi_53776845
    quote:
    Op zondag 7 oktober 2007 20:56 schreef DutchTrain het volgende:

    [..]

    Dat kan wel, mits de voorwaarden van je ticket dat toelaten. En tickets met die voorwaarden zijn meestal wat duurder. Vraag dus naar een flexibel ticket bij het reisbureau.


    Dat hoeft niet. Ik vroeg pas bij het reisbureau hoe dat zit met open tickets, of ik die ook bij hun kon boeken (dat kon gewoon overigens). Ik ga als het meezit nml half jaartje ofzo naar Canada volgend jaar. Ze zeiden me dat het goedkoper en verstandiger was om ipv een duur flexibel ticket te kopen, een retourtje te kopen en dan om het laatste moment de terugreisdatum te veranderen wanneer je dit weet
    pi_53805073
    quote:
    Op zondag 7 oktober 2007 22:09 schreef WooZ het volgende:

    [..]

    Dat hoeft niet. Ik vroeg pas bij het reisbureau hoe dat zit met open tickets, of ik die ook bij hun kon boeken (dat kon gewoon overigens). Ik ga als het meezit nml half jaartje ofzo naar Canada volgend jaar. Ze zeiden me dat het goedkoper en verstandiger was om ipv een duur flexibel ticket te kopen, een retourtje te kopen en dan om het laatste moment de terugreisdatum te veranderen wanneer je dit weet
    Dat is dan een slecht advies. Zoals al eerder in de thread werd gezegd: sommige (goedkope) tickets kun je niet wijzigen. Bijvoorbeeld de KLM 'take off' fares. Het feit dat je ze niet kunt wijzigen, is juist de reden dat ze zo goedkoop zijn. Ook de retour datum kun je dus niet wijzigen wanneer je die weet.

    DIt wil niet zeggen dat je goedkope tickets nooit kunt wijzigen. Soms kan dat wel, gratis of tegen bijvoorbeeld 25 euro kosten. Er zijn geen algemene regels wat dit betreft. Tik gewoon de gewenste reis in bij een travel website en kijk welke prijzen je krijgt aangeboden en wat de voorwaarden van deze tickets zijn.

    Koop nooit een enkele reis; die zijn doorgaans duurder dan retour tickets.

    Een andere mogelijkheid is dat je een goedkoop retourticket koopt dat je niet kunt wijzigen. Kies een retourdatum die op dit moment het meest waarschijnlijke is. Als je plannen dan toch wijzigen, dan kom je gewoon niet opdagen voor de retourvlucht. In plaats daarvan, koop je een tweede (goedkoop) retourticket voor je terugreis. Van dit tweede retourticket gebruik je de terugvlucht ook niet. Kies dus een retourdatum die de laagste prijs oplevert (vaak een dinsdag of woensdag,1 - 3 weken later).

    Een variatie hierop is dat je een eerste retourticket meteen al uitzoekt met een terugvlucht die je zeker niet zult maken, maar die domweg het goedkoopste is. In mijn ervaring dus een dinsdag of woensdag, 1 - 3 weken later. Gewoon een beetje proberen op de travel sites en kijken welke aanbiedingen je krijgt.

    De methode van 2 retourtickets is een beetje riskant, aangezien er wel goedkope tickets moeten zijn in het land van je bestemming, om terug te vliegen naar Schiphol. Je moet dus enige research doen naar de waarschijnlijkheid dat er goedkope tickets er zijn op die markt. Ik heb het enkele malen zo gedaan voor Schiphol - New York. De prijs van 2 goedkope tickets is op deze verbinding doorgaans (veel) lager als 1 flexibel ticket.
      dinsdag 9 oktober 2007 @ 06:03:15 #204
    64459 ozzietukker
    no worries mate
    pi_53805929
    quote:
    Op dinsdag 9 oktober 2007 01:03 schreef jaco het volgende:

    [..]

    De methode van 2 retourtickets is een beetje riskant, aangezien er wel goedkope tickets moeten zijn in het land van je bestemming, om terug te vliegen naar Schiphol. Je moet dus enige research doen naar de waarschijnlijkheid dat er goedkope tickets er zijn op die markt. Ik heb het enkele malen zo gedaan voor Schiphol - New York. De prijs van 2 goedkope tickets is op deze verbinding doorgaans (veel) lager als 1 flexibel ticket.
    Al is dit overigens officieel niet toegestaan om een retourticket als enkele reisticket te gebruiken, dit staat bij bijna alle airliners in de voorwaarden omschreven.
    Uiteraard is dit niet te controleren, en zal je ook niet nabelast kunnen worden, immers als je je vlucht mist met het goedkope ticket moet je ook een nieuw ticket tegen vol tarief kopen, maar ze zullen je het aan de ticketbalie niet verkopen als je aangeeft dat je alleen enkele reis wilt vliegen!
    RTFM
    Zo niet? Dan toch!
    Nawie, just Nawie!
    TWENTE KAMPIOEN.
    pi_53806458
    quote:
    Op dinsdag 9 oktober 2007 06:03 schreef ozzietukker het volgende:

    [..]

    Al is dit overigens officieel niet toegestaan om een retourticket als enkele reisticket te gebruiken, dit staat bij bijna alle airliners in de voorwaarden omschreven.
    Uiteraard is dit niet te controleren, en zal je ook niet nabelast kunnen worden, immers als je je vlucht mist met het goedkope ticket moet je ook een nieuw ticket tegen vol tarief kopen, maar ze zullen je het aan de ticketbalie niet verkopen als je aangeeft dat je alleen enkele reis wilt vliegen!
    Is het niet zo dat als je niet op komt dagen bij je heen vlucht, je retourvlucht automatisch geannuleerd wordt ?
    Honey ! Take me drunk, i am home !
    pi_53806637
    quote:
    Op dinsdag 9 oktober 2007 06:03 schreef ozzietukker het volgende:
    Al is dit overigens officieel niet toegestaan om een retourticket als enkele reisticket te gebruiken, dit staat bij bijna alle airliners in de voorwaarden omschreven.
    Uiteraard is dit niet te controleren, en zal je ook niet nabelast kunnen worden, immers als je je vlucht mist met het goedkope ticket moet je ook een nieuw ticket tegen vol tarief kopen, maar ze zullen je het aan de ticketbalie niet verkopen als je aangeeft dat je alleen enkele reis wilt vliegen!
    KLM doet dit volgens eigen zeggen wel; ze schrijven gewoon het verschil in prijs tussen retour en enkele reis van je creditcard af... Ik neem aan dat ze dat alleen doen als je de truc echt vaak toepast, maar ze mogen het doen volgens hun eigen voorwaarden.

    En je terugticket wordt bij de meeste lijndienstmaatschappijen (niet de low cost) automatisch geannuleerd als je de heenreis niet neemt. Maar bij elk online reisbureau kun je tickets elke kant op boeken.
      Moderator dinsdag 9 oktober 2007 @ 10:22:44 #207
    45833 crew  Fogel
    pi_53808186
    quote:
    Op dinsdag 9 oktober 2007 06:03 schreef ozzietukker het volgende:

    [..]

    Al is dit overigens officieel niet toegestaan om een retourticket als enkele reisticket te gebruiken, dit staat bij bijna alle airliners in de voorwaarden omschreven.
    Uiteraard is dit niet te controleren, en zal je ook niet nabelast kunnen worden, immers als je je vlucht mist met het goedkope ticket moet je ook een nieuw ticket tegen vol tarief kopen, maar ze zullen je het aan de ticketbalie niet verkopen als je aangeeft dat je alleen enkele reis wilt vliegen!
    De KLM op Schiphol heeft me een retourtje verkocht ipv enkele reis toen ik een vlucht gemist had, scheelde me 2 of 300 euro... het kan dus wel (maar officieel mag het niet)
    I'm surrounded by morons!
    TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
    TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
    TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
    pi_53808393
    quote:
    Op dinsdag 9 oktober 2007 06:03 schreef ozzietukker het volgende:
    Uiteraard is dit niet te controleren, en zal je ook niet nabelast kunnen worden, immers als je je vlucht mist met het goedkope ticket moet je ook een nieuw ticket tegen vol tarief kopen, maar ze zullen je het aan de ticketbalie niet verkopen als je aangeeft dat je alleen enkele reis wilt vliegen!
    Hmm. Tijdje terug had ik Swiss aan de telefoon, de telefoniste raadde me zelfs aan om voor mijn reis retourtjes te kopen en als enkele reis te gebruiken.

    Wie de "logica" achter vliegprijzen uitgevonden heeft mag van mij een knal krijgen. Fucking hell, het gaat echt nergens over. Iemand enig idee waarom enkele reizen nou duurder zijn dan retourtjes??
    I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
    pi_53808462
    quote:
    Op dinsdag 9 oktober 2007 10:32 schreef LintuxCx het volgende:

    [..]

    Hmm. Tijdje terug had ik Swiss aan de telefoon, de telefoniste raadde me zelfs aan om voor mijn reis retourtjes te kopen en als enkele reis te gebruiken.

    Wie de "logica" achter vliegprijzen uitgevonden heeft mag van mij een knal krijgen. Fucking hell, het gaat echt nergens over. Iemand enig idee waarom enkele reizen nou duurder zijn dan retourtjes??
    Omdat enkeltjes veel minder makkelijk verkoopbaar zijn ? M.a.w., de stoel die jij bezet op een enkeltje, kan dus niet meer verkocht worden de andere kant op als retourtje ? Beetje lastig uitleggen.

    Daarbij komt ook nog, dat je een hele hoop landen niet binnenkomt zonder retourticket, dus heeft het geen zin voor een maatschappij enkeltjes te verkopen.
    Honey ! Take me drunk, i am home !
    pi_53860742
    quote:
    Op dinsdag 9 oktober 2007 08:35 schreef LangeTabbetje het volgende:

    [..]

    Is het niet zo dat als je niet op komt dagen bij je heen vlucht, je retourvlucht automatisch geannuleerd wordt ?
    Dat klopt. Maar bij de 2 retourtjes methode kom je voor beide reizen opdagen bij de heenvlucht. Er wordt dus niets geannuleerd door de vliegmaatschappij.

    [ Bericht 2% gewijzigd door jaco op 11-10-2007 12:29:15 (Sorry, de vraag was geen reactie op de 2 retourtje) ]
      Moderator donderdag 11 oktober 2007 @ 15:18:47 #211
    45833 crew  Fogel
    pi_53864187
    quote:
    Op dinsdag 9 oktober 2007 10:32 schreef LintuxCx het volgende:

    [..]
    Iemand enig idee waarom enkele reizen nou duurder zijn dan retourtjes??
    "vroeger" waren het vooral zakenmensen die vlogen, en de luchvaartmaatschappijen weten dat die meer geld te besteden hebben dan de gemiddelde toerist. Juist deze zakenmensen vliegen vaker 'rare' routes met enkele reizen, verschillende steden, etc, en dus weten ze (de maatschappijen) meteen wie ze financieel kunnen uitmelken.
    KLM bijvoorbeeld heeft nog steeds het 3 nachten doordeweeks of 1 zaterdagnacht weg zijn principe om goedkope tarieven te kunnen boeken, juist omdat zakenlui meestal geen 3 nachten wegblijven of hun weekend aan reizen willen besteden.
    I'm surrounded by morons!
    TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
    TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
    TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
      vrijdag 12 oktober 2007 @ 23:18:03 #212
    142454 Lienzz
    Klik hier!
    pi_53897845
    Hallo ik heb een vraagje:
    Ik vertek a.s vrijdag voor 2 weken naar California,
    Alleen kan ik niet echt ergens precies vinden wat je nu wel en niet mee mag nemen als handbagage?
    Ik heb bij mijn tickets een doorzichtig gesealed zakje gekregen waar ik vloeibare spullen in mee mag nemen zoals:
    tandpasta-gel-parfum-creme-lipgloss etc.
    Maar nu wil ik ook graag mijn spiegelreflex camera meenemen, aangezien het me niet verstandig lijkt om deze mee af te geven als gewoon baggage en ik weet niet of ik deze wel mee mag nemen als handbagage.
    Wij kan mij hier meer over vertellen? Thanksss
    En dat kan zomaar.....?
      vrijdag 12 oktober 2007 @ 23:19:02 #213
    141482 Q.
    JurassiQ
    pi_53897868
    Camera mag volgens mij wel gewoon hoor. Zolang je hem maar niet op gaat eten.
    For great justice!
    pi_53897999
    Op de site van Schiphol staat dit allemaal uitgelegd

    => http://www.schiphol.nl/_inchecken_bagage/Bagage.jsp?ASSORTMENT%3C%3East_id=1408474395729234&FOLDER%3C%3Efolder_id=2534374302572183&GENERIC%3C%3Eclicked_folder_level_0=2534374302572183&VIRTUAL_TEMPLATE%3C%3Evt_id=10134198673766956&bmUID=1192224207526&bmLocale=nl

    Camera mag uiteraard mee als handbagage.

    Let wel op: als je over moet stappen in de VS, dan gelden de daar plaatselijke regels!
      vrijdag 12 oktober 2007 @ 23:40:23 #215
    142454 Lienzz
    Klik hier!
    pi_53898393
    dankjewel, maar ik kan nergens vinden of nu alle handbagage in een doorzichtige zak moet zitten?
    Dus of ik mijn snoepjes-tijdschriften-nintendoDS-camera etc in een plastice doorzichtige zak moet doen of gewoon in een rugzakje?
    En dat kan zomaar.....?
      Moderator vrijdag 12 oktober 2007 @ 23:42:31 #216
    45833 crew  Fogel
    pi_53898443
    quote:
    Op vrijdag 12 oktober 2007 23:40 schreef Lienzz het volgende:
    dankjewel, maar ik kan nergens vinden of nu alle handbagage in een doorzichtige zak moet zitten?
    Dus of ik mijn snoepjes-tijdschriften-nintendoDS-camera etc in een plastice doorzichtige zak moet doen of gewoon in een rugzakje?
    Alles wat niet vloeibaar/pastavorm is, gewoon in een normale rugzak of iets dergelijks ja.
    I'm surrounded by morons!
    TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
    TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
    TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
    pi_53898476
    quote:
    Op vrijdag 12 oktober 2007 23:40 schreef Lienzz het volgende:
    dankjewel, maar ik kan nergens vinden of nu alle handbagage in een doorzichtige zak moet zitten?
    Dus of ik mijn snoepjes-tijdschriften-nintendoDS-camera etc in een plastice doorzichtige zak moet doen of gewoon in een rugzakje?
    Nee, alleen de vloeistoffen

    =>
      zaterdag 13 oktober 2007 @ 20:15:13 #218
    117989 Der_Butler
    Hoera! Een slaaf!
    pi_53912730
    Hallo allemaal,

    Even een vraagje: Ik wil vliegen met British Airways. Bij het online boeken wordt naar "firstname" gevraagd. In mijn paspoort staan 2 (doop)namen. Is het nou de bedoeling dat ik alle 2 namen invul of moet ik alleen de eerste gebruiken? Bij easyjet moest ik ze beide invullen, maar bij BA is dit wat onduidelijk.

    Ik zie jullie reacties graag tegemoet.
    De bulter is een noodzakelijk luxe, wat het leven aangenamer maakt. En dan nog wat: Je IP-adres is bekend. In geval van illegale praktijken verleen ik volledige medewerking aan justitie.
    pi_53914915
    Ik vul altijd alleen de eerste in, dat lijkt me ook de bedoeling.
    I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
    pi_53916470
    Bij twijfel gewoon zorgen dat het hetzelfde is als in jouw paspoort, dus beide namen.
    Daar kunnen ze nooit een probleem van maken.
      zondag 14 oktober 2007 @ 12:22:49 #221
    117989 Der_Butler
    Hoera! Een slaaf!
    pi_53922674
    quote:
    Op zaterdag 13 oktober 2007 22:07 schreef LintuxCx het volgende:
    Ik vul altijd alleen de eerste in, dat lijkt me ook de bedoeling.
    Heb je toen bij BA geboekt? Zo ja, dan zou het mij nu 100% zekerheid geven en ga ik boeken.
    De bulter is een noodzakelijk luxe, wat het leven aangenamer maakt. En dan nog wat: Je IP-adres is bekend. In geval van illegale praktijken verleen ik volledige medewerking aan justitie.
    pi_53922737
    quote:
    Op zondag 14 oktober 2007 12:22 schreef Der_Butler het volgende:

    [..]

    Heb je toen bij BA geboekt? Zo ja, dan zou het mij nu 100% zekerheid geven en ga ik boeken.
    als het maar overeenkomt met wat er in je paspoort staat, dus geen John op je ticket als er Johannes in je paspoort staat
    Minister Cramer: "Milieuvervuiling mag zolang je maar betaalt."
    Minister Cramer: "Mensheid in 2100 grotendeels verdwenen."
    Minister Cramer: "In 2050 40% van alle dier- en plantensoorten uitgestorven."
    pi_53922818
    quote:
    Op zondag 14 oktober 2007 12:26 schreef kawotski het volgende:

    [..]

    als het maar overeenkomt met wat er in je paspoort staat, dus geen John op je ticket als er Johannes in je paspoort staat
    en zelfs dat maakt niet eens altijd uit. Ik denk overigens wel op lange vluchten, maar afgelopen zomer kwam hebben we ook gewoon zonder problemen onze tickets gekregen terwijl ik gewoon de roepnaam van m'n vriendin heb opgegeven terwijl deze dus niet in haar paspoort staat (was dus wel maar een korte vlucht)

    Maar als je gewoon alleen de eerste naam in het paspoort op geeft is het volgens mij altijd goed
    pi_53923132
    quote:
    Op zondag 14 oktober 2007 12:30 schreef WooZ het volgende:

    [..]

    en zelfs dat maakt niet eens altijd uit. Ik denk overigens wel op lange vluchten, maar afgelopen zomer kwam hebben we ook gewoon zonder problemen onze tickets gekregen terwijl ik gewoon de roepnaam van m'n vriendin heb opgegeven terwijl deze dus niet in haar paspoort staat (was dus wel maar een korte vlucht)

    Maar als je gewoon alleen de eerste naam in het paspoort op geeft is het volgens mij altijd goed
    het ligt eraan welke douanier je tegenkomt dus om problemen te voorkomen altijd exact hetzelfde invullen. Leg maar eens uit in Swahili of Russisch (om maar wat te noemen) waarom de gegevens niet hetzelfde zijn.
    Minister Cramer: "Milieuvervuiling mag zolang je maar betaalt."
    Minister Cramer: "Mensheid in 2100 grotendeels verdwenen."
    Minister Cramer: "In 2050 40% van alle dier- en plantensoorten uitgestorven."
      zondag 14 oktober 2007 @ 15:01:35 #225
    117989 Der_Butler
    Hoera! Een slaaf!
    pi_53925323
    Als BA m'n beide namen willen weten, dan zouden ze toch naar "firstname(s)" vragen? Of is die tweede naam in m'n paspoort een middle name? Ik heb me er eigenlijk nooit zo in verdiept. Misschien te druk met belangrijke dingen
    De bulter is een noodzakelijk luxe, wat het leven aangenamer maakt. En dan nog wat: Je IP-adres is bekend. In geval van illegale praktijken verleen ik volledige medewerking aan justitie.
      FOK!fotograaf zondag 14 oktober 2007 @ 22:36:21 #226
    73911 ultra_ivo
    pi_53935102
    quote:
    Op zondag 14 oktober 2007 12:51 schreef kawotski het volgende:

    [..]

    het ligt eraan welke douanier je tegenkomt dus om problemen te voorkomen altijd exact hetzelfde invullen. Leg maar eens uit in Swahili of Russisch (om maar wat te noemen) waarom de gegevens niet hetzelfde zijn.
    Laat dat nou in Rusland geen probleem zijn. Daar zijn ze eraan gewend dat een officiële naam tig gebruikelijke varianten heeft.
      zondag 14 oktober 2007 @ 23:56:27 #227
    117989 Der_Butler
    Hoera! Een slaaf!
    pi_53937559
    Ik heb de knoop doorgehakt. Met de gedachte "liever teveel dan te weinig gegevens" heb ik beide namen ingevuld zoals in het paspoort staat. Zojuist zijn de documenten uitgeprint en alles staat er netjes op. Ik heb er een goed gevoel bij.

    Jullie reacties waren belangrijk voor me en ik waardeer het zeer dat jullie mij op deze manier hebben geholpen. Mijn dank is groot.
    De bulter is een noodzakelijk luxe, wat het leven aangenamer maakt. En dan nog wat: Je IP-adres is bekend. In geval van illegale praktijken verleen ik volledige medewerking aan justitie.
    pi_53939435
    quote:
    Op zondag 14 oktober 2007 12:22 schreef Der_Butler het volgende:
    Heb je toen bij BA geboekt? Zo ja, dan zou het mij nu 100% zekerheid geven en ga ik boeken.
    Dat was niet bij BA. Maar ik weet niet in hoe veel buitenlanden men bekend is met de twee voornamen die vrij veel Nederlanders hebben. Ik weet dat vliegtickets.nl altijd nadrukkelijk alleen om de eerste voornaam vraagt, dus ik ga er vanuit dat dat een standaard is in de luchtvaart. Heeft mij bij Swiss, Lufthansa, KLM, Aer Lingus, Alitalia en CSA iig nog nooit problemen opgeleverd. Geen idee hoe het met de 35279237 andere maatschappijen zit, maar ik neem aan dat het overal zo is.

    [edit] Hmm. Ze halen spaties enzo vaak weg dus dat gaat wat verwarrend staan. Wees niet verbaasd als de incheck automaat niet werkt, maar bij de balie kunnen ze je wel helpen. Is ook gelukt toen mijn werkgever een keer zo slim was om mijn tweede voornaam als deel van mijn achternaam in te vullen...
    I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
      maandag 15 oktober 2007 @ 17:22:09 #229
    117989 Der_Butler
    Hoera! Een slaaf!
    pi_53950998
    quote:
    Op maandag 15 oktober 2007 00:53 schreef LintuxCx het volgende:

    [..]

    Wees niet verbaasd als de incheck automaat niet werkt
    Ik kan ook online inchecken

    Ik zag gisteravond dat het reisbureau bij m'n vliegticket naar Schotland ook twee namen heeft gebruikt(was in 2002 bij KLM). En daar kwam ik probleemloos doorheen. Ik ga er van uit dat ik op één of andere manier wel aan boord kom.
    De bulter is een noodzakelijk luxe, wat het leven aangenamer maakt. En dan nog wat: Je IP-adres is bekend. In geval van illegale praktijken verleen ik volledige medewerking aan justitie.
    pi_53951554
    Schenkt de KLM tijdens intercontinentale vluchten drank zoals bier?
      maandag 15 oktober 2007 @ 18:16:22 #231
    117989 Der_Butler
    Hoera! Een slaaf!
    pi_53951749
    quote:
    Op maandag 15 oktober 2007 18:05 schreef Vat0s-L0c0s het volgende:
    Schenkt de KLM tijdens intercontinentale vluchten drank zoals bier?
    Tijdens mijn reis naar New York in 2001 wel. Maar ik moet er bijzeggen dat ik toen businessclass vloog. Het vliegtuig was overgeboekt en ze hebben dat bij KLM toen prima opgelost door ons in deze klasse te plaatsen. Natuurlijk was er toen onbeperkt drank.
    De bulter is een noodzakelijk luxe, wat het leven aangenamer maakt. En dan nog wat: Je IP-adres is bekend. In geval van illegale praktijken verleen ik volledige medewerking aan justitie.
      maandag 15 oktober 2007 @ 19:24:52 #232
    96922 Public_NME
    Come on you Whites!
    pi_53952879
    quote:
    Op maandag 15 oktober 2007 18:05 schreef Vat0s-L0c0s het volgende:
    Schenkt de KLM tijdens intercontinentale vluchten drank zoals bier?
    Jazeker! Zijn wel 0,2l blikjes Heineken. Ze hebben ook sterke drank als het goed is, tenminste de vorige keer wel in 2006.
    The black and white you'll never pass, stick yer blue flag up yer arse!
    'They know on the Continent that European football without the English is like a hot dog without the mustard' Sir Bobby Charlton
    pi_53953257
    quote:
    Op maandag 15 oktober 2007 19:24 schreef Public_NME het volgende:

    [..]

    Jazeker! Zijn wel 0,2l blikjes Heineken. Ze hebben ook sterke drank als het goed is, tenminste de vorige keer wel in 2006.
    Gratis neem ik aan? En serveren ze een beetje door? Of moet je telkens een uur wachten voordat je een nieuwe hebt?
    pi_53957234
    quote:
    Op maandag 15 oktober 2007 19:51 schreef Vat0s-L0c0s het volgende:

    [..]

    Gratis neem ik aan? En serveren ze een beetje door? Of moet je telkens een uur wachten voordat je een nieuwe hebt?
    Bier kun je tijdens het eten wel krijgen. Met een beetje geluk heb je nog Chinees bier van het merk REEB (echt waar!) dat je in normale blikjes krijgt. En je kunt altijd vragen om meer, maar echt van harte gaat het niet altijd bij KLM.

    Sterke drank bij KLM kreeg ik het laatst in 2002. Laatste keer op een vlucht naar San Francisco was er alleen bier en wijn. Geen sterke drank. Maar dat kan komen omdat het een dagvlucht was.
      Moderator maandag 15 oktober 2007 @ 23:23:12 #235
    45833 crew  Fogel
    pi_53958101
    Bij de KLM Cityhopper (in ieder geval de avondvluchten AMS-TRD) komen ze vrij vlot langs, soms komen ze zelfs met en extra flesje wijn of blikje bier zonder dat ik er om gevraagd heb! Maargoed er passen slechts 80 personen in een zo'n Fokker 70, dus daar hebben ze wat beter overzicht dan in een grote kist (al hebben ze daar dan wel weer meer personeel).
    I'm surrounded by morons!
    TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
    TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
    TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
      dinsdag 16 oktober 2007 @ 20:11:03 #236
    64459 ozzietukker
    no worries mate
    pi_53975029
    quote:
    Op maandag 15 oktober 2007 22:55 schreef DutchTrain het volgende:

    [..]

    Bier kun je tijdens het eten wel krijgen. Met een beetje geluk heb je nog Chinees bier van het merk REEB (echt waar!) dat je in normale blikjes krijgt. En je kunt altijd vragen om meer, maar echt van harte gaat het niet altijd bij KLM.

    Sterke drank bij KLM kreeg ik het laatst in 2002. Laatste keer op een vlucht naar San Francisco was er alleen bier en wijn. Geen sterke drank. Maar dat kan komen omdat het een dagvlucht was.
    KLM heeft wel sterke drank, maar dit staat tijdens de drankservice niet echt zichtbaar opgesteld, zodat er specifiek om gevraagd moest worden. (Dus je moet maar net weten dat het onderaan het drankenkarretje staat).
    Wat ik helemaal erg vind met KLM is dat je in principe slechts een klein bekertje drinken krijgt bij de drankservice, en niet meer het hele blikje, dit krijg je alleen als je er om vraagt, maar dat doen mensen van nature niet zo gemakkelijk.

    Bier wordt inderdaad in de kleine 0,25 CL blikjes gegeven, maar daar is opzich niks mis mee, niks is vervelender dan dronken mensen tijdens de vlucht.
    RTFM
    Zo niet? Dan toch!
    Nawie, just Nawie!
    TWENTE KAMPIOEN.
    pi_54040671
    Wat is het verschil bij Martinair (767-300) tussen economy en comfort class?
    pi_54041905
    Van www.martinair.nl:
    quote:
    Voor prijsbewuste vakantiegangers. In Economy Class:

    - Gratis wijn of bier tijdens het diner, gratis koffie, thee en frisdrank gedurende de hele vlucht
    - Een uitstekende, compleet verzorgde maaltijd. Wenst u een vegetarische of dieetmaaltijd? Dat kan.
    - Taxfree shoppen – voor winkelen op hoog niveau!
    - Tijdens uw vlucht een gratis oortelefoon voor ons uitgebreide aanbod audio- en videoprogramma’s.
    quote:
    In Comfort Class: alle genoemde diensten van Economy Class, plus

    - 10% meer beenruimte!
    - Gratis Personal Entertainment Player, met keuze uit tientallen programma’s, waaronder een ruim aanbod van recente speelfilms
    - Luxe koffieservice met likeur
    - Voor slechts ¤ 49 per persoon per enkele reis koopt u al een upgrade naar onze Comfort Class!
      vrijdag 19 oktober 2007 @ 23:40:20 #239
    128088 Masanga
    Hakuna matata!
    pi_54043466
    quote:
    Op vrijdag 19 oktober 2007 22:35 schreef Zephyrus het volgende:
    Van www.martinair.nl:
    [..]


    [..]
    Voor zover het te vergelijken valt: naar Gambia had ik met Arke ook keuze tussen economy en comfort. Zeker als er een nachtvlucht bij zit zou ik voor comfort gaan. Dat beetje extra beenruimte kan 's nachts voor heel wat extra comfort zorgen.. Nu goed, als je bij wijze van spreken 1m50 bent of sowieso prima slaapt in een vliegtuig is er weinig aan de hand natuurlijk. Ik ken ook de beenruimteafstanden niet bij Martinair..maar voor 25¤ per vlucht kan je mijns inszien niet sukkelen.
    When all things seem to end, the future still remains..
    pi_54043538
    quote:
    Op vrijdag 10 augustus 2007 16:47 schreef Forcefuzz het volgende:
    Mijn toiletartikelen die heb ik los in die tas gedaan, omdat je in je handbagage maar maximaal 100ml aan vloeistoffen mag meenemen. In de ruimbagage mag je 1 liter meenemen. En met tandpaste, gel, scheergel, aftershave etc. zit je er zo aan. Maar word het dan als 1 stuk gerekend als er een zak omheen zit?
    Is niet waar, je mag in je handbagage 1 liter aan vloeistoffen meenemen, in units van maximaal 100ml. Dus als je per se je potje Nivea 150ml wil meenemen moet je het ff in 2 kleine potjes stoppen..

    Persoonlijk vlieg ik het liefst zonder bagage die ik in moet checken.. dus dan moet je met dat soort dingen wel rekening houden. Je mag je koffer gewoon volproppen met wat je wilt, zolang t maar niet 10 kilo boven het maximale gewicht is, 5 kilo extra hebben ze bij mij nog nooit moeilijk over gedaan, zowel bij een koffer van bijna 30 kilo als bij een handbagage-tas van 15 kilo - ook niet met de huidige regelgeving.

    Ik heb ook gewoon potjes van 150ml in m'n doorzichtige 1 liter wietzak gestopt, het enige wat die douanepik vraagt is of er verpakkingen van >100ml in zitten.. "nee meneer", zeg ik waarop hij antwoordt "dan heb je goed je huiswerk gedaan loop maar door"
    quote:
    Op vrijdag 10 augustus 2007 23:39 schreef Schuifpui het volgende:
    Licht is gewoon voor de passagiers, zodat je beter naar buiten kan kijken. Apparatuur moet je uitzetten (voornamelijk wegdoen) voor het geval er wat mis gaat. Voor het vliegtuig maakt het echt niet uit als jij je mp3's aan het luisteren bent, maar je moet er wel snel uit kunnen. En losse spullen moet je opbergen voor harde landingen etc.
    Zou best zo kunnen zijn natuurlijk, maar als je zo bejaard bent dat je niks meer ziet als ineens dat zwakke vliegtuiglicht uitvalt dan zit je waarschijnlijk al op de leeftijd dat je ook 2 benen breekt als je je op eigen houtje naar de nooduitgang zou voortbewegen...om over de landing nog maar te zwijgen.
      zaterdag 20 oktober 2007 @ 00:17:49 #241
    96922 Public_NME
    Come on you Whites!
    pi_54044321
    quote:
    Op dinsdag 16 oktober 2007 20:11 schreef ozzietukker het volgende:

    [..]

    KLM heeft wel sterke drank, maar dit staat tijdens de drankservice niet echt zichtbaar opgesteld, zodat er specifiek om gevraagd moest worden. (Dus je moet maar net weten dat het onderaan het drankenkarretje staat).
    Kostenbesparing enzo hehe. Ik heb in 2006 vaker longhaul gevlogen met KL, maar zag het verder niet. Maarja er zaten 2 Russen (of ex-Russen) naast me, en die wisten het wel goed te vinden!
    The black and white you'll never pass, stick yer blue flag up yer arse!
    'They know on the Continent that European football without the English is like a hot dog without the mustard' Sir Bobby Charlton
    pi_54048368
    Ik vergeet ook regelmatig het plastic zakje met zooi uit mijn tas te halen, en daar is nog nooit over geklaagd. Valt het niet op of zouden ze op het scherm al kunnen zien dat alles "okay" is?

    De idiootste regel ooit...
    I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
      zaterdag 20 oktober 2007 @ 14:04:52 #243
    64459 ozzietukker
    no worries mate
    pi_54051199
    quote:
    Op zaterdag 20 oktober 2007 10:24 schreef LintuxCx het volgende:
    Ik vergeet ook regelmatig het plastic zakje met zooi uit mijn tas te halen, en daar is nog nooit over geklaagd. Valt het niet op of zouden ze op het scherm al kunnen zien dat alles "okay" is?

    De idiootste regel ooit...
    Officieel antwoord zal zijn dat ze het moeten opmerken als het in je handbagage zit als het door de scanner gaat. Praktijk leert echter dat als de vloeistoffen tussen de kleren zitten ze gewoonweg niet opgemerkt worden. Slechts flesjes water of frisdrank van 0,5 liter of groter worden in 90% van de gevallen ontdekt, omdat deze door de grootte wat makkelijker te ontdekken zijn.

    Vreemd is overigens dat in de US de vloeistoffen in het zakje wel in de handbagage moet, en in de overige landen dit apart moet worden aangegeven bij de securitycheck. En zolang er niet wordt gecontroleerd op basis van het Israelisch model heeft een dergelijke maatregel ook geen zin. (Al moet je niet naar het Israelisch model toewillen, gezien dat een giganitsche kostenpot en tijdverslindende maatregel zal zijn, en dan nog geen garanties geeft).
    RTFM
    Zo niet? Dan toch!
    Nawie, just Nawie!
    TWENTE KAMPIOEN.
      woensdag 24 oktober 2007 @ 20:33:23 #244
    64459 ozzietukker
    no worries mate
    pi_54142855
    quote:
    'Stalen bestek aan boord van KLM-vluchten eenvoudig wapentuig'

    24-10-2007

    WILLEMSTAD - De stalen vorken en messen die worden uitgereikt aan passagiers op KLM-vluchten kunnen eenvoudig worden gebruikt als wapens. Dat stelt de Curaçaose politie-inspecteur Ronchi Marlin in het Antilliaans Dagblad. Volgens hem neemt de luchtvaartmaatschappij de dreiging niet serieus.

    Marlin baseert zijn bevindingen op een recente vlucht die hij met KLM maakte. Na de gebruikelijke uitvoerige controles in de vertrekhal was zijn verbazing groot toen hij bij de maaltijd het stalen bestek kreeg overhandigd. Naar eigen zeggen nam de dienstdoende purser de geuite bezorgdheid van Marlin niet serieus. De politie-inspecteur stuurde na aankomst een kritische brief naar KLM.

    KLM-woordvoerder Koen van Zijl begrijpt weinig van de kritiek. “Volgens onze veiligheidsmensen voldoet ons bestek aan alle veiligheidseisen van de Europese Unie en de Amerikaanse Transport Safety Administration (TSA). Ik begrijp dus niet waarom het dan uitgerekend in Curaçao ineens niet aan de eisen zou voldoen.”
    bron: www.luchtvaartnieuws.nl

    Uiteraard is het onzin dat dit wapentuig is, ten eerste als je de mesjes van KLM kent, een broodje mee snijden is al niet mogelijk, en het vervangen door plastic messen wat sommige maatschappijen doen is helemaal hypocriet, de vork is scherper!
    Daar komt bij, je kan wel leuk allemaal stalen bestek gaan verbieden, je krijgt wel een flesje (glas) wijn bij het eten, deze sla je kapot, en je hebt een nog beter wapen...

    Ik vraag mij dan ook af, is iedereen zo paranoïde tegenwoordig?
    RTFM
    Zo niet? Dan toch!
    Nawie, just Nawie!
    TWENTE KAMPIOEN.
      Moderator woensdag 24 oktober 2007 @ 21:05:36 #245
    45833 crew  Fogel
    pi_54143764
    Wijn zal binnenkort dan ook wel in plastic flesjes aan boord geserveerd worden
    Maar zolang je nog gewoon op het vliegveld normaal bestek krijgt en drank in glazen flessen kan kopen na de controles heeft het allemaal niet zoveel nut. Zelfs een schaar of scherp mes (dus niet een gewoon bestekmes) meejatten uit een restaurant is op schiphol niet echt een groot probleem als je echt wil...
    I'm surrounded by morons!
    TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
    TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
    TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
    pi_54226232
    Heeft een vliegtuig van Martinair naar Curacao meer beenruimte dan in een vliegtuig van Ryanair?
    pi_54226312
    quote:
    Op zondag 28 oktober 2007 16:53 schreef Vat0s-L0c0s het volgende:
    Heeft een vliegtuig van Martinair naar Curacao meer beenruimte dan in een vliegtuig van Ryanair?
    Volgens deze site in economy niet. (zelfde afstand)
    You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
    C. Sagan
    pi_54230618
    quote:
    Op zondag 28 oktober 2007 16:53 schreef Vat0s-L0c0s het volgende:
    Heeft een vliegtuig van Martinair naar Curacao meer beenruimte dan in een vliegtuig van Ryanair?
    Dat zal ongeveer hetzelfde zijn, als je niet voor de iets duurdere stoelen van Martinair gekozen hebt. Door de nieuwe stoelen van Ryanair heb je namelijk al iets meer beenruimte dan bij de meeste andere maatschappijen.
    pi_54450164
    Hallo!

    Ik heb een vraagje over een vlucht vanavond. Ik neem Easyjet naar Milaan.

    De check in opens at 18:45 and closes om 20:05. De gate gaat dicht om 20:15.

    Nu vlieg ik vaak vanaf eindhoven met ryanair. Dit is echter de eerste keer vanaf schiphol. Ik heb online ingechecked en neem alleen handbagage mee.

    Hoe laat moet ik bij de gate zijn? En hoe werkt dat eigenlijk met online inchecke, ik kan gewoonn de 'gewone' check in overslaan en gelijk doorgaan naar de controle?

    Alvast bedankt!
    pi_54454035
    quote:
    Op donderdag 8 november 2007 10:17 schreef Perruche het volgende:
    Hoe laat moet ik bij de gate zijn? En hoe werkt dat eigenlijk met online inchecke, ik kan gewoonn de 'gewone' check in overslaan en gelijk doorgaan naar de controle?
    Als je je boardingcard uitgeprint hebt, dan kun je meteen door naar de veiligheidscontrole, in dit geval waarschijnlijk bij vertrekhal 4. Houdt rekening met een half uurtje lopen door Schiphol, dus probeer er uiterlijk rond 19.30 te zijn.
      donderdag 8 november 2007 @ 15:10:59 #251
    64459 ozzietukker
    no worries mate
    pi_54456571
    quote:
    Op donderdag 8 november 2007 13:21 schreef DutchTrain het volgende:

    [..]

    Als je je boardingcard uitgeprint hebt, dan kun je meteen door naar de veiligheidscontrole, in dit geval waarschijnlijk bij vertrekhal 4. Houdt rekening met een half uurtje lopen door Schiphol, dus probeer er uiterlijk rond 19.30 te zijn.
    Je kunt inderdaad gelijk door naar de veiligheidscontrole, je hebt echter geen paspoortcontrole omdat je vanaf de M-gates vertrekt (vlucht binnen europa). Op de M-pier, andere kant van de H-pier is niet bijzonder veel te beleven, beetje wachtruimte en 1 (dure) winkel en verder alleen maar gates. Wel is er (en dat vind ik persoonlijk een voordeel) toiletgelegenheden zodat je daar nog gebruik van kunt maken.
    RTFM
    Zo niet? Dan toch!
    Nawie, just Nawie!
    TWENTE KAMPIOEN.
    pi_54456672
    quote:
    Op donderdag 8 november 2007 15:10 schreef ozzietukker het volgende:

    [..]

    Je kunt inderdaad gelijk door naar de veiligheidscontrole, je hebt echter geen paspoortcontrole omdat je vanaf de M-gates vertrekt (vlucht binnen europa). Op de M-pier, andere kant van de H-pier is niet bijzonder veel te beleven, beetje wachtruimte en 1 (dure) winkel en verder alleen maar gates. Wel is er (en dat vind ik persoonlijk een voordeel) toiletgelegenheden zodat je daar nog gebruik van kunt maken.
    dank u danku. Dus 19:30 op schiphol en dan lekker wandelen naar de M pier.

    Ik vind eindhove veel leuker... als je om 20:00 vertrekt ben je er om 19:30, ideaal!
      Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 19 december 2007 @ 11:38:05 #253
    13151 crew  Rewimo
    Nederduitse/Mevrouw qltel
    pi_55383193
    Wij vliegen vrijdag naar Portugal. Nu heb ik een gezellige bronchitisaanval (erg fijn zo net voor de vakantie) en daarvoor gebruik ik een puffer. Dat is een model met zo'n klein spuitbusje:



    Nu mag je medicijnen op zich wel meenemen, maar moet je bijvoorbeeld per se een nieuwe verpakking meenemen en heb je ook een doktersverklaring nodig? Want dat moet ik dan nog regelen met mijn huisarts.

    Iemand die er wat meer over weet?
    Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
    <a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
    pi_55385391
    ik heb ook zo'n inhalator en die had ik gewoon in mn tas (handbagage) zitten. Ook nooit bij stil gestaan dat dat niet zou mogen. In de scanner viel het kennelijk ook niet op (had ook een spuitbus pepperspray kunnen zijn, maargoed).

    Als je het niet acuut nodig bent dan zou je hem ook in je ruimbagage kunnen doen. Dan mag het volgens mij sowieso.

    Maar dat is natuurlijk niet een concreet antwoord op je vraag. Hoe het exact zit zou ik aan de vliegmaatschappij vragen. Ik heb iig nog nooit gehoord dat je een doktersverklaring moet hebben.
      Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 19 december 2007 @ 13:07:54 #255
    13151 crew  Rewimo
    Nederduitse/Mevrouw qltel
    pi_55385465
    Ja, dat laatste weet ik Maar ik denk dat ik hem onderweg echt wel nodig heb.
    Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
    <a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
      Moderator woensdag 19 december 2007 @ 13:18:53 #256
    45833 crew  Fogel
    pi_55385870
    Als het minder dan 100ml is, kan je hem gewoon in zo'n hersluitbaar plastic zakje doen en dan is er niemand die je iets vraagt. Indien je geen plek hebt in dat zakje of als de verpakking groter is dan 100ml, hoort er in ieder geval een sticker op te zitten met de dosering en jouw naam erop. Een doktersverklaring is zover ik weet niet nodig.
    Ikzelf heb gewoon een 100ml flesje met hartmedicijn van mijn dochter in zo'n plastic zakje gedaan omdat ik geen zin had om een (over het algemeen domme) security medewerker uit te gaan leggen wat het was.
    I'm surrounded by morons!
    TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
    TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
    TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
      Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 19 december 2007 @ 13:25:41 #257
    13151 crew  Rewimo
    Nederduitse/Mevrouw qltel
    pi_55386115
    Dat is een goed idee, Fogel

    En ik zal in elk geval de huisarts vragen om een nieuwe puffer in verpakking, dan kan die in mijn koffer.
    Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
    <a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
      Moderator woensdag 19 december 2007 @ 23:53:39 #258
    45833 crew  Fogel
    pi_55405136
    quote:
    Op woensdag 19 december 2007 13:25 schreef Rewimo het volgende:
    Dat is een goed idee, Fogel

    En ik zal in elk geval de huisarts vragen om een nieuwe puffer in verpakking, dan kan die in mijn koffer.
    Medicijnen in je koffer doen is risicosport. Alleen doen als je met de medicijnen uit je handbaggage een paar dagen door kan komen. Juist de 'belangrijkste koffers' hebben de neiging om kwijt te raken onderweg en die kan je in het beste geval enkele uren later, in een slecht geval een paar dagen later, en in het ergste geval nooit meer terug krijgen.
    I'm surrounded by morons!
    TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
    TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
    TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
    pi_55620671
    Weet iemand welke maatschappijen directe vluchten naar Cincinatti hebben (vanuit Dublin... of Amsterdam, maar liefst Dublin)

    Ik zie namelijk veel vluchten waarbij ik moet overstappen en daar heb ik eigenlijk niet zoveel zin in...
    pi_55620979
    quote:
    Op zaterdag 29 december 2007 11:56 schreef ScienceFriction het volgende:
    Weet iemand welke maatschappijen directe vluchten naar Cincinatti hebben (vanuit Dublin... of Amsterdam, maar liefst Dublin)

    Ik zie namelijk veel vluchten waarbij ik moet overstappen en daar heb ik eigenlijk niet zoveel zin in...
    Vanuit Amsterdam vliegt Delta Airlines er rechtstreeks op, maar waarschijnlijk niet het hele jaar door. Vanaf Dublin rechtstreeks kan niet.
    pi_55621972
    quote:
    Op woensdag 19 december 2007 11:38 schreef Rewimo het volgende:
    Wij vliegen vrijdag naar Portugal. Nu heb ik een gezellige bronchitisaanval (erg fijn zo net voor de vakantie) en daarvoor gebruik ik een puffer. Dat is een model met zo'n klein spuitbusje:

    [ afbeelding ]

    Nu mag je medicijnen op zich wel meenemen, maar moet je bijvoorbeeld per se een nieuwe verpakking meenemen en heb je ook een doktersverklaring nodig? Want dat moet ik dan nog regelen met mijn huisarts.

    Iemand die er wat meer over weet?
    Voor de zekerheid had ik wel om een doktersverklaring gevraagd, better safe than sorry. Je medicijnen, vooral als ze erg belangrijk zijn, kun je het beste bij je hebben ipv in de bagageruimte.
    I feel kinda Locrian today
    pi_57498499
    Weet iemand toevallig de openingstijden van de winkels achter de incheckbalie (see, buy fly)?

    Er staat wel op de website dat de winkels een uur voor de eerste vlucht opengaan, maar vorig jaar had ik een vlucht om 06:00 uur, en zag dat niet alles open was op dat moment.
    pi_57498538
    quote:
    Op donderdag 20 maart 2008 12:54 schreef bravoboost het volgende:
    Weet iemand toevallig de openingstijden van de winkels achter de incheckbalie (see, buy fly)?

    Er staat wel op de website dat de winkels een uur voor de eerste vlucht opengaan, maar vorig jaar had ik een vlucht om 06:00 uur, en zag dat niet alles open was op dat moment.
    ach je hoeft dat toch niks te kopen, alles is duurder dan in de gewone winkel of wanneer je het via internet koopt
    pi_57499405
    nee weet ik wel. daar gaat het ook niet om, maar toch iets te doen tijdens het lange wachten. :-)
      zaterdag 22 maart 2008 @ 02:05:52 #265
    128088 Masanga
    Hakuna matata!
    pi_57533909
    Kreeg net volgende mail:

    Dear passenger,> > On behalf of SkyEurope Airlines, we would like to thank you for your reservation. Despite our efforts to minimize any changes in our planned flight plan, we regret to inform you that your flight under the booking number JYU6VN has been canceled as part of the adaptation and harmonization of our route network and time table for the summer season.> > We truly apologize for any inconvenience caused by this cancellation. As compensation, we would like to offer you a free rebooking or refund for any convenient travel date. > > May we invite you to contact the Reservation Centre of SkyEurope Airlines under the telephone number +4212 3301 7301 or our local numbers to help you with the rebooking. > > SkyEurope Airlines would like to ask for your understanding and hopes to see you soon on board of our flights

    Concreet: mijn vriendin en ik wilden graag even een uitstapje doen naar Krakow. Ik zit in de buurt van Wenen, zij gewoon op het thuisfront. Door een geweldige promoactie kwam het goedkoper uit als zij even naar Wenen vloog om dan samen naar Krakow te vliegen. Nu is die vlucht Wenen-Krakow dus gecanceled.
    Zelf stellen ze refund voor of rebooking. Mij prima, maar voor de gewenste periode (8-13 mei) lijken er gewoon geen vluchten te zijn met SkyEurope (zouden ze de route geschrapt hebben???) dus vraag ik me af wat ze met rebooking bedoelen gezien de mogelijke schrapping.
    Een andere bestemming van Sky Europe uitkiezen zal waarschijnlijk geen optie zijn (anders hebben we wel wat leuke ideeen ), dus neem ik aan dat we geld zullen terugvragen en de lange treinrit aanvatten.
    Maar goed, mijn vragen:
    1) Heeft iemand ervaring met zo een kwesties, en weet iemand wat ze zouden bedoelen met die rebooking?
    2) Weet iemand wat met de route Wenen-Krakow is gebeurd? Op internet vind ik alvast niks..
    When all things seem to end, the future still remains..
    pi_57534643
    SkyEurope heeft veel vluchten geschrapt en houdt alleen nog maar een basis netwerk naar Praag en Wenen over. Het beste kun je even bellen, dan vertellen ze je precies de mogelijkheden.
    Heb dit ook eens gehad, maar nooit m'n geld meer terug gezien (dat in tegenstelling tot Ryanair, die het binnen een dag op m'n creditcard hadden bijgeschreven)
      zaterdag 22 maart 2008 @ 09:20:15 #267
    64459 ozzietukker
    no worries mate
    pi_57535210
    quote:
    Op zaterdag 22 maart 2008 05:29 schreef DutchTrain het volgende:
    SkyEurope heeft veel vluchten geschrapt en houdt alleen nog maar een basis netwerk naar Praag en Wenen over. Het beste kun je even bellen, dan vertellen ze je precies de mogelijkheden.
    Heb dit ook eens gehad, maar nooit m'n geld meer terug gezien (dat in tegenstelling tot Ryanair, die het binnen een dag op m'n creditcard hadden bijgeschreven)
    Sky Europe heeft een paar onrendabele routes eruit gegooid zoals Bratislava - Praag, en Wenen - Krakow om ruimte vrij te maken voor holiday destinations in de Zuid Europese landen of Turkije in de zomermaanden.

    Mijn ervaring met Sky Europe bij een cancelling van mijn vlucht is juist erg goed, ik kon deze vlucht gratis omboeken naar welke bestemming ik maar wilde, ongeacht de prijs op dat moment van de vlucht. In mijn geval was het Amsterdam - Bratislava wat ik kon omboeken naar Amsterdam - Wenen, maar dat mocht ook Amsterdam - Praag zijn als ik dat zou willen, of welke andere bestemming dan ook.

    Ik heb dat toen overigens allemaal via email geregeld via reservations AT skyeurope PUNT com en had binnen een dag een antwoord.
    Als je trouwens een andere bestemming wilt, zet dat dan alvast in je bericht zodat zij de mogelijkheden kunnen bekijken en je daarna alleen maar hoeft te bevestigen dat je die vlucht wilt.
    RTFM
    Zo niet? Dan toch!
    Nawie, just Nawie!
    TWENTE KAMPIOEN.
    pi_57535652
    Wat is er mis met samen een weekje Wenen?
    I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
    pi_57535813
    quote:
    Op zaterdag 22 maart 2008 10:13 schreef LintuxCx het volgende:
    Wat is er mis met samen een weekje Wenen?
    Daar woont hij al...
    pi_57535849
    quote:
    Op donderdag 20 maart 2008 13:34 schreef bravoboost het volgende:
    nee weet ik wel. daar gaat het ook niet om, maar toch iets te doen tijdens het lange wachten. :-)
    also, starbucks is helaas pas om 7u open
    pi_57535904
    quote:
    Op zaterdag 22 maart 2008 10:30 schreef DutchTrain het volgende:
    Daar woont hij al...
    Ja, maar zij toch niet? De stad is vast groot genoeg dat er voor beiden nog wat te verkennen valt, zou ik zeggen...
    I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
    pi_57535928
    quote:
    Op zaterdag 22 maart 2008 10:39 schreef LintuxCx het volgende:
    Ja, maar zij toch niet? De stad is vast groot genoeg dat er voor beiden nog wat te verkennen valt, zou ik zeggen...
    Dat zeker en dat kan ik ook iedereen aanraden
    Maar het is wel wat anders dan Krakow.
      zaterdag 22 maart 2008 @ 13:51:37 #273
    128088 Masanga
    Hakuna matata!
    pi_57538813
    Hartelijk dank voor de vele reacties. Beiden hebben we Wenen al gezien, dus sowieso wordt het een andere optie, via trein, bus of (hopelijk) vliegtuig.
    Ik laat jullie i.i.g. weten wat het geworden is en wat SkyEurope ons aangeboden heeft. Ofwel wordt het Krakow, maar dan met de trein, ofwel kiezen we gewoon voor een vrij "dure" bestemming in het zuiden als dat hen echt niks uitmaakt
    When all things seem to end, the future still remains..
    pi_57540406
    Ben je al in Brno geweest. Is maar een paar uurtje met de trein vanaf Wenen en is gedeeltelijk vergelijkbaar met Krakow en vooral veel goedkoper. En vanaf daar kun je ook weer in een paar uur met de trein naar Praag of Bratislava.
    pi_57540776
    En met de trein is het uitzicht ook veel interessanter vaak.
    I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
    pi_57610493
    Zo, over een maandje vlieg ik weer naar SFO, dit keer via LHR met Virgin Atlantic. Veel goeds gehoord over hun Premium Economy class, dus ik ben benieuwd.

    SeatGuru is trouwens een leuke site, maar met veel airlines heb je er nog niet eens zo veel aan. Er zijn vier verschillende soorten seat maps voor VS 747-400s, en het lijkt totaal onmogelijk te zijn om te zien welke ze mee gaan vliegen. Dan kunnen ze wel zo leuk een "Finding your aircraft type" FAQ hebben, maar daar kom ik dus ook nergens mee.

    Najah, 'k zie wel. Vast comfortabeler dan economy class ergens in het midden (ben 2m lang...).
    I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
      zaterdag 29 maart 2008 @ 20:53:22 #277
    128088 Masanga
    Hakuna matata!
    pi_57703444
    quote:
    Op zaterdag 22 maart 2008 13:51 schreef Masanga het volgende:
    Hartelijk dank voor de vele reacties. Beiden hebben we Wenen al gezien, dus sowieso wordt het een andere optie, via trein, bus of (hopelijk) vliegtuig.
    Ik laat jullie i.i.g. weten wat het geworden is en wat SkyEurope ons aangeboden heeft. Ofwel wordt het Krakow, maar dan met de trein, ofwel kiezen we gewoon voor een vrij "dure" bestemming in het zuiden als dat hen echt niks uitmaakt
    Op het vliegveld van Wenen heb ik even gepolst en ik mag inderdaad de bestemming kiezen: we krijgen de tickets. Mijn vriendin heeft wel even zin in een citytrip naar een zonnige bestemming gekregen, en eerlijk gezegd deel ik die mening ook wel wat.
    When all things seem to end, the future still remains..
      maandag 31 maart 2008 @ 18:13:23 #278
    82726 The_BoezelaaR
    Chronisch vliefd
    pi_57741580
    Goeienmiddag,

    Ik heb via D-reizen voor 13 man een vliegreis geboekt via Easyjet. Nou is het zo dat er misschien iemand anders meegaat ipv iemand die is opgegeven.

    Volgens de winkel van D-reizen kan er niet tegen betaling een andere naam opgegeven worden. Op de site van Easyjet staat echter dit :

    Iemand die hier verstand van heeft?
    I don't trust books. They're all facts and no heart
    Online poker is more addicting than snorting cocaine off Jessica Alba’s tits
    Sam Querrey en John Isner, culthelden in wording!
      maandag 31 maart 2008 @ 18:34:38 #279
    64459 ozzietukker
    no worries mate
    pi_57742134
    quote:
    Op maandag 31 maart 2008 18:13 schreef The_BoezelaaR het volgende:
    Goeienmiddag,

    Ik heb via D-reizen voor 13 man een vliegreis geboekt via Easyjet. Nou is het zo dat er misschien iemand anders meegaat ipv iemand die is opgegeven.

    Volgens de winkel van D-reizen kan er niet tegen betaling een andere naam opgegeven worden. Op de site van Easyjet staat echter dit :

    Iemand die hier verstand van heeft?
    Mijn vraag is.... waarom heb je tickets van Easyjet geboekt bij D-reizen..

    Antwoord op de naamswijziging, ja dit is mogelijk, zoals gesteld moet je daarvor een 'boete' betalen, + eventuele (en dat zal wel, kort voor vertrek), extra ticketprijs.
    Wel is Easyjet wat goedkoper dan by Ryanair, want by Ryanair kan je in principe eigenlijk altijd wel beter een nieuw ticket kopen.

    Het enige wat nog roet in het eten zou kunnen gooien is het feit dat je het niet rechtstreeks bij Easyjet hebt geboekt, maar neem contact op met Easyjet, zij kunnen gelijk de mogelijkheden en de kosten met je doornemen.
    RTFM
    Zo niet? Dan toch!
    Nawie, just Nawie!
    TWENTE KAMPIOEN.
    pi_57787149
    Hier een zelfde soort probleem.

    We hebben in januari 2 tickets geboekt bij vliegtickets.nl naar Thailand voor in september en oktober. Nu heeft mijn partner een andere baan aangeboden gekregen (en bijna geaccepteerd), maar is het niet mogelijk om in die periode vakantie te vieren.
    Dus zijn nog mooi op tijd eens kijken of we de tickets op een andere naam konden zetten. Nee, niet mogelijk...100% kwijt.
    Annuleren...100% kwijt. Gekeken in de voorwaarden van AirBerlin (daar vliegen we mee) zijn de annuleringskosten maar 20% van de transportkosten. Weer lopen zeuren bij vliegtickets en dan blijkt het ineens 350 euro p.p. te kosten (4*25 administratiekosten en 4*150 annuleringskosten) volgens IATA voorwaarden.

    Snap hier niks van...eerst 100%, nu nog 60%...maar op voorwaarden die niet op hun site staan.
    Heb nog via AirBerlin geprobeerd te cancellen, en dat meisje heeft vanalles geprobeerd, maar kon uiteindelijk alleen via vliegtickets.nl

    Is hier nog wat tegen te doen? Heeft in de toekomst weinig zin om van vliegtickets.nl gebruik te maken...enkel als vergelijkingssite misschien, en dan rechtstreeks bij de maatschappij boeken. Was vele malen gunstiger geweest...
    Dus als iemand nog tips heeft...graag!
    pi_57788268
    Vlieg over 3weken met Inter Airlines naar Turkije. Weekje All-Inclusive. Me schoonfamilie heeft geboekt en zeker van te voren niet gecheckt wat de ervaringen zijn met Inter Ailines....hoop dat ik levend aankom.
    Op zondag 4 maart 2007 20:29 schreef BansheeBoy het volgende:
    Iedereen wordt geboren als Moslim, alleen de omgeving verandert het of houdt het in stand. :{
    :{²
    pi_57791414
    quote:
    Op woensdag 2 april 2008 19:58 schreef Youper het volgende:
    Is hier nog wat tegen te doen? Heeft in de toekomst weinig zin om van vliegtickets.nl gebruik te maken...enkel als vergelijkingssite misschien, en dan rechtstreeks bij de maatschappij boeken. Was vele malen gunstiger geweest...
    Dus als iemand nog tips heeft...graag!
    Vaak is het nog best mogelijk om wijzigingen uit te voeren via de maatschappij zelf. Bij Aer Lingus iig wel, je moet alleen het e-mail adres invullen dat gebruikt is bij de reservering. Mogelijk is dat info@vliegtickets.nl oid. Even wat gokken, of kijken of iemand anders het al uitgezocht heeft.
    I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
    pi_57791923
    Huh? Het emailadres invullen dat gebruikt is bij reservering? Heb via noreply@montys.nl het e-ticket ontvangen. Via service@vliegtickets.nl heb ik de link naar het reisschema gekregen.

    Had eerder gebeld met AirBerlin en deze heb ik de e-ticketnummers gegeven, het reserveringsnummer dat ik had etc...zag later ook nog een code van vliegtickets.nl...misschien dat ze daar nog op binnen kunnen komen ofzo. Baal daar wel van...die vrouwtjes bij AirBerlin zouden zo de hele bende geregeld hebben als ze toegang tot de gegevens hadden...
      donderdag 3 april 2008 @ 18:21:10 #284
    128088 Masanga
    Hakuna matata!
    pi_57809391
    quote:
    Op zaterdag 29 maart 2008 20:53 schreef Masanga het volgende:

    [..]

    Op het vliegveld van Wenen heb ik even gepolst en ik mag inderdaad de bestemming kiezen: we krijgen de tickets. Mijn vriendin heeft wel even zin in een citytrip naar een zonnige bestemming gekregen, en eerlijk gezegd deel ik die mening ook wel wat.
    Om mijn verhaal helemaal af te ronden: we vliegen naar Lissabon. Prachtige geste van SkyEurope lijkt me. Ipv 60 euro pp zou het momenteelo meer dan 300 euro pp kosten om die bestemming te vliegen.
    In Centraal Europa waren de de bestemmingen die we écht wilden zien beperkt, en Krakow is makkelijk bereikbaar via Brussel.

    When all things seem to end, the future still remains..
      donderdag 3 april 2008 @ 19:31:32 #285
    64459 ozzietukker
    no worries mate
    pi_57810968
    quote:
    Op donderdag 3 april 2008 18:21 schreef Masanga het volgende:

    [..]

    Om mijn verhaal helemaal af te ronden: we vliegen naar Lissabon. Prachtige geste van SkyEurope lijkt me. Ipv 60 euro pp zou het momenteelo meer dan 300 euro pp kosten om die bestemming te vliegen.
    In Centraal Europa waren de de bestemmingen die we écht wilden zien beperkt, en Krakow is makkelijk bereikbaar via Brussel.


    Ik ben blij dat Sky Europe nog steeds dezelfde voorwaarden hanteerd, dit is in ieder geval een goede customer service, want hoewel het vervelend is dat je oorspronkelijke vlucht is gecancelled, lijkt dit mij een prima oplossing.

    Misschien moet ik nu een boeking maken voor 58 euro voor bepaalde vluchten naar Wenen die nu nog boekbaar zijn in Oktober vanaf Amsterdam terwijl ik nu al weet dat die vluchten niet in die frequentie uitgevoerd zullen worden.
    RTFM
    Zo niet? Dan toch!
    Nawie, just Nawie!
    TWENTE KAMPIOEN.
    pi_57862777
    Even een vraagje... turbulentie, komt dit nou in bepaalde gebieden veel meer voor dan in de andere? Om als voorbeeld te noemen, had ik weleens een paar keer heen en terug naar Bangkok gevlogen, en viel mij zowat een beetje op dat wij altijd vrij slecht weer, en turbulentie hebben bij dat gebied van de Bengaalse zee.
    pi_57863862
    quote:
    Op zondag 6 april 2008 02:20 schreef F04 het volgende:
    Even een vraagje... turbulentie, komt dit nou in bepaalde gebieden veel meer voor dan in de andere? Om als voorbeeld te noemen, had ik weleens een paar keer heen en terug naar Bangkok gevlogen, en viel mij zowat een beetje op dat wij altijd vrij slecht weer, en turbulentie hebben bij dat gebied van de Bengaalse zee.
    Turbulentie kan vele oorzaken hebben. Het kan door het terrein komen (bergen bv), door heersende weerscondities (moesson bv), de ligging van de straalstroom etc etc.. Wat "jouw" turbulentie veroorzaakt weet ik niet, maar weet wel dat dat gebied bekent staat om (periodes van) vrij hevige turbulentie...
    You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
    C. Sagan
    pi_57866607
    quote:
    Op zondag 6 april 2008 02:20 schreef F04 het volgende:
    Even een vraagje... turbulentie, komt dit nou in bepaalde gebieden veel meer voor dan in de andere? Om als voorbeeld te noemen, had ik weleens een paar keer heen en terug naar Bangkok gevlogen, en viel mij zowat een beetje op dat wij altijd vrij slecht weer, en turbulentie hebben bij dat gebied van de Bengaalse zee.
    Bij de Bengaalse Zee heb ik ook vrijwel altijd hevige turbulentie gehad inderdaad. Heb het idee dat er boven zee sowieso meer turbulentie aanwezig is dan boven land, al weet ik niet waardoor turbulentie eigenlijk precies wordt veroorzaakt.
    pi_57866668
    quote:
    Op zondag 6 april 2008 12:40 schreef Omniej het volgende:

    [..]

    Bij de Bengaalse Zee heb ik ook vrijwel altijd hevige turbulentie gehad inderdaad. Heb het idee dat er boven zee sowieso meer turbulentie aanwezig is dan boven land, al weet ik niet waardoor turbulentie eigenlijk precies wordt veroorzaakt.
    Mogelijk door de overgang land-water, of verder gelegen terrein (turbulentie door bergen kan vele honderden km's verder nog optreden...
    You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
    C. Sagan
      dinsdag 8 april 2008 @ 19:38:47 #290
    64459 ozzietukker
    no worries mate
    pi_57916717
    quote:
    China weert aanstekers en lucifers uit vliegtuigen

    PEKING - China heeft het meenemen van aanstekers en lucifers in vliegtuigen verboden. De maatregel is uit veiligheidsoverwegingen ingevoerd. Dat heeft de Chinese dienst voor de burgerluchtvaart dinsdag (8 april) op haar website kenbaar gemaakt. Met het oog op de Olympische Spelen komende zomer in Peking werden al eerder andere veiligheidsmaatregelen van kracht.

    De meeste vloeibare producten zijn verboden aan boord van een vliegtuig. Bovendien moeten passagiers bij de veiligheidscontroles hun schoenen uitdoen
    http://www.luchtvaartnieuws.nl/news/?id=25408

    Wat ik mij altijd afvraag met dit soort maatregelen, zijn de mensen die dit ergens hoog in een kantoor bedenken ook bezig geweest hoe ze dit kunnen voorkomen? Een aansteker an sich moet er nog wel uit de hamdbagage te halen zijn, maar lucifers in een tas wordt al lastiger, en als je deze op je persoon bij je draagt zal deze de scanner niet doen afgaan.

    En belangrijker, de medewerker achter de 'handbagage X-ray' scanner moest uiteraard al letten op scherpe voorwerpen, vuurwapens e.d., daar kwamen de vloeistoffen al bij, en nu ook nog eens de aansteker, kan deze ene persoon achter de scanner al deze groepen 'verboden' in de gaten houden?

    Niet dat ik met deze maatregel te maken zal hebben, (evenals dat ik al een jaar gestopt ben met het plaatsen van de vloeistoffen in zo'n zakje), vrees ik dat het alleen maar passagier onvriendelijker wordt, maar zeker niet veiliger!
    RTFM
    Zo niet? Dan toch!
    Nawie, just Nawie!
    TWENTE KAMPIOEN.
      Moderator dinsdag 8 april 2008 @ 21:05:09 #291
    45833 crew  Fogel
    pi_57918781
    quote:
    Op dinsdag 8 april 2008 19:38 schreef ozzietukker het volgende:

    [..]

    Niet dat ik met deze maatregel te maken zal hebben, (evenals dat ik al een jaar gestopt ben met het plaatsen van de vloeistoffen in zo'n zakje), vrees ik dat het alleen maar passagier onvriendelijker wordt, maar zeker niet veiliger!
    Je stopt al je vloeistoffen in de ingecheckede baggage of neem je gewoon geen vloeitstoffen meer mee?
    I'm surrounded by morons!
    TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
    TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
    TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
      dinsdag 8 april 2008 @ 21:48:15 #292
    64459 ozzietukker
    no worries mate
    pi_57919925
    quote:
    Op dinsdag 8 april 2008 21:05 schreef Fogel het volgende:

    [..]

    Je stopt al je vloeistoffen in de ingecheckede baggage of neem je gewoon geen vloeitstoffen meer mee?
    Ik doe de vloeistoffen gewoon in de handbagage, veelal zitten ze wel bij elkaar omdat het toiletartikelen zijn, maar ik heb ze sinds mei 2007 niet meer uit de tas gehaald. Ze zijn normaliter niet meer dan de 100 ml, maar dat waren ze eigenlijk toch al niet.

    Ik doe dit overigens omdat op sommige vliegvelden wel, en op sommige vliegvelden het plastic zakje niet uit de tas moest. Ook de scannermannetjes interesseerd het steeds minder heb ik het idee, ik krijg er namelijk nooit opmerkingen over, ook hoeft de tas nooit open... (Ik vlieg gemiddeld 2 keer per maand, en via verschillende vliegvelden en securitychecks, dus het had toch al opgemerkt moeten zijn als het een probleem zou zijn).

    Naast het feit dat de vloeistofmaatregel volkomen nutteloos is, want de vloeistoffen die je nu meehebt, ja ze kunnen zien dat het vloeistoffen zijn, maar niet 'wat' voor vloeistoffen, dus is de maatregel alsnog zinloos. (De 'vermeende terroristen' zouen immers met kleine hoeveelheden vloeistoffen explosieven kunnen maken, en ik mag wel een lege fles meenemen dus zou ik het ook weer kunnen mixen).
    RTFM
    Zo niet? Dan toch!
    Nawie, just Nawie!
    TWENTE KAMPIOEN.
    pi_57923940
    Ja, die controles zijn niet dat je zegt streng. Ik stop m'n vloeistoffen nog in een zakje, maar laat dat zakje gewoon in mijn tas zitten. Ik vergat 'm er een keer uit te halen en bedacht me later dat er niks over gezegd werd. En dat is tot nu toe verder altijd zo geweest.

    Maar ik hoor steeds vaker dat de regels ook weer afgeschaft zullen worden binnen niet al te lange tijd.
    I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
    pi_57934489
    quote:
    Op dinsdag 8 april 2008 23:45 schreef LintuxCx het volgende:
    Ja, die controles zijn niet dat je zegt streng. Ik stop m'n vloeistoffen nog in een zakje, maar laat dat zakje gewoon in mijn tas zitten. Ik vergat 'm er een keer uit te halen en bedacht me later dat er niks over gezegd werd. En dat is tot nu toe verder altijd zo geweest.
    De laatste keer dat ik langs de controle moest waren de plastic zakjes op. De beveiligingsmedewerker zei dat ik alles maar gewoon in m'n tas moest stoppen. Zonder te controleren.
    pi_58324320
    Even een vraagje over het online inchecken, in dit geval bij Transavia. Wilde net vanochtend alvast inchecken voor een vlucht van morgenochtend 5:20. Opzich geen probleem maar toen ik bevestigingsnummer invoerde, kreeg ik deze fout:

    De volgende fouten zijn opgetreden:
    Vul de boekingscode in.

    De code ik invoerde stond echter op de flight vouchers en op het overzicht van het reisbureau. Waar zit de fout? Is dit een fout van de internetpagina of een administratieve fout bij Transavia? Want als de code nu niet wordt herkend, betekend dat 'tie straks bij normaal inchecken ook problemen kan opleveren?

    bvd
    pi_58324583
    Denk dat je daar niet zo bang voor hoeft te zijn. Ik heb regelmatig problemen met on-line inchecken, maar ter plekke lukt het altijd wel. Als je een simpele vlucht hebt zonder aansluitingen is het vaak geen probleem, maar als je twee vluchten hebt (zeker als die niet beiden van dezelfde maatschappij zijn, maar wel op 1 ticket) wordt het al gauw lastiger.
    I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
    pi_58325189
    Het is maar een simpele vlucht richting een Grieks eiland, chartervluchtje.
    pi_58354297
    Weet niet zo goed of ik deze vraag hier moet plaatsen...maar goed.

    Ben aan het kijken voor een vlucht van Dusseldorf naar Hong Kong,en weer terug vanuit Jakarta.
    KLM doet het voor 700 euro en Emirates 800.

    Met Emirates heb ik een zeer goede ervaring,maar nu vraag ik me af hoe KLM is op de long distance.
    Krijg je ook je eigen personal system bv? goeie service?
    Heb nog nooit met KLM gevlogen.

    Weet iemand dit? zo'n 11 hr vliegen zonder tv schermpje is toch wel saai (aangezien ik heel vaak niet kan sapen in het vliegtuig)
    Travel 2014: Jan: Florida. Mei: Antwerpen en Trier
    Juli: Rome + Athene en eilanden Greece Okt: Peru!
    pi_58354373
    KLM naar HKG/Jakarta is met een B747-400, en die hebben geen schermpjes
    2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
      maandag 28 april 2008 @ 12:42:37 #300
    128088 Masanga
    Hakuna matata!
    pi_58357419
    quote:
    Op maandag 28 april 2008 10:16 schreef Walking_On_Sunshine het volgende:
    Weet niet zo goed of ik deze vraag hier moet plaatsen...maar goed.

    Ben aan het kijken voor een vlucht van Dusseldorf naar Hong Kong,en weer terug vanuit Jakarta.
    KLM doet het voor 700 euro en Emirates 800.

    Met Emirates heb ik een zeer goede ervaring,maar nu vraag ik me af hoe KLM is op de long distance.
    Krijg je ook je eigen personal system bv? goeie service?
    Heb nog nooit met KLM gevlogen.

    Weet iemand dit? zo'n 11 hr vliegen zonder tv schermpje is toch wel saai (aangezien ik heel vaak niet kan sapen in het vliegtuig)
    Hoveel tijd heb je in DXB met Emirates tussen beide vluchten? Als ik er was lag de luchthaven vol slapende mensen, werkelijk overal. Geen zicht, en bovendien ook niet comfortabel. Ik ben oook bijzonder te spreken van Emirates, maar volgens mij kunnen veel vluchten wel wat beter op elkaar afgestemd worden.
    Los daarvan, ik vind dat ook iets om rekening mee te houden.
    When all things seem to end, the future still remains..
    pi_58359082
    quote:
    Op maandag 28 april 2008 10:16 schreef Walking_On_Sunshine het volgende:
    Weet niet zo goed of ik deze vraag hier moet plaatsen...maar goed.

    Ben aan het kijken voor een vlucht van Dusseldorf naar Hong Kong,en weer terug vanuit Jakarta.
    KLM doet het voor 700 euro en Emirates 800.

    Met Emirates heb ik een zeer goede ervaring,maar nu vraag ik me af hoe KLM is op de long distance.
    Krijg je ook je eigen personal system bv? goeie service?
    Heb nog nooit met KLM gevlogen.

    Weet iemand dit? zo'n 11 hr vliegen zonder tv schermpje is toch wel saai (aangezien ik heel vaak niet kan sapen in het vliegtuig)
    Tussenstop midden in de nacht op DXB is een ramp. Stervensvol met mensen en overal verbouwingen. Ik heb op de vlucht Düsseldorf - Seoul 300 euro bespaard door met Emirates te vliegen maar als ik opnieuw zou mogen kiezen zou ik de directe vlucht nemen met KLM.
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')