abonnement Unibet Coolblue
pi_51980505
Nee niet over die zoemende beestjes, maar over het vliegtuig als vervoermiddel

Als vervolg op: Lange vliegreizen en [Centraal] Vragen over vliegen en [Centraal] Vragen over vliegen #2 kun je hier al je vragen kwijt over het vervoer door de lucht. Hoe werkt zo\'n e-ticket, waar kan ik vluchtinfo vinden, heeft een 777-200 van KLM nou wel of geen IFE en zitten die stoelen van BA nou lekkerder dan die van Singapore Airlines?

En hoe krijg je nou een goede plek in het vliegtuig? En hoe lukt het het best om te slapen in het vliegtuig?

Bediscussieer het allemaal hier

Nog een handige tip
quote:
www.vliegtickets.nl, www.worldticketcenter.nl, www.vliegtarieven.nl maken gebruik van de boekingsengine www.travelstreet.com

www.atp.nl, www.vliegticketskopen.nl maken weer gebruik van de boekingsengine van www.atp.nl met vliegticketskopen.nl welke maar 10 euro administratiekosten rekent in plaats van de 15 euro door ATP zelf...

Cheaptickets rekent in totaal 45 euro bovenop de ticketprijs als 'kosten' voor het boeken, goedkoopstevliegtickets maar 10 euro....
Let nog wel op deze centrale topics:
  • Mocht je specifieke vragen hebben over vliegangst, kijk dan in: Vliegangst? Wat doe jij er tegen? (deel 2)
  • of over pijn in je oren : Last van de oren met vliegen?
  • Wil je de beste deal voor vliegtickets, stel je vraag dan in: Het grote -Hoe kom ik (goedkoop) van A naar B- topic #8
  • En kom je een ongelooflijke aanbieding of nieuwtje tegen, post die dan in: [TRV] Nieuws en aanbiedingen
  • en als special hebben we nog: Nieuwe regels handbagage binnen EU

    [ Bericht 22% gewijzigd door DutchTrain op 11-08-2007 13:16:16 ]
  •   Moderator dinsdag 31 juli 2007 @ 10:05:38 #2
    61302 crew  UIO_AMS
    Dobbelsteenavonturier
    pi_51981866
    En waar houden we de discussie over de 'kwaliteit vliegtuig / kwaliteit stewardessen'-verhouding?
    Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
    Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
    Beste moderator UIO_AMS
    Stuur een mod weg.
    pi_51993763
    Ik heb een vraag over online inchecken. Dit is mogelijk met de maatschappij waarmee ik vlieg (Continental, van schiphol naar newark). Ik heb echter nog nooit eerder gevlogen , dus ik weet niet precies hoe dit in zn werk gaat. Ik ga nl. het liefst gewoon langs de balie van de maatschappij om in te checken, zodat ik zeker weet dat het goed gaat. Alleen omdat het nu zo extreem druk is op Schiphol (als ik het journaal moet geloven) heb ik ook geen zin om daar heel lang in de rij moeten staan als het ook sneller kan

    Eigenlijk is mijn vraag: als ik nu online ga inchecken op de website en een boarding pass uitprint. Kan ik dan gewoon meteen naar de douane lopen en daarna boarden? En hoe zit het dan met je bagage?

    Of is het verstandiger om voor de eerste keer vliegen gewoon op de normale manier bij de balie in te checken? (ondanks de evt. drukte).
      dinsdag 31 juli 2007 @ 18:59:35 #4
    61447 Douwe
    Ik heb gelijk
    pi_51996397
    Check gewoon online in, je kunt dan de stoel kiezen die je wilt, wat ik zelf altijd wel prettig vind. Je zal toch nog langs een balie moeten om je koffers af te geven, heb je onverhoopt een fout gemaakt pikken ze dat er daar alsnog wel uit.
    pi_52020569
    'middag

    Doordat mijn vlucht vanaf NYC naar Washington terugmoest naar NY halverwege ben ik door United op een andere maatschappij gezet. Continental. Met hen ben ik van NYC (EWR) alsnog naar Washington gevlogen (zij het nu op DCA ipv IAD). Echter zou ik om 11 uur aankomen en nu kwam ik pas om half 5 aan. Forse vertraging? Heb ik nu eigenlijk nog recht op schadevergoeding? Ik heb nu alleen 1 eetvoucher gehad à 7 dollar.

    Bedankt!
    pi_52067571
    Jazeker... gewoon bij de balie klagen, en blijven klagen. uiteindelijk wordt er wel een mannetje bijgehaald die zegt dat je die en die formulieren moet invullen. Niet doen maar blijven klagen! zo heb ik een keer een upgrade naar business class geregeld omdat ik stampij aan het maken was! succes!
    pi_52067707
    quote:
    Op woensdag 1 augustus 2007 16:18 schreef Qwerty911 het volgende:
    'middag

    Doordat mijn vlucht vanaf NYC naar Washington terugmoest naar NY halverwege ben ik door United op een andere maatschappij gezet. Continental. Met hen ben ik van NYC (EWR) alsnog naar Washington gevlogen (zij het nu op DCA ipv IAD). Echter zou ik om 11 uur aankomen en nu kwam ik pas om half 5 aan. Forse vertraging? Heb ik nu eigenlijk nog recht op schadevergoeding? Ik heb nu alleen 1 eetvoucher gehad à 7 dollar.

    Bedankt!
    Nee, je hebt hetgeen je is aangeboden geaccepteerd. Blijkbaar vond je dat voldoende op dat moment. Andere kosten die je noodgedwongen hebt moeten maken, kun je declareren bij je reisverzekering of creditcardmaatschappij, al naar gelang de voorwaarden die die stellen. Maar met 5 uur vertraging denk ik niet dat je ergens recht op hebt, behalve een vergoeding voor wat te eten (en die heb je gekregen).
    pi_52075051
    Hoi,

    Iemand heeft een vliegtuigticket voor me geboekt, maar mijn achternaam staat aan elkaar geschreven op het ticket. Dus ´van der Vliet´ is nu ´vanderVliet´ bijvoorbeeld .

    Iemand die weet of dat een probleem zal zijn bij het inchecken?

    Thanks!
    pi_52075140
    ja dat is normaal. Niets om je zorgen over te maken.

    Veel plezier en laat nog eens weten hier hoe het was
      vrijdag 3 augustus 2007 @ 15:16:04 #10
    45648 D1
    Religieus spookrijder
    pi_52075213
    quote:
    Op vrijdag 3 augustus 2007 15:12 schreef DutchTrain het volgende:
    ja dat is normaal. Niets om je zorgen over te maken.

    Veel plezier en laat nog eens weten hier hoe het was
    Dat dus
    Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs even though checkered by failure, than to rank with those poor spirits who neither enjoy nor suffer much because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat.
      vrijdag 3 augustus 2007 @ 15:17:18 #11
    8369 speknek
    Another day another slay
    pi_52075239
    Geen probleem inderdaad, gebeurt regelmatig. Zeker als je met buitenlandse maatschappijen vliegt, die kennen dat niet.
    They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
    pi_52075246
    Geen probleem! Heb het zelf ook al een paar keer meegemaakt.
    pi_52075441
    Okay, gelukkig maar . Jammer genoeg is het voor werk, maar ik zorg er wel voor dat ik genoeg plezier heb
      FOK!fotograaf vrijdag 3 augustus 2007 @ 18:13:41 #14
    73911 ultra_ivo
    pi_52079834
    In België is dat de zelfs de standaard schrijfmethode. Je naam zal nu onder de V staan.
    pi_52079870
    Ja, ik had het daarna toen ik mijn boardingpass uit ging printen wel weer veranderd overigens, maar dat is ook niet per sé nodig.
    pi_52081501
    Vaak staat op de boardingpass zelfs het 'mr' (Mister) aan je naam vast.
    pi_52102687
    Yep is normaal... Ik had het zelf een keer andersom. Had zelf tickets geregeld via een internet site en ik heb op die internet site volgens de correcte schrijfwijze een spatie tussen van en m'n achternaam gezet. Op het ticket stond toen als resultaat geen "van" en op mijn ID wel.. bij het inchecken terug (in het buitenland waar "van" dus niet normaal is) veroorzaakte dat toch best wel verwarring bij de incheck dame..
    Dit is een Signature....
    pi_52112935
    Wat is over het algemeen de meest rustige dag op Schiphol ?

    Stel dat ik flexibel ben en op elke gewenste weekdag kan vertrekken. Welke dag (en eventueel dagdeel) is dan het meest prettige om de drukte te vermijden? Vrijdag zeker niet (veel vertrekkende vakantiegangers en terugkerende zakenreizigers) en maandag ook niet (veel vertrekkende zakenreizgers). Weet iemand welke dag de beste keuze is, liefst uit eigen ervaring ?
      zondag 5 augustus 2007 @ 08:33:08 #19
    64459 ozzietukker
    no worries mate
    pi_52113259
    Dinsdag of Woensdag is het over het algemeen, BUITEN het vakantieseizoen rustig. Helaas kan ik dan nooit vliegen gezien ik dan altijd moet werken...

    Aan de andere kant, echt druk valt buiten juli / augustus altijd wel mee eigenlijk... het is nooit over hoofden lopen dan..
    RTFM
    Zo niet? Dan toch!
    Nawie, just Nawie!
    TWENTE KAMPIOEN.
    pi_52113898
    Op Schiphol heb ik de laatste jaren nooit echt last gehad van de drukte. Het enige waar het 'druk' wordt en je lang zou kunnen wachten is bij de gate. Maar dat is altijd afhankelijk van de bestemming / grootte van het vliegtuig.

    Als jij met op een dinsdagmiddag met VLM naar London-City vliegt met een half lege Fokker50, is dat wat anders dan wanneer je 's nachts een volgeboekte charter vlucht naar Palma neemt

    Bovendien kost reizen nu eenmaal tijd en je komt echt niet eerder aan op je eindbestemming als je korter staat te wachten voor de security of bij de gate.
    pi_52125252
    De drukte bij de douane en de gate kun je inderdaad weinig aan doen en leer ik mee leven. Het gaat me vooral om de drukte achter de douane. Ik vlieg vaak naar de VS en ik heb daar wel degelijk last van: lange rijen en geen zitplaatsen bij de eetgelegenheden, geen vrije lounge stoelen, geen vrije internetcomputers, mensen die tegen je aanstoten in de boekhandel, etc etc. Schiphol is echt te klein zo nu en dan, maar ik geloof dat het sommige dagdelen (middag) en sommige dagen Ivrijdag) erger is, vandaar mijn vraag of iemand hier een algemeen beeld van heeft.
    pi_52125355
    Inderdaad, het deel voor de vluchten naar de VS en naar de H-pier is tegenwoordig soms wel wat te klein. Bij de Europese vluchten vanaf B en C heb je daar eigenlijk nooit last van.

    Maar als je veel vliegt en rustig wilt zitten op Schiphol, kun je overwegen om de lounges van de airlines te gebruiken.
      dinsdag 7 augustus 2007 @ 11:02:43 #23
    96922 Public_NME
    Come on you Whites!
    pi_52162110
    En qua vluchten naar de VS zit je toch over het algemeen in de morgen of avond departure bank, dus het zal altijd vrij druk blijven.
    The black and white you'll never pass, stick yer blue flag up yer arse!
    'They know on the Continent that European football without the English is like a hot dog without the mustard' Sir Bobby Charlton
    pi_52177974
    Ik heb even een overzichtje gemaakt. Dit zijn de websites waarmee je op bestemming kunt zoeken, en berekend automatisch de beste prijs voor je.

    http://online.atp.nl/tc.dll?ac=return&tid=HAPTRAV9
    http://www.vliegtarieven.nl/
    http://www.expedia.nl/
    http://online.atp.nl/tc.dll?ac=return&tid=HAPTRA13-T1QIKAJ0D-D
    http://www.cheaptickets.nl/index.cfm?partner=vliegticketspagina
    http://www.vliegwinkel.nl/?DCMP=vliegticket+startp
    http://www.worldticketcen(...)nlineboeken.asp?fc=2
    http://www.vliegtickets.nl/
    http://www.goedkoopstevliegtickets.nl/

    Alleen zie ik door de bomen het bos niet meer, en zie ik niet wat eigelijk de beste vergelijkingssite is. Er zal vast veel kwaliteitsverschil tussen deze sites zitten, maar over de kwaliteit kan ik niks zeggen.

    Graag jullie meningen, en sitetips zijn welkom!
    pi_52179246
    Er zou een vergelijkingssite moeten komen voor die sites!
    De sint verzon op z'n gemak,
    dit voor het oude wrak.
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')