abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 26 juli 2007 @ 22:53:36 #1
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_51870537
Het vorige deel Bevallingsverhalen deel 5
met het verhaal van marlieske en het linkje naar foto's van de ks:
quote:
Op donderdag 26 juli 2007 22:05 schreef marlieske het volgende:

Ik zal beginnen bij het begin en dat was vrijdag 20 juli, de afspraak bij de gyn, de ks datum werd gepland voor 3 augustus en ik schrok me dood, want al de hele week indalings weeen en dan nog ruim 2 weken moeten wachten leek me lang om vol te kunnen houden. Een tegenvaller dus. Deze gyn was niet leuk en luisterde niet naar mijn twijfels bij haar gekozen datum.
Zaterdagnacht op zondag was ik erg onrustig maar op zich was dat niets nieuws, ik sliep al weken slecht dus tja niets aan de hand was mijn mening.
Zondag ochtend werd ik om 7.30 uur wakker met een nat gevoel tussen mijn benen, nog half in slaap sprong ik uit mijn bed waarop er een plens water op de grond viel, in mijn broek geplast die be redenatie was dus meteen uit de wereld geholpen. Snel maakte ik Michel wakker en die schrok zich lens, normaal was hij gaan mountainbiken maar vandaag was zijn fietsmaatje verhindert dus toevallig was hij thuis bij mij. Ik snel onder de douche want ik plakte en was nat en heb mezelf nog even van onderen geschoren, Michel pakte de laatste dingen in en kleedde zich aan en belde de gynaecoloog.

Rond 8.15 uur waren we in het ziekenhuis, beide redelijk ontspannen voor zover dat mogelijk was, ik had nog maar 2 lichte weeen gehad op de snelweg dus het was nog rustig.

Ik werd op een bed geholpen de ctg werd aangezet maar eerst mocht ik even gaan plassen, kreeg ik een netbroekje aan en kraamverband en zo gingen we rustig van start.
Michel belde zijn ouders die in spanje op vakantie waren, zodat ze naar huis zouden komen.
De gynaecoloog werd gebelt en het o.k. personeel opgeroepen, dat betekende dus dat ik eventjes moest wachten maar ach het was nog te hebben en weg te puffen dus we waren redelijk relaxed.

Maar toen ging het ineens sneller en sneller de weeen werden heftiger en langer en de ctg sloeg langzaam op hol, de bergen werden hoger en de pauzes korter. We gingen in sneltrein vaart een stortbevalling en de paniek sloeg toe dit moest een keizersnede worden!
Om 11.15 uur voelde ik dat ik persdrang kreeg en heb ik Michel er van overtuigd dat hij de verpleegkundige moest roepen, het weg zuchten van de pers weeen was hard werken maar Michel en de verpleegkundige hielpen me er doorheen .

En toen kwam de gynaecoloog (een andere als van de afspraak van vrijdag) binnen gestormt, ze toucheerde me en ging er toen als een speer weer van door. Later hoorde ik dat ze alles meteen gereed ging maken want ik had 10 cm ontsluiting, en de voeten staken al wat naar buiten en een normale bevalling durfde de gyn niet aan een kontje als eerste wel, maar voeten niet.
Snel werd er een kateter ingebracht, en werd ik op een bed naar een verdieping hoger gebracht. De anesthesist was er nog niet, dus weer moest ik weg puffen en zuchten. Na 5 minuten kwam de man binnen gesneld en werd de prik voorbereid dat was een enorme opluchting. Op een perswee werd de prik gezet en ik voelde er werkelijk niets van, ik volgde de adviezen goed op en dat scheelde een hoop gedoe. Even daarna was de persdrang de weeen alles was verdwenen en ik werd de o.k. ingereden en de sfeer werd weer relaxed de verpleegkundige legde alles rustig uit en stelde me op mijn gemak, wel trilde heel mijn lijf alle spanning van de weeen kwam er toch uit, raar iets dat lichaam en de geest.

Michel kwam er ook aan in zijn groene overal en blauwe mutsje, die keek inmiddels erg gespannen en hij was erg bezorgt over mijn toestand.
Ik werd van het bed op de operatietafel getild en een groot groen laken werd opgehesen, het kon beginnen. Iedereen in de ok was erg relaxed en aardig, de gyn was een erg leuk mens, en veel vlotter als de dame van vrijdag, ik voelde me dus meteen in goede handen, ze zou me wel netjes hechten werd meteen gemeld! Kee dat moeten we hebben dacht ik

Toen ging alles zo snel en ik kreeg er weinig van mee, je voelt een hoop getrek en geduw maar alleen geen pijn en niet precies waar, een erg raar gevoel. Net zoals het tintelen van een tandarts verdoving zeg maar. Na 8 minuten (of minder) werd ons meisje geboren met een duidelijke Plop! werd het hoofdje onder mijn ribben uitgehaald.
Ze ging met Michel en de kinderarts naar een tafel op de ok en werd onderzocht vanuit mijn ooghoeken kon ik haar bekijken.
Toen alles oke was, mocht ik haar goed bekijken en een knuffel geven, maar het enige dat ik echt goed kon was huilen, alle emotie kwam los. Wat was ik blij dat alles goed met haar was.
Michel stuurde ik met de kinderarts en Isa mee naar de afdeling, ik werd gehecht en bleef achter in de ok. Na 30 minuten mocht ik ook naar de afdeling en daar kon ik onze kleine meid eens goed bewonderen.
Ze was heel mooi gaaf en schoon, echt af en ze was duidelijk klaar om geboren te worden.
Toen hebben we de familie's en vrienden gebelt en verteld over de geboorte van onze kleine Isa.

In de dagen erna zijn er diverse zaken niet lekker met mij gegaan, de ruggenprik viel verkeerd en werd die zelfde avond al gestaakt, ik voelde mijn tenen en benen helemaal niet meer, dit was duidelijk niet goed.
Andere prikken tegen de pijn vielen verkeerd, mijn spieren verkrampten en ik kon niet meer uit bed komen en dat terwijl de katheter eruit moest en ik dus zelf moest gaan plassen.
Ik kreeg bloedarmoede, ik moest overgeven van middeltjes die mijn darmen moesten gaan prikkelen, en ga zo maar door.
Zwangerschapsjeuk werd niet serieus genomen door de vk in het ziekenhuis, daar is de huisarts vanmiddag voor geweest en ik heb nu pilletjes en crème, want ik kreeg gewoon blaar vorming op voeten en handen.
Op elk medicijn en prikje reageerde ik verkeerd ws door de hormonen. Gelukkig kan ik pijn best goed verdragen dus ik leefde op 8 paracetamol per dag in het ziekenhuis en veel lopen. Met de katheter werd 3 liter vocht meer als bij een gemiddelde bevallen vrouw afgetapt, en nog zit ik vol met vocht in mijn benen.
Gelukkig ging er ook veel erg goed, de wond geneest erg mooi en daar heb ik weinig last van, de gyn heeft dus woord gehouden.
Ook de verpleging was super aardig en heel behulpzaam! Dat maakte al dat gedoe met de medicijnen en prikken weer goed en dus dragelijk.
Al met al ben ik best tevreden over hoe de bevalling en het verblijf in het ziekenhuis is geweest. Ik kijk er best positief tegenaan, al is een ks echt andere koek als een normale bevalling.
Beide heb ik nu ervaren (op het persen na dan, mar dat was appeltje eitje geweest met dit kleine kindje) en ook dat vind ik wel oke, klinkt raar maar voor de verwerking is het wel oke denk ik.
Isa heeft er zelf voor gekozen nu te komen dus dat voelt heel natuurlijk aan en minder gekunsteld als een datum prikken op een kalender.
Daarbij weet ik nu ook dat mijn lijf het dus wel kan, en ook de opmerking dat een ks handig bevallen is..... onzin!!! Dat vraagt hel wat meer van je lichaam als een standaard (lees: goed verlopende) bevalling.
Jammer dat de kleine in volkomen stuit lag.... bij een onvolkomen stuit was het achteraf gezien zo geboren en was de gyn nooit met me naar de ok gesneld.

Isa kwam om 12.06 uur op zondag 22 juli 2007 ter wereld en draagt de namen Isa Maria Wilhelmina, ze weegt 2664 gram en is (gokken we, want meten mag niet ) 48 cm lang, ze is gezond en een erg tevreden kindje. Huilt alleen voor een luier en een voeding en we hopen dat ze het zo goed blijft doen.
Wel moet ze erg veel rusten en goed gaan en blijven drinken want ze is erg klein en licht.
In oktober moet ik terug naar de kinderarts voor een echo van de heupjes kijken of alles goed is, dit omdat ze zolang in stuit heeft gelegen haar billen waren ook hellemaal blauw bij de geboorte maar dat is al hellemaal weg getrokken.

Zal even wat foto's hier plaatsen, mochten jullie ook foto's van de ks zelf willen zien dan roepen jullie maar heb best mooie plaatjes

quote:
Op donderdag 26 juli 2007 22:37 schreef marlieske het volgende:
Oke maar je moet wel een sterke maag hebben

Zal een linkje plaatsen naar een album : http://s146.photobucket.c(...)9/keizersnede%20isa/
***
pi_51871110
Wat een verhaal Marlieske... dat je nog zo rustig ging douchen en scheren!!! En wat zonde dat het niet op de normale manier kon als je al zover was zeg! Maar goed, met zo'n wondertje is het natuurlijk het belangrijkste dat het veilig ter wereld komt. En een wondertje is het, wat een prachtig meissie heb je gekregen, Marlieske. Van harte gefeliciteerd en ik hoop dat je snel hersteld van de ks.
  vrijdag 27 juli 2007 @ 09:40:39 #3
20436 Jambo
Hakuna Matata
pi_51878645
Marlieske, ik had nog helemaal niet meegekregen dat je bevallen was. Gefeliciteerd!
Mooi bevallingsverhaal en een mooi meisje .
Ik word er wel es mismoedig van dat ik, wat ik voel, niet zeggen kan. (Toon Hermans)
Zo oud is Melvin
pi_51878813
Marlieske, vind je het nu niet een beetje raar dat de andere gyn het dus fout had. Ik zou denk ik toch wel boos worden.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_51883227
Wat een verhaal Marlieske
  vrijdag 27 juli 2007 @ 13:25:51 #6
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_51884713
Marlieske, wat een verhaal inderdaad! En wat vervelend dat je zo'n last heb van die jeuk!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_51894689
Tja dat scheren was meer en gevoel van ... dan weet ik zeker dat het netjes is en ik geen ontharingscreme krijg want daar kan ik helemaal niet tegen. (en dat stond in de folder)

Tja boos worden op de gyn die er niet was tja zet het nog zoden aan de dijk? Zal het zeker wel vermelden bij mijn afspraak over 6 weken bij de gyn die dus de ks deed(echt een leuk mens).
Ben eerlijk gezegd meer teleurgesteld over de houding van de vk op de afdeling die de jeuk niet serieus nam en mijn klachten over de pijn medicatie en de ruggenprik in de wind sloeg.
Blijkt nu dat ik ook medicijnen van ze heb gekregen die ik in combi met mijn colitus helemaal niet mag slikken, was dus maar goed dat ik de huisarts heb gebelt.
Mama van Isa en Ties
pi_51910403
mooi verhaal marlieske gefeliciteerd met jullie Isa
ook mooie foto's op die link die je plaatste.... gaaf om eens te zien!
Zoals ma kamper piet zegt:
~~ * * eeN DaG NieT LEVEN ~~ IS DaG NieT LacHT TOCHT ? * * ~~
pi_51932173
6 weken na de bevalling inmiddels...tijd voor mijn verhaal!

Het wachten op de bevalling duurt erg lang...week 39,40 en 41 gaan rustig voorbij.
In week 41 gaan we op controle in het ziekenhuis. De CTG is uitstekend, maar de arts wil ook nog even een echo doen om te controleren of er genoeg vruchtwater is. Ze ziet het niet goed en vraagt de dienstdoende echo-specialist om ook te kijken met een beter echo apparaat. Hierop is te zien dat je in een aangezichtsligging ligt. Je nekje maakt een sterke knik en de stress slaat bij mij toch wel toe!
We spreken af dat over 2 dagen weer een controle is en dat er als de bevalling echt doorzet nog een echo wordt gemaakt om te zien of kindje alsnog goed gaat indalen.
De controle op vrijdag is goed, CTG weer goed en de aangezichtsligging lijkt veranderd in achterhoofdsligging, prima dus. Er wordt een afspraak gemaakt om maandag (42+1) te bevalling te gaan inleiden.
Wat zie ik daar tegenop! Gevoelsmatig lijkt het totaal onmogelijk om nog voor maandag te gaan bevallen...

Maar toch!
Zaterdagmorgen 3.00 word ik wakker van de eerste weeën. Ze duren nog niet zo lang, maar slapen lukt echt niet meer!Vin nog lekker laten slapen. Ze blijven ze om de 10 minuten komen, maar de heftigheid en de duur nemen wel toe. ’s Middags rond 13.00u kan ik het niet echt goed meer opvangen en besluiten we de hond maar vast naar schoonouders te brengen. Als Vin weer thuis is, heb ik hem ook echt hard nodig!
Met de zw.yoga in mijn achterhoofd ben ik steeds maar zoekende naar de houding die voor mij het prettigst zou zijn, maar ik kan er echt geen vinden! Daar kreeg ik af en toe wel een wanhopig gevoel van hoor!
Qua frequentie bleven er steeds zo'n 10min. tussen zitten, wat qua rust wel prettig is... maar me op een gegeven moment ook beetje wanhopig maakt omdat ik me niet kon voorstellen dat het wat deed op die manier!
Tegen 20:00uur toch maar het bad laten vollopen, in de hoop dat ik me daar wat prettiger in voel en dat het de boel wat gaat versnellen...
helaas: weeën blijven weg!
Zou dan echt deze hele zaterdag voor niets zijn ?
Na 30min. hoopvol in bad liggen komt er weer een wee... en wat voor een!
Ik kan hem in bad dus echt totaal niet opvangen en weet niet hoe snel ik er wil uit moet komen als hij eenmaal weg is.
Onderweg van 'in-bad' naar 'uit-bad' komen ze opeens even sneller achter elkaar, vreselijk!
Terug naar bed, op mijn zij en om voedingskussen gekruld..dit gaat nog het best. Ik zak weer terug in het ritme van voor het bad, 's avonds om 23.00 uur zijn ze nog steeds om de 10 minuten, om zo de nacht in te gaan zien we dus echt niet zitten. VK gebeld die er uurtje later was.
Ze zit even op bed, en vraagt zich hardop af of ik niet een blaasontsteking heb?
Daar ging mijn vertrouwen ..
Gelukkig kwam dat terug toen ze bij toucher toch 2 cm ontsluiting inschat!
Wat was ik er blij om dat er toch wat een het gebeuren was !
Achteraf denk ik: na 21uur weeën pas 2cm... dat ik de moed niet opgaf!
Zoals afgesproken gaan we naar het ziekenhuis om de ligging te controleren, het ritje in de auto viel me mee!
Ik heb maar 2 weeën op hoeven vangen, wat hangend aan het handvat boven de deur best ging gelukkig.
Even ná middernacht arriveren we op de echokamer. Gynaecoloog maakt echo en ziet dat het hoofdje netjes in lijkt te gaan dalen, maar aangezien ik dan officieel 42 weken ben moeten we blijven.
Mijn gedachten: EN OF IK BLIJF!
De weeën gaan onverminderd door, nu zo'n 5-7min. ertussen maar worden erg pijnlijk en komen steeds in tweeën. De verpleging regelt een kamer voor ons, waar we de ene na de andere verwerken. Rond 1.00u krijg ik een morfine-achtige prik waar ik misschien net een uurtje op wegdoezel.
Toen weer vol aan de bak om de weeën op te vangen en uitkijkend naar tijdstip waarop ik weer prikje zou kunnen krijgen. Toen het na 3uur eenmaal zo ver was, deed die prik niets meer qua pijnstilling...ik merkte alleen enorm bezopen gevoel. Voordeel in ieder geval (denk ik) dat ik genoeg kon ontspannen tussen de weeën door om de ontsluiting te laten vorderen!
Om 6.00u komt de verpleging eens kijken hoe het gaat. Het gaat steeds moeilijker en we worden verplaatst naar de verloskamer. Inmiddels krijg ik niet veel meer mee, pas achteraf door dingen die Vin me kon vertellen is het beeld dat ik heb weer wat compleet.
Ik weet nog wel goed dat ik op een gegeven moment ook rugweeën kreeg en echt niets aan mijn lijf/rug kon hebben.
De elastieken voor ctg-registratie zaten me veel te strak en Vin is vooral bezig geweest met tijdens de weeën die elastieken van mijn rug te houden.
Gevoelsmatig waren we er helemaal alleen en voelde ik me erg verloren. Volgens Vin kwam er netjes elk uur iemand kijken en toucheren...

Om 9.30 blijkt er 8cm ontluiting te zijn, en net als ze de gyn. er bij willen halen om de vliezen te breken gebeurt dit spontaan. Niets geen helder vruchtwater, maar dikke smurrie met oud en vers meconium volgens de hulptroepen.
Vreemd genoeg (en gelukkig ook maar) kon me dat niets schelen en was ik deels opgelucht dat het allemaal richting het einde ging lopen, en werd ik tegelijkertijd erg angstig om die zelfde reden!
Ik heb een tijd persweeën moeten opvangen, geen idee hoe lang eigenlijk
maar dat was echt vreselijk., Weten dat je niet mag meepersen, maar halverwege de wee er toch ècht in mee moeten gaan! Ik weet nog dat ik me heb verbaasd over de oergeluiden die ik daarbij produceerde en het gevloek daarbij.
Om 10.45 komt de verloskundige van het ziekenhuis en een arts in opleiding kijken hoe het gaat. Inmiddels al 9 cm ontsluiting en ik mag gaan persen!
Na een paar keer oefenen begin ik door te krijgen wat de bedoeling is.
Heel apart om te merken hoe alert en helder ik opeens weer was!
De vk leverde een levendig verslag vanaf haar zitplek tussen mijn benen en ik werd daardoor heel effectief aangemoedigd tot persen.
Na 30min. besluit de vk een knip te zetten (achteraf deed ilse het niet zo best meer aan het eind, wat ik gelukkig ook niet mee heb gekregen) en gevoelsmatig nog in dezelfde wee werd ilse geboren!
De verbazing! Opeens een mensje op mijn buik...dat ik voor mijn gevoel nog helemaal niet kende.



Na het wegen/prikken/aankleden van ilse waren we daar opeens met z'n drietjes in de kamer!
Ik herinner me aan de ene kant de vele emoties, de tranen
maar ook de enorme uitputting en daarmee ook soort van anti-climax gevoel omdat we opeens in die rust terecht waren gekomen.
We kregen nog op de verloskamer een beschuitje en daarbij de lunch..
daarna ben ik met een verpleegkundige gaan douchen en kon ik een heerlijk schoon bed in!
Dat voelde zó lekker!

Ik ben met ilse nog één nacht in het ziekenhuis gebleven,
wat niet vervelend was, maar ik kon de dag erna niet wachten tot we naar huis konden!

Misschien wat verwarrend geschreven, qua in verleden en in huidige tijd schrijven.. maargoed.

Achteraf gezien kijk ik gelukkig niet negatief terug op de bevalling.
Ik vind het jammer dat ik me zo veel wanhopig en angstig gevoeld heb, maar ondanks dat ging het gewoon zoals het zo'n beetje hoort te gaan naar mijn idee!
Het herstel achteraf is me niet tegen gevallen, de knip is herstellende (NIET na 5weken weer gaan fietsen )
en na het slopende bv-verhaal kon ik mijn energie weer in mezelf steken!
Ilse is een ontzettend lief moppie dat er steeds meer bij gaat horen,
hoewel ik ook nog wel momenten heb waarop de naam ilse opeens weer vreemd/nieuw klinkt!
(is dat raar??)

Tja, een erg hevige maar enorme ervaring zo'n bevalling!

[ Bericht 0% gewijzigd door marit1978 op 29-07-2007 13:41:15 ]
  zondag 29 juli 2007 @ 14:10:41 #10
124696 marlieske
Isa en Ties
pi_51933059
Mooi verhaal Marit, en dat gevoel van niet mogen persen klinkt zo bekend.
En het gevoel van je kindje nog niet kennen komt me ook bekend voor, ik moet ook nog vreselijk wennen zeker omdat Isa zo snel mee uit de ok werd weg gehaald. Maar langzaam aan komt ook hier dat gevoel van ja je hoort erbij.
Mama van Isa en Ties
pi_51933294
Mooi verhaal Marit.
  zondag 29 juli 2007 @ 14:37:46 #12
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_51933641
Mooi beschreven Marit!
En waar komt dat mutsje zo snel vandaan? Het lijkt wel alsof Ilse net geboren is, en eerst het mutsje kreeg voordat ze omhoog getild werd!!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  zondag 29 juli 2007 @ 14:55:15 #13
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_51933986
Mooi verhaal Marit!

Ik krijg tranen in mijn ogen van dit stukje: "Na het wegen/prikken/aankleden van ilse waren we daar opeens met z'n drietjes in de kamer!"

Ik kijk zo uit naar dat momentje dat ik echt niet meer kan wachten bij wijze van spreken.
Dat je gewoon ineens met z'n drietjes bent, een gezinnetje, voor eeuwig aan elkaar verbonden.
***
pi_51935386
quote:
Op zondag 29 juli 2007 14:37 schreef PM-girl het volgende:
Mooi beschreven Marit!
En waar komt dat mutsje zo snel vandaan? Het lijkt wel alsof Ilse net geboren is, en eerst het mutsje kreeg voordat ze omhoog getild werd!!
Oei PM...even nadenken..
mijn verklaring nu is dat het komt omdat de navelstreng erg kort was en die dus eerst doorgeknipt moest worden (mocht Vin gelukkig wel doen!) voor ze echt aan mij geshowd werd .. blijkbaar had de verpl. in die tijd het mutsje er dus al op!

Ohja..het fototoestel lag nog niet eens klaar toen ze er uit kwam!
Daar hielp de vk ons aan herinneren toen Vin de schaar al in handen had
  zondag 29 juli 2007 @ 20:20:04 #15
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_51941577
quote:
Op zondag 29 juli 2007 15:48 schreef marit1978 het volgende:

[..]

Oei PM...even nadenken..
mijn verklaring nu is dat het komt omdat de navelstreng erg kort was en die dus eerst doorgeknipt moest worden (mocht Vin gelukkig wel doen!) voor ze echt aan mij geshowd werd .. blijkbaar had de verpl. in die tijd het mutsje er dus al op!

Ohja..het fototoestel lag nog niet eens klaar toen ze er uit kwam!
Daar hielp de vk ons aan herinneren toen Vin de schaar al in handen had
Ah, duidelijk
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  zondag 29 juli 2007 @ 22:06:50 #16
103793 kozakken
Living the life
pi_51944505
Wat heb je het mooi omschreven Marit!

Bijzonder he, zo'n klein mensje dat er dan helemaal is.
(En eigenlijk maar fijn dat je sommige dingen maar 'half' hebt meegekregen. )
  zondag 29 juli 2007 @ 23:49:14 #17
170545 DaviniaHR
Mrs. PhysicsRules
pi_51947761
Zak ik hier dan maar eens een onvervalste tvp plaatsen?

Lekker bevallingsverhalen lezen enzo...
*O* Trotse mama van E l i en A v i v a *O*
Insanity is heritable. You get it from your children.
Ik ben wel gek, maar niet achterlijk.
If you can't beat them, confuse them.
pi_51948109
Pfff... zucht, Marit... ben er stil van en moet ff wat wegslikken. En dat heb ik niet gauw! Zie gewoon delen van mijn eigen bevalling terug, heb er een soort 'buikgevoel' van!
Gefeliciteerd met je kleine meid!
  maandag 30 juli 2007 @ 06:37:07 #19
24188 Belana
kloon van belana
pi_51951616
altijd weer mooi die verhalen (als je het eenmaal zelf hebt meegemaakt helemaal ofzo)
mooi geschreven Marit!

(en zo'n mutsje gooien ze er vaak zo snel mogelijk op, via het hoofdje wordt het meeste warmte verloren)
stormy waters...
sailin'
pi_51951790
Wauw, Marlieske! Het prikt in m'n ogen, wat een mooi en beeldend verhaal!! (al was het natuurlijk na de bevalling niet zo fijn)
Ook heel mooi om te zien dat je er met een blij gevoel naar terug kunt kijken!

En Marit, wat mooi is die allereerste keer als je je dochter kan zien he!! Iets wat je je leven lang niet meer vergeet
En zo'n naam blijft je leven lang 'nieuw' klinken. Het blijft altijd een wonder dat je plotseling zo'n kind erbij hebt. En dat 'wondergevoel' blijft bestaan

[ Bericht 52% gewijzigd door Bright op 30-07-2007 08:16:17 ]
pi_51960432
pfff Marit, das ff een lange werkdag geweest. Another day at the office, laat maar zeggen. Knap gedaan en een knappe meid heb je daar op je buik !
  maandag 30 juli 2007 @ 15:18:36 #22
12765 Tan
 Isilindil Tasardur
pi_51960984
Mooie verhalen Blijft toch altijd weer heel bijzonder (en pijnlijk )
pi_51991580
Marlieske, heftig maar fijn dat het toch goed voelt.

Pff Marit wat een lange dag moet dat geweest zijn.
Die naam, het nieuwe eraan. De eerste keer dat ik Damian bij zijn naam noemde voelde ook zo vreemd. Dat kan ik me nog heel goed herinneren.
  vrijdag 3 augustus 2007 @ 09:23:03 #24
11682 Moonah
Jolie femme
pi_52065391
Oh Marit, wat heb je lange tijd weeën gehad.
En wat lijkt het me een schrik, als er zo veel oude meconium uitkomt!
Erg fijn om te lezen dat je niet negatief terugkijkt op je bevalling!

Marlieske, met alle respect hoor, maar ik vind dit toch een beetje een vreemde opmerking:
quote:
Daarbij weet ik nu ook dat mijn lijf het dus wel kan, en ook de opmerking dat een ks handig bevallen is..... onzin!!! Dat vraagt hel wat meer van je lichaam als een standaard (lees: goed verlopende) bevalling.
Sterkte met je jeuk, lijkt me afschuwelijk.
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
pi_52065665
quote:
Op vrijdag 3 augustus 2007 09:23 schreef Moonah het volgende:


Marlieske, met alle respect hoor, maar ik vind dit toch een beetje een vreemde opmerking:
[..]
Vond ik ook. Maar ze wil vast alleen zeggen dat de arbeid bij haar erg meeviel.
Ik denk dat je je dan niet kan voorstellen hoe het is als het niet zo makkelijk gaat...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')