abonnement Unibet Coolblue
pi_58846001
quote:
Gisteren alleen de trein gepakt, liften ging niet goed en de politie heeft me ook nog weggejaagd (achteraf had ik gewoon terug op die plek moeten gaan staan, maar dat is achteraf).
Klopt. Als je veilig op die plek kon staan, had je gewoon terug kunnen komen. Zelf ben ik op 44.000 km (820 ritten) een keer weggestuurd. Verder nooit last van de politie gehad. Meestal rijden ze zonder omkijken voorbij.
pi_58972918
hm, t mooiste zou toch wel zijn als je een keer een lift van de politie kreeg... maar ben bang dat die kans erg klein is . ik ga dit weekend weer eens een poging doen, weekendje ardennen .
"Wie kennis vermeerdert, vermeerdert smart" - Prediker 1:18
pi_59023460
Ik wil samen met een vriend volgende week liftend naar Bern gaan vanwege het EK-voetbal. Ik heb wel wát liftervaring, maar niet ontzettend veel..We willen er sowieso voor maandagmiddag zijn; wat is dan het ultieme moment om te vertrekken vanuit Groningen? En welke route zou je kiezen? Direct in Groningen richting Duitsland, of meer via Nederland om vervolgens af te takken naar Duitsland?

THANKS!!
pi_59039262
Hoi. Geweldig, net zoals die lifter naar Bern in de Heineken-reclame. Ik denk dat de route Groningen-Zwolle-Nijmegen-Venlo-A61-Mannheim-A5-Basel-Bern iets makkelijker te liften is als over de A31. Goed moment om te vertrekken is zondagochtend of beter zaterdagochtend. Op zondag zitten auto's in het algemeen ietsje voller (families). Langer door Nederland betekent ook iets meer kans om andere Oranjefans te treffen onderweg die naar Zwitserland gaan. Afstand 900 km / 8 uur rijtijd. Dat kan in een dag lukken, als je geen fautjes maakt... Of relaxt in twee dagen, tentje mee, langs de weg kamperen .

Groningen ri. Zwolle: liftersplaats aan het begin van de weg over de Emmabrug. Onderweg van tankstation naar tankstation is het zekerst, vooral als je netjes om een lift vraagt. Bij Venlo naar de A61 is de snelweg onderbroken. Je kan zo nodig bij de afrit richting A61 (Koblenz) vragen om een lift naar de A61. Aan 't begin van de A61 bij Venlo (na de rotonde "Keulse Plein") kun je heel makkelijk met een groot bord staan met veel stopplaats en heel veel internationaal verkeer. Een bord Frankfurt of Bern / Basel / CH lijkt me daar wel een optie. Verder gewoon genoeg blanco karton meenemen en dikke stiften, en die Oranje shirts aantrekken als je wel naar Zwitserland wil, maar niet met Moffen... Het was immers een Schwalbe.

Ik ga dit bericht nog iets aanpassen denk ik met wat meer tips!
pi_59046099
quote:
Op vrijdag 30 mei 2008 23:02 schreef piter85 het volgende:
Ik wil samen met een vriend volgende week liftend naar Bern gaan vanwege het EK-voetbal. Ik heb wel wát liftervaring, maar niet ontzettend veel..We willen er sowieso voor maandagmiddag zijn; wat is dan het ultieme moment om te vertrekken vanuit Groningen? En welke route zou je kiezen? Direct in Groningen richting Duitsland, of meer via Nederland om vervolgens af te takken naar Duitsland?

THANKS!!
Klinkt goed, ben benieuwd naar de verhalen. Veel succes
pi_59113634
Ik heb twee weken terug voor het eerste gelift. Nu kreeg ik van sommige mensen te horen dat dit gevaarlijk zou zijn. Op internet kan ik eigenlijk nergends vervelende ervaringen vinden en vraag mezelf dus af in hoeverre het gevaarlijk en/ of vervelend is om te liften.
Zijn er wel mensen die ooit verkracht zijn of meegenomen zijn naar een bestemming wat niet de bedoeling was? Hebben jullie wel eens meegemaakt dat jullie een tas verloren zijn?

Groet, Lukkezeh
pi_59119694
Lukke: zoek in Engelstalige sites. Genoeg horrorverhalen
Ik ben al drie maanden couchsurfers aan het hosten. Wildvreemden in je flat is misschien wel linker dan hitchen.. Je kunt niet uit je raam springen als je surfer een maniak blijkt te zijn
Mon 'en!
pi_59136428
Vandaag hoorde ik nog een verhaal wat volgends mij helemaal niet klopt. Het was van een vrouw die vroeger altijd gelift had. Deze zij dat tegenwoordig liften illegaal is wanneer je dit doet door langs de weg te staan met je duim. Dit klopt toch niet hoop ik?

In het engels kan ik eigenlijk ook niet tot nauwelijks rare verhalen lezen van lifters. Heeft hier ooit al iemand een tas verloren tijdens het liften doordat de chauffeur weg reed?
pi_59139394
ik wil zo voor het eerst gaan liften (binnen NL) maar hoe werkt dat
pi_59139711
Als je het topic doorleest kom je een schat aan informatie tegen en vind je overal een antwoord op.
pi_59139739
ja. maar ik wil actuele informatie.
heb het al gelezen

ik ben alleen een plek aan het bedenken die goed is om te staan.
pi_59140422
vanaf waar wil je gaan liften?
pi_59154906
http://www.franknature.nl/hitchhike/hitchhike.htm

Daar kom je vast wel een plek tegen.

Liften is niet gevaarlijk. Het hangt er wel van af hoe je er mee om gaat, hoe je zelf in het leven staat. Niet naief zijn dus, in de trein kunnen namelijk ook vervelende dingen gebeuren (vooral in nachttreinen, denk ik). En zeker, er zijn lifters die de meest verschrikkelijke dingen hebben meegemaakt. In het algemeen wordt dit allemaal sterk overtrokken. Daarnaast is Nederland een van de veiligste liftlanden te noemen. In Zuid-Europa zou je wat meer op moeten passen (iedere vrouw weet dat Italiaanse mannen wild zijn van blonde meisjes, maar in Griekenland of Spanje is het niet anders).
pi_59179065
Hier een leuk topic met negatieve ervaringen van lifters: http://www.couchsurfing.com/group_read.html?gid=12&post=860002
pi_59439634
Vrijdag 13 juni 2008 van Maastricht naar Vlijmen
Voor ik mijn appel op had kon ik meerijden van de Maastrichter liftersplaats naar Vught bij ’s-Hertogenbosch. Onderweg bleek de chauffeur welwillend om me op het Heetmanplein (ofwel Julianaplein) in ’s-Hertogenbosch te brengen. Het was klokslag 5 uur en ik stond voor het gebouw van Essent (“de voormalige PNEM”), waar de medewerkers het weekend begonnen. Na een minuut of vijf had ik resultaat met mijn bordje Vlijmen en mijn chauffeur moest zo’n beetje in de volgende straat zijn. Afstand 130 km, reistijd 90 minuten, langzaam rijdend verkeer bij Eindhoven.

Zaterdag 14 juni 2008 van Nieuwkuijk naar Tilburg
Mijn zus bracht me naar de oprit Nieuwkuijk van de A59. Daar stond ik een minuut of 10 voor een lift naar de A59 afrit Kaatsheuvel / Tilburg. Het begon net even hard te regenen, de enige bui van de dag, en ik moest even in de regen wachten tot het iets minder nat werd. Op de afrit had ik in twee minuten een rit naar Tilburg met bordje “Tilburg”. De chauffeur bleek bondscoach te zijn (één van de 17 miljoen), dus was ik ook weer even bondscoach. In het navigatiesysteem werd mijn bestemming ingevoerd, en zo werd ik aan het begin van de straat gebracht. Afstand 30 km, reistijd 60 minuten.

Zondag 15 juni 2008 van Tilburg naar Maastricht.
Ik dacht dat er geen bussen reden. Daarom wandelde ik door Tilburg op zoek naar een goede liftplek. Bij een kruispunt besloot ik om door te lopen richting de A58, oprit 11. Er reed wel ergens een bus. Kort voor het laatste kruispunt voor het eind van de bebouwde kom van Tilburg stond ik tien minuutjes met een bordje E’hoven, en weg was ik. Ik reed mee tot tankstation Kloosters, het laatste voor Eindhoven. Daar was het niet erg druk. Zo gaat dat soms op zondagmiddag. Na een ruim half uur trof ik een stel in een Lancia die naar Heerlen terugkeerden en ik kon wel mee. Voor Sittard stapte ik uit op tankstation Het Anker, waar ik na een kwartier met een Turk mee reed naar Maastricht.

Hij gaf niets om voetbal, hij ging liever vissen, toch heb ik met Turkse vrienden in Aachen een heel mooie voetbalwedstrijd gezien van de Turken tegen de Tsjechen. Afstand 120 km, reisduur 190 minuten.
pi_59449077


[ Bericht 100% gewijzigd door wortels op 16-06-2008 23:59:50 ]
pi_59449091
Vandaag nog even gelift vanuit Wageningen naar Ede (hooguit 8km, omdat er geen bussen reden). Ik ging staan met m'n bordje en kon gelijk instappen, want de 2e auto stopte al voor me
pi_59460673
Even een tvp'tje.
Ik ben van plan van de zomer van Venetie naar huis(Den Haag) te gaan liften.
De wereld is een pretpark - Enjoy it, don't destroy it!
pi_59467071
sohee, daar wil ik dan tegen die tijd wel meer over weten. Veel succes alvast!!
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_59874491
Lekkere liftzondag

Optimaal weertje, afgelopen zondag. In de ochtend vertrok ik. In mijn Limburgse dorpje rijd dan bijna geen verkeer. Dus wandelde ik naar de liftersplaats in Maastricht, door de velden en door het Geusseltpark. Na twintig minuten kan ik meerijden naar Weert. Bij tankstation Meiberg (AC restaurant) stap ik uit, dan weer door naar Tilburg, A58 afrit 10. Chauffeur verder richting Breda, ik richting ’s-Hertogenbosch. Grassen en kruiden in de bermen, lekker. Bordje Den Bosch. Chauffeur stopt, kan me meenemen tot Helvoirt. Als ik roep dat ik eigenlijk naar Vlijmen ga, blijkt dat dat ook zijn bestemming is, we rijden dus over Helvoirt en Cromvoirt, binnendoor, over Brabants land. Hij gaat naar zijn moeder die in de straat woont waar ik opgroeide. Maar brengt me tot vlak aan de straat waar míjn moeder woont.

Na een middagje waarin ik al mijn ouders en zussen en hun geliefden heb bezocht wandel ik naar de oprit Nieuwkuijk (A59). Kan meteen met de eerste mee, die rijdt naar eigen zeggen 15 km richting Maastricht. Dan op oprit 22 van de A2, bij het provinciehuis van Brabant en De Pettelaar, alweer snel mijn volgende ritje. Mevrouw gaat naar Valkenswaard, ik ga mee tot tankstation Velder aan de A2 bij Boxtel. Ik maak een ronde over het parkeerterrein. Voor de ronde klaar is kan ik alweer mee met de eigenaresse van een kinderdagverblijf in Amsterdam, die tijdens haar vakantie in Noorbeek, Zuid-Limburg, even op en neer moest voor wat belangrijke post. Fijne rit alweer, goed gesprek. In heuvellanddorp Noorbeek stap ik uit, wandel het dorp weer uit, loop richting de wat grotere weg. Niet zo veel verkeer, prachtig landschap. Ik krijg weer een ritje, de mensen gaan naar Maastricht (om de EK-finale te zien), ik ga naar Aken (om de EK-finale te zien). Bushalte aan de rijksweg van Maastricht naar Vaals, bij afslag De Plank. Snelheid van het verkeer 80 kmh. Bus net weg. Eerste Duitser, een jonge gast, gaat in de ankers bij zien van mijn bordje Aachen. De straten zijn rustig, de Duitsers zitten al thuis bij de buis voor de laatste voetbalwedstrijd van dit toernooi. Hij brengt me op het Theaterplatz, Aken, in een zijstraatje daarvan kijk ik met wat vrienden in een Spaans restaurant naar de verrichtingen van de Duitsers tegen de Spanjaarden.

Kom warempel nog een paar bekende gezichten tegen, al heb ik daarna een dik half uur nodig om op de naam van Alissa te komen.

Maandagavond verneem ik van Marten uit Maastricht dat hij succesvol met Reka naar Lyon is gelift en terug, erg voorspoedig zouden we mogen zeggen. En ook Frank uit Rotterdam deed het maandag goed op zijn route van Salzburg naar Wenen. “Bedankt voor de tips, Frank”, zegt ie. Gelukkig, en liftmaand juli is nog niet eens begonnen!

Liften, dát zouden meer mensen moeten doen.
pi_60167576
Hallo, ik heb mijn eerste lifterservaring!
Gisteren was ik naar Nationaal Park De Hoge Veluwe geweest. In juni en juli sluit hij pas om 22:00 dus ik kwam laat het park uit. Op de heenweg was ik met de trein(tot Ede-Wageningen) en bus(tot Otterloo) gegaan, en dat was ik ook op de terugweg van plan te doen. Helaas, toen ik om 22:05 bij de bushalte aankwam bleek dat er maar eens per uur een bus rijdt, en precies op het hele uur. 5 minuutjes te laat dus.
Ik zwierf even langs wat andere haltes om te ondervinden dat een andere route geen optie was.
Voor de zomer was ik van plan om naar Zweden te liften, ongeacht een gebrek aan ervaring. Nu bedacht ik me dat ik nu toch niets te verliezen had en even kon proeven hoe liften was.
Om 22:11 keek ik op mn horloge en begon ik maar met liften. Met een gedachte van "schijt aan de bus, ik ga gewoon liften, ik heb toch niets te verliezen" zette ik een grijns op mn gezicht en begon maar met mn duim op te steken naar automobilisten die de rotonde richting Ede namen. De eerste auto's reden langs, allemaal met maar 1 persoon in de auto, en ongeveer de 8e auto stopte al. De bestuurder was druk bezig met bellen en de bijrijdersstoel vrij te maken. Nadat ik was ingestapt keek ik op mn horloge en zag dat het 22:17 was. Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Nadat de bestuurder was uitgebeld(en ondertussen een peuk had aangestoken) kwam ik erachter dat hij een Turk was die pas 4 jaar in Nederland woont. Hij had al weleens eerder lifters meegenomen en we kwamen uit op de verschillen in wegen in Nederland en Turkije. Nadat hij me netjes bij het station had afgezet pakte ik de trein en ben een ervarinkje rijker geworden.

Ik ben benieuwd of het echt gelukt was dat ik zo snel een lift had gekregen of dat het vaker voor gaat komen. 't was in ieder geval een eitje en heb aardig wat busstrippen bespaard.
pi_60557976
Ik werd door Frank gemaild met de link naar het volgende artikel in NRC.Next Online:

http://www.nrcnext.nl/uitenthuis/article1196627.ece
  maandag 4 augustus 2008 @ 22:55:44 #123
56791 Dikkiedik_2003
De liftende hollander
pi_60562826
Hallo daar, ik zie dat er nogsteeds druk gelift wordt hier!
Leuk verhaal op die website van de nrcnext!
Ik heb volgende week vakantie en vandaag besloten dat we toch weer gaan liften! Saampjes met mn vriendin We missen het avontuur van het liften en willen eerst naar Parijs en dan verder richting de westkust. Maar als we iemand tegenkomen die richting Zweden gaat zijn we daar ook wel voor in!
Onze laatste reis was vorig jaar richting tjechie maar dat ging behoorlijk moeizaam, vooral door duitsland. En in fankrijk hebben we betere ervaringen dus vandaar onze keuze.
Ik verwacht dat naar Parijs niet zo'n probleem moet zijn, maar dat de stand uit wél. Heeft iemand hier ervaring met liften naar Parijs? Alle tips zijn welkom! Ik denk eerst de stad zoveel mogelijk uit met de metro of bus en dan verder liften. Dit jaar heb ik navigatie op mn mobiel, dat denk ik erg handig gaat zijn. Maar natuurlijk gewoon kaarten mee
Liftverhalen http://liftendehollander.web-log.nl
Enjoy Life. Always Look For Adventure.
The Sun. The Water. The Wind. The Snow. The Adrealine Thats the Ultimate.
pi_60563728
Leuk zeg. Ik rijdt wel met iemand die ik niet ken mee naar Bulgarije maar dat is geregeld via hitchhikers.org. Dat is dus meer een geregeld 'lift' en dus niet echt liften. Op de Balkan ga ik misschien ook wel een stuk liften. Al heb ik weinig ervaring.
pi_60584884
Ik heb de afgelopen 4 weken met m'n vriendin gelift/gekampeerd in Frankrijk, tot in de Pyreneeën en daarna weer terug. Was een hele leuke vakantie
  dinsdag 5 augustus 2008 @ 23:20:04 #126
56791 Dikkiedik_2003
De liftende hollander
pi_60588144
Klinkt cool Wortels, hebben jullie alles gelift? Nog leuke en vervelende ervaringen gehad? aanraders?

Jammer van hitchhikers.org is dat de meesten geld vragen om mee te rijden, is wel begrijpelijk natuurlijk.
Liftverhalen http://liftendehollander.web-log.nl
Enjoy Life. Always Look For Adventure.
The Sun. The Water. The Wind. The Snow. The Adrealine Thats the Ultimate.
pi_60602795
We hebben alles gelift :-) Eerst 2 weken vrijwillig gewerkt in Ecolonie (www.ecolonie.org) in de Vogezen (Noord-Frankrijk), daarna verder gelift naar de Pyreneeën en daar lekker gekampeerd en gewandeld. De etappe naar de Vogezen duurde maar liefst 3.5 dag, vanaf daar naar de Pyreneeën lukte in 2 dagen, en van daar naar huis ging in 1.5 dag. Het ging dus steeds sneller

Onze 'tactiek' was om op de snelweg van tankstation naar tankstation te gaan, en dan steeds met een bordje met een grote plaats in de juiste richting bij de uitgangsweg/oprit naar de snelweg van het tankstation staan. Soms viel het mee, soms was het lastiger (urenlang wachten in de hitte komt natuurlijk voor, dat kun je niet voorkomen). We hebben vaak gekampeerd op plekjes een beetje uit het zicht waar niemand komt, net buiten het tankstation of ergens in een vergeten hoekje vind je die eigenlijk altijd wel. Zo kun je altijd 's ochtends meteen verder liften op de snelweg, hoef je niet steeds een camping op te zoeken, de snelweg verlaten en er weer op komen kost vaak veel tijd namelijk.

Ook hadden we van tevoren langs te route goedkope campings uitgezocht (<10 euro met z'n tweeën), als een soort tussendoelen. Langer dan 3 dagen liften en wildkamperen vonden we natuurlijk niet zo fijn, je krijgt toch snel zin in een douche enzo

We hebben geen enkele vervelende ervaring gehad, ook geen rare mensen die ons meenamen. Iedereen was aardig Een keer kregen we zelfs van een man 20 euro, 'om een keer warm te eten 's avonds'. We hadden geen kookspullen bij ons, dus meestal aten we gewoon wat brood, kaas, groente uit blik etc.

Ik vond het echt een hele leuke manier van reizen. Het is avontuurlijk en je 'reist' echt, omdat het best onzeker en soms ook wel moeilijk kan zijn. Ik stond geloof ik veel meer stil bij het veranderende landschap, veranderende mensen, hoe ver we al van huis waren etc. dan wanneer ik het gewoon met de auto zou doen. Ik moet erbij zeggen dat ik het soms ook wel moeilijk had, je moet op sommige momenten wel doorzetten, het is lastig als je na een paar uur wachten de moed verliest, gaat denken dat niemand je meer zal meenemen etc. Of als je op een stomme plek bent afgezet, en een eind moet lopen met je zware tas naar een plek waarvan je maar moet hopen dat hij beter is. Maar het leuke is dat het altijd goedkomt, uiteindelijk neemt altijd iemand je weer mee

[ Bericht 6% gewijzigd door wortels op 06-08-2008 16:08:21 ]
pi_60602899
Bonaire 6 maanden lang alleen maar gelift of auto's van vrienden geleend. Wat heb ik in brakke "auto's" gezeten... Zelfs liften van taxi's en politieagenten gehad daar.. Heerlijk eiland
O+ BlaBlub O+
  woensdag 6 augustus 2008 @ 21:19:22 #129
56791 Dikkiedik_2003
De liftende hollander
pi_60609745
Haha, zeer herkenbaar wortels. Dat gevoel van reizen en avontuur is precies wat mij ook boeit. Je komt zoveel diverse mensen tegen en de ene is nog gastvrijer dan de ander soms. Tankstations zijn de beste plekken inderdaad. Soms leg je grote afstanden af in 1 dag, soms doe je steeds een klein stukje, maar wel weer met veel diverse mensen, veel geduld hebben en het komt altijd goed.
Wij waren vorig jaar in frankrijk met een vrouw meegegaan naar huis om bij haar thuis te lunchen, maar dat was wel in de stad (Caen), echt super gastvrij en gezellig en toen heeft ze ons bij een afrit de stad uit richting snelweg afgezet, maar daar kwamen we echt met geen mogelijkheid weg, steeds ook politie dat ons waarschuwde en wegjoeg. Toen hebben we een stukje met de trein gedaan omdat we vanwege al die politie het echt niet meer zagen zitten. Wij hebben ook een tentje mee inderdaad voor langs de weg te kamperen. Loneley planet mee voor campings en hostels. Ik heb er zin in!
Liftverhalen http://liftendehollander.web-log.nl
Enjoy Life. Always Look For Adventure.
The Sun. The Water. The Wind. The Snow. The Adrealine Thats the Ultimate.
pi_61428701
Deze zomer heb ik wat minder gelift. Ik ben namelijk verhuisd. Dat kost tijd.

Op 22 augustus was het dan zo ver, zeven hele weken niet gelift, dan is het weer een beetje spannend. Ik voelde al dat ik geen haast had. Maastricht naar Utrecht. Na een kwartiertje op de liftersplaats stopte een man in een BMW. Ik dacht eerst dat het een Pool was, maar het bleek een Tsjetsjeen te zijn. Anyway, omdat ik geen haast had ging het ook niet snel, ik liet me maar van oprit naar oprit gaan. Had zes uur nodig, had tijd zat, trouwens, onderweg zie je toch het meest. Terug naar het zuiden, toen ging ik naar Heerlen, ging wat sneller, 2.5 uur geloof ik, mara ik begon ook pas een stuk onder Utrecht, ik was al vlak bij Zaltbommel.

Afgelopen weekend op vrijdag van Maastricht naar Polen gelift (slechts 80 km de grens over en de Duitse wegen zijn snel) en op zaterdag teruggelift tot Keulen, dan maandagochtend nog even door naar kantoor. Dat was echt te veel van het goede maar ik wilde toch bij het Pools-Nederlandse bruiloftfeest van vrienden zijn. Had geen haast, 11 chauffeurs op een rit van 800 kilometer, de laatste al in het Poolse stille donkere donker. De terugweg besloot ik maar ik Keulen te blijven bij een kameraad, het was namelijk een bijzonder drukke zondag op de weg, einde vakanties, en liftend nog door naar Maastricht, al was het nog maar 100 km, leek me niet zo handig.

Trein Keulen-Maastricht 3 uur, auto Keulen-Maastricht 1 uur. Dan ga ik ondanks de onbetrouwbare reistijd liften. Maandagochtend 06.30 naar buiten, tegen 07.00 bereik ik het tankstation aan het begin van de A555 in Keulen. Eerst een dik half uur langs de weg met bordje Aachen, maar er is weinig stopplek. Dan een klein half uur vragen op het tankstation. Een man gaat naar Aachen, maar wacht op zijn chauffeur die elk moment kan komen . Ik mag mee naar Aachen, zelfs naar de bestemming Heerlen. We rijden weg omstreeks 08.03. Net na vertrek zie ik dat er net om de hoek een waarschijnlijk veel betere liftplek is naar Aachen / Heerlen . Maar goed, ik ben nu weg, het gaat 170 kmh over de A4 .

In Heerlen kan ik uitstappen bij de afrit centrum van de N281 en wandel dus meteen door naar het tankstation aan het begin van de A79 richting Maastricht. Sta daar 2 minuten met m'n velletje Maastr. en ik kan mee. Stap uit op de vluchtstrook ter hoogte van kantoor (chauffeur vond dat de op- en afrit te veel tijd kostte, en de bewust op- en afrit zitten ook niet 100% normaal in elkaar zeg maar), kijk op mijn horloge, en zie 09.01. En dat is zo'n beetje het tijdstip waarop mijn werkdag gewoonlijk begint.

[ Bericht 0% gewijzigd door Frank__NL op 06-09-2008 16:43:41 ]
pi_61428959
quote:
Op maandag 4 augustus 2008 22:55 schreef Dikkiedik_2003 het volgende:
Heeft iemand hier ervaring met liften naar Parijs? Alle tips zijn welkom! Ik denk eerst de stad zoveel mogelijk uit met de metro of bus en dan verder liften.
Heb er geen ervaring mee, maar ik weet wel een goede plek richting Nederland: tankstation Aire de Courneuve langs de A1. Je kan inderdaad met de metro in de buurt komen. Voor de details moet je even naar www.hitchwiki.org gaan en de pagina Parijs doorlezen.
  zondag 14 september 2008 @ 23:05:41 #133
56791 Dikkiedik_2003
De liftende hollander
pi_61633910
Zo! ik ben inmiddels alweer 3 weken terug van mn liftavontuur naar Parijs en verder!
Hierbij het verslag van de avontuurlijke en succesvolle trip!

Op de heenweg hadden het supergeluk dat we iemand spraken die zondag op bedrijfsuitje zou gaan naar Parijs, die vervolgens met zn baas geregeld had dat we meekonden! Dus binnen 6 uur waren we bij disneyland. Niet erg avontuurlijk, we twijfelden ook of we het niet zouden afslaan maar toch niet gedaan. We zouden tenslotte vanaf Parijs nog veel meer liften.

Vanaf disneyland met de RER naar bois du bologne waar we een plekje op de camping hadden gereserveerd, en na een week cultureel geweest te zijn, liftend de stad ontvlucht vanaf de camping. Dat ging nog niet zo makkelijk, er stonden borden naar de snelweg richting Rouen waar we heen wilden, dus daar gingen we staan met ons bordje. Niet wetende dat het begin van die snelweg echt nog 20 km verder was en dus 4 uur later nog geen meter verder waren.

We hadden toen het slimme plan om zover mogelijk de stad uit te gaan met de RER (metro-trein) waardoor we in een toeristisch dorpje (st germain en laye) kwamen waar we na wat fransen gesproken te hebben waar de route richting snelweg naar Rouen was. En dat werkte! Vanuit het dorpje door een hippie meisje in een ouwe kleine renault naar de afslag bij de snelweg gebracht en vanaf daar met een stel jongeren die met twee autos waren mee naar Rouen. Met zn tween met grote backpacks op de achterbank van een fiesta! Dat past prima! Je ziet alleen niet zoveel. Het waren 20igers die géén engels konden, gelukkig kan ik me aardig in het frans redden. Ze woonden in Rouen dus ze wisten voor ons een camping te vinden en hadden ons daar afgezet. Wat een oase van rust vergeleken met de stadscamping in parijs...
Volgende dag Rouen bezocht en een dag later weer doorgelift richting Dieppe, aan de westkust.

Via B-weggetjes met een oud opaatje die héél hard in het frans de geschiedenis van het gebied ging vertellen waar we dus geen ruk van begrepen, hij ging niet naar dieppe dus zette ons in een dorpje onderweg af, waar we in de regen langs de weg stonden. Daar werder we door een hele aardige gast (engels sprekend!) met zn VW camper opgepikt en naar Dieppe gebracht. Hij moet helemaal niet naar dieppe. maar zag ons in de regen staan en dacht 'ach ik heb toch een vrije dag, laat ik ze even wegbrengen' Echt super cool, en die wist bij Dieppe, in Pourvill e sur Mer, aan de kust een camping waar hij ons afgezet had. Heerlijk om vanuit je tent de zee te horen! Ruig landschap met hoge kalkstenen kliffs.

Vanaf het dorpje zijn we naar Dieppe gelift, wederom via B-weggetjes, met diverse liftgevers steeds hele kleine stukjes van 10 of 15 km te verplaatsen, dat schoot echt geen ruk op. Maar wel leuk om zo de omgeving te verkennen. Uiteindelijk met een man mee die eerst zei dattie niet naar Abeville ging, waar we heen wilden, maar later bleek dat hij naar Amiens ging! En Amiens ligt langs de A1 richting Lille en belgie, dus dat was perfect! Hij had alleen wel haast dus hij kon ons niet echt op een goede plek afzetten. Met 140 scheurden we over de b-weggetjes. Ook deze man prak engels en ik frans tegen hem zodat we van elkaar konden leren, erg grappig. In het centrum van Amien wist hij ons te vertellen welke bus er richting snel weg ging zodat we weer makkelijk weg konden komen, en dat werkte.
Dus die bus gepakt die naar een winkelcentrum ging, vanaf daar met een mevrouw in mantelpakje naar het begin vd snelweg gegaan en ons daar afgezet. Daar was een benzinestation dat langs de A1 richting Lille lag.
Maar het was 8 uur 's avonds en kwamen daar niet weg. Achter het tankstation, achter de bosjes, lag een groot gemaaid graanveld van een boer waar we toen voor het eerst wildgecampeerd hadden. Toen we onze tent wilden opzetten reed de boer nog op zn land dus dat was wel tricky, die heeft ons gelukkig niet gezien.
De volgende morgen in hele dikke mist en regen de tent ingepakt en bij het tankstation ontbeten. Daar zag ik de vorige avond al best wel veel NL-ers en belgen, dus hielden we goed de NLdse nummerborden in de gaten om ze vervolgens in de shop aan te spreken. Na een uurtje waren er twee jonge gasten uit eindhoven waar we wel mee mee konden! 3 uurtjes later stonden we op station Eindhoven! Vanaf daar hebben we de trein gepakt

Al met al weer een enorm coole liftervaring. Frankrijk is echt een liftland, veel beter dan duitsland. Misschien heeft het ook wel met de provincie Normandie te maken waar de mensen echt heel vriendelijk waren. Ze zeiden allemaal nooit lifters te zien maar namen ons wel mee. Uiteraard hebben we ook wel uren ergens gestaan. dat je denkt van 'wat nu?' maar uteindelijk kom je altijd weg... zoefffff..
Liftverhalen http://liftendehollander.web-log.nl
Enjoy Life. Always Look For Adventure.
The Sun. The Water. The Wind. The Snow. The Adrealine Thats the Ultimate.
pi_62041669
Hm, wat een saaie thread, het lijkt wel of er maar drie lifters zijn in Nederland?

Stond vandaag nog met twee meiden te liften in het zuiden van Polen. Achter ons stond nog een meneer die zelf geen auto had of niet wilde rijden. We mochten na een tijdje wachten met een taxichauffeur meerijden. Ik had niet eens voorgesteld om te liften, ze vroegen me er zelf om. Ook in een echt liftland als Polen (vergeet West Europa!) helpt het bekend te staan als liftexpert. Zit nu rond de 46.000 km.
pi_62043334
IK zie dit topic voor het eerst, maar dacht dat liften wel een beetje 1970 -1980 was. Ik neem in ieder geval nooit lifters mee! En dat zou ik alle andere automobilisten ook adviseren, neem nooit een lifter mee. Nou OK er is één uizondering, maar als die net als Kim Veenstra praat hoef ik die ook niet in mijn auto.
  donderdag 2 oktober 2008 @ 21:48:50 #136
56791 Dikkiedik_2003
De liftende hollander
pi_62090054
Hee Buzz, leuk dat je een mening hebt, maar waarom dan? Heb je een nare ervaring gehad met lifters? Ik heb het idee dat je angst nergens op gebaseerd is.
Liftverhalen http://liftendehollander.web-log.nl
Enjoy Life. Always Look For Adventure.
The Sun. The Water. The Wind. The Snow. The Adrealine Thats the Ultimate.
pi_62094397
Klinkt als een nogal subjectieve mening en voor mij persoonlijk vooral als een zeer oude koe.

Interessantere vraag is voor mij waarom de kans dat een Duitser in eigen land een lifter een rit verleend met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid groter is als in Polen (lees ook: als in voormalig Duits gebied, want West-Polen behoorde voor 1945 gedurende 500 jaar bij Duitsland).

Of zoals Osdorp Posse repte "ik eerst, dat is de mentaliteit die nu heerst", een variant op het aloude "ikke, ikke, ikke en de rest kan stikke!!!!".

Mensen oproepen geen lifters te helpen, hoe zuur kun je zijn.
pi_62098949
quote:
Op woensdag 1 oktober 2008 09:12 schreef Buzz129 het volgende:
IK zie dit topic voor het eerst, maar dacht dat liften wel een beetje 1970 -1980 was. Ik neem in ieder geval nooit lifters mee! En dat zou ik alle andere automobilisten ook adviseren, neem nooit een lifter mee. Nou OK er is één uizondering, maar als die net als Kim Veenstra praat hoef ik die ook niet in mijn auto.
Dit zegt veel over de manier waarop je naar je medemens kijkt. Ik denk dat het door deze houding komt dat het 'slecht' met de maatschappij gaat ipv dat de maatschappij de houding beïnvloedt.

Alsof er in iedere persoon een potentiële moordenaar schuilt. Er zijn zat mensen met goede bedoelingen.
pi_62145941
Zo, en hij is weer terug in Nederland. De terugreis begon op 4 oktober om 06.58 en duurde diezelfde dag tot kort voor middernacht. Na een half uur lopen stak ik mijn duim op. Op de route Klodzko - Nowa Ruda - Walbrzych - Jelenia Gora waren de ritten steeds vrij kort; er was daar geen echt doorgaand verkeer, of het waren wellicht Duitsers, en ik zie Duitse chauffeurs om eerlijk te zijn in Polen niet zo snel een lifter oppikken die langs een weg staat.

Mijn kaart van Polen was ik (zoals gewoonlijk cq zoals bij mij te verwachten valt) weer eens verloren, hoogstwaarschijnlijk op de plek waar ik met Ania van Wroclaw Bielany naar Klodzko liftte. Maar met de beperkte schaal van de kaart die eerst ik bij me had, had ik weinig meer geweten.

Terugreis op de kaart

De terugreis per staccato beschrijving:
-- wandelen naar beginpunt 3 km
1. Van Klodzko DK8 x 381 naar Nowa Ruda 381, wachttijd 15 min., afstand 20 km.
2. Naar Nowa Ruda 381, wachttijd 20 min., afstand 1,5 km.
3. Naar Ludwikowickie Klodzkie 381, wachttijd 15 min., afstand 4 km.
4. Naar Swierki 381, wachttijd 20 min., afstand 3 km.
5. Van Barnica 381 naar Gluszyca 381 x 380, wachttijd incl 1 km lopen 20 min., afstand 8 km.
6. Naar Walbrzych center, wachttijd 10 min., afstand 13,5 km.
-- zoeken in Walbrzych naar punt om verder te gaan, bus terug naar ring rond Walbrzych
7. Van Walbrzych 379 x 381 naar Boguszow Gorce 367, wachttijd 5 min., afstand 11,5 km.
8. Naar Czarny Bor 367, wachttijd incl 1 km lopen 30 min., afstand 6 km.
9. Naar Kamienna Gora station DK5, wachttijd 15 min., afstand 8,5 km.
10. Van Kamienna Gora 367 x DK5 naar Jelenia Gora DK3 x DK30, wachttijd 40 min. incl 1 km lopen, afstand 36 km.
11. Naar A2 Rasthof Auetal, wachttijd 5 min., afstand 574 km.
12. Naar A67 verzorgingsplaats Ruinen, wachttijd 30 min., afstand 261 km.
-- op verzorgingsplaats Ruinen wandelde ik het tankstationgebouw in voor een bekertje thee. De kassaman, een ANWB-er en nog wat personeel waren de boel aan het afsluiten, het was inmiddels 21:35. Vriendelijke mensen, maakten wat grapjes over mijn kansen om weg te komen, aangezien de pomp ging sluiten (maar dan nog blijven er chauffeurs aan de pomp stoppen!). Ik zei dat ik altijd nog mijn tentje op kon zetten in een weiland, begonnen ze over avontuur en Polen... Op tankstation Ruinen komen talloze Polen en andere "Oost-Europeanen" (om in Telegraaf-termen te spreken), op weg naar Eindhoven, Antwerpen en Wielka Britania. Een vrouw van de pomp liep naar een auto met Polen om in het Duits te melden dat de Tankstelle geschlossen was. Daar snapten ze niets van, dus ik vertaalde dat naar het Pools en verworf en passant mijn rit naar Eindhoven.
13. Naar Eindhoven Floraplein, wachttijd 10 min., afstand 48,5 km.
-- in Eindhoven had ik mijn gewoonlijke bloedmotivatie tegen het eind van zo'n reis en wilde derhalve nog een lift naar het centrum of het station krijgen.
14. Van Eindhoven Leenderweg naar Eindhoven Stratumse Dijk, wachttijd 20 min. incl 1 km lopen, afstand 3,5 km incl 1,5 km omweg.
-- wandelen naar station 2 km
-- trein naar 's-Hertogenbosch, tussen Boxtel en 's-Hertogenbosch verder per NS-bus

Totale afstand;
a lopen tot beginpunt 3 km
b liften 999 km
c lopen onderweg 5 km
d lopen na laatste lift 2 km
e trein 15,5 km
f NS-bus 12 km
g rit naar bestemming 5 km
Totaal 1041,5 km

[ Bericht 0% gewijzigd door Frank__NL op 05-10-2008 15:10:20 ]
pi_63389557
Wie heeft er nog gelift?

Ik niet meer

Het ziet er naar uit dat mijn volgende liftreis op 24 december zal zijn. Traditiegetrouw naar mijn ouders. Met in mijn hoofd het bekende liedje "Hitching in your car, hitching home for Christmas yeah, can't wait to see my parents".
pi_63396467
quote:
Op donderdag 20 november 2008 22:55 schreef Frank__NL het volgende:
Wie heeft er nog gelift?
Afgtelopen weekend, zaterdag Wageningen-Amsterdam en zondag weer terug. Ging beide keren geweldig, niet lang hoeven wachten en (zoals altijd natuurlijk) aardige mensen. Wat is liften toch leuk .
pi_63397616
quote:
Op vrijdag 3 oktober 2008 08:47 schreef w8jij17 het volgende:

[..]

Dit zegt veel over de manier waarop je naar je medemens kijkt. Ik denk dat het door deze houding komt dat het 'slecht' met de maatschappij gaat ipv dat de maatschappij de houding beïnvloedt.

Alsof er in iedere persoon een potentiële moordenaar schuilt. Er zijn zat mensen met goede bedoelingen.
Het heeft niets met een gevoel van onveiligheid te maken, maar alles met het onvoldoende verzekert zijn bij een aanrijding waarbij de lift(st)er ledselschade oploopt die maar gedeeltelijk door een inzittende verzekering gedekt wordt. Dan staat zo'n lift(st)er wel bij jou op de stoep om voor de rest van zijn of haar leven een financiele genoegdoening te ontvangen. En daar pas ik dus voor.

En hoe ik tegen lifters aankijk: Beetje zielige figuren die verder willen reizen dan hun budget.
pi_63401948
quote:
En hoe ik tegen lifters aankijk: Beetje zielige figuren die verder willen reizen dan hun budget.
Waarom precies heb je medelijden met lifters? Wat is er volgens jou onjuist aan wat ze doen?
pi_63416269
quote:
En hoe ik tegen lifters aankijk: Beetje zielige figuren die verder willen reizen dan hun budget.
Grote jongen hoor. Lekker show off dat jij nou toevallig knaken hebt. En lekker genuanceerde mening heb je. Bedankt voor het spuwen op dit onderwerp. En nou oprotten jochie. Blijf jij maar lekker in je eentje in de file staan, de rest van je leven. Oftewel, chauffeurs die geen lift geven: beetje zielige figuren die te goed zijn voor de wereld
pi_63422839
quote:
Op vrijdag 21 november 2008 21:35 schreef Frank__NL het volgende:

[..]

Grote jongen hoor. Lekker show off dat jij nou toevallig knaken hebt. En lekker genuanceerde mening heb je. Bedankt voor het spuwen op dit onderwerp. En nou oprotten jochie. Blijf jij maar lekker in je eentje in de file staan, de rest van je leven. Oftewel, chauffeurs die geen lift geven: beetje zielige figuren die te goed zijn voor de wereld
Ik neem ook nooit lifters mee, je weet nooit wat je in de auto haalt.
moet ik wel even vermelden dat het soort mensen mij ook nooit aanstaat jeweet
pi_63423497
quote:
Ik neem ook nooit lifters mee, je weet nooit wat je in de auto haalt.
moet ik wel even vermelden dat het soort mensen mij ook nooit aanstaat jeweet
Waarom zo generaliseren, en dit onderwerp over liften zo bevuilen.

Je hoeft mij niet te vertellen dat het ad-hoc carpoolen geen al te best imago heeft.

Hier praten we juist over leuke ervaringen met liften.

Jouw uitspraken raken namelijk wel mensen die lfitend reizen, en dit met veel plezier doen.

Soms uit principiele overwegingen. Soms uit sociale redenen. Liften brengt namelijk reizigers bij elkaar, en ik kan het zeggen en weten, want ik weet dat van al die duizend chauffeurs die ik heb gehad, er vele blij waren me mee te nemen, wat aanspraak te hebben en van gedachten te wisselen. Liften geeft daar namelijk een unieke mogelijkheid toe.

Als je na een avondje stappen iemand mee naar huis neemt, weet je ook niet wat je over de vloer haalt...

"je weet nooit wat je in de auto haalt", maar ik zie wel dat jij een Fok JUNK bent. Gemiddeld 9 berichten per dag, en dat 6000 berichten lang... blijf jij lekker aan je beeldscherm plakken
pi_63425862
quote:
Op zaterdag 22 november 2008 08:21 schreef Frank__NL het volgende:

[..]

Waarom zo generaliseren, en dit onderwerp over liften zo bevuilen.

Je hoeft mij niet te vertellen dat het ad-hoc carpoolen geen al te best imago heeft.

Hier praten we juist over leuke ervaringen met liften.

Jouw uitspraken raken namelijk wel mensen die lfitend reizen, en dit met veel plezier doen.

Soms uit principiele overwegingen. Soms uit sociale redenen. Liften brengt namelijk reizigers bij elkaar, en ik kan het zeggen en weten, want ik weet dat van al die duizend chauffeurs die ik heb gehad, er vele blij waren me mee te nemen, wat aanspraak te hebben en van gedachten te wisselen. Liften geeft daar namelijk een unieke mogelijkheid toe.

Als je na een avondje stappen iemand mee naar huis neemt, weet je ook niet wat je over de vloer haalt...

"je weet nooit wat je in de auto haalt", maar ik zie wel dat jij een Fok JUNK bent. Gemiddeld 9 berichten per dag, en dat 6000 berichten lang... blijf jij lekker aan je beeldscherm plakken
9 berichten per dag zijn snel geplaatst hoor eindbaas.

hippie.
pi_63425931
quote:
Op zaterdag 22 november 2008 12:08 schreef Elwood1802 het volgende:

[..]

9 berichten per dag zijn snel geplaatst hoor eindbaas.

hippie.
Om me dan maar even aan jouw hokjesgedachten-menaliteit aan te passen:
Vooral dat laatste is een enorm compliment voor 'mensen zoals ons'. Dank je wel.
pi_63428387
quote:
hippie.
pi_63433675
JIPPIE

I want to be a hippy and I want to get stoned !
quote:
9 berichten per dag zijn snel geplaatst hoor eindbaas.
Tuurlijk. Maar denk ook eens na voor je een bericht plaatst.

Niet iedereen houdt er van zijn eigen bolide aan te sturen. En zou dat zo zijn, niet iedereen heeft een bolide. En openbaar vervoer is er. Maar ga ik naar mijn ouders, dan ben ik liftend bijna altijd sneller. En ik hou niet zo van het gejengel van kleine kinderen in de trein. Liften is gewoon veel leuker. En flexibeler. Geen parkeerprobleem. Altijd aanspraak.

Inderdaad, eindbaas. Laatste woord, ik hou dat wel even vol.

Ik ben overigens begonnen met de omzetting van Hitchhiking =(ad-hoc-carpooling)= in the Netherlands naar het Nederlands.

[ Bericht 44% gewijzigd door Frank__NL op 22-11-2008 20:37:03 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')