abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 30 augustus 2007 @ 22:16:07 #151
12721 Sugar
...maakt plannen
pi_52824461
Een bellenblaas kost 25 tot 30 cent, volgens mij. Mijn cadeautjes waren per stuk 28 cent (brilletje) en 40 cent (windmolentje). Dat valt toch wel mee?
Ik heb trouwens verder net als Bixister eerder een soort beschaamd gevoel over mijn traktatiegeweld, dan dat ik er trots op ben. Dat ben ik dan gewoon lekker hier, hihi.
Dat alle stoplichten groen zijn, de geluiden precies goed, de lucht blauwer dan anders, wind mee en het geluk achterop!
pi_52824529
quote:
Op donderdag 30 augustus 2007 22:08 schreef Anitra het volgende:
ja maar tussen een bellenblaas en een complete set kleurplotloden en toebehoren zit nogal een groot verschil. het moet steeds groter en meer.
Ik snap serieus niet waar je je druk overmaakt

potloodjes

bellenblaas
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
  donderdag 30 augustus 2007 @ 22:19:02 #153
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_52824586
quote:
Op donderdag 30 augustus 2007 18:29 schreef Anitra het volgende:

Ik kan echt naar worden van het betre en mooier moeten. het altijd elkaa af moet troven, kijk eens hoe goed ik ben en vervolgens stom staan te kijken als er kindje ziek word van een traktate want dat is toch niet mogelijk die va mij is zo mooi en zo goed
Ik zie het verband eigenlijk niet Anitra.
Kan je btw een beetje op je typen letten want dit leest wel heel erg vervelend
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_52824626
Waar heb je die leuke goedkope brilletjes eigenlijk vandaag Sugar?
NB jammer dat het trakteren uiteindelijk zo verlopen is zeg
  donderdag 30 augustus 2007 @ 22:21:00 #155
12721 Sugar
...maakt plannen
pi_52824679
Lobbes, piglet!
Dat alle stoplichten groen zijn, de geluiden precies goed, de lucht blauwer dan anders, wind mee en het geluk achterop!
  donderdag 30 augustus 2007 @ 22:21:38 #156
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_52824706
Sugar, ik vind het erg stom van die leidster, wat een muts zeg
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_52824710
Bij lobbes heb ik de bellenblaas ook gehaald. Geniale site. Ik had ook een puzzel waarvan het ijzer verroest was, toen hebben ze netjes een nieuwe gestuurd.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
pi_52824742
Thanx! Ik zie net dat ze veel leuk en goedkoop spul hebben. Dat ga ik onthouden voor een volgende keer, nu ben ik al voorzien
pi_52824836
quote:
Op donderdag 30 augustus 2007 22:00 schreef Anitra het volgende:

[..]

heb j ooit ene kindvan 3 geprobeerd te leren wat hij wel en niet mag? Dat is niet te doen met wat je tegenwoordig in de rekken heb liggen. En hij snapt het nog niet, we zijn er ontiegelijk veel mee bzig en we proberen hem zoveel mogelijk te laten zien wat hij mag en wat hij niet mag, maar ene kind van 3 pakt alles aan van een ander kind want dat kindje mag het toch ook? zo denkn kinderen nu eenmaal.

en het knutselen en szo dat je dat leuk vind prima, geweldig zelfs! Zelf dinge maken is juist leuk, maa die kdootjes erbij dat hoeft niet van mij. Die kadootjes worden steeds groter dat zie ik hier in ht topic ook.
Maar is het niet zo dat ook een kind van drie snapt dat als je een keer ziek bent geworden van bijvoorbeeld een banaan en een tweede keer ook, dat ie dan de derde keer die banaan niet opeet? Of komt dat besef pas later? Als je er zeker van wilt zijn dat een kind niets binnenkrijgt, op welke manier dan ook, is een muilkorf volgens mij de enige oplossing. Je kan nooit verwachten dat een kind 100% in de gaten gehouden wordt, of dat iedereen de dupe raakt van het feit dat er een kindje erg allergisch is. Er zijn nou eenmaal ouders die er wel rekening mee houden dat er allergische kindjes zijn, maar sommige ouders denken daar niet bij na. Maar ook met sinterklaas en kerst enzo is het gewoon handig dat er een trommeltje op school is waar dingen inzitten die een kindje met een allergie wel mag hebben. Erg lullig misschien dat het kind zijn andere snoepjes dan moet inleveren, maar dat is voor zijn eigen bestwil, net zoals een heleboel andere niet leuke dingen.

De kadootjes hier kosten volgens mij nagenoeg niets en als je ze in de juiste tijd van het jaar koopt nog minder. Ik vind het wel gaaf om te zien wat er gebrouwen wordt en vind het eigenlijk juist wel meevallen hoeveel geld er besteed wordt aan de traktaties. Ik heb het vele malen erger gezien en dan naast kadootjes idiote hoeveelheden snoep erbij.
pi_52825078
haha lobbes was hier ook al de leverancier van de traktatiekadootjes: deze ballonnen had ik in de taartpuntjes gedaan. naast wat minder verantwoord snoepgoed overigens.
pi_52825649
Ik vind cadeautjes juist erg leuk én heel verantwoord. Natuurlijk is het wat anders als een moeder denkt te moeten uitpakken met een enorm cadeau, maar dat ben ik hier nog geen enkele keer tegengekomen. En wat dat elkaar aftroeven betreft: daar ben je toch zelf bij? Als jij geen cadeautje wilt geven doe je dat niet, klaar. Niemand die zich daar druk om maakt, lijkt mij.

En nog even een extra opsteker voor alle moeders hier die er zoveel werk van maken: ik vind het er altijd geweldig uitzien, heel leuk en origineel (Sugar!) vaak!
pi_52829492
quote:
Op donderdag 30 augustus 2007 22:19 schreef Vivi het volgende:

[..]

Ik zie het verband eigenlijk niet Anitra.
Kan je btw een beetje op je typen letten want dit leest wel heel erg vervelend
nee dat kan niet want mijn toetsenbord is naar zo'n klote en als ik dan op elk lettertje moet lezen ben ik een half uur bezig e zijn we 30 reacties verder

pruk de ene dag mag die banaan, vindhij het lekker, de 2e dag neemt hij er weer 1 en boem het is foute boel, de 3e dag il meneer weer en banaan omdat het zo leker is, leer ht an nog maar eens af. Allergie bij kinderen onder de ong. 4 jaar (kan ook 5 of 6 zijn) kunnen per dag verschillen.
En een koekje is een koekje in de oge van een kind, tuurlijk is de ene lekkerder dan de andere, maar he blijft het een koekje en dat ene koekje mag hij wel, waarom dat andere dan niet.
Die pijn die hij heeft als hij iets verkeerds eet (dan heb ik het over de allergichien die niet meteen een AS opleveren) is hij "gewend". Hij weet niet beter dan dat hij vanaf dag 1pijn in zijn buik heeft, de ne e dag erger dan de andere dag.
Om maar iets stoms te zeggen: ik heb gisteren zitten janken van blijdschap omdat hij vaste poep heeft gehad een hele dag lang, dat is nog noit in zijn leven gebeurt.
Ik weet dat het niet te bergijpen is wat het is om een kind met 1 of meerdere allergie-en te hebben, maar dat wil ik juist duidelijk maken! Je moet werkelijk overal op letten enzo dus ook met die traktaties, want de juffen kunnen het in het trommeltje doen (ja wij geven ook fruit enzo mee hier), maar een kind hoeft maar tegen de juf te zeggen dat hij naar de wc gat en staat stiekem bij zijn tas in de gang te peuzelen. Een juf heeft ook geen 1000 ogen, net zoals ik ze niet heb en jullie ook niet en wil daarom aandacht eraan besteden om er eens bij stil te staan dat er werkelijk kinderen in het ziekenhuis belanden of erger door een traktatie op school.


Ohja ik heb nog geen idee wat ik donderdag Djulian uit laat delen, maar ig geen badeendjes want daar hebben we hele verzameling van ondertussen
  vrijdag 31 augustus 2007 @ 09:21:36 #163
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_52832789
nieuwe toetsenborden kosten geen drol meer tegenwoordig, dus koop maar snel een nieuwe

Verder vind ik nog steeds dat je niet de hele klas de dupe mag laten worden van het kind met de meeste allergieen.
Ik kan toch onmogelijk voor mijn kind glutenvrij brood gaan kopen omdat er toevallig een kindje in een groep zit dat allergisch is voor gluten?????
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
  Licht Ontvlambaar vrijdag 31 augustus 2007 @ 09:25:51 #164
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_52832865
Mij is nu nog steeds niet helemaal duidelijk wat je nu verwacht Anitra... Geen traktaties meer - Traktaties die niet eetbaar zijn - Traktaties die niet te veel kosten... Ik weet het even niet meer hoor.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_52832869
quote:
Op vrijdag 31 augustus 2007 09:25 schreef Sjeen het volgende:
Ik is mij nu nog steeds niet helemaal duidelijk wat je nu verwacht Anitra... Geen traktaties meer - Traktaties die niet eetbaar zijn - Traktaties die niet te veel kosten... Ik weet het even niet meer hoor.
En hypo-allergeen eten meegeven aan je kinderen!
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  † In Memoriam † vrijdag 31 augustus 2007 @ 09:30:49 #166
37843 lady-wrb
kortaf
pi_52832946
quote:
Op vrijdag 31 augustus 2007 09:25 schreef Sjeen het volgende:
Mij is nu nog steeds niet helemaal duidelijk wat je nu verwacht Anitra... Geen traktaties meer - Traktaties die niet eetbaar zijn - Traktaties die niet te veel kosten... Ik weet het even niet meer hoor.
heel simpel sjeen: het is gewoon nooit goed.
geen traktatie - wel traktatie
geen kadootje - wel kadootje
geen snoep - wel snoep

ik denk dat het beste advies is: kinderloos blijven
  † In Memoriam † vrijdag 31 augustus 2007 @ 09:32:42 #167
37843 lady-wrb
kortaf
pi_52832975
quote:
Op vrijdag 31 augustus 2007 09:30 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

heel simpel sjeen: het is gewoon nooit goed.
geen traktatie - wel traktatie
geen kadootje - wel kadootje
geen snoep - wel snoep

ik denk dat het beste advies is: kinderloos blijven
bovendien : hoe ouder de kinderen worden, hoe minder het ze boeit of er iets van geknutseld is.
het wordt steeds vaker zakjes chips. en daar valt weinig van te knutselen.
pi_52833075
Nou was er bij jonsgte op de psz een kindje wat zo allergisch voor pinda`s was, dat kindjes die erbij in de klas zaten zelfs niet mochten ontbijten met pindakaas op hun brood omdat dat anders exit kindjes kon betekenen. In zo`n geval kan ik me erg goed voorstellen dat men er steeds en overal op attent gemaakt wordt. De ouders zorgden ervoor dat er altijd iets 'in huis' was zodat dat kindje ook mee kon doen als er getracteerd werd.

Heel veel kindjes hebben tegenwoordig wel ergens een allergie voor en het is bijna niet te doen om met ze allemaal rekening te houden. Ik vind het wel goed om er iets bij te hebben zitten wat niet eetbaar is, daar kan het iig niet mee fout gaan.
Dat er dan moeders zijn die dure springtouwen uit gaan delen, of petjes van jetix dat moeten ze maar zelf weten. Zolang kinderen nog blij zijn met een bellenblaas van 20 cent krijgen ze die lekker van mij.
Mijn ¤0.02
Saartje
  † In Memoriam † vrijdag 31 augustus 2007 @ 09:54:44 #169
37843 lady-wrb
kortaf
pi_52833460
mij boeit het absoluut niet wat er getrakteerd wordt.
of het nou kaartjes voor de bioscoop zijn of een bellenblaas zal me absoluut een worst wezen (ja hoor stukje worst is ook prima).
moet ieder voor zich weten.
  vrijdag 31 augustus 2007 @ 10:22:27 #170
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_52834102
Ik dacht me hier in te kunnen lezen in het traktatie-gebeuren, maar nee, ik ben weer in een reltopic beland

Ik moet er ook aan geloven!

Sugar wat rot dat het zo ging! Ik vroeg het vorige week op het kdv en toen zeiden de leidsters dat de ouders er niet bij mochten zijn, maar wel een camera mochten afgeven. Ik vond dit erg vervelend en heb gisteren de directrice gebeld. Die gaf aan dat ze het niet gebruikelijk vinden, maar wel toestaan, met de opmerking dat het voor het kind lastig kan zijn, omdat je voor de tweede keer weggaat. (ik breng hem gewoon later denk ik)

Belana's linkje in de OP doet het helaas niet, de 10 minuten bekers ! Ik wil namelijk niet dagen knutselen...
Daarbij, het is een horizontale baby/dreumes groep, dus in hoeverre de kinderen het idee waarderen
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  Licht Ontvlambaar vrijdag 31 augustus 2007 @ 10:29:48 #171
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_52834292
PM-girl, ik had dit jaar geen tijd om lang te knutselen... Dus is dit het geworden:



Een plastic beker van de Hema met een serpentine erin voor de opvulling. Een doosje rozijntjes, een toeterje en een mini Dip en Dap boekje. Voor de leidsters een zeepje en een mon cherie ipv de rozijntjes en het boekje. En voor allemaal een 'Joepie, Ik ben drie' fotootje van Isa
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  vrijdag 31 augustus 2007 @ 10:33:31 #172
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_52834421
Leuk Sjeen! Zoiets wordt het hier waarschijnlijk ook!

Ik vond trouwens de kleurplaat met jarige erin ook ERG leuk, maar dat is meer iets voor wat oudere kindjes!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  vrijdag 31 augustus 2007 @ 10:51:28 #173
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_52834974
Leuk toch Sjeen . Ik had bijna hetzelfde toen Femke 3 werd: een kartonnen bekertje, met een roltoeter, een ballon, een koekmobieltje en yoghurtrozijntjes.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  vrijdag 31 augustus 2007 @ 12:27:48 #174
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_52837831
Dit topic is voor mij echt een inspiratiebron. En dan vergaap ik me gewoon aan de hele mooie kunstwerken, maar ik weet dat dit niet haalbaar is voor mij en gelukkig staan er ook dingen bij die goed te doen zijn.
Wij hadden voor Katja op de BSO van die luchtballonnen gemaakt (bekertjes met ballonnen eraan geplakt met rietjes). Best veel werk, hoewel niet moeilijk en heel lastig mee te nemen, daar hadden we niet goed over nagedacht. Toen kregen we een paar weken later de BSO-krant en daar stond een foto voorop waarbij alle kindjes op de tafel zaten en hun luchtballon omhoog staken met Katja met kroon in het midden. Dat vond ik wel heel erg leuk om te zien en maakte de moeite ook wel heel erg waard.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  vrijdag 31 augustus 2007 @ 12:34:50 #175
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_52838017
Oh, en wat betreft allergische kindjes. Het is natuurlijk een kleine moeite om er in je traktatie rekening mee te houden, maar het lijkt me niet te doen dat ik rekening moet houden met het eten wat ik mijn kinderen meegeef. Geen pindakaas is nog wel goed te doen, maar als ik met fruit rekening moet houden met het feit dat andere kinderen misschien wel allergisch zijn voor het fruit dat ik mijn kinderen meegeef, dan wordt het voor mij onmogelijk om mijn kinderen fruit mee te geven.
Daar houdt mijn verantwoordelijkheid als ouder toch echt wel bij op, hoe moeilijk het ook is voor ouders van allergische kindjes.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')