abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 11 augustus 2007 @ 18:41:38 #276
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_52288344
Mijn lieve borstelige Jip dan ook nog maar ff spammen!





Jip is nu een jaar oud, denken jullie dat ik hem nog kan koppelen aan een vriendje? En zo ja, welke combinatie zou de meeste kans van slagen hebben?
pi_52290798
Tis een beer? Graag een zo jong mogelijk beertje erbij, of castreren en 1 (of meer) zeugjes!
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 11 augustus 2007 @ 21:03:55 #278
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_52291521
quote:
Op zaterdag 11 augustus 2007 20:30 schreef zoeperzazke het volgende:
Tis een beer? Graag een zo jong mogelijk beertje erbij, of castreren en 1 (of meer) zeugjes!
Ik zou voor het laatste gaan, dat is zoooooveel leuker
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  zondag 12 augustus 2007 @ 09:58:34 #279
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_52300384
quote:
Op zaterdag 11 augustus 2007 21:03 schreef Nonneke het volgende:

[..]

Ik zou voor het laatste gaan, dat is zoooooveel leuker
Het 1e is goedkoper
Twentemeisje : Ik heb zelf nu ook onze Tinus van 4 jaar gekoppeld aan een 16-weken oude Sjlebby. Beide beertjes en dat is prima gegaan. Eerst even op neutraal terrein laten wennen aan elkaar en laten snuffelen. Je merkt snel genoeg of het klikt of niet. Spreek af dat je de caaf die je erbij wil zetten terug kan brengen als het niet klikt, dan zit je niet ineens met 2 caafs die geen vriendjes zijn

Pertoef : Ik zou idd ook dat huisje eruit halen. Bovendien vind ik het huisje wat jij hebt toch al onhandig (is dezelfde als ik hier heb liggen, maar niet gebruik) omdat er alleen een gat zit als deur. In mijn blokhut zit ook nog een raampje en Sjlebby ligt vaak met z'n koppie in het "kozijn" naar buiten te loeren. Sjlebby heeft nog een beetje hetzelfde probleem als Ikaros, schiet in het huisje als er iets langs komt. Maar hij kan wel meteen zien wat eraan komt, doordat er een raampje in zit en het geen heel dicht huisje is. Inmiddels begint dat wegrennen wel af te nemen, gewoon rustig opstaan en langzaam langs de kooi lopen. Hij springt nog wel altijd van het huisje eigenlijk, maar rent dan niet meer het hokje in Het is gewoon echt even wennen. En volgens mij ligt het ook aan de soort caaf. Sjlebby is een heel erg nieuwsgierige tessel en Tinus is precies zo Beide willen zze stiekem toch wel weten wat ik ga doen, dus ze komen uiteindelijk wel kijken.
To infinity…and beyond!
pi_52300653
Als je caafs neemt, moet geld voor de basisbehandelingen in principe geen rol spelen. Wat is nou 40 euro voor een castratie als een beer de rest van zijn leven lol mag hebben van een aantal zeugen?

Overigens ben ik lekker tegendraads wel van mening dat je een caaf altijd een huisje moet bieden. Ik vind dat ze schrikkerig blijven als je dat niet doet. Cavia's zijn van nature prooidieren en hebben een plekje nodig om zich veilig te voelen. Als er om hen heen allemaal dingen gebeuren die ze eng vinden, en ze kunnen zich nergens terugtrekken, dan maakt ze dat alleen maar extra angstig en dat vind ik zielig. Van mij krijgen ze alle tijd om te wennen.

Overigens maakt het wel verschil of je twee jonge caafs hebt of een jonge caaf bij een of meerdere oude caafs zet. Jonge caafs leren veel van oudere cavia's (waarmee ik bedoel, cavia's die al langer bij je wonen). Als zij zien dat je oude cavia niet bang is, dan neemt hij dta gedrag sneller over. Als twee jonge cavia's amen bang zijn, duurt het wel wat langer voor ze gewend zijn.
I had a signature once. It was awful.
pi_52308717
Aja zoeper ik heb die laatste twee, alletwee bange jongskes..
Ik zet dat slaaphokje er toch wel nog in 's nachts, want ze staan zo voor een zeer groot venster en ik weet nog dat Jinxy daar vroeger ook stond en we stonden dan 's morgens op en dan stond er zo'n supergrote afdruk van een uil op de venster..want Jinxy sliep nooit in zijn hokje! Dat is echt veel gebeurd..
Da moet verschieten zijn zo 's nachts voor die beestjes, daarmee dat ik het er toch nog wat in laat!





































sorry ik kon weer nie kiezen
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_52309528
whaaaaah wat een leuke foto's weer! super leuk!
pi_52309753
Hmmmm, peruufjes superlief!
I had a signature once. It was awful.
  zondag 12 augustus 2007 @ 19:13:50 #284
136830 Nenootje
severely detached
pi_52309917
quote:
Op zondag 12 augustus 2007 10:22 schreef zoeperzazke het volgende:
Overigens ben ik lekker tegendraads wel van mening dat je een caaf altijd een huisje moet bieden. Ik vind dat ze schrikkerig blijven als je dat niet doet. Cavia's zijn van nature prooidieren en hebben een plekje nodig om zich veilig te voelen. Als er om hen heen allemaal dingen gebeuren die ze eng vinden, en ze kunnen zich nergens terugtrekken, dan maakt ze dat alleen maar extra angstig en dat vind ik zielig. Van mij krijgen ze alle tijd om te wennen.
Dat vind ik nou ook

Cavia's zijn sowieso al een beetje angstige beestjes, ik vind het heel erg zielig om ze geen schuilplekje te gunnen omdat ze dan sneller zouden tam worden. Heb toch geduld en laat het beestje lekker beschut zitten als het daar zin in heeft. Uiteindelijk komen ze er toch wel uit hoor, maar op hun tempo.
Hoera, wat is het leuk dat ik besta.
pi_52311647
ik vind mijn cavia's anders echt niet zielig, die hebben geen huisje. Wel een lekkere grote pluk hooi waar ze doorheen kunnen scheuren, maar toch he
  zondag 12 augustus 2007 @ 21:27:22 #286
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_52313237
Ok, als je 2 jonkie's hebt die beide schrikkerig zijn is het idd wat anders. Ik heb Tinus al en merk dat Sjlebby er idd veel van leert. Sjleb ligt nu ook al heel vaak op het huisje en is al redelijk gewent aan de mensen om hem heen. Denk dat Tinus hem verteld heeft dat we niet eng zijn

En dat van "1e optie is goedkoper" was een grapje hoor Maar ik heb gewoon liever een beertje erbij dan dat ik Tinus laat castreren, toch beetje angstig voor narcose etc.
To infinity…and beyond!
pi_52314614
quote:
Op vrijdag 10 augustus 2007 08:53 schreef zoeperzazke het volgende:
Tandproblemen zijn nooit zo fijn. Met een beetje geluk is het iets eenmaligs, maar heel vaak blijft dit een terugkerend probleem. Het kan te maken hebben met een scheve kaakstand, waardoor de kiezen scheef afslijten met alle gevolgen van dien. Een goede DA kan door een rontgenfoto en door voelen dit constateren.

Het slijpen van de kiezen gebeurt dikwijls onder narcose, maar er zijn enkele dierenartsen die het zonder narcose doen. Vaak is een cavia met zulke problemen al erg verzwakt waardoor de narcose een groot risico is. Als dit bij Yanou ook zo is, kun je eens bij de faculteit Utrecht informeren, ik dacht dat zij het ook zonder narcose doen.

De voortanden kunnen in principe gewoon geknipt worden. Ken je die (mensen)nagelknippertjes? Die heb je ook in groot formaat en in principe werkt dat al. Ik weet niet wat een DA gebruikt, ik heb er nog nooit mee naar de DA gemoeten.

Na de ingreep zou ik lekker veel gras, gras en nog eens gras geven. In gras zit een stofje dat de kiezen goed doet slijten. Maar bovenal is het belangrijk om de oorzaak van de haakje ste achterhalen zodat je weet wat je in de toekomst kunt verwachten.

Ik leen nog even deze foto van forumlid Mahitri op het Red Label forum (http://forum.caviastalredlabel.nl), die heeft woensdag een caafje laten opereren. Hm, de foto staat op imageshack, even in een linkje:

http://img490.imageshack.us/img490/2722/skiezen004eb6.jpg

"Hier een foto van wat ze verwijderd heeft. De vit.C tablet is voor de verhouding Links is zijn voortand de andere twee stukjes komen van zijn kiezen. "
Nou, Yanou is niet verzwakt en eet wel gelukkig goed.

Ze kauwt alleen heel raar echt al sinds 1 jaar (stikt ook in het voer, maar kan ook gulzigheid zijn?)

Ik heb rontgenfoto's van haar gemaakt en de dierenarts concludeerde dat de wortels (?) erg lang waren.

Maar goed, ze zei: zolang de cavia nog eet en goede ontlasting heeft, zou ik er niets aan doen. En dat het idd een terugkerend probleem is.

Yanou is toch ook al weer van middelbare leeftijd (=4 jaar) en als het niet hoeft, liever niet.

Een nagelknipper! Heb je dan niet kans dat er een barst in de voortanden komt?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_52321237
Om eerlijk te zijn durf ik het zelf ook niet met een nagelknippertje hoor. Als het hier zou gebeuren zou ik het door de dierenarts laten doen. Ik vind het te eng om iets in dat bekje te doen zelf.

Het stikken kan zeker een teken zijn van een scheve kaakstand. Ik ken iemand die heeft exact hetzelfde probleem gehad met een cavia; die had ook een scheve kaakstand, slikte steeds vake rin haar eten en kreeg eetproblemen.
Gemakkelijk is het niet. Ik zou Yanou extra vaak wegen (zeker eens per week) zodat je een heel goed beeld hebt van of ze nog gnoeg binnenkrijgt.

En 4 jaar kun je middelbaar noemen, maar voor hetzelfde geldt wordt ze 9 en zit ze nog niet eens op de helft
I had a signature once. It was awful.
pi_52321622
Ik heb gisteren mijn langharige cavia eens in bad gedaan, dat was voor het eerst. Het is nogal een aansteller, ook met kammen begint ie altijd gelijk te piepen en te springen enzo, dus ik had me op het ergste voorbereid

Maar hij leek het wel leuk te vinden! Ik had em in de wasbak in een laag water gezet, in het begin had ie geen idee waar ie nu weer in verzeild was geraakt volgens mij Het wassen (en gemasseerd worden) vond ie allemaal wel prima. Alleen het afdrogen was ie het niet zo mee eens

Ik had van die grappige natte-cavia foto's willen maken die je hier wel eens voorbij ziet komen, maar zo grappig was hij niet ... wel nat, maar dat zag er allemaal vrij normaal en beschaafd uit
  maandag 13 augustus 2007 @ 09:25:36 #290
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_52322163
Thanks for the tips Ivetje en zoeperzazke! Ik moet ook zeggen dat ik niet zo dol ben op die narcose voor de castratie, Jip zal er maar per ongeluk in blijven, dat vergeef ik mezelf dan echt niet. Dus als ik het doe zal ik het waarschijnlijk eerst gaan proberen met een jong beertje.

Iemand nog een peruufbaby in de aanbieding toevallig?

@Xcalibur: Mijn Freek ging ook erg graag in bad, was zo schattig, ik deed dat in de wasbak van het aanrecht en als ie dan klaar was dan sprong ie er zelf uit, hop op het handdoekje. En dan was het knuffeltijd, lekker in een handdoek en vervolgens nog even droogföhnen. Meneer vond het allemaal heerlijk.

[ Bericht 17% gewijzigd door twentemeisje op 13-08-2007 09:33:03 ]
pi_52323088
@ Twentemeisje, ik heb nog enkele jonge peruufbeertjes te koop, zie mijn website www.riesamaris.nl
pi_52323387
owja ff een vraag, heb jaren terug ook via fok een cavia hangmatje gekocht met tijgerprint.
weet alleen niet meer wat het adres was.
en een vriendin van mij wilt ook wel zo n mooi hangmatje voor der caaf
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  maandag 13 augustus 2007 @ 10:29:01 #293
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_52323430
quote:
Op maandag 13 augustus 2007 10:14 schreef RiesAmaris het volgende:
@ Twentemeisje, ik heb nog enkele jonge peruufbeertjes te koop, zie mijn website www.riesamaris.nl
Ivar lijkt wel een tweelingbroertje van Jip, maar dan in peruufstyle . Ze zijn allemaal zo lief om te zien!

Stel, stel, stel (ik moet er echt nog even over nadenken) dat ik een van deze liefjes aan mijn Jip zou gaan koppelen en ze vechten elkaar de tent uit, is het dan mogelijk om (hoe verschrikkelijk ook want ik ben zeker weten binnen een minuut al verliefd op het beestje) hem terug te brengen?
pi_52323644
quote:
Op maandag 13 augustus 2007 10:27 schreef Ellatjuh het volgende:
owja ff een vraag, heb jaren terug ook via fok een cavia hangmatje gekocht met tijgerprint.
weet alleen niet meer wat het adres was.
en een vriendin van mij wilt ook wel zo n mooi hangmatje voor der caaf
jolanda_bravenboer [at] hotmail.com

Twentemeisje, als het niet goed gaat neemt Ries Amaris haar caafjes als het goed is gewoon terug
I had a signature once. It was awful.
pi_52323724
ja dat was hem!
dank je wel
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_52323876
Graag gedaan... Ik heb mijn hangmatje deze week ook weer in de flat gehangen en mijn Pipi is er zo gek op, heerlijk om te zien ze ligt er hele dagen in
I had a signature once. It was awful.
pi_52324146
Fresa ligt er ook heel vaak in en ze deelt hem netjes met Negra want die mag er soms ook in
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_52324493
quote:
Ik had van die grappige natte-cavia foto's willen maken die je hier wel eens voorbij ziet komen, maar zo grappig was hij niet ... wel nat, maar dat zag er allemaal vrij normaal en beschaafd uit
Jinxy was ook altijd zo grappig als ik hem gewassen had!




en dan blazen


hihihi, punkie


en toen was hij klaar
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_52327893
Dat bekje !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_52329590
quote:
Op maandag 13 augustus 2007 11:13 schreef pertoef het volgende:
hihihi, punkie
[afbeelding]
Whehehehe
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')