abonnement Unibet Coolblue
pi_120499295
Ben nog steeds op zoek naar het in mijn ogen ultieme vanille ijs. Van die mooie geel kleurende bollen met een hele volle romige vanille smaak. Iemand suggesties? :)

Draai zelf vaak ijs met chocolade toevoegingen. Maltesers/Lion/Kinder Bueno's etc. Heerlijk.

Ik draai overigens met deze machine: http://www.ijsmachineshop.nl/product/172079/domo-do9030i.html
  woensdag 19 december 2012 @ 10:49:21 #77
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120499761
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2012 10:37 schreef MonkNL het volgende:
Ben nog steeds op zoek naar het in mijn ogen ultieme vanille ijs. Van die mooie geel kleurende bollen met een hele volle romige vanille smaak. Iemand suggesties? :)

Draai zelf vaak ijs met chocolade toevoegingen. Maltesers/Lion/Kinder Bueno's etc. Heerlijk.

Ik draai overigens met deze machine: http://www.ijsmachineshop.nl/product/172079/domo-do9030i.html
Probeer dit eens, maar neem 25 gram suiker minder
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2007 20:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Nieuw vanilleijs recept
200 ml volle melk,
200 ml minstens 35% vette slagroom,
4 eidooiers,
150 gram suiker
en 1 vanille stokje.

Vanillestokje opensnijden en de zaadjes met een mes eruit schrapen en in de melk doen.
Deel (helft) van de suiker in een vijzel en de rest van het vanillestokje in heel kleine stukjes snijden er erbij doen, met de stamper vanille in de suiker vermalen.
De vanille en suiker bij de melk doen (dit is trouwens ook de manier om zelf vanillesuiker te maken, veeeeeeel lekkerder dan de chemische vaniline suiker in de zakjes)
De melk verwarmen tot ca 85 graden, niet laten koken, deksel erop en laten staan.
De eidooiers met de suiker tot een creme roeren.
De melk die een half uurtje de vanillesmaak heeft aan kunnen nemen door een zeef halen en vermengen met de eidooiers.
In een rvs schaal doen en au bain marie verwarmen tot de melk een binding krijgt van de eidooiers, de hele tijd goed om blijven roeren met een garde.
Als het gebonden is het mengsel in de bak in een andere bak met ijswater snel af laten koelen en er de koude slagroom bij doen en luchtig slaan met een garde.
Dit mengsel in de ijsmachine doen.
Heb het geproeft voor het erin ging, het smaakte als het platonische idee van vanille vla, goddelijke vla.
Ijsmachine loopt nu, ben benieuwd hoe het ijs wordt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 19 december 2012 @ 11:58:15 #78
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_120502030
Dat van die vanille en kristalsuiker in de vijzel moet ik ook eens doen. Goeie tip! Ik maak nooit vanille ijs want mijn vrouw houdt niet van vanille.
Siesta & Fiesta!
pi_120502241
quote:
1s.gif Op woensdag 19 december 2012 10:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Probeer dit eens, maar neem 25 gram suiker minder

[..]

Zag hem al staan in dit topic idd. Heb hem ook gelijk overgenomen en staat tussen mijn "recepten nog uit te proberen". Ben benieuwd!
pi_120591636
quote:
1s.gif Op woensdag 19 december 2012 10:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Probeer dit eens, maar neem 25 gram suiker minder

[..]

Moet de koude slagroom er geklopt bij of gewoon ongeklopt?
  vrijdag 21 december 2012 @ 11:56:46 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120592003
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2012 11:45 schreef MonkNL het volgende:

[..]

Moet de koude slagroom er geklopt bij of gewoon ongeklopt?
LObbig geslagen, meer lucht in je mengsel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120594805
Thanks, is aan het draaien. Ben benieuwd!

Damn wat een lekker ijs! super recept! Moet idd niet veel zoeter..

[ Bericht 48% gewijzigd door MonkNL op 21-12-2012 14:09:35 ]
  vrijdag 21 december 2012 @ 17:56:14 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120605010
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2012 13:22 schreef MonkNL het volgende:
Thanks, is aan het draaien. Ben benieuwd!

Damn wat een lekker ijs! super recept! Moet idd niet veel zoeter..
Ja, ik denk ook dat er wellicht nog minder suiker in moet.
Wellicht wat boter erbij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120662487
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 december 2012 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, ik denk ook dat er wellicht nog minder suiker in moet.
Wellicht wat boter erbij.
Neem aan boter om het ijs wat vetter/romiger te maken?
  zondag 23 december 2012 @ 10:54:00 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120663442
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2012 09:19 schreef MonkNL het volgende:

[..]

Neem aan boter om het ijs wat vetter/romiger te maken?
Ook maar ook om kristalvorming tegen te gaan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120663902
Kijk weer wat geleerd ;)
  vrijdag 15 maart 2013 @ 09:42:48 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124081972
http://keuringsdienstvanw(...)everingen/14-03-2013
Weer een reden zelf ijs te maken

:7
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 juni 2013 @ 14:47:07 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128194263
Kick
Gisteren suikersiroop gemaakt, 200 gram glucosestroop, 400 gram kristalsuiker, sap van een citroen, 200 cc water. Dit aan de kook gebracht tot alles was opgelost en daarna af laten koelen.
500 gram aardbeien met 200 gram siroop tot puree, dit in de ijsmachine.
De smaak was perfect, structuur erg romig alsof het roomijs was.
Zit te denken om met stijfgeslagen eiwitten het ijs nog luchtiger te maken, maar dat lukt met mijn ijsmachine soms wel, soms niet. Ben er nog niet uit waar dit aan ligt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 juni 2013 @ 22:11:07 #89
63722 z80
I fink you freaky
pi_128216207
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 14:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Kick
Gisteren suikersiroop gemaakt, 200 gram glucosestroop, 400 gram kristalsuiker, sap van een citroen, 200 cc water. Dit aan de kook gebracht tot alles was opgelost en daarna af laten koelen.
500 gram aardbeien met 200 gram siroop tot puree, dit in de ijsmachine.
De smaak was perfect, structuur erg romig alsof het roomijs was.
Zit te denken om met stijfgeslagen eiwitten het ijs nog luchtiger te maken, maar dat lukt met mijn ijsmachine soms wel, soms niet. Ben er nog niet uit waar dit aan ligt.
maakt het uit welk soort suiker ik gebruik voor de suikersiroop? laatste keer heb ik bij gebrek aan kristalsuiker poedersuiker zonder toevoeging gebruikt aangezien dit ook kristalsuiker is.
maar ik zie in verschillende recepten glucosestroop staan.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  dinsdag 25 juni 2013 @ 17:28:59 #90
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_128244814
Dikke vette tvp. Mijn ijsmachine wordt eind van de week bezorgd. Ik heb vooral zin in yoghurt/vruchtenijs momenteel.
Spoilers!
  dinsdag 25 juni 2013 @ 18:42:46 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128247486
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 22:11 schreef z80 het volgende:

[..]

maakt het uit welk soort suiker ik gebruik voor de suikersiroop? laatste keer heb ik bij gebrek aan kristalsuiker poedersuiker zonder toevoeging gebruikt aangezien dit ook kristalsuiker is.
maar ik zie in verschillende recepten glucosestroop staan.
Suikerstroop maak ik met kristalsuiker, en voeg glucosestroop toe. Glucosestroop heb ik gekocht, volgende keer maak ik ook dat zelf
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 25 juni 2013 @ 18:45:59 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128247615
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 17:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
Dikke vette tvp. Mijn ijsmachine wordt eind van de week bezorgd. Ik heb vooral zin in yoghurt/vruchtenijs momenteel.
Gebruik voor het yoghurtijs turkse/griekse yoghurt die ze oa bij de aldi verkopen, die heeft een 10% vet, en totaal droge stof van ongeveer 18% je hoeft dan nog maar relatief weinig suiker toe te voegen om de structuur perfect te krijgen. Een 20 gram per 100 gram yoghurt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128270766
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gebruik voor het yoghurtijs turkse/griekse yoghurt die ze oa bij de aldi verkopen, die heeft een 10% vet, en totaal droge stof van ongeveer 18% je hoeft dan nog maar relatief weinig suiker toe te voegen om de structuur perfect te krijgen. Een 20 gram per 100 gram yoghurt.
Thanks voor de tip ^O^
Spoilers!
pi_128273691
Even geen geld voor een ijsmachine, iemand toevallig ervaring met ijsjes maken in van die vormpjes?
pi_128276863
quote:
Die recepten kan ik misschien wel gebruiken. Met iets meer geduld terwijl het gewoon in de diepvries staat. :D
pi_128640198
Vanmiddag een ijsmachine bij bcc gekocht merk: proline, met 25 % korting vond ik het wel de moeite waard.
Dus vanmiddag mijn eerste chocolade ijs gemaakt en natuurlijk het recept niet gevolgd met als gevolg dat het in de mond bleef hangen (zalvig ?), maar de smaak was wel goed.

Morgen deze maken;

Yoghurt-vruchtenijs:

175 gr. vruchten, bijv. bosvruchten, frambozen of aardbeien
80 gr. fijne kristalsuiker
50 cc. slagroom
250 cc. yoghurt (dus griekse yoghurt zoals piet zegt :)
2 eetl. citroensap (kan ik hiervoor gewoon citroensap uit een flesje nemen of liever verse citroenen ?)

Was het fruit. Pureer het fruit met de suiker en het citroensap. Voeg het fruitmengsel aan de yoghurt en de slagroom toe. Zorg ervoor dat het geheel goed gemengd is. Bereidingstijd: 30-40 minuten
  vrijdag 5 juli 2013 @ 22:46:55 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128640709
Probeer trouwens eens suikerstroop te maken, suiker met weinig water en citroensap 15 minuten te koken, het suiker wordt door het koken met het citroensap gesplitst in fructose en glucose.
Het smaakt dan zachter en wat minder zoet.
De siroop hoeft niet meer op te lossen en het heeft een beter mondgevoel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128650602
Hoe moet ik dat zien piet, het gewicht van het water van de yoghurt aftrekken ?
  zaterdag 6 juli 2013 @ 08:52:22 #100
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128650661
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2013 08:39 schreef Sorella het volgende:
Hoe moet ik dat zien piet, het gewicht van het water van de yoghurt aftrekken ?
Ik maak een hele zware siroop, gebruik dan 200 gram siroop op 500 gram aardbeien.
Je weegt de pan en de suiker. Als de siroop is afgekoelt weeg je de pan met de siroop. Je kan nu uitrekenen hoeveel % suiker je siroop bestaat. Probeer op 80% te komen met de suiker. Doordat je het gekookt heb met citroen(zuur) inverteert de kristalsuiker, kristalsuiker is een meervoudige suiker, iedere molecuul kristalsuiker bestaat uit een glucose en een fructose molecuul. Door het koken met citroen splits je deze en zal de siroop niet gaan kristaliseren. 400 gram water en een kilo suiker een kwartier koken komt bij mij daar ongeveer op uit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')