abonnement Unibet Coolblue
pi_49870664
Vorige deel: [CENTRAAL] Wie helpt me een nieuwe camera te vinden, deel 5

Laatste post:
quote:
Op maandag 28 mei 2007 23:07 schreef Knoekie het volgende:

[..]

Oke, ik weet één ding zeker. Het wordt een 400D.

Nu zit ik alleen nog een beetje met die lenzen. ( Grappig in een ander topic over contactlenzen heb je me geadviseerd)

Is het niet beter dat ik die camera koop, alleen met de kitlens. Vervolgens die cursus doe die je erbij kan nemen. En daarna ga orienteren op de juiste lens?

Ohja bij wat voor soort winkel kan ik het best de camera aanschaffen? Via internet ben ik het iig niet van plan. Is FOKA een goede?
  maandag 28 mei 2007 @ 23:13:57 #2
116535 Smoked
Ally Sheedy FTW!1
pi_49870848
De kitlens van de 400d is een hartstikke leuk ding voor allround gebruik en om de camera mee te leren kennen. "De juiste lens" is er niet, tenminste... wil je 1 lens met een groot bereik? 18-200mm dan zul je moet inleveren op scherpte/lichtsterkte en kwaliteit. Wat veel mensen doen is met 3 lenzen al het bereik afvangen. D.w.z 1 lens voor groothoek, 1 lens voor groothoek-tele en 1 lens voor ver tele.

Ik zou zeggen: ga eerst met die kitlens aan de gang en als je daarna het gevoel hebt dat je iets mist dan kan je altijd nog gaan kijken naar andere lenzen.
There IS no global warming -- The Matrix
  dinsdag 29 mei 2007 @ 11:55:55 #3
58200 Breemz
A New Form Of Intelligence
pi_49882740
okee,

onze olympus nog wat heeft het begeven, nu op zoek naar een nieuwe Camera.
Zijn hier in huis geen top fotografen, zoeken gewoon een leuke camera (voor niet al teveel centjes)

heb beetje rond gekeken en bij deze uitgekomen:

Fujifilm Finepix A800
Fujifilm Finepix A820
Fujifilm FinePix A900
Olympus FE-140

waarom? wil een camera met batterij geen accu(weet niet waarom, we hebben van die batterijen voor de camera dusch), wil een camera die XD card ondersteund (omdat we deze nog hebben van de olympus die dood is.)

wat is jullie mening over deze drie instap camera's?
Of heeft iemand een andere optie ?

[ Bericht 2% gewijzigd door Breemz op 29-05-2007 12:01:34 ]
I love to be in charge
Heracles Black & White Army!!
Ere-divisie here we are, 3th year in a row!
pi_49890919
quote:
Op maandag 28 mei 2007 14:05 schreef Ouwesok het volgende:

[..]

Het is inderdaad jammer dat de S3 geen RAW's maakt. De jpeg's zijn echter bijzonder goed en redden het meestal wel zonder verdere bewerking.
Omdat de S3 een stabilisator heeft komt ie bij ons zelden boven de laagste gevoeligheid. Van de ISO800 wordt je niet blij, maar dat geldt voor de ISO800 van elke andere compact. De stabilisator werkt overigens meer dan verdienstelijk. Omdat de compact ook nauwelijks bewegende delen heeft hou je hem met wat oefening een eeuwigheid stil.
Onze ervaring met batterijgebruik van de Powershot SxIS is dat de S3IS ongeveer drie keer zo lang met een setje accu's doet als onze S1IS deed. In ruil daarvoor is de S3IS voor een superzoomcompact razend snel met scherpstelling en continueopnamen.

De S5IS heeft een aansluiting voor een externe flitser. Dat gaat overigens alleen goed als je er een Canon E-TTLflitser op zet. Die externe flitser heeft vooral nut als je heel veel binnenopnamen maakt of gekke dingen van plan bent met macro en zo. Hou wel weer rekening met een extra aanschaf waarvan je alleen zelf kunt inschatten of je hem vaak gaat gebruiken.
Behalve wat irrelevante megapixels meer dan de S3IS en dat flitscontact wijkt de S5IS weinig af van de S3, tenzij je blödsinn als gezichtsherkennin belangrijk vind.

Een eerlijk vergelijk met de Sony H's kan ik niet maken, wel met diens voorlopers, de Konica-Minolta Z-serie, en die toonde aan dat K-M in niets voor Canon onder hoeft te doen. Uit de reviews blijkt dat de Sony's dat beeld goed kunnen vasthouden.
Bedankt voor je reactie Ouwesok. Dus de kwaliteit van deze camera is zodanig dat er weinig aan gephotoshopt hoeft te worden. Ook fijn dat je wat over de batterijen en de externe flitser hebt gezegd.
I
Is er verder iemand die hier ervaring heeft met de Canon S3 IS en mij hier meer over wil vertellen? Ook graag vertellen wat jullie beweegredenen voor de aanschaf van deze camera is geweest en waarom niet bijvoorbeeld voor de Sony DSC H5

Alvast bedankt

Groetjes Beau
  woensdag 30 mei 2007 @ 22:10:08 #5
62913 Blik
The one and Only!
pi_49945231
quote:
“Help, ik wil een digitale camera, maar ik weet niet wat ik moet kopen…. “

Het probleem is dat iedereen iets anders wil. De een wil perfecte kwaliteit, de tweede lekker compact, en de derde wil op 100 meter diepte nog kunnen fotograferen. En soms weten de vragers zelf niet eens wat ze precies willen Dit lijstje kan daar ook bij helpen.


Budget:
- Wat mag de camera kosten, inclusief alles.
Houdt er rekening mee dat je naast de camera, geheugenkaartje, accu/oplaadbare batterijen nodig hebt, en een tasje vaak ook handig kan zijn, zeker bij de wat grotere camera’s.
- Bij D-SLR camera’s moet je ook nog lenzen hebben.

Formaat:
Wil je een compactcamera, of een digitale SLR met alles erop en eraan? Om het makkelijk te maken deel ik het even op in 4 segmenten:

  • Micro camera: Makkelijk meenemen, past meestal in een broekzak, maar meestal beperkt in mogelijkheden. Modellen als de Canon Ixus serie.

  • Compact camera: Ligt wat fijner in de hand als de micro’s hierboven, past niet fijn in een broekzak, maar een jaszak moet lukken. Heeft vaker wat meer opties. Modellen als de Canon Powershot A*** reeks.

  • SLR-achtig: Camera’s met een flinke vaste lens, en die qua opties niet onderdoen aan een Digitale Spiegelreflex. Modellen als de Canon G series, Fuji Finepix S9500.

  • D-SLR bodies: het echte fotogeweld, keuze uit vele lenzen, grote tassen, en nog meer accessoires. Modellen als de Canon 350D 400D 30D 5D, Nikon D50, D70 D200 enz.


    Doel:
    Wat ga je fotograferen? Feesten, sport, landschappen, portretten, macro of huis- tuin- en keuken- foto’s? Schrijf in het kort op wat je wil fotograferen.


    De fotograaf:
    is het doos open en fotograferen, en de handleiding komt nooit uit de doos, Of kan je in je slaap de handleiding citeren? Met andere woorden, wat voor fotograaf ben jij?


    Huidige camera:
    Als je al een camera hebt, vertel dan even welke, en wat de tekortkomingen zijn, maar ook wat er wel aan bevalt.


    Welke camera’s twijfel je over:
    Als je zelf al een basiskeuze gemaakt hebt, vermeldt ze dan hier, en waarom je tussen die modellen twijfelt.


    Bijzondere eisen:
    Als je camera aan bijzondere eisen moet voldoen, die hierboven nog niet genoemd zijn, mag je dat hier vermelden. Denk eens aan dingen als: Specifiek wel/geen accu, ik heb al een terabyte aan Compact flash of 'Moet schoonmoeder met de mond dicht kunnen fotograferen'


    Dus even op een rijtje: (dit lijstje even in je post plakken: )

    Budget:
    Formaat: Micro / compact / SLR-like / D-SLR Body
    Doel:
    Fotograaf:
    Huidige camera:
    Welke camera’s twijfel je over:
    Bijzonderheden:


  • LInk naar vorig topic: [CENTRAAL] Wie helpt me een nieuwe camera te vinden, deel 5

    Ik wil een nieuwe fotocamera kopen, budget ongeveer 200 - 300 euro. Optische zoom van 10 of 12. Het liefst ook beeldstabilisator. MP's maakt niet zoveel uit, zolang het maar 6 of meer is. Ik zit vooral te dubben of ik wel diafragma en sluitertijd wil kunnen instellen aangezien ik er niet echt veel verstand van heb

    Ik heb me een beetje georienteerd op kieskeurig.nl en heb wel een selectie gemaakt van toestellen die in de prijsklasse vallen, maar ieder toestel heeft wel een nadeel. Ik heb de volgende toestellen:

    Panasonic TZ-1/TZ-2:
    nadeel is accu, TZ-1 heeft 5 MP en geen instelmogelijkheden, TZ-2 is met 285 euro aan de dure kant. wel zuinige accu en beste superzoom camera van 2006/2007, TZ-2 is ook relatief klein.

    Sony H2:
    Nadeel is de memorystick, gewicht van 500 gram en purple fringing heeft die last van (is dit erg), krijgt wel veel goede reacties en heeft 12 x optische zoom

    Kodak Z710:
    Heeft niet veel nadelen, maar reacties waren niet onverdeeld positief.

    Kodak Z612/Z712:
    Nadeel is accu die ook snel leeg is, uiterlijk van de Z712 vind ik wel strak in het zwart en hebben beide 12 x optische zoom

    Fujifilm S5700:
    Weinig reacties op internet, heeft niet echt nadelen. Kan er niet echt hoogte van krijgen hoe die is

    Olympus SP-510: Nadeel is XD-card, geen USB 2.0 en relatief veel negatieve reacties, hij is wel erg zuinig met de batterijen

    Kortom: ik weet het niet meer, mijn voorkeuren gaan op dit moment uit naar de Panasonics en de Sony H2. Die krijgen de beste reacties op internet, maar ze hebben voor mij ook echte nadelen zoals de accu's (moet je er een 2de bij kopen) en de memorystick van de Sony, of bij de Sony die purple fringing echt belangrijk is weet ik niet.

    Iemand ervaringen, suggesties, nog andere camera's die ik vergeten ben. Laat het me weten.

    [ Bericht 22% gewijzigd door Chell op 31-05-2007 09:44:41 (OP aangevuld) ]
    pi_49949304
    Blik: Panasonic Lumix DMC FZ 7 of 8. Wel wat meer ruis dan gemiddeld, maar wellicht een om in je lijstje er bij te zetten. Zie verder www.dpreview.com om ze handig te vergelijken of uitgebreide reviews te lezen.
    Voor die prijs en met die eisen ga je toch concessies doen wat betreft de kwaliteit, dat kan niet anders.
    Purple fringing zijn de paarse randen langs bijvoorbeeld takken tegen een witte lucht (veelvoorkomend, vandaar dit voorbeeld). Het beste te zien in de foto op volledige resolutie, op afdrukken al minder. Ik weet niet hoe erg de Sony het heeft, wellicht is daar op dpreview bijvoorbeeld iets meer over te vinden.
    The world has three kinds of people: those who make things happen, those who watch what happens, and those who wonder what happened (George Bernard Shaw).
    Sieraden en meer, Gingerfantasies.
    pi_49954272
    Wat Elefes zegt idd, 10-12 x optische zoom onder de 300E, daar heb je geen toppertjes voor, maar altijd nog hele redelijke camera's. Van de camera's die je noemt, ken ik alleen de Sony en de Panasonic die Elefes noemt. Die zijn beide goed, al denk ik dat je aan de FZ 7 een betere koop doet. Panasonic, Sony, Fuji en Olympus zijn iig merken waar je je geen buil aan valt, bij Kodak heb ik wat negatieve verhalen gehoord over de camera's in de lagere prijsklassen, geen idee of dat ook voor deze 2 types geldt.

    memorystick bij Sony is idd een groot nadeel. Die krengen zijn duur en als je later over wilt naar een ander merkt, heb je er geen zak meer aan

    Verder kan ik je aanraden een camera te nemen waar ook een Av en een M stand op zit. Dat geeft je de ruimte voor eigen inbreng en om net iets meer te kunnen dan de standaard kiekjes.
    Mijn DeviantART gallery
    ,
    Best volwassen voor mijn geestelijke leeftijd
      donderdag 31 mei 2007 @ 17:12:30 #8
    62913 Blik
    The one and Only!
    pi_49970468
    Misschien is die FZ8 van Panasonic ook wel een optie idd. Die heeft in ieder geval wel alles wat ik ongeveer wil hebben inclusief instelmogelijkheden.

    Misschien toch nog ff met mijn vriendin overleggen wat het budget gaat worden, Als het budget hoger wordt, wat voor camera's hebben we het dan over? De H7 van Sony en de Canon Powershot S3 IS?
    pi_49970502
    quote:
    Op donderdag 31 mei 2007 17:12 schreef Blik het volgende:
    Misschien is die FZ8 van Panasonic ook wel een optie idd. Die heeft in ieder geval wel alles wat ik ongeveer wil hebben inclusief instelmogelijkheden.

    Misschien toch nog ff met mijn vriendin overleggen wat het budget gaat worden, Als het budget hoger wordt, wat voor camera's hebben we het dan over? De H7 van Sony en de Canon Powershot S3 IS?
    bijvoorbeeld. Kijk zeker ook nog even naar andere Powershot modellen van Canon, die hebben vaak veel opties, goede kwaliteit en zijn niet zo duur.
    The world has three kinds of people: those who make things happen, those who watch what happens, and those who wonder what happened (George Bernard Shaw).
    Sieraden en meer, Gingerfantasies.
      donderdag 31 mei 2007 @ 19:30:01 #10
    62913 Blik
    The one and Only!
    pi_49975005
    Pff moeilijk hoor, bij dpreview.com ontlopen de Panasonic FZ8 en Sony H2 elkaar nauwelijks. De Canon POwershot S3 IS is volgens dpreview wat minder.

    De Panasonic kan ook .raw fotograferen, maar of ik daar iets mee doe valt te bezien. Het nadeel is dat zodra de ISO hoger is, de foto´s meer ruis vertonen bij de Panasonic. zie quote
    quote:
    If you accept that the size and convenience of this type of product means a certain level of compromise you won't be disappointed. Viewed on-screen at 100% the output often leaves a little to be desired, but for 'normal' use (standard sized prints, full screen viewing) the excellent lens and reliable focus/exposure systems cannot fail to impress. On this basis I think it's safe to say that the FZ8 just about offers enough to earn a qualified Highly Recommended, but I'd urge you to check out the sample images - and decide if you're prepared to shoot raw when it matters and to stick to ISO 100 whenever possible - before deciding.


    De Panasonic heeft SD-kaartjes en een hele goede beeldstabilisator. Maar de Panasonic heeft weer een accu waar ik niet zo'n fan van ben (aangezien je een 2de accu moet kopen voor de vakantie).

    pff. lastig
    pi_49984237
    quote:
    Op maandag 28 mei 2007 14:05 schreef Ouwesok het volgende:

    [..]

    Het is inderdaad jammer dat de S3 geen RAW's maakt. De jpeg's zijn echter bijzonder goed en redden het meestal wel zonder verdere bewerking.
    Omdat de S3 een stabilisator heeft komt ie bij ons zelden boven de laagste gevoeligheid. Van de ISO800 wordt je niet blij, maar dat geldt voor de ISO800 van elke andere compact. De stabilisator werkt overigens meer dan verdienstelijk. Omdat de compact ook nauwelijks bewegende delen heeft hou je hem met wat oefening een eeuwigheid stil.
    Onze ervaring met batterijgebruik van de Powershot SxIS is dat de S3IS ongeveer drie keer zo lang met een setje accu's doet als onze S1IS deed. In ruil daarvoor is de S3IS voor een superzoomcompact razend snel met scherpstelling en continueopnamen.

    De S5IS heeft een aansluiting voor een externe flitser. Dat gaat overigens alleen goed als je er een Canon E-TTLflitser op zet. Die externe flitser heeft vooral nut als je heel veel binnenopnamen maakt of gekke dingen van plan bent met macro en zo. Hou wel weer rekening met een extra aanschaf waarvan je alleen zelf kunt inschatten of je hem vaak gaat gebruiken.
    Behalve wat irrelevante megapixels meer dan de S3IS en dat flitscontact wijkt de S5IS weinig af van de S3, tenzij je blödsinn als gezichtsherkennin belangrijk vind.

    Een eerlijk vergelijk met de Sony H's kan ik niet maken, wel met diens voorlopers, de Konica-Minolta Z-serie, en die toonde aan dat K-M in niets voor Canon onder hoeft te doen. Uit de reviews blijkt dat de Sony's dat beeld goed kunnen vasthouden.
    Hierbij mijn reactie nog een keer die ik ook al in een ander deel heb gepost welke ook deel 6 heet: [CENTRAAL] Wie helpt me een nieuwe camera te vinden. Deel 6 Misschien kan een Mod deze 2 delen samenvoegen?

    Bedankt voor je reactie Ouwesok. Dus de kwaliteit van deze camera is zodanig dat er weinig aan gephotoshopt hoeft te worden. Ook fijn dat je wat over de batterijen en de externe flitser hebt gezegd.
    I
    Is er verder iemand die hier ervaring heeft met de Canon S3 IS en mij hier meer over wil vertellen? Ook graag vertellen wat jullie beweegredenen voor de aanschaf van deze camera is geweest en waarom niet bijvoorbeeld voor de Sony DSC H5

    Alvast bedankt

    Groetjes Beau
    pi_49989953
    Beau: Ik heb geen ervaring met beide camera's, maar aan wat ik her en der langs zie komen aan foto's en aan de specs te oordelen, zijn dit de toppers onder de compacts. Ik heb zelf een KM Z2 gehad (een voorouder van de H5, zoals Ouwesok al zegt) en ik kan alleen maar onderschrijven dat die niet onderdeed voor de Canon's die je destijds kon krijgen.

    Voorzover ik kan oordelen (foto's die ik zie, specs, reviews, ervaring met beide merken) zijn beide toestellen ongeveer gelijkwaardig en komt het aan op specifieke aspecten, zoals gebruiksgemak en ligging in de hand. Kwestie van eens vast gaan houden dus. Ik weet niet of de H5 ook met die idioot dure memory sticks werkt, dat zou niet in zijn voordeel werken iig.
    Mijn DeviantART gallery
    ,
    Best volwassen voor mijn geestelijke leeftijd
      FOK!fotograaf zaterdag 2 juni 2007 @ 00:45:25 #13
    48846 Xilantof
    I keep you in the holes
    pi_50022414
    De topics worden even gelijmd
    Xilantof Flickrt
    foto-nerd
    pi_50035829
    Budget: max 750 Euro.
    Formaat: Micro / compact / SLR-like / D-SLR Body De laatste 2 categorieen.
    Doel: Landschappen (De polder in en shoot, vakantie), steden (dagje die en die stad, mooie gebouwen), mensen (op vakantie, cultuur laten zien, in de stad, beetje urban fotografie achtig). Absoluut geen studio en/of portret fotografie, totaal niet in geinteresseerd.
    Fotograaf: Beginner, wil me graag meer gaan verdiepen in fotografie, ben zeer geinteresseerd in de mogelijkheden van een camera te benutten, en daardoor kwalitatief betere foto's te maken.
    Huidige camera: Fuji A345, ideaal, NOT...
    Welke camera’s twijfel je over: Op dit moment de Fuji S9600 (heb al een aantal XD kaartjes i.v.m. huidige camera) en de Nikon D40. Tips voor vergelijkbare camera's zie ik met plezier tegemoet.
    Bijzonderheden: Ik wil graag een camera met de functionaliteit van een volwaardige DSLR, dus met alle diverse opties die je in kan stellen (ISO, sluitertijd, etc.), waarbij het geen probleem is om aanvullende lenzen, filters en statief te gebruiken, en waarbij de kwaliteit van de foto's voorop staat. Om een voorbeeld te geven, ik erger me dood aan de ca op de A345 die ik heb, maar voor de rest valt de kwaliteit van de foto's niet tegen voor die prijs.

    Ook zou ik het fijn vinden om advies te krijgen over diverse lenzen en filters die ik zou kunnen gebruiken voor de diverse doelen waar ik de camera voor zou willen gebruiken. Dus voor landschappen, steden, etc. Eventueel macro, maar ik denk dat ik daar pas mee begin als ik wat gevorderd ben.

    Zelf had ik in ieder geval een polarisatie- en uv filter in gedachten, mits deze beschikbaar zijn en passen op de uiteindelijke camera.
    Ain't no bitch shit nowhere here dog!
    Parkour
    Hell no to J.Lo
    pi_50037880
    Otpor: Heb je de nieuwe Olympus E-410 gezien? Voldoet aan al je eisen, werkt o.a. met je bestaande xD-kaartjes en is bovendien heel compact en licht, ideaal om mee te reizen. Ik heb zelf een zwak voor Olympus omdat ik hun lenzen heel erg goed vind.

    Leuke review: http://www.megapixel.net/reviews/oly-e410/e410-gen.php
      zondag 3 juni 2007 @ 10:02:46 #16
    154451 joeltje
    Oldskooler
    pi_50053453
    Goed, mijn Fuji E550 is gisteren gesneuveld Heel jammer want ik was erg tevreden oved de foto qualiteit en de snelheid van deze cam. Maar goed, ik zoek dus een nieuwe, maar weet echt niet welke. Ik zit erg te denken aan de Panasonic TZ3, die heeft nml. 10x optische zoom. En die zoom, die miste ik wel een beetje bij de E550... Maar ik weet dus niet of dit ook idd een cam voor mij is. Wellicht kan iemand nog met wat alternatieven komen?

    even op een rijtje:

  • Nu de Fuji E550, dus de E900 zou een logisch vervolg zijn, maar die zoomt "maar" 4x
  • Snelheid is voor mij belangrijk (dus niet op de knop duwen om vervolgens een 2-tal seconden later pas een fotomoment te hebben)
  • MP's maken me niet gek veel uit, ik heb er nu 6, een beetje meer is leuk, maar geen must
  • Optische zoom is belangrijk, hoe meer hoe beter
  • Cam moet in een broekzak passen
  • Hij moet "point en shoot" zijn, maar ik wil er ook mee kunnen spelen (qua instelling dus vergelijkbaar met de E550)
  • Zoeker is niet belangrijk voor me (optisch / lcd) vermits een lcd maar wel snel genoeg is...

    Als ik deze site invul kom ik inderdaad uit bij de Panasonic TZ3 en de Canon A710

    nou moet ik dus alleen nog ff kiezen

    [ Bericht 11% gewijzigd door joeltje op 03-06-2007 10:08:09 ]
  • Zolang je niet beweegt kun je nog alle kanten op
      zondag 3 juni 2007 @ 10:59:35 #17
    16550 Scope
    nietsnut
    pi_50054185
    Help! Ik ga binnenkort op vakantie en mijn oude Canon Powershot S1 is nu toch echt aan vervanging toe. Ik neem mezelf voor dat ik hierna meer met fotografie wil gaan doen, dus niet alleen maar puur voor vakantiekiekjes. Alleen weet ik niet of ik dat voor mezelf kan waarmaken... Het punt is dus nu dat ik zit te twijfelen tussen ofwel een simpele point n shoot, met wat manuele opties, bv de Canon A710... ķfwel dat ik toch de overstap ga maken naar den dSLR. Het probleem dan is dat ik qua prijs de D40x of 400D wel interessant vind, maar eigenlijk vind ik de 400D niet lekker vast houden en heeft de D40x geen AF-motor. Dan kom je weer uit op de D80 of 30D maar die zijn weer behoorlijk duur...

    Ik vraag me af: is zo'n dSLR nu écht zķveel beter als een goede point-n-shoot? Ik heb me altijd laten vertellen dat het niet aan het fototoestel ligt maar aan de fotograaf...

    En verder: denken jullie dat het verstandig is om te wachten, wie weet komt er wel een generatie fullframe dSLR's die net zo goedkoop zijn als de instap-dSLR's nu...
    En vast!
    pi_50054614
    Scope,
    Je bent met een dslr uiteindelijk veel beter uit. Je zegt zelf al je wilt wat meer met fotografie gaan doen. Bij Kamera express koop je de 30D body al voor ¤888. Plus je krijgt nog eens via de cashback actie ¤100 retour. Je creatieve vrijheid wordt veel groter. En met de canon 30D heb je een dijk van een camera in huis. Je moet ook niet vergeten dat in een point and shoot cam de foto's die je gemaakt hebt al grotendeels bewerkt zijn door de software in de camera, Het ligt ook niet zozeer aan de camera maar wel als de persoon die hem bediend.

    Maak je de overstap dan geef ik je wel dit mee. Je zal heel erg moeten wennen aan de dslr. Leer je camera kennen doormiddel van doen en je zal in het begin denken wat een bagger maakt die camera , maar dit is slechts van tijdelijke aard.
    Het prijsverschil tussen de 30D en de 400D of de D40 is eigenlijk Nihil. Voor 965 heb je dus al een kitset van de 30D en voor de 400 D 709 en voor de d40x 739. Dus dat prijsverschil is wel aanwezig maar is ook eigenlijk nihil.

    Het gereedschap waarmee je werkt zal je altijd merken. Ik heb sinds twee weken een 30D en zal je zeggen nog geen moment spijt van gehad. Solide body tenminste het gevoel dat ik een camera in me hand heb of om me hals hangt etc.
    pi_50073434
    quote:
    Op zondag 3 juni 2007 10:59 schreef Scope het volgende:
    Help! Ik ga binnenkort op vakantie en mijn oude Canon Powershot S1 is nu toch echt aan vervanging toe. Ik neem mezelf voor dat ik hierna meer met fotografie wil gaan doen, dus niet alleen maar puur voor vakantiekiekjes. Alleen weet ik niet of ik dat voor mezelf kan waarmaken... Het punt is dus nu dat ik zit te twijfelen tussen ofwel een simpele point n shoot, met wat manuele opties, bv de Canon A710... ķfwel dat ik toch de overstap ga maken naar den dSLR. Het probleem dan is dat ik qua prijs de D40x of 400D wel interessant vind, maar eigenlijk vind ik de 400D niet lekker vast houden en heeft de D40x geen AF-motor. Dan kom je weer uit op de D80 of 30D maar die zijn weer behoorlijk duur...

    Ik vraag me af: is zo'n dSLR nu écht zķveel beter als een goede point-n-shoot? Ik heb me altijd laten vertellen dat het niet aan het fototoestel ligt maar aan de fotograaf...

    En verder: denken jullie dat het verstandig is om te wachten, wie weet komt er wel een generatie fullframe dSLR's die net zo goedkoop zijn als de instap-dSLR's nu...
    Ik zou lekker die Canon Powershot A710 halen, volgens mij een hele leuke cam en helemaal niet duur. Een high-end compact, je kunt zowat alles instellen wat je maar wilt dus genoeg te ontdekken.
    En als je toch meer met fotografie wilt gaan doen, is de A710 een leuke cam, en als je toch nog later naar een dSLR over wilt is het ook een leuk ding om er bij te houden, voor als je een keer niet je hele tas mee wilt nemen met fotospullen. Ook is ie helemaal niet zo duur (zo'n 265 euro meen ik) en inderdaad is de fotograaf het belangrijkste ingredient voor het maken van een mooie foto.
    The world has three kinds of people: those who make things happen, those who watch what happens, and those who wonder what happened (George Bernard Shaw).
    Sieraden en meer, Gingerfantasies.
    pi_50077750
    Ik weet weinig tot niks van digitale camera's, dus ik hoop dat jullie me hier wat meer over kunnen vertellen.

    Budget
    De camera mag niet meer kosten dan ¤300,-

    Formaat
    Compact camera

    Doel
    De meeste foto's worden binnenshuis genomen, zoals met kerstdagen of verjaardagen etc. Op vakantie worden er redelijk veel foto's van landschappen gemaakt. Het liefst heb ik camera die vooral goed is om indoor foto's te maken van personen.

    De fotograaf
    Bij de camera die ik nou heb, was het doos openen en fotograferen. Heb nooit de handleiding nodig gehad, omdat ik geen moeilijkheden tegen kwam.

    Huidige camera
    Een trust camera met 5.0 megapixels! Het kreng is alweer meer dan 3.5 jaar oud, en heb het ooit op Sinterklaas gekregen. De foto's die dit geval maakt bij daglicht zijn redelijk goed. Maar aangezien ik veel foto's indoor maak, worden ze vaak of te overbelicht (vooral personen) of het is allemaal alsof er een donkere waas over zit. Foto's van landschappen zijn redelijk als er genoeg daglicht is.

    Bijzondere eisen
    Nou ja.. zoals je net las moet ie binnenshuis goede foto's maken. Ben het een beetje zat om overbelichte mensen te zien, of helemaal niks

    Zelf heb ik een sdkaartje (512mb) in de oude camera zitten, en het is de bedoeling dat de nieuwe camera dit ook ondersteund. Ook moet de camera werken op een lithium accu, want ik vertik het om met aa-batterijen verder te gaan (krengen)

    ~Denise
      maandag 4 juni 2007 @ 09:07:12 #21
    154451 joeltje
    Oldskooler
    pi_50082629
    Xanteh,

    Zie mijn eerdere post, de E900, A710 (SD-kaart) zitten wel in je budget, de TZ3 (SD) is net wat duurder (337 eur). Wellicht kun je daar ook eens naar kijken...

    Ik kan niet zonder cam, dus heb inmiddels de TZ3 maar besteld.

    Ik had dus de E550, en die is heel prima ook indoor, dus ik vermoed dat de E900 (XD kaart) (opvolger) dat nog beter doet. De cam is iig heel snel, en dat is zeer prettig, dan mis je je shot niet...

    Succes met kiezen!

    PS. De A710 is in de aanbieding bij Mediamarkt, voor 249 geloof ik

    [edit] niet de MM, ik heb hem wel in een folder zien staan gisteren [/edit]

    [ Bericht 7% gewijzigd door joeltje op 04-06-2007 11:25:03 ]
    Zolang je niet beweegt kun je nog alle kanten op
    pi_50084613
    quote:
    Op zondag 3 juni 2007 11:18 schreef Mach3 het volgende:
    Scope,
    Je bent met een dslr uiteindelijk veel beter uit. Je zegt zelf al je wilt wat meer met fotografie gaan doen. Bij Kamera express koop je de 30D body al voor ¤888. Plus je krijgt nog eens via de cashback actie ¤100 retour. Je creatieve vrijheid wordt veel groter. En met de canon 30D heb je een dijk van een camera in huis. Je moet ook niet vergeten dat in een point and shoot cam de foto's die je gemaakt hebt al grotendeels bewerkt zijn door de software in de camera, Het ligt ook niet zozeer aan de camera maar wel als de persoon die hem bediend.

    Maak je de overstap dan geef ik je wel dit mee. Je zal heel erg moeten wennen aan de dslr. Leer je camera kennen doormiddel van doen en je zal in het begin denken wat een bagger maakt die camera , maar dit is slechts van tijdelijke aard.
    Het prijsverschil tussen de 30D en de 400D of de D40 is eigenlijk Nihil. Voor 965 heb je dus al een kitset van de 30D en voor de 400 D 709 en voor de d40x 739. Dus dat prijsverschil is wel aanwezig maar is ook eigenlijk nihil.

    Het gereedschap waarmee je werkt zal je altijd merken. Ik heb sinds twee weken een 30D en zal je zeggen nog geen moment spijt van gehad. Solide body tenminste het gevoel dat ik een camera in me hand heb of om me hals hangt etc.
    Slecht advies, heel sterk gekleurd door je eigen beginnersenthousiasme en helemaal vergeten te kijken wat de vraagsteller wil.

    Om te beginnen geeft Scope aan nog niet te weten of hij/zij de wens om meer te doen met fotografie waar gaat maken. Dan lijkt me een startinvestering van rond de 1000E ronduit debiel (ben trouwens benieuwd waar jij een 30D-kot voor 965 hebt gezien). Voor onder de 400E heb je een camera uit het topsegment van de compacts: alle instelmogelijkheden, 10-12 x optische zoom (vraagsteller gaat op vakantie, remember?) en een beeldkwaliteit die pas bij afdrukken groter dan A3 formaat zichtbaar afwijkt van een dSLR plus kitlens.

    Heel fijn voor je dat je nog geen moment spijt hebt van je 30D, maar ga je eigen voorkeuren niet projecteren op anderen die eigenlijk aanngeven naar iets anders op zoek te zijn.

    Ik ga mee met Elefes.
    Mijn DeviantART gallery
    ,
    Best volwassen voor mijn geestelijke leeftijd
      maandag 4 juni 2007 @ 13:13:58 #23
    166294 KD-fotografie
    mama van Demi & Nika!!
    pi_50089139
    Ik ben aan het kijken voor de 30D, in totaal zo'n 2500 euro te besteden.
    wil er graag wat lenzen bij en een extrene flitser.
    Ik zal voornamnelijk fotograferen in de studio, dus een goede lens voor portretfotografie is belangrijk.
    Verders wil ik zelf nog graag een macrolens.

    Wie kan mijn het juiste advies geven?
    pi_50096754
    quote:
    Op maandag 4 juni 2007 13:13 schreef KD-fotografie het volgende:
    Ik ben aan het kijken voor de 30D, in totaal zo'n 2500 euro te besteden.
    wil er graag wat lenzen bij en een extrene flitser.
    Ik zal voornamnelijk fotograferen in de studio, dus een goede lens voor portretfotografie is belangrijk.
    Verders wil ik zelf nog graag een macrolens.

    Wie kan mijn het juiste advies geven?
    Hier zijn een paar opties:

    Body:
    30D body 900,- (minus 100,- Canon cashback 800,-)
    Battery Grip 139,- (zou ik je aanraden erbij te kopen, erg fijn als je vaak in de portretstand fotografeert. )
    Extra accu 30,-

    Macrolens:
    Tamron SP 90mm f/2.8 Di 1:1 Macro (ø55mm) 375,-
    (Deze is ook evt. te gebruiken als portretlens)

    Flitser:
    Canon Speedlite 430EX 229,-
    Canon Speedlite 580 EX 409,- (wat meer toeters en bellen die je misschien in eerste instantie niet zult gebruiken maar wel meer groeimogelijkheden dus)

    Portretlens:
    Afhankelijk van grootte van de studio en van je persoonlijke voorkeur:
    Canon EF 50mm f/1.8 II 89,- (deze zou ik sowieso aanschaffen, veel geroemde, lichtsterke en goedkope lens)
    Canon EF 85mm f/1.8 USM 339,-

    All Round Lens (ook te gebruiken als portretlens):
    Tamron SP 28-75mm f/2.8 XR Di LD ASP IF 319,-
    Canon EF-S 17-55 f/2.8 IS USM 850,- (gelijk een heel stuk duurder, maar wel beeldstabilisatie, handig voor binnenshuis)

    Als je overal voor de goedkopere opties kies houd je nog wat geld over voor bijvoorbeeld een telelens (zoals de Canon EF 70-200mm f/4L USM of de Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM, beide rond de 600 euro) en heb je een erg complete set.
    pi_50098298
    quote:
    Op maandag 4 juni 2007 17:18 schreef PiperMaru het volgende:

    [..]

    Hier zijn een paar opties:

    Body:
    30D body 900,- (minus 100,- Canon cashback 800,-)
    Battery Grip 139,- (zou ik je aanraden erbij te kopen, erg fijn als je vaak in de portretstand fotografeert. )
    Extra accu 30,-

    Macrolens:
    Tamron SP 90mm f/2.8 Di 1:1 Macro (ø55mm) 375,-
    (Deze is ook evt. te gebruiken als portretlens)

    Flitser:
    Canon Speedlite 430EX 229,-
    Canon Speedlite 580 EX 409,- (wat meer toeters en bellen die je misschien in eerste instantie niet zult gebruiken maar wel meer groeimogelijkheden dus)

    Portretlens:
    Afhankelijk van grootte van de studio en van je persoonlijke voorkeur:
    Canon EF 50mm f/1.8 II 89,- (deze zou ik sowieso aanschaffen, veel geroemde, lichtsterke en goedkope lens)
    Canon EF 85mm f/1.8 USM 339,-

    All Round Lens (ook te gebruiken als portretlens):
    Tamron SP 28-75mm f/2.8 XR Di LD ASP IF 319,-
    Canon EF-S 17-55 f/2.8 IS USM 850,- (gelijk een heel stuk duurder, maar wel beeldstabilisatie, handig voor binnenshuis)

    Als je overal voor de goedkopere opties kies houd je nog wat geld over voor bijvoorbeeld een telelens (zoals de Canon EF 70-200mm f/4L USM of de Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM, beide rond de 600 euro) en heb je een erg complete set.
    Kan ik me in het algemeen wel bij aansluiten. Let wel even op dat Tamron SP 90mm f/2.8 Di 1:1 Macro qua bereik heel dicht bij de Canon EF 85mm f/1.8 USM ligt. Beide lichtsterk en prima voor portretten op full frame. Allebei kopen lijkt me niet zo geschikt, dus tenzij je de 1.8 lichttsterkte echt nodig hebt (naast de 50 mm 1.8, die je hoe dan ook moet hebben), zou ik me beperken tot de Tamron.
    Mijn DeviantART gallery
    ,
    Best volwassen voor mijn geestelijke leeftijd
      maandag 4 juni 2007 @ 19:01:59 #26
    16550 Scope
    nietsnut
    pi_50100233
    quote:
    Op maandag 4 juni 2007 10:35 schreef Vliegvrager het volgende:
    Slecht advies, heel sterk gekleurd door je eigen beginnersenthousiasme en helemaal vergeten te kijken wat de vraagsteller wil.

    Om te beginnen geeft Scope aan nog niet te weten of hij/zij de wens om meer te doen met fotografie waar gaat maken. Dan lijkt me een startinvestering van rond de 1000E ronduit debiel (ben trouwens benieuwd waar jij een 30D-kot voor 965 hebt gezien). Voor onder de 400E heb je een camera uit het topsegment van de compacts: alle instelmogelijkheden, 10-12 x optische zoom (vraagsteller gaat op vakantie, remember?) en een beeldkwaliteit die pas bij afdrukken groter dan A3 formaat zichtbaar afwijkt van een dSLR plus kitlens.

    Ik ga mee met Elefes.
    Hmm... ik vond het advies van Mach3 wel goed voor de 'verhouding' zeg maar, ik merk dat meer (al dan niet) beginnende fotografen geneigd zijn een dSLR aan te raden, en tja, de overstap moet je toch een keer maken. Ik weet dat ik fotografie leuk vind, maar ik merk ook dat ik met een simpele point-n-shoot (Ixus) bv tekort kom, en de S1 (die best veel man instellingen heeft) qua kwaliteit wel uitgerangeerd is (3MP, ik ben echt geen MP-lover hoor, maar 3 is toch wel iets te weinig, zeker als je toch ook wel vergrotingen maakt van je foto's).

    Op zich hebben jij en Elefes ook wel gelijk: al dat gemiereneuk over fotokwaliteit, dat komt er (als je een goede cam koopt) misschien inderdaad pas uit bij grote afdrukken, een dSLR is niet goedkoop en je stopt hem niet zomaar in je jaszak, zeult m altijd mee ... maar toch: wanneer maak je dan de overstap, wat is dan de reden voor jullie om uiteindelijk tķch over te stappen op een dSLR?

    Let wel: ik ga dus geen dSLR kopen met kitlens en er vervolgens alleen huis-tuin-en-keukenplaatjse mee gaan schieten, ik ben echt van plan om er meer mee te gaan doen.
    En vast!
      maandag 4 juni 2007 @ 19:07:55 #27
    166294 KD-fotografie
    mama van Demi & Nika!!
    pi_50100465
    @PiperMaru, super bedankt voor deze lijst!!
    @vliegvrager, jij ook bedankt voor de xtra info!
    pi_50102000
    quote:
    Op zaterdag 2 juni 2007 18:34 schreef dvr het volgende:
    Otpor: Heb je de nieuwe Olympus E-410 gezien? Voldoet aan al je eisen, werkt o.a. met je bestaande xD-kaartjes en is bovendien heel compact en licht, ideaal om mee te reizen. Ik heb zelf een zwak voor Olympus omdat ik hun lenzen heel erg goed vind.

    Leuke review: http://www.megapixel.net/reviews/oly-e410/e410-gen.php
    Leuk ding absoluut! Maar iets te klein denk ik. Vind mijn huidige camera ook te klein, moelijk doen met je vingers om alles in te stellen, denk dat dat bij deze ook is.

    Kreeg zelf afgelopen weekend de tip om eens naar een Pentax K110D te kijken, heb al wat opgezocht op internet en alles ziet er positief uit. Ook de prijs is goed, 674 Euro voor de camera zelf en 18-55mm + 50-200mm. En 489 zonder de 50-200mm.

    Ik vraag me dan af, heb ik die laatste nodig voor hetgeen ik er mee wil doen?
    Ain't no bitch shit nowhere here dog!
    Parkour
    Hell no to J.Lo
    pi_50106968
    quote:
    Op maandag 4 juni 2007 19:01 schreef Scope het volgende:
    maar toch: wanneer maak je dan de overstap, wat is dan de reden voor jullie om uiteindelijk tķch over te stappen op een dSLR?
    Dat is voor iedereen verschillend natuurlijk. Ikzelf ben begonnen op een analage SLR toen ik twaalf was. Desondanks ben ik heel lang compact blijven fotograferen. Ik ben pas weer terug gegaan naar de SLR toen ik serieus bezig ging met modelfotografie. Hoe triest ook, dan wordt het belangrijk dat je een grote-meneren-camera in je hand hebt, anders nemen sommige modellen je niet serieus. Bovendien is de aansturing van een flitsset met een dSLR wat makkelijker, en kun je met een SLR met prime-lenzen gaan werken, die een kwaliteit (lichtsterk, ragscherp) hebben die je met een compact niet haalt. Als ik naar de dierentuin ga, neem ik mijn compact nog altijd mee. Ik schiet te weinig telezoom om een dure lens te rechtvaardigen, en de kwaliteit van een goedkopere lens pak ik met mijn compact ook wel, zeker bij daglicht.

    In het algemeen denk ik dat een dSLR lonend wordt op het moment dat je bepaalde toepassingen wilt gaan doen die een dedicated lens vragen (1:1 macro, concertfotografie, studiowerk) of als je serieus last krijgt van de afdrukvertraging van je compact (wildlife, sport).
    Mijn DeviantART gallery
    ,
    Best volwassen voor mijn geestelijke leeftijd
      maandag 4 juni 2007 @ 21:44:08 #30
    16550 Scope
    nietsnut
    pi_50107147
    quote:
    Op maandag 4 juni 2007 21:40 schreef Vliegvrager het volgende:
    In het algemeen denk ik dat een dSLR lonend wordt op het moment dat je bepaalde toepassingen wilt gaan doen die een dedicated lens vragen (1:1 macro, concertfotografie, studiowerk) of als je serieus last krijgt van de afdrukvertraging van je compact (wildlife, sport).
    Dit vind ik een hele goede argumentatie, ik heb ook het gevoel dat je zegt dat qua 'fotografische creativiteit' het niet zoveel uitmaakt wat voor soort camera je hebt... het gaat er natuurlijk om dat je de mogelijkheden en de grenzen van je camera kent en als je je daarbinnen kan handhaven, waarom zou je dan inderdaad een (d)SLR nodig hebben?

    Toch is de grote massa nu ook voor de SLR gevallen (dankzij het succes van de 350D en de D50) natuurlijk, of zouden die mensen het ook meer als gadget gebruiken?
    En vast!
      maandag 4 juni 2007 @ 21:48:15 #31
    166294 KD-fotografie
    mama van Demi & Nika!!
    pi_50107341
    nou Scope, merk wel dat veel huismoeders tegewoordig met een DSLR kopen om foto's te maken van de kinderen en eigenlijk nooit uit de automode komen.
    En die zien het wel als een gadget.
    Opzich niet erg natuurlijk, als ze er zelf blij mee zijn zeker doen.

    Dit wordt mijn eerste DSLR, heb wel een analoge spiegelreflex en een uigebreidere compact (samsung pro815) dus moet maar zien wat ik er van ga maken.
      maandag 4 juni 2007 @ 22:10:37 #32
    16550 Scope
    nietsnut
    pi_50108424
    quote:
    Op maandag 4 juni 2007 21:48 schreef KD-fotografie het volgende:
    nou Scope, merk wel dat veel huismoeders tegewoordig met een DSLR kopen om foto's te maken van de kinderen en eigenlijk nooit uit de automode komen.
    En die zien het wel als een gadget.
    Opzich niet erg natuurlijk, als ze er zelf blij mee zijn zeker doen.

    Dit wordt mijn eerste DSLR, heb wel een analoge spiegelreflex en een uigebreidere compact (samsung pro815) dus moet maar zien wat ik er van ga maken.
    Ja, KD, soms moet je ook maar zien wat je van gaat maken denk ik. Je net zolang wachten en experimenteren met een 'simpelere' camera totdat je aan een SLR toebent, ofwel spring je meteen in het diepe (met het risico dat je verdrinkt en de SLR een vrij simpel of nutteloos leven gaat leiden) ofwel dat je er SLR als stimulans gebruikt om veel verder te komen natuurlijk...
    En vast!
      Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 4 juni 2007 @ 22:19:59 #33
    41809 crew  Ouwesok
    Leuke lamp overigens
    pi_50108911
    @scope : Is de Powershot S3IS niet een optie
    Een 'small step in numbers' maar een giant leap in kwaliteit kwamen wij achter toen onze S1IS het vaantje streek en we een S3IS kochten. De S3 is in alle opzichten beter dan de S1 en vooral merkbaar sneller. Prima ding om de overgang van kiekje naar hobby mee te maken, zelfs eventueel later naast een digitale reflex is ie prima inzetbaar wanneer je voor de verandering eens niet met kilo's apparatuur op pad wilt en toch serieus plaatjes wilt maken.
    Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
    pi_50109134
    quote:
    Op maandag 4 juni 2007 10:35 schreef Vliegvrager het volgende:

    [..]

    Slecht advies, heel sterk gekleurd door je eigen beginnersenthousiasme en helemaal vergeten te kijken wat de vraagsteller wil.
    Waarom slecht advies. ik weet nog dat ik me aan me vorige camera ging irriteren en dat was al na twee maanden en heb het nog een jaar met dat ding uitgezongen.
    Ook niet gekleurd door me beginners enthousiasme, Hij geeft duidelijk aan dat die loopt te twijfelen end at hij /zij eigenlijk ook wel verder wil met Fotografie. Waarom nu dan geld weggooien als die straks daadwerkelijk enthousiast gaat worden en al snel tegen de beperkte mogelijkheden aan gaat lopen van zijn camera?
    Ik heb nu al meer platen geschoten met me 30D dan ik met me vorige heb gedaan.
    Dus ik denk dat het beginners enthousiasme er al aardig vanaf is gegaan. je Creatieve mogelijkheden worden vergroot door een DSLR en zeker als je je verder in dat wereldje gaat verdiepen wordt het steeds leuker , en ja de auto stand zouden ze van elke DSLR af moeten slopen. .
    Loop nu pracktisch elke dag met me cam om me nek zodra ik even tijd heb. Deed ik voorheen niet.


    Ik denk dat Scope de camera moet gaan kiezen waar hij straks het meeste plezier aan gaat beleven. En de diverse adviezen die worden gegeven , daar heeft die eigenlijk weinig aan. Ook die van mij is eigenlijk overbodig. Het beste advies is , ga naar een goede en degelijke fotozaak ga eens met de verkoper praten en hou diverse modellen eens vast en probeer het eens.
    Pas dan kan je pas tot een goede keuze komen.
      maandag 4 juni 2007 @ 22:31:39 #35
    16550 Scope
    nietsnut
    pi_50109428
    quote:
    Op maandag 4 juni 2007 22:24 schreef Mach3 het volgende:
    Ik denk dat Scope de camera moet gaan kiezen waar hij straks het meeste plezier aan gaat beleven. En de diverse adviezen die worden gegeven , daar heeft die eigenlijk weinig aan. Ook die van mij is eigenlijk overbodig. Het beste advies is , ga naar een goede en degelijke fotozaak ga eens met de verkoper praten en hou diverse modellen eens vast en probeer het eens.
    Pas dan kan je pas tot een goede keuze komen.
    Dat denk ik ook ja, haha! Ik vond jouw advies ook niet slecht, iedereen bepaalt voor zichzelf welke cam hij aanschaft, sommige mensen oefenen en gaan steeds stapje hoger totdat ze bij de SLR uitkomen, andere mensen, misschien zoals jij springen in het diepe met een SLR, en laten zich, wederom zoals jezelf zegt, door hun SLR stimuleren!

    Fotozaken ben ik al geweest, tja, is ook maar net hoe de verkoper geluimd is natuurlijk.

    En ik ben een hij, dat praat wat makkelijker
    En vast!
    pi_50109761
    Klopt Scope.
    Maar je moet er echt op staan want het zijn jouw centen en als jij door een slechte verkoper de later in jouw ogen de verkeerde Camera koopt dan krijg je spijt
    Als je nu bijvoorbeeld maar door blijft gaan met compacts of het nu simpele zijn of extra geavanceerde dan krijg je als je overstapt op een echte dslr of het nu een D5o van Nikon is of een pentax of een canon 400D een klap in je gezicht. Waarom een foto uit zon compactje zal al redelijk ver bewerkt zijn. Een Foto uit een dslr zal je zelf nog helemaal op moeten frissen. en vaak vaak valt het eind resultaat dan toch tegen. Dit is niet om je te ontmoedigen integendeel zelfs.

    Ik ben niet gestimuleerd om een DSLR aan te schaffen, ik wist al van te voren eigenlijk dat ik een dslr wilde, uiteraard ook even getwijfeld tussen een gevanceerde compact of toch een instapmodel dslr. Maar na heel wat gelezen te hebben en eens een goede fotozaak binnen te lopen en geen MM, wist ik gelijk dat het een dslr ging worden.

    Ja ik heb me daarin vreselijk vergist in het begin. Maar ben blij dat ik toen gelijk de stap genomen heb.

    Ik hoop voor jou dat je de juiste keuze gaat maken end at je hierdoor nog meer met je cam op stap gaat.
    pi_50110016
    quote:
    Op maandag 4 juni 2007 19:01 schreef Scope het volgende:

    Op zich hebben jij en Elefes ook wel gelijk: al dat gemiereneuk over fotokwaliteit, dat komt er (als je een goede cam koopt) misschien inderdaad pas uit bij grote afdrukken, een dSLR is niet goedkoop en je stopt hem niet zomaar in je jaszak, zeult m altijd mee ... maar toch: wanneer maak je dan de overstap, wat is dan de reden voor jullie om uiteindelijk tķch over te stappen op een dSLR?

    Let wel: ik ga dus geen dSLR kopen met kitlens en er vervolgens alleen huis-tuin-en-keukenplaatjse mee gaan schieten, ik ben echt van plan om er meer mee te gaan doen.
    Daarom zou ik juist geen dSLR nemen, omdat je van plan bent er meer mee te gaan doen.
    Voor mij was het heel simpel, ik wilde een leuke digicam en kocht een Powershot A70. Lekker gerommeld, allemaal heel leuk, toe aan iets nieuws. Betere compact (Olympus C7070). Nog meer gerommeld, en ik merkte dat ik de snelheid van een dSLR echt nodig had (paarden(sport)fotografie). Toen de overstap gemaakt naar een dSLR. Maar wel toen ik wist dat het echt een leuke hobby van me was, en niet toen ik dacht dat ik er misschien wel meer mee wilde gaan doen.
    Daarom raad ik je ook nog steeds aan om zeker met een compact te beginnen. Daar kun je alles leren wat je wilt (instellingen wijzigen etc. en zien wat voor effect dat heeft), het kost je tegelijk geen fortuin en je kunt die camera gemakkelijk overal mee naartoe nemen in je jaszak. Kom je er achter dat het echt een hobby van je is, dan kun je altijd nog gemakkelijk de overstap maken naar dSLR, en je compact heb je dan lekker voor erbij, wat Vliegvrager ook al uitlegt.

    Ik heb trouwens van die Olympus hier een afdruk 50x75 hangen en je ziet echt niet met wat voor camera die gemaakt is hoor .
    quote:
    Op maandag 4 juni 2007 21:44 schreef Scope het volgende:

    Toch is de grote massa nu ook voor de SLR gevallen (dankzij het succes van de 350D en de D50) natuurlijk, of zouden die mensen het ook meer als gadget gebruiken?
    Ik denk dat het grootste deel het inderdaad als gadget gebruikt. En dan niet de mensen die hier in FOT komen, maar wel de mensen die je er vaak mee ziet met de kitlens er op, en dan in de auto stand en er geen scherpe foto uit krijgen. Ik bedoel het niet zo bot, maar in zo'n geval is het in mijn ogen gewoon zonde van het geld.

    Je kunt wel denken "ik ga het vast leuk vinden" maar je moet imho ook reeel blijven en eerst eens uitvinden of je het echt leuk gaat vinden.
    The world has three kinds of people: those who make things happen, those who watch what happens, and those who wonder what happened (George Bernard Shaw).
    Sieraden en meer, Gingerfantasies.
    pi_50110534
    quote:
    Op maandag 4 juni 2007 22:24 schreef Mach3 het volgende:

    [..]

    Waarom slecht advies. ik weet nog dat ik me aan me vorige camera ging irriteren en dat was al na twee maanden en heb het nog een jaar met dat ding uitgezongen.
    Ik weet natuurlijk niet wat voor cam jij hiervoor had, maar ik weet wel dat er een enorme berg aan fotomogelijkheden ligt binnen de top van het compactsegment (de S3 die Ouwesok noemt is een juweeltje) waar juist de twijfelende fotograaf zijn ei in kwijt kan. Daar raak je echt niet zo makkelijk op uitgekeken.
    quote:
    Ook niet gekleurd door me beginners enthousiasme, Hij geeft duidelijk aan dat die loopt te twijfelen end at hij /zij eigenlijk ook wel verder wil met Fotografie. Waarom nu dan geld weggooien als die straks daadwerkelijk enthousiast gaat worden en al snel tegen de beperkte mogelijkheden aan gaat lopen van zijn camera?
    hmm ja, 'als'. Omgekeerd geldt het ook: als niet, en dan is een 30D plus stapel glaswerk een duurdere miskoop dan een S3. Bovendien, die S3 (of vergelijkbaar) hou je er geheid naast. Ik heb een KM Dimage Z2 en ik gebruik hem na anderhalf jaar nog altijd naast mijn 300D.
    quote:
    Ik heb nu al meer platen geschoten met me 30D dan ik met me vorige heb gedaan.
    In twee weken toch? Dat noem ik beginnersenthousiasme. Sue me

    btw, en dat bedoel ik niet als sneer oid, als je zo veel schiet, post af en toe eens wat. Of zijn ze gewoon aan mijn aandacht ontsnapt?
    quote:
    Dus ik denk dat het beginners enthousiasme er al aardig vanaf is gegaan. je Creatieve mogelijkheden worden vergroot door een DSLR en zeker als je je verder in dat wereldje gaat verdiepen wordt het steeds leuker , en ja de auto stand zouden ze van elke DSLR af moeten slopen.
    Grappig, naarmate ik meer ervaring krijg met mijn dSLR, ga ik de auto (nou ja, Av-stand) steeds meer gebruiken. En het andere grappige is (maar dat zal mijn tick wel zijn) dat juist beperkingen mijn creativiteit prikkelen.
    quote:
    Loop nu pracktisch elke dag met me cam om me nek zodra ik even tijd heb. Deed ik voorheen niet.


    Ik denk dat Scope de camera moet gaan kiezen waar hij straks het meeste plezier aan gaat beleven. En de diverse adviezen die worden gegeven , daar heeft die eigenlijk weinig aan. Ook die van mij is eigenlijk overbodig. Het beste advies is , ga naar een goede en degelijke fotozaak ga eens met de verkoper praten en hou diverse modellen eens vast en probeer het eens.
    Pas dan kan je pas tot een goede keuze komen.
    Ik denk dat Scope wel heel wat aan deze discussie heeft. Of ie dan uiteindelijk een van de adviezen opvolgt, of lekker zn eigen plan trekt, is aan hem. Toestellen vasthouden is zeker een belangrijke en goede tip.van die verkopers heb ik dan weer een iets minder hoge pet op: hun doel ligt besloten in de naam van hun functie.;)
    Mijn DeviantART gallery
    ,
    Best volwassen voor mijn geestelijke leeftijd
    pi_50113218
    quote:
    Op maandag 4 juni 2007 22:55 schreef Vliegvrager het volgende:

    [..]

    Ik weet natuurlijk niet wat voor cam jij hiervoor had, maar ik weet wel dat er een enorme berg aan fotomogelijkheden ligt binnen de top van het compactsegment (de S3 die Ouwesok noemt is een juweeltje) waar juist de twijfelende fotograaf zijn ei in kwijt kan. Daar raak je echt niet zo makkelijk op uitgekeken.
    [..]


    Ik ben het wel met je eens als je over de top praat van het compactsegment. Maar daar tegenover staat nog wel altijd dat je met een DSLR objectieven erbij kan aanschaffen ipv een voorzetlensje .
    Ik zeg ook absoluut niet dat die dingen slecht zijn. Mijn ouwe dslr was eene chte instapper en ja alle waar voor zijn geld de D50 en ik zeg niet dat het ding slecht was absoluut niet maar ik irriteerde mij regelmatig aan bepaalde dingen van die cam. O.a klein schermpje waardoor je dus nauwelijks kon kijken of het nog een beetje plaat is of was. Weinig zoom op dat schermpje . en zo waren er nog wel wat dingen.


    hmm ja, 'als'. Omgekeerd geldt het ook: als niet, en dan is een 30D plus stapel glaswerk een duurdere miskoop dan een S3. Bovendien, die S3 (of vergelijkbaar) hou je er geheid naast. Ik heb een KM Dimage Z2 en ik gebruik hem na anderhalf jaar nog altijd naast mijn 300D.
    [..]

    Ik zeg nogmaals niet dat jeen duurder segment compact camera slecht is.

    In twee weken toch? Dat noem ik beginnersenthousiasme. Sue me

    btw, en dat bedoel ik niet als sneer oid, als je zo veel schiet, post af en toe eens wat. Of zijn ze gewoon aan mijn aandacht ontsnapt?
    [..]

    Ja dat kan zijn dat jij dat zo ziet . ik zie het anders
    Nope heb weinig gepost op het Forum van fok, ben wel op een ander forum actief en ik zal de naam niet noemen.
    En aangezien ik zelf nog niet tevreden ben over mijn prestaties met de 30D zal ik ook niet zo heel erg snel nu Foto's plaatsen. Begin nu pas een klein beetje me draai te vinden met deze cam dus voorlopig nog even geduld.

    Grappig, naarmate ik meer ervaring krijg met mijn dSLR, ga ik de auto (nou ja, Av-stand) steeds meer gebruiken. En het andere grappige is (maar dat zal mijn tick wel zijn) dat juist beperkingen mijn creativiteit prikkelen.
    [..]

    Ja ik weet niet of dat een tik is ieder zijn voorkeur.

    Ik denk dat Scope wel heel wat aan deze discussie heeft. Of ie dan uiteindelijk een van de adviezen opvolgt, of lekker zn eigen plan trekt, is aan hem. Toestellen vasthouden is zeker een belangrijke en goede tip.van die verkopers heb ik dan weer een iets minder hoge pet op: hun doel ligt besloten in de naam van hun functie.;)
    Dat is ook de bedoeling dat Scope hier wat aan heeft. ik zeg ook niet dat ik de wijsheid in pacht heb en misschien heb ik ongelijk. Maar Ik geef mijn advies net zoals anderen dat doen, uiteindelijk zal Scope hetzelf moeten doen. En hopelijk kan hij nu wel een betere afweging maken. ook kan ik niet in zijn portomonee kijken en wat hij zelf uit wil geven. En wat hij denkt te gaan doen met zijn Fotografie dingen.

    Zie nu pas wat ik fout gedaan heb. Sorry is nu een beetje onduidelijk geworden maar ben aardig naar de donder om het zo maar te zeggen vandaag 10 uur gewerkt en mag er straks wederom eens 10 draaien. me ogen zijn al half gesloten
    Dus mocht het je niet duidelijk zijn Mijn excuses. en wat zeggen we dan wat een is die gozer
      dinsdag 5 juni 2007 @ 07:39:59 #40
    16550 Scope
    nietsnut
    pi_50116815
    Mach3, Vliegvrager, Elefes, Ouwesok en KD: zeker bedankt voor jullie waardevolle aanvullingen! Wat Vliegvrager zegt: deze discussie is superwaardevol. Dat is ook de reden waarom ik niet per se een verkoper om advies vraag, maar mensen zoals jullie de een camera écht als instrument gebruiken, en niet als gadget.

    Die S3 is eigenlijk inderdaad geen slechte keus, en voor veel minder geld kom je toch iets meer in de buurt van een dSLR. Als ik dan toch nog de overstap wil maken, kan t alitijd nog...
    En vast!
    pi_50119179
    Mijn motivatie voor een S2 was destijds:

    - Het 'hybride' idee, je kan zowel mooie foto's maken van (extreem) dichtbij (ik kan nog wel ns wat 0,2cm macro foto's posten als ik thuis ben/tijd heb) als verweg (12x optisch, mits statief wtf? ) en nog erg fatsoenlijk filmen ook!

    Ook schijn je de lenzen-uitbreidingsopties van een dSLR niet te hoeven missen. Een zonnekap of telelens ís er wel op te schroeven naar het schijnt. Ikzelf heb daar geen ervaring mee hoor, maar hier begint de drang naar een dSLR ook te komen, daar ben ik eerlijk in.

    Plus hierbij iets wat ik pas goed ben gaan waarderen de laatste tijd toen ik met simpelere Canon toestellen moest werken, je kan knap veel handmatig instellen en daar heb je zo nu en dan ook superveel aan. Als je er maar aandacht aan wil besteden.
    pi_50139284
    Wie weet er een goede allround lens voor de Nikon D50? Vind de kwaliteit van de kitlens maar zo zo en wil eigenlijk wel een lens hebben met een groter bereik. Wat zijn de voor- nadelen van zo'n lens?
      FOK!Fotograaf / Beeldredactie dinsdag 5 juni 2007 @ 20:30:36 #43
    68600 crew  Ynske
    Bedankt voor de zon...
    pi_50139643
    quote:
    Op dinsdag 5 juni 2007 20:21 schreef Disorder het volgende:
    Wie weet er een goede allround lens voor de Nikon D50? Vind de kwaliteit van de kitlens maar zo zo en wil eigenlijk wel een lens hebben met een groter bereik. Wat zijn de voor- nadelen van zo'n lens?
    deze vraag kun je beter hier stellen Het grote lenzentopic #16
    Today is life -
    the only life you are sure of. Make the most of today.

    Dale Carnegie
      woensdag 6 juni 2007 @ 09:16:59 #44
    159979 G.Fawkes
    Libera eas de ore leonis!
    pi_50153331
    Ik wil voor 16 juni een nieuwe camera aanschaffen. nu wil ik niet meer dan 200 euro betalen. Het cameratje moet sd kaarten of memorysticks slikken. Ik heb zelf al gekeken naar de Panasonic Lumix FX10 en de Casio Exilim Z75. De Z75 kan ik komen voor 160 bij mijn werkgever en de FX10 kost 160 bij de digital street. Welke van de 2 raden jullie aan, en hebben jullie nog andere suggestie's? Voor mij belangrijk is: Kleine camera(heb hiervoor de Konica Minolta Z1 gehad, niet leuk). En goede foto's maar hoe weet ik welke camera's goede foto's maken...
    pi_50153589
    prijs is duidelijk.
    maar wat wil je ermee gaan fotograferen ?

    heb je hier al gekeken ?
    Op dinsdag 25 september 2012 02:54 schreef dolfina-chica het volgende: zie kwiebus, zo moeilijk ben ik niet, ik geef je gewoon gelijk ;)
      woensdag 6 juni 2007 @ 09:30:40 #46
    159979 G.Fawkes
    Libera eas de ore leonis!
    pi_50153649
    gewoon een beetje de huis-tuin en keuken foto's. Ik ga naar Fields en daar wil ik ook foto's gaan maken...
      woensdag 6 juni 2007 @ 10:07:47 #47
    154451 joeltje
    Oldskooler
    pi_50154706
    Naar de specs kijkend is de Casio dan de beste keus. Ik zou echter ook zeker kijken of je niet ergens een Fuji kunt vinden, bijv. de A900 of de F610

    Fuji is top, echter werkt op xD kaartjes. Ik heb nog een 1 gyg liggen van mijn Fuji E550, en die is stuk, dus doet niets meer...

    Fuji is een fijne huis tuin keuken cam, goede kwaliteit foto's en boven al snel en eenvoudig te bedienen....
    Zolang je niet beweegt kun je nog alle kanten op
      woensdag 6 juni 2007 @ 10:48:30 #48
    159979 G.Fawkes
    Libera eas de ore leonis!
    pi_50155827
    Casio heeft geen beeldstabilisator en gaat maar toch iso 400 ofzo... en fuji vind ik niet echt mooie camera's. Het oog wil ook wat...
      woensdag 6 juni 2007 @ 10:55:07 #49
    154451 joeltje
    Oldskooler
    pi_50156035
    Tis maar wat je hebben wilt, ik heb het nu op mijn TZ3 (sinds 3 minuten, dus moet het ding nog aanzetten), maar op mijn vorige cams heb ik het nooit gemist...

    Ik ga persoonlijk liever voor een goede cam die niet mooi is, dan andersom, maar idd, da's persoonlijk...
    Zolang je niet beweegt kun je nog alle kanten op
      woensdag 6 juni 2007 @ 11:45:55 #50
    159979 G.Fawkes
    Libera eas de ore leonis!
    pi_50157795
    Ik vind Panasonic nou net ook wat betere camera's dan Fuji. Sorry maar Fuji wordt het niet. Maar jij hebt dus ook een lumix nu?
      woensdag 6 juni 2007 @ 11:58:53 #51
    154451 joeltje
    Oldskooler
    pi_50158314
    Yep, sinds een half uur de TZ3-A. ziet er goed uit, en voelt solide. De batt. moet nog ff laden, maar ik ga vanavond spelen

    [edit]
    Review van de TZ3-A

    Batterij was vol, dus even spelen (ik zit echter op me werk, dus veel tijd heb ik ook niet). Op het eerste oog een rete duidelijke menu structuur, je wandelt er echt zo doorheen, en de zoom is inderdaad byzar voor zo'n kleine cam. Hij is echter wel iets groter dan ik me had voorgesteld, en zeker ook wat zwaarder, maar eigenlijk is beide alleen maar prettig. De grootte voor de controle over de cam, het gewicht omdat hij nu toch wel heel solide voelt. En het scherm van 3" is toch ook wel heul fijn zeg, je ziet nu ook nog eens wat je schiet. Ik hoop alleen niet dat ik de optische zoeker niet ga missen, zeker in het donker gebruikte ik die best veel.. Maar goed, je kunt niet alles hebben voor dit geld

    Thuis aangekomen even wat foto's geschoten, gebruik makend van alleen de standaard cam-instellingen. Voorbeelden hieronder. Wat me wel opviel, was dat de macro stand minder snel / goed focussed als mijn oude cam. Je moet echt voor je gevol te veel afstand houden. Geeft opzich niets, want je kunt prima croppen met de 7.2 MP's, maar toch, echt macro vind ik het niet.

    Verder kan ik zeggen de de snelheid van de cam me uitstekend bevalt. aanzetten en schieten, ook met de flits. Het uitzetten duurt langer, zeker als je net ergens op hebt ingezoomed. Dus niet uit en weer in je broekzak, even geduld. Het formaat daarentegen is top. precies een broekzak vol, dus je zult ook niet de vergissing maken om er een bos sleutels bij te stoppen . De lens lijkt wel erg overbemeten voor de grootte van de rest van de cam, maar ja, 10 x zoomlens moet ook ergens blijven hč..

    Nu wat foto's, geen van allen na bewerkt, strait out of the cam dus:
    mijn dochter in pose, stand Baby-1:


    Mijn zoon in pose Stand baby-2:


    Macro-roos-uit-eigen-tuin:


    Mijn auto in volle zon, in automaat-stand genomen:


    Voor de volle formaten, naar mijnalbum, daar kun je klikken.. foto's zijn 1.95 - 3.20 MB groot.

    Een grote kaart is wel zo prettig gezien dat formaat, maar daar hoef je niet te veel in te investeren, omdat de camera met niet meer dan 3 MB/Sec wegschrijft. Dat halen de meeste budget kaarten ook, dus daar win je niet veel. Alleen wanneer je gaat kopieren naar je compu win je wel wat, maar daar ligt mijn intresse niet.

    Leuke extraatjes op de cam zitten vooral bij de instellingen; Baby1 en 2 geeft je de mogelijkheid de geboorte data in te vullen, waardoor de foto je verteld hoe oud de kids zijn op het moment van de foto. Verder kune je je hele vakantie inplannen in de cam, zodat je bij terugkomst precies kan zien welke dag van de vakantie het was, en, indien in een andere tijdszone, geeft hij niet de NL-tijd aan, maar de tijd ter plaatse. Dus geen maanfoto's om 13.00 uur meer....

    Enniewees, ik ben er vooralsnog vet mee!

    Pro's:
  • Snelheid
  • enorme zoom
  • vele instelmogelijkheden
  • Kwaliteit foto's. (die ruis waar men het over heeft; ja die zie je als je de foto vol opblaast. Ik druk af op gewoon foto formaat, en kijk op 17" laptop "fit-to-screen" en zie het niet)
  • Beeld stabilisator (zeker met 10x zoom)


    Con's:
  • Geen USB 2.0
  • Geen manuele focus (voor mij geen punt, een cam focussed beter dan ik dat kan)
  • Macro-stand had m.i. beter gekund

    [/edit]

    [ Bericht 56% gewijzigd door joeltje op 07-06-2007 08:42:29 ]
  • Zolang je niet beweegt kun je nog alle kanten op
    pi_50170104
    quote:
    Op woensdag 6 juni 2007 10:48 schreef G.Fawkes het volgende:
    Casio heeft geen beeldstabilisator en gaat maar toch iso 400 ofzo... en fuji vind ik niet echt mooie camera's. Het oog wil ook wat...
    Naar die iso-waarde moet je in ieder geval niet kijken, 400 is echt het absolute maximum waarop je een compactcamera moet gebruiken, anders bestaat je foto bijna alleen maar uit ruis. Als 400 iso al bruikbaar is...
    The world has three kinds of people: those who make things happen, those who watch what happens, and those who wonder what happened (George Bernard Shaw).
    Sieraden en meer, Gingerfantasies.
      donderdag 7 juni 2007 @ 00:58:12 #53
    34586 kepler
    No bounce, no play
    pi_50187478
    hoi ik heb een vraagje over digitale camera's

    Mijn oude is kapot gegaan en ik ben op zoek naar een nieuwe. Nu is mijn oog gevallen op de Luminux TZ reeks, maar ik vroeg me af of mensen hier ervaring mee hebben? Misschien zelfs voorbeeldfoto's enzo?

    Mn volgende vraag is wat het grote verschil is tussen de TZ1 en de TZ2/TZ3 (behalve MP). Want zover ik kan zien is er weinig veranderd behalve dus het formaat (2/3 zijn iets kleiner) en het aantal MP. Scheelt wel 170 euro Ik vind het een groot verschil in prijs voor zo weinig verschil in opties

    Maar misschien dat mensen mij een andere camera kunnen aanraden? Ik ben op zoek naar een compacte (broekzak) camera, met SD-kaart. Liefst 6x optische zoom en met de optie om alles handmatig in te stellen.

    Alvast bedankt voor jullie hulp
    The line is a dot to you!
      FOK!fotograaf donderdag 7 juni 2007 @ 08:20:50 #54
    48846 Xilantof
    I keep you in the holes
    pi_50190227
    Hier zie je ze alle 3 naast elkaar.

    En dan lijken de verschillen inderdaad vrij klein. Wat verschil in iso-waardes, schermformaat, lens (brandpuntsafstand en lichtsterkte) en idd ook resolutie.

    Zag echter wel dat je bij deze camera's geen handmatige instelmogelijkheden hebt.
    Xilantof Flickrt
    foto-nerd
      Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 7 juni 2007 @ 08:26:40 #55
    41809 crew  Ouwesok
    Leuke lamp overigens
    pi_50190321
    Tikkie prijziger dan de Panasonics maar echt broekzakformaat en oh, wat is ie zijn geld waard

    Op dpreview scoort ie weliswaar 'above average' . Als je de resultaten uit de Nikon S10 onder ogen krijgt blijkt het een hele goeie superzoomcompact te zijn die ook nog eens makkelijk meeneemt.
    Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
      donderdag 7 juni 2007 @ 08:50:18 #56
    154451 joeltje
    Oldskooler
    pi_50190720
    quote:
    Op woensdag 6 juni 2007 17:21 schreef Elefes het volgende:

    [..]

    Naar die iso-waarde moet je in ieder geval niet kijken, 400 is echt het absolute maximum waarop je een compactcamera moet gebruiken, anders bestaat je foto bijna alleen maar uit ruis. Als 400 iso al bruikbaar is...
    Elefes, dat van de ruis ben ik echt niet met je eens.. 1600 iso, ja, dan zie je ruis, maar als je de foto's normaal afdrukt, en niet vol opgeblazen gaat bestuderen is het heel erg goed te doen. Ieder cam geeft bij dat soort waardes ruis, ook de compacts, ook de dSLR's. Live with it. In slechter licht, pakt een automaatje simpelweg een hogere iso. Ik vind de kwaliteit heel prima voor afdruk, en voor kijken op je pc.

    Verwacht alleen inderdaad niet dat je een deurposter haarscherp krijgt, dan zul je zelfs op ISO 100 moeten blijven vrees ik...
    Zolang je niet beweegt kun je nog alle kanten op
      FOK!fotograaf donderdag 7 juni 2007 @ 09:18:30 #57
    48846 Xilantof
    I keep you in the holes
    pi_50191242
    quote:
    Op donderdag 7 juni 2007 08:50 schreef joeltje het volgende:

    [..]

    Elefes, dat van de ruis ben ik echt niet met je eens.. 1600 iso, ja, dan zie je ruis, maar als je de foto's normaal afdrukt, en niet vol opgeblazen gaat bestuderen is het heel erg goed te doen. Ieder cam geeft bij dat soort waardes ruis, ook de compacts, ook de dSLR's. Live with it. In slechter licht, pakt een automaatje simpelweg een hogere iso. Ik vind de kwaliteit heel prima voor afdruk, en voor kijken op je pc.

    Verwacht alleen inderdaad niet dat je een deurposter haarscherp krijgt, dan zul je zelfs op ISO 100 moeten blijven vrees ik...
    De ruis op compactcamera's is echt stukken hoger dan op DSLR's hoor.




    iso 800 op een TZ3 van panasonic en een D40x van Nikon. En let dan vooral bijv. op 't detail op de munt.


    Tuurlijk ook DSLR's hebben last van ruis, maar bij compact camera's mag je blij zijn als ISO 400 nog bruikbaar is. Reden: de erg kleine sensor.
    Xilantof Flickrt
    foto-nerd
      donderdag 7 juni 2007 @ 10:26:09 #58
    150897 ebeaydojraes
    Gek Zijn Is Gezond (.nl)
    pi_50193015
    idd. enige compactcams die het nog redelijk doen zijn de Fuji's en het wachten is dus ook op Canon om hun eigen CMOS-chips in hun camera's te gooien. en Panasonic is echt het meest dramatisch van alle merken. Zelfs bij ISO 100 al ruis te zien. Maar op 10x15 merk je dat idd niet zo snel. De vraag is dan alleen weer, wie drukt al die foto's nog af? Meeste foto's bekijken de meesten tegenwoordig al vanaf een LCD scherm, wat het ruiseffect alleen maar versterkt.

    maar voor de rest is panasonic natuurlijk weer top. Geen leverancier die dezelfde kwaliteit lensjes levert, zelfs van rand-tot-rand. Dus voor t huis-tuin-en-keuken gebruik is het god genoeg.
    - "Was Ik Maar Een Dichter, Dan Kon Ik Dichter Bij Jou Zijn!"
    - 'ye cannae change the laws of physics'
    Licentie:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/nl/
      donderdag 7 juni 2007 @ 10:50:57 #59
    154451 joeltje
    Oldskooler
    pi_50193769
    da's inderdaad behoorlijk dat verschil!

    Ik ben blij dat ik er geen last van heb, en niet zo ver inzoom op de foto's die ik maak...

    Hoe erg is de ruis bij bovenstaande foto's in vergelijk?
    Zolang je niet beweegt kun je nog alle kanten op
    pi_50195008
    quote:
    Op donderdag 7 juni 2007 10:26 schreef ebeaydojraes het volgende:
    De vraag is dan alleen weer, wie drukt al die foto's nog af?
    Ik denk de meeste mensen nog wel?
    quote:
    Meeste foto's bekijken de meesten tegenwoordig al vanaf een LCD scherm, wat het ruiseffect alleen maar versterkt.
    Maar geen hond die zijn foto's op een LCD-scherm op 100% bekijkt, dus dan valt het reuze mee met die ruis
    Mijn DeviantART gallery
    ,
    Best volwassen voor mijn geestelijke leeftijd
      donderdag 7 juni 2007 @ 11:37:24 #61
    150897 ebeaydojraes
    Gek Zijn Is Gezond (.nl)
    pi_50195153
    - "Was Ik Maar Een Dichter, Dan Kon Ik Dichter Bij Jou Zijn!"
    - 'ye cannae change the laws of physics'
    Licentie:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/nl/
      donderdag 7 juni 2007 @ 20:35:26 #62
    36796 Morpheus2002
    Radio 49 | DJ.Morph
    pi_50213781
    Budget: Max. ¤ 750,-
    Formaat: D-SLR Body
    Doel: Vooral foto's van natuur, concerten en steden (ga bijv. volgend jaar op vakantie naar New York). Ik ga iig geen portretfoto's maken, dat trekt me niet.
    Fotograaf: Beginner. Maak nu eigenlijk alleen foto's op feestjes, uitjes met vrienden e.d. Ben de laatste tijd erg geinteresseerd geraakt in fotografie en wil er meer mee.
    Huidige camera: Canon Powershot A530
    Welke camera’s twijfel je over: Eigenlijk alleen de Canon 400d op het oog...
    Bijzonderheden: Ik snap weinig tot niks van al die verschillende lenzen dus een korte (?) uitleg zou zeer welkom zijn!

    Alvast heel erg bedankt!
    Niets Is Sterker Dan Dat Ene Woord; Feyenoord! Mijn Feyenoord!
    pi_50214286
    Ik begrijp dat je nu alleen een body wilt. Wel 750 eur is een leuke binnenkomer voor een DSLR. Nikon d40x komt op 739 met Kitlensje . Canon 400D 709 eur. Nikon zonder kitobjectief kost 709 eur . Pentax k10D kost 799.

    Dus mocht je een van deze cams willen zijn ze leuk geprijst en natuurlijk de 400D nu nog de casback actie Dacht ook iets te zien op de pagina van kamera express dat je 90 eur terug kreeg op de nikon. Maar hoe of wat kijk zelf even


    Ik zou dan zeker een objectief nemen met een leuk bereik en ook een die lichtsterk genoeg is.
    Maar ook hier is de vraag welke cam ga je uiteindelijk nemen . Aan de hand daarvan kan je een beter advies krijgen omtrend welk objectief je uiteindelijk zal kunnen nemen en wat is je budget voor je objectief?
    pi_50218459
    pffft....korte uitleg over lenzen.

    De basics: achter al die lenzen staan getallen, iets met mm en iets met een f. (ik leg het op zijn simpelst uit, weet niet wat jouw voorkennis is.)

    De mm (milimeters) geven de brandpuntsafstand aan. Als we even uitgaan van een 400D, komt een 35 mm ongeveer overeen met wat je zelf zonder camera ziet. Daarom noemen ze het bereik rondom die 35 mm (grofweg 24-70 mm) het normale bereik. Erboven is tele, eronder is groothoek. Bij een zoomlens staan er twee brandpuntafstanden, de grootste en de kleinste. De kitlens van Canon kan dus zoomen vn 18mm tot 55 mm. Als er maar 1 getal staat is het een prime, daar kun je niet mee zoomen. Minder flexibel, maar primes zijn meestal van hoge kwaliteit.

    Het f-getal geeft de maximale lensopening (diafragma) weer. 1.0 is idioot ver open, als het getal oploopt, wil dat zeggen dat de lens minder ver open kan. Hoe verder een lens open kan, hoe meer licht er binnen valt, dus hoe korter je hoeft te belichten, dus hoe kleiner de kans op een bewogen foto bij weinig licht. Idioot grote lensopeningen (1.0, 1.4) zijn ook idioot duur Bij veel zoomlenzen loopt het f-getal op met de branpuntsafstand. Alleen dure zoomlenzen kennen een vast maximaal diafragma.

    De Canon kitlens als voorbeeld: gericht op de beginnende dSLR gebruiker: 18-55 mm, dus een flink stuk normaal bereik en een stukkie groothoek voor je overzichtssfoto's. f3.5-5.6 staat er dan achte, dacht ik. Dus op 18 mm heb je een maximale lensopening van f/3.5 (dat is redelijk) en bij 55 mm is je maximale lensopening f/5.6 (daar heb je binnen geen zak aan, maar buiten overdag is t prima).

    Als je echt niet weet wat je wilt, raad ik je (toch) die kitlens aan. Is geen toplens, maar kost weinig en levert redelijke kwaliteit. Denk je meer tele te gaan schieten, dan zitten er in de range 70-200 en in de 70-300 een paar redelijk betaalbare lenzen, in kwaliteit iets beter dan de kitlens, kan je evt naast de kitlens houden. Of je neemt een 18-200 ipv de kitlens, in kwaliteit vergelijkbaar met de kitlens, maar wel lekker flexibel.

    Dit zijn allemaal lenzen die je op enig moment gaat afdanken. Er komt een dag dat je ze niet lichtsterk genoeg meer vindt, of dat je je gaat storen aan het feit dat ze met het driafragma open toch niet zo scherp zijn. Maar tegen die tijd heeft de ervaring met die lenzen je wel verteld waar je daarna in gaat investeren.

    Wil je meteen naar betere lenzen, denk dan goed na wat je wilt gaan fotograferen. Goede lenzen zijn vaak gespecialiseerd op 1 type fotografie, en het is natuurlijk zonde om heel veel geld uit te geven aan een goede telezoom als je eigenlijk modellen wilt fotograferen.

    Algemene tip: als je 100 ¤ hebt, ergens. Koop de Canon 50 mm 1.8. Weet je gelijk wat een prime is en het is een lens waar je nooit spijt van krijgt.

    Verder in het lenzentopic?
    Mijn DeviantART gallery
    ,
    Best volwassen voor mijn geestelijke leeftijd
      donderdag 7 juni 2007 @ 22:31:01 #65
    36796 Morpheus2002
    Radio 49 | DJ.Morph
    pi_50218696
    quote:
    Op donderdag 7 juni 2007 20:47 schreef Mach3 het volgende:
    Ik begrijp dat je nu alleen een body wilt. Wel 750 eur is een leuke binnenkomer voor een DSLR. Nikon d40x komt op 739 met Kitlensje . Canon 400D 709 eur. Nikon zonder kitobjectief kost 709 eur . Pentax k10D kost 799.

    Dus mocht je een van deze cams willen zijn ze leuk geprijst en natuurlijk de 400D nu nog de casback actie Dacht ook iets te zien op de pagina van kamera express dat je 90 eur terug kreeg op de nikon. Maar hoe of wat kijk zelf even


    Ik zou dan zeker een objectief nemen met een leuk bereik en ook een die lichtsterk genoeg is.
    Maar ook hier is de vraag welke cam ga je uiteindelijk nemen . Aan de hand daarvan kan je een beter advies krijgen omtrend welk objectief je uiteindelijk zal kunnen nemen en wat is je budget voor je objectief?
    Bedankt voor je reactie.

    Ik wil idd eerst gewoon een DSLR met kitlens. De Canon EOS 400d komt dan op ¤ 620,- met de castback actie. Ik zal idd nog eens mijn vraag stellen over de lenzen als ik eenmaal een DSLR heb aangeschaft. Mijn budget voor een goede lens zal in ieder geval rond de ¤300,- liggen...

    @Vliegvrager: Heel erg bedankt voor je uitleg. Ik snap het nu al een stuk beter! Als ik nog meer vragen heb zal ik die voortaan in het Lenzentopic stellen
    Niets Is Sterker Dan Dat Ene Woord; Feyenoord! Mijn Feyenoord!
    pi_50222799
    Budget: rond de 250 euro
    Formaat: compact
    Doel: vakantie foto’s (steden, langschappen, strand eventueel ook wintersport), verjaardag foto’s, foto’s tijdens het uitgaan.
    Fotograaf: beginner en wil op vakantie makkelijk leuke foto’s kunnen maken zonder veel in te stellen.
    Huidige camera: Powershot A60.
    Welke camera, waar twijfel je over:

    Olympus Mju 760: filmpjes alleen maar 15 fps. Volgens een review moet je hard de knop in drukken om een foto te maken. Met gevolg dat de camera beweegt. Foto kwaliteit niet super goed. hoge ISO waardes

    Casio Exilim EX-Z75: 33 scene modes misschien juist een beetje teveel, pixel fringing around high contrast, Door een lage licht gevoeligheid moet er meer dan normaal geflitst worden

    Pentax Optio S7: De verkoper in de winkel probeerde me deze camera in mijn maag te splitsen. Maar met dat soort acties krijg ik altijd de neiging juist die niet te kopen. Maar misschien kunnen jullie me toch overtuigen?

    Iemand nog tips, ervaring met een van deze toestellen of juist nog een heel ander misschien geschikt toestel?
      vrijdag 8 juni 2007 @ 09:50:39 #67
    154451 joeltje
    Oldskooler
    pi_50228760
    Al gekeken naar de TZ2 / TZ3 van panasonic?
    Zolang je niet beweegt kun je nog alle kanten op
    pi_50229296
    Allroundcamera's in die prijsklasse die goed bekend staan zijn de Casio die je al noemt en de Panasonic DMC-FX01 (de TZ3 is een stuk duurder). Met wat geluk kun je een Powershot A710 IS ook nog wel rond die prijs vinden. Minder handzaam dan die eerste 2, maar meer optische zoom en een betere lens.
    Mijn DeviantART gallery
    ,
    Best volwassen voor mijn geestelijke leeftijd
      vrijdag 8 juni 2007 @ 18:03:58 #69
    154451 joeltje
    Oldskooler
    pi_50246026
    337 is ook wel te doen vind ik, maar inderdaad, meer dan 250...
    Zolang je niet beweegt kun je nog alle kanten op
      Moderator vrijdag 8 juni 2007 @ 21:40:48 #70
    42184 crew  DaMart
    pi_50253410
    Budget:
    Mijn budget is ongeveer 700 a 800 euro.

    Formaat:
    SLR-like / D-SLR Body (ik twijfel nog)

    Doel:
    Vooral foto's van natuur, steden en af en toe de huis-, tuin- en keukenkiekjes. Een goede zoomfunctie (ver inzoomen) vind ik ook belangrijk, aangezien ik ook wel eens dieren op de foto wil zetten (en ze nu meestal wegjaag omdat ik te dichtbij moet komen).

    Fotograaf:
    Hoewel ik al een aantal jaar een digitale camera heb, noem ik mezelf toch nog een beginner, gezien mijn beperkte ervaring met het 'echte werk'

    Huidige camera:
    Olympus C-460 Del Sol
    Hoewel de camera op zich nog goed is, begin ik toch de beperkingen te ervaren met mijn groeiende interesse voor de digitale fotografie en daarmee samenhangende extra eisen aan de camera.

    Welke camera’s twijfel je over:
    Olympus SP-550 UZ
    Canon Powershot S5 IS (als die al verkrijgbaar is)
    Canon EOS 400D
    Sony Alpha 100

    Bijzonderheden:
    Ik neem een camera graag overal mee naartoe, en als ik iets zie om te fotograferen, wil ik gewoon de camera kunnen pakken, aanzetten en naar wens inzoomen en instellen. Ik heb nog niet veel ervaring met instellingen als diafragma, iso, etc. Ik heb ook nog geen extra lenzen voor een D-SLR, waardoor ik twijfel of dat, kostentechnisch gezien, op dit moment wel een goede optie is voor mij.
    Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
    Forumsmileys | Het is patat!
    pi_50258274
    quote:
    Op vrijdag 8 juni 2007 21:40 schreef DaMart het volgende:
    Budget:
    Mijn budget is ongeveer 700 a 800 euro.

    Formaat:
    SLR-like / D-SLR Body (ik twijfel nog)

    Doel:
    Vooral foto's van natuur, steden en af en toe de huis-, tuin- en keukenkiekjes. Een goede zoomfunctie (ver inzoomen) vind ik ook belangrijk, aangezien ik ook wel eens dieren op de foto wil zetten (en ze nu meestal wegjaag omdat ik te dichtbij moet komen).

    Fotograaf:
    Hoewel ik al een aantal jaar een digitale camera heb, noem ik mezelf toch nog een beginner, gezien mijn beperkte ervaring met het 'echte werk'

    Huidige camera:
    Olympus C-460 Del Sol
    Hoewel de camera op zich nog goed is, begin ik toch de beperkingen te ervaren met mijn groeiende interesse voor de digitale fotografie en daarmee samenhangende extra eisen aan de camera.

    Welke camera’s twijfel je over:
    Olympus SP-550 UZ
    Canon Powershot S5 IS (als die al verkrijgbaar is)
    Canon EOS 400D
    Sony Alpha 100

    Bijzonderheden:
    Ik neem een camera graag overal mee naartoe, en als ik iets zie om te fotograferen, wil ik gewoon de camera kunnen pakken, aanzetten en naar wens inzoomen en instellen. Ik heb nog niet veel ervaring met instellingen als diafragma, iso, etc. Ik heb ook nog geen extra lenzen voor een D-SLR, waardoor ik twijfel of dat, kostentechnisch gezien, op dit moment wel een goede optie is voor mij.
    Ik kan je nu al vertellen dat dat laatste niet het geval is Voor 700 a 800 euro kun je imho met jouw eisen beter kijken naar de compacts die je noemt: de Olympus SP-550 of de Canon Powershot S5 IS.
    Vooral ook omdat je zegt dat je snel wilt kunnen fotograferen, en je bij een dSLR toch een allround en een telelens nodig zou hebben, waardoor je ook niet heel snel even om kunt schakelen (tenminste niet zo snel als bij een compact die "alles-in-een" heeft). Bovendien heeft een telelens natuurlijk ook een extra bijkomend prijskaartje.
    Verder geef je al aan nog niet zo veel ervaring te hebben, een high-end compactcamera is dan perfect om vanalles te leren en uit te kunnen proberen.
    Volgens mij zijn het beiden hele leuke camera's, waar je je geen buil aan zult vallen .
    The world has three kinds of people: those who make things happen, those who watch what happens, and those who wonder what happened (George Bernard Shaw).
    Sieraden en meer, Gingerfantasies.
    pi_50263660
    Wij gaan over vier weken op vakantie, we hebben een goede camera, maar die is nogal groot en het lijkt me zo fijn om een wat kleinere digitale camera mee te nemen als ik een stuk ga wandelen, die kan ik ook gewoon in mijn tas stoppen als ik even naar de stad ga ofzo(je weet nooit wat je tegenkomt)maar ik weet niet wat een goede kleine camera is die ok nog eens niet te duur mag zijn.(tot 300 euro ofzo)
    De kwaliteit hoeft dus niet heel geweldig te zijn, maar gewoon goed genoeg zeg maar...Iemand tips?
    Cut brownies in squares
    Godfather of sticky food
    pi_50265677
    Mijn DeviantART gallery
    ,
    Best volwassen voor mijn geestelijke leeftijd
      Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 9 juni 2007 @ 14:39:32 #74
    41809 crew  Ouwesok
    Leuke lamp overigens
    pi_50269100
    quote:
    Op vrijdag 8 juni 2007 21:40 schreef DaMart het volgende:
    Budget:
    Mijn budget is ongeveer 700 a 800 euro.

    Formaat:
    SLR-like / D-SLR Body (ik twijfel nog)

    8<

    Welke camera’s twijfel je over:
    Olympus SP-550 UZ
    Canon Powershot S5 IS (als die al verkrijgbaar is)
    Canon EOS 400D
    Sony Alpha 100
    Nog maar eens die open deur ingetrapt.

    Binnen het budget dat je stelt is het voornaamste verschil tussen een superzoomcompact en een digitale reflex de mate waarin je 'klaar' bent.
    Een superzoom kan alles zo vanuit de verpakking. Accu's erin, kaart erin, aanzetten en spelevaren maar.
    Een digitale reflex binnen het gegeven budget is vergelijkbaar met een barbiepop met alleen ondergoed Goh Sok, kun je ze nog beroerder verzinnen, het ding wil nog helemaal aangekleed worden en dat neigt er nogal toe om in de papieren te lopen. Met een setje van camera+standaardzoom heb je qua brandpunten dezelfde keus als met een 'gewone' compactcamera, al zal de kwaliteit van de opnamen stukken beter worden

    Voordeel als je eerst een tijdje met een superzoom fotografeert is dat je leert waar je voorkeuren liggen, zit je steeds tegen die uiterste telestand aan te hikken en wil je meer, of zit je steeds op je kortste brandpunt te smeken om een paar millimeters minder. Je kunt daarmee op termijn meer uitsparen dan de aanschafprijs van die superzoom, je weet immers dan al welke lenzen je absoluut moet hebben en welke nog even kunnen wachten.

    Daarnaast hebben die superzooms instelmogelijkheden zat, zodat je al aardig kunt gaan inwerken op de verschillende manieren om tot een goed belicht plaatje te komen. Mijn ervaring met superzooms is dat je er qua onderwerpen heel veel mee kunt doen, zeker wanneer je al een voorkeur voor het fotograferen van bijvoorbeeld beestjes of vogels hebt.

    Mocht je uiteindelijk op termijn voor een digitale reflex gaan, dan heb je altijd nog een goeie superzoom erbij voor als je een keer 'licht bepakt' op veldtocht wilt.
    Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
    pi_50271130
    Ik zoek ook zoiets als dit:
    quote:
    Op vrijdag 8 juni 2007 00:09 schreef Warwick het volgende:
    Budget: rond de 250 euro
    Formaat: compact
    Doel: vakantie foto’s (steden, langschappen, strand eventueel ook wintersport), verjaardag foto’s, foto’s tijdens het uitgaan.
    Fotograaf: beginner en wil op vakantie makkelijk leuke foto’s kunnen maken, maar later ook zelf wel wat kunnen instellen.
    Huidige camera: geen.

    Alleen heb ik een iets minder budget, van rond de 200 - 220 euro. SD kaartje daar nog bovenop is geen probleem.

    Ik zit op het moment hier naar te kijken, maar ik word er nog niet veel wijzer van welke camera ik zou moeten kopen.

    Kan iemand helpen?
      zondag 10 juni 2007 @ 20:28:14 #76
    1355 [Efink]
    Nulli Cedo
    pi_50308189
    bericht komt later
    pi_50311417
    quote:
    Op zaterdag 9 juni 2007 15:47 schreef Giraffe het volgende:
    Ik zoek ook zoiets als dit:
    [..]
    Fotograaf: beginner en wil op vakantie makkelijk leuke foto’s kunnen maken, maar later ook zelf wel wat kunnen instellen.
    Huidige camera: geen.

    Alleen heb ik een iets minder budget, van rond de 200 - 220 euro. SD kaartje daar nog bovenop is geen probleem.

    Ik zit op het moment hier naar te kijken, maar ik word er nog niet veel wijzer van welke camera ik zou moeten kopen.

    Kan iemand helpen?
    Er zitten heeeeel veel camera's in dit segment, en ze lijken allemaal op elkaar, en de meeste zijn ook best geschikt. De vier camera's die je hier noemt zitten technisch heel dicht bij elkaar, dus dat is idd lastig kiezen. Die Sony is ms net ff iets beter dan de rest, maar heeft die idiote memory sticks. Erg duur, en als je een keer een ander merk camera koopt, kan je ze weggooien.

    De Fuji is de enige van de toestellen waar je zelf in kunt stellen (let op de opties shutter priority en aperture priority in dpreview), maar ik betwijfel eerlijk gezegd of je m voor E220 gaat vinden in NL (proberen kost niets natuurlijk )

    Ik heb even voor je op kieskeurig gekeken welke camera's binnen jouw budget die opties hebben. Van die camera's kan ik je de Fuji Finepix S5700 zeer aanbevelen, tenzij je klein formaat belangrijker vindt dan fotografische mogelijkheden. Kijk in dat geval eens naar de Canon Powershot A540. Of ga naar een MM oid en hou ze alle 9 (8, die BenQ mag je laten liggen) even vast.
    Mijn DeviantART gallery
    ,
    Best volwassen voor mijn geestelijke leeftijd
      zondag 10 juni 2007 @ 22:02:06 #78
    1355 [Efink]
    Nulli Cedo
    pi_50312262
    Heeft er iemand ervaringen met het gebruik van Minolta-lenzen op de Sony Alpha 100?

    Ik heb zelf een Minolta Dynax 505, met een 28-80mm en een 70-300mm lens. Ik wil graag overstappen naar een digitale spiegelreflex, maar ik twijfel over het feit of ik de Sony Alpha moet nemen. Kan ik die 70-300 lens dan goed gebruiken... hoe werkt precies die conversie (in mm tussen kleinbeeld / digitaal?) Of zou ik er wijzer aan doen bijv. naar de Canon 400d of de Nikon D40X te kijken?
    Zoja, wat kan ik verwachten als verkoopprijs voor mijn Minolta?

    Ben benieuwd naar jullie reacties!
      FOK!Fotograaf / Beeldredactie zondag 10 juni 2007 @ 22:09:12 #79
    68600 crew  Ynske
    Bedankt voor de zon...
    pi_50312582
    quote:
    Op zondag 10 juni 2007 22:02 schreef [Efink] het volgende:
    Heeft er iemand ervaringen met het gebruik van Minolta-lenzen op de Sony Alpha 100?

    Ik heb zelf een Minolta Dynax 505, met een 28-80mm en een 70-300mm lens. Ik wil graag overstappen naar een digitale spiegelreflex, maar ik twijfel over het feit of ik de Sony Alpha moet nemen. Kan ik die 70-300 lens dan goed gebruiken... hoe werkt precies die conversie (in mm tussen kleinbeeld / digitaal?) Of zou ik er wijzer aan doen bijv. naar de Canon 400d of de Nikon D40X te kijken?
    Zoja, wat kan ik verwachten als verkoopprijs voor mijn Minolta?

    Ben benieuwd naar jullie reacties!
    ik heb gehoord dat de nieuwere minolta lenzen werken op de sony alpha 100.
    het is iig wel zo dat de iets oudere niet werken met AF, en bij de nieuwere het ook kan zijn dat de AF niet werkt.
    Daarnaast vind ik het eerlijk gezegd een beetje een boerenkar. Camera maakt veel lawaai.

    Denk dat je zelf eens moet gaan voelen welke camera je het beste in de hand ligt
    Today is life -
    the only life you are sure of. Make the most of today.

    Dale Carnegie
      Moderator zondag 10 juni 2007 @ 23:14:54 #80
    42184 crew  DaMart
    pi_50315333
    @ Elefes en Ouwesok: bedankt voor jullie reacties. Die zal ik zeker meewegen bij het maken van een keuze, die er overigens niet eenvoudiger op wordt. Ik heb ondertussen aardig wat recensies gelezen op internet. Maar wat me opvalt is dat bij vrijwel elke camera de een hem de hemel in prijst, maar een ander hem afbrandt.

    Daarnaast kwam ik ook nog een alternatieve keuze tegen, namelijk de Olympus E-400, die qua prijs nog binnen mijn marge zou kunnen vallen en over het algemeen erg goed beoordeeld wordt.

    Al met al wordt de keuze er niet makkelijker op. Maar goed, ik ga er nu maar (letterlijk) weer een nachtje over slapen.
    Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
    Forumsmileys | Het is patat!
    pi_50315860
    De Olympus E-400 zou de komende weken nog wel wat in prijs kunnen dalen nu de E-410 (en E-510 <hijg>) op de stoep staan.
      Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 11 juni 2007 @ 01:00:04 #82
    41809 crew  Ouwesok
    Leuke lamp overigens
    pi_50318408
    quote:
    Op zondag 10 juni 2007 22:02 schreef [Efink] het volgende:
    Heeft er iemand ervaringen met het gebruik van Minolta-lenzen op de Sony Alpha 100?

    Ik heb zelf een Minolta Dynax 505, met een 28-80mm en een 70-300mm lens. Ik wil graag overstappen naar een digitale spiegelreflex, maar ik twijfel over het feit of ik de Sony Alpha moet nemen. Kan ik die 70-300 lens dan goed gebruiken... hoe werkt precies die conversie (in mm tussen kleinbeeld / digitaal?) Of zou ik er wijzer aan doen bijv. naar de Canon 400d of de Nikon D40X te kijken?
    Zoja, wat kan ik verwachten als verkoopprijs voor mijn Minolta?

    Ben benieuwd naar jullie reacties!
    Minolta heeft een tweetal vattingen.
    De oude MD/MC-vatting past niet op de Sony.
    Alles met de andere vatting (AF/Alfa/ Maxxum) past zonder meer op de Sony met behoud van alle functies.
    De cropfaktor van een Alfa is 1,5. Reken je daarna je lenzen weer terug naar kleinbeeld, dan lijk je een 42-120 en een 105-450mm te hebben. Leuk voor de vogeltjes maar minder leuk als je groothoek wilt.

    Of je goed doet aan de Alfa kun je in principe alleen zelf beoordelen. Misschien een tikkie rumoerig, maar EOS'sen en Nikons zijn ook niet echt stil te noemen. Onderschat het nut van de stabilisator van de Alfa ook niet, het werkt beter dan menigeen je wil doen geloven.

    Je oude Minolta brengt als body alleen op zijn zachtst gezegd geen drol op. Gewoon erbij houden voor af en toe een filmpje als je eens echt wilt groothoekeren.
    Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
    pi_50319027
    quote:
    Op zondag 10 juni 2007 21:43 schreef Vliegvrager het volgende:

    [..]

    Er zitten heeeeel veel camera's in dit segment, en ze lijken allemaal op elkaar, en de meeste zijn ook best geschikt. De vier camera's die je hier noemt zitten technisch heel dicht bij elkaar, dus dat is idd lastig kiezen. Die Sony is ms net ff iets beter dan de rest, maar heeft die idiote memory sticks. Erg duur, en als je een keer een ander merk camera koopt, kan je ze weggooien.

    De Fuji is de enige van de toestellen waar je zelf in kunt stellen (let op de opties shutter priority en aperture priority in dpreview), maar ik betwijfel eerlijk gezegd of je m voor E220 gaat vinden in NL (proberen kost niets natuurlijk )

    Ik heb even voor je op kieskeurig gekeken welke camera's binnen jouw budget die opties hebben. Van die camera's kan ik je de Fuji Finepix S5700 zeer aanbevelen, tenzij je klein formaat belangrijker vindt dan fotografische mogelijkheden. Kijk in dat geval eens naar de Canon Powershot A540. Of ga naar een MM oid en hou ze alle 9 (8, die BenQ mag je laten liggen) even vast.
    Dankjewel!
    Echter gaat mijn voorkeur toch wel uit naar een camera met accu en zoek ik er een waarvan de afmetingen niet te fors zijn, aangezien dat toch een drempel is om zo'n ding mee te nemen. Qua looks vind ik de Lumix in het zwart erg mooi (en Leica lenzen schijnen goed te zijn) maar daar zijn geen reviews van te vinden. Na jouw reactie twijfel ik tussen die Lumix FX12 en de Canon ixus 70, waarvan ik de Lumix dus t voordeel van de twijfel zou geven.

    Iemand ervaringen met panasonic?
    pi_50319248
    Budget: rond de 300 euro (als het even kan regel ik 'm gratis bij verlenging telefoon-abo:P)
    Formaat: compact
    Doel: Vrije tijd mee opvullen, vakantie, actie-foto's (snel en onverwachts kunnen klikken dus snelheid is wel prettig), landschappen, feestjes, uitgaan (verwacht uiteraard geen professionele kwaliteit maar gewoon leuk om te bekijken).
    Fotograaf: Heb door vele ervaring met verschillende camera's goed gevoel voor timing dus veel instelmogelijkheden zijn geen obstakel.
    Huidige camera: Canon Powershot A75.
    Welke camera, waar twijfel je over:

    Canon Powershot A710IS: Vertrouwd gevoel bij Canon uiteraard. Gewend aan de Powershot serie.

    Canon Digital Ixus 850IS: Net als de Powershot A710IS veel goede dingen over gehoord. Compact is natuurlijk een groot voordeel. Heeft echter een accu in plaats van batterijen. Weet over beiden niet hoe zuinig ze zijn (met batterijen niet zo'n probleem, maar accu moet toch wel ongeveer 200 foto's op een dag kunnen maken, korte oplaadtijd is ook prettig).

    Canon bezit ook over een lange sluitertijd (15 sec.) wat met deze dagen vol onweer mooi meegenomen is.

    Via MyProductAdvisor kwamen deze 2 hoog uit in de test (met name de A710), maar de precieze verschillen zijn mij nog onduidelijk. Als iemand een ander model kan aanbevelen zal ik dit zeker in overweging nemen.
    pi_50319443
    DT-Pisang: Kijk zeker ook naar Panasonic compacts zoals de Lumix DMC-TZ2 en TZ3, voor landschappen en feestfoto's is hun groothoekbereik ideaal. Ze zijn lekker snel, zeer gemakkeljk te bedienen. Sluitertijd tot 60s. De lens heeft ook aan de tele-kant een veel groter bereik (28-280 vs. 35-140 voor de Canon). Hij is ietsje minder lichtsterk maar dat wordt door de beeldstabilisator moeiteloos opgevangen. Op dpreview of kieskeurig kun je ze waarschijnlijk wel naast elkaar zetten voor een vergelijking van de specificaties.
    pi_50320877
    quote:
    Op maandag 11 juni 2007 02:34 schreef DT-PiSanG het volgende:

    Canon Powershot A710IS: Vertrouwd gevoel bij Canon uiteraard. Gewend aan de Powershot serie.

    Canon Digital Ixus 850IS: Net als de Powershot A710IS veel goede dingen over gehoord. Compact is natuurlijk een groot voordeel. Heeft echter een accu in plaats van batterijen. Weet over beiden niet hoe zuinig ze zijn (met batterijen niet zo'n probleem, maar accu moet toch wel ongeveer 200 foto's op een dag kunnen maken, korte oplaadtijd is ook prettig).
    De keuze tussen deze twee zal voral afhangen van de vraag of je een makkelijk mee te nemen point n shoot (ixus) wilt hebben, of een wat grotere camera, waar je fotografisch wat meer kunt (Powershot).

    Ik heb persoonlijk een lichte voorkeur voor batterijen, maar zou er hoe dan ok niet mijn keuze vanaf laten hangen
    Mijn DeviantART gallery
    ,
    Best volwassen voor mijn geestelijke leeftijd
    pi_50321574
    quote:
    Op maandag 11 juni 2007 03:18 schreef dvr het volgende:
    DT-Pisang: Kijk zeker ook naar Panasonic compacts zoals de Lumix DMC-TZ2 en TZ3, voor landschappen en feestfoto's is hun groothoekbereik ideaal. Ze zijn lekker snel, zeer gemakkeljk te bedienen. Sluitertijd tot 60s. De lens heeft ook aan de tele-kant een veel groter bereik (28-280 vs. 35-140 voor de Canon). Hij is ietsje minder lichtsterk maar dat wordt door de beeldstabilisator moeiteloos opgevangen. Op dpreview of kieskeurig kun je ze waarschijnlijk wel naast elkaar zetten voor een vergelijking van de specificaties.
    Heb net de TZ3 bekeken en vooral de mogelijkheid om breedbeeld-foto's te maken klinkt zeer aantrekkelijk. De Ixus valt inmiddels af aangezien ik nu in verschillende reviews heb gelezen dat het bij deze nogal ontbreekt aan scherpte en er veel ruis in optreedt.

    Nu is het dus kiezen tussen de A710IS of de TZ3. Nog steeds geen makkelijke keuze.
      maandag 11 juni 2007 @ 10:21:50 #88
    34586 kepler
    No bounce, no play
    pi_50322973
    quote:
    Op maandag 11 juni 2007 02:34 schreef DT-PiSanG het volgende:
    Budget: rond de 300 euro (als het even kan regel ik 'm gratis bij verlenging telefoon-abo:P)
    Formaat: compact
    Doel: Vrije tijd mee opvullen, vakantie, actie-foto's (snel en onverwachts kunnen klikken dus snelheid is wel prettig), landschappen, feestjes, uitgaan (verwacht uiteraard geen professionele kwaliteit maar gewoon leuk om te bekijken).
    Fotograaf: Heb door vele ervaring met verschillende camera's goed gevoel voor timing dus veel instelmogelijkheden zijn geen obstakel.
    Huidige camera: Canon Powershot A75.
    Welke camera, waar twijfel je over:

    Canon Powershot A710IS: Vertrouwd gevoel bij Canon uiteraard. Gewend aan de Powershot serie.

    Canon Digital Ixus 850IS: Net als de Powershot A710IS veel goede dingen over gehoord. Compact is natuurlijk een groot voordeel. Heeft echter een accu in plaats van batterijen. Weet over beiden niet hoe zuinig ze zijn (met batterijen niet zo'n probleem, maar accu moet toch wel ongeveer 200 foto's op een dag kunnen maken, korte oplaadtijd is ook prettig).

    Canon bezit ook over een lange sluitertijd (15 sec.) wat met deze dagen vol onweer mooi meegenomen is.

    Via MyProductAdvisor kwamen deze 2 hoog uit in de test (met name de A710), maar de precieze verschillen zijn mij nog onduidelijk. Als iemand een ander model kan aanbevelen zal ik dit zeker in overweging nemen.
    waar vind je die MyProductAdvisor?
    The line is a dot to you!
      maandag 11 juni 2007 @ 10:49:41 #89
    1355 [Efink]
    Nulli Cedo
    pi_50323805
    quote:
    Op maandag 11 juni 2007 01:00 schreef Ouwesok het volgende:

    [..]

    Minolta heeft een tweetal vattingen.
    De oude MD/MC-vatting past niet op de Sony.
    Alles met de andere vatting (AF/Alfa/ Maxxum) past zonder meer op de Sony met behoud van alle functies.
    De cropfaktor van een Alfa is 1,5. Reken je daarna je lenzen weer terug naar kleinbeeld, dan lijk je een 42-120 en een 105-450mm te hebben. Leuk voor de vogeltjes maar minder leuk als je groothoek wilt.

    Of je goed doet aan de Alfa kun je in principe alleen zelf beoordelen. Misschien een tikkie rumoerig, maar EOS'sen en Nikons zijn ook niet echt stil te noemen. Onderschat het nut van de stabilisator van de Alfa ook niet, het werkt beter dan menigeen je wil doen geloven.

    Je oude Minolta brengt als body alleen op zijn zachtst gezegd geen drol op. Gewoon erbij houden voor af en toe een filmpje als je eens echt wilt groothoekeren.
    thanx, hier kan ik wel wat mee. ik laat hier wel weten wat het uiteindelijk geworden is
      maandag 11 juni 2007 @ 11:45:15 #90
    154451 joeltje
    Oldskooler
    pi_50325681
    Zolang je niet beweegt kun je nog alle kanten op
    pi_50337169
    Als je niet alleen op specificaties af wilt gaan, maar ook gewoon veel foto's wilt zien die met een bepaalde camera gemaakt zijn, dan zijn dit handige adresjes:

    http://www.pbase.com/cameras
    http://www.betterphoto.com/reviews/most-popular-cameras.asp?catID=5&low=500&limit=0
    http://www.flickr.com/search/groups/
    http://www.smugmug.com/search/
    pi_50343810
    quote:
    Op maandag 11 juni 2007 16:53 schreef dvr het volgende:
    Als je niet alleen op specificaties af wilt gaan, maar ook gewoon veel foto's wilt zien die met een bepaalde camera gemaakt zijn, dan zijn dit handige adresjes:

    http://www.pbase.com/cameras
    http://www.betterphoto.com/reviews/most-popular-cameras.asp?catID=5&low=500&limit=0
    http://www.flickr.com/search/groups/
    http://www.smugmug.com/search/
    goede tip. Overigens kun je ook bij www.dpchallenge.com selecteren op camera en zelfs op lens.
    Mijn DeviantART gallery
    ,
    Best volwassen voor mijn geestelijke leeftijd
    pi_50348900
    quote:
    Op maandag 11 juni 2007 19:53 schreef Vliegvrager het volgende:

    goede tip. Overigens kun je ook bij www.dpchallenge.com selecteren op camera en zelfs op lens.
    Dank! Vooral dat lenzen zoeken gaat me de komende maanden van pas komen.

    (voorstel aan de mods: misschien de openingspost weer in ere herstellen (zoals hier), en dan deze suggesties er aan toevoegen? Voor veel mensen die naar een camera zoeken zou het waarschijnlijk ook handig zijn als vergelijkingssites (dpreview, kieskeurig e.d.) genoemd worden, die kunnen de keuze van een camera erg vergemakkelijken)
    pi_50352006
    Ik heb 2 vraagjes aangezien ik en m'n vriendin beide een camera willen

    1tje moet zo simpel mogelijk (voor m'n vriendin). Zat te denken aan de Canon A460, Nikon L11, Fuji Finepix A700 of de Sony Cybershot DSC-S500. Welke camera is in de goedkoopste prijsklasse nu eigenlijk het beste? Éen van deze, of toch misschien van de andere merken (samsung, panasonic, olympus).

    Andere is voor mij Ik heb iets meer te besteden, en zat dan ook de denken aan de volgende modellen: Canon A640 of 710, Samsung NV 10 of NV 7 (nadeel is geen losse AA batterijen), Nikon coolpix s500. Ook een Canon ixus zou misschien nog kunnen, alleen vind ik het nadeel dus dat je zo'n peperdure batterij erbij moet kopen, terwijl ik hier nog goede oplaadbare heb liggen.

    Maar welke van de opties zijn de beste? Of zie ik nog andere (betere) modellen over het hoofd?
    pi_50356848
    quote:
    Op maandag 11 juni 2007 22:25 schreef WooZ het volgende:

    Maar welke van de opties zijn de beste? Of zie ik nog andere (betere) modellen over het hoofd?
    Vooral voor de camera voor jezelf: geef iets meer info. Als je zelf heel creatief wilt zijn is een hele andere camera "goed" voor je dan wanneer je een zo klein mogelijke camera wilt waarmee je alleen point & shoot wilt doen.
    The world has three kinds of people: those who make things happen, those who watch what happens, and those who wonder what happened (George Bernard Shaw).
    Sieraden en meer, Gingerfantasies.
      woensdag 13 juni 2007 @ 11:07:06 #96
    103108 KaiN
    Itchy Fingers
    pi_50403251
    Budget: 250 - 300 euro
    Formaat: Ik denk dat ik compact zoek. Ik wil ook weer niet te klein, ik heb een hekel aan kleine knopjes en apparaten die zo klein zijn dat het niet lekker in de hand ligt.
    Doel: Aankomende tour met de band. Vakanties.
    Fotograaf: Amatuertje die gewoon in het buitenland in de bergen wat plaatjes wilt kunnen schieten. Maar ook wat plaatjes in uitgaansgelegenheden en festivals voor bij de optredens. (we hebben een camera man maar ik wil dus meer wat voor mezelf kunnen schieten)
    Huidige camera: geen
    Welke camera’s twijfel je over:
    Ricoh Caplio R6
    Panasonic TZ3 (ligt net boven budget maar twijfel of het misschien wel het extra geld waard is)
    Digital IXUS 800 IS

    Edit: Lijkt me handig om een zo lang mogelijke duur van accu te hebben ivm tour waar ik waarschijnlijk weinig oplaad mogelijkheden heb. Daarnaast wil ik ook wel redelijk wat kunnen opslaan.

    Ik heb dus totaal geen verstand van camera's. Ik probeer wijzer te worden van de fora die ik op internet vindt maar meestal vind ik het te technisch en raak ik het spoor kwijt.

    Iemand suggesties, ideeen?
    pi_50407957
    quote:
    Op woensdag 13 juni 2007 11:07 schreef KaiN het volgende:

    Welke camera’s twijfel je over:
    Ricoh Caplio R6
    Panasonic TZ3 (ligt net boven budget maar twijfel of het misschien wel het extra geld waard is)
    Digital IXUS 800 IS

    Edit: Lijkt me handig om een zo lang mogelijke duur van accu te hebben ivm tour waar ik waarschijnlijk weinig oplaad mogelijkheden heb. Daarnaast wil ik ook wel redelijk wat kunnen opslaan.
    Ik twijfel (ja nog steeds) tussen de Canon Powershot A710 en de TZ3. De IXUS 800 IS is bij mij duidelijk weggestreept. Qua formaat en gewicht zeker top, maar met name qua scherpte valt ie tegen en haalt ie het zeker niet bij de A710 en de TZ3.

    De Ricoh Caplio R6 kan ik niet over oordelen. Zelf zit ik dus nog met de vraag of die bijna 100 euro meer voor de TZ3 ook dat geld waard is.
      woensdag 13 juni 2007 @ 13:37:40 #98
    62913 Blik
    The one and Only!
    pi_50408512
    Heb zojuist de Canon Powershot S3 IS besteld
      woensdag 13 juni 2007 @ 13:56:04 #99
    36796 Morpheus2002
    Radio 49 | DJ.Morph
    pi_50409207
    quote:
    Op woensdag 13 juni 2007 11:07 schreef KaiN het volgende:
    Budget: 250 - 300 euro
    Formaat: Ik denk dat ik compact zoek. Ik wil ook weer niet te klein, ik heb een hekel aan kleine knopjes en apparaten die zo klein zijn dat het niet lekker in de hand ligt.
    Doel: Aankomende tour met de band. Vakanties.
    Fotograaf: Amatuertje die gewoon in het buitenland in de bergen wat plaatjes wilt kunnen schieten. Maar ook wat plaatjes in uitgaansgelegenheden en festivals voor bij de optredens. (we hebben een camera man maar ik wil dus meer wat voor mezelf kunnen schieten)
    Huidige camera: geen
    Welke camera’s twijfel je over:
    Ricoh Caplio R6
    Panasonic TZ3 (ligt net boven budget maar twijfel of het misschien wel het extra geld waard is)
    Digital IXUS 800 IS

    Edit: Lijkt me handig om een zo lang mogelijke duur van accu te hebben ivm tour waar ik waarschijnlijk weinig oplaad mogelijkheden heb. Daarnaast wil ik ook wel redelijk wat kunnen opslaan.

    Ik heb dus totaal geen verstand van camera's. Ik probeer wijzer te worden van de fora die ik op internet vindt maar meestal vind ik het te technisch en raak ik het spoor kwijt.

    Iemand suggesties, ideeen?
    Hey dude

    Is de Canon PowerShot S3 IS niks? Ligt wel wat boven je budget maar heeft grote knopjes....
    Niets Is Sterker Dan Dat Ene Woord; Feyenoord! Mijn Feyenoord!
      woensdag 13 juni 2007 @ 14:03:16 #100
    103108 KaiN
    Itchy Fingers
    pi_50409456
    De Ricoh Caplio R6 werd op tweakers zeer gewaardeerd door iemand van het forum die hem had gekocht maar daar weet ik dus helaas ook niet het fijne van.
      woensdag 13 juni 2007 @ 14:07:11 #101
    103108 KaiN
    Itchy Fingers
    pi_50409559
    quote:
    Op woensdag 13 juni 2007 13:56 schreef Morpheus2002 het volgende:

    [..]

    Hey dude

    Is de Canon PowerShot S3 IS niks? Ligt wel wat boven je budget maar heeft grote knopjes....
    Hey gozer

    Heb jij die uiteindelijk besteld? Want vorige keer in de mediamarkt heb je er geen meer gekocht.

    Zoveel keuzes en specificaties

    Maar ziet er mooi uit dat ding. Uiteindelijk met extra spullen kom je dan op 450 euro das toch wel weer een hoop meer geld. Maar zal hem in mijn achterhoofd houden als ik overtuigd raak hoeveel beter die wel niet is.
      woensdag 13 juni 2007 @ 14:12:33 #102
    103108 KaiN
    Itchy Fingers
    pi_50409756
    Heb nog even zitten lezen en denk dat die canon powershot weer iets teveel is, mag van mij wel wat simpeler.
      woensdag 13 juni 2007 @ 22:19:57 #103
    147091 janeway
    live long and prosper
    pi_50429275
    Hallo
    Ik heb ook een vraag, niet direct over een specifieke camera maar meer over een merk.
    Vroeger (ooit lang geleden) had ik een spiegel reflex van Olympus. De lenzen body zijn er nog. Ik had een tele en een groothoek lens en natuurlijk de kit lens. Ik vraag me af of de lenzen van Olympus toen bruikbaar zijn met Olympus nu. Dan is het voor mij namelijk bekeken want dan concentreer ik me op Olympus dat scheel me weer lenzen aanschaffen. Oja als het kan wat is dan een redelijk betaalbare digitale spiegelreflex (van Olympus) Ik vind fotograveren leuk, kan het redelijk, moet wel veel leren nog. Is 10 mpix echt nodig? Of is dat teveel.
    Groeten Janeway
      Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 13 juni 2007 @ 22:57:24 #104
    41809 crew  Ouwesok
    Leuke lamp overigens
    pi_50431184
    quote:
    Op woensdag 13 juni 2007 22:19 schreef janeway het volgende:
    Hallo
    Ik heb ook een vraag, niet direct over een specifieke camera maar meer over een merk.
    Vroeger (ooit lang geleden) had ik een spiegel reflex van Olympus. De lenzen body zijn er nog. Ik had een tele en een groothoek lens en natuurlijk de kit lens. Ik vraag me af of de lenzen van Olympus toen bruikbaar zijn met Olympus nu. Dan is het voor mij namelijk bekeken want dan concentreer ik me op Olympus dat scheel me weer lenzen aanschaffen. Oja als het kan wat is dan een redelijk betaalbare digitale spiegelreflex (van Olympus) Ik vind fotograveren leuk, kan het redelijk, moet wel veel leren nog. Is 10 mpix echt nodig? Of is dat teveel.
    Groeten Janeway
    Met enige beperkingen zijn de ouwe OM-optieken nog bruikbaar op een nieuwe Oly. Je bent dan wel een adaptertje nodig dat je voor niet al te veel op ebay koopt.
    Je moet dan afscheid nemen van:
    Autofocus
    Programma- en Tijdautomatiek
    en je gebruikte beeldhoek is maar de helft. Je groothoek gaat dus als een standaardlensje werken en met een destijds lichte tele als een 135 kun je ineens vogeltjes belagen.
    Kwalitatief is die ouwe optiek bijzonder goed, zeker als het de originele Olympus Zuiko's zijn. Met een ander adaptertje doen die het overigens ook vrij verdienstelijk op een EOS (met dezelfde beperkte functies). Wil je dus met oud glas, dan kan dat wel maar je moet wel een aantal dingen zelf gaan doen.

    Hoeveel pixels het ding moet leveren kun je redelijk eindeloos over discuszeuren. Mijn eigen ervaring is dat ik met een megapixeltje of vijf á zes heel aardig uit de voeten kan. De 8 van mijn EOS is pure weldaad. Tien zal nog niet teveel zijn, maar blijven ze maar doorgaan met verhogen dan wordt het wel aardig dringen geblazen op die sensor en dat komt de kwaliteit niet ten goede.
    Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
    pi_50445627
    Iemand ervaringen met de Fuji f31 fd?
    Bij alle reviews die ik gelezen heb komt deze als zeer goed uit de bus.
    En wat zou buiten de andere Fuji's een alternatief kunnen zijn voor deze camera, inclusief de goede resultaten op hoge Iso's.
      donderdag 14 juni 2007 @ 15:58:14 #106
    147091 janeway
    live long and prosper
    pi_50453302
    quote:
    Op woensdag 13 juni 2007 22:57 schreef Ouwesok het volgende:

    [..]

    Met enige beperkingen zijn de ouwe OM-optieken nog bruikbaar op een nieuwe Oly. Je bent dan wel een adaptertje nodig dat je voor niet al te veel op ebay koopt.
    Je moet dan afscheid nemen van:
    Autofocus
    Programma- en Tijdautomatiek
    en je gebruikte beeldhoek is maar de helft. Je groothoek gaat dus als een standaardlensje werken en met een destijds lichte tele als een 135 kun je ineens vogeltjes belagen.
    Kwalitatief is die ouwe optiek bijzonder goed, zeker als het de originele Olympus Zuiko's zijn. Met een ander adaptertje doen die het overigens ook vrij verdienstelijk op een EOS (met dezelfde beperkte functies). Wil je dus met oud glas, dan kan dat wel maar je moet wel een aantal dingen zelf gaan doen.

    Hoeveel pixels het ding moet leveren kun je redelijk eindeloos over discuszeuren. Mijn eigen ervaring is dat ik met een megapixeltje of vijf á zes heel aardig uit de voeten kan. De 8 van mijn EOS is pure weldaad. Tien zal nog niet teveel zijn, maar blijven ze maar doorgaan met verhogen dan wordt het wel aardig dringen geblazen op die sensor en dat komt de kwaliteit niet ten goede.
    Ouwesok bedankt voor je advies. Misschien toch handiger om gewoon een leuke kit te gaan kopen en dan zien we wel of de lenzen passen.
    pi_50507086
    Gezocht:

    Simpel en goedkoop ding .

    Nah, geld is op zich niet zo'n probleem, maar aangezien ik de camera alleen bij uitjes en een enkele vakantie zal gebruiken vind ik het eigenlijk zonde om er veel geld aan uit geven.
    Maar ja, een zo goedkoop mogelijk exotisch aldi ding kopen en dan na je vakantie thuiskomen met foto's die mislukt zijn omdat het te donker was of je een beetje inzoomde, da's natuurlijk ook niet de bedoeling.

    Oftewel; wat is tegenwoordig de juiste keuze in het ietwat simpelere digicamwereldje wat betreft de prijs kwaliteit verhouding?
    Destijds was het namelijk de Canon PowerShot A70, maar die is inmiddels kapot .
    I was an atheist until I realized I was God
      FOK!fotograaf zaterdag 16 juni 2007 @ 00:54:12 #108
    48846 Xilantof
    I keep you in the holes
    pi_50508325
    quote:
    Op zaterdag 16 juni 2007 00:15 schreef kastanova het volgende:
    Gezocht:

    Simpel en goedkoop ding .

    Nah, geld is op zich niet zo'n probleem, maar aangezien ik de camera alleen bij uitjes en een enkele vakantie zal gebruiken vind ik het eigenlijk zonde om er veel geld aan uit geven.
    Maar ja, een zo goedkoop mogelijk exotisch aldi ding kopen en dan na je vakantie thuiskomen met foto's die mislukt zijn omdat het te donker was of je een beetje inzoomde, da's natuurlijk ook niet de bedoeling.

    Oftewel; wat is tegenwoordig de juiste keuze in het ietwat simpelere digicamwereldje wat betreft de prijs kwaliteit verhouding?
    Destijds was het namelijk de Canon PowerShot A70, maar die is inmiddels kapot .
    De Canon Powershot heeft nog steeds voor bijna elk budget een leuke camera!
    Xilantof Flickrt
    foto-nerd
    pi_50508487
    quote:
    Op zaterdag 16 juni 2007 00:54 schreef Xilantof het volgende:

    [..]

    De Canon Powershot heeft nog steeds voor bijna elk budget een leuke camera!
    Maar ik heb er echt totaal geen verstand van .

    Welke powershot van deze lijst bijvoorbeeld?
    I was an atheist until I realized I was God
      FOK!fotograaf zaterdag 16 juni 2007 @ 01:17:59 #110
    48846 Xilantof
    I keep you in the holes
    pi_50509013
    quote:
    Op zaterdag 16 juni 2007 00:59 schreef kastanova het volgende:

    [..]

    Maar ik heb er echt totaal geen verstand van .

    Welke powershot van deze lijst bijvoorbeeld?
    Dat hangt van je budget en je eisen af. Als je gewoon een kleine cam wilt voor altijd op zak is een Ixus ook al leuk.


    Wil je ook íets in kunnen stellen kom je bij de Axxx serie uit.


    Wil je echt alles in kunnen stellen dan kom je bij zoiets qua formaat:


    Alles is mogelijk dus, afhankelijk van je eisen en wensen en budget.
    Xilantof Flickrt
    foto-nerd
    pi_50509149
    quote:
    Op zaterdag 16 juni 2007 01:17 schreef Xilantof het volgende:

    [..]

    Dat hangt van je budget en je eisen af. Als je gewoon een kleine cam wilt voor altijd op zak is een Ixus ook al leuk.
    [afbeelding]

    Wil je ook íets in kunnen stellen kom je bij de Axxx serie uit.
    [afbeelding]

    Wil je echt alles in kunnen stellen dan kom je bij zoiets qua formaat:
    [afbeelding]

    Alles is mogelijk dus, afhankelijk van je eisen en wensen en budget.
    Het zal er sowieso 1 uit de Axxx serie worden dan, dat beviel immers goed...
    Maar ja, dan blijven er nog een stuk of 9 over... En welke heeft dan de beste prijs/kwaliteit verhouding?
    I was an atheist until I realized I was God
      zaterdag 16 juni 2007 @ 08:17:52 #112
    154451 joeltje
    Oldskooler
    pi_50512562
    Ik denk dat je met de A710 het beste weg komt!
    Zolang je niet beweegt kun je nog alle kanten op
    pi_50512721
    quote:
    Op zaterdag 16 juni 2007 01:23 schreef kastanova het volgende:

    [..]

    Het zal er sowieso 1 uit de Axxx serie worden dan, dat beviel immers goed...
    Maar ja, dan blijven er nog een stuk of 9 over... En welke heeft dan de beste prijs/kwaliteit verhouding?
    Dat ligt er ook weer aan hoeveel je wilt kunnen instellen, en of je bijvoorbeeld beeldstabilisatie wilt.
    Als je dit beide wilt, zijn de Powershot A710 (net zoals Joeltje al aangeeft) en ik geloof de A570 hele mooie camera's .
    The world has three kinds of people: those who make things happen, those who watch what happens, and those who wonder what happened (George Bernard Shaw).
    Sieraden en meer, Gingerfantasies.
    pi_50515276
    En direct maar even besteld; de Powershot A710 incl. 2gig kaartje @ ¤ 255 incl. verzendkosten .
    I was an atheist until I realized I was God
      zondag 17 juni 2007 @ 22:00:56 #115
    67670 Skv
    Cynist.
    pi_50558054
    Waarde FOT'ers,

    Voor mijn vakantie van aanstaande zomer en het najaar ben ik met spoed op zoek naar een compacte digitale camera. Mijn oog viel op de Z75, ik lees er goede berichten over. Lange accuduur, scherpe foto's, scherpe filmpjes.
    Echter, een echt betrouwbare review kan ik nergens vinden en de enige gebruikerservaringen die ik kan vinden staan op kieskeurig, waar ik geen hoge pet van op heb.
    Wellicht is er iemand die in het bezit is van dit dingetje en mij even aan kan geven of dit een fijne is (te koop vanaf 175 euro) of dat ik beter voor een andere kan gaan.

    Alvast mijn dank voor reacties.
    quote:
    Casio Benelux lanceren de Casio Exilim Z75. De stijlvolle nieuwe 7,2 Megapixel Casio Z75 digitale camera is een aanvulling op de bekende en innovatieve Exilim serie. De Casio Exilim EX-Z75 is uitgerust met een compleet nieuw ontwikkeld breed LCD scherm. Dit biedt niet alleen een beter beeld van de foto’s, maar verbetert ook het gebruiksgemak. Het nieuwe toestel van Casio heeft net als zijn voorganger, de EX-Z70, een zeer slank uiterlijk. Bovendien maken de combinatie van een stijlvol ontwerp en een groot LCD scherm het instellen van de camera en fotograferen makkelijker dan ooit. Naar verwachting zal de Casio Exilim EX-Z75 digitale compactcamera vanaf april 2007 verkrijgbaar zijn


    review-achtig iets
    Specs
    Ons soort mensen, trapt reeds jaren blij van zin, het vuile plebs de modder in.
    Ons soort mensen, steunpilaar van vaderland en koningin.
    pi_50559234
    zoek even in google op : casio z75 review

    En zet de taal op Engels, dan vindt je er een stel, waaronder bv deze
      zondag 17 juni 2007 @ 22:29:10 #117
    34586 kepler
    No bounce, no play
    pi_50559346
    ik mn keuze nu tot drie camera's kunnen terug brengen

    Canon Ixus 60:

    Lijkt me een prima camera, lekker klein en veel standaard-instellingen. Blijft toch een canon en volgens mij maken die prima camera's altijd

    Pentax Optio T10:

    Groot scherm, touchscreen. Lijkt iets mindere opties te hebben, maar het gadget-gehalte is erg hoog

    Casio Exilim Z75 (die van hierboven)

    Ziet er prima uit, heeft goed reviews en is lekker plat. Ook aardig wat instellingen

    Wat oh wat moet ik kiezen Ik weet het niet meer. Volgens mij zijn alledrie de camera's qua fotokwalitieit wel vergelijkbaar en qua prijs ook wel.

    Weet iemand misschien een winkel waar ik alledrie die camera's kan uitproberen? In de MM kan het iig niet helaas.
    The line is a dot to you!
      zondag 17 juni 2007 @ 22:37:27 #118
    67670 Skv
    Cynist.
    pi_50559781
    Wat zijn de kosten van de Pentax en de Canon?
    De Casio is in ieder geval erg goedkoop (174 euro) en slikt ook erg goedkoper memorysticks (14 euro voor 1 GB geloof ik)
    Ons soort mensen, trapt reeds jaren blij van zin, het vuile plebs de modder in.
    Ons soort mensen, steunpilaar van vaderland en koningin.
      zondag 17 juni 2007 @ 22:51:41 #119
    34586 kepler
    No bounce, no play
    pi_50560514
    de Pentax is aardig prijzig, maar het gadget-gehalte is zo hoog Ik zag hem bij de MM voor 229 euro

    Canon Ixus 60 is ook ongeveer die prijs.

    Qua reviews komt de Canon Ixus 60 wel als beste naar voren zover ik kan vinden
    The line is a dot to you!
      maandag 18 juni 2007 @ 00:28:47 #120
    67670 Skv
    Cynist.
    pi_50563851
    Ik denk dat ik toch voor de Casio ga. Die ziet er verreweg het tofst uit, kost niet al te veel en maakt (naar wat ik lees) prima foto's. Die pentax vind ik niks aan (heb al een telefoon met touchscreen, dan is het blijkbaar niet leuk meer? ) en de Ixus ziet er totaal lelijk uit imho.
    Als iemand meer info heeft over de kwaliteit filmpjes van de Z75, graag. Wil er ook wel wat mee gaan filmen namelijk.. Wel een groot memorykaartje kopen!
    Ons soort mensen, trapt reeds jaren blij van zin, het vuile plebs de modder in.
    Ons soort mensen, steunpilaar van vaderland en koningin.
    pi_50572122
    Budget: max ¤450,-
    Formaat: compact / SLR-like
    Doel:
    Ik ga op een trainingsvakantie naar China en nu wil ik dus een fotocamera aanschaffen om daar foto's te maken. Zowel actiefoto's als sightseeing foto's van tempels, landschappen enz.

    Een vriend van mij heeft een hele muur in zijn slaapkamer behangen met een canvas met landschapfoto er op. Ik ben een beetje van plan om hetzelfde te gaan doen, dus ik wil wel behoorlijk groot kunnen afdrukken. Het kan ook iets anders worden dan een landschap, bijvoorbeeld een tempel of iets dergelijks.

    Ik wil dus ook sportfoto's maken, het betreft kungfu en gaat om zowel snelle beweging als langzaam (tai chi). Ik wil dus een camera die goed actiefoto's kan nemen en die meteen reageert als je op het knopje drukt. Eventueel wil ik ook nog filmpjes kunnen maken, o.a. om dingen later als reverentie te gebruiken. zodat ik geleerde dingen niet vergeet.

    Ik ben er afgelopen vakantie ook achter gekomen dat ik het leuk vind om dieren te fotograferen.

    Fotograaf:
    Ik ben een absolute beginner. Ik maak bijna nooit foto's behalve als iemand vraagt om een foto van ze te maken. Tijdens mijn afgelopen vakantie heb ik wel veel foto's gemaakt met de camera van mijn ouders. En ik vind het eigenlijk toch best erg leuk om foto's te maken, ik wil dan ook wel een camera waar ik wat vooruit mee kan als ik wat "verder" ben kwa fotograferen.

    Huidige camera:
    Geen dus. Die van mijn ouders is een simpel pentax dingetje met 3x zoom en 7.2 megapixels. Die heeft een paar vaste modes voor verschillende scenes, maar voor de rest is er weinig aan in te stellen. Deze voldoet in zijn geheel niet Hij wacht ongeveer een halve seconde na het afdrukken, ook in sports mode. En 3x zoom is toch iets te weinig als je schuwe dieren wil fotograferen.

    Welke camera’s twijfel je over:
    Ik heb advies gekregen dat de S3 IS van Canon wel iets was voor wat ik wilde. Nu zag ik dat de S5 IS over een paar dagen uit komt. De S5 valt nog in mijn budget, maar nu weet ik niet goed of de meerprijs het wel waard is en of deze het net als de S3 ook goed in actiefoto's is.

    Ik heb ook gekeken naar de 710 IS maar die valt een beetje af omdat deze toch wel een lange tijd tussen het maken van 2 foto's schijnt te hebben. (volgens dpreview).

    Verder krijg ik in fotowinkels bijna alleen Canon advies, wat zijn mijn alternatieven bij andere merken?

    Bijzonderheden:
    Ik heb een voorkeur voor SD omdat ik nog wat SD kaartjes heb liggen.
    pi_50584673
    Dag,

    Ik wil dus ook graag een nieuwe Digitale Camera kopen, mijn wensen:

    Budget:
    Tja, zo goedkoop mogelijk uiteraard Maar ik ben er al achter dat kwaliteit geld kost

    Formaat:
    Micro / compact / SLR-like / D-SLR Body

    Doel:
    Mijn hoofd doel is het maken van cross auto's in hun volle glorie, in beweging en vol in de modder en het liefst met mijn vriendin achter het stuur .
    Deze foto is daar een voorbeeld van en is gemaakt door een fotograaf die daar aanwezig was, zulke foto's wil ik dus nu zelf maken.

    Fotograaf:
    Ik wil wel moeite doen om de handleiding door te lezen om tot een gewenst resultaat te komen. Maar meestal is het de "trial & error" methode.

    Huidige camera:
    Huidige camera is een Canon Digital iXus 60, hele leuke camera voor het vakantie werk en de familie kiekjes, maar ik ben er al achter dat de sluitertijd(toch?) te langzaam is om auto's in beweging te fotograferen.

    Welke camera’s twijfel je over:
    Ik zit het meest aan te denken aan de Nikon D40, vanwege de positieve dingen die ik op het internet lees en de gebruikersvriendelijkheid. De 6-mp die deze camera heeft is voor mij meer dan genoeg. Groter afdrukken dan A4 zal niet veel gebeuren. Het grootste nadeel is de dure instap prijs, je bent zo minimaal 700 euro kwijt voor de camera met een grote lens.

    Andere camera's waar ik aan zit te denken zijn de zogenaamde bridge-camera's, maar ik weet niet hoe het met de snelheid van die camera's zit met betrekking tot het fotograferen van auto's in beweging. Het voordeel is dat deze een stukje goedkoper zijn dan een de D-SLR. Als ik mijn doel van autosport fotograferen daar al mee kan redden dan hoef ik natuurlijk geen dure spiegelreflex te halen.
    Iemand ervaring?

    Bijzonderheden:
    De camera moet eigenlijk eenvoudig in gebruik zijn, zodat ik iemand anders snel uit kan leggen om een foto van mij te maken, als ik is in de cross-auto stap. Dus dat ik hem een beetje instel van te voren en hun eigenlijk alleen de knop in hoeven te drukken.

    Iemand ervaring met de Nikon D40(positief & negatief) en ervaring met het fotograferen van autosport in het algemeen, dan hoor ik het graag.
      maandag 18 juni 2007 @ 18:42:09 #123
    58200 Breemz
    A New Form Of Intelligence
    pi_50586011
    Hoi.
    Helaas weer toe aan een nieuwe camera. onze Olympus blablabla heeft het opgegeven.
    na wat wikken en wegen over diverse camera's, bij de Panasonic dmc lz6 uitgekomen

    nu is mijn vraag aan jullie, is dit wat? gezien de Leica lens(mij wordt verteld dat dit goed is???), de 6x optische zoom, het aantal mp. leek het mij een goede camera. Helaas ben ik een redelijke N00B op het gebied van Digitale Camera's, vandaar dat ik me tot jullie richt. iemand ervaringen met de toestelletje? laat het me even weten.
    I love to be in charge
    Heracles Black & White Army!!
    Ere-divisie here we are, 3th year in a row!
      maandag 18 juni 2007 @ 18:55:44 #124
    67670 Skv
    Cynist.
    pi_50586395
    Die 2 GB SD-kaartjes zijn supergoedkoop, euro of 14..
    Ons soort mensen, trapt reeds jaren blij van zin, het vuile plebs de modder in.
    Ons soort mensen, steunpilaar van vaderland en koningin.
    pi_50613260
    Ok, ik heb dus upgrade plannen..
    De D80 of de D200..

    Ik heb soms wat last van de beperkingen van mijn D50:
    - geen ISO in de zoeker
    - geen batterygrip/vertical shutter
    - kleine zoeker
    - eigenlijk te klein schermpje
    - De commandermode, die soms wel handig kan zijn.

    Alleen het voordeel van de D50 is dat zijn ISO prestaties beter zijn dan van de D80/D200, wat wel handig is omdat ik erg vaak op donkere locaties werk (discotheken, concerten.)
    Maar wat raden jullie me aan? De D80 of de D200? Het nadeel van de D200 is dat hij al snel 2 maanden extra sparen is, voor niet heel veel extra functies volgensmij? Daarom zit ik zelf eerst aan een D80 te denken.. Maar wat zouden jullie doen? (Als je in je achterhoofd houd dat het 2 volle maanden extra sparen is.. )
    (Die later word uitgebreid met een Tamron 17-50 2.8, Sigma 70-200 2.8, Nikkor 10.5 2.8!)
    D200|D50|50 1.8|18-55|70-300|SB600
    pi_50643225
    Ik denk dat ik voor de A630 ga. Ik wil goede videomogelijkheden, veel foto's buiten nemen (natuur) en dit lijkt me een geschikte camera. mijn budget ligt ook rond de 200 euro. Goed plan?
      donderdag 21 juni 2007 @ 09:58:00 #127
    22914 Shark.Bait
    Deze zin geen werkwoord.
    pi_50682817
    quote:
    Op dinsdag 19 juni 2007 14:01 schreef cyberrobin het volgende:
    Ok, ik heb dus upgrade plannen..
    De D80 of de D200..

    Ik heb soms wat last van de beperkingen van mijn D50:
    - geen ISO in de zoeker
    Ow? heb ik die dan op mijn D200?
    quote:
    - geen batterygrip/vertical shutter
    Ow, moet ik die dan hebben op mijn D200?
    quote:
    - kleine zoeker
    - eigenlijk te klein schermpje
    - De commandermode, die soms wel handig kan zijn.
    Ow? Mis je die steeds vaker dan?
    quote:
    Alleen het voordeel van de D50 is dat zijn ISO prestaties beter zijn dan van de D80/D200, wat wel handig is omdat ik erg vaak op donkere locaties werk (discotheken, concerten.)
    Dat heb je uit eigen ervaring? Of heb je Ken gelezen?
    quote:
    Maar wat raden jullie me aan? De D80 of de D200? Het nadeel van de D200 is dat hij al snel 2 maanden extra sparen is, voor niet heel veel extra functies volgensmij? Daarom zit ik zelf eerst aan een D80 te denken.. Maar wat zouden jullie doen? (Als je in je achterhoofd houd dat het 2 volle maanden extra sparen is.. )
    (Die later word uitgebreid met een Tamron 17-50 2.8, Sigma 70-200 2.8, Nikkor 10.5 2.8!)
    D80, want het geld brandt natuurlijk in je handen en de D200 is alleen voor de elite medemens onder ons

    Zet de voor en nadelen van de D200 en de D80 naast elkaar, slaap er nog maar een paar nachtjes over, en de keuze die je dan maakt is de juiste
    Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
      donderdag 21 juni 2007 @ 10:31:23 #128
    55396 Gose
    doelloos
    pi_50683677
    Ik heb de eisen van hierboven allemala niet gelezen, maar als je een camera zoekt die veel kan, niet zo veel kost als een Dslr, maar wel die kant op gaat moet je deze hebben.

    http://www.ibood.com/site/nl/iboodSpecs.php

    Alleen vandaag geldig voor die prijs dus zorg dat je erbij bent als je graag die kant op wilt.
    Normaal is ie 329 bij Konijnenberg, nu dus voor 199...


    laat maar is al uitverkocht...was ook echt een spotprijsje

    [ Bericht 8% gewijzigd door Gose op 21-06-2007 14:28:19 ]
    pi_50693176
    Shark.. opzich had ik het fijn gevonden als je gewoon een serieuze reactie plaatst.. ik weet niet of dit deze reactie nou serieus/normaal moet opvatten of niet?

    Ja, dat heb je op je D200.
    Jij hoeft misschien geen batterygrip, maar ik mis hem wel.
    Ja, ik mis die dingen steeds vaker.
    Ja, eigen ervaring, heb foto's op de wat hogere iso's uit de D80 gezien en die had wel meer ruis dan de D50 ja.

    Ik zeg niet dat het geld brand in mijn handen, alleen het is wel flink extra sparen, en ik vraag me gewoon af of die +- 500 euro extra voor een D200 het echt waard is, of niet? En ik was gewoon benieuwd naar de serieuze mening hierover van andere (d200 bezitters) zoals Jij en ik dacht dat Xilantof er ook een had nu.

    Ik hoopte juist dat iemand me hier wat verder kon helpen om te kiezen tussen de D80/D200?
    D200|D50|50 1.8|18-55|70-300|SB600
      donderdag 21 juni 2007 @ 15:21:24 #130
    22914 Shark.Bait
    Deze zin geen werkwoord.
    pi_50693654
    quote:
    Op donderdag 21 juni 2007 09:58 schreef Shark.Bait het volgende:
    Zet de voor en nadelen van de D200 en de D80 naast elkaar, slaap er nog maar een paar nachtjes over, en de keuze die je dan maakt is de juiste
    met extra opmerking: als ik die keuze voor jou maak, hou je mij ws ook verantwoordelijk voor als je er toch niet tevreden mee bent. Als je die dingen mist dan ben je aan een upgrade toe. Ik kocht de D200 omdat ik van de D100 afkwam, en er was geen D80-dus geen idee wat ik zou hebben gedaan als ik zover was als jij nu.
    Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
      FOK!fotograaf donderdag 21 juni 2007 @ 15:35:06 #131
    18921 freud
    Who's John Galt?
    pi_50694250
    quote:
    Op donderdag 21 juni 2007 10:31 schreef Gose het volgende:
    Ik heb de eisen van hierboven allemala niet gelezen, maar als je een camera zoekt die veel kan, niet zo veel kost als een Dslr, maar wel die kant op gaat moet je deze hebben.

    http://www.ibood.com/site/nl/iboodSpecs.php

    Alleen vandaag geldig voor die prijs dus zorg dat je erbij bent als je graag die kant op wilt.
    Normaal is ie 329 bij Konijnenberg, nu dus voor 199...


    laat maar is al uitverkocht...was ook echt een spotprijsje
    Die was 15 minuten later al uitverkocht . Ik twijfelde ook even, maar hij is beetje te groot als broekzakreservecam.
    Ik nuf je seuk!
    Ik hier?
    If it's free, you're the product!
    pi_50698112
    Hallo,

    Ik weet dat hier al meerdere topics over zijn geopend maar misschien zijn er weer nieuwe ervaringen!

    Ik ben van plan een Spiegelreflex camera aan te schaffen en ben dus aan het twijfelen tussen deze twee camera's.
    Ik was er eerst van overtuigd dat ik de D40 moest nemen, maar toen ik me had laten informeren (door proffesionele mensen) kreeg ik toch het idee dat de D80 een betere keus is.

    De voordelen van de D40 vind ik natuurlijk vooral de prijs (zeker met de cashback actie). Ook vind ik het fijn dat hij zo makkelijk te bedienen is en lekker compact is.
    Wat ik een GROOT nadeel vind van deze camera is dat er alleen AF-S lenzen op kunnen.

    Ik denk dat ik dus uiteindelijk goedkoper uit ben als ik de D80 koop.

    Kan iemand mij nog meer voor-en nadelen noemen van deze twee camera's. De camera die ik wil gaan aanschaffen is voor professioneel & privé gebruik.

    Kan iemand mij ook aanraden welke lens ik er het beste bij kan nemen? Het liefste een lens met een goeie zoom (en een fijne prijs)?
    Een macro lens heb ik al en groothoek eventueel ook.

    Groetjes, Maudi
      donderdag 21 juni 2007 @ 17:49:57 #133
    50623 Matty___
    Konichiwa Bitches
    pi_50698512
    De lenzen die je hebt zijn dat non-af-s lenzen?

    Bekijk het maar zo. De meeste nikkor lenzen zijn af-s lenzen op de lenzen met vast brandpunt na (50 f1.8 bv.)

    Kijk maar even rond op www.cameranu.nl welke lenzen er AF-S en welke AF zijn.

    [ Bericht 74% gewijzigd door Matty___ op 21-06-2007 17:55:47 ]
    Deze muziek smaakt naar bier :)
    Es bedarf keiner Psychoanalyse, um festzustellen, dass das Leben ein einziger Friedhof gescheiterter Pläne ist!
    pi_50698559
    Er is voor dit soort vragen een speciaal topic .

    Verder zou ik wat meer info geven over wat je wilt fotograferen, hoeveel ervaring je hebt, wat voor fotograaf je bent, etc..

    En zit er een cashback op de Nikon D40? Of bedoel je de 400D van Canon?

    [ Bericht 1% gewijzigd door Elefes op 21-06-2007 18:08:13 ]
    The world has three kinds of people: those who make things happen, those who watch what happens, and those who wonder what happened (George Bernard Shaw).
    Sieraden en meer, Gingerfantasies.
      donderdag 21 juni 2007 @ 18:00:33 #135
    50623 Matty___
    Konichiwa Bitches
    pi_50698794
    quote:
    Op donderdag 21 juni 2007 17:51 schreef Elefes het volgende:
    Er is voor dit soort vragen een speciaal topic .

    Verder zou ik wat meer info geven over wat je wilt fotograferen, hoeveel ervaring je hebt, wat voor fotograaf je bent, etc..

    En zit er een cashbak op de Nikon D40? Of bedoel je de 400D van Canon?
    gaat om nikon dus D40
    Deze muziek smaakt naar bier :)
    Es bedarf keiner Psychoanalyse, um festzustellen, dass das Leben ein einziger Friedhof gescheiterter Pläne ist!
    pi_50699021
    quote:
    Op donderdag 21 juni 2007 18:00 schreef Matty___ het volgende:

    [..]

    gaat om nikon dus D40
    Ja, ik weet dat Nikon de D40 heeft, maar ik had alleen nog nooit van een cashback bij Nikon gehoord.
    The world has three kinds of people: those who make things happen, those who watch what happens, and those who wonder what happened (George Bernard Shaw).
    Sieraden en meer, Gingerfantasies.
      donderdag 21 juni 2007 @ 18:11:23 #137
    50623 Matty___
    Konichiwa Bitches
    pi_50699072
    http://www.nikon.nl/home/nl_NL/local/broad/327/1.html

    ik ook niet maar blijkbaar beginnen ze er nu ook aan

    btw: prijsverschil tussen d40 en d80 body is maar 120 210 euro. dat vind ik eigenlijk een goed argument voor een d80.

    [ Bericht 2% gewijzigd door Matty___ op 21-06-2007 18:16:27 ]
    Deze muziek smaakt naar bier :)
    Es bedarf keiner Psychoanalyse, um festzustellen, dass das Leben ein einziger Friedhof gescheiterter Pläne ist!
    pi_50699502
    tvp...
      donderdag 21 juni 2007 @ 18:42:00 #139
    22914 Shark.Bait
    Deze zin geen werkwoord.
    pi_50699904
    quote:
    Op donderdag 21 juni 2007 18:08 schreef Elefes het volgende:

    [..]

    Ja, ik weet dat Nikon de D40 heeft, maar ik had alleen nog nooit van een cashback bij Nikon gehoord.
    be surprised, want het zij zo


    en TS, de D40 is niet professioneel maar een amateur/instap camera.
    Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
    pi_50700034
    quote:
    Op donderdag 21 juni 2007 18:42 schreef Shark.Bait het volgende:

    [..]

    en TS, de D40 is niet professioneel maar een amateur/instap camera.
    Een amateur instap is wat ik zoek...

    ik had het ook al in algeme topic gevraagt, maar geen antwoord gekregen, maar heeft een 'bridge' camera een sluitertijd die snel genoeg is om crossauto's in beweging op de plaat te zetten?
      FOK!fotograaf donderdag 21 juni 2007 @ 20:03:07 #141
    48846 Xilantof
    I keep you in the holes
    pi_50702403
    Ik laat deze even aan het centrale topic vast lijmen, daar gaat het ook wel goed komen
    Xilantof Flickrt
    foto-nerd
    pi_50702551
    Ik heb ze allebei, dus kan wel redelijk oordelen. De D40 is gewoon echt een prima apparaat en heb nooit een seconde spijt gehad van die aankoop. Nu heb ik de D80 gekocht omdat ik nog net dat stapje verder wilde, maar ik moet zeggen dat ik de eerste paar dagen nog steeds liever de D40 meepakte omdat ie gewoon erg prettig in de bediening is en wat minder log is.

    De D80 heeft naast wat extra snufjes, bedieningsknoppen en de grootte wat meer megapixels en dat wordt pas interessant bij groot afdrukken. Ook is de D80 voor mij pas interessant geworden nu ik wat vaardiger ben met fotograferen. Dus het hangt er meer gewoon af wat je van plan bent met de camera.

    Dat van die lenzen is wel waar, maar in de praktijk zijn er genoeg lenzen beschikbaar voor de D40 onder andere bij Sigma.
    pi_50705481
    Ik heb uiteindelijk de D40x gekocht, omdat ik een pixelneuker ben, en ik denk dat (hoewel iedereen zegt dat je het verschil tussen 10 en 6 MP niet ziet) ik dat verschil wél zie... bovendien laat ik foto's nog wel eens op posterformaat afdrukken.

    Ik heb ongeloofelijk zitten dubben; had een eenvoudige Powershot S1 (3 armzalige MP) die aan vervanging toe was; en zitten twijfelen tussen de helft goedkopere Powershot S3 of S5 danwel Panasonic FZ8. Prima camera's, maar de dSLR bleef toch lokken. Bij de MediaMarkt viel me op dat de D40(x) en 400D toch wel mooie tussenstap zijn tussen de compacte megazooms en de loggere dSLR's als de D80 en 30D. Bovendien geven zowel Canon (80 euro) als Nikon (90 euro) nu cashback.

    Ik heb uiteindelijk een hele middag bij Konijnenberg de 400D en D40x uitgeprobeerd, en voor mij gaf de (naar mijn gevoel) stevigere bouwkwaliteit, fijnere grip, én helderdere zoeker de doorslag. Ik heb de Nikkon 55-200VR lens er maar meteen bijgekocht en al met al valt het me echt niet tegen; uitstekende gebruikersvriendelijkheid en zo uit het niets al zeer goede fotokwaliteit. Moet wel nageven dat de kwaliteit (direct uit de camera) duidelijk beter is dan de compacts (heb ook foto's gezien van S3 en FZ8), maar het is geen wereldschokkend verschil. Er zit echt wel verschil tussen de professionele Nikons en Canons met lenzen van duidzenden euro's. Maar het ruis-niveau, scherpte en mn scherptediepte van mijn D40x geven de foto's al meteen een professioneler aspect dan een compact.

    Na mijn vakantie ga ik me ook aanmelden bij de lokale foto-vereniging en cursus om zo de fotografie nog meer tot een hobby te maken dan het nu al is.

    Er zijn veel mensen hier die menen dat als je twijfelt tussen een compact of een dSLR en je niet veel foto-ervaring hebt, of voor je fotografie-kunsten geen dSLR nodig hebt, je beter kunt kiezen voor een (geavanceerde) compact. Ik vind dat nog steeds een goed advies; gaandeweg leren fotograferen met een steeds betere camera is prima, maar in het diepe springen met een dSLR is ook een optie, zij het wat risicovoller. Want ja, het kost een bom duiten; maar als je het geld ervoor over hebt, wat houdt je dan tegen?
    En vast!
      vrijdag 22 juni 2007 @ 08:09:18 #144
    55396 Gose
    doelloos
    pi_50717445
    quote:
    Op donderdag 21 juni 2007 17:35 schreef Maudi het volgende:
    Hallo,

    Ik weet dat hier al meerdere topics over zijn geopend maar misschien zijn er weer nieuwe ervaringen!

    Ik ben van plan een Spiegelreflex camera aan te schaffen en ben dus aan het twijfelen tussen deze twee camera's.
    Ik was er eerst van overtuigd dat ik de D40 moest nemen, maar toen ik me had laten informeren (door proffesionele mensen) kreeg ik toch het idee dat de D80 een betere keus is.

    De voordelen van de D40 vind ik natuurlijk vooral de prijs (zeker met de cashback actie). Ook vind ik het fijn dat hij zo makkelijk te bedienen is en lekker compact is.
    Wat ik een GROOT nadeel vind van deze camera is dat er alleen AF-S lenzen op kunnen.

    Ik denk dat ik dus uiteindelijk goedkoper uit ben als ik de D80 koop.

    Kan iemand mij nog meer voor-en nadelen noemen van deze twee camera's. De camera die ik wil gaan aanschaffen is voor professioneel & privé gebruik.

    Kan iemand mij ook aanraden welke lens ik er het beste bij kan nemen? Het liefste een lens met een goeie zoom (en een fijne prijs)?
    Een macro lens heb ik al en groothoek eventueel ook.

    Groetjes, Maudi
    Ik snap niet hoe je een camera voor professioneel gebruik wilt kopen, maar niet zelf de voor en nadelen tegen elkaar kan afwegen. De d40 is de goedkoopste Dslr van nikon en dus niet gemaakt voor professioneel gebruik, meer voor de hobby/amateur fotograaf.

    Het verschil in prijs tussen de 2 is voor een professioneel iemand echt 0,0 dus denk eerder dat je een camera zoekt voor de hobby en prive....Of ga je er echt geld mee verdienen en het een groot deel van je werkweek van 40 uur ermee vullen
      FOK!fotograaf vrijdag 22 juni 2007 @ 09:01:30 #145
    63 Marc H
    - Satan's Livecoach -
    pi_50718118
    quote:
    Op vrijdag 22 juni 2007 08:09 schreef Gose het volgende:

    [..]

    Ik snap niet hoe je een camera voor professioneel gebruik wilt kopen, maar niet zelf de voor en nadelen tegen elkaar kan afwegen. De d40 is de goedkoopste Dslr van nikon en dus niet gemaakt voor professioneel gebruik, meer voor de hobby/amateur fotograaf.

    Het verschil in prijs tussen de 2 is voor een professioneel iemand echt 0,0 dus denk eerder dat je een camera zoekt voor de hobby en prive....Of ga je er echt geld mee verdienen en het een groot deel van je werkweek van 40 uur ermee vullen
    volledig mee eens.

    Zou graag eens willen weten wat voor "proffesionals" jij gesproken hebt, want de D80 is nog lang geen prof. camera. Dat begint een beetje bij en D200, en de echte prof. modellen zijn de D2* modellen.

    Verder als jij proffesioneel wilt gaan fotograferen zal je toch zelf wel weten wat voor lenzen je moet hebben. En dan praten we niet over een prettig geprijst budget zoompje, maar over lichtsterke prof. lenzen die snel meer kosten dan een D80.

    Met andere woorden:

    zet eens goed neer wat je wil hebben, en wat voor gebruik. Dan kunnen we er misschien iets zinnigs over zeggen.
    You don't have to be the Dalai Lama to tell people that life's about change.
    pi_50729090
    Heullo l:

    Ik moest voor mijn opleiding een digitale spiegelreflex aanschaffen, veel reviews gelezen en mijn keuze viel toch op 'n Canon EOS 350D, maar nu las ik wat dingen over die 18-55 II Kitlens en ik hoorde dat veel mensen er toch ontevreden over zijn, vanwege onscherpte.
    Ik ben dus op zoek naar een redelijk goedkope ( Ik ben nog 'n student dus mijn budget is niet zo groot l: ) lens die zowel macro én tele kan. (Geen idee OF dat wel kan, ik heb nog weinig verstand van lenzen in 't algemeen ).
    Gewoon een simpele lens waar je een beetje mee kan experimenteren, en toch niet al te duur.

    Kan iemand me helpen?

    [ Bericht 4% gewijzigd door Jelleee op 22-06-2007 14:51:24 ]
    Nee.
    pi_50732596
    Nah, dit weekend ga ik een weekend weg en vandaar dat ik de camera besteld had.
    Had de Canon Powershot 570 IS bij Rebelio besteld; de camera zou binnen 24 uur na het verlaten van het magazijn bij me arriveren; Great .

    Echter; in de bevestigingsmail las ik dat de levertijd niet +/- één dag, maar 5 dagen zou zijn. Werkdagen?
    Nope, er stond toch echt dagen...
    Zaterdagmorgen al besteld, dus ik verwachtte hem met een beetje geluk donderdag.

    Donderdag niks, dus toch maar even een mailtje om er zeker van te zijn dat hij dan toch in ieder geval vrijdag geleverd werd.
    Mailtje terug; het waren toch echt werkdagen in plaats van dagen, ik had het verkeerd begrepen, ondanks dat het letterlijk in het mailtje stond.
    Ik weer een mailtje sturen; 5 werkdagen? Da's dan mooi aangezien ik hem zaterdagmorgen besteld heb.
    Tel ik de zaterdag nog niet eens mee, hebben we de maandag, dinsdag, woensdag, donderdag + vrijdag, hebben we de 5 werkdagen al.

    Reactie: Nou nee, de bestelling was nu pas vanuit hun magazijn in Spanje verzonden en arriveerde maandag pas bij hun en dáárna zou hij naar mij verzonden worden .
    In eerste instantie beweren dat ik het verkeerd begrepen had m.b.t. de werkdagen en dan achteraf met het simpele lulverhaal komen dat het nu eenmaal uit kan lopen omdat hun leverancier te laat levert.

    Long story short, I know, het was een beetje korte termijnwerk dus enigszins eigen schuld, maar ik vind het vanwege bovenstaande mailwisseling gewoon een kutbedrijf en gun ze dus geen rooie cent meer.

    Nu zag ik de bovenstaande posts over de Casio Exilim Zoom EX-Z75 en ben even rond gaan kijken. Pixmania heeft een leuke aanbieding van dat toestel incl. usb-kaartlezer, reservebatterij, tasje en 2gb kaartje voor ¤256,90 incl. btw en verzendkosten.

    De keuze:

  • De Canon Powershot 570 IS incl. 2gb geheugenkaart voor 255,95 bij een kutbedrijf afwachten
  • De Casio Exilim Zoom EX-Z75 incl. usb-kaartlezer, reservebatterij, tasje en 2gb voor ¤256,90 bij een bedrijf waar ik louter positieve ervaringen mee heb.

    De bestelling bij Rebelio is vrij eenvouding te annuleren en aangezien ik beide camera's toch niet voor het weekend binnen heb, boeit de levertijd ook verder... Wat raden jullie me aan?
  • I was an atheist until I realized I was God
    pi_50733469
    Ik heb laatst om 20:30u een camera besteld die er de volgende ochtend om 10:00u al was. Dat was bij www.digicamshop.nl. Of er op zaterdagochtend ook bezorgd wordt weet ik niet, maar als je snel en voordelig iets wilt hebben kun je dat misschien even uitzoeken.
    pi_50733962
    quote:
    Op vrijdag 22 juni 2007 16:34 schreef dvr het volgende:
    Ik heb laatst om 20:30u een camera besteld die er de volgende ochtend om 10:00u al was. Dat was bij www.digicamshop.nl. Of er op zaterdagochtend ook bezorgd wordt weet ik niet, maar als je snel en voordelig iets wilt hebben kun je dat misschien even uitzoeken.
    Nah, ga vanavond al weg dus tenzij ik even naar de winkel tuf ga ik toch geen camera meer krijgen voor dit weekend.
    Het gaat me er dan ook in eerste instantie om welke camera ik het beste kan nemen lettend op de prijs/kwaliteit verhouding.
    I was an atheist until I realized I was God
      vrijdag 22 juni 2007 @ 18:12:39 #150
    150897 ebeaydojraes
    Gek Zijn Is Gezond (.nl)
    pi_50736479
    zijnw el 2 verschillende toestellen.
    A570 is relatief traag, omdat het meer camera is (wacht totdat de focus goed zit), maar heeft wel het voordeel van de meer instelmogelijkheden, iets betere lens (ook nog eens optisch gestabiliseerd) en de penlites die je overal kan krijgen. Is meer een toestal waar je even geduld bij moet hebben, een fotografische tool.
    De Casio Z75 is weer een lekker klein, plat, pixelstabilisatie (niet optisch maar digitaal dus), goed LCD scherm, accu die ongeveer 300 foto's meegaat (bijna 2 keer zoveel als de canon) en dus meer een point-and-shoto camera. Schieten en wegwezuh. Leuk klein snel (en beter dan een ixus of w-serie).

    edit: ps-je. Let wel op dt als je een Casio neemt dat je hem ook zeker op de hoogste kwaliteit zet en vooral de laagste compressie. Doe je dat niet dan kan je snel teleurgesteld zijn door verlies van scherpte/detaillering door de te hoge compressie.
    - "Was Ik Maar Een Dichter, Dan Kon Ik Dichter Bij Jou Zijn!"
    - 'ye cannae change the laws of physics'
    Licentie:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/nl/
    pi_50772812
    Zie even door de bekende bomen het bos niet meer, en hoop dat jullie mij wat advies kunnen geven.

    Op zoek naar een Digitale Camera.

    Budget:
    300 euro voor alleen camera. (zonder lenzen, geheugenkaar, tas, batterij, etc)

    Formaat:
    Maakt niet uit. Tot 400 gram.

    Doel:
    Dierenfotografie. (vogels, paarden, etc.)
    Ook dierenfotografie binnenshuis of in slecht verlichte overdekte zalen.

    De fotograaf:
    Grijp graag terug naar de 'auto' functie, maar beloof bij een nieuwe camera de handleiding uit te gaan spitten.

    Huidige camera:
    Fuji S5500 en Olympus SP510 UZ.
    De eerste is al een oudje. De laatste heb ik net gekocht, maar die gaat terug want is te traag. Vooral de 'burst' mode is meer dan teleurstellend...

    Welke camera’s twijfel je over:
    Fuji S5700, maar kan geen voorzetlenzen vinden. (groothoek en tele)

    Bijzondere eisen:
    => Super snelle Burstmode. Hoe sneller hoe beter!
    => Als het kan een Burstmode mogelijk in hogere resolutie dan minimum res.
    => Snel in te schakelen om te fotograferen.
    => mogelijkheid tot filmpjes maken
    => 10x optische zoom of meer / dan wel betaalbare lenzen erbij te kopen. (groothoek + tele. Ong. 130 per stuk)
    pi_50781585
    Ik wil graag een Panasonic Lumix DMC-FZ8, iemand een reden om het niet te doen of juist wel?
    pi_50781759
    quote:
    Op zondag 24 juni 2007 11:27 schreef enter het volgende:
    Ik wil graag een Panasonic Lumix DMC-FZ8, iemand een reden om het niet te doen of juist wel?
    Niet: vrij veel ruis, ook bij lagere iso-waarden. Doet wel wat af aan de kwaliteit van de foto's, maar heel erg is het volgens mij niet. Camera is niet erg klein.
    Wel: ontzettend veel opties, je zult niet snel tegen de grenzen van de camera aanlopen en kunt instellen wat je maar wilt.

    Kijk ook eens naar vergelijkbare camera's, bijvoorbeeld de Canon Powershot A710 IS en de A570 IS.
    The world has three kinds of people: those who make things happen, those who watch what happens, and those who wonder what happened (George Bernard Shaw).
    Sieraden en meer, Gingerfantasies.
    pi_50782294
    quote:
    Op zondag 24 juni 2007 11:38 schreef Elefes het volgende:

    [..]

    Niet: vrij veel ruis, ook bij lagere iso-waarden. Doet wel wat af aan de kwaliteit van de foto's, maar heel erg is het volgens mij niet. Camera is niet erg klein.
    Wel: ontzettend veel opties, je zult niet snel tegen de grenzen van de camera aanlopen en kunt instellen wat je maar wilt.

    Kijk ook eens naar vergelijkbare camera's, bijvoorbeeld de Canon Powershot A710 IS en de A570 IS.
    en de Canon PowerShot S5 IS?
    pi_50782466
    Ik zoek ook een nieuwe camera
    Formaat:
    DSLR
    Doel:
    Hobbyfotografie, stockfotografie
    Fotograaf:
    camera uit de doos en schieten maar. Zo langzamerhand alle functies van mijn huidige camera al wel verkend.
    Huidige camera:
    Op moment fotografeer ik veel met een fuji FinePix S602 en ben wat uitgekeken naar de beperkte functies. Daarom zou ik graag een DSLR willen aanschaffen.
    Cameras waarover ik twijfel
    Canon 400D
    Nikon D40x
    Nikon D40
    Vragen
    Is de Nikon D40 een veel mindere camera dan de D40x en de 400D?(als je kijkt naar prijs en wat je er voor krijgt)
    Als iemand nog andere suggesties heeft laat het me weten
      zondag 24 juni 2007 @ 12:11:52 #156
    50623 Matty___
    Konichiwa Bitches
    pi_50782505
    quote:
    Op zondag 24 juni 2007 12:10 schreef MrTimbo.B het volgende:
    Ik zoek ook een nieuwe camera
    Formaat:
    DSLR
    Doel:
    Hobbyfotografie, stockfotografie
    Fotograaf:
    camera uit de doos en schieten maar. Zo langzamerhand alle functies van mijn huidige camera al wel verkend.
    Huidige camera:
    Op moment fotografeer ik veel met een fuji FinePix S602 en ben wat uitgekeken naar de beperkte functies. Daarom zou ik graag een DSLR willen aanschaffen.
    Cameras waarover ik twijfel
    Canon 400D
    Nikon D40x
    Nikon D40
    Vragen
    Is de Nikon D40 een veel mindere camera dan de D40x en de 400D?(als je kijkt naar prijs en wat je er voor krijgt)
    Als iemand nog andere suggesties heeft laat het me weten
    verschil tussen 40 en 40x is het aantal mp.
    Deze muziek smaakt naar bier :)
    Es bedarf keiner Psychoanalyse, um festzustellen, dass das Leben ein einziger Friedhof gescheiterter Pläne ist!
    pi_50783040
    quote:
    Op zondag 24 juni 2007 12:11 schreef Matty___ het volgende:

    [..]

    verschil tussen 40 en 40x is het aantal mp.
    dat verschil wist ik al, ik vraag me alleen af of dat er veel verschil zit in de kwaliteit van de foto's. En of dit het prijsverschil waard is.
      zondag 24 juni 2007 @ 13:02:05 #158
    50623 Matty___
    Konichiwa Bitches
    pi_50783908
    quote:
    Op zondag 24 juni 2007 12:33 schreef MrTimbo.B het volgende:

    [..]

    dat verschil wist ik al, ik vraag me alleen af of dat er veel verschil zit in de kwaliteit van de foto's. En of dit het prijsverschil waard is.
    als jij de foto's laat afdrukken op 10cm of 13cm dan heb je aan 6mp genoeg.
    maar misschien heb je hier wat aan:
    http://www.dpreview.com/reviews/nikond40x/
    http://www.dpreview.com/reviews/nikond40/

    beter review kan je eigenlijk niet krijgen. Er staat ook een vergelijking met de 400D in.
    Deze muziek smaakt naar bier :)
    Es bedarf keiner Psychoanalyse, um festzustellen, dass das Leben ein einziger Friedhof gescheiterter Pläne ist!
    pi_50785781
    quote:
    Op zondag 24 juni 2007 12:02 schreef enter het volgende:

    [..]

    en de Canon PowerShot S5 IS?


    Dat is wel ook een wat grotere compactcamera, net als de Panasonic volgens mij. De Powershot A710 IS en A570 IS zijn volgens mij wat kleiner.
    Maar allen zijn het imo erg leuke camera's .
    The world has three kinds of people: those who make things happen, those who watch what happens, and those who wonder what happened (George Bernard Shaw).
    Sieraden en meer, Gingerfantasies.
    pi_50833372
    Ik ben vandaag verder wezen kijken naar een Dslr camera en heb 4 keuzes over gehouden en zou graag advies willen hebben over de beste keuze

  • Nikon D40 + Nikkor 18-55mm (420euro)
  • Samsung GX1L+ Schneider Kreuznach 18-55mm (499euro)
  • Canon 350D+18-55mm kitlens+tas+tamron lens 70-300mm (699euro)
  •   maandag 25 juni 2007 @ 20:52:52 #161
    50623 Matty___
    Konichiwa Bitches
    pi_50834195
    quote:
    Op maandag 25 juni 2007 20:32 schreef MrTimbo.B het volgende:
    Ik ben vandaag verder wezen kijken naar een Dslr camera en heb 4 keuzes over gehouden en zou graag advies willen hebben over de beste keuze

  • Nikon D40 + Nikkor 18-55mm (420euro)
  • Samsung GX1L+ Schneider Kreuznach 18-55mm (499euro)
  • Canon 350D+18-55mm kitlens+tas+tamron lens 70-300mm (699euro)
  • en hoeveel geld heb je?
    Deze muziek smaakt naar bier :)
    Es bedarf keiner Psychoanalyse, um festzustellen, dass das Leben ein einziger Friedhof gescheiterter Pläne ist!
      maandag 25 juni 2007 @ 21:14:41 #162
    16550 Scope
    nietsnut
    pi_50835077
    quote:
    Op maandag 25 juni 2007 20:32 schreef MrTimbo.B het volgende:
    Ik ben vandaag verder wezen kijken naar een Dslr camera en heb 4 keuzes over gehouden en zou graag advies willen hebben over de beste keuze

  • Nikon D40 + Nikkor 18-55mm (420euro)
  • Samsung GX1L+ Schneider Kreuznach 18-55mm (499euro)
  • Canon 350D+18-55mm kitlens+tas+tamron lens 70-300mm (699euro)
  • Als je voor de Nikon gaat zou ik er meteen de 55-200 VR lens bij kopen, verrassend goede lens voor onder de 300 euro. Verder qua advies: de Samsung ken ik eigenlijk niet, is dat niet min of meer dezelfde als de Pentax K100D? Nadeel van Pentaxen/Samsungs is volgens mij dat je er moeilijker lenzen voor kan krijgen dan Nikon/Canon.
    Qua lenzen kan het overigens een nadeel zijn dat de Nikon geen autofocusmotor heeft...

    Ik heb zitten twijfelen tussen de 400D en D40x en ben uiteindelijk voor de Nikon gegaan, hoewel hij minder 'functies' heeft dan de Canon, maar ik de Nikon degelijker vond aanvoelen, lekkerder in de hand vond liggen, en hij (imo) een betere zoeker had. Maar goed, dat moet je eigen keuze, je eigen gevoel zijn; qua instap dSLR's ontlopen ze elkaar vrijwel niet; de ene dat ietsje beter, de andere dat weer, maar geen wereldschokkende verschillen volgens mij.
    En vast!
      Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 25 juni 2007 @ 21:25:28 #163
    41809 crew  Ouwesok
    Leuke lamp overigens
    pi_50835590
    quote:
    Op maandag 25 juni 2007 21:14 schreef Scope het volgende:

    Nadeel van Pentaxen/Samsungs is volgens mij dat je er moeilijker lenzen voor kan krijgen dan Nikon/Canon.
    Even een kleine nuancering
    Het lenzenaanbod van Pentax/Samsung is minder overdonderend dan dat van Canon en Nikon, ze bouwen echter maar in één kwaliteit die gewoon in de top mee kan doen.
    Sigma en Tamron bouwen vrijwel hun hele aanbod ook met Pentax-AF-vatting zodat je daar ook keuze genoeg in hebt.

    Hou je van oud glas (manual focus) dan is er op de pdraad na geen vatting waarvoor zoveel verschillende lenzen zijn gebouwd als voor die Pentax K-bajonet. Pentax was van meet af aan bijzonder scheutig met het verlenen van licenties op hun vatting. Vanaf 1974 zijn er hele fraaie optiekjes voor de K-vatting gemaakt die je op beurzen en advertentiesites voor een prikje koopt. Vooral de vastbrandpuntlenzen presteren minstens zo goed als peperdure moderne zoomlenzen.
    Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
    pi_50836057
    quote:
    Op maandag 25 juni 2007 20:52 schreef Matty___ het volgende:

    [..]

    en hoeveel geld heb je?
    <500euro of een goede setprijs
    pi_50836179
    quote:
    Op maandag 25 juni 2007 21:25 schreef Ouwesok het volgende:

    [..]

    Even een kleine nuancering
    Het lenzenaanbod van Pentax/Samsung is minder overdonderend dan dat van Canon en Nikon, ze bouwen echter maar in één kwaliteit die gewoon in de top mee kan doen.
    Sigma en Tamron bouwen vrijwel hun hele aanbod ook met Pentax-AF-vatting zodat je daar ook keuze genoeg in hebt.

    Hou je van oud glas (manual focus) dan is er op de pdraad na geen vatting waarvoor zoveel verschillende lenzen zijn gebouwd als voor die Pentax K-bajonet. Pentax was van meet af aan bijzonder scheutig met het verlenen van licenties op hun vatting. Vanaf 1974 zijn er hele fraaie optiekjes voor de K-vatting gemaakt die je op beurzen en advertentiesites voor een prikje koopt. Vooral de vastbrandpuntlenzen presteren minstens zo goed als peperdure moderne zoomlenzen.
    Kan ik hier uit opmaken dat de samsung de beste keuze is? (als je kijkt naar uitbreiding van lenzen)
    En verder iemand ervaring met samsung?(weinig info over te vinden)
      maandag 25 juni 2007 @ 22:20:53 #166
    50623 Matty___
    Konichiwa Bitches
    pi_50838194
    quote:
    Op maandag 25 juni 2007 21:39 schreef MrTimbo.B het volgende:

    [..]

    Kan ik hier uit opmaken dat de samsung de beste keuze is? (als je kijkt naar uitbreiding van lenzen)
    En verder iemand ervaring met samsung?(weinig info over te vinden)
    niet kwa camera maar kwa lenzen keuze hoewel ik het daarmee niet helemaal eens ben.
    Deze muziek smaakt naar bier :)
    Es bedarf keiner Psychoanalyse, um festzustellen, dass das Leben ein einziger Friedhof gescheiterter Pläne ist!
      Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 25 juni 2007 @ 22:40:16 #167
    41809 crew  Ouwesok
    Leuke lamp overigens
    pi_50839048
    quote:
    Op maandag 25 juni 2007 21:39 schreef MrTimbo.B het volgende:

    [..]

    Kan ik hier uit opmaken dat de samsung de beste keuze is? (als je kijkt naar uitbreiding van lenzen)
    En verder iemand ervaring met samsung?(weinig info over te vinden)
    De beste keuze bepaal je vooral door de camera's elk eens in de hand te nemen en er wat mee te spelevaren. Ligt het spul goed in de hand, is de bediening niet te cryptisch voor je, kortom klopt het geheel, dán heb je de goeie te pakken ongeacht het merk wat erop staat.

    Het verhaal met de Pentaxvatting is meer bedoeld om aan te geven dat er voor Pentax/Samsung keuze te over is net als voor Nikon, Canon en weet ik niet wat nog meer.
    Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
    pi_50840060
    quote:
    Op maandag 25 juni 2007 21:36 schreef MrTimbo.B het volgende:

    [..]

    <500euro of een goede setprijs
    Hou er rekening mee dat dat een ERG krap budget is voor een dSLR! Wellicht kun je dan beter naar een high-end compact kijken, welke "alles-in-een" heeft. Bij een dSLR moet je voor een aantal dingen een ander objectief hebben (o.a. tele, macro).
    En wat Ouwesok zegt over hoe de camera in de hand ligt is altijd belangrijk, dus zeker in de winkel gaan vasthouden!
    The world has three kinds of people: those who make things happen, those who watch what happens, and those who wonder what happened (George Bernard Shaw).
    Sieraden en meer, Gingerfantasies.
      maandag 25 juni 2007 @ 23:58:08 #169
    43784 Dr_Strangelove
    We'll meet again
    pi_50842129
    Budget: 200 euro

    Formaat: Micro camera. Zo klein mogelijk, broekzakformaat.

    Doel: Ik heb eigenlijk nooit gefotografeerd, maar ben wel altijd geinteresseerd geweest in dingen als film en compositie. Ik wil eigenlijk min of meer testen of ik het iets voor me is. Ik wil dus eigenlijk alle kanten op kunnen, van feestjes tot natuur, en video + geluid kunnen opnemen is ook een pré. Kwaliteit is echter niet zo belangrijk, ik wil gewoon een ding dat ik overal bij kan hebben (anders wordt het al een opgave zo'n ding ergens mee naar toe te nemen) en dat ik kan mollen/kwijt kan raken zonder al teveel emotionele schade.

    De fotograaf: Ik ben altijd bereid de mogelijkheden van iets helemaal uit te spitten en uit te proberen.

    Huidige camera: Alleen op m'n foons.

    Welke camera's twijfel je over:

    - Casio EX-Z75
    Krijgt goede reviews op kieskeurig, maar net-reviews zijn minder. Wel compact en cheap.

    - Canon Ixus Wireless
    Goedkoop te krijgen nu, ik vind draadloos ook wel strak idee (al is het meer een gimmick natuurlijk), maar 't is wel een ouder (en slechter?) model.

    - Sony WSC-W55
    Gaat op de een of andere manier een beetje tegen m'n principes in, met dat domme (en duurdere) eigen memoryformaat, maar lijkt verder misschien wel de beste keus.....


    Bijzondere eisen: Video met geluid dus; het liefst ook optische zoeker (maar is zeker niet doorslaggevend)
    "Patriotism is the last refuge of a scoundrel"
      Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 26 juni 2007 @ 00:05:25 #170
    41809 crew  Ouwesok
    Leuke lamp overigens
    pi_50842420
    quote:
    Op maandag 25 juni 2007 23:02 schreef Elefes het volgende:

    [..]

    Hou er rekening mee dat dat een ERG krap budget is voor een dSLR! Wellicht kun je dan beter naar een high-end compact kijken, welke "alles-in-een" heeft. Bij een dSLR moet je voor een aantal dingen een ander objectief hebben (o.a. tele, macro).
    Waar ik me volledig bij aansluit .
    Voor het gestelde bedrag koop je een wel erg minimale set dSLR, voor het verder aankleden ben je al snel hetzelfde bedrag kwijt.(telezoom, evt. flitser, tas, filters, extra geheugen, extra accu's eventueel met grip, niet te vergeten een statief en niet zo'n klein gammel dingetje en ga zo maar door)
    Zou je voor hetzelfde bedrag een superzoom(Canon S3IS of S5IS of zoiets) of andere edele compact aanschaffen, dan kun je direct vanuit de verpakking alles doen. Je zult zien dat je zelfs nog budget overhoudt voor zinvolle aanvullingen. Voor de kwaliteit uit de superzooms hoef je je absoluut niet te verstoppen, die is meer dan in orde.

    Ook voor een edele compact geldt dat je hem het beste selecteert op handligging en gevoel, dat werkt beter dan het doorspitten van reviews.
    Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
      dinsdag 26 juni 2007 @ 14:56:08 #171
    181312 kvdv
    <=50mm Baby!
    pi_50859210
    Ik merk nu dat ik fotografie eigelijk best leuk vind. Vooral doordat ik wat heb zitten spelen in de manuele stand van mijn huidige camera. Mijn (paar maanden oude) Kodak Easyshare Z740 toont nu al enkele gebreken, zoals een maximale sluitertijd van 1/1000s en ISO is max 400 etc. Echter vind ik het leuk om vannalles te fotograferen, en niet zozeer alleen landschappen bijv, maar ook dieren, objecten, motorsport...

    Ik begin nu een beetje te twijfelen over de aanschaf/overstap op een dSLR, omdat deze toch meer mogelijkheden bied. Echter heb ik (nog) niet genoeg geld om meteen een hoop extra glas erbij te kopen, dus qua "beeldbereik" zal ik toch het een en ander missen, aangezien mijn huidige camera 10x optische zoom heeft, en tevens een macrostand (38-380mm lens).

    Je wordt natuurlijk helemaal gek gemaakt met de prachtige camera's die er tegenwoordig op de markt zijn. Ik heb al diverse malen staan kwijlen met een Canon EOS400D in mijn hand, maar wellicht zou ik kunnen beginnen met een goedkope dSLR (een tweedehands Nikon D40 bijv). Zodat ik kan kijken of een dSLR uberhaupt bevalt (al heb ik daar weinig twijfel over ), en dat ik er eventueel nog een leuk lensje bij kan kopen. Ik vind het in ieder geval niet erg om een camera om mijn nek te dragen i.p.v. in mijn jaszak. Mijn huidige camera is ook nogal groot.

    Wat zien jullie als leuke beginners dSLR? Of is het toch slimmer om meteen te investeren in een nieuwer model? (dus zeg maar een >=10mp model) Of moet kan ik me toch maar beter even blijven vermaken met mijn huidige cam? Wat zijn jullie ervaringen? Wellicht nog andere tips/advies?
    Crack open the cranium, and let awareness begin...
    &gt; Zoekt kamer in Utrecht!
      Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 26 juni 2007 @ 17:35:54 #172
    41809 crew  Ouwesok
    Leuke lamp overigens
    pi_50864990
    quote:
    Op dinsdag 26 juni 2007 14:56 schreef kvdv het volgende:
    Wat zien jullie als leuke beginners dSLR? Of is het toch slimmer om meteen te investeren in een nieuwer model? (dus zeg maar een >=10mp model) Of moet kan ik me toch maar beter even blijven vermaken met mijn huidige cam? Wat zijn jullie ervaringen? Wellicht nog andere tips/advies?
    Een digitale reflex zou ik in elk geval altijd nieuw aanschaffen, bij gebruikt is het altijd de vraag wat ie allemaal meegemaakt heeft. Daarbij worden er op heavy used tweedehandsjes vaak schrikbarende prijskaartjes geplakt. Uitzondering kan zijn als je een camera kan overnemen waarvan je de gebruiksgeschiedenis kent (en dat is meer dan alleen de tellerstand)
    Hou er rekening mee dat het niet bij de aanschaf van alleen die reflex blijft, je moet hem ook nog aankleden en dat kost minstens net zoveel als de basisset zelf.

    De beperkingen die je noemt vallen op zich allemaal reuze mee, kortere tijden dan die 1/1000 gebruik je niet zo ontzettend veel(het heeft zelfs erg lang geduurd voor kortere tijden dan 1/1000 konden worden toegepast, voor die tijd werden er ook hele mooie dingen gemaakt). Daarbij heb je een zoombereik waarmee al heel veel mogelijk is. Als je dan momenteel het budget voor alleen die camera met een standaardzoom hebt zou ik me nog even blijven vermaken met het huidige materieel en doorsparen tot je een complete set kunt veroorloven. Probeer daarbij vooral hoe gek je met een compactcamera kan doen, je zult verbaasd staan
    Welk type je dan kiest doet er dan niet zoveel meer toe, slechte dSLR'ren worden niet gemaakt, alleen slechte keuzes. Kwestie van uitproberen dus wat het lekkerste werkt qua handligging en bediening en daar flink de tijd voor nemen.
    Als je de komende tijd probeert zo bewust mogelijk met die compactcamera om te gaan weet je ook gelijk wat je lenzenbehoefte is en dat behoedt je weer voor een optische miskoop.

    En staar je astebelieft niet blind op die megapixels, in een APS-C-size digitale reflex ben je met 6MP al de koning te rijk, alles meer is pure luxe
    Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
    pi_50868984
    Hoi.

    Ik ga volgende week met vakantie en wil een nieuwe camera.

    Wat mag de camera kosten, inclusief alles.
    De kosten van de camera, incl alles niet meer dan 250 euro. En alles, tja, als het een camera op baterijen is heb ik al oplaadbare batterijen en een lader. Dus voor het gemak ong 200 voor de camera.

    Formaat:
    Ik wil een compactcamera.

    Doel:
    De fotos die gamaakt zullen worden zijn voornamelijk vakantie fotos en af en toe eens een feestje. Ik ga naar australie en er zullen fotos gemaakt worden van oa de natuur, dus afstandsfotos.


    De fotograaf:
    Ik ben geen profesionele fotograaf, maa graag leuke fotos voor familie en mezelf. Ik heb zelden een camera in mijn handen waarvan ik niet weet hoe het werkt. Dit zijn dan wel allemaal compacte cameras, dus geen (semi) proffesionele cameras, daar ben ik ook niet naar op zoek.


    Huidige camera:
    Ik heb nu een sony cybershot dsc p (of "r", letters zijn weggesleten) 72. Ik vind deze wat groot en zwaar. Ook doet de flits het niet en dat is soms erg jammer.
    Wat wel fijn is is het bedieningsgemak, niet te veel rare knopjes oid.


    Welke camera’s twijfel je over:
    Eigenlijk heb ik nog niet echt een keuze gemaakt, ik heb wel een paar cameras gezien met een grote zoom, maar voor 200 euro is dat niet veel soeps heb ik her en der al gelezen, dat valt dus weg.


    Bijzondere eisen:
    Een groot beeldscherm vindt ik prettig. En een accu of batterijen, ik weet het echt niet. De een zegt accu en de ander batterijen. En of je nou een accu koopt of extra batterijen moet meenemen, het maakt mij niet zo heel veel uit. Als een soortgelijk camera met accu kleiner en lichter is dan met batterijen, dan kies ik voor de accu.
    En maakt het erg veel uit wat voor soort beeldscherm je hebt?


    Ik hoop dat hier iemand, of meerdere mensen zijn die mij een paar cameras kunnen vertellen die in de buurt komen van wat ik zoek.
    Alvast bedankt.
      woensdag 27 juni 2007 @ 01:12:18 #174
    181312 kvdv
    <=50mm Baby!
    pi_50883810
    quote:
    Op dinsdag 26 juni 2007 17:35 schreef Ouwesok het volgende:
    De beperkingen die je noemt vallen op zich allemaal reuze mee, kortere tijden dan die 1/1000 gebruik je niet zo ontzettend veel(het heeft zelfs erg lang geduurd voor kortere tijden dan 1/1000 konden worden toegepast, voor die tijd werden er ook hele mooie dingen gemaakt).
    Het ergste wat ik mis is een manuele focus functie. Ik ben niet zo te spreken over de autofocus van mijn camera (vaak niet helemaal op 't juiste punt oid, voorbeeld: op een oog focussen is erg lastig tenzij ik er 10cm vanaf ben bij wijze van spreken.). Tevens vind ik het vervelend dat de camera een bepaald focuspunt niet "vast kan houden" voorbeeld: Als ik tijdens een motorrace in een binnenbocht fotos wil maken, moet ik van tevoren even scherpstellen op het punt waar de motor langs zal gaan komen. Iedere keer als ik een foto vervolgens schiet moet ik de keer daarop maar weer zien te focussen op datzelfde punt.)
    quote:
    Daarbij heb je een zoombereik waarmee al heel veel mogelijk is. Als je dan momenteel het budget voor alleen die camera met een standaardzoom hebt zou ik me nog even blijven vermaken met het huidige materieel en doorsparen tot je een complete set kunt veroorloven. Probeer daarbij vooral hoe gek je met een compactcamera kan doen, je zult verbaasd staan
    Welk type je dan kiest doet er dan niet zoveel meer toe, slechte dSLR'ren worden niet gemaakt, alleen slechte keuzes. Kwestie van uitproberen dus wat het lekkerste werkt qua handligging en bediening en daar flink de tijd voor nemen.
    Als je de komende tijd probeert zo bewust mogelijk met die compactcamera om te gaan weet je ook gelijk wat je lenzenbehoefte is en dat behoedt je weer voor een optische miskoop.
    Ware woorden, ik heb er ook geen haast mee. Ik spaar/speel nog even door en dan kijk ik wel weer 'ns verder. Toch denk ik niet dat ik een miskoop bega als ik een dSLR met kitlensje zou kopen. Ik lees hier van velen dat het toch vaak aardige lenzen zijn om mee te beginnen. Het is meer dat ik nog twijfel wat voor 'n body ik zou moeten nemen. Ik vind persoonlijk de Nikons veel fijner in de hand liggen dan bijv de Canons. Maar ik heb me nog niet zo georienteerd op het lenzenaanbod voor beide.
    quote:
    En staar je astebelieft niet blind op die megapixels, in een APS-C-size digitale reflex ben je met 6MP al de koning te rijk, alles meer is pure luxe
    Ik weet dat MP niet alles zegt inderdaad, zowieso denk ik niet dat ik enorme resoluties nodig heb omdat ik niet snel fotos zal gaan afdrukken op groot formaat. Met de 10mp-reeks doelde ik meer op camera's zoals de 400D of de D40x etc. (welke behalve het aantal MP ook nog andere nieuwe functies hebben)

    Overigens bedankt voor je zinvolle reactie.
    Crack open the cranium, and let awareness begin...
    &gt; Zoekt kamer in Utrecht!
      woensdag 27 juni 2007 @ 09:29:42 #175
    16550 Scope
    nietsnut
    pi_50888587
    quote:
    Op woensdag 27 juni 2007 01:12 schreef kvdv het volgende:
    Ware woorden, ik heb er ook geen haast mee. Ik spaar/speel nog even door en dan kijk ik wel weer 'ns verder. Toch denk ik niet dat ik een miskoop bega als ik een dSLR met kitlensje zou kopen. Ik lees hier van velen dat het toch vaak aardige lenzen zijn om mee te beginnen. Het is meer dat ik nog twijfel wat voor 'n body ik zou moeten nemen. Ik vind persoonlijk de Nikons veel fijner in de hand liggen dan bijv de Canons. Maar ik heb me nog niet zo georienteerd op het lenzenaanbod voor beide.
    Persoonlijk zou ik eerder kiezen voor een body die lekker in de hand ligt, waar je 'een goed gevoel bij hebt', dan of er nu wel of niet meer lenzen voor zijn. Ik heb de D40x met kitlens, en hij valt me echt niet tegen. Dat komt ook omdat je er niet veel van verwacht natuurlijk, voor zo'n goedkope lens. Er zijn ook lenzen van meer dan 1000 euro, die dan ook nog een hun tekortkomingen hebben... kortom: ook in de fotografie bestaat 'perfectie' (imho) nog niet.

    Ik heb er een 55-200 zoomlens bijgekocht, dus met 2 lenzen heb ik nu een voor mij groot genoeg bereik. Voorlopig heb ik nog geen andere lenzen nodig, al lijkt me die 10-20 van Sigma wel leuk voor erbij. Het nadeel van de Nikon is dat de body geen AF-motor heeft, dus als je wil autofocussen, moet je lens een motortje hebben. Ik geloof dat alleen de Nikon AF-S en Sigma HSM lenzen zo'n motortje aan boord hebben.

    Maar dan nog heb je wsch keus genoeg, en tegen de tijd dat je echt bedenkt dat je in lenzen keuze tekort komt, ben je allang overgestapt naar een nieuwe dSLR. Misschien is het dus ook zinvol om te kijken naar de potentiele opvolgers van het merk dat je overweegt. Dus hou ook eens een D80 of 30D vast! Want als je eenmaal een lenzenverzameling hebt met Nikon-vatting, is het een beetje jammer om over te stappen naar een Canon.

    Dat laatste is mijn eigen idee hoor, ik kom zelf net kijken in de wereld van dSLR, maar ik ken verschillende mensen die zijn begonnen met een instap-dSLR en die al zeer snel de overstap maken naar een hogere dSLR, wel van hetzelfde merk.
    En vast!
      woensdag 27 juni 2007 @ 09:42:08 #176
    16550 Scope
    nietsnut
    pi_50888848
    quote:
    Op dinsdag 26 juni 2007 19:27 schreef TvdB het volgende:
    Ik hoop dat hier iemand, of meerdere mensen zijn die mij een paar cameras kunnen vertellen die in de buurt komen van wat ik zoek.
    Alvast bedankt.
    Niet écht een supercompacte camera, maar wel klein genoeg om makkelijk mee te nemen én met net dat extra beetje zoom 6x ipv de gemiddelde 3x: de Canon A710 IS. Heeft dus ook beeldstabilisatie aan boord. Werkt op 2 AA batterijen, en die zijn altijd overal wel te krijgen als je oplaadbare batterijen even leeg zijn. Prijs (vlgs tweakers): 235 euro.
    http://www.dcresource.com/reviews/canon/powershot_a710-review/

    De Fuji F31D (209 euro) is met name een leuke foto-cam voor als je veel in het donker fotografeert, men zegt dat ie dan enorm mooie plaatjes schiet met veel detail en weinig ruis dankzij speciale CCD.

    Wel behoorlijk over je budget, maar gezien het feit dat je afstandsfoto's wilt gaan maken, is een zoomlens toch wel leuk. Je zou de Panasonic FZ8 kunnen overwegen, met een 10x zoomlens. Nadeel is dat je niet in te donkere omstandigheden zou moeten fotograferen; schijnt nogal last van ruis te hebben. Prijs 323 euro.
    En vast!
    pi_50921224
    Wie wil mij helpen? Ik wil graag een digitale spiegelreflex camera gaan kopen. Doel is om voornamelijk mooie foto's van mijn zoontje te gaan maken en eventueel potretfoto's gaan proberen. Ik wil verder gaan in de fotografie, maar niet meteen de allerduurste camera kopen. Budget is maximaal 1000 euro. Daarnaast wil ik het liefst een betrouwbaar merk en een niet al te ingewikkelde camera. Wie wil mij helpen om een goede camera te vinden?
    And so the lion fell in love with the lamb
      Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 28 juni 2007 @ 00:26:00 #178
    41809 crew  Ouwesok
    Leuke lamp overigens
    pi_50923244
    quote:
    Op woensdag 27 juni 2007 23:33 schreef Bamba het volgende:
    Wie wil mij helpen? Ik wil graag een digitale spiegelreflex camera gaan kopen. Doel is om voornamelijk mooie foto's van mijn zoontje te gaan maken en eventueel potretfoto's gaan proberen. Ik wil verder gaan in de fotografie, maar niet meteen de allerduurste camera kopen. Budget is maximaal 1000 euro. Daarnaast wil ik het liefst een betrouwbaar merk en een niet al te ingewikkelde camera. Wie wil mij helpen om een goede camera te vinden?
    Het goeie nieuws: Er is geen onbetrouwbaar merk in de digitale spiegelreflexmarkt actief. Welk merk je ook kiest, kwalitatief zit het wel snor.

    De keuze lijkt te gaan naar een 'instapreflex'. Van Canon, Pentax en Olympus kun je binnen het gestelde budget een redelijk complete set aanschaffen van een camera, een standaard- en telezoom.
    Ingewikkeld zijn de reflexen geen van allen, je kunt gewoon 'auto-alles' beginnen en naarmate je meer leert zet je meer automatiek uit tot je de mate van controle hebt die je zelf wilt.
    Blijft over de camera die voor jou het beste is en daar kom je alleen achter wanneer je eens bij een fotowinkel zo'n camera in je handen pakt en hem min of meer 'ondergaat'. De winnaar komt dan vanzelf boven drijven en bij een goed gevoel doe je er geen miskoop aan.
    Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
    pi_50932435
    Oke, bedankt alvast! Welk megapixel is het beste om te nemen? De nieuwste modellen hebben allemaal 10 megapixels, maar ik zie ook oudere modellen van 8.9 megapixels. Waar doe je beter aan?
    And so the lion fell in love with the lamb
      donderdag 28 juni 2007 @ 11:57:50 #180
    64238 CocaColaLight
    Ja ook jij hebt Sample.jpg
    pi_50932636
    Als je je muur wil behangen met 1 foto bij wijze van spreken dan zou je voor 10 moeten gaan.

    Maar voor "normaal" gebruik is 8 meer dan genoeg. Het grootste wat ik ooit een foto heb laten afdrukken is op 50X75CM en dat zag er nog goed uit.
    Jah maar ik ben kunstenaar, ik probeer de kunst van het uitslapen meester te worden.
    pi_50933982
    Oke, ik zit nu te twijfelen tussen de Canon 400D of Olympus d500. Voorbeeld bij de olympus vind ik de optie tot sepia fotograferen. Nu weet ik zelf ook wel hoe ik de foto's in sepia kan bewerken, maar is deze optie het overwegen waard om naar de Olympus te gaan?
    And so the lion fell in love with the lamb
      donderdag 28 juni 2007 @ 14:36:34 #182
    116535 Smoked
    Ally Sheedy FTW!1
    pi_50938402
    quote:
    Op donderdag 28 juni 2007 12:40 schreef Bamba het volgende:
    Oke, ik zit nu te twijfelen tussen de Canon 400D of Olympus d500. Voorbeeld bij de olympus vind ik de optie tot sepia fotograferen. Nu weet ik zelf ook wel hoe ik de foto's in sepia kan bewerken, maar is deze optie het overwegen waard om naar de Olympus te gaan?
    Sorry, maar de keuze om sepia te kunnen fotograferen zou voor jou een doorslaggevende keuze kunnen zijn voor een bepaalde dSLR? ik denk dat jij beter af bent met een goede compact!

    Fotograferen in zwart-wit, effecten of wat dan ook wordt doorgaans verfoeid door dslr bezitters. Ten eerste omdat bewerken op de computer zwaar superieur is aan "in-camera" processing en ten tweede omdat juist het hele idee van spiegelreflexfotografie is dat er zo min mogelijk aan de foto bewerkt moet worden.

    Als je echt wil gaan kiezen tussen verschillende dslr's zou je de keuze moeten baseren op:

    - Uitbreidbaarheid m.b.t. accessoires en de prijzen daar van per merk
    - Uitbreidbaarheid m.b.t. lenzen en de prijzen daar van per merk
    - Wat voor foto's wil je gaan maken
    - Hoeveel wil je gaan investeren, met de kitlens alleen ben je er meestal niet
    - Hoe gaan de verschillende dslr's om met ruis op hogere ISO waardes
    - Opties in de body zoals sensor cleaning, image stabilization, live preview enz.

    Wat veel beginners die een dSLR kopen niet weten is dat je bijvoorbeeld geen foto's kan maken door op de LCD te kijken ipv in de zoeker, ook het maken van filmpjes is niet mogelijk. Ik heb veel mensen gezien die hun dSLR terug hebben gebracht omdat dit niet kon.

    Een dSLR is zelden ingewikkeld maar heeft altijd veel opties en instelmogelijkheden, dat is nou eenmaal inherent aan dSLR's.

    [ Bericht 12% gewijzigd door Smoked op 28-06-2007 14:44:24 ]
    There IS no global warming -- The Matrix
    pi_50945151
    Hallo,
    Ben op zoek naar een digitale camera, niet al te duur rond de 100 euri, om o.a. vakantiefoto's mee te maken. Er hoeven dus niet allerlei snufjes enzo op te zitten...
    Nu ben ik aan het twijfelen tussen de Fuji A610 en de Kodak C613... Kan iemand mij verder helpen? Of eventueel andere aanbevelingen?
    Wat velen karakter noemen, is vaak slechts het vermogen argumenten van anderen zonder te luisteren naast zich neer te leggen...
    pi_50946050
    quote:
    Op donderdag 28 juni 2007 14:36 schreef Smoked het volgende:

    [..]

    Sorry, maar de keuze om sepia te kunnen fotograferen zou voor jou een doorslaggevende keuze kunnen zijn voor een bepaalde dSLR? ik denk dat jij beter af bent met een goede compact!

    =
    Euh nee, maar ik zag dat die optie bij de Olympus erop zat en vroeg me alleen maar af of dat ook een overweging waard zou zijn om de Olympus te kopen en of ik beter af ben met een compact heb ik zelf wel overwogen .

    Na alles tegen elkaar af hebben gewogen, heb ik vanmiddag de Canon gehaald en ben er heel erg blij mee! Supermooie camera en zelfs de eerste foto's zagen er al supermooi uit! Bedankt voor alle adviezen!
    And so the lion fell in love with the lamb
    pi_50956760
    Straight to the point:

    Ik zoek voor het fotograferen van: Bouwmaterialen, natuur, gezin, vakanties, landschappen etc. een kwalitatief hoogstaande, robuuste camera. Kan iemand mij een bepaald model aanraden? Of me in ieder geval een richting ophelpen. Ik ben namelijk een leek op het gebied van goede camera's.

    Is een digitale spiegelreflex camera trouwens alleen geschikt voor mensen die professioneel met fotograferen bezig zijn?

    Alvast bedankt =)
      vrijdag 29 juni 2007 @ 00:44:49 #186
    50623 Matty___
    Konichiwa Bitches
    pi_50957715
    quote:
    Op vrijdag 29 juni 2007 00:00 schreef Pie.cr het volgende:


    Is een digitale spiegelreflex camera trouwens alleen geschikt voor mensen die professioneel met fotograferen bezig zijn?

    Alvast bedankt =)
    zeker niet. Alleen je kunt net iets meer instellingen veranderen waardoor je meer vrijheid hebt bij het maken van fotos. Maar hiervoor betaal je meer dan voor een point and shoot camera.
    Deze muziek smaakt naar bier :)
    Es bedarf keiner Psychoanalyse, um festzustellen, dass das Leben ein einziger Friedhof gescheiterter Pläne ist!
    pi_50959960
    Denk dat dat echt te duur voor mij word .
    Ik heb zitten kijken naar wat super zoom camera's zoals deze 2:

    http://www.kieskeurig.nl/(...)C12571E9004E2D85.htm
    http://www.kieskeurig.nl/(...)C125727B003E0CC2.htm

    Vallen binnen het budget, en hebben ook min of meer wat ik zoek. Kan iemand mij binnen deze groep iets aanraden van rond de 300 euro?
    pi_50989102
    Ik wil ook een nieuwe camera kopen, maar heb eerst een vraagje.
    Ik wil gewoon wat foto's schieten, maar wel soms mooie plaatjes. Mij lijkt een spiegelreflex leuk, maar ik weet niet of dat wel zon goed idee is. Voor zon ding ben je (als je een goede wil) denk ik toch minimaal 500 euro kwijt.
    Anders wil ik een ''normale'' camera, zonder alle poespas. Ik heb nu een 2 megapixel, wat dus echt snot is. Echter hebben we thuis nog een 5mp canon powershot liggen. Die kan ik gebruiken.
    Budget: 300 euro.
    Ik denk dat ik niet ver kom en het moet houden bij de 5mp, maar ik ben totaal niet op de hoogte van deze makrt. Kan iemand mij wijzer maken?

    Zijn die spiegelreflexjes (digitaal) wel zo duur? Post hierboven is best goedkoop...
      zaterdag 30 juni 2007 @ 00:19:15 #190
    116535 Smoked
    Ally Sheedy FTW!1
    pi_50989176
    Hmm. Keuze tussen de panasonic FZ8 en Fuji finepix 6500fd is HEEEEEEEL erg lastig wat mij betreft.

    De voordelen van de fuji ten opzichte van de panasonic zijn namelijk niet mis:
    - 28 groothoek lens ipv 36
    - zoomen tijdens filmen is mogelijk
    - zoomen met draairing aan lens!
    - batterijen ipv accu's
    - stuk betere beeldkwaliteit en minder ruis

    Maar de lumix heeft ook wel wat pluspunten
    - meer Megapixels
    - beeldstabilisatie (is echt een grote plus op een superzoom)
    - filmen in 848 x 480 @ 30fps
    - langere zoom
    - sneller met het schieten van RAW's

    Voor mij haast een onmogelijke keuze
    There IS no global warming -- The Matrix
    pi_50989216
    quote:
    Op zaterdag 30 juni 2007 00:19 schreef Smoked het volgende:
    ...
    - filmen in 848 x 480 @ 30fps
    ....
    Is dat echt zo? Is dat om aan te zien?

    Mij lijkt het ook een onmogelijke keuze. Dat zoomen met draairing aan lens is zwaar handig lijkt mij...
      zaterdag 30 juni 2007 @ 08:00:36 #192
    154451 joeltje
    Oldskooler
    pi_50993637
    Persoonlijk zou ik dan voor de Fuji gaan, juist voor het zoomen met de draairing (SNEL!!) en de groothoek.... Fuji heeft een goede kwaliteit qua foto's, panasonic zit daar net wat onder, zelfs met de meer pixels, ga je met de Fuji beter af zijn...
    Zolang je niet beweegt kun je nog alle kanten op
      zaterdag 30 juni 2007 @ 10:29:29 #193
    116535 Smoked
    Ally Sheedy FTW!1
    pi_50994601
    quote:
    Op zaterdag 30 juni 2007 00:20 schreef Flaccid het volgende:

    [..]

    Is dat echt zo? Is dat om aan te zien?
    Jep, en het ziet er nog eens heel goed uit ook.

    http://www.dcresource.com(...)-review/P1000255.MOV

    De fz8 heeft ook nog als extraatje 60 seconden sluitertijd ipv de max 30 op de fuji
    There IS no global warming -- The Matrix
    pi_50994683
    quote:
    Op zaterdag 30 juni 2007 10:29 schreef Smoked het volgende:

    [..]

    Jep, en het ziet er nog eens heel goed uit ook.

    http://www.dcresource.com(...)-review/P1000255.MOV

    De fz8 heeft ook nog als extraatje 60 seconden sluitertijd ipv de max 30 op de fuji
    Zou je mij kunnen helpen een cameraatje te vinden?

    Spiegel reflex
    Niet al te groot (die canon dingen sproken mij wel aan, qua grootte)
    Ik wil wel zelf ook met de focus kunnen spelen, door aan zo'n ring te draaien.
    Een groothoekslens - Hoeft niet weer heeeeel groot te zijn, gewoon eentje (ik moet de fotografie nog ontdekken )

    Weet jij misschien iets wat in de buurt komt van dit?

    BTW: [url=http://www.kieskeurig.nl/product/8D3279E6E207CA92C125727B003E0CC2.htm]dit[/url is toch wel digitaal of zit ik er dan naast?
      zaterdag 30 juni 2007 @ 10:49:01 #195
    116535 Smoked
    Ally Sheedy FTW!1
    pi_50994783
    quote:
    Op zaterdag 30 juni 2007 10:38 schreef Flaccid het volgende:

    [..]

    Zou je mij kunnen helpen een cameraatje te vinden?

    Spiegel reflex
    Niet al te groot (die canon dingen sproken mij wel aan, qua grootte)
    Ik wil wel zelf ook met de focus kunnen spelen, door aan zo'n ring te draaien.
    Een groothoekslens - Hoeft niet weer heeeeel groot te zijn, gewoon eentje (ik moet de fotografie nog ontdekken )

    Weet jij misschien iets wat in de buurt komt van dit?

    BTW: [url=http://www.kieskeurig.nl/product/8D3279E6E207CA92C125727B003E0CC2.htm]dit[/url is toch wel digitaal of zit ik er dan naast?
    Als je een spiegelreflex wil moet je niet vergeten dat je een hoop features van een compact niet zal hebben (preview op lcd, filmpjes maken). Het is ook nogal afhankelijk van je budget, op het moment zijn er wat mij betreft 2 spiegelreflexjes die er uit springen:

    Canon EOS 400D (rond de 600 euro na de cashback van 80 euro)
    Nikon D40 (rond de 400 euro na de cashback van 90 euro)

    Canon is een vrij kleine spiegelreflext (zo niet de kleinste), dus gaat redelijk makkelijk mee op reis.
    De nikon voelt wat steviger aan en heeft wat mij betreft een degelijkere body. Vergeet niet dat die prijs van nikon niet voor niets zo laag is, er zit bijvoorbeeld geen focusmotor in de body. Je kan dus alleen lenzen met een ingebouwde focusmotor er bij kopen. Ook heeft de nikon geen sensorcleaning (wat de canon wel heeft).

    Specs moet je zelf maar even opzoeken, maar de D40 is de laatste tijd razend populair (vanwege zijn prijs en de zeer knappe plaatjes die hij neerzet).
    There IS no global warming -- The Matrix
    pi_50995439
    quote:
    Op zaterdag 30 juni 2007 10:49 schreef Smoked het volgende:

    [..]

    Als je een spiegelreflex wil moet je niet vergeten dat je een hoop features van een compact niet zal hebben (preview op lcd, filmpjes maken). Het is ook nogal afhankelijk van je budget, op het moment zijn er wat mij betreft 2 spiegelreflexjes die er uit springen:

    Canon EOS 400D (rond de 600 euro na de cashback van 80 euro)
    Nikon D40 (rond de 400 euro na de cashback van 90 euro)

    Canon is een vrij kleine spiegelreflext (zo niet de kleinste), dus gaat redelijk makkelijk mee op reis.
    De nikon voelt wat steviger aan en heeft wat mij betreft een degelijkere body. Vergeet niet dat die prijs van nikon niet voor niets zo laag is, er zit bijvoorbeeld geen focusmotor in de body. Je kan dus alleen lenzen met een ingebouwde focusmotor er bij kopen. Ook heeft de nikon geen sensorcleaning (wat de canon wel heeft).

    Specs moet je zelf maar even opzoeken, maar de D40 is de laatste tijd razend populair (vanwege zijn prijs en de zeer knappe plaatjes die hij neerzet).
    En die ene van Pie.cr? Die Panasonic, is toch digitaal of niet?
      zaterdag 30 juni 2007 @ 11:46:15 #197
    116535 Smoked
    Ally Sheedy FTW!1
    pi_50995730
    quote:
    Op zaterdag 30 juni 2007 11:31 schreef Flaccid het volgende:

    [..]

    En die ene van Pie.cr? Die Panasonic, is toch digitaal of niet?
    digitaal, maar geen spiegelreflex zoals jij zei.
    There IS no global warming -- The Matrix
    pi_50996445
    quote:
    Op zaterdag 30 juni 2007 11:46 schreef Smoked het volgende:

    [..]

    digitaal, maar geen spiegelreflex zoals jij zei.
    Wat is het verschil dan tussen die dingen? Ik dacht dat zoiets een spiegelreflex was. Ik wil gewoon zo'n soort camera. (ipv een digitale), qua lens enzo, aantal megapixels.
    pi_50997570
    quote:
    Op zaterdag 30 juni 2007 00:19 schreef Smoked het volgende:
    Hmm. Keuze tussen de panasonic FZ8 en Fuji finepix 6500fd is HEEEEEEEL erg lastig wat mij betreft.

    De voordelen van de fuji ten opzichte van de panasonic zijn namelijk niet mis:
    - 28 groothoek lens ipv 36
    - zoomen tijdens filmen is mogelijk
    - zoomen met draairing aan lens!
    - batterijen ipv accu's
    - stuk betere beeldkwaliteit en minder ruis

    Maar de lumix heeft ook wel wat pluspunten
    - meer Megapixels
    - beeldstabilisatie (is echt een grote plus op een superzoom)
    - filmen in 848 x 480 @ 30fps
    - langere zoom
    - sneller met het schieten van RAW's

    Voor mij haast een onmogelijke keuze
    Nu zit ik ook weer te twijfelen
      zaterdag 30 juni 2007 @ 13:23:37 #200
    146874 DANILXL
    timeo danaos et dona ferentes
    pi_50998473
    Aangezien tweakers.net platligt vraag ik het hier maar.

    Ik moest ff voor een digitale camera camera voor mn ouders gaan kijken. Nu zijn ze totaal niet technisch, dus willen ze een simpel dingetje. Nu hebben ze wel een eisenlijst, met behoorlijk wat eisen. Hier volgenze:

    simpele bediening
    goede en sterke flits
    niet te veel moeilijke handelingen verrichten bij het maken van foto (ze laten hem dus altijd op auto-functie staan)
    groothoeklens
    grote knoppen
    beeldstabalisator
    flinke zoom (optische zoom)
    optische zoeker


    Het budget hiervoor is max. 300 euro incl. tasje, accu, kaartje etc.

    Heeft er een van jullie tips welke goede camera aan deze eisen voldoet?

    Bij voorbaat dank!
    woensdag 24 juni 2008 01:51 schreef clumsy_clown het volgende:
    Je topics zijn kut. Die klacht bijvoorbeeld, is pure vervuiling.
      zaterdag 30 juni 2007 @ 13:32:29 #201
    179735 UnderTheWingsOfLove
    Imperio. Crucio. Avada Kedavra
    pi_50998737
    Zou kiezen voor een canon.
    Celebrities walk on red carpet because they are famous, I walk on toilet paper because I'm the shit
    5 Xbox360 spellen: Halo 3 , Fable 2 ,Saints Row 2 , Pure en Virtua Tennis 3 te koop!
      zaterdag 30 juni 2007 @ 13:42:41 #202
    26414 greatgonzo
    Gonzo met een G
    pi_50999023
    Canon PowerShot A710

    http://kieskeurig.nl/product/422F981F64E4E44DC12571D80036A697.htm

    6x zoom, ga je voor meer, kom je toch vaker uit bij de DSL like camera's, die vaak wat technischer zijn
    Bij tijd en wijle aanwezig...
    pi_50999130
    Ik heb 2 geschikte toestellen voor je:

    De Canon PowerShot S5 IS:
    http://www.letsgodigital.org/nl/14310/canon_powershot_s5is/

    De Sony H9:
    http://www.letsgodigital.org/nl/13154/sony_cybershot_h9/

    De bediening is simpel (maar je kan ook meer als je meer wilt).
    De zoom is behoorlijk.
    pi_50999224
    Ik heb een paar maanden geleden een Samsung Digimax D103 gekocht; die kwam heel goed uit de verf op Kieskeurig.nl (de S1000 is volgens mij ongeveer dezelfde). Hij heeft 10 megapixel en het is een ideaal apparaat. Ik geloof dat hij beantwoordt aan al je eisen, hoewel ik dus ook totaal niet technisch ben en hem altijd op auto laat staan. Ik ben er enorm tevreden mee. Hij weegt niks, en reageert ontzettend snel als je 'm aanzet. Wel moet je er aan denken heel zware penlites (2600 mAh of zo) erin te zetten, dan kun je honderden foto's maken op 2 (oplaadbare) penlites. Bij veel flitsen natuurlijk minder.
    pi_50999356
    > fot
      zaterdag 30 juni 2007 @ 14:00:28 #207
    146874 DANILXL
    timeo danaos et dona ferentes
    pi_50999558
    quote:
    Op zaterdag 30 juni 2007 13:45 schreef MaGNeT het volgende:
    Ik heb 2 geschikte toestellen voor je:

    De Canon PowerShot S5 IS:
    http://www.letsgodigital.org/nl/14310/canon_powershot_s5is/

    De Sony H9:
    http://www.letsgodigital.org/nl/13154/sony_cybershot_h9/

    De bediening is simpel (maar je kan ook meer als je meer wilt).
    De zoom is behoorlijk.
    voldoen aan alle eisen, behalve aan het budget. Ik heb een iets goedkopere camera nodig
    woensdag 24 juni 2008 01:51 schreef clumsy_clown het volgende:
    Je topics zijn kut. Die klacht bijvoorbeeld, is pure vervuiling.
    pi_50999622
    quote:
    Op zaterdag 30 juni 2007 13:45 schreef MaGNeT het volgende:
    Ik heb 2 geschikte toestellen voor je:

    De Canon PowerShot S5 IS:
    http://www.letsgodigital.org/nl/14310/canon_powershot_s5is/

    De Sony H9:
    http://www.letsgodigital.org/nl/13154/sony_cybershot_h9/

    De bediening is simpel (maar je kan ook meer als je meer wilt).
    De zoom is behoorlijk.
    Die eerste ligt alleen wel behoorlijk boven het budget.

    De Canon Powershot A710 IS lijkt mij dan wel een goede keus. 6x zoom voor ¤259. Wat greatgonzo zegt dus
    pi_50999681
    quote:
    Op zaterdag 30 juni 2007 14:00 schreef DANILXL het volgende:

    [..]

    voldoen aan alle eisen, behalve aan het budget. Ik heb een iets goedkopere camera nodig
    Ik heb het budget over het hoofd gezien
    Zijn evengoed wel leuke camera's

    Die andere Canon lijkt me dan een prima keuze.
      zaterdag 30 juni 2007 @ 14:06:53 #210
    146874 DANILXL
    timeo danaos et dona ferentes
    pi_50999714
    quote:
    Op zaterdag 30 juni 2007 14:05 schreef MaGNeT het volgende:

    [..]

    Ik heb het budget over het hoofd gezien
    Zijn evengoed wel leuke camera's

    Die andere Canon lijkt me dan een prima keuze.
    ik vond die camera's uit je tips wel
    woensdag 24 juni 2008 01:51 schreef clumsy_clown het volgende:
    Je topics zijn kut. Die klacht bijvoorbeeld, is pure vervuiling.
      zaterdag 30 juni 2007 @ 14:07:19 #211
    47295 Angel_of_Dth
    Enjoy the silence
    pi_50999724
    Canon Powershot, prima dingen. Mijn ouders hebben de A510. Die is wat ouder en voldoet niet aan de eisen. Maar wua interface zullen ze goed vergelijkbaar zijn. Mijn ouders kunnen goed overweg met de A510, dus denk ik dat de 710 ook niet erg ingewikkeld zal zijn.
    Vows are spoken to be broken
    Feelings are intense, words are trivial
    Pleasures remain, so does the pain
    Words are meaningless and forgettable
      zaterdag 30 juni 2007 @ 14:10:10 #212
    146874 DANILXL
    timeo danaos et dona ferentes
    pi_50999803
    quote:
    Op zaterdag 30 juni 2007 13:42 schreef greatgonzo het volgende:
    Canon PowerShot A710

    http://kieskeurig.nl/product/422F981F64E4E44DC12571D80036A697.htm

    6x zoom, ga je voor meer, kom je toch vaker uit bij de DSL like camera's, die vaak wat technischer zijn
    zijn die knoppen wel een beetje groot?

    dan heeft hij alleen geen groohoeklens, maja je kan niet alles hebben
    woensdag 24 juni 2008 01:51 schreef clumsy_clown het volgende:
    Je topics zijn kut. Die klacht bijvoorbeeld, is pure vervuiling.
      zaterdag 30 juni 2007 @ 14:11:48 #213
    47295 Angel_of_Dth
    Enjoy the silence
    pi_50999854
    Groot zijn ze niet. Maar hinderlijk klein ook niet hoor, goed te bedienen.

    En volgens mij kun je de lens vervangen, dus kun je een groothoeklens bij kopen.
    Vows are spoken to be broken
    Feelings are intense, words are trivial
    Pleasures remain, so does the pain
    Words are meaningless and forgettable
      zaterdag 30 juni 2007 @ 14:14:25 #214
    146874 DANILXL
    timeo danaos et dona ferentes
    pi_50999905
    Panasonic is ook niks? Daar hoor je veel goede verhalen over
    woensdag 24 juni 2008 01:51 schreef clumsy_clown het volgende:
    Je topics zijn kut. Die klacht bijvoorbeeld, is pure vervuiling.
    pi_50999958
    Panasonic Lumix DMC-TZ2
    Rond de 300 ¤ , 10 x zoom met goede stabilisator. compact

    Anders de FZ8, iets groter, 12x zoom, krachtiger flits, onder de 300 ¤ wel groter.

    komen beide goed uit de tests

    http://www.dpreview.com/reviews/specs/Panasonic/


    Heb zelf de al wat oudere FZ5 en ben er erg tevreden mee. (mis alleen manual focus maar daar zullen je ouders geen moeite mee hebben)
    Some weasel took the cork out of my lunch...
      zaterdag 30 juni 2007 @ 14:23:26 #216
    146874 DANILXL
    timeo danaos et dona ferentes
    pi_51000161
    die heeft geen optische zoeker. Mijn ouders moesten een optische zoeker hebben
    woensdag 24 juni 2008 01:51 schreef clumsy_clown het volgende:
    Je topics zijn kut. Die klacht bijvoorbeeld, is pure vervuiling.
      FOK!fotograaf zaterdag 30 juni 2007 @ 14:35:51 #217
    48846 Xilantof
    I keep you in the holes
    pi_51000445
    Ik laat deze even aan het centrale topic vast lijmen. Daar kan de vraag ook prima.
    Xilantof Flickrt
    foto-nerd
      zaterdag 30 juni 2007 @ 14:39:34 #218
    10086 Heerlijkheid
    gebiedt mij te zeggen
      zaterdag 30 juni 2007 @ 14:48:39 #219
    146874 DANILXL
    timeo danaos et dona ferentes
    pi_51000750
    quote:
    Volgens mij heeft deze geen IS en is hij tamelijk zwaar.
    Even goed bedankt voor de moeite, maar ik vind de a710 is wel wat mooier
    woensdag 24 juni 2008 01:51 schreef clumsy_clown het volgende:
    Je topics zijn kut. Die klacht bijvoorbeeld, is pure vervuiling.
      zaterdag 30 juni 2007 @ 15:38:23 #220
    116535 Smoked
    Ally Sheedy FTW!1
    pi_51002031
    quote:
    Op zaterdag 30 juni 2007 13:45 schreef MaGNeT het volgende:
    Ik heb 2 geschikte toestellen voor je:

    De Canon PowerShot S5 IS:
    http://www.letsgodigital.org/nl/14310/canon_powershot_s5is/

    De Sony H9:
    http://www.letsgodigital.org/nl/13154/sony_cybershot_h9/

    De bediening is simpel (maar je kan ook meer als je meer wilt).
    De zoom is behoorlijk.
    Huh? dat lijkt me nou juist niet de bedoeling. Dat zijn dslr-like superzoom camera's met veel opties en instellingsmogelijkheden!
    There IS no global warming -- The Matrix
    pi_51008659
    Even een vraagje, binnenkort waarschijnlijk een Canon EOS 400D kopen. Bij de Dixons is er nu een aanbieding van een 400D met een extra Tamron 70-300 mm objectief. Is dat wat of kan ik beter die 100 euro besparen en later een betere lens kopen?
    Baat 't niet, schaadt 't niet. Dus slikken, kreng.
    pi_51009520
    quote:
    Op zaterdag 30 juni 2007 12:55 schreef Pie.cr het volgende:

    [..]

    Nu zit ik ook weer te twijfelen
    Ik ben benieuwd wat je kiest, ziet er uit als moeilijke keuze. Misschien ga ik ook zoiets kopen...
    pi_51010100
    quote:
    Op zaterdag 30 juni 2007 19:57 schreef Flaccid het volgende:

    [..]

    Ik ben benieuwd wat je kiest, ziet er uit als moeilijke keuze. Misschien ga ik ook zoiets kopen...
    hehe. Mijn pa wil me, in ruil voor wat fotografie klusjes voor zijn bedrijf, royaal sponsoren. Waarschijnlijk ga ik nu voor een instap spiegelreflex camera .
    pi_51025628
    Canon D30, is dit iets voor een beginner? Of de Nikon D40?
    1 van beide kan ik kopen voor 250.

    Wat zijn de voor en nadelen van beide?
      Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 1 juli 2007 @ 13:44:13 #225
    41809 crew  Ouwesok
    Leuke lamp overigens
    pi_51026006
    quote:
    Op zondag 1 juli 2007 13:31 schreef admiraal_anaal het volgende:
    Canon D30, is dit iets voor een beginner? Of de Nikon D40?
    1 van beide kan ik kopen voor 250.

    Wat zijn de voor en nadelen van beide?
    Gewoon elk van de beide camera's eens vasthouden, door de menu'tjes scrollen en eens kijken waar je het beste gevoel bij hebt.

    Bij die prijzen ook nog eens kijken wat de herkomst is trouwens, prijsjes zijn wel bedenkelijk laag
    Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
    pi_51026308
    quote:
    Op zondag 1 juli 2007 13:31 schreef admiraal_anaal het volgende:
    Canon D30, is dit iets voor een beginner? Of de Nikon D40?
    1 van beide kan ik kopen voor 250.

    Wat zijn de voor en nadelen van beide?
    De D30 is wel erg oud.... Dan zou ik eerder voor de D40 gaan. Of je moet de 30D bedoelen, maar kan mij niet voorstellen dat je die voor ¤250 kan krijgen
    pi_51026337
    quote:
    Op zondag 1 juli 2007 13:44 schreef Ouwesok het volgende:

    [..]

    Gewoon elk van de beide camera's eens vasthouden, door de menu'tjes scrollen en eens kijken waar je het beste gevoel bij hebt.

    Bij die prijzen ook nog eens kijken wat de herkomst is trouwens, prijsjes zijn wel bedenkelijk laag
    I know, maar de camera kan ik kopen van een vriend van me die nu de D400 heeft gekocht, van de D30 en D40 heeft ie kassabon nog enzo dus van de vrachtwagen zijn ze niet gevallen.

    Ik ben alleen een nieuweling wat betreft spiegelreflex en weet dus niet waar ik voor moet gaan, wat een makkelijk instapmodel is, gebruiksvriendelijk enzo....
    pi_51026803
    Thuis hebben we hier nog een hele collectie aan zeer goede Olympus lenzen liggen van rond 1980. Oud, maar ze werken nog erg goed.

    Zijn deze compitabel met een DSLR van Olympus?
      Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 1 juli 2007 @ 14:12:18 #229
    41809 crew  Ouwesok
    Leuke lamp overigens
    pi_51026880
    quote:
    Op zondag 1 juli 2007 13:54 schreef admiraal_anaal het volgende:

    [..]

    I know, maar de camera kan ik kopen van een vriend van me die nu de D400 heeft gekocht, van de D30 en D40 heeft ie kassabon nog enzo dus van de vrachtwagen zijn ze niet gevallen.

    Ik ben alleen een nieuweling wat betreft spiegelreflex en weet dus niet waar ik voor moet gaan, wat een makkelijk instapmodel is, gebruiksvriendelijk enzo....
    Beide modellen zijn op zich goeie instappers, alleen heeft de D40 een iets groter uitgroeigevaar als de 30D.
    Toch blijft het uitproberen noodzakelijk omdat het twee totaal verschillende merken betreft en als een Nikon je beter ligt dan een Canon heb je aan de instapper van Nikon meer pret dan aan de semipro van Canon
    Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
      Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 1 juli 2007 @ 14:22:54 #230
    41809 crew  Ouwesok
    Leuke lamp overigens
    pi_51027189
    quote:
    Op zondag 1 juli 2007 14:09 schreef Pie.cr het volgende:
    Thuis hebben we hier nog een hele collectie aan zeer goede Olympus lenzen liggen van rond 1980. Oud, maar ze werken nog erg goed.

    Zijn deze compitabel met een DSLR van Olympus?
    Middels adapters zijn ze aan te passen. Je verspeelt dan wel het automatisch diafragma en de autofocus en kunt alleen nog maar in Av en M werken.
    Die adaptertjes koop je voor twee of drie tientjes op ebay en als je niet vies bent van handmatig instellen en uit de voeten kunt met de Av of de M voor de belichting kun je voor weinig met topoptieken werken.
    Het grootste voordeel met oude optiek haal je met vaste brandpunten, ouwe zoomlenzen zijn weliswaar bruikbaar maar komen kwalitatief niet in de buurt van de nieuwere.
    Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
    pi_51027590
    quote:
    Op zondag 1 juli 2007 14:12 schreef Ouwesok het volgende:

    [..]

    Beide modellen zijn op zich goeie instappers, alleen heeft de D40 een iets groter uitgroeigevaar als de 30D.
    Toch blijft het uitproberen noodzakelijk omdat het twee totaal verschillende merken betreft en als een Nikon je beter ligt dan een Canon heb je aan de instapper van Nikon meer pret dan aan de semipro van Canon
    Ik denk toch echt dat ie de D30 bedoeld... Wie gaat er nu van een 30D naar een 400D.... (D400 bestaat niet....)

    En als je wel een 30D voor hetzelfde geld als een D40 kan kopen, dan ben je gek als je voor die D40 gaat.....
    pi_51028417
    quote:
    Op zondag 1 juli 2007 14:35 schreef Kremers het volgende:

    [..]

    Ik denk toch echt dat ie de D30 bedoeld... Wie gaat er nu van een 30D naar een 400D.... (D400 bestaat niet....)

    En als je wel een 30D voor hetzelfde geld als een D40 kan kopen, dan ben je gek als je voor die D40 gaat.....
    hij koopt dus een eos 400D en ik kan van hem of een D30 kopen voor 250 inclusief een sigma lens 18 - 50 ofzo :S (heb niet zoveel verstand van lenzen enzo en 2 accu's. De camera heeft een magnesium behuizing ipv kunststof ofzo
    1000 foto's meegemaakt

    Of een D40 zonder extra's
    pi_51028623
    quote:
    Op zondag 1 juli 2007 15:02 schreef admiraal_anaal het volgende:

    [..]

    hij koopt dus een eos 400D en ik kan van hem of een D30 kopen voor 250 inclusief een sigma lens 18 - 50 ofzo :S (heb niet zoveel verstand van lenzen enzo en 2 accu's. De camera heeft een magnesium behuizing ipv kunststof ofzo
    1000 foto's meegemaakt

    Of een D40 zonder extra's
    Hmmm.. Wanneer heeft hij die D30 gekocht? Heeft hij verteld hoeveel megapixel die D30 heeft? Als het een 8MP camera is, dan is het een 30D, als het een 3,25MP camera is, dan is het een D30.

    In dat geval: Koop die 30D, en verklaar hem voor gek... Iedereen die een 30D voor een 400D verruilt is op zijn achterhoofd gevallen

    De sluiter van de 30D is ontworpen om 100.000 foto's te kunnen maken, dus dat getal van 1000 stelt niet zo veel voor.
    pi_51028658
    quote:
    Op zondag 1 juli 2007 15:10 schreef Kremers het volgende:

    [..]

    Hmmm.. Wanneer heeft hij die D30 gekocht? Heeft hij verteld hoeveel megapixel die D30 heeft? Als het een 8MP camera is, dan is het een 30D, als het een 3,25MP camera is, dan is het een D30.

    In dat geval: Koop die 30D, en verklaar hem voor gek... Iedereen die een 30D voor een 400D verruilt is op zijn achterhoofd gevallen

    De sluiter van de 30D is ontworpen om 100.000 foto's te kunnen maken, dus dat getal van 1000 stelt niet zo veel voor.
    Heeft hem 2 jaar geleden gekocht
      zondag 1 juli 2007 @ 15:24:36 #235
    64521 SuperHarregarre
    Semipositief.
    pi_51028952
    quote:
    Op zaterdag 30 juni 2007 19:33 schreef SuperHarregarre het volgende:
    Even een vraagje, binnenkort waarschijnlijk een Canon EOS 400D kopen. Bij de Dixons is er nu een aanbieding van een 400D met een extra Tamron 70-300 mm objectief. Is dat wat of kan ik beter die 100 euro besparen en later een betere lens kopen?
    Baat 't niet, schaadt 't niet. Dus slikken, kreng.
      zondag 1 juli 2007 @ 20:53:30 #236
    16452 mhr-zip
    Fien addict
    pi_51037830
    Knars, ik kom er niet uit als camera leek.

    Ik heb een fujifilm finepix s5600 camera. Echter is deze soms nogal onhandig groot, nu zat ik al een tijdje met de gedachte om er een kleine camera bij te kopen (broekzak formaat).
    Nu had mijn vriendin van haar werk een Kodak v705 meegenomen, deze is klein maar heeft ook een groothoek lens. Dat is iets wat ik wel eens miste aan de s5600 (bijv. een gebouw er niet volledig op kunnen krijgen).

    Nu zat ik te kijken voor een zo klein mogelijke camera, met groothoeklens. Nu bleven er naar ad-hoc eliminatie, ervaring met andere camera's ed. 2 over nm.

    - Canon Digital IXUS 850 IS
    - Panasonic Lumix DMC-FX30

    Eisen die ik stel:

    - Klein (broekzak)
    - Stevig/degelijk (altijd in broekzak )
    - Stof bestendig
    - Groothoek lens
    - Weinig instel gezeur

    Nu gaat er een lichte voorkeur uit naar de Panasonic, omdat deze dunner is dan de Canon. Maar ik kan nog niet echt beslissen. Wie heeft er tips?

    In bovenstaande review van de 850 IS, stellen ze dat de panasonic lumix dmc FX01 voor als goedkopere vervanger (welke bijna even goed is).
    Iemand Fien soms gezien?
    pi_51042085
    Eerder werden deze 2 genoemd.

    http://www.kieskeurig.nl/(...)C125727B003E0CC2.htm
    http://www.kieskeurig.nl/(...)C12571E9004E2D85.htm

    Iets als die lumix lijkt mij wel wat, alleen wil ik wel een draai ring om te zoomen. Ik neem aan dat scherpstellen met zon ring standaard is?
    Die fujifilm vind ik ook aan de grote kant.

    Wie weet misschien een camera zoals die lumix met beeldstabilisator, dat lijkt me wel handig als je flink gaat zoomen (*smoked ), en zon zoom-draairing.
    pi_51046140
    quote:
    Op zondag 1 juli 2007 22:40 schreef Flaccid het volgende:
    Eerder werden deze 2 genoemd.

    http://www.kieskeurig.nl/(...)C125727B003E0CC2.htm
    http://www.kieskeurig.nl/(...)C12571E9004E2D85.htm

    Iets als die lumix lijkt mij wel wat, alleen wil ik wel een draai ring om te zoomen. Ik neem aan dat scherpstellen met zon ring standaard is?
    Die fujifilm vind ik ook aan de grote kant.

    Wie weet misschien een camera zoals die lumix met beeldstabilisator, dat lijkt me wel handig als je flink gaat zoomen (*smoked ), en zon zoom-draairing.
    Dan kom je uit op de Panasonic lumix FZ50. Die heeft een zoomring en een focusring, net zoals een SLR-camera.
    Misschien kun je ook nog een afgeprijsde FZ30 vinden.
    Some weasel took the cork out of my lunch...
    pi_51050007
    quote:
    Op maandag 2 juli 2007 00:48 schreef Adfundum het volgende:

    [..]

    Dan kom je uit op de Panasonic lumix FZ50. Die heeft een zoomring en een focusring, net zoals een SLR-camera.
    Misschien kun je ook nog een afgeprijsde FZ30 vinden.
    Als je zon zoomring wil, klopt het dan dat die cameralens een eens 15 cm langer is?
    Dan neig ik misschien toch naar die FZ8.
    Die heeft toch wel zo'n focusring toch?
      maandag 2 juli 2007 @ 22:14:09 #240
    109497 Icaä
    Are you proud of who I am
    pi_51075418
    Ok, ik stel mijn vraagje hier ook:

    Beoordeel de mooiste foto (1!!) van vandaag - Deel 12

    Ik fotografeer nu met een Kodak P880, compact camera.
    Ik denk erover om een digitale spiegelreflex aan te gaan schaffen. Wat ik vooral wil is dat ik mooie portretfoto's van kinderen kan maken, ook van een afstandje zodat ze niet altijd zo de lens in kijken.

    Is dit wat, voor die prijs?
    Waarom zou ik deze vooral wel of juist vooral niet moeten aanschaffen?
    Welke camera's bieden meer waar voor hun geld?

    Reacties zijn welkom!
    I'll meet you on the other side
    I'll meet you in the light
    pi_51075903
    Ik ben niet zo into Olympus. Het zou waarschijnlijk nooit mijn eerste keus zijn.

    Van Sony, Pentax, Canon en Nikon kun je voor hetzelfde geld ook wel een dslr kopen.
    De a100 van Sony zit nu dacht ik met 1 kitlens (geen hele grote zoom) rond de 800.
    De eos400d of 350d van Canon moet je voor dat geld ook wel kunnen krijgen.
    Ik geloof dat Nikon nu steeds adverteert met de D40x *nieuwe versie = x* voor een soortgelijke prijs.
    En ik ben niet thuis in de Pentaxmodellen maar die biedt ook vast iets voor dat geld aan.

    Maar wil je specifiek een dslr of wil je gewoon meer zoom?
    Want er zijn ook genoeg mooie dslr-like camera's met een vaste lens, maar vaak ook veel zoom en voor een schappelijker prijs dan een echte dslr.
    Alleen in je dromen ben je vrij..
    Pinterest: pinterest.com/jolandadj/
      FOK!Fotograaf / Beeldredactie maandag 2 juli 2007 @ 22:31:55 #242
    68600 crew  Ynske
    Bedankt voor de zon...
    pi_51076199
    quote:
    Op maandag 2 juli 2007 22:14 schreef Icaä het volgende:
    Ok, ik stel mijn vraagje hier ook:

    Beoordeel de mooiste foto (1!!) van vandaag - Deel 12

    Ik fotografeer nu met een Kodak P880, compact camera.
    Ik denk erover om een digitale spiegelreflex aan te gaan schaffen. Wat ik vooral wil is dat ik mooie portretfoto's van kinderen kan maken, ook van een afstandje zodat ze niet altijd zo de lens in kijken.

    Is dit wat, voor die prijs?
    Waarom zou ik deze vooral wel of juist vooral niet moeten aanschaffen?
    Welke camera's bieden meer waar voor hun geld?

    Reacties zijn welkom!
    houd er wel rekening mee dat je bij een dslr je lenzen moet gaan wisselen, wat soms bij kinderen lastig is. juist omdat ze zo watersnel zijn.
    ik zie t soms bij mijn nichtje, heb je je telelens erop zitten omdat ze verderop zit te spelen. voorje t weet zit ze met haar neus op je camera en heb je niets meer aan je telelens.
    daar heb je met een compact of een semi-slr geen last van.

    ik zou zelf als ik jou was eens rondkijken naar zo'n semi-slr
    Today is life -
    the only life you are sure of. Make the most of today.

    Dale Carnegie
    pi_51076987
    quote:
    Op maandag 2 juli 2007 22:31 schreef Ynske het volgende:


    ik zou zelf als ik jou was eens rondkijken naar zo'n semi-slr
    Eens, als ik je wensen zo lees, heb je helemaal geen behoefte aan een dSLR, maar gewoon aan een camera met meer mogelijkheden. En dan zit je in het topsegment van de compacts beter én betaalbaarder.
    Mijn DeviantART gallery
    ,
    Best volwassen voor mijn geestelijke leeftijd
    pi_51097908
    Voor een paar dagen terug heb ik mijn digitale camera (samsung digimax) verkocht.
    En ja, nu ben ik natuurlijk weer op zoek naar een nieuwe .
    Ik kan alleen niet kiezen. Weet iemand welke camera ik het beste kan nemen.

    Wat ik graag zou willen:
    - sportstand. (en dergelijke)
    - geen bewogen foto's.
    - moeiteloos mooie foto's kunnen maken op stap en in het donker.
    me vorige camera moest je op een statief plaatsen omdat er wel een stuk of wat flitsen achter elkaar aan kwamen. Kortom altijd een bewogen foto
    - het liefst zo smal mogelijk
    - optische zoom

    Iemand tips?
    A dream is a wish your heart makes ♥. http://www.xxjuhtamara.web-log.nl
    pi_51098722
    Eos 400D
      dinsdag 3 juli 2007 @ 17:10:54 #246
    20849 Fred
    Beroepschagrijn
    pi_51099330
    schopje DIG >> FOT
    So we just called him Fred
      FOK!fotograaf dinsdag 3 juli 2007 @ 17:26:45 #247
    48846 Xilantof
    I keep you in the holes
    pi_51099821
    Ik laat deze even lijmen aan het centrale topic.
    Xilantof Flickrt
    foto-nerd
    pi_51099865
    Wat Rekkie zegt uiteraard: Canon EOS 400D
    Gelukkig zonder haar
    pi_51120567
    quote:
    Op dinsdag 3 juli 2007 17:26 schreef Xilantof het volgende:
    Ik laat deze even lijmen aan het centrale topic.
    Waar?
    A dream is a wish your heart makes ♥. http://www.xxjuhtamara.web-log.nl
    pi_51122433
    quote:
    Op dinsdag 3 juli 2007 17:28 schreef TeChNo2 het volgende:
    Wat Rekkie zegt uiteraard: Canon EOS 400D
    Ben op zoek naar een smalle, dit noem ik niet smal
    A dream is a wish your heart makes ♥. http://www.xxjuhtamara.web-log.nl
    pi_51122800
    quote:
    Op woensdag 4 juli 2007 10:52 schreef xxjuhtamara het volgende:

    [..]

    Ben op zoek naar een smalle, dit noem ik niet smal
    Slank is uit....
    pi_51123041
    quote:
    Op woensdag 4 juli 2007 11:04 schreef Rekkie het volgende:

    [..]

    Slank is uit....
    Op stap is het erg handig..
    A dream is a wish your heart makes ♥. http://www.xxjuhtamara.web-log.nl
    pi_51123136
    - geen bewogen foto's.
    - moeiteloos mooie foto's kunnen maken op stap en in het donker.
    me vorige camera moest je op een statief plaatsen omdat er wel een stuk of wat flitsen achter elkaar aan kwamen. Kortom altijd een bewogen foto


    Dat ligt niet zozeer aan de camera maar meer de sluitertijd enzo, en meerdere flitsen zorgen ervoor dat de lensopening van je oog kleiner wordt, waardoor er minder snel rode ogen te zien zijn. Bij de laatste flits maakt ie dus pas de foto... Die laatste conclusie snap ik dan ook niet echt
    pi_51123203
    Een slanke kleine? Sony Cybershot W100 bijv? Weet alleen niet zeker of ie sportstand heeft.

    http://www.letsgodigital.org/nl/news/articles/story_7092.html
    quote:
    en een slanke aluminium behuizing


    Laat maar, de W100 is inmiddels weer verouderd. De W200 dan maar

    http://www.letsgodigital.org/nl/13150/sony_cybershot_w200/



    [ Bericht 34% gewijzigd door #ANONIEM op 04-07-2007 11:22:50 ]
    pi_51123402
    quote:
    Op woensdag 4 juli 2007 11:15 schreef Daantke het volgende:
    - geen bewogen foto's.
    - moeiteloos mooie foto's kunnen maken op stap en in het donker.
    me vorige camera moest je op een statief plaatsen omdat er wel een stuk of wat flitsen achter elkaar aan kwamen. Kortom altijd een bewogen foto


    Dat ligt niet zozeer aan de camera maar meer de sluitertijd enzo, en meerdere flitsen zorgen ervoor dat de lensopening van je oog kleiner wordt, waardoor er minder snel rode ogen te zien zijn. Bij de laatste flits maakt ie dus pas de foto... Die laatste conclusie snap ik dan ook niet echt
    het is zo dat de camera bij nachtstand op een statief geplaatst moest worden omdat er meerdere flitsen achter elkaar komen en elke flits een gedeelte van de foto maakte, of zo iets. Dus niet een flitsstand dat voorkomt dat je rode ogen krijgt, maar om snachts een foto te krijgen die helemaal opgelicht is.
    A dream is a wish your heart makes ♥. http://www.xxjuhtamara.web-log.nl
    pi_51123544
    quote:
    Op woensdag 4 juli 2007 11:16 schreef SolidasRock het volgende:
    Een slanke kleine? Sony Cybershot W100 bijv? Weet alleen niet zeker of ie sportstand heeft.

    http://www.letsgodigital.org/nl/news/articles/story_7092.html
    [..]



    Laat maar, de W100 is inmiddels weer verouderd. De W200 dan maar

    http://www.letsgodigital.org/nl/13150/sony_cybershot_w200/

    Nee helaas niet, maar hij is wel mooi slank
    A dream is a wish your heart makes ♥. http://www.xxjuhtamara.web-log.nl
    pi_51123626
    quote:
    Op woensdag 4 juli 2007 11:25 schreef xxjuhtamara het volgende:

    [..]

    Nee helaas niet, maar hij is wel mooi slank
    Waarom niet? Wat zoek je dan wel?

    Je bedoelt dat ie geen sportstand heeft? Ohw jammer...
    pi_51124077
    quote:
    Op woensdag 4 juli 2007 11:27 schreef SolidasRock het volgende:

    [..]

    Waarom niet? Wat zoek je dan wel?

    Je bedoelt dat ie geen sportstand heeft? Ohw jammer...
    Ja, de standen die hij heeft zijn avondopname, landschap, portret, sneeuw, strand.
    Wil graag geen bewogen foto's
    A dream is a wish your heart makes ♥. http://www.xxjuhtamara.web-log.nl
    pi_51124736
    Ik vraag me af of sportstand wel kan in een slank model?
    pi_51124868
    Oke, iets dikker mag ook wel

    Heb je anders niet last van bewogen foto's?
    Iemand ook ervaring met het maken van foto's op stap?
    A dream is a wish your heart makes ♥. http://www.xxjuhtamara.web-log.nl
      woensdag 4 juli 2007 @ 12:07:59 #261
    160759 Dutch50
    drup .... drup .....
    pi_51125005
    Canon Ixus 850 IS of zo.
    past zo in je jaszak
    ...dat ik fotografeer wil niet zeggen dat ik alles scherp zie.
    pi_51125079
    Canon Ixus zou ik ook zeggen, mooi, makelijk, en goed, en op zich redelijk geprijsd
    pi_51125132
    De sony cybershot is mooi makkelijk en goed en redelijk geprijsd, de Canon Ixus is mooi makkelijk en vrij goed en wat scherper geprijsd

    ik zie geen sportstand bij de Ixus 850 http://www.letsgodigital.org/nl/10304/canon_digital_ixus850is/
    pi_51126577
    quote:
    Op woensdag 4 juli 2007 11:22 schreef xxjuhtamara het volgende:

    [..]

    het is zo dat de camera bij nachtstand op een statief geplaatst moest worden omdat er meerdere flitsen achter elkaar komen en elke flits een gedeelte van de foto maakte, of zo iets. Dus niet een flitsstand dat voorkomt dat je rode ogen krijgt, maar om snachts een foto te krijgen die helemaal opgelicht is.
    Weet je wat dat is? Dat is het AF hulp licht

    De EOS350d/400d doen dit ook, tenzij je een extrne flitser hebt. Pobleem is, dat het 's avonds te donker is voor de autofocus om te kunnen werken.
    quote:
    Op woensdag 4 juli 2007 12:00 schreef SolidasRock het volgende:
    Ik vraag me af of sportstand wel kan in een slank model?
    Datr vraag ik mij ook af. Die compact camera's hebben vaak een behoorlijke sluitertijd vertraging, waardoor en sportfoto haast niet mogelijk is.
    pi_51126739
    mmm, ik wil je niet teleurstellen, maar ik vrees dat je te veel wilt. Foto's op stap (=meestal niet gek veel daglicht) en in het donker vragen om redelijk specialistisch materiaal, en dat past dan weer niet in een jaszak. Een sportstand gaat je in het donker niet helpen als je dat hoopte. Die sportstand zorgt vooral voor korte sluitertijden, gegeven de hoeveelheid licht. Maar als je weinig licht hebt, levert de sportstand je alsnog lange sluitertijden en dus bewogen foto's op.
    Mijn DeviantART gallery
    ,
    Best volwassen voor mijn geestelijke leeftijd
    pi_51128127
    Oke thanks.
    Ik gebruik nu een nikon op stap.. en die heeft een lange sluitertijd, maar op zich geen bewogen foto's.

    Met een snelle sluitertijd zou de kans op bewogen foto's dus minder zijn.
    A dream is a wish your heart makes ♥. http://www.xxjuhtamara.web-log.nl
    pi_51128710
    quote:
    Op woensdag 4 juli 2007 13:28 schreef xxjuhtamara het volgende:
    Oke thanks.
    Ik gebruik nu een nikon op stap.. en die heeft een lange sluitertijd, maar op zich geen bewogen foto's.

    Met een snelle sluitertijd zou de kans op bewogen foto's dus minder zijn.
    Maar dan moet er natuurlijk wel geoeg licht aanwezig zijn, want anders heb je een foto die compleet zwart is...

    Fotograferen in donkere situaties vraagt bijna altijd om een statief. Image Stabilizer en een grote lensopening (diafragma) helpen vaak alleen maar tijdens de schemering.
    pi_51131661
    Wat irritant om een passende camera te vinden...
    A dream is a wish your heart makes ♥. http://www.xxjuhtamara.web-log.nl
    pi_51135124
    Kijk eens naar de Canon Powershot A570 IS Of zn iets grotere broertje de A710 IS Redelijk handzaam (hoewel niet echt klein meer), en de Image Stabilizer helpt tegen bewogen foto's bij iets langere sluitertijden (maar verwacht geen wonderen). Er zit een sport-stand op, maar ook de (semi-)manual standen, zodat je zelf je sluitertijd kan kiezen
    Mijn DeviantART gallery
    ,
    Best volwassen voor mijn geestelijke leeftijd
      woensdag 4 juli 2007 @ 20:06:51 #270
    12721 Sugar
    ...maakt plannen
    pi_51143053
    Iemand die mij ook wil adviseren?

    We willen een niet al te dure camera, vooral om foto's van de kinderen te kunnen maken, zonder flits. Dat vind ik namelijk de allermooiste foto's en met onze huidige digitale camera gaat dat nauwelijks (binnenshuis). We hebben nu een Fuji S3000.

    Bedankt alvast!
    Dat alle stoplichten groen zijn, de geluiden precies goed, de lucht blauwer dan anders, wind mee en het geluk achterop!
    pi_51146656
    Ik ben ook opzoek naar een nieuwe camera, voor het simpele werk zoals vakantiefoto's enzo.
    M'n zus heeft een Samsung Digimax S600, welke goed werkt, en deze heeft ook een accu + oplader wat ik er handig vind (maar geen must)
    Is dit nog steeds een goede keus, of is er tegenwoordig een beter toestel te krijgen?
    Het budget is ongeveer ¤200,- (camera + oplader)

    Ik heb al een tijdje gezocht, maar ik zie door de bomen het bos niet meer

    [ Bericht 3% gewijzigd door Piles op 05-07-2007 14:18:10 ]
    pi_51149776
    quote:
    Op woensdag 4 juli 2007 20:06 schreef Sugar het volgende:
    Iemand die mij ook wil adviseren?

    We willen een niet al te dure camera, vooral om foto's van de kinderen te kunnen maken, zonder flits. Dat vind ik namelijk de allermooiste foto's en met onze huidige digitale camera gaat dat nauwelijks (binnenshuis). We hebben nu een Fuji S3000.

    Bedankt alvast!
    Misschien is het het handigst om dan een camera te zoeken waarbij je de flits stand ook uit kan schakelen. (handig voor je de flits wel een keer nodig hebt). Er zijn ook wel camera's met een kinder en dieren stand, alleen zijn die volgensmij wel wat prijziger. (weet zo niet meer welke het is, die die stand heeft).
    A dream is a wish your heart makes ♥. http://www.xxjuhtamara.web-log.nl
    pi_51149847
    quote:
    Ik heb al een tijdje gezocht, maar ik zie door de bomen het bos niet meer
    Gelukkig ben ik niet de enige met het probleem
    A dream is a wish your heart makes ♥. http://www.xxjuhtamara.web-log.nl
    pi_51149921
    quote:
    Op woensdag 4 juli 2007 20:06 schreef Sugar het volgende:
    Iemand die mij ook wil adviseren?

    We willen een niet al te dure camera, vooral om foto's van de kinderen te kunnen maken, zonder flits. Dat vind ik namelijk de allermooiste foto's en met onze huidige digitale camera gaat dat nauwelijks (binnenshuis). We hebben nu een Fuji S3000.

    Bedankt alvast!
    Vanwege het koelkast gehalte van de S3000 ben ik overgestapt op de nieuwe f41fd, met een veel kleiner formaat. Bevalt tot nu toe wel aardig en het krijgt goede reviews.

    http://www.letsgodigital.org/nl/12188/fujifilm_finepix_f40fd/
    pi_51150184
    f31fd is echt een heerlijke kamera voor bij het uitgaan. i heb hem speciaal voor het maken van foto's binnenshuis en bij het uitgaan gekocht, en hij bevalt uitstekend. probleemloos razendsnel scherpstellen, ook in het donker. heb er tot nu toe een bewogen foto mee gemaakt, maa rik denk dat dat aan mij lag, was een beetje zatjes. vanwege de hoge iso-waarde waarbij nog redelijk ruisvrij kan worden gefotografeerd ook zeer geschikt voor het maken van foto's zonder flits.
    pi_51151619
    quote:
    Op woensdag 4 juli 2007 22:55 schreef Byte_Me het volgende:
    f31fd is echt een heerlijke kamera voor bij het uitgaan. i heb hem speciaal voor het maken van foto's binnenshuis en bij het uitgaan gekocht, en hij bevalt uitstekend. probleemloos razendsnel scherpstellen, ook in het donker. heb er tot nu toe een bewogen foto mee gemaakt, maa rik denk dat dat aan mij lag, was een beetje zatjes. vanwege de hoge iso-waarde waarbij nog redelijk ruisvrij kan worden gefotografeerd ook zeer geschikt voor het maken van foto's zonder flits.
    Lijkt me een super camera toe dankje
    A dream is a wish your heart makes ♥. http://www.xxjuhtamara.web-log.nl
    pi_51151727
    quote:
    Op woensdag 4 juli 2007 23:37 schreef xxjuhtamara het volgende:

    [..]

    Lijkt me een super camera toe dankje
    Lijkt me ook, maar helaas eigenlijk iets boven mijn budget. Tenzij er echt een groot verschil merkbaar is, met een camera van 150 euro
    pi_51152181
    Is het ook mogelijk om bij een Fujifilm Finepix F31FD een extra baterij te kopen?
    A dream is a wish your heart makes ♥. http://www.xxjuhtamara.web-log.nl
      donderdag 5 juli 2007 @ 08:53:15 #279
    73207 phluphy
    Lief vriendje...
    pi_51157561
    quote:
    Op woensdag 4 juli 2007 20:06 schreef Sugar het volgende:
    Iemand die mij ook wil adviseren?

    We willen een niet al te dure camera, vooral om foto's van de kinderen te kunnen maken, zonder flits. Dat vind ik namelijk de allermooiste foto's en met onze huidige digitale camera gaat dat nauwelijks (binnenshuis). We hebben nu een Fuji S3000.

    Bedankt alvast!
    Ik heb me nooit heel erg erin verdiept, ik kan je wel mijn ervaringen vertellen met het toestel dat ik uiteindelijk heb gekocht: Casio Exilim / Ex-Z1000 - 10.1 mega pixels. Qua prijs zat-ie toen zo'n beetje in de middenmoot (paar maanden geleden).
    Ik vind het een uitermate prettig, makkelijk, gebruikersvriendelijk camera'tje.
    De kwaliteit van de foto's is erg goed.
    Je kan er ook korte filmpjes mee maken, al heb ik die functie tot op heden niet uitgeprobeerd.
    ... ♥ ik mis je ♥
      donderdag 5 juli 2007 @ 09:01:47 #280
    12721 Sugar
    ...maakt plannen
    pi_51157678
    Dankjulliewel.

    Is die van jou ook goed zonder flits, Phluphy?
    En die Fujifilm F31FD is dus juist heel goed in scherpe foto's zonder flits? Dat zou echt mooi zijn, maar ik weet niet zeker of jullie dat ook bedoelen.

    Hangt de scherpte ook wel samen met de hoeveelheid pixels, of heeft het echt alleen met de hoeveelheid licht en de sluitertijd te maken?

    Bedankt.
    Dat alle stoplichten groen zijn, de geluiden precies goed, de lucht blauwer dan anders, wind mee en het geluk achterop!
      donderdag 5 juli 2007 @ 09:20:25 #281
    73207 phluphy
    Lief vriendje...
    pi_51157929
    quote:
    Op donderdag 5 juli 2007 09:01 schreef Sugar het volgende:
    Is die van jou ook goed zonder flits, Phluphy?
    Hij flitst automatisch op het moment dat-ie denkt dat het nodig is. Ideaal.
    quote:
    Hangt de scherpte ook wel samen met de hoeveelheid pixels, of heeft het echt alleen met de hoeveelheid licht en de sluitertijd te maken?
    Hoe meer pixels, hoe meer mogelijkheden de foto (of een uitgeknipt detail ervan) "op te blazen" zonder al te veel scherpteverlies.
    Van sluitertijden heb ik geen verstand.
    ... ♥ ik mis je ♥
    pi_51158546
    Product informatie van de Fujifilm FinePix F31fd.


    Aantal effectieve pixels 6.3 miljoen pixels
    Beeldsensor Super CCD HR VI
    Maximal beeldformaat 2848 x 2136 miljoen pixels
    Video opnamen
    320 x 240 pixels, 30 bld./sec.
    640 x 480 pixels, 30 bld./sec.
    Met mono geluid
    Bestandstypen Foto: JPEG, Exif, DPOF compatible
    Video: AVI (Motion JPEG) met geluid
    Opslagmedia xD-Picture Card: (16MB - 2GB, hogere capaciteiten volgen)
    Gevoeligheid
    Auto400 vergelijkbaar met ISO 100 – 400
    Auto800 vergelijkbaar met ISO 100 – 800
    Auto1600 vergelijkbaar met ISO 100 – 1600
    Natural Light vergelijkbaar met ISO 100 – 3200
    Handmatig vergelijkbaar met ISO 100 – 3200
    Objectief 36-108mm
    Scherpstelling
    Automatisch autofocus met TTL contrastmeting
    Gezicht Detectie
    Scherpstel bereik Normaal: 5.0cm tot oneindig
    Groothoek: 0.6m tot oneindig
    Tele: 0.6m tot oneindig
    Macro: 5.0cm-80 cm (0.3m-0.8m in Tele)
    Extra scherpstel functies Multi AF, Continu AF, Center AF, Macro
    Bereik scherpstel hulplicht 4 m.
    Sluitertijden
    Normaal: 15sec. - 1/2000 sec.
    Auto: 3 sec.-1/2000 sec.
    Handinstellingen: 3sec. - 1/1000 sec.
    Diafragma
    F2.8 - F8.0
    F2.8 - F8.0 bij groothoek
    F5.0 - F8.0 bij tele
    Lichtmeting
    256 zone TTL lichtmeting
    Gemiddelde meting
    Spotmeting
    Belichting Geprogrammeerde automatische belichting (AE)
    Belichtingscorrectie bij automatische belichting
    Belichtingscorrectie bij handmatige instellingen
    Diafragma voorkeur AE
    Sluitertijd voorkeur AE
    Belichtingscorrectie -2.0EV - +2.0EV (0.3EV)
    Witbalans
    Volautomatisch
    Handmatig voor zonnig
    Handmatig voor bewolkt
    Handmatig voor daglicht TL
    Handmatig voor warm TL
    Handmatig voor koel TL
    Handmatig voor gloeilamplicht
    Handmatig voor persoonlijke instelling
    Zoeker
    met circa % beeldveld
    LCD-monitor
    2.5" (circa 230.000 pixels) met circa 100% beeldveld
    Flitser Ingebouwde flitser
    Met flitser sensor
    ī-Flash meetsysteem
    Flitsinstellingen
    Automatisch
    Rode ogen reductie
    Invulflits
    Flitser uit
    Avondsfeer opnamen (trage synchronisatie)
    Avondsfeer opnamen met rode ogen reductie
    Video-uitgang
    Pal/NTSC omschakelbaar
    Aansluitingen
    Lichtnetadapter aansluiting
    Video uit aansluiting
    USB 2.0 High Speed (compatibel met 1.1)
    Infrarood
    Voeding
    Lichtnetadapter 5V
    NP-95 oplaadbare batterij
    Soort batterij Accu
    Aantal opnamen per batterij/accu lading Met LCD scherm aan NP-95 (aantal opnames) 580
    * Testcondities: Vastgesteld bij normale temperatuur en helft van de opnamen geflitst.
    * Opmerking: Het aantal beschikbare opnamen is afhankelijk van de capaciteit van de alkalinebatterijen en de ladingsgraad van de NiMH-batterijen. Derhalve geeft FUJIFILM geen enkele garantie met betrekking tot de hier verstrekte aantallen opnamen bij gebruik van batterijen. Onthoud ook dat bij lage temperaturen het aantal beschikbare opnamen geringer is.
    Afmetingen 92.7mm x 56.7mm x 27.8mm (b x h x d)
    Gewicht Circa 155 gram (exclusief batterij(en) en media)
    Zoom Digitaal: 6.2x
    Optisch: 3.0x
    Onderwerpprogramma's
    Anti-bewegingsonscherpte
    Avondsfeer opname
    Bloemen/macro
    Landschap
    Museum
    Natural light
    Natural light + Flits
    Onder water
    Party
    Portret
    Sneeuw
    Sport
    Strand
    Tekst
    Vuurwerk
    Zonsondergang
    Spraaknotitie Max. 30 sec., WAV bestand
    Kleurinstellingen Kleurennegatief, diafilm, zwartwit, sRGB
    Inbegrepen toebehoren NP-95 lithium ion accu
    AC-adapter 5V
    Handriem
    USB kabel
    Video kabel
    CD ROM met:
    - FinePix Viewer
    - USB drivers
    Optionele toebehoren
    xD-Picture Card ( 16MB~1GB)
    PCMCIA Card adapter DPC-AD
    Compact Flash adapter DPC-CF
    Memory Card Reader DPC-23in1
    NP-95 lithium ion accu
    BC-65S snellader (speciaal voor NP-95)
    Etui
    WP-FxF30 onderwaterhuis
    Handleiding
    Engels
    Nederlands
    Menutaal Nederlands
    Garantiebewijs Nederlands
    A dream is a wish your heart makes ♥. http://www.xxjuhtamara.web-log.nl
    pi_51158743
    quote:
    Op donderdag 5 juli 2007 09:52 schreef xxjuhtamara het volgende:
    Product informatie van de Fujifilm FinePix F31fd.
    [afbeelding]
    Ter info, de f31fd heeft als opvolger, de f40fd.
    Uniek voor Fuji, De f40fd kan naast xD-cards, ook SD-cards aan.

    Type FinePix F40fd
    Resolutie 8.30 Mpixel
    Maximale resolutie 3296x2472
    Minimale resolutie 640x480
    Formaat beeldsensor 1/1.6-inch
    Type beeldsensor Super CCD VI HR
    Optische zoom Ja
    Brandpuntverlenging n/a
    Zoom groothoek (mm) 36
    Zoom tele (mm) 108
    Digitale zoom Ja
    Auto focus Ja
    Manual focus Nee
    Scherpstelafstand (cm) 45
    Macro scherpstelafstand (cm) 7
    Flitsprogramma's anti red-eye
    auto
    fill in
    off
    slow flash

    Opslagmedia xD Picture card

    ISO instelling auto, 100, 200, 400, 800, 1600, 2000
    Diafragma voorkeuze Nee
    Minimale diafragma groothoek f2.8
    Maximale diafragma groothoek f8
    Minimale diafragma tele f5.1
    Maximale diafragma tele f8
    Sluitertijd voorkeuze Nee
    Minimale sluitertijd (sec) 3
    Maximale sluitertijd (sec) 1/2000
    Serieopnamen (fps) 1.3
    Interne flitser Ja
    Externe flitser Nee
    Externe flitser type n/a
    Soort belichting Matrix
    Multi-segment
    Spot

    Belichtingscompensatie -2EV - +2EV with 1/3EV steps

    Witbalans functie Auto
    Daylight
    Fluorescent
    Incandescent
    Manual
    Shadow

    Video functie Ja
    Video geluid Ja
    Maximale video resolutie 640x480
    Minimum video resolutie 320x240
    Beelden per seconde (fps) 30
    Voice recording Ja
    Optische zoeker Nee
    Electronische zoeker Nee
    LCD monitor Ja
    LCD monitor formaat 2.5-inch
    LCD monitor resolutie (pixels) 230,000
    Zelfontspanner Ja
    USB USB 2.0 Hi-Speed
    Video out Ja
    Firewire Nee
    Bluetooth Nee
    Bestandformaat JPEG

    Energie Li-Ion

    Gewicht 181g.
    Afmetingen (mm) 95.7x59.0x23.3
    pi_51159090
    quote:
    Op donderdag 5 juli 2007 10:03 schreef STING het volgende:

    [..]

    Ter info, de f31fd heeft als opvolger, de f40fd.
    Uniek voor Fuji, De f40fd kan naast xD-cards, ook SD-cards aan.
    Het nadeel van de nieuwe versie (f40fd), hier zit geen beeldstabilisator op. Op de f31fd zit dit wel.
    A dream is a wish your heart makes ♥. http://www.xxjuhtamara.web-log.nl
    pi_51159411
    quote:
    Op donderdag 5 juli 2007 10:18 schreef xxjuhtamara het volgende:

    [..]

    Het nadeel van de nieuwe versie (f40fd), hier zit geen beeldstabilisator op. Op de f31fd zit dit wel.
    Dat weet ik nog zo net niet:
    quote:
    De Fuji F31fd heeft maar 6.2MP terwijl deze F40fd er 8.2 heeft en dat is heel veel meer.
    Hoewel de MP een goede vooruitgang boeken heeft ook het model zeker een face-lift ondergaan. Het model van de F40fd ziet er zeker smakelijker uit. Door zijn rondere vormen en drie verschillende kleuren gaat hij zeker de strijd aan met zijn concurrenten op de markt qua uiterlijk, hierbij denkend aan de Canon IXUS 900Ti die er heel mooi uitziet.
    Ik heb in een test gelezen en gezien (op film) dat de Fuji F31fd geweldige foto's maakt. Er word gezegd dat de fotocamera géén beeldstabilisator heeft en dat klopt. Deze F40fd heeft ook géén beeldstabilisator. Fuji heeft een Technologie in de camera zitten waarmee de sluitertijd word verminderd en dat zit gekoppeld aan de ISO-waarde. Doordat Fuji deze twee componenten zo goed heeft weten af te stellen kan je in die test zien met de F31fd dat de Canon IXUS 900Ti beduidend minder presteerd. De foto's hebben meer ruis(beweging) dan de F31fd die eigenlijk helemaal geen ruis in de foto's heeft.
    Verder was de batterij van de F31fd helemaal top omdat je er zo'n 580 foto's mee kon maken (een maal opladen).
    De F40fd heeft door zijn compacter model van maarliefst 2.3cm dikte minder ruimte voor zo'n grote batterij. Daarom heeft Fuji er een batterij ingedaan waarmee je zo'n 250 foto's kan maken. Dit is natuurijk een klein minpuntje van de camera, maar een tweede accu is erg goedkoop en dat heb ik er zelf zeker voor over.
    De F40fd is nog niet uit (16 maart 2007) maar op 2 april ben ik zeker de eerste die de camera gaat kopen.
    Het heeft een mooi en compact design, veel megapixels, weer die verbluffende Face-detection technologie en het is nog gebruiksvriendelijker dan de F31fd.

    Op de huidige digitale camera markt daarbij lettend op het model, de prijs en uiteindelijk de foto kwaliteit zal de Fuji F40fd een zekere topper zijn en voor zijn prijs kan het goed de beste compacte digitale camera worden van de huige digitale markt
    pi_51159475
    Voor zover ik weet wordt er gezegt dat hij het wel heeft. ook uit gebruiksrevieuws. vreemd
    A dream is a wish your heart makes ♥. http://www.xxjuhtamara.web-log.nl
    pi_51159515
    quote:
    Op donderdag 5 juli 2007 10:33 schreef xxjuhtamara het volgende:
    Voor zover ik weet wordt er gezegt dat hij het wel heeft. ook uit gebruiksrevieuws. vreemd
    Ik zie deze feature niet genoemd worden op de Fujifilm website.
    Nog wat info:
    quote:
    Zoals wel meer camera fabrikanten nept Fujifilm door te beweren dat de Finepix F31FD een beeldstabilisator heeft.
    Een beeldstabilisator corrigeert in de lens of in de camera de beweging van de camera als je afdrukt.
    De F31FD heeft niet zo'n mechaniek.
    Als je de "nep stabilisator" inschakelt kiest de F31FD een snellere sluitingstijd of een hogere gevoeligheid.
    Overigens is daar niets mis mee. In sommige gevallen is het zelfs handiger omdat dan ook de beweging van het onderwerp wordt "bevroren".
    En juist de F31FD presteert beter dan andere camera's met een gelijke grootte sensor bij hogere gevoeligheid. (18-02-2007)
    pi_51159738
    och ik heb ook een camera MET beeldstabilisator (caplio R5), maar de f31fd maakt veel betere foto's in donkere omgevingen door de betere flits en de gevoeligere sensor. zo'n image stabilization geval is ook niet alles.
    pi_51160045
    je hebt gelijk
    quote:
    Zoals wel meer camera fabrikanten nept Fujifilm door te beweren dat de Finepix F31FD een beeldstabilisator heeft.
    Een beeldstabilisator corrigeert in de lens of in de camera de beweging van de camera als je afdrukt.
    De F31FD heeft niet zo'n mechaniek.
    Als je de "nep stabilisator" inschakelt kiest de F31FD een snellere sluitingstijd of een hogere gevoeligheid.
    Overigens is daar niets mis mee. In sommige gevallen is het zelfs handiger omdat dan ook de beweging van het onderwerp wordt "bevroren".
    quote:
    De F40fd heeft door zijn compacter model van maarliefst 2.3cm dikte minder ruimte voor zo'n grote batterij. Daarom heeft Fuji er een batterij ingedaan waarmee je zo'n 250 foto's kan maken. Dit is natuurijk een klein minpuntje van de camera.


    [ Bericht 15% gewijzigd door xxjuhtamara op 05-07-2007 11:00:31 ]
    A dream is a wish your heart makes ♥. http://www.xxjuhtamara.web-log.nl
    pi_51161524
    aangezien ijn canon powershot A60 de geest gegeven heeft en ik over 6 dagen op vakantie ga heb ik snel een nieuw toestel nodig.

    Budget: +- 150 tot 200 euro

    Eisen: - Liefst batterijen
    - Iets van sluitertijden ed. zelf kunnen instellen
    - snelle point en shoot foto's kunnen maken
    eten!!!
      Eindredactie Games donderdag 5 juli 2007 @ 11:43:36 #291
    19054 crew  Oscar.
    ElitePauper
    pi_51161582
    sony t100
    0% vet, Geen suiker toegevoegd
    Twitter: @BuikschuiverNL
    Xbox Live: Buikschuiver
    Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
    pi_51162034
    quote:
    Op donderdag 5 juli 2007 11:41 schreef janatwork het volgende:
    aangezien ijn canon powershot A60 de geest gegeven heeft en ik over 6 dagen op vakantie ga heb ik snel een nieuw toestel nodig.

    Budget: +- 150 tot 200 euro

    Eisen: - Liefst batterijen
    - Iets van sluitertijden ed. zelf kunnen instellen
    - snelle point en shoot foto's kunnen maken
    http://www.kieskeurig.nl/nl/product.nsf/queryproducts?readform&qcode=digitalecamera&q2=%5Bfld_sluitertijdvoorkeuze%5D%3D%24y%26%5Bfld_dc_voeding%5D%3D%2522batterij%28en%29%2522%26%5BPRICECOMP%5D%3D1&min=1&max=200&pcode=digitalecamera&sort=2

    Hier heb je een overzicht van camera's die de eisen hebben die je wilt.
    iig Baterijen en het zelf bepalen van sluitertijd
    A dream is a wish your heart makes ♥. http://www.xxjuhtamara.web-log.nl
    pi_51166898
    quote:
    Op woensdag 4 juli 2007 21:31 schreef Piles het volgende:
    Ik ben ook opzoek naar een nieuwe camera, voor het simpele werk zoals vakantiefoto's enzo.
    M'n zus heeft een Samsung Digimax S600, welke goed werkt, en deze heeft ook een accu + oplader wat ik er handig vind (maar geen must)
    Is dit nog steeds een goede keus, of is er tegenwoordig een beter toestel te krijgen?
    Het budget is ongeveer ¤200,- (camera + oplader)

    Ik heb al een tijdje gezocht, maar ik zie door de bomen het bos niet meer
    Nog even een schop
      donderdag 5 juli 2007 @ 14:55:49 #294
    58834 Catbert
    The evil HR Director.
    pi_51168291
    quote:
    Op donderdag 5 juli 2007 09:01 schreef Sugar het volgende:
    Hangt de scherpte ook wel samen met de hoeveelheid pixels, of heeft het echt alleen met de hoeveelheid licht en de sluitertijd te maken?
    'Bewogen' foto's hebben niks met het aantal megapixels te maken, en alles met de sluitertijd. Om een foto te kunnen maken moet de sensor lang genoeg belicht worden. Hoe lang hij belicht moet worden is afhankelijk van de hoeveelheid licht die binnenvalt (dit is afhankelijk van de lens en hoe donker het is), en hoe gevoelig de sensor is. Als de sluitertijd te lang wordt worden foto's 'wazig'. Dit is ook nog eens per persoon afhankelijk, ik ben zelf nogal 'shaky' namelijk. Maar je voorkomt wazige foto's door de sluitertijd zo klein mogelijk te krijgen.

    Waar je dus naar op zoek gaat is een camera die:
    - Een goeie / lichtgevoelige lens (dat geeft het F-getal aan, lager = beter)
    - Een gevoelige sensor die op hoge gevoeligheden weinig ruis heeft (dit is het ISO getal, hoger = beter).
    - Eventueel beeldstabilisatie.

    Verder: geen enkele camera kan goed bewegende objecten fotograferen als er erg weinig licht is, hou hier rekening mee. Bewogen foto's zijn vooral afhankelijk van de fotograaf. Je ogen/hersenen zijn veel beter in compenseren dan een camera.
    "[...] a large number of the teenagers claiming Asperger's are, in fact, merely dicks."
    pi_51169608
    quote:
    Op donderdag 5 juli 2007 14:55 schreef Catbert het volgende:

    [..]

    'Bewogen' foto's hebben niks met het aantal megapixels te maken, en alles met de sluitertijd. Om een foto te kunnen maken moet de sensor lang genoeg belicht worden. Hoe lang hij belicht moet worden is afhankelijk van de hoeveelheid licht die binnenvalt (dit is afhankelijk van de lens en hoe donker het is), en hoe gevoelig de sensor is. Als de sluitertijd te lang wordt worden foto's 'wazig'. Dit is ook nog eens per persoon afhankelijk, ik ben zelf nogal 'shaky' namelijk. Maar je voorkomt wazige foto's door de sluitertijd zo klein mogelijk te krijgen.

    Waar je dus naar op zoek gaat is een camera die:
    - Een goeie / lichtgevoelige lens (dat geeft het F-getal aan, lager = beter)
    - Een gevoelige sensor die op hoge gevoeligheden weinig ruis heeft (dit is het ISO getal, hoger = beter).
    - Eventueel beeldstabilisatie.

    Verder: geen enkele camera kan goed bewegende objecten fotograferen als er erg weinig licht is, hou hier rekening mee. Bewogen foto's zijn vooral afhankelijk van de fotograaf. Je ogen/hersenen zijn veel beter in compenseren dan een camera.
    Kijk hier maar eens, dit is een ISO test van de S5 IS (Canon):
    http://mrdummy.net/canons5/isotest.php

    Helaas hebben compact camera's nog altijd een bagger ISO ruis gehalte....
      donderdag 5 juli 2007 @ 16:03:48 #296
    58834 Catbert
    The evil HR Director.
    pi_51170544
    quote:
    Op donderdag 5 juli 2007 15:33 schreef Kremers het volgende:
    Helaas hebben compact camera's nog altijd een bagger ISO ruis gehalte....
    Yup, de sensor is in verhouding erg klein, en omdat 'ie altijd aan moet staan krijg je veel ruis omdat 'ie warm wordt. En juist op een compact heb je die lichtsterkte nodig omdat de lens ook nog eens in verhouding behoorlijk klein is. Als je het in extremen wil trekken: kijk maar eens wat een fotocamera op een fototoestel produceert. Die van mij is 2MP, maar die ga je echt niet afdrukken, die foto's zijn gewoon te lelijk.
    "[...] a large number of the teenagers claiming Asperger's are, in fact, merely dicks."
    pi_51173699
    Ook ik ben op zoek naar een nieuwe digitale camera en heb er niet echt veel verstand van eigenlijk.

    Mijn oog was gevallen op de canon powershot 550, iemand hier ervaring mee?
    deze dus

    En op de Samsung s730
    samsung

    [ Bericht 20% gewijzigd door het-is-mij op 05-07-2007 18:42:38 ]
    pi_51178093
    quote:
    Op donderdag 5 juli 2007 16:03 schreef Catbert het volgende:
    En juist op een compact heb je die lichtsterkte nodig omdat de lens ook nog eens in verhouding behoorlijk klein is.
    Kun je dat even uitleggen? Bedoel je dat een compact bij hetzelfde licht, zelfde iso en zelfde diafragma een langere sluitertijd nodg heeft dan een dSLR?
    quote:
    Als je het in extremen wil trekken: kijk maar eens wat een fotocamera op een fototoestel produceert. Die van mij is 2MP, maar die ga je echt niet afdrukken, die foto's zijn gewoon te lelijk.
    Camera's van 2MP zijn een jaar of 5 oud (of gewoon goedkope bagger, dat kan ook). 5 jaar technologische vooruitgang in digitale camera´s (zeker bij de compacts) maakt ze volstrekt onvergelijkbaar.
    Mijn DeviantART gallery
    ,
    Best volwassen voor mijn geestelijke leeftijd
    pi_51178127
    quote:
    Op donderdag 5 juli 2007 17:41 schreef het-is-mij het volgende:
    Ook ik ben op zoek naar een nieuwe digitale camera en heb er niet echt veel verstand van eigenlijk.

    Mijn oog was gevallen op de canon powershot 550, iemand hier ervaring mee?
    deze dus

    En op de Samsung s730
    samsung
    Kun je aangeven hoe je m wilt gaan gebruiken, wat voor soort situaties ed.?
    Mijn DeviantART gallery
    ,
    Best volwassen voor mijn geestelijke leeftijd
      donderdag 5 juli 2007 @ 20:20:19 #300
    116535 Smoked
    Ally Sheedy FTW!1
    pi_51178205
    quote:
    Op donderdag 5 juli 2007 16:03 schreef Catbert het volgende:

    [..]

    Yup, de sensor is in verhouding erg klein, en omdat 'ie altijd aan moet staan krijg je veel ruis omdat 'ie warm wordt. En juist op een compact heb je die lichtsterkte nodig omdat de lens ook nog eens in verhouding behoorlijk klein is. Als je het in extremen wil trekken: kijk maar eens wat een fotocamera op een fototoestel produceert. Die van mij is 2MP, maar die ga je echt niet afdrukken, die foto's zijn gewoon te lelijk.
    De sensor heeft niet veel ruis omdat hij altijd aan staat maar omdat er per pixel weinig licht beschikbaar is en omdat door de enorme dichtheid er flink wat interferentie optreedt.
    There IS no global warming -- The Matrix
      donderdag 5 juli 2007 @ 20:41:47 #301
    12721 Sugar
    ...maakt plannen
    pi_51178951
    quote:
    Op donderdag 5 juli 2007 14:55 schreef Catbert het volgende:

    [..]

    'Bewogen' foto's hebben niks met het aantal megapixels te maken, en alles met de sluitertijd. Om een foto te kunnen maken moet de sensor lang genoeg belicht worden. Hoe lang hij belicht moet worden is afhankelijk van de hoeveelheid licht die binnenvalt (dit is afhankelijk van de lens en hoe donker het is), en hoe gevoelig de sensor is. Als de sluitertijd te lang wordt worden foto's 'wazig'. Dit is ook nog eens per persoon afhankelijk, ik ben zelf nogal 'shaky' namelijk. Maar je voorkomt wazige foto's door de sluitertijd zo klein mogelijk te krijgen.

    Waar je dus naar op zoek gaat is een camera die:
    - Een goeie / lichtgevoelige lens (dat geeft het F-getal aan, lager = beter)
    - Een gevoelige sensor die op hoge gevoeligheden weinig ruis heeft (dit is het ISO getal, hoger = beter).
    - Eventueel beeldstabilisatie.

    Verder: geen enkele camera kan goed bewegende objecten fotograferen als er erg weinig licht is, hou hier rekening mee. Bewogen foto's zijn vooral afhankelijk van de fotograaf. Je ogen/hersenen zijn veel beter in compenseren dan een camera.
    Bedankt voor je uitleg!

    Dan is de Canon Powershot A570 IS dus zeer geschikt? Met beeldstabilisator en 1600 als ISO-waarde?
    Dat alle stoplichten groen zijn, de geluiden precies goed, de lucht blauwer dan anders, wind mee en het geluk achterop!
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')