abonnement Unibet Coolblue
pi_49624595
We hebben het hier over het samengaan van de 2 landen, niet een vijandige overname, met een legermacht, en een groot Nederlands Rijk stichten.

Het samengaan van de landen heeft voor beide partijen voordelen, natuurlijk zijn er ook nadelen voor beide, maar die vallen weg tegen de vele voordelen.

Voordelen voor België:

1. België heeft dan ook belangrijke havensteden erbij, zoals Rotterdam & Amsterdam. Nederland & België samen hebben dan 3 grote havensteden: Rotterdam, Amsterdam, en Antwerpen. Dit is dus een voordeel voor beide landen.
2. 1+1 =3 formatie. 2 landen die samen gaan, tellen niet mee als die 2 landen, die nu 2=2 bij elkaar zijn, maar 3. Zo zijn NL, en Be een grotere macht in de wereldeconomie, en in de EU.
3. De “oorlog” tussen Wallonië en Vlaanderen, de 2 delen van België zou met behulp van Nederland misschien tot een einde kunnen komen. Wallonië: het Frans sprekende deel van België, in het oosten. Wallonië is ook armer dan het Vlaamse deel. De economie is hier slechter, en de fabrieken zijn ouderwets, en er is in het oosten van België daardoor ook sprake van een groter(e) werkloosheid.

Vlaanderen, het Vlaams (Nederlands met een accent) sprekende deel van België, dat ligt in het westen van het land. Vlaanderen is welgestelder dan Wallonië, heeft een grotere economie en er is minder werkeloosheid. Ook de fabrieken en machines in dit deel van België, zijn minder oud, en daardoor ook veiliger.

Nederland zou tussen deze 2 “landen” de “oorlog” kunnen beëindigen, door bijvoorbeeld meer te investeren in Wallonië, door nieuwe fabrieken te plaatsen, het taalachterstanden terug te dringen, het onderwijs te verbeteren, en de werkeloosheid te verminderen.

4. België heeft een hoge EMU schuld; een te hoge. Nederland zou België kunnen helpen bij het omlaag brengen van die schuld.
5. De luchthaven Schiphol in Nederland, is een grote goede, en belangrijke luchthaven. België kan hier ook veel voordelen uit halen. Toerisme, zaken, economie en handel kan door Schiphol bevorderd worden.
6. België heeft een goede infrastructuur, Nederland ook. Dit is een voordeel voor beide landen; zo hebben ze een groter, uitgebreider goed wegennetwerk door beide landen.
7. Poort naar Europa.
8. Als België en Nederland 1 land zijn, heb je ook geen grote onderlinge verschillen meer, zoals het grote verschil in de grondprijs, die in Nederland veel hoger ligt. Tegenwoordig verhuizen er veel Nederlanders, die in Zuid- Nederland wonen (&werken) naar België, waar ze goedkoper mooie verzorgde grotere huizen etc. kopen.

En andersom: in Nederland zijn de prijzen voor pijnstillers en andere producten lager dan in België. Belgen, die dichtbij Nederland (Limburg) wonen, gaan in Nederland massaal in Nederland naar de supermarkt, en drogisterij. Al deze verschillen kunnen als NL. & Be. 1 rijk zijn, worden opgelost.

Voordelen voor Nederland:

1. Nederland krijgt dan ook de belangrijke havenstad Antwerpen erbij. Samen hebben ze dan 3 belangrijke en grote havensteden, die centraal liggen in de EU.
2. 1+1 =3 formatie. 2 landen die samen gaan, tellen niet mee als die 2 landen, die nu 2=2 bij elkaar zijn, maar 3. Zo zijn NL, en Be een grotere macht in de wereldeconomie, en in de EU.
3. Nederland krijgt als NL, & Be, samen gaan, ook Antwerpen erbij. Deze stad is al eerder genoemd, om zijn grote havens, maar Antwerpen neemt een grote plaats in in de wereldhandel in diamanten. Zo krijgt Nl. een groter diamanthandel erbij.
4. Brussel; dé hoofdstad van Europa, waar de Raad van de Europese Unie in is gevestigd.
5. België heeft goed onderwijs. Voor jongeren is het zo veel makkelijker om te gaan studeren bijvoorbeeld in België.
6. Poort naar Europa.
7. België heeft een goede infrastructuur, Nederland ook. Dit is een voordeel voor beide landen; zo hebben ze een groter, uitgebreider goed wegennetwerk door beide landen.



Problemen die niet/ moeilijk oplosbaar zijn voor 1 of beide landen:

1. Nederland en België hebben beiden een eigen koningshuis. Je kunt niet één van de 2 zomaar opeens afschaffen, of beide. Er zijn zat mensen, in beide landen die niet willen dat hun koningshuis weggaat. Natuurlijk zijn er ook mensen die voor een republiek zijn, en dus juist wel willen dat het koningshuis weggaat, maar dat zijn er tot nu toe altijd minder geweest dan de mensen die juist wel voor het koningshuis zijn.

Hoe ga je dit probleem oplossen? Het koningshuis is een gigantische uitgavenpost, maar het is ook wel karakteristiek voor Nederland & België: het geeft sfeer en gezelligheid, denk maar aan koningedag, etc.

2. De regeringen.
3. De religies: in Nederland is 30% van de bevolking katholiek, in België is dat 50- 75%. In Nederland is 21% Protestant, in Be: minder dan 1%.

NL: 5,8% Moslim. Be: 4% Islamitisch. In België is 28% agnost of vrijzinnig. In Nederland heeft 41% niet gelovig.

Er zijn verschillen in godsdiensten tussen beide landen.

Maar dit is nu ook al zo in Nederland, kijk maar in Nederland. In de ene provincie heb je veel protestanten, in de andere provincie veel katholieken, etc. Dit zou niet echt een groot probleem moeten zijn, omdat er altijd en overal verschillen zijn in godsdienst. En iedere individu zou zijn eigen godsdienst, of religie moeten kunnen kiezen, of gewoon op zichzelf zijn. Er zouden geen problemen moeten zijn, als Nederland en België gaan annexeren, omdat iedere persoon vrije meningsuiting heeft, zo is vastgelegd in de mensenrechten.

4. Het taalverschil: In Nederland spreekt men Nederlands, in België Vlaams, en Frans (in Wallonië). Het verschil tussen Nederlands en Vlaams is maar klein, het is makkelijk te verstaan, en te spreken. Het Nederlandse dialect Fries is meer een eigen taal dan het Vlaams. Dit zou dus geen probleem moeten veroorzaken.

En dat er in Wallonië Frans wordt gesproken, zou ook niet echt voor een probleem hoeven te zorgen, omdat Nederlanders niet naar Wallonië móéten. En als ze graag naar Wallonië willen, maar ze gaan niet, omdat het taalverschil een te groot probleem zou zijn, waarom gaan er dan elk jaar zoveel Nederlanders elke zomer naar Frankrijk, om hun zomervakantie door te brengen? Daar wordt tenslotte ook Frans gesproken.

5. Amsterdam is de hoofdstad van Nederland. De hoofdstad van België is Brussel. Welke van deze 2 hoofdsteden moet de hoofdstad van het nieuwe land worden?

Brussel heeft een oppervlakte van 32,61 km2, telt 145.717 inwoners (2006), de werkeloosheidsgraad in Brussel is 23,9% (2006).

Amsterdam telt zo’n 750.000 inwoners, en 7% is werkeloos. De oppervlakte van A’dam is 219,44 km2.

Als je deze cijfers met vergelijkt, is Amsterdam groter, heeft meer inwoners, en heeft een lager percentage werklozen. Dus welke van de 2 huidige hoofdsteden de nieuwe hoofdstad moet worden, is Amsterdam het gunstigst.

Aan de andere hand, Brussel is dé hoofdstad van Europa, dus dit zou ook een strategische hoofdstad kunnen zijn.

6. De naam, het volkslied, de verschillen in geschiedenis.

De naam; het meest makkelijke zou zijn Nederland-België/ België- Nederland.


Kom maar op met de kritiek
  maandag 21 mei 2007 @ 21:59:00 #2
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_49624792
Ik kan me niet voorstellen dat Vlamingen dat willen, dat weet ik bijna 100% zeker. Daarbij zal Vlaanderen prima zelfstandig kunnen, Wallonie is de molensteen in deze
pi_49624817
Discussie is al overbodig geworden met het verdwijnen van de grenzen en het een worden van Europa.
pi_49624925
quote:
Op maandag 21 mei 2007 21:59 schreef xman het volgende:
Discussie is al overbodig geworden met het verdwijnen van de grenzen en het een worden van Europa.
Met het een worden van Europa heeft Nederland of Belgie nou niet echt veel macht gekregen. (De macht ligt bij de grotere landen als Frankrijk en Duitsland )
Maar door vereniging van de 2 landen zouden ze veel sterker kunnen zijn
pi_49625472
Dit scenario is natuurlijk volstrekt onrealistisch. Vlaanderen wil niet bij Nederland horen en Wallonië al helemaal niet. Vanuit Nederlands perspectief is het misschien wel leuk om erover te fantaseren, maar ik denk niet dat het in de praktijk erg wenselijk is. Ook in het hypothetische geval dat Vlaanderen in de toekomst bij Nederland zou willen horen, dan heb je nog het praktische bezwaar dat zowel de Walen als de Vlamingen nooit afstand zullen willen doen van Brussel. Het inwonertal van Brussel dat je noemt klopt trouwens niet bepaald, ik dacht dat het algemeen bekend was dat Brussel meer inwoners heeft dan Amsterdam, namelijk ongeveer een miljoen. Als naam lijkt trouwens 'Koninkrijk der Nederlanden' (zoals Nederland en België samen al heetten tot 1830) of 'Republiek der Verenigde Nederlanden' me een stuk logischer dan Nederland-België.
  maandag 21 mei 2007 @ 22:20:00 #6
164931 Houtspeer
Jealous Of Your Cigarette
pi_49625835
Wallonië mag oprotten. Vlamingen mag wel, maar ik denk dat ze zelf liever Vlaams willen zijn en niet Nederlands.
And all the things you do with it
pi_49625935
Wallonie gaat liever dood eer ze annexeren met Nederland.

[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 21-05-2007 22:23:17 ]
pi_49626185
quote:
Op maandag 21 mei 2007 22:01 schreef Devrim_ het volgende:

[..]

Met het een worden van Europa heeft Nederland of Belgie nou niet echt veel macht gekregen. (De macht ligt bij de grotere landen als Frankrijk en Duitsland )
Maar door vereniging van de 2 landen zouden ze veel sterker kunnen zijn
Geloof je er echt in?

Verder zou Nederland er niet beter op worden. Belgie is 3/4 een grote pauperzooi..het zou een extra Limburg of Flevoland zijn, totaal nutteloos
Op donderdag 22 juli 2010 01:22 schreef xmamacitax het volgende:
mijn nederlands is 1000 x beter dan de joune
pi_49626269
quote:
Op maandag 21 mei 2007 22:22 schreef zarGon het volgende:
Wallonie gaat liever dood eer ze annexeren met Nederland.
Wallonie zou dood moeten gaan, achterlijke incest provincie
Op donderdag 22 juli 2010 01:22 schreef xmamacitax het volgende:
mijn nederlands is 1000 x beter dan de joune
  maandag 21 mei 2007 @ 22:30:56 #10
32346 Xebrozius
tactloze lul
pi_49626295
Geef wallonië dan weer terug aan frankrijk...
pi_49626361
Wat mij betreft mag Belgie Z-Limburg en N-Brabant wel annexeren...
pi_49626589
Vlaanderen is het noordelijke gedeelte, Wallonie het zuidelijke.

Leer eerst eens het verschil tussen Noord, Zuid, West en Oost.

En Brussel telt 145.717 inwoners?
Waar heb jij dat vandaan? Brussel is groter als Amsterdam hoor. Het telt meer dan 1 miljoen inwoners, jij rekent alleen het centrum tot Brussel en dat klopt natuurlijk niet.

Verder is het natuurlijk al eens geprobeerd, NL en Belgie + Luxemburg zijn al 1 land geweest:

Verenigd Koningrijk der Nederlanden



En dat was niet zo'n succes.
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
pi_49626857
quote:
Op maandag 21 mei 2007 22:37 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:
Vlaanderen is het noordelijke gedeelte, Wallonie het zuidelijke.

Leer eerst eens het verschil tussen Noord, Zuid, West en Oost.

En Brussel telt 145.717 inwoners?
Waar heb jij dat vandaan? Brussel is groter als Amsterdam hoor. Het telt meer dan 1 miljoen inwoners, jij rekent alleen het centrum tot Brussel en dat klopt natuurlijk niet.

Verder is het natuurlijk al eens geprobeerd, NL en Belgie + Luxemburg zijn al 1 land geweest:

Verenigd Koningrijk der Nederlanden

[afbeelding]

En dat was niet zo'n succes.
Inderdaad, TS, je vergeet Luxemburg erbij te betrekken . Maar die willen vast niet, met een inkomen van 40k per hoofd zitten ze daar goed 1
pi_49627028
quote:
Op maandag 21 mei 2007 21:54 schreef Devrim_ het volgende:
We hebben het hier over het samengaan van de 2 landen, niet een vijandige overname, met een legermacht, en een groot Nederlands Rijk stichten.

Het samengaan van de landen heeft voor beide partijen voordelen, natuurlijk zijn er ook nadelen voor beide, maar die vallen weg tegen de vele voordelen.

Voordelen voor België:

1. België heeft dan ook belangrijke havensteden erbij, zoals Rotterdam & Amsterdam. Nederland & België samen hebben dan 3 grote havensteden: Rotterdam, Amsterdam, en Antwerpen. Dit is dus een voordeel voor beide landen.
2. 1+1 =3 formatie. 2 landen die samen gaan, tellen niet mee als die 2 landen, die nu 2=2 bij elkaar zijn, maar 3. Zo zijn NL, en Be een grotere macht in de wereldeconomie, en in de EU.
3. De “oorlog” tussen Wallonië en Vlaanderen, de 2 delen van België zou met behulp van Nederland misschien tot een einde kunnen komen. Wallonië: het Frans sprekende deel van België, in het oosten. Wallonië is ook armer dan het Vlaamse deel. De economie is hier slechter, en de fabrieken zijn ouderwets, en er is in het oosten van België daardoor ook sprake van een groter(e) werkloosheid.

Vlaanderen, het Vlaams (Nederlands met een accent) sprekende deel van België, dat ligt in het westen van het land. Vlaanderen is welgestelder dan Wallonië, heeft een grotere economie en er is minder werkeloosheid. Ook de fabrieken en machines in dit deel van België, zijn minder oud, en daardoor ook veiliger.

Nederland zou tussen deze 2 “landen” de “oorlog” kunnen beëindigen, door bijvoorbeeld meer te investeren in Wallonië, door nieuwe fabrieken te plaatsen, het taalachterstanden terug te dringen, het onderwijs te verbeteren, en de werkeloosheid te verminderen.

4. België heeft een hoge EMU schuld; een te hoge. Nederland zou België kunnen helpen bij het omlaag brengen van die schuld.
5. De luchthaven Schiphol in Nederland, is een grote goede, en belangrijke luchthaven. België kan hier ook veel voordelen uit halen. Toerisme, zaken, economie en handel kan door Schiphol bevorderd worden.
6. België heeft een goede infrastructuur, Nederland ook. Dit is een voordeel voor beide landen; zo hebben ze een groter, uitgebreider goed wegennetwerk door beide landen.
7. Poort naar Europa.
8. Als België en Nederland 1 land zijn, heb je ook geen grote onderlinge verschillen meer, zoals het grote verschil in de grondprijs, die in Nederland veel hoger ligt. Tegenwoordig verhuizen er veel Nederlanders, die in Zuid- Nederland wonen (&werken) naar België, waar ze goedkoper mooie verzorgde grotere huizen etc. kopen.

En andersom: in Nederland zijn de prijzen voor pijnstillers en andere producten lager dan in België. Belgen, die dichtbij Nederland (Limburg) wonen, gaan in Nederland massaal in Nederland naar de supermarkt, en drogisterij. Al deze verschillen kunnen als NL. & Be. 1 rijk zijn, worden opgelost.

Voordelen voor Nederland:

1. Nederland krijgt dan ook de belangrijke havenstad Antwerpen erbij. Samen hebben ze dan 3 belangrijke en grote havensteden, die centraal liggen in de EU.
2. 1+1 =3 formatie. 2 landen die samen gaan, tellen niet mee als die 2 landen, die nu 2=2 bij elkaar zijn, maar 3. Zo zijn NL, en Be een grotere macht in de wereldeconomie, en in de EU.
3. Nederland krijgt als NL, & Be, samen gaan, ook Antwerpen erbij. Deze stad is al eerder genoemd, om zijn grote havens, maar Antwerpen neemt een grote plaats in in de wereldhandel in diamanten. Zo krijgt Nl. een groter diamanthandel erbij.
4. Brussel; dé hoofdstad van Europa, waar de Raad van de Europese Unie in is gevestigd.
5. België heeft goed onderwijs. Voor jongeren is het zo veel makkelijker om te gaan studeren bijvoorbeeld in België.
6. Poort naar Europa.
7. België heeft een goede infrastructuur, Nederland ook. Dit is een voordeel voor beide landen; zo hebben ze een groter, uitgebreider goed wegennetwerk door beide landen.



Problemen die niet/ moeilijk oplosbaar zijn voor 1 of beide landen:

1. Nederland en België hebben beiden een eigen koningshuis. Je kunt niet één van de 2 zomaar opeens afschaffen, of beide. Er zijn zat mensen, in beide landen die niet willen dat hun koningshuis weggaat. Natuurlijk zijn er ook mensen die voor een republiek zijn, en dus juist wel willen dat het koningshuis weggaat, maar dat zijn er tot nu toe altijd minder geweest dan de mensen die juist wel voor het koningshuis zijn.

Hoe ga je dit probleem oplossen? Het koningshuis is een gigantische uitgavenpost, maar het is ook wel karakteristiek voor Nederland & België: het geeft sfeer en gezelligheid, denk maar aan koningedag, etc.

2. De regeringen.
3. De religies: in Nederland is 30% van de bevolking katholiek, in België is dat 50- 75%. In Nederland is 21% Protestant, in Be: minder dan 1%.

NL: 5,8% Moslim. Be: 4% Islamitisch. In België is 28% agnost of vrijzinnig. In Nederland heeft 41% niet gelovig.

Er zijn verschillen in godsdiensten tussen beide landen.

Maar dit is nu ook al zo in Nederland, kijk maar in Nederland. In de ene provincie heb je veel protestanten, in de andere provincie veel katholieken, etc. Dit zou niet echt een groot probleem moeten zijn, omdat er altijd en overal verschillen zijn in godsdienst. En iedere individu zou zijn eigen godsdienst, of religie moeten kunnen kiezen, of gewoon op zichzelf zijn. Er zouden geen problemen moeten zijn, als Nederland en België gaan annexeren, omdat iedere persoon vrije meningsuiting heeft, zo is vastgelegd in de mensenrechten.

4. Het taalverschil: In Nederland spreekt men Nederlands, in België Vlaams, en Frans (in Wallonië). Het verschil tussen Nederlands en Vlaams is maar klein, het is makkelijk te verstaan, en te spreken. Het Nederlandse dialect Fries is meer een eigen taal dan het Vlaams. Dit zou dus geen probleem moeten veroorzaken.

En dat er in Wallonië Frans wordt gesproken, zou ook niet echt voor een probleem hoeven te zorgen, omdat Nederlanders niet naar Wallonië móéten. En als ze graag naar Wallonië willen, maar ze gaan niet, omdat het taalverschil een te groot probleem zou zijn, waarom gaan er dan elk jaar zoveel Nederlanders elke zomer naar Frankrijk, om hun zomervakantie door te brengen? Daar wordt tenslotte ook Frans gesproken.

5. Amsterdam is de hoofdstad van Nederland. De hoofdstad van België is Brussel. Welke van deze 2 hoofdsteden moet de hoofdstad van het nieuwe land worden?

Brussel heeft een oppervlakte van 32,61 km2, telt 145.717 inwoners (2006), de werkeloosheidsgraad in Brussel is 23,9% (2006).

Amsterdam telt zo’n 750.000 inwoners, en 7% is werkeloos. De oppervlakte van A’dam is 219,44 km2.

Als je deze cijfers met vergelijkt, is Amsterdam groter, heeft meer inwoners, en heeft een lager percentage werklozen. Dus welke van de 2 huidige hoofdsteden de nieuwe hoofdstad moet worden, is Amsterdam het gunstigst.

Aan de andere hand, Brussel is dé hoofdstad van Europa, dus dit zou ook een strategische hoofdstad kunnen zijn.

6. De naam, het volkslied, de verschillen in geschiedenis.

De naam; het meest makkelijke zou zijn Nederland-België/ België- Nederland.


Kom maar op met de kritiek
"groot Nederlands Rijk"

pi_49627103
quote:
Op maandag 21 mei 2007 22:47 schreef PabloLopez het volgende:

[..]

"groot Nederlands Rijk"

Ah, build the ships. We hebben alleen een Jan Pieterszoon Coen nodig. 1
pi_49628251
quote:
Op maandag 21 mei 2007 22:01 schreef Devrim_ het volgende:

[..]

Met het een worden van Europa heeft Nederland of Belgie nou niet echt veel macht gekregen. (De macht ligt bij de grotere landen als Frankrijk en Duitsland )
Maar door vereniging van de 2 landen zouden ze veel sterker kunnen zijn
Dat is dus ook 1 van de redenen waarom wij Nederlanders helemaal met dat achterlijke Europa moeten stoppen
"Mensen die tegen Israël zijn, zijn in werkelijkheid antisemieten." Doctor Martin Luther King - 1967
pi_49628257
Het liefst zie ik dat Nederland, België en Luxemburg samengaan in een confederatie, maar de kans daarop lijkt mij nihil. Groot-Nederland (Nederland en Vlaanderen) lijkt me waarschijnlijker. België valt toch binnen nu en tien jaar uiteen. Het VB schrijft in zijn programma:
quote:
Samenwerking met Nederland.

Nederlanders en Vlamingen vertonen heel wat gemeenschappelijke kenmerken. Ze zijn twee loten aan dezelfde stam: ze spreken dezelfde taal, ze bezitten voor een groot deel dezelfde geschiedenis, ze hebben dezelfde cultuurbedding, ze voeren een vergelijkbare economische politiek. Het ligt dan ook voor de hand dat wij in een tijdperk van Europese eenwording en mondialisering de handen in elkaar slaan om onze gezamenlijke belangen te verdedigen. Eens de Vlaamse onafhankelijkheid gerealiseerd, is het wenselijk dat wij komen tot een nauwere samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland.

Het Vlaams Belang is van mening dat een samenwerkingsverband zal zorgen voor nog meer welvaart en welzijn voor beide partners. Vlaanderen moet de politieke volwassenheid aan de dag leggen om nuchter te overleggen wat het samen met Nederland zou willen doen. Nederland moet dan wel enkele belangrijke dossiers zoals de Scheldeverdieping en de IJzeren Rijn deblokkeren. In afwachting daarvan kunnen wij vandaag al een resem politieke beslissingen op elkaar afstemmen. De dossiers van de IJzeren Rijn en de uitdieping van de Schelde bewijzen dat wij dringend moeten afstappen van een zinloze concurrentiestrijd. Dat is ook zo voor Antwerpen en Rotterdam, waar we beide zonder twijfel meer baat hebben bij een gemeenschappelijk havenbeleid.

De samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland is een voorwaarde om in de EU de toekomst van de Nederlandse taal - niet louter als officiële taal - en cultuur te vrijwaren, naast economische en sociale verworvenheden. Meer samenwerking kan Vlaanderen en Nederland een uitweg bieden om niet grotendeels van het Europese beleid te worden uitgesloten. In ieder geval moet de vorm van de samenwerking de strategische positie weerspiegelen die Vlaanderen en Nederland in Europa en de wereld best innemen om hun gezamenlijke belangen te vrijwaren.


[ Bericht 0% gewijzigd door Golradir op 22-05-2007 11:47:39 ]
  maandag 21 mei 2007 @ 23:49:44 #18
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_49629403
Ik stel voor:

Nederlands-sprekend Belgie wordt bij Nederland gevoegd.
Frans-sprekend Belgie wordt bij Frankrijk gevoegd.
Duits-sprekend Belgie wordt bij Luxemburg gevoegd, dan heeft land ook nog eens wat.

Brussel wordt de nieuwe hoofdstad van de EU, en zal net als bijvoorbeeld Washington D.C, Brasilia, Brazilië en Canberra, Australië een eigen "Federaal Gebied" krijgen, in dit geval dus van de EU. In Brussel zullen alle EU regeringsfuncties worden gevestigd, en de Fransen mogen Straatsburg in hun aars steken.

Zo dus ongeveer, grenzen even heel grof getekend:




Hierop volgend veranderen we ook de politieke structuur in Nederland, vergelijkbaar met de Duitse Bundeslander, die elk een eigen regering hebben, of de Departements in Frankrijk met hun eigen Prefect etc. Hierbij stel ik voor het "Nieuwe Nederland" op te delen in drie deelgebieden:

Zuid Nederland, bestaande uit de provincies Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, West Vlaanderen, Oost Vlaanderen, Antwerpen, Limburg en het Nederlandstalige deel van Vlaams Brabant. (Het Franstalige deel gaat bij Frankrijk). Antwerpen wordt de hoofdstad van dit deelgebied.

Midden Nederland, bestaande uit de provincies Noord Holland, Zuid Holland, Utrecht, Flevoland en Gelderland. Utrecht wordt de hoofdstad van dit deelgebied.

Noord Nederland, bestaande uit de provincies Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland. Zwolle wordt de hoofdstad van dit deelgebied.

De federale regering zal uiteraard in Den Haag blijven, echter structureel zal de Senaat (eerste kamer) wijzigen tot 180 zetels, waarvan 10 zetels uit elke provincie. (18 in totaal samen met de Belgische "aanwinst". Dit systeem is natuurlijk open voor discussie, in ieder geval zal moeten gezorgd worden dat het Vlaamse deel van Nederland voldoende representatie krijgt in de federale regering. Ook de Tweede Kamer gaat natuurlijk enigzins op de schop, en Belgische partijen krijgen een plaats. Uiteindelijk zullen de Belgische verwanten van de Socialisten, Christen-Democraten, Liberalen, Extreem links/rechts, etc natuurlijk opgaan in de Nederlandse varianten, of zoals bij het CDA het geval was in de jaren 70 wordt een nieuwe partij gevormd met een nieuwe naam.

De stemplicht zal verdwijnen, en het Nederlands stemstelsel zal overal worden ingevoerd. Qua wetten zal de Nederlandse Grondwet blijven gelden voor het hele land. De deelstaten krijgen wel meer zelfbestuur, bijvoorbeeld bij het bouwen van wegen/infrastructuur en de tolheffing, winkelopeningstijden, lokale belastingen, verkeersregels, etc, etc, etc.

Tevens krijgt het Koningshuis niets meer dan een ceremoniële rol. Het Vlaamse koningshuis zal gewoon kunnen blijven bestaan, maar heeft dus ook geen politieke rol meer. Het nieuwe staatshoofd wordt een President, direct door het volk gekozen, naar Frans model. Geen regering meer op het bordes bij paleis Soestdijk, geen aangewezen formateur meer, en men hoeft ook niet meer op het matje te komen bij de Koningin voor een wekelijks rapport. Ook Burgemeesters kunnen voortaan gekozen worden, of als Nederland daar nog niet rijp voor is worden aangewezen door de federale deelregering van de drie deelstaten.

Zaken als leger, politie, luchtmacht, marine, etc zullen worden samengevoegd. De voetbalcompetities (en andere sport competities) zullen worden samengevoegd. De Nederlandse vlag zal worden gehandhaafd, de Belgische vlag zal ophouden te bestaan. De onderlinge provincies mogen natuurlijk wel hun vlag behouden, en net als in Friesland de Friesche Vlag hangt op overheidsgebouwen zal ook de Vlaamse vlag in Vlaanderen hangen. Naast de Nederlandse vlag natuurlijk.

Brussel, zoals gezegd wordt de nieuwe hoofdstad van de EU, en krijgt naar Amerikaans voorbeeld een eigen federaal gebied, een eigen Europese politiedienst, en een eigen EU wetgeving. De Europese grondwet is hier van kracht, met een toevoegsel voor het Federale gebied zoals bijv. bij Canberra, Australië het geval is. Het Braziliaanse "Distrito Federal" is wellicht ook te vergelijken, alleen is het daar ietwat corrupter natuurlijk. Inwoners van Brussel kunnen kiezen uit een Nederlands of een Frans paspoort, of - indien immigrant - een Brusselse Immigrantenkaart met eigen immigratiewetgeving.

Welkom in de nieuwe Federale Republiek Nederland!

[ Bericht 0% gewijzigd door maartena op 22-05-2007 00:09:44 ]
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
pi_49629695
Zonder alles te hebben gelezen: laat België gewoon zichzelf zijn. Ik moet er niet aan denken dat het door Nederland wordt ingenomen. Vlamingen zijn veel te leuk om omgetoverd te worden tot Hollanders.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
pi_49629718
quote:
Op maandag 21 mei 2007 23:59 schreef DS4 het volgende:
Zonder alles te hebben gelezen: laat België gewoon zichzelf zijn. Ik moet er niet aan denken dat het door Nederland wordt ingenomen. Vlamingen zijn veel te leuk om omgetoverd te worden tot Hollanders.
Nederlanders. Geen Hollanders.
pi_49629733
quote:
Op maandag 21 mei 2007 23:49 schreef maartena het volgende:
Ik stel voor:

Nederlands-sprekend Belgie wordt bij Nederland gevoegd.
Frans-sprekend Belgie wordt bij Frankrijk gevoegd.
Duits-sprekend Belgie wordt bij Luxemburg gevoegd, dan heeft land ook nog eens wat.

Brussel wordt de nieuwe hoofdstad van de EU, en zal net als bijvoorbeeld Washington D.C, Brasilia, Brazilië en Canberra, Australië een eigen "Federaal Gebied" krijgen, in dit geval dus van de EU. In Brussel zullen alle EU regeringsfuncties worden gevestigd, en de Fransen mogen Straatsburg in hun aars steken.

Zo dus ongeveer, grenzen even heel grof getekend:

[afbeelding]


Hierop volgend veranderen we ook de politieke structuur in Nederland, vergelijkbaar met de Duitse Bundeslander, die elk een eigen regering hebben, of de Departements in Frankrijk met hun eigen Prefect etc. Hierbij stel ik voor het "Nieuwe Nederland" op te delen in drie deelgebieden:

Zuid Nederland, bestaande uit de provincies Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, West Vlaanderen, Oost Vlaanderen, Antwerpen, Limburg en het Nederlandstalige deel van Vlaams Brabant. (Het Franstalige deel gaat bij Frankrijk). Antwerpen wordt de hoofdstad van dit deelgebied.

Midden Nederland, bestaande uit de provincies Noord Holland, Zuid Holland, Utrecht, Flevoland en Gelderland. Utrecht wordt de hoofdstad van dit deelgebied.

Noord Nederland, bestaande uit de provincies Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland. Zwolle wordt de hoofdstad van dit deelgebied.

De federale regering zal uiteraard in Den Haag blijven, echter structureel zal de Senaat (eerste kamer) wijzigen tot 180 zetels, waarvan 10 zetels uit elke provincie. (18 in totaal samen met de Belgische "aanwinst". Dit systeem is natuurlijk open voor discussie, in ieder geval zal moeten gezorgd worden dat het Vlaamse deel van Nederland voldoende representatie krijgt in de federale regering. Ook de Tweede Kamer gaat natuurlijk enigzins op de schop, en Belgische partijen krijgen een plaats. Uiteindelijk zullen de Belgische verwanten van de Socialisten, Christen-Democraten, Liberalen, Extreem links/rechts, etc natuurlijk opgaan in de Nederlandse varianten, of zoals bij het CDA het geval was in de jaren 70 wordt een nieuwe partij gevormd met een nieuwe naam.

De stemplicht zal verdwijnen, en het Nederlands stemstelsel zal overal worden ingevoerd. Qua wetten zal de Nederlandse Grondwet blijven gelden voor het hele land. De deelstaten krijgen wel meer zelfbestuur, bijvoorbeeld bij het bouwen van wegen/infrastructuur en de tolheffing, winkelopeningstijden, lokale belastingen, verkeersregels, etc, etc, etc.

Tevens krijgt het Koningshuis niets meer dan een ceremoniële rol. Het Vlaamse koningshuis zal gewoon kunnen blijven bestaan, maar heeft dus ook geen politieke rol meer. Het nieuwe staatshoofd wordt een President, direct door het volk gekozen, naar Frans model. Geen regering meer op het bordes bij paleis Soestdijk, geen aangewezen formateur meer, en men hoeft ook niet meer op het matje te komen bij de Koningin voor een wekelijks rapport. Ook Burgemeesters kunnen voortaan gekozen worden, of als Nederland daar nog niet rijp voor is worden aangewezen door de federale deelregering van de drie deelstaten.

Zaken als leger, politie, luchtmacht, marine, etc zullen worden samengevoegd. De voetbalcompetities (en andere sport competities) zullen worden samengevoegd. De Nederlandse vlag zal worden gehandhaafd, de Belgische vlag zal worden gehandhaafd. De onderlinge provincies mogen natuurlijk wel hun vlag behouden, en net als in Friesland de Friesche Vlag hangt op overheidsgebouwen zal ook de Vlaamse vlag in Vlaanderen hangen. Naast de Nederlandse vlag natuurlijk.

Brussel, zoals gezegd wordt de nieuwe hoofdstad van de EU, en krijgt naar Amerikaans voorbeeld een eigen federaal gebied, een eigen Europese politiedienst, en een eigen EU wetgeving. De Europese grondwet is hier van kracht, met een toevoegsel voor het Federale gebied zoals bijv. bij Canberra, Australië het geval is. Het Braziliaanse "Distrito Federal" is wellicht ook te vergelijken, alleen is het daar ietwat corrupter natuurlijk. Inwoners van Brussel kunnen kiezen uit een Nederlands of een Frans paspoort, of - indien immigrant - een Brusselse Immigrantenkaart met eigen immigratiewetgeving.

Welkom in de nieuwe Federale Republiek Nederland!
Mooi stuk tekst
pi_49637366
Het is een leuk idee, maar veel verder dan het papier waarop de eenheid wordt bekrachtigd zal de eenheid denk ik niet gaan reiken.

Ik zou er wel voor zijn dat Nederland en België naar het buitenland toe één zijn, maar realistisch gesproken zal het binnen de grenzen gewoon altijd een lappendeken blijven. Als de Walen en Vlamingen van elkaar al nauwelijks verdragen dat ze op elkaars grondgebied iets te zeggen willen hebben, hoe zouden de Walen (en de Vlamingen) het dan vinden als ook wij Nederlanders ons er nog eens mee moeten gaan bemoeien, zogenaamd in een bemiddelende rol.

Daarnaast zijn de zaken die naar mijn idee écht op het overkoepelende niveau geregeld zouden moeten worden, zoals defensie en buitenlandse zaken en munteenheid, zaken die op EU-niveau geregeld moeten worden of al geregeld zijn.
  dinsdag 22 mei 2007 @ 11:39:00 #23
3647 B.R.Oekhoest
Taalpotpourrist Berend Rinus
pi_49638406
Het omgekeerde juist: Belgie moet een deel van Nederland annexeren. Namelijk dat deel waar toch al reserveBelgen wonen, te weten Brabant en Limburchchch, met hun onverstaanbare gebrabbel en hun carnaval-shit. Zeeland ook, al zijn ze daar niet katholiek en bourgondisch, maar ons bent zuunig.
De moraal zit in een crisis, niemand weet meer wat van wie is.
Mijn broer Tinus zeker niet; de minkukel neemt steeds ongevraagd bezit van mijn FOK!account. Beste vent wel verder, overigens: http://fotoboek.fok.nl/Tinus_O..
pi_49640034
quote:
Op maandag 21 mei 2007 23:59 schreef zarGon het volgende:

Nederlanders. Geen Hollanders.
Ik gebruikte expres het woord Hollander. Dat is nl. de norm.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
  dinsdag 22 mei 2007 @ 12:40:43 #25
99433 Tup
Tupperwaar
pi_49640726
Mythe van schaalvoordelen.
Wasserwunderland
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')