abonnement Unibet Coolblue
  Redactie Games zaterdag 26 mei 2007 @ 22:37:57 #226
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_49804002
Whehe, die discussie is mijn schuld zeker weer?
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_49804213
Gefeliciteerd met je aanschaf Mach3! Je had tot voor kort toch ook een Panasonic FZ7? Dan is dit helemaal een sprong vooruit.

(en heb je hem toevallig bij de Makro in Charlerois gekocht? Ik las net een topic op Dutchphotozone, waaruit bleek dat ze daar de 30D kit abusievelijk een tijdje voor minder dan 500 euro verkochten! :-) )

Ik zit zelf in verhoogde staat van opwinding naar de Olympus E-510 te kijken... die moet nog uitkomen, maar hij ziet er erg veelbelovend uit.

Ik kwam gisteren een gallery tegen van een Kroatische fotograaf waar ik behoorlijk van onder de indruk was. Veel reclamewerk, dat er mooi en fris uitzag, maar het bijzondere vond ik dat hij bv. in wildlife- en sportfotografie exact het moment weet te treffen en dan ook nog eens zijn techniek volledig onder controle heeft.
pi_49805865
@dvr

Nee ik was in het bezit van een Nikon D50 , en nee mijn Cam komt bij Kamera-express vandaan. Lekker snel geholpen geen huppeltutjes die zo nodig een uur moeten discusieren over wat voor compactje ze nu willen etc etc. Had ik dat geweten dan was ik daar wel naar toe gegaan
Bij kamera express lekker vlot geholpen door die gasten en natuurlijk een zeer uitgebreid assortiment
een nadeel zodra je de doos openmaakt moet die met je mee. Maar wist toch al dat die mee zou gaan met mij dus.

Ik heb noch niks gezien van die olympus. maar zal dat zo dadelijk eens doen.

Ben ook erg blij met me cam maar het valt nog niet mee om even snel een leuke plaat te schieten. Het is echt wennen aan het gewicht en het model van de cam en natuurlijk de knoppen. Van een kunstof body naar een metalen behuizing is toch een wereld van verschil.ook alz eggen veel mensen dat dat mee valt ik weet nu inmiddels beter. Alles loopt soepelere zeker met afdrukken reageert super snel en dan ook nog eens met dit objectiefje erbij moet het helemaal goed komen binnen nu en een paar weken
pi_49805897
quote:
Op zaterdag 26 mei 2007 22:37 schreef Mr.Noodle het volgende:
Whehe, die discussie is mijn schuld zeker weer?
AAW nee hoor maak je niet druk
  Overall beste user 2022 zaterdag 26 mei 2007 @ 23:47:49 #230
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_49805928
quote:
Op zaterdag 26 mei 2007 22:14 schreef Mach3 het volgende:

[..]

Je kan uiteraard deze twee camera's niet vergelijken aangezien ze alle twee uit een ander prijssegment komen en ook nog eens uit een verschillende categorie camera Instap D50 en een wat meer opwaartse camera de 30D, Daarnaast kan je de twee objectieven die ik noemde ook niet met elkaar vergelijken. Ik geef alleen aan dat het weldegelijk uitmaakt of je nu met een 30D schiet of met een wat goedkopere camera. Alleen de platen die je maakt zitten in je hoofd en moet je zien om te zetten in beeld materiaal. En daar komt dan het aspect om de hoek kwaliteit in camera's en objectieven kijken. En dat die sigma 70-300 apo bla die bla anders reageert dan de 70-300 van canon lijkt mij vrij duidelijk.

Ik weet alleen dat de D50 een leuk beginners cameratje is waarmee je leuke platen kan schieten en ik heb dat ook zeker kunnen bewijze,
Maar wil je meer dan zal je dieper in de buidel moeten tasten en waar ligt de grens bij jou of wat laat je budget toe.

En met een camera van 45000 euro en een objectief van 12000 maak jij echt nog geen mooiere foto's dan iemand met een D50, het is alleen een hulpmiddel , je gereedschap de rest ligt aan je kunnen als amateur fotograaf. Het beeld zal dan misschien anders opgetekent zijn. Maar de kunst van de fotograaf is nog altijd minimaal 80% en de rest bij de camera.
Daarmee kan ik het redelijk eens zijn. Een slechte fotograaf maakt niet ineens goede platen door goede apparatuur, maar een goede fotograaf kan wel slecht worden door slechte.
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
pi_49806156
quote:
Op zaterdag 26 mei 2007 12:24 schreef Arjan het volgende:

[..]

Jij draait het nu om:
80% van de "fotografen" denkt goede foto's te kunnen maken, als ze maar dure spullen hebben.

Geef die mensen een scherpe beitel en een echte hamer, en ze bakken nog niks van dat stuk steen. Een beeldhouwer kan met een botte beitel nog meer dan een onkundige stumper met een scherpe beitel.
Ja 80% denkt dat inderdaad. Ik denk dat je eerst eens moet gaan kijken wat je kunnen zijn en daar voorlopig je kamera op moet aanpassen. zodra je inderdaad vlijmscherpe foto's met zon instap model kan maken en ook nog eens leuke compo's ja dan ben je in mijn ogen toe aan een vervangend toestel. Het werkt alleen prettiger als je kamera met objectief lekker snel is en lekker soepel loopt. Ik ben dus begonnen met het instapmodel en aan de hand daarvan me verder ontwikkelt.

Wat zien we ook nog steeds veel gebeuren? juist mensen kopen een DSLR nadat ze jaren met een simpel compactje hebben gelopen model broekzak dus. En wat hoor je dan man oh man wat een slechte foto's wat een bout kamera en verkopen hem dan weer na een aantal weken soms maanden omdat ze er niet mee overweg kunnen en omdat ze zichzelf niet de tijd gunnen om fatsoenlijk met die dslr om te leren gaan.
  zondag 27 mei 2007 @ 00:11:53 #232
64553 Simulacrum
Agent Smith
pi_49806602
quote:
Op zaterdag 26 mei 2007 22:14 schreef Mach3 het volgende:
En met een camera van 45000 euro en een objectief van 12000 maak jij echt nog geen mooiere foto's dan iemand met een D50, het is alleen een hulpmiddel , je gereedschap de rest ligt aan je kunnen als amateur fotograaf. Het beeld zal dan misschien anders opgetekent zijn. Maar de kunst van de fotograaf is nog altijd minimaal 80% en de rest bij de camera.
Ik doelde op hetzelfde onderwerp fotograferen met de een of met de andere camera/lens combo, dat merk je tijdens het maken van de foto, en daar was mijn initiele kritiek, je post kwam over alsof je deze twee verschillende prijsklasses met elkaar vergeleek. En dan heb ik het niet over hoe goed je als fotograaf bent, of wat een goede fotograaf maakt; ik heb het over die vergelijking die je maakt qua aanvoelen, handelen, scherpstellen, etc.-zaken die je in de foto niet terugziet.

Overigens vind het vreemd dat iemand van een Nikon D50 met sigma overstapt op en 30D met 70-300 USM en niet naar iets dat in dezelfde prijsklasse ligt van het concurerende merk--maar dat terzijde.
"Mr. Anderson! Welcome back, we missed you"
pi_49811726
Omdat als je een nieuwe Camera gaat kopen jezelf eerst eens goed moet inlezen in het aanbod dat er is.
Als ik dan de 30D en b.v de D200 van Nikon gaat vergelijken dan zit hier nog wel een verschil in. D200 hogere ruis opbrengst bij hogere iso waardes , ik denk dat dit wel een essentieel iets is. Ik denk dat ik deze twee wel met elkaar mag vergelijken. De D200 is nog steeds een stuk prijziger dan de 30D wat ook meegespeeld heeft. D200 als je de kenners gaat na vragen zullen al snel zeggen dat het een prachtige studio camera is. En dat is ook mijn mening, aangezien ik graag buiten loop met me cam en zeer weinig tot niet in een studio setting was dit ook een reden voor mij. Ik zal de D200 zeker niet afkraken, maar had er een minder goed gevoel bij dan bij de 30D. Kijk ook ik had een bescheiden budget te besteden, helaas nog geen staatsloterij gewonnen, dan wordt de keuze ook wat makkelijker, of de D200 met een wat minder objectief ( Sigma van even 200 eur) of dan toch de 30D met een wat knappere objectief. Zeker dit objectief word door profs en door critici bestempelt als een verborgen "L"objectief. Dan is een keuze als de mijne snel gemaakt.
Ik heb me door heel wat pagina's heen geworsteld de afgelopen twee maanden, maar weet nu wel dat ik voor de volle 100% achter me keuze sta.


Toen ik verleden jaar begon met me oude hobby op te pakken ( wat een levengroot verschil is gebleken tussen analoog en digitaal ) Had ik een zeer beperkt budget, zeg 800 eur. Toen kocht je nog geen 350D voor dat geld. Dus als instapper toch maar de D50 tegen alle goede adviezen in overigens hoor. Binnen 4 maanden had ik al dusdanig spijt dat ik besloten had om zo snel mogelijk een andere cam te gaan kopen dus de 350D minimaal. Maar door allerlij omstandigheden is dat er niet van gekomen. Tot dus een dag of twee terug en ik de stoute schoenen aangetrokken heb en die 30D heb aangeschaft. Overigens moet ik wel opmerken dat ik absoluut geen Merkidioot ben. Want als zeg over twee jaar dat wie dan ook een in mijn ogen betere camera op de Markt zet dan Canon stap ik over.Als ik tenminste toe zou zijn aan een nieuwe cam. Wat ik nu absoluut niet zie gebeuren. Ja moet nu het verhaal weer opbouwen Flitser objectieven andere dingen die belangrijk zijn. Maar is ook leuk om te doen , je steeds weer inlezen in de materie wat je kennis ook veel verder vergroot en ook eens objectieven lenen van kennissen die al langer met Canon werken.

Hopeijk begrijp je nu waarom ik mijn overstap heb gemaakt.
  zondag 27 mei 2007 @ 10:04:17 #234
64553 Simulacrum
Agent Smith
pi_49812285
ooooooooooooooooooow, op die fiets!

Ik verwachte eigenlijk een reply in 1 a 2 zinnen, niet meteen je hele autobiografie en financiele situaite in 50 delen

ik dacht dat de eos 5D gelijk was aan de D200, en de 30D gelijk aan die D80 van Nikon.

Maar goeie keuze, die 30D en die 70-300 lens
"Mr. Anderson! Welcome back, we missed you"
pi_49812438
Als je goed leest op o.a dbpreview en je gaat de 30D vergelijken in de test dan zal je zien dat de D200 met de 30D wordt vergeleken en niet met de 5D . Dat is al een aardige incator voor de aanschaf van een nieuwe cam die pagina.

Nee leg het graag goed uit 1 a 2 zinnen volstaan vaak niet . Zeker niet in dit geval.
pi_49812999
quote:
Op zondag 27 mei 2007 10:04 schreef Simulacrum het volgende:
ooooooooooooooooooow, op die fiets!

Ik verwachte eigenlijk een reply in 1 a 2 zinnen, niet meteen je hele autobiografie en financiele situaite in 50 delen

ik dacht dat de eos 5D gelijk was aan de D200, en de 30D gelijk aan die D80 van Nikon.

Maar goeie keuze, die 30D en die 70-300 lens
De 5D is fullframe, dus niet met de D200 te vergelijken lijkt mij. Heb je toch nog je appels en peren huh .
  zondag 27 mei 2007 @ 13:06:04 #237
64553 Simulacrum
Agent Smith
pi_49815816
quote:
Op zondag 27 mei 2007 10:20 schreef Mach3 het volgende:
Als je goed leest op o.a dbpreview en je gaat de 30D vergelijken in de test dan zal je zien dat de D200 met de 30D wordt vergeleken en niet met de 5D . Dat is al een aardige incator voor de aanschaf van een nieuwe cam die pagina.

Nee leg het graag goed uit 1 a 2 zinnen volstaan vaak niet . Zeker niet in dit geval.
ik zal eens kijken, lees nl ook engelse fotografiebladen. En ik ben ook niet merkgebonden trouwens... ik wil de opvolger van de 5D misschien wel kopen...
quote:
Op zondag 27 mei 2007 11:01 schreef ..zapper het volgende:
[...]

De 5D is fullframe, dus niet met de D200 te vergelijken lijkt mij. Heb je toch nog je appels en peren huh .
Als je het laat afhangen van niet FF of wel FF wel
"Mr. Anderson! Welcome back, we missed you"
pi_49822509
quote:
Op dinsdag 22 mei 2007 10:56 schreef Arjan het volgende:

[..]

Only op Fok!
Voor 'serieuze' discussies mag je naar zoom.nl, dutchphotozone, of eosdigitaal.
Bedankt voor de tips. Ik ben nl. ook op jacht naar een nieuwe camera.

Zo te lezen toch maar voor een 30D gaan...
Iemand dood maken met een blije mus is nooit grappig...
pi_49823516
Oh men, wat is de 30D een lekkere camera. Helemaal icm de 17-55 2.8 lens. . Net even weer bijna 200 foto's geknipt alsof het niks is, lekker binnen, licht zat om zonder flits te kunnen knippen (en 'm toch nog 1 of 2 stops af te knijpen!).
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_49824058
30D is een zeer geile cam ja

Ik heb hem nu een week. Nog niet echt veel tijd gehad om mee te experimenteren, maar hij voelt al een stuk beter aan dan de 350D, die net een toy-cam lijkt in vergelijking

Vooral die zoeker vind ik een verbetering, ik kan nu veel gerichter scherpstellen tijdens macro opnames.
  zondag 27 mei 2007 @ 17:36:17 #241
14827 Kogando
Modelprutser
pi_49825328
Heb een EOS 400D kit gekocht (549,- bij de MM) en ben tot op heden erg tevreden over de camera. Omdat ik macrofotografie interessant vind heb ik er een B+W +10 macro voorzetlens bij gekocht. Ik heb al wat insectjes op de foto gezet en ik krijg ze er goed groot op.

Maargoed, je ziet ook macro objectieven, en de meeste zijn best duur. Dus wat is nou het grootste voordeel met een macro objectief tov de kit met macro voorzetlens? Kan ik dan ook rekenen op een hogere scherptediepte?
Beter één keer om vergeving vragen, dan tien keer om toestemming.
pi_49827668
quote:
Op zondag 27 mei 2007 16:21 schreef DikkeSmikkel het volgende:

[..]

Bedankt voor de tips. Ik ben nl. ook op jacht naar een nieuwe camera.

Zo te lezen toch maar voor een 30D gaan...
Ik zou het maar doen krijg je absoluut geen spijt van
pi_49829612
Welke barcode moet ik nou uitknippen? Er zitten er twee op de doos.... Ik neem aan de bovenste? waar Body No. op staat?

Ook handig, er staan 3 verschillende nummers op...

[ Bericht 20% gewijzigd door Kremers op 27-05-2007 20:12:25 ]
pi_49832413
quote:
Op zondag 27 mei 2007 17:36 schreef Kogando het volgende:
Heb een EOS 400D kit gekocht (549,- bij de MM) [...]
De 400D?? Voor ¤549,- ?? De kit?? Weet je dat echt heel zeker?
Ik ben gewoon ik en dit is mijn ding.
pi_49856420
@kremers
Ja die moest je hebben. Gewoon opsturen en je krijgt je geld binnen de kortste keren thuis gestuurd.
Ik vond het ook niet echt handig bedacht van ze. Ze hadden die code dan beter een ander kleurtje mee kunnen geven. Alhoewel op de 30D body doos zat deze code aan de binnenzijde en de winkelier bij kamera express wees mij op die code. Overigens ook op de code van mijn 70-300 F4-5.6 IS UMS. Vond het toch wel prettig dat ze het even mededeelden.

In totaal 150 eu retour . Houd in over 15 dagen de batterygrip
  maandag 28 mei 2007 @ 17:03:49 #246
14827 Kogando
Modelprutser
pi_49856714
quote:
Op zondag 27 mei 2007 21:23 schreef _Kaatje_ het volgende:
De 400D?? Voor ¤549,- ?? De kit?? Weet je dat echt heel zeker?
Yep de kit, 629 euro.. en dan 80 terug via die cashback actie. Netto dus 549,-

MM in Alphen a/d Rijn.
Beter één keer om vergeving vragen, dan tien keer om toestemming.
pi_49857040
quote:
Op maandag 28 mei 2007 16:54 schreef Mach3 het volgende:
@kremers
Ja die moest je hebben. Gewoon opsturen en je krijgt je geld binnen de kortste keren thuis gestuurd.
Ik vond het ook niet echt handig bedacht van ze. Ze hadden die code dan beter een ander kleurtje mee kunnen geven. Alhoewel op de 30D body doos zat deze code aan de binnenzijde en de winkelier bij kamera express wees mij op die code. Overigens ook op de code van mijn 70-300 F4-5.6 IS UMS. Vond het toch wel prettig dat ze het even mededeelden.

In totaal 150 eu retour . Houd in over 15 dagen de batterygrip
Dat mogen ze wel duidelijker uileggen dan ja. Dat plaatje op de canon pagina ziet e heel anders uit...

Moet je trouwens postzegels plakken op een PO BOX? Of is dat postvrij, zoals een antwoordnummer?
pi_49857676
Volgens mij is een po box een postbusnummer maar zeker ben ik er ook niet van. Ik ga morgen zowiezo naar het postkantoor en dan gaat deze brief mee. Dan hoor ik het vanzelf .
pi_49865321
quote:
Op maandag 28 mei 2007 17:03 schreef Kogando het volgende:

[..]

Yep de kit, 629 euro.. en dan 80 terug via die cashback actie. Netto dus 549,-
Ah, zo. Ik schrok al, had niet bedacht dat die ¤80,- daar al vanaf gerekend was. (Niet dat ik je geen goedkoop cameraatje gun, maar die gun ik mezelf dan ook, snappie? )
Ik ben gewoon ik en dit is mijn ding.
  Redactie Games maandag 28 mei 2007 @ 21:24:16 #250
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_49866182
quote:
Op maandag 28 mei 2007 17:03 schreef Kogando het volgende:

[..]

Yep de kit, 629 euro.. en dan 80 terug via die cashback actie. Netto dus 549,-

MM in Alphen a/d Rijn.
Ik was al bijna bang dat ik ¤100,- teveel had betaald. Maar goed voor die ¤8,- ga ik niet naar Aa/dR..

Verder M3, nog bedankt voor de tip van die barcode, ik wist echt niet welke ik nou moest uitknippen..
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')