abonnement Unibet Coolblue
pi_50053435
hoe groot wordt zo'n beagle?
pi_50117724
hellow gebeurd er nog wat hier????
pi_50121562
cm of 40 a 50 hoog? gok ik, zijn niet de grootste honden, passen net op een schoot..
Hooray for boobies!
pi_50123376
Beagle´s zijn wel heel leuk! Ik wilde er zelf altijd eentje maar aangezien het best een drukke hond kan zijn die veel energie heeft en aandacht nodig heeft is het toch een andere geworden.

Vanacht werden we wakker door een hoop geschreew,4 mannen die aan het vechten waren,blijkbaar had iemand de politie al gebeld want die waren er al snel.Die 4 mannen rennen naar een auto,stappen met zijn 4e in en ze gaan er vandoor Politie er achter aan,en wij konden weer lekker verder pitten
01-08-2008
pi_50134748
Beste Fokkers,

Een vragje aan iedereen die steden Arnhem of Apeldoorn kent, je hoeft er dus niet te wonen. Mijn vriend en ik willen een huis gaan kopen...maar twijfelen nu tussen deze twee steden. We zijn vrij huiselijk ingesteld, dus het uitgaansleven is niet zo belangrijk voor ons. Het gaat ons om de kwaliteit van de omgeving, de huizen (rond 250000), het groen, winkelen, veiligheid en dat soort dingen.
Arnhem vind ik persoonlijk meer sfeer hebben, maar aan de andere kant heb je er ook veel meer slechte wijken en meer criminaliteit. Mensen die er wonen vind ik persoonlijk open en vriendelijk (in het algemeen). Over de bewoners van A'doorn weet ik niets. Hoe zijn de mensen daar? Wat kan je er overdag doen in de stad en de omgeving? Waar kan je lekker wandelen met je hond?
Alle reacties zijn welkom. Probeer wel een beetje objectief te blijven en niet met een antwoord komen van 'A'doorn is mooier, omdat ik er woon'

P.S. Heb hierover al een topic geopend, maar kreeg advies om ook hier mijn vraag te stellen.
pi_50135308
In Apeldoorn is aardig veel groen, in de stad en in de omgeving. Op bijvoorbeeld het Leesten kan je mooi wandelen met je hond. In de stad zijn ook aardig wat parken, het Matenpark is een van de grotere, ook met veel hondenuitlaatvelden.
De bewoners, tjah geen idee eigenlijk, iedereen is sowieso aardig op zichzelf gericht, maar dat is in heel Nederland eigenlijk wel. Ik heb wel zomaar gesprekken met mensen die ik niet ken, maar dat heb ik in andere steden ook wel, dus ik kan er niet echt over oordelen. Het hangt er ook vanaf waar je komt natuurlijk, in een coffeeshop praten mensen veel sneller met je dan als je op zaterdag in de massa door de Hoofdstraat loopt.
Maar als je gaat voor burgerlijkheid en rust, dan zou ik in Apeldoorn gaan kijken. Het is een goede stad voor mensen die waarde hechten aan de huizen en de omgeving en een nachtleven oid minder belangrijk vinden..
pi_50135776
Kanaalpark en Kuipersveld...hoe is het om daar te wonen? Weet iemand meer? Lijkt me wel groen daar.
pi_50136085
Het kanaalpark is niet echt een park met grote grasvelden enzo, bestaat eigenlijk vooral uit heuvels met daarop bomen en fietspaden. Wel minder misschien om met een hond te wandelen, omdat het fijner is als hij op grasvelden vrij rond kan rennen. De heuvels zijn er omdat het een vuilstortplaats was, waar ze later een park van hebben gemaakt. Het is trouwens niet schadelijk voor je gezondheid om daar te lopen ofzo, zo erg is het niet . Verder is er een vijver met wat bankjes.
Kuipersveld komt me niet echt bekend voor, heb het even opgezocht en het schijnt de naam te zijn voor een deel van het industrieterrein. Ga je daar ook wonen, of in de straten daar vlakbij, Holtrichtersveld, Boswachtersveld enz?
pi_50136356
In de buurt van Holtrichtersveld is er een leuk huis. Wat denk je?
pi_50136800
Holtrichtersveld is wel okay, het ligt in een wijk wijk met rijtjeshuizen en burgerlijke mensen enzo . Het is idd in de buurt van het Kanaalpark en achter er zijn ook wat vijvers met paden ongeveer in de straat. Het ligt ook dichtbij een supermarkt en snackbar, minder dan 5 minuten lopen als je binnendoor gaat. En iets verderop is een aardig groot winkelcentrum, de Eglantier.
Ik weet niet precies of er echt veel groen in de buurt zelf is, maar er zijn wel een aantal grasveldjes en bomen verspreidt door de wijk. Ik heb verder niet echt ervaring met de hoeveelheid tuig in de straat, omdat ik geen mensen ken die er wonen, maar ik ken ook geen tuig dat er woont, dus dat is ook wel weer goed . De wijk is eigenlijk in z'n geheel erg rustig en normaal, maar er kan af en toe een slecht huis tussen zitten.
  dinsdag 5 juni 2007 @ 19:25:41 #161
97934 ASroma
Flamboyant
pi_50136950
apeldoorn lijkt me mooier, maar dat is niet omdat ik er woon

apeldoorn is burgelijk
arnhem is meer een stad

zowel in apeldoorn en arnhem kan je in de bossen mooi met je hond lopen
pi_50139374
Klinkt wel goed die Holtrichtersveld. We zullen er gaan kijken. Bedankt voor je info. Het noorden van A'doorn is wel mooi, maar ons budget is beperkt. Daar kunnen we alleen maar hele kleine huizen kopen die dan weer niet zijn wat we willen. Ik zit liever in het zuiden in een betere huis, dan in het noorden in een klein oud hok.
Welke stukjes in het zuiden van A'doorn zijn nog meer ok? De wijk naast het Zuiderpark is...? Wat vind je daarvan?
ASroma als je zegt burgerlijk wat bedoel je daarmee precies? Waar uit die burgerlijkheid zich dan in? Een voorbeeldje mss?
pi_50139984
Gewoon van die doorsnee gezinnetjes met een stationwagon en 3 kleine kinderen, dat soort dingen .

Zuid vind ik zelf wat minder, het is voornamelijk een volksbuurt. Arbeiderswoningen of portiekflats en het percentage tokkies en hangjongeren is aardig hoog. Er zitten wel aardige straten tussen, ik weet in ieder geval dat je rond de Waalstraat, Rijnstraat enzo aardig rustig kan wonen. Alleen daar staan ook wat duurdere woningen (rijtjeshuizen).
pi_50140143
quote:
Op dinsdag 5 juni 2007 20:24 schreef Ramona1 het volgende:
ASroma als je zegt burgerlijk wat bedoel je daarmee precies? Waar uit die burgerlijkheid zich dan in? Een voorbeeldje mss?
De rustigere mens, misschien meer ouderen en jonge gezinnetjes. Vergelijkbaar met dit topic: geen sensationele plek voor jongeren, meer een toevluchtsoord voor de kalmere personen onder ons.
pi_50140477
quote:
Op dinsdag 5 juni 2007 20:42 schreef Frrreek het volgende:

[..]

De rustigere mens, misschien meer ouderen en jonge gezinnetjes. Vergelijkbaar met dit topic: geen sensationele plek voor jongeren, meer een toevluchtsoord voor de kalmere personen onder ons.
Klinkt ideaal . Alleen hebben we geen kinderen of een stationwagon. Wel een katje en een hond, we missen alleen maar nog een boompje en geen lekkage

[ Bericht 1% gewijzigd door Ramona1 op 05-06-2007 21:08:01 ]
pi_50141701
ik woon aan het boswachtersveld, dat is er op een steenworp vandaan... winkelcentra vlak in de buurt, OV op de hoek met elk kwartier een bus en de A1 op 5 minuten rijden. Zowiezo kan ik je alles vertellen over de Maten (wijk waar de straat in lig) woon er nu 28 jaar..

[ Bericht 3% gewijzigd door Spockjuh_ op 05-06-2007 22:22:15 (ahum) ]
Hooray for boobies!
pi_50141949
quote:
Op dinsdag 5 juni 2007 21:13 schreef Spockjuh_ het volgende:
ik woon aan het boswachtersveld, dat is er op een steenworp vandaan... winkelcentra vlak in de buurt, OV op de hoek met elk kwartier een bus en de A1 op 5 minuten rijden. Zowiezo kan ik je alles vertellen over de Maten (wijk waar de straat in licht) woon er nu 28 jaar..
Super zeg! Welke stukjes van de wijk zou je me nog kunnen aanbevelen? Zo groen mogelijk dan. En weet je wat over de wijk bij het Zuiderpark?
pi_50142487
quote:
Op dinsdag 5 juni 2007 21:13 schreef Spockjuh_ het volgende:
ik woon aan het boswachtersveld, dat is er op een steenworp vandaan... winkelcentra vlak in de buurt, OV op de hoek met elk kwartier een bus en de A1 op 5 minuten rijden. Zowiezo kan ik je alles vertellen over de Maten (wijk waar de straat in licht) woon er nu 28 jaar..
Ja dat is lastig. Die straten eindigen praktisch allemaal op de wijknaam
pi_50144764
zuiderpark is eigenlijk nog teveel een volksbuurt. veel op straat leven en gezellig rumoerig. In de maten is het eigenlijk overal wel groen. ikzelf woon aan een vijver die als je die volgt bij het kanaalpark uitkomt. verder heb je op 5 minuten fietsen van de veldenbuurt al de weilanden van het platteland dus groen zat..
Hooray for boobies!
pi_50145906
Ik zag ook een een andere huis in Brink en Orden bij een sportpark, dicht bij Laan van Spitsbergen. Kun je me daar wat over vertellen aub ?
pi_50148449
Over Orden heb ik al enige info gevonden op de website van Radar. Niet echt positief.
http://forum.trosradar.nl/viewtopic.php?t=42418
Het wordt verder zoeken denk ik zo.
pi_50152289
orden is niks mis mee, rustige wijk in een bosrijke omgeving, vlak in de buurt bij agovv, apenheul en het kristalbad. natuurlijk zijn niet alle straten goed om te wonen maar het overgrote gedeelte wel
Hooray for boobies!
pi_50154969
Ik ben pas in Apeldoorn komen wonenvanuit omgeving Breda.Van Arnhem weet ik niet veel (alleen dat je er leuk kan winkelen) maar Apeldoorn vind ik nu al super om te wonen.Ik woon in het centrum dat is niet wat je wil lijkt me maar woon 2 minuten van het oranje park vandaan waar je lekker met de hond kan wandelen en als je de asselsestraat helemaal uit loopt/rijdt ben je ook zo in het bos.

Wat de mensen betrefd,ze vertelde mij dat mensen hier veel terughoudender/stugger zijn dan in Breda,is ook wel zo maar het ligt ook veel aan jezelf.Het valt me alles mee,maak best snel een praatje en over het algemeen hele vriendelijk mensen.Nu zijn wij zelf (vooral mijn vriend) erg open en kletsen graag dus dat scheelt mischien.

Wat ik wel merk is dat ik tot nu toe op elk solicitatie-gesprek de mededling heb gekregen geen zichtbare tattoo's en piercings te mogen,dat is me in Breda dus echt nog nooit gebeurd,ik was me er niet eens van bewust dat ik nog een piercing had.Die heb ik dan ook moeten verwijderen.(het was echt maar een heel klein knopje in m'n onderlip vandaar dat ik zo verbaasd was)

En natuurlijk ook niet te vergeten in Apeldoorn hebben ze een heerlijke notenwinkel
01-08-2008
  woensdag 6 juni 2007 @ 11:00:37 #174
26552 Party_P
WTF, jezus!!1
pi_50156205
quote:
Op dinsdag 5 juni 2007 20:39 schreef Sapstengel het volgende:

Zuid vind ik zelf wat minder, het is voornamelijk een volksbuurt. Arbeiderswoningen of portiekflats en het percentage tokkies en hangjongeren is aardig hoog. Er zitten wel aardige straten tussen, ik weet in ieder geval dat je rond de Waalstraat, Rijnstraat enzo aardig rustig kan wonen. Alleen daar staan ook wat duurdere woningen (rijtjeshuizen).
Ligt eraan waar in zuid. In vogelbuurt zitten aardig wat tokkies, maar in het componistenkwartier is het vrij netjes in de straten:
- Mozartlaan
- mendelsohnlaan (het stuk tussen schubertlaan en arnhemseweg)
- Chopinlaan
- Strausslaan
- Straten die Chopinlaan met Strausslaan verbinden.

Ook wordt er gezegd dat de strausslaan 1 van de mooiste laantjes van Apeldoorn is. Rustig, "bos" aan de overkant met 2 beekjes. Daarachter zwembad, voetbalclub, fitnesscentrum, tennisclub en kinderboerderij.
Drugs are good mkay?
  woensdag 6 juni 2007 @ 14:22:13 #175
101791 dramslag
Beijing 2008
pi_50163254
Wat is het voordeel van Arnhem t.o.v. Apeldoorn?
Uitgaan en meer evenementen?
Meedoen is belangrijker dan winnen!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')