Roomboter, chocolade en suiker gebruikenquote:Op dinsdag 24 april 2007 16:11 schreef Spacehamster het volgende:
Hoe kan ik dit recept perfectioneren?
quote:Op dinsdag 24 april 2007 16:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Roomboter, chocolade en suiker gebruiken
Pardon??quote:Op dinsdag 24 april 2007 16:25 schreef mvdejong het volgende:
De SI-eenheid voor smaak is de calorie.
Vet is nu eenmaal smaakdragerquote:Op dinsdag 24 april 2007 16:25 schreef mvdejong het volgende:
De SI-eenheid voor smaak is de calorie.
We hadden het over perfecte muffins toch?quote:Op dinsdag 24 april 2007 16:27 schreef Spacehamster het volgende:
Suiker ga ik van stuiteren omdat ik een beetje hypoglycemisch ben en
Dan moet je naar je huisarts.quote:vet krijg ik maagzuur van omdat ik een verkeerde bacterie heb opgelopen.
Wat trouwens erg lekker isquote:Bovendien ben ik het ook wel zat om doodgegooid te worden met zoetigheid die vol suiker en vet zit. Op het laatst proef ik alleen nog suiker en vet. Kun je netzogoed suiker en roomboter mengen en dat eten.
Zo'n 6 gram per ei, geloof ik.quote:Op dinsdag 24 april 2007 16:40 schreef Dickbride het volgende:
IN ei zit toch ook enorm veel vet of nie
Nie inderdaad. ;-)quote:Op dinsdag 24 april 2007 16:40 schreef Dickbride het volgende:
IN ei zit toch ook enorm veel vet of nie
Eigeel ,per 100 g.**quote:
Dan is dat dus de oplossing, dat ei moet eruit.quote:Op dinsdag 24 april 2007 16:54 schreef oranjekoek het volgende:
[..]
Eigeel ,per 100 g.**
16 g. eiwit (eiwitkwaliteit 44%)
32 g. vet
0,3 g. koolhydraten
460 mg. omega-3 (220 mg LNA, 60 mg DPA, 180 mg DHA)
1,3 g. goede cholesterol
Eensch. Helemaal.quote:Op dinsdag 24 april 2007 17:05 schreef Toeps het volgende:
Gatverdamme. Dit is toch geen eten meer? En dat Stevia, was dat niet zo'n dubieus spulletje?
Als je écht hypoglycemisch bent (veel mensen beweren het, de meesten daarvan hebben "gewoon" vreetbuien en dáárom een wapperende suikerspiegel), dan moet je gewoon goed eten, veel vezels etcetera. Niet van die achterlijke muffins met nep-suiker. Want dat vindt je bloedsuikerspiegel ook niet leuk.
Enne, complete maaltijd?! Ik mis geloof ik wat vezels en vitaminen. Eét dan gewoon een complete maaltijd. En ik heb liever één echte muffin, dan zes van die gedrochten.
Hier sluit ik me bij aan, light producten, gatver de gatver, geen light en vetloos in mijn keuken, als je wat echt lekkers wilt maken heb je meestal roomboter nodig.quote:Op dinsdag 24 april 2007 16:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Roomboter, chocolade en suiker gebruiken
Je problemem moet je laten oplossen bij een huisarts, vind dat je nogal ver gaat in diagnose's stellen, is niet echt heel erg verstandig te noemen, je hoort geen maagzuur te krijgen van gewoon eten, krijg je dat wel is het foute boel en heb je een arts nodig(als dat vaker gebeurt).quote:Op dinsdag 24 april 2007 21:03 schreef Spacehamster het volgende:
Tja, achteraf blijkt er idd vanalles aan die berekening van de voedingswaardes niets te kloppen. Binnenkort check ik nog eens precies na of mijn spreadsheet wel klopt.
Smaak......valt niet over te twisten.
Dit topic gaat over vetarme en suikerloze muffins.
Dus advies om dat spul er toch in te doen is offtopic.
Stevia is ...ik ben vergeten waar......uitvoerig getest en onschadelijk bevonden.
Nederland doet wel vaker moeilijk over geheel onschadelijke stofjes terwijl het schadelijke dingen wel legaliseert.
Ik vind de smaak nogal lekker. De smaak is lekker diepzoet.
Ik heb niet gezegd dat ik hypoglycemisch ben, maar een beetje hypoglycemisch. Genoeg om de spikes van suiker niet te willen.
250 kcal is geen maaltijd als je 3 maaltijden per dag eet.
Niet iedereen leeft zo.
Ik eet om de 2 a 3 uur. Dan eet je geen maaltijden 500 kcal. Die zou ik niet kunnen verbranden.
Naar de dokter gaan voor maagzuur....het idee alleen al.
Dat heb ik ooit eens gedaan toen ik maanden last had van niets vets kunnen eten en gruwelijke buikpijnen en ik kreeg te horen dat ik een simpel verstoppinkje had die wel over zou gaan.
Volgens mijzelf is het een infectie. Misschien heliobacter en het gaat al beter zeker als ik verstandig eet.
Nou........heeft er iemand nog serieus advies hoe vetarme suikerloze muffins te maken of komen jullie hier alleen maar doen alsof jullie zoveel superieurder zijn dan ik?
Oftewel: blijf ontopic!
Inderdaad.quote:Op dinsdag 24 april 2007 21:04 schreef MissyMirjaM het volgende:
waarom wél cake willen eten, maar dan niet 1 die gewoon suikers en vetten heeft?
eet dan een bos peen.
Nou, dat heb ik gezegd toch? Sonja Bakker is your friend. Zij is sowieso een kei in het weglaten van suiker en vet. Brr.quote:Op dinsdag 24 april 2007 21:03 schreef Spacehamster het volgende:
Nou........heeft er iemand nog serieus advies hoe vetarme suikerloze muffins te maken of komen jullie hier alleen maar doen alsof jullie zoveel superieurder zijn dan ik?
Oftewel: blijf ontopic!
Amen, sister!quote:Op dinsdag 24 april 2007 21:19 schreef erodome het volgende:
[..]
Hier sluit ik me bij aan, light producten, gatver de gatver, geen light en vetloos in mijn keuken, als je wat echt lekkers wilt maken heb je meestal roomboter nodig.
Een goed stuk vlees bak je ook niet in de olijfolie, maar in roomboter, in een cake hoort suiker, roomboter en als het een choco cake is moet er choco in!
Olijfolie is voor deel dingen geschikt, maar niet om een lekkere steak in te bakken wat mij betrefdquote:Op dinsdag 24 april 2007 21:32 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Amen, sister!
Olijfolie is trouwens niet vies he. Lekker broodje dippen in goede olijfolie, om eens wat te noemen...
Of je maakt het zelf en kijkt hoe het smaaktquote:Op dinsdag 24 april 2007 22:07 schreef het.ismij het volgende:
Dit staat ook gelijk aan smaakvrij zeker of niet?
quote:Op dinsdag 24 april 2007 22:06 schreef erodome het volgende:
Nee hoor, er is lekker eten en er is veelste veel eten, daar zit een verschil tussen
het idee bij suikervrij is bij mij al vaak ook meteen smaakvrij (uit ervaring met meerdere producten. )quote:Op dinsdag 24 april 2007 22:27 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Of je maakt het zelf en kijkt hoe het smaakt
als je geen suiker en vet mag of slechts zeer beperkt dan zijn 'dieetmuffins' zo'n gek idee nog niet he.quote:Op woensdag 25 april 2007 07:43 schreef Viking84 het volgende:
. Of je maakt fatsoenlijke muffins of je maakt ze gewoon niet....
Als je geen vet en suiker wilt, moet je gewoon geen muffins eten, is wat men bedoelt te zeggen.quote:Op woensdag 25 april 2007 07:51 schreef rainbow2007 het volgende:
[..]
als je geen suiker en vet mag of slechts zeer beperkt dan zijn 'dieetmuffins' zo'n gek idee nog niet he.
je kunt ook gewoon stoppen met die troep te vreten ipv overal een light versie van te maken. En voor die ene keer dat je dan iets maakt, gebruik je gewoon de authentieke ingrediënten ipv light namaakzooi.quote:Op woensdag 25 april 2007 07:51 schreef rainbow2007 het volgende:
[..]
als je geen suiker en vet mag of slechts zeer beperkt dan zijn 'dieetmuffins' zo'n gek idee nog niet he.
Nee, niet ROEREN maar enveloperen, voorzichtig omscheppen.quote:Op woensdag 25 april 2007 10:35 schreef computergirl het volgende:
De natte ingredienten bij de droge doen en kort roeren. Dus niet met een mixer werken maar gewoon met een lepel.
Alleen maar niet-zoet fruit heb je na 2 maanden ook wel gezien, en veel anders blijft er niet over. Dan zou het toch leuk zijn om weer eens iets van gebak te kunnen eten, ook al is het misschien niet de lekkerste muffin die je ooit zult eten.quote:Op woensdag 25 april 2007 16:51 schreef Sjeen het volgende:
Daarbij... je kunt zeker lekkere desserts maken zonder boter en suiker, maar dan moet je niet willen om desserts die met boter en suiker horen te gaan namaken met vervangingen. Zoek het dan in natuurlijk gezonde en lekkere produkten die lekker zijn...
Ik ben in CUL precies als jij gewoon een user...quote:Op woensdag 25 april 2007 16:53 schreef Mini_rulez het volgende:
Tuurlijk mag je dat vinden, ik zie alleen geen reden om het te melden want het is gewoon offtopic. Jij als modje zou beter het goede voorbeeld kunnen geven. Er zijn namelijk ook mensen die geinteresseerd zijn in een antwoord op de vraag uit de OP, maar die wordt nu volledig ondergesneeuwd door irrelevant commentaar op de eetgewoontes van TS.
Ten eerste is Sjeen hier gewoon een user en geen mod en ten tweede heb je helemaal gelijk betreffende het commentaar.quote:Op woensdag 25 april 2007 16:53 schreef Mini_rulez het volgende:
Tuurlijk mag je dat vinden, ik zie alleen geen reden om het te melden want het is gewoon offtopic. Jij als modje zou beter het goede voorbeeld kunnen geven. Er zijn namelijk ook mensen die geinteresseerd zijn in een antwoord op de vraag uit de OP, maar die wordt nu volledig ondergesneeuwd door irrelevant commentaar op de eetgewoontes van TS.
En daar is helemaal niets mis meequote:Op woensdag 25 april 2007 18:20 schreef ColdFeet het volgende:
Je hebt gelijk, Isabeau.
Misschien lopen hier gewoon net iets teveel mensen rond die houden van lekker eten
"ik ben een mod, maar hier niet, dus hier mag ik me gedragen als een debiel, net als de rest."quote:Op woensdag 25 april 2007 16:55 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Ik ben in CUL precies als jij gewoon een user...
Juist!quote:Op woensdag 25 april 2007 18:58 schreef Sailmaker het volgende:
[..]
"ik ben een mod, maar hier niet, dus hier mag ik me gedragen als een debiel, net als de rest."
quote:Op woensdag 25 april 2007 18:58 schreef Sailmaker het volgende:
[..]
"ik ben een mod, maar hier niet, dus hier mag ik me gedragen als een debiel, net als de rest."
Nou, ik herinner me een topic over vegetarische goulash...quote:Op woensdag 25 april 2007 21:51 schreef Spacehamster het volgende:
Wordt er ook op vegetarische topics gereageerd dat de TS vlees MOET toevoegen en dat diegene beslist een B12 tekort zal hebben (waar alleen veganisten kans op hebben)???
Dacht het niet he.
quote:Op woensdag 25 april 2007 21:56 schreef Toeps het volgende:
Nou, ik herinner me een topic over vegetarische goulash...
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |