abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_49043208
Mijn handen voelen aan als schuurpapier... kzat ook al te denken aan eczeem...
  zaterdag 5 mei 2007 @ 23:39:15 #127
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_49050365
Hier precies hetzelfde hoor! Op de binnenkant van mijn onderarm én de binnenkant van mijn bovenarm (en alleen bij mijn rechterarm trouwens ) heb ik ook van die plekken die jullie beschrijven. Het lijkt idd op eczeem. Heel erg vaag!! Ik vond het al zo vaag als ik erover las en kon me niet voorstellen dat ik dat ook zou krijgen, maar het is toch gebeurd. Ach, ik heb er weinig last van eigenlijk. Ik smeer er ook gewoon bodylotion op en vanmiddag gewoon een lik purol. Het is immers 'ruwe / schrale huid' dus dat zal wel goed zijn? Gaat wel weer over, er zijn ergere dingen


Wat ik overigens wél raar vind is dat je gewoon OPEENS zo'n bijwerking erbij hebt, waar je eerst totaal geen last van had. En dan gaat dat weer weg en dan duikt er weer een andere bijwerking op. Dat vind ik met name erg vreemd met deze kuur!
pi_49056753
ik had echt héél veel last van droge lippen en huid, dus sinds gister neem ik er 1 ipv 2 van de 20 versie, ik hoop niet echt dat dit mijn acne verergert maar die droge lippen hangen me de nek uit. ziet er vooral s'ochtends niet uit

en de hele dag door labello smeren..
  zondag 6 mei 2007 @ 14:12:13 #129
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_49061198
quote:
Op zondag 6 mei 2007 11:02 schreef macaronihoofd het volgende:
ik had echt héél veel last van droge lippen en huid, dus sinds gister neem ik er 1 ipv 2 van de 20 versie, ik hoop niet echt dat dit mijn acne verergert maar die droge lippen hangen me de nek uit. ziet er vooral s'ochtends niet uit

en de hele dag door labello smeren..
vaseline etc. helpt moet je wel redelijk vaak aanbrengen zodat je wat vettigere lippen krijgt.. maar voor de rest heb je er geen last van dan meer (behalve smorgens bij het opstaan)
I have no rival, no man can be my equal. ♥
  zondag 6 mei 2007 @ 15:13:55 #130
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_49062946
quote:
Op zondag 6 mei 2007 11:02 schreef macaronihoofd het volgende:
ik had echt héél veel last van droge lippen en huid, dus sinds gister neem ik er 1 ipv 2 van de 20 versie, ik hoop niet echt dat dit mijn acne verergert maar die droge lippen hangen me de nek uit. ziet er vooral s'ochtends niet uit

en de hele dag door labello smeren..
Je kunt beter een middel nemen wat beter helpt, Labello werkt echt niet voldoende als je met dit medicijn bezig bent hoor. Bijvoorbeeld Bepanthen (zalf), dat gebruiken veel mensen hier en dat beschermt én herstelt je lippen.

Verder krijg je al droge lippen bij een minimale hoeveelheid Roa en wordt dit niet ontzettend veel erger naarmate je meer mg per dag slikt. Met andere woorden, mijn lippen zijn nu (ik slik 60 mg per dag) zo'n beetje net zo droog als aan het begin (30 mg per dag) dus daar ontkom je gewoon niet aan. Ik heb in het verleden zelfs een poosje 10 mg per dag geslikt en toen had ik ook al onwijs droge lippen. Dus gewoon even een GOEDE lippenzalf gaan halen bij de apotheek en ff op je tanden bijten! Ook veel water drinken is natuurlijk goed. Ik probeer echt minimaal 2 liter per dag.

Als je huid ook heel erg droog is dan moet je een /hydraterende creme kopen. Veel mensen van hier gebruiken bijvoorbeeld Cetaphil, ideaal spul. Ook verkrijgbaar (of bestelbaar) bij de Apotheek.

Ik denk niet dat het verstandig is om zelf je dosis te verminderen, want zo ga je ook 2 x zo lang over je kuur doen.
pi_49063080
Ik heb een blauwe labello, en die voldoet gewoon... je moet niet verwachten dat het met labello geneest, maar dat het vooral niet erger wordt, en zolang je labello ophebt voel je niets van droge lippen.
pi_49069745
quote:
Op zondag 6 mei 2007 15:13 schreef Ladysusy het volgende:

[..]

Ik denk niet dat het verstandig is om zelf je dosis te verminderen, want zo ga je ook 2 x zo lang over je kuur doen.
mm, ja, de derma had het zelfvoorgesteld om de dosis te verminderen, ik heb trouwens niet alleen droge lippen maar ook een heel droge huis waardoor soms zelfs korsten enzo ontstaan..

maar verder is de acne idd na 2 maanden ofzo echt verminderd, maar nog verre van verdwenen.
pi_49073989
ik ben helaas geen kampioen geworden.Eenige voordeel leek dat ik dan natuurlijk niet hoefde te zuipen, totdat we nog in onze kantine gingen zitten (kregen daar buffet)... haha echt mijn HELE rugbyteam heeft zich bezat.. niet normaal....iedereen dronken etc. etc. ik zat daar als enige op een gegeven moment aan de fris (heb miss 1-2 biertjes gedronken). Wel grappig maar vooral irritant, als enige nuchter terwijl de rest constant gratis bier krijgt!

Ontopic: mijn huid gaat wel OK... vandaag viel iemand die rode/droge vlekken op mijn arm wel op. Ze zei: 'hee ben je verbrand'... maar dat was gewoon soort eczeem-achtig plekje! Achja, het valt allemaal wel mee!
Haleloeja
  dinsdag 8 mei 2007 @ 12:10:47 #134
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_49137617
Joehoe, hoe gaat het met iedereen? Ik vind dat er maar weinig wordt geschreven, er lijken wel een aantal mensen uit dit topic te zijn verdwenen, jammer! Ik voel me als een van de weinige vrouwen ook een beetje lonely hier hoor, inmiddels Waar zijn jullie?
pi_49140573
Mijn handen beginnen nu ook nog eens te jeuken... ik ga morgen maar 's naar de dokter, en kijken wat hij vindt...
pi_49146269
Tis alweer een tijd geleden dat ik hier gepost heb

Ben momenteel aan mijn laatse pakje roa bezig! Nog 28 dagen te gaan! Ik kom dus wel niet aan 120mg heb ik gezien... Zit daarbij wel met wat twijfels, maar ja. Ik hou het goed in de gaten of er iets terugkomt of niet. Normaal moest ik binnen een week al stoppen, maar ik ga toch de rest van het pakje maar leegmaken ook.

Men huid? Die is super! Ik krijg er momenteel veel complimenten over Vorige week was het wel ineens een mindere dag, want toen kreeg ik ineens 2 puistjes terwijl dat al weken was geleden. Hoe dat kwam, weet ik nog steeds niet.

Voor de rest ben ik een beetje blij dat de zon nu wat weg is Ik ben de laatste tijd harder verbrand dan ik ooit ben geweest in men hele leven!!! Maar ach, we bekijken het positief, ik zie nu wel lekker bruin

Men bloedneuzen zijn gestopt! Dat vind ik al super! Heb momenteel enkel nog last van droge huid op men gezicht en armen + men lippen (maar dat is al een heleboel minder geworden).

Maar voor de rest ben ik erg gelukkig! Het heeft zeker men leven wel veranderd
  dinsdag 8 mei 2007 @ 16:00:34 #137
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_49147218
Hoi Senne,

Wat fijn dat het allemaal goed gaat en dat ook jij aan je laatste doosje bezig bent (ik ook aan mijn laatste doosjes, nog 17 dagen om precies te zijn ).

Maar als ik jou was zou ik echt nog serieus overwegen om je kuur verder af te maken, zodat je wél aan die 120 mg bent gekomen. Dit is nl. echt zeer belangrijk, ook al zijn alle verschijnselen inmiddels verdwenen en zie je er nu goed uit. De kans dat het nu terug zal komen is gewoon een stuk groter. Kijk maar naar mij. Ik heb zoveel kuren gehad die niet volledig waren en telkens aan het einde van die kuur was mijn huid helemaal gaaf. Maar een jaar na het stoppen met zo'n kuur kwam het telkens weer terug. Dus waarom zou je nu voortijdig stoppen als ik vragen mag, zeker met deze wetenschap? Ik zou echt nog even doorzetten hoor

Ik heb overigens ook opeens een paar puistjes (midden op mijn voorhoofd eentje en ook eentje in mijn hals, echt met zo'n wit kopje erop ) Waar die nu ineens vandaan komen???

En hoe gaat het met derest? Fayme, Emms, Heaven, Dropmix etc. etc.?

[ Bericht 3% gewijzigd door Ladysusy op 08-05-2007 16:39:47 ]
pi_49147454
Zo hier ben ik dan weer na 6 maanden roa (bijna) moet volgende week na derma (16MEI)

WIl nog wel meer want zit nog niet aan 120 mg dusjaa we zulle zien

Hoe is mijn huid:

Naja super eigelijk geen puistjes meer alleen paar vlekjes die weg moeten trekken maar gaat steeds beter 1x verbrand met de zon
Verder Men lippen wordt gek van zijn egt dood gewoon ook merk ik dat ik gewoon btj sjago prikkelig word van roa

Conclusie
Was het het allemaal waard een woord JA dat was het zekers zonder roa zou ik nu heel anders zijn geweest men zelf vertrouwen is enorm gegroeit heb nu super mooie vriendin ( niet dat dat iets met puistjes heeft te maken maar wel met zelf vertrouwen)

Voor iedreen die eraan wil gaan beginnen ik zou er voor gaan laat je niet afschrikken uiteindelijk valt het allemaal wel mee
IEdreen verder nog suc6
pi_49148791
Nou, ik ben nu 2 maanden bezig met Roa, ik slik 30mg per dag. Mijn dermatoloog wil nu al stoppen, ze heeft nog voor 1 maand aan pillen voorgeschreven .

Aan het einde van mijn kuur heb ik dus drie maanden lang slechts 30mg/dag geslikt.. Het zal me niks verbazen als het allemaal weer terugkomt.

Maar wat is slim? Gewoon nu 30mg per dag blijven slikken, of zou ik ook meer kunnen gaan slikken? Het zijn pilletjes van 10mg dus ik kan nogal variëren. Van bijwerkingen heb ik niet echt last, dus ik kan nogal wel wat hebben
pi_49150732
@Hammet: gewoon meer slikken, weet niet hoeveel je weegt maar ik zou minimaal 0.75 mg per lichaamsgewicht slikken. En waarom laat je je zo makkelijk afschepen door je derma? Die gasten zijn heus niet heilig hoor. Ik denk dat wij hier met elkaar 10x meer weten over ervaringen etc. dan die arts. Die weet alleen meer over bloed/lever (klachten).. . Zeg gewoon dat je nog 3 maanden extra wilt slikken bijvoorbeeld! Succes!
Haleloeja
pi_49152019
Ook ik heb Roaccutane voorgeschreven gekregen, ik moet 20 mg slikken.
Alleen nou kreeg ik dus bij de apotheek Isotretinoïne(de neppe variant dus).

Ik heb al veel topics terug gelezen en zag dat dit in principe meer bijwerkingen kon opleveren enzo (dat kan ik me tenminste nog herinneren). En heb dus gevraagt (eigenlijk gelogen dat het moest ) dat ik Roaccutane van Roche kon/moest krijgen.

Ben ik hier verstandig mee geweest? Ik dacht ik moet zo'n krachtig middel slikken en dan wil ik gewoon niet met de 'goedkope' versie afgescheept worden.

Heeft iemand hier ervaring ermee of werkt het echt allemaal helemaal precies hetzelfde?
Here is where the story ends
pi_49154106
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 17:19 schreef Gelderland het volgende:
@Hammet: gewoon meer slikken, weet niet hoeveel je weegt maar ik zou minimaal 0.75 mg per lichaamsgewicht slikken. En waarom laat je je zo makkelijk afschepen door je derma? Die gasten zijn heus niet heilig hoor. Ik denk dat wij hier met elkaar 10x meer weten over ervaringen etc. dan die arts. Die weet alleen meer over bloed/lever (klachten).. . Zeg gewoon dat je nog 3 maanden extra wilt slikken bijvoorbeeld! Succes!
Ik liet me niet zo makkelijk afschepen. ik heb om meer gevraagd, maar ze weigerde. 'Uit ervaring weet ik dat dit genoeg is' zei ze, dus ...
pi_49154272
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 17:52 schreef Tim91 het volgende:
Ook ik heb Roaccutane voorgeschreven gekregen, ik moet 20 mg slikken.
Alleen nou kreeg ik dus bij de apotheek Isotretinoïne(de neppe variant dus).

Ik heb al veel topics terug gelezen en zag dat dit in principe meer bijwerkingen kon opleveren enzo (dat kan ik me tenminste nog herinneren). En heb dus gevraagt (eigenlijk gelogen dat het moest ) dat ik Roaccutane van Roche kon/moest krijgen.

Ben ik hier verstandig mee geweest? Ik dacht ik moet zo'n krachtig middel slikken en dan wil ik gewoon niet met de 'goedkope' versie afgescheept worden.

Heeft iemand hier ervaring ermee of werkt het echt allemaal helemaal precies hetzelfde?
Volgens mij is het allemaal één pot nat. Ik slik zelf ook gewoon de goedkope, die is volgens mij net zo effectief
pi_49154352
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 18:49 schreef Hammet het volgende:

[..]

Ik liet me niet zo makkelijk afschepen. ik heb om meer gevraagd, maar ze weigerde. 'Uit ervaring weet ik dat dit genoeg is' zij ze, dus ...
dan laat je je dus makkelijk afschepen ! Ik had allang alle 'bewijzen' (van Roche) erbij gehaald en die gast helemaal overdonderd. Komop hé, overal of fora's lees je dat je aan de 120 mg MOET komen voor meer kans op blijvend effect... zélfs Roche schrijft dat in bijsluiters/sites etc. etc.... jij weet ook dat 't 'uit ONDERZOEK' is gebleken dat 't niet genoeg (lees: te weinig) is!

Je moet er mee doen wat je ermee wílt doen, iig good luck!

nu weer OT
Haleloeja
pi_49156804
Hier meld zich ook een Roaccutane-gebruiker.

Ik ben sinds 23 februari begonnen met Roaccutane na een paar jaar prutsen met antibiotica en Inderm (applicatievloeistof). Van die antibiotica werd het volgens mij alleen maar nog erger.

In mijn gezicht heb ik al jaren geen last van acne, maar je wilt niet weten hoe mijn rug en borst er uit zien/zagen.
Als ik het allemaal zo lees, ben ik erg blij met mijn dermatologe. Na eerst een maandje 30/40mg per dag geslikt te hebben, kon ik naar de 80mg gaan (ik weeg 81kg). De bijwerkingen worden er niet leuker op. Vermoeidheid valt nog mee, maar nu moeten mijn mondhoeken het flink ontgelden.

Maar het resultaat mag er zijn, rug en borst zijn helemaal clean! Ik had hier veel eerder aan moeten beginnen. Alleen moet de huid nog wel flink herstellen.

Ik moet nog 77 dagen (ben echt aan het aftellen ) slikken en dan zit ik aan de 125 mg per kg. Die 5 mg per kg heb ik als veiligheidsmarge ingebouwd. Ik heb voor mijzelf een excel-sheetje ingevuld met de hele opbouw van de kuur en deze ook laten zien bij de 2de afspraak met de derma en zij ging hiermee akkoord.

Dus op naar 25 juli!!! En iedereen veel sterkte die ermee bezig is of aan wil beginnen.
Wie eerlijk is in alles, zal wel eenzaam zijn
  dinsdag 8 mei 2007 @ 20:55:50 #146
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_49159350
Sinds ik die Isotretinoine ben gaan slikken, is 1 kant van mn gezicht al duidelijk aan het minderen... maar mn andere kant is/lijkt het wel te ergeren :/ (mja of het moet nog in werking gaan treden omdat ik het pas nu ongeveer een weekje slik.)

Maarjeh ik blijf ermee doorgaan en zie het wel hopelijk slaat het aan tot nu toe alleen last van droge lippen, en een geirriteerde hoofdhuid ofzo (terwijl dat geen bijwerking is d8 ik )
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_49159636
Het klinkt niet leuk, maar je moet niet verwachten dat je binnen 4 weken resultaat zal zien. Na 8 weken begon het bij mij ergens op te lijken... kzit nu in week 10 of 11...
  dinsdag 8 mei 2007 @ 21:31:44 #148
31817 Bananenbuiger
Wat recht is kan krommer...
pi_49160910
Al in een paar reacties heb ik gelezen dat men de pillen met water inneemt.
Het zal vast al eens gezegd zijn in een vorig deel, ik heb geen zin om deze allemaal door te zoeken, maar toen ik aan de Roaccutane zat werd mij sterk geadviseerd door de dermatoloog om het met melk in te nemen (waarschijnlijk is het middel vet-oplosbaar en wordt het zo beter opgenomen?).

Ik lust verdorie absoluut geen melk, dus het waren 12 zware weken haha....Wel met een topresultaat en blijvend. Heb er ZELDEN last van nu, alleen als ik een langere tijd (week ofzo) ongezond geleefd heb zeg maar.
Alwayz expect the unexpected
pi_49162179
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 21:31 schreef Bananenbuiger het volgende:
Al in een paar reacties heb ik gelezen dat men de pillen met water inneemt.
Het zal vast al eens gezegd zijn in een vorig deel, ik heb geen zin om deze allemaal door te zoeken, maar toen ik aan de Roaccutane zat werd mij sterk geadviseerd door de dermatoloog om het met melk in te nemen (waarschijnlijk is het middel vet-oplosbaar en wordt het zo beter opgenomen?).

Ik lust verdorie absoluut geen melk, dus het waren 12 zware weken haha....Wel met een topresultaat en blijvend. Heb er ZELDEN last van nu, alleen als ik een langere tijd (week ofzo) ongezond geleefd heb zeg maar.
hee, die 'tip' heb ik nog nooit gelezen/gehoord. Wél dat je de pillen tijdens de maaltijd in moet nemen, maar speciaal met melk . Ik neem het altijd met 2 glazen + wat te eten (broodje/yoghurt etc.) in. Dus het wordt sowieso wel opgenomen omdat ik dus ook andere voeding tegelijk neem.

Maar miss is het met melk ipv water een x 'leuk/goed' om te proberen dan Moet nog 8 weken slikken ,dus kan het proberen!
Haleloeja
  dinsdag 8 mei 2007 @ 22:12:24 #150
31817 Bananenbuiger
Wat recht is kan krommer...
pi_49162901
O ja dat vergat ik er bij te zeggen, ik slikte het de hele kuur met melk een half uur voor het eten...gadverdamme....te goor gewoon, melk

Maar goed

@Gelderland: met melk ipv water proberen is goed, maar "een x leuk/goed om te proberen" heeft geen zin, want dan zul je het verschil nooit merken. Je zult het dan toch echt minimaal een week, misschien wel 2 moeten proberen.
Alwayz expect the unexpected
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')