abonnement Unibet Coolblue
  FOK!fotograaf woensdag 24 augustus 2011 @ 21:54:45 #176
145146 Andyy
pi_101145401
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2011 21:40 schreef Janpietklaas het volgende:

[..]

Je moet niet zoveel op luchtbuks.net rondzwerven

[..]

QFT
Hoezo quote je 3.5 jaar oude posts? :')
Maar als Gamo zo goed is, hoezo zijn die after market trekker zo populair dan?
(en ik zit daar niet, heilige boontjes die daar zitten :') )
  woensdag 24 augustus 2011 @ 22:24:01 #177
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_101147323
quote:
13s.gif Op woensdag 24 augustus 2011 21:00 schreef Ramoncito het volgende:
Zo, even een oude topic weer actief maken want het kan belangrijk zijn ;)

Ik ben op een specifiek privacy gevoelig probleem gelopen toen ik zelf een beginnerssetje luchtdrukpistool met kogeltjes wilde kopen bij -weg- en wel het volgende:

Ik bestelde hier een beginnerspakket luchtdrukpistool en kogeltjes. Ik moest me eerst aanmelden, na het aanmelden kreeg ik prompt een e-mail met al mijn ingevulde gegevens, ook privé gegevens, terug gemailed.. Hier was ik niet echt enthousiast van. De gegevens werden ook niet beveiligd verstuurd, geen https. Toch maar besteld en gewacht.
De volgende dag kreeg ik mail dat ik mijn identiteitsbewijs nog niet had gemailed of verstuurd. Aangezien de website al geen beveiliging had wilde ik een scan niet zomaar mailen, ik archiveerde de jpg met een wachtwoord in winrar.

Na 4 dagen ging ik maar eens mailen waar mijn pakketje nou bleef, ik had op maandag al geld overgemaakt en het was nu zaterdag. Ik kreeg meteen mail terug dat 'de server niet overweg kon met het bestand' ne ik moest het onbeveiligd mailen.. Onder protest mailde ik een scan van mijn rijbewijs, mijn naam en geboortedatum stond er op, de rest had ik weggepoetst want die gegevens zijn niet relevant voor de transactie.

Ik kreeg mail terug dat ik verplicht was een volledige ongecensureerde scan van mijn rijbewijs in te sturen! 'Die is gek' dacht ik en mailde terug dat ik had voldaan aan de identificatieplicht en zo niet, dan annuleren en geld terug! Hou er rekening mee dat er identificatieplicht is en geen registratieplicht.

Bedrijven horen niet om dit soort gegevens te vragen, het is gevaarlijk en zeer af te raden dat soort gegevens af te staan. Identiteitsdiefstal ligt op de loer! Advies is dus: GEEN ZAKEN DOEN MET DIT BEDRIJF! Ga naar een lokale legerdump, beter voor je privacy.

Imiddels heb ik na ruim 2 weken mijn geld weer terug:

[..]

Het is zowel sneu als lachwekkend dat een bedrijf schrijft dat ik illegaal bezig ben omdat ik niet wil voldoen aan een niet bestaande wet 8)7 Ik ben inmiddels bij het politiebureau geweest waar mijn verhaal bevestigd werd (geen registratieplicht en zeker niet scans van je identiteitsbewijs mailen tenzij je graag de dupe wil worden van identiteitsdiefstal want Nigeriaanse scammers zijn er gek op). Ook een eigenaar van de locale legerdump bevestigde mij dit, het registreren van naam en adres is uit voorzorg, maar nog steeds niet wettelijk verplicht. Vreemd genoeg verwees het Ministerie van Justitie mij door naar de Afdeling Bijzondere Wetten in mijn woonplaats. Maar dan nog: de lokale overheden moeten zich ook schikken naar de Wet op Privacy.

Elke burger hoort te weten wat zijn rechten zijn :)
Ja, googlebaiten doen we niet aan.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')