abonnement Unibet Coolblue
pi_47700697
Ik moet voor mijn ondernemingsplan op zoek naar leveranciers voor een discotheek met een capaciteit van ongeveer 1500 man.
Ik heb al op internet rondgekeken, maar logischerwijs valt er weinig prijsinformatie te vinden. Ik had verwacht op een site als die van Inbev wel resultaat te hebben, maar de info is zo beperkt.

Kan iemand mij tips geven welke leveranciers een gemiddelde horecaonderneming hebben? Waar zou ik moeten zoeken?
pi_47700853
Als je dat al niet weet, komt het vast goed met je horeca-onderneming


Maar he kijk eens op http://www.horesca.nl/files/horesca.asp
Lurf is the message and the message is Lurf
pi_47701230
Je kunt de leveranciers toch om een offerte vragen?
Nad Tatrou sa blýska hromy divo bijú.
Zastavme ich bratia, ved' sa ony stratia, Slováci o¸ijú.
pi_47701372
Het is een fictief ondernemingsplan om mijn opleiding af te ronden. Ik doorloop hem op een andere manier dan de standaard student aangezien de manier van onderwijs op mijn opleiding nogal bout is.

Die horesca link ziet er goed uit, maar dat is allemaal gespecialiseerd voedsel. Ik richt me meer op het alcoholische verhaal (bier, bacardi, post-mix dranken). Er wordt namelijk weinig gegeten in een discotheek / bar, dacht ik zo.

Ik kan ook wel bedenken dat er groothandels zijn die veel horeca benodigdheden aanbieden, zoals bijv. een Sligro en ISPC. Maar het is toch gebruikelijk dat dranken worden afgeleverd bij cafés ipv dat de ondernemer ze elk weekend zelf moeten gaan halen in hun winkelwagentje?

[ Bericht 24% gewijzigd door w8jij17 op 27-03-2007 09:32:29 ]
  dinsdag 27 maart 2007 @ 17:55:04 #5
120647 BadKeukenTegel
Heer ende Meester
pi_47719131
Tvp.

TS, kun je je ondernemingsplan eens naar me sturen?
Ik moet er binnenkort ook één gaan maken.
Al sterven er miljoenen kleine Afrikaantjes van de dorst, ik loop tenminste rond met een puik merk op m'n borst.
pi_47721142
Bavaria in Lieshout heeft een horeca distributie.
Bel er maar heen en vraag naar het DC (distributie centrum) of horeca distributie.
'Expand my brain, learning juice!'
<a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank">Last.fm</a>
pi_47747291
quote:
Op dinsdag 27 maart 2007 17:55 schreef BadKeukenTegel het volgende:
Tvp.

TS, kun je je ondernemingsplan eens naar me sturen?
Ik moet er binnenkort ook één gaan maken.
Ik ben op de helft van mijn ondernemingsplan en het is nogal een zooitje. Ik wil het je dan ook niet aandoen om hem je toe te sturen. Ik hoop hem zo snel mogelijk af te ronden en als hij dan goedgekeurd is stuur ik hem je onvoorwaardelijk op. Dat pokkeding kan me gestolen worden, maar m'n diploma niet.
pi_47747417
quote:
Op dinsdag 27 maart 2007 18:56 schreef crossover het volgende:
Bavaria in Lieshout heeft een horeca distributie.
Bel er maar heen en vraag naar het DC (distributie centrum) of horeca distributie.
Ik heb net gebeld, maar kreeg de voicemail van een vertegenwoordiger. Ik had laatst op Omroep Brabant gezien hoe die makkers werken en dat zag er wel makkelijk uit. Het is zaak dat een leverancier het spul af komen leveren, dat scheelt mij elke keer dat de voorraad bijgewerkt moet worden tijd die ik als toekomstig ondernemer beter zou kunnen besteden. Zo doen de meeste horeca ondernemingen / discotheken / bars, etc. het toch ook?
  woensdag 28 maart 2007 @ 13:44:34 #9
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_47747440
Ik zou gewoon ff bellen voor een offerte.
Ff bluffen dat je een eigen tent hebt en voila.
  woensdag 28 maart 2007 @ 13:50:46 #10
15405 stigchel
Dit is waar!
pi_47747677
Dat gaat op een 1-op-1 basis. Vaak sponsort de brouwer een goed deel van de boedel. Zelfde voor fris (je ziet altijd alleen Coca Cola of PepsiCo merken, nooit samen). Wat je niet in je package deals hebt, haal je gewoon bij de sligro. Het gaat allemaal met contracten en die zijn allemaal anders.
pi_47747964
Daarom vraag ik me af welke bedrijven die contracten aanbieden. Waar moet ik zijn voor info als ik zoiets fictief zou willen afsluiten?

Op zich is het begrijpelijk dat bedrijven hun prijsopgaven en manier van handelen geheim willen houden, maar voor iemand als ik met een fictieve discotheek alleen op papier maakt het het wel iets moeilijker.

Ik heb op Partyflock ook even een topic geopend voor het geval er in de toekomst iemand informatie nodig heeft over horeca leveranciers.

http://partyflock.nl/topic/939212.html

Hier wat handige links:
http://www.interbrewhorec(...)A91649904CD3DABE.htm
http://www.kenniscentrumhoreca.nl/pages/index.html
http://www.ikzoekeenhorecabedrijf.nl/index.html

[ Bericht 53% gewijzigd door w8jij17 op 28-03-2007 15:14:25 ]
pi_47817657
Ik zou zeggen: ga gewoon uit van supermarktprijzen. Zo heel veel verschil zit er niet in, groothandels zijn vaak zelfs een beetje duurder. Wat wel meetelt is dat veel groothandels aan het einde van het jaar een bonus teruggeven aan de hand van de ingekochte hoeveelheid goederen...

Kijk ook eens op de brancheorganisaties op http://www.horeca.nl zoals http://www.kenniscentrumhoreca.nl/ voor gemiddelde ciijfers ("kengetallen")
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_48250523
quote:
Disco's sluiten massaal deuren
Discotheken sluiten massaal de deuren nu jongeren op grote schaal zelf feesten organiseren en liever geld uitgeven aan hun mobiele telefoon dan aan een stapavond in een dansclub. Zes jaar geleden telde ons land nog 409 disco's, op dit moment zijn er nog slechts 328 over.

In alle provincies, behalve Flevoland, is het aantal disco's de laatste vijf jaar razendsnel afgenomen, zo blijkt uit cijfers van het Bedrijfschap Horeca & Catering. Waren er in Noord-Holland in 2000 nog 64 discotheken, in 2007 zijn dat er nog slechts 49. In Noord-Brabant kelderde het aantal danspaleizen zelfs van 60 naar 38. In Drenthe gingen in een twee jaar tijd vijf disco's verloren, waardoor de provincie er maar 9 overhoudt. lees meer

Traditie
Koninklijk Horeca Nederland (KHN) maakt zich grote zorgen over deze ontwikkeling. "De megadisco's houden het hoofd nog wel boven water", constateert zegsman Anthony van der Klis. "Maar juist de kleinere discotheken hebben het enorm moeilijk. Dat is doodzonde, want vaak gaat het om horecabedrijven met een lange traditie."

Een van de belangrijkste oorzaken voor de teloorgang is volgens KHN de toename van illegale kroegen. Vooral in het noorden en oosten van het land werken jongeren voor het stappen grote hoeveelheden alcohol naar binnen in zogenoemde zuipschuren. Op die manier geven ze in de discotheek minder geld uit, maar zorgen ze wel vaker voor problemen.

"De organisatoren van deze feesten houden zich aan geen enkele regel, terwijl de eigenaar van een discotheek allerlei dure maatregelen moet nemen. Geen wonder dat ze niet overeind blijven", meent Van der Klis.

Discotheek City Lido, een begrip in de Achterhoek, heeft zware jaren achter de rug. Uitbater Erwin de Roo probeerde met een diner/livemuziekconcept bezoekers al voor 12 uur 's nachts binnen te lokken om het tij te keren, maar dat plan ging al na enkele maanden in de prullenbak.

"Jongeren blijven weg. Het geld wordt besteed aan kleding en mobieltjes, en de jeugd kiest voor eenmalige dancefeesten, die een hogere belevingswaarde hebben. Zoiets kost soms 200 euro, daarvoor moet je het gewone uitgaan een aantal keren laten schieten...", aldus De Roo.

Specialist Jacco Bijlsma van Nightlife Magazine, een vakblad voor horecaondernemers, merkt dat disco-eigenaren te vaak vastklampen aan tradities: "Wil je overleven, dan moet je je richten op een specifiek publiek, door bijvoorbeeld één muzieksoort te draaien en te promoten. Een groot publiek aanspreken, dat werkt niet meer."
Kijk, dat geeft de burger moed.
pi_48302821
tvp!

ben met hezeltfde bezig, maar dan voor een cafe-onderneming.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')