FOK!forum / Lifestyle / Lekkere recepten die je zelf hebt uitgevonden
LuQasmaandag 16 december 2002 @ 16:58
Iedereen heeft dat wel, van die dingen die je zelf bedenkt en die dan echt superlekker zijn.

Bv:

Broodje kaas uit de combimagnetron met kruiden

Neem een witbroodje, gewoon een simpel sneetje witbrood
Doe er een plakje jong belegen kaas op
Nu het geheim: gooi er paprika-poeder en kerrie-poeder overheen!

4 a 5 minuten in de grillstand van de magnetron, en het is werkelijk HEERLIJK....

Prins-Punikamaandag 16 december 2002 @ 16:59
Niet zelf bedacht (helaas)

Flensjes met kruidenboter

Celestienmaandag 16 december 2002 @ 17:03
Broodje tomaat, kaas en oregano even op magnetron/grill voor 10 minuutjes is ook ook om te smullen.

Evenals uitje in de pan met een tomaatje in partjes erbij. Zout, peper en maggi smaakversterker toevoegen. Even laten bakken voor een minuutje of 5 a 10 en dan op je brood gooien. Oehhhh! Zooo lekker!

(Met dank aan m'n mams )

MarjoleinAmaandag 16 december 2002 @ 17:09
Ik vind wentelteefjes erg lekker alleen niet zelf bedacht
Riannmaandag 16 december 2002 @ 17:10
asperges in blik een een schaatje doen eroverheen verse bieslook strooien plak kaas erover heen weer verse bieslook erover en zo in de magnetron

heerlijk

LuQasmaandag 16 december 2002 @ 17:11
quote:
Op maandag 16 december 2002 17:03 schreef Natalie het volgende:

Evenals uitje in de pan met een tomaatje in partjes erbij. Zout, peper en maggi smaakversterker toevoegen. Even laten bakken voor een minuutje of 5 a 10 en dan op je brood gooien. Oehhhh! Zooo lekker!


Dat recept ken ik ja! Ik gooi er alleen altijd nog 2 eieren doorheen, moet je ook eens proberen...... maar wel jammie hoor
Redmanmaandag 16 december 2002 @ 17:18
Geen echt recept: Pindakaas, suiker, vruchtenhagel op een hele dikke verse witte boteram.
Bigbagbogmaandag 16 december 2002 @ 17:32
Twee sneetjes bruin brood
Eitje bakken (dooier heel laten) en op broodje leggen
Plakjes kaas en tomaat er op
VEEL zout en peper
Beetje mayonaise en ketchup
Afmaken met wat paprikapoeder, tijm of oregano.

Lekkerrrr!!!

Capajamaandag 16 december 2002 @ 21:30
spaghetti
gehakt rul bakken
(event uitje en champignons erbij)

en dan ...........
een pot chicken tonight tomaten nog wat heet !

WeirdMickymaandag 16 december 2002 @ 21:33
owww, ik krijg honger van jullie

zit ff te denken aan recept, en het enige wat ik op t moment kan verzinnen is:

pitah broodje
shoarmavlees met paprika (gekruid)
en (hier komt die) pindasaus

mmmm

jackomaandag 16 december 2002 @ 21:48
Sjips, een vervolg op mijn topic over 1-persoons recepten

ik ga morgen maken:

-300 gr. gehakt rullen in de wok
-soepgroentepakket (prei, ui, wortel) en gesnipperde uit toevoegen en roerbakken
-3 builtjes rijst koken

De hele mikmak bij elkaar

en afwachten wat het wordt...

Sheepcidusmaandag 16 december 2002 @ 22:01
Paprika chips (of andere lekkere smaak) + Ham op Brood
ParanoidEvmaandag 16 december 2002 @ 22:04
Boterham met:
pindakaas op een helft
jam op andere helft
geplette naturelchips ertussen
lekker
Klinkt wel heel goor
RDVmaandag 16 december 2002 @ 22:28
quote:
Op maandag 16 december 2002 22:04 schreef ParanoidEv het volgende:
Boterham met:
pindakaas op een helft
jam op andere helft
geplette naturelchips ertussen
lekker
Klinkt wel heel goor
Hoe ontdek je dit soort dingen eigenlijk?
ParanoidEvmaandag 16 december 2002 @ 22:46
quote:
Op maandag 16 december 2002 22:28 schreef RDV het volgende:

[..]

Hoe ontdek je dit soort dingen eigenlijk?


Was bij vriend en had honger maar hij had zoals gewoonlijk nix te vreten dus ging maar naar andere vriend die in andere kamer daar woont en toen vroeg ik wat voor broodbeleg hij had, en toen zagen we die zak chips en toen hadden we iets van 'waarom niet?'
Henk_Westbroekmaandag 16 december 2002 @ 22:56
Geklutst ei met fèta en basilicum
Chayennmaandag 16 december 2002 @ 22:59
kaas tomaat en uit snijden op een bord en 1,5 minuut ofzo in de magnetron en dan op het brood.
speedfreakssjdinsdag 17 december 2002 @ 02:28
quote:
Op maandag 16 december 2002 21:33 schreef WeirdMicky het volgende:
owww, ik krijg honger van jullie

zit ff te denken aan recept, en het enige wat ik op t moment kan verzinnen is:

pitah broodje
shoarmavlees met paprika (gekruid)
en (hier komt die) pindasaus

mmmm


klinkt heerlijk.

de mijne:

loempia met pindasaus

kroket met pindasaus

minikaas soufletjes met pindasaus

enz. pindasaus is

Kleintjedinsdag 17 december 2002 @ 10:29
Beetje van mezelf en een beetje gejat..

Men neme kleine hollandse garnalen, gepeld.
Smijt dit in een kom.
Bieslook erbij, tomaatje in hele kleine blokjes snijden en erbij mieteren.
Beetje mosterd, beetje mayonaise, beetje citroensap, dit alles door elkaar mixen, even proeven hoe de smaak is.
Het hoort zacht, romig, fris en lekker te zijn.
Erg lekker op toastjes!

realist_ikdinsdag 17 december 2002 @ 10:40
worstenbroodje, doormidden snijden, 2 (of meer )flinke plakken kaas erop, nuke the mothafucka in the microwave, een lik mosterd uitsmeren over de kaas ... streep ketchup eroverheen trekken en dan een beetje oregano ... opdienen met een lekker koude Palm...
Kleintjedinsdag 17 december 2002 @ 10:44
plakje bladerdeeg, leg daar een plakje kaas op, beetje chilisaus, wat fijngesneden uitjes en daarop een knakworst.
Men vouwe de rest van de bladerdeeg er overheen en gooit dit in de oven.
Als het klaar is dan heb je een heerlijk worstebroodje!
HeatWavedinsdag 17 december 2002 @ 10:45
Niet helemaal uniek denk ik, maar iig niet uit receptenboek, zelf bedacht:

Zalmfilet inkerven, besmeren met klein beetje geperste knoflook, olijfolie eroverheen met dille en zeezout. Inwikkelen in aluminiumfolie en 15-20 in de oven.

Zooooooooo lekker

Serveren op spaghetti ala ouvo met in de basilicum-olijfolie gebakken paddestoelen en olijven...

yum yum yum....

LuQasdinsdag 17 december 2002 @ 12:10
quote:
Op dinsdag 17 december 2002 10:45 schreef HeatWave het volgende:
Niet helemaal uniek denk ik, maar iig niet uit receptenboek, zelf bedacht:

Zalmfilet inkerven, besmeren met klein beetje geperste knoflook, olijfolie eroverheen met dille en zeezout. Inwikkelen in aluminiumfolie en 15-20 in de oven.

Zooooooooo lekker

Serveren op spaghetti ala ouvo met in de basilicum-olijfolie gebakken paddestoelen en olijven...

yum yum yum....


Dit klinkt als het lekkerste dat ik ooit ga eten.... moet ik zeker eens maken! Jij hebt smaak man!
jackodinsdag 17 december 2002 @ 13:30
quote:
Op maandag 16 december 2002 21:48 schreef jacko het volgende:
Sjips, een vervolg op mijn topic over 1-persoons recepten

ik ga morgen maken:

-300 gr. gehakt rullen in de wok
-soepgroentepakket (prei, ui, wortel) en gesnipperde uit toevoegen en roerbakken
-3 builtjes rijst koken

De hele mikmak bij elkaar

en afwachten wat het wordt...


Vraagje aan de experts: als ik hier nou een beetje zoete ketjap en sambal doorheen doe (ehh, als ik dat gehakt met de groenten aan het wokken ben dus); is dat lekker?
Kleintjedinsdag 17 december 2002 @ 13:36
quote:
Op dinsdag 17 december 2002 13:30 schreef jacko het volgende:

[..]

Vraagje aan de experts: als ik hier nou een beetje zoete ketjap en sambal doorheen doe (ehh, als ik dat gehakt met de groenten aan het wokken ben dus); is dat lekker?


Ja, want anders is het zo'n droge smakeloze hap!
Bolletje...dinsdag 17 december 2002 @ 13:37
Ijsbergsla met banaan partjes, appelpartjes, stukjes ananas uit blik door elkaar mengen.
Wat sap van het ananas mengen met wat mayonaise en kaneel, en dit als dressing over de sla..
geloof me dit is goddelijk lekker!
Cliffiedinsdag 17 december 2002 @ 13:50
quote:
Op dinsdag 17 december 2002 13:30 schreef jacko het volgende:

[..]

Vraagje aan de experts: als ik hier nou een beetje zoete ketjap en sambal doorheen doe (ehh, als ik dat gehakt met de groenten aan het wokken ben dus); is dat lekker?


webfreakdinsdag 17 december 2002 @ 14:21
Beschuitjes met appelmoes.. En dan opwarmen...
Niet echt zelfbedacht, we aten 't vroeger altijd op de kleuterschool
Bigbagbogdinsdag 17 december 2002 @ 14:33
quote:
Op dinsdag 17 december 2002 13:37 schreef Bolletje... het volgende:
Ijsbergsla met banaan partjes, appelpartjes, stukjes ananas uit blik door elkaar mengen.
Wat sap van het ananas mengen met wat mayonaise en kaneel, en dit als dressing over de sla..
geloof me dit is goddelijk lekker!
McSalad Shaker?
Kosdinsdag 17 december 2002 @ 14:34
offtopic

[Dit bericht is gewijzigd door Lois op 17-12-2002 16:13]

Bigbagbogdinsdag 17 december 2002 @ 14:35
offtopic

[Dit bericht is gewijzigd door Lois op 17-12-2002 16:14]

Chielusdinsdag 17 december 2002 @ 14:36
offtopic

[Dit bericht is gewijzigd door Lois op 17-12-2002 16:14]

Chielusdinsdag 17 december 2002 @ 14:39
Ik heb nu echt zin in een Bruin pistolletje met gebakken gamba's overgoten met een sausje van chillisaus, mayonaise en wat room. Beetje Tabasco erbij....
Ik heb alleen geen geld voor Gamba's
SheDeviltjedinsdag 17 december 2002 @ 14:39
Weet je wat ook lekker is

1 winterpeen
2 uien
500 kalkoenfilet
laurierblad
paprika poeder
zout
peper
aardappels ongeveer 3 a 4 stuks
paprika
kruidnagelpoeder
water kopje

Je snijd de kalkoen in kleine stukjes. Kruid ze met zout, peper en paprika poeder. Bruin bakken. Eruit halen en in het vet de ui, paprika en winterpeen bakken. Daarna doe je het vlees erbij. Scheutje water. Laurier blad erbij. Aardappels erbij. Beetje kruidnagel erin en dan een half uur a 45 minuten laten stoven. Af en toe wel roeren

Bigbagbogdinsdag 17 december 2002 @ 14:41
quote:
Op dinsdag 17 december 2002 14:39 schreef Chielus het volgende:
Ik heb nu echt zin in een Bruin pistolletje met gebakken gamba's overgoten met een sausje van chillisaus, mayonaise en wat room. Beetje Tabasco erbij....
Ik heb alleen geen geld voor Gamba's
Klinkt lekker. Gebruik ei in plaats van gamba's, met al die saus proef je waarschijnlijk het verschil toch niet
Bolletje...dinsdag 17 december 2002 @ 15:27
quote:
Op dinsdag 17 december 2002 14:33 schreef Bigbagbog het volgende:

[..]

McSalad Shaker?


Dacht ut niet, maak dit al 5 jaar ofzow,
McSaladShakers zijn eeeeew
#ANONIEMdinsdag 17 december 2002 @ 15:40
quote:
Op maandag 16 december 2002 16:58 schreef LuQas het volgende:
Iedereen heeft dat wel, van die dingen die je zelf bedenkt en die dan echt superlekker zijn.

Bv:

Broodje kaas uit de combimagnetron met kruiden

Neem een witbroodje, gewoon een simpel sneetje witbrood
Doe er een plakje jong belegen kaas op
Nu het geheim: gooi er paprika-poeder en kerrie-poeder overheen!

4 a 5 minuten in de grillstand van de magnetron, en het is werkelijk HEERLIJK....


Heb het net geprobeerd maar vind er vrij weinig aan hoor..
neo567dinsdag 17 december 2002 @ 15:42
kidney beans in mexicaanse groente saus en gehakt:
gehakt eerst rul bakken en dan de kidney beans erdoor roeren en smullen maar !!!!!!
HeatWavedinsdag 17 december 2002 @ 15:44
quote:
Op dinsdag 17 december 2002 12:10 schreef LuQas het volgende:

[..]

Dit klinkt als het lekkerste dat ik ooit ga eten.... moet ik zeker eens maken! Jij hebt smaak man!


Succes ! Ik denk dat je het wel lekker gaat vinden ja...

en het is niet moeilijk en niet eens heel erg duur, als je de zalm bv bij de aldi haalt...

Eet Smakelijk!!!

jackodinsdag 17 december 2002 @ 15:49
quote:
Op dinsdag 17 december 2002 13:30 schreef jacko het volgende:

Vraagje aan de experts: als ik hier nou een beetje zoete ketjap en sambal doorheen doe (ehh, als ik dat gehakt met de groenten aan het wokken ben dus); is dat lekker?


*doorzeur-mode aan*

Ok, ik heb nu dus 300gr gehakt, een fles ketjap manis, een pot sambal manis, 200 gr. gesnipperde ui en 250 gr. diverse groentes. Plus een pak builtjes-rijst. Ehmm, ik rul 300gr. gehakt, voeg 200 gr. ui en 250 gr. andere groentes toe. Hoeveel rijst heb ik ongeveer nodig? Hoeveel ketjap voeg ik toe en hoeveel sambal?

Ehh, graag tips zodat ik niet de hele avond hoef te drinken

jacko is echt een beginnend kok

[Dit bericht is gewijzigd door jacko op 17-12-2002 15:51]

jackodinsdag 17 december 2002 @ 15:51
quote:
Op dinsdag 17 december 2002 15:44 schreef HeatWave het volgende:


en het is niet moeilijk en niet eens heel erg duur, als je de zalm bv bij de aldi haalt...


Klopt. En komt er bij de Consumentenbond-test als beste uit.
Soms vind ik het wel jammer dat ik geen vis lust; dat recept zag er lekker uit.
Bigbagbogdinsdag 17 december 2002 @ 15:53
quote:
Op dinsdag 17 december 2002 15:49 schreef jacko het volgende:

[..]

*doorzeur-mode aan*

Ok, ik heb nu dus 300gr gehakt, een fles ketjap manis, een pot sambal manis, 200 gr. gesnipperde ui en 250 gr. diverse groentes. Plus een pak builtjes-rijst. Ehmm, ik rul 300gr. gehakt, voeg 200 gr. ui en 250 gr. andere groentes toe. Hoeveel rijst heb ik ongeveer nodig? Hoeveel ketjap voeg ik toe en hoeveel sambal?

Ehh, graag tips zodat ik niet de hele avond hoef te drinken

jacko is echt een beginnend kok


Zo hee, je hebt honger

Gewoon een flinke scheut ketjap en een mespunt sambal. Mocht het te heet zijn, gewoon water drinken (of thee, nog beter)

HeatWavedinsdag 17 december 2002 @ 15:54
Scheut is lastig he? Ik denk een eetlepel of 3-4 en een theelepeltje sambal, afhankelijk van je weerstand tov heet eten
jackodinsdag 17 december 2002 @ 15:57
quote:
Op dinsdag 17 december 2002 15:54 schreef HeatWave het volgende:
Scheut is lastig he? Ik denk een eetlepel of 3-4 en een theelepeltje sambal, afhankelijk van je weerstand tov heet eten
*jacko heeft in Turkije rode peper salade gegeten en vond het wel lekker, maar een beetje flauw*

Als je maar WEET dat het scherp is...

Okok, nog een domme vraag; ik zag in de super zoveel soorten sambal; is er ergens een lijst ofzo welke het scherpst is?

Bigbagbogdinsdag 17 december 2002 @ 15:57
quote:
Op dinsdag 17 december 2002 15:54 schreef HeatWave het volgende:
Scheut is lastig he?
Ligt er natuurlijk aan waar je je ketjap in verpakt
Tip: roer de sambal er wel goed doorheen, je wilt natuurlijk niet een zouteloos bord eten met een knalled hete laatste hap
LiquidGolddinsdag 17 december 2002 @ 15:58
quote:
Op dinsdag 17 december 2002 15:49 schreef jacko het volgende:

[..]

*doorzeur-mode aan*

Ok, ik heb nu dus 300gr gehakt, een fles ketjap manis, een pot sambal manis, 200 gr. gesnipperde ui en 250 gr. diverse groentes. Plus een pak builtjes-rijst. Ehmm, ik rul 300gr. gehakt, voeg 200 gr. ui en 250 gr. andere groentes toe. Hoeveel rijst heb ik ongeveer nodig? Hoeveel ketjap voeg ik toe en hoeveel sambal?

Ehh, graag tips zodat ik niet de hele avond hoef te drinken

jacko is echt een beginnend kok


Hmm bij mij thuis wordt dr altijd veel gebruik gemaakt van ketjap en sambal... Van de ketjap kan je beginnen met 1 a 2 eetlepels, proeven en als t te weinig is kan je dr altijd nog wat bij doen. Met de sambal moet je rustig aan doen. Als je niet zo van heel pittig houdt, hou het dan bij 1 eetlepeltje. Ook dan kan je weer proeven of t sterk genoeg is...
Kleintjedinsdag 17 december 2002 @ 15:59
quote:
Op dinsdag 17 december 2002 15:49 schreef jacko het volgende:
Hoeveel rijst heb ik ongeveer nodig?
30 gram ongekookte rijst is ongeveer 100 gram gekookte rijst.
Dat eet ik persoonlijk makkelijk op, ben een vrouwtje.

Maar gezien je er heel veel bij doet kan het best wel genoeg zijn. Andes doe je 40 gram rijst, moet zeker voldoende zijn!

LiquidGolddinsdag 17 december 2002 @ 15:59
Manis is trouwens goede beginner. Erg smaakvolle sambal, is mijn mening dan
Kleintjedinsdag 17 december 2002 @ 16:02
Men neme kleine garnaaltjes, bieslook, koksroom (of gewoon pure room maar koksroom is minder vet), knoflook en een stokbrood.

Pers wat knoflook uit, flikker dit in een koekepan, bak het even aan met wat olijfolie, gooi de garnaaltjes erbij, even snel aanbakken, de koksroom erbij, even laten aanstaan, wat bieslook er doorheen en klaar is kees! Heerlijk om te eten met stokbrood. Lekker dopen in de saus!

jackodinsdag 17 december 2002 @ 16:03
quote:
Op dinsdag 17 december 2002 15:59 schreef LiquidGold het volgende:
Manis is trouwens goede beginner. Erg smaakvolle sambal, is mijn mening dan
Tnx voor alle tips. Ik ga zo maar eens beginnen en zal vertellen hoe het gegaan is.

Ook dit is een leuk topic trouwens; ik zal er morgen nog eens doorheen bladeren (evenals door recepten voor 1 persoon) om te zien wat ik dan ga eten.
Blijft recepten posten; er zitten, zo te lezen, erg lekkere dingen tussen.

HeatWavedinsdag 17 december 2002 @ 16:03
quote:
Op dinsdag 17 december 2002 16:02 schreef Kleintje het volgende:
Men neme kleine garnaaltjes, bieslook, koksroom (of gewoon pure room maar koksroom is minder vet), knoflook en een stokbrood.

Pers wat knoflook uit, flikker dit in een koekepan, bak het even aan met wat olijfolie, gooi de garnaaltjes erbij, even snel aanbakken, de koksroom erbij, even laten aanstaan, wat bieslook er doorheen en klaar is kees! Heerlijk om te eten met stokbrood. Lekker dopen in de saus!


Klinkt ook wel lekker
Kleintjedinsdag 17 december 2002 @ 16:06
Simpel maar lekker:

potje doperwten, 300 gram gehakt, fles pittige chilisaus, pak aardappelpuree (+ hetgeen wat nodig is om dit te maken), paar plakjes kaas, paneermeel, ovenschaal en een oven.

Rul het gehakt, gooi er behoorlijk wat chilisaus op. Eventueel wat uienpoeder en wat knoflook door persen. Gooi dit in de ovenschaal.

Laat het vocht van de doperwten weggaan, gooi de rauwe doperwten bovenop het gehakt.

Maak de aardappelpuree, gooi dit op de doperwten, beetje paneermeel + de plakjes kaas erop en smijt dit ongeveer een kwartier in de oven!

Smullen maar!

Kleintjedinsdag 17 december 2002 @ 16:07
Zin in wat zoets maar ben je een soort aan de lijn?

Appel schillen, in stukjes doen, banaantje in stukjes, mandarijn in stukjes (en zo kan je er nog meer fruit bij gooien)
Even in de koekepan, beetje kaneel er overheen, beetje poedersuiker en een beetje ongezoete pure cacao!

Smullen maar

Bigbagbogdinsdag 17 december 2002 @ 16:08
Weet iemand nog een snel 1 persoons recept?
Ik moet straks vroeg wg en moet dus snel iets te eten maken. Ik heb geen zin om boodschappen te gaan doen dus het liefst ingrediënten die de meeste mensen (ik dus vooral) gewoon in huis hebben.
Vorige week had ik een broodje ei, maar dat is zo saai
Kleintjedinsdag 17 december 2002 @ 16:10
quote:
Op dinsdag 17 december 2002 16:08 schreef Bigbagbog het volgende:
Weet iemand nog een snel 1 persoons recept?
Roep even snel wat je in huis hebt?
Kleintjedinsdag 17 december 2002 @ 16:13
Favoriet van mij:
Ei met troep!

Hier gaat alles in wat ik in huis heb.

Kluts wat eieren in een schaaltje. Beetje ketjap, chilisaus (de pittige, niet de zoete), worchestersaus, augurk, zilveruitjes, stukjes ham, geraspte kaas en wat paprikapoeder!

Ik maak hier roereieren van. Heerlijk op brood.
Erg lekker met gebakken uitjes of met seroendeng (cocos + pinda's in potje van conimex)

Bigbagbogdinsdag 17 december 2002 @ 16:14
Niet veel aan vlees, wel wat groenten (tomaat, komkommer, wortel, ui), veel kruiden (HEEL veel) en wat sauzen. Ook wel kaas enzo. Valt vast wel iets lekkers mee te maken .. eventueel ook met ei .. of met brood. Heb trouwens ook nog bruine bonen
Kleintjedinsdag 17 december 2002 @ 16:15
quote:
Op dinsdag 17 december 2002 16:14 schreef Bigbagbog het volgende:
Niet veel aan vlees, wel wat groenten (tomaat, komkommer, wortel, ui), veel kruiden (HEEL veel) en wat sauzen. Ook wel kaas enzo. Valt vast wel iets lekkers mee te maken .. eventueel ook met ei .. of met brood. Heb trouwens ook nog bruine bonen
Zie bovenstaand recept.
Met wat sauzen en kruiden kom je een eind.
Tomaat er doorheen is ook erg lekker!
beertje_dinsdag 17 december 2002 @ 16:20
Hurrie Smurrie(rare naam maar wel )

Nasi/bami vlees marineren met vleeskruiden(no1 van Maggi) en kipkruiden, snufje oregano.
Vlees bakken in olie of vloeibare boter totdat het bruin is.
Daarna een roerbakpakket of nasi of bamipakket meefruiten met het vlees.
Even de deksel op de pan en een klein beetje water om de groenten gaar te stomen.(min of 10)
Intussen bak je een zak aardappelpartjes en alles klaar is alles bij elkaar indoen, even omroeren en klaar is je hurriesmurrie

-edit- als je er champignons doorheen doet nog lekkerder

[Dit bericht is gewijzigd door beertje_ op 17-12-2002 16:21]

Bigbagbogdinsdag 17 december 2002 @ 16:21
Hm klinkt lekker. Ei met troep, dat klinkt al lekker, ik hou altijd wel van prutjes.

M'n vader maakte altijd Spaanse Tortilla:
Ei met aardappel en VEEL ui en dan lekker roeren en VEEL mayonaise en ketchup er overheen gooien. Lekker, en net zo vet als je zelf wilt Oh je moet natuurlijk wel zout en peper er bij doen, maar dat hoort bij elk recept eigenlijk wel

jackodinsdag 17 december 2002 @ 17:56
quote:
Op dinsdag 17 december 2002 15:49 schreef jacko het volgende:

[..]

*doorzeur-mode aan*

Ok, ik heb nu dus 300gr gehakt, een fles ketjap manis, een pot sambal manis, 200 gr. gesnipperde ui en 250 gr. diverse groentes. Plus een pak builtjes-rijst. Ehmm, ik rul 300gr. gehakt, voeg 200 gr. ui en 250 gr. andere groentes toe. Hoeveel rijst heb ik ongeveer nodig? Hoeveel ketjap voeg ik toe en hoeveel sambal?

Ehh, graag tips zodat ik niet de hele avond hoef te drinken

jacko is echt een beginnend kok


Tnx voor alle tips. Ik heb heerlijk gegeten en heb morgen nog een maaltje.

peter

LuQasdinsdag 17 december 2002 @ 19:32
quote:
Op dinsdag 17 december 2002 15:40 schreef heaven7 het volgende:

[..]

Heb het net geprobeerd maar vind er vrij weinig aan hoor..


Jammer, ik vind het verrukkelijk echt
Zomerpeerwoensdag 18 december 2002 @ 16:12
1 pak spaghetti,
1 pakje spekjes
1 pakje Boursin of andere kruidenkaas
1 potje roomspinazie
1 blik of glas (of verse) champignons
beetje melk of slagroom
De spekjes bakken, dan champignons erbij doen. De spinazie opwarmen, als ie warm is de kruidenkaas erbij gooien, goed roeren. Dan de spekjes & champignons erbij. FF proeven, beetje melk of slagroom erdoor om het wat minder zout te maken. Spaghetti koken en KLAAR!

En deze is ook lekker (voorgerecht)

Champignons ala Escargots
Per persoon ongeveer 4-5 champignons
1 ui
2 teentjes knoflook
half pakje boter
peterselie en bieslook (vers of gedroogd)

Champignons schoonmaken, steeltjes eruithalen
Champignons heel even koken (hoeft niet perse).
Steeltjes fijnhakken, ui fijnhakken, peterselie en bieslook fijnhakken en de knoflook fijnhakken. In kom doen met het halve pakje boter. Fijnprakken. De champs in bakjes doen (of op 1 schotel zetten), en vullen met het mengsel van ui etc.

Dan ongeveer 10-15 minuten in de oven, 150 graden.
Serveren met stokbrood (lekker soppen in de gesmolten boter..mmmmm)
Je kunt ook nog kaas over de champs doen, ook lekker.

Succes

Sheepcidusvrijdag 20 december 2002 @ 13:06
quote:
Op dinsdag 17 december 2002 16:07 schreef Kleintje het volgende:
Zin in wat zoets maar ben je een soort aan de lijn?

Appel schillen, in stukjes doen, banaantje in stukjes, mandarijn in stukjes (en zo kan je er nog meer fruit bij gooien)
Even in de koekepan, beetje kaneel er overheen, beetje poedersuiker en een beetje ongezoete pure cacao!

Smullen maar


Volgens mij zijn al die suikers daar niet goed voor.
moussyvrijdag 20 december 2002 @ 13:40
Shoarmasoep 2 personen.

* 1 ui
* 150 gr. Shoarmavlees
* 75 gr. (boeren)Soepgroente
* 1 teentje knoflook
* 1 blikje gepelde tomaten
* 1 blik bruine bonen (360 gr)
* 1 vleesbouillontablet
* Cayenne peper
* Peterselie
* ¼ liter water

Je begint met het fruiten van het uitje met het knoflook teentje. Daarna doe je het vlees er bij en bak je het zachtjes aan tot het lichtbruin is. Als dit gedaan is doe je de soepgroente erbij en de (in stukjes) gesneden gepelde tomaten. Ook het tomatenvocht gaat er bij. De bruine bonen kunnen er ook meteen bij.
Dit roer je even door elkaar heen en doe je het water en het bouillonblokje er bij.
Dit alles laat je even goed doorkoken en als laatste maak je het dan af met wat cayenne peper en peterselie.
Marie79vrijdag 20 december 2002 @ 14:12
Heel lekker en erg makkelijk - voor 2 personen - mais:
nodig:
1 blikje mais
300 g gehakt
1 grote (of 2 kleine) ui
chilisaus
sambal
ketjap
(evt. knoflook)

Fruit de ui in een hapjes pan. Daar doe je de ketjap en chilisaus bij naar smaak. Gehakt rulbakken daarna de sambal erbij (ong. 1 a 2 theel.) en tot slot de mais erdoorheenroeren. Dit lekker laten pruttelen tot de mais warm is.
Lekker met rijst!

Kleintjezondag 22 december 2002 @ 23:13
quote:
Op vrijdag 20 december 2002 13:06 schreef Sheepcidus het volgende:

[..]

Volgens mij zijn al die suikers daar niet goed voor.


Welke al die suikers???
Alleen een beetje poedersuiker.
Pure cacao zit geen suiker in! Kaneel ook niet!
En in vruchten zit vruchtsuiker en dat kan geen kwaad!
Kleintjezondag 22 december 2002 @ 23:13
Heeeeel erg lekker recept, gewoon om een keer wat anders te eten.

Haal bij de buitenlandse groentenboer, de grotere supermarkt of goede groentenboer zoete aardappels.

Nodig:
Zoete aardappels, 1 takje rozemarijn, 2 takjes tijm, 1 teentje knoflook, 1 dl. olijfolie, 1 eetlepel grof zeezout, peper.

Was de aardappels en snij ze in stukken (niet schillen). Ongeveer 1 zoete aardappel per persoon.
Hak de verse kruiden en pers de knoflook (kan ook met kruiden uit een potje) en meng dit alles met olijfolie en het zeezout. Doe de aardappels in een vuurvaste schaal en zet het in de oven, ongeveer 30 minuten!

Eet smakelijk!!!

jerneymaandag 23 december 2002 @ 11:00
Voor twee personen

pakje runderreepjes
olijfolie
ketjap (zo'n 3 a 4 eetlepels)
1 eetlepel wittewijnazijn
ketoembar
1 eetlepel suiker
knoflook (2 teentjes)
1 grote zoete ui

Knoflook en ui in de olijfolie fruiten tot de uien goudbruin zijn, runderreepjes erbij.. als die mooi bruin zijn de ketjap en witte wijnazijn erbij gooien. Ketoembar en suiker eroverheen.

Heel ff roeren nog.. klaar

Zomerpeermaandag 23 december 2002 @ 12:59
quote:
Op zondag 22 december 2002 23:13 schreef Kleintje het volgende:

[..]

Welke al die suikers???
Alleen een beetje poedersuiker.
Pure cacao zit geen suiker in! Kaneel ook niet!
En in vruchten zit vruchtsuiker en dat kan geen kwaad!


Nou eehh... geen kwaad...vruchtensuiker is gewoon suiker, en dus even calorierijk. Daarom mag je als je aan de lijn bent dus ook niet onbeperkt fruit eten en vruchtensap drinken. Op mijn werk was een meisje die ook aan de lijn ging doen, en die vrat zich vervolgens echt helemaal klem aan allerlei fruit. En dan zwaar verbaasd dat ze niet zo snel afviel. "Ik eet toch bijna niks???" (Halve kilo sinaasappels, kilo druiven en ga zo maar door....).
Het verschilt ook nog per soort fruit hoeveel suiker erin zit.

Maar verder klinkt het echt lekker dat toetje !!

Oja, het appelkruimel recept :

Ong. 1 kilo appels schillen, appels in vieren snijden, klokhuis eruithalen en in schijfjes snijden. In een lage vuurvaste schaal doen. Rozijnen wellen en erover strooien (een goed handvol ofzo), wat kaneel erover doen, en eventueel een schep bruine suiker

Kruimels maken : 75 gram boter, 75 gram suiker en 150 gram meel in een kom mikken en kneden maar (ja met je handen!) tot je mooie kruimels hebt.

Kruimels over de appels doen, op 180 graden in de oven tot de kruimels bruin zijn en de appels een beetje moes. (meestal tussen de 15-30 min.)

Beetje laten afkoelen en dan serveren met vanille ijs en/of slagroom

(Maar als je die mix bij de Xenos nog te pakken kan krijgen dan raad ik die aan, daar zit nog wat van haverdinges ofzo door die kruimelmix).

J kunt ook ipv van appels ander fruit nemen, bv. peren en perzikken etc.

Er zijn veel recepten op internet te vinden, zoek maar eens op apple crumble, dan kom je nog meer recepten tegen. Eet smakelijk !!

Kleintjemaandag 23 december 2002 @ 13:03
quote:
Op maandag 23 december 2002 12:59 schreef Zomerpeer het volgende:

[..]

Nou eehh... geen kwaad...vruchtensuiker is gewoon suiker, en dus even calorierijk. Daarom mag je als je aan de lijn bent dus ook niet onbeperkt fruit eten en vruchtensap drinken. Op mijn werk was een meisje die ook aan de lijn ging doen, en die vrat zich vervolgens echt helemaal klem aan allerlei fruit. En dan zwaar verbaasd dat ze niet zo snel afviel. "Ik eet toch bijna niks???" (Halve kilo sinaasappels, kilo druiven en ga zo maar door....).
Het verschilt ook nog per soort fruit hoeveel suiker erin zit.


Hier reageer ik nog even offtopic op.
Druiven en banaan zijn vruchten waar je niet onbeperkt van mag eten, de rest kan over het algemeen geen kwaad.
Ik denk hierbij aan het Weight Watchers dieet.
Dat werkt toch echt en daarbij mag je toch echt heel veel fruit eten!