LuQas | maandag 16 december 2002 @ 16:58 |
Iedereen heeft dat wel, van die dingen die je zelf bedenkt en die dan echt superlekker zijn. Bv: Broodje kaas uit de combimagnetron met kruiden Neem een witbroodje, gewoon een simpel sneetje witbrood 4 a 5 minuten in de grillstand van de magnetron, en het is werkelijk HEERLIJK.... | |
Prins-Punika | maandag 16 december 2002 @ 16:59 |
Niet zelf bedacht (helaas) Flensjes met kruidenboter | |
Celestien | maandag 16 december 2002 @ 17:03 |
Broodje tomaat, kaas en oregano even op magnetron/grill voor 10 minuutjes is ook ook om te smullen. Evenals uitje in de pan met een tomaatje in partjes erbij. Zout, peper en maggi smaakversterker toevoegen. Even laten bakken voor een minuutje of 5 a 10 en dan op je brood gooien. Oehhhh! Zooo lekker! (Met dank aan m'n mams ) | |
MarjoleinA | maandag 16 december 2002 @ 17:09 |
Ik vind wentelteefjes erg lekker alleen niet zelf bedacht | |
Riann | maandag 16 december 2002 @ 17:10 |
asperges in blik een een schaatje doen eroverheen verse bieslook strooien plak kaas erover heen weer verse bieslook erover en zo in de magnetron heerlijk | |
LuQas | maandag 16 december 2002 @ 17:11 |
quote:Dat recept ken ik ja! Ik gooi er alleen altijd nog 2 eieren doorheen, moet je ook eens proberen...... maar wel jammie hoor | |
Redman | maandag 16 december 2002 @ 17:18 |
Geen echt recept: Pindakaas, suiker, vruchtenhagel op een hele dikke verse witte boteram. | |
Bigbagbog | maandag 16 december 2002 @ 17:32 |
Twee sneetjes bruin brood Eitje bakken (dooier heel laten) en op broodje leggen Plakjes kaas en tomaat er op VEEL zout en peper Beetje mayonaise en ketchup Afmaken met wat paprikapoeder, tijm of oregano. Lekkerrrr!!! | |
Capaja | maandag 16 december 2002 @ 21:30 |
spaghetti gehakt rul bakken (event uitje en champignons erbij) en dan ...........
| |
WeirdMicky | maandag 16 december 2002 @ 21:33 |
owww, ik krijg honger van jullie zit ff te denken aan recept, en het enige wat ik op t moment kan verzinnen is: pitah broodje mmmm | |
jacko | maandag 16 december 2002 @ 21:48 |
Sjips, een vervolg op mijn topic over 1-persoons recepten ik ga morgen maken: -300 gr. gehakt rullen in de wok De hele mikmak bij elkaar en afwachten wat het wordt... | |
Sheepcidus | maandag 16 december 2002 @ 22:01 |
Paprika chips (of andere lekkere smaak) + Ham op Brood | |
ParanoidEv | maandag 16 december 2002 @ 22:04 |
Boterham met: pindakaas op een helft jam op andere helft geplette naturelchips ertussen lekker Klinkt wel heel goor | |
RDV | maandag 16 december 2002 @ 22:28 |
quote:Hoe ontdek je dit soort dingen eigenlijk? | |
ParanoidEv | maandag 16 december 2002 @ 22:46 |
quote:Was bij vriend en had honger maar hij had zoals gewoonlijk nix te vreten dus ging maar naar andere vriend die in andere kamer daar woont en toen vroeg ik wat voor broodbeleg hij had, en toen zagen we die zak chips en toen hadden we iets van 'waarom niet?' | |
Henk_Westbroek | maandag 16 december 2002 @ 22:56 |
Geklutst ei met fèta en basilicum | |
Chayenn | maandag 16 december 2002 @ 22:59 |
kaas tomaat en uit snijden op een bord en 1,5 minuut ofzo in de magnetron en dan op het brood. | |
speedfreakssj | dinsdag 17 december 2002 @ 02:28 |
quote:klinkt heerlijk. de mijne: loempia met pindasaus kroket met pindasaus minikaas soufletjes met pindasaus enz. pindasaus is | |
Kleintje | dinsdag 17 december 2002 @ 10:29 |
Beetje van mezelf en een beetje gejat.. Men neme kleine hollandse garnalen, gepeld. | |
realist_ik | dinsdag 17 december 2002 @ 10:40 |
worstenbroodje, doormidden snijden, 2 (of meer )flinke plakken kaas erop, nuke the mothafucka in the microwave, een lik mosterd uitsmeren over de kaas ... streep ketchup eroverheen trekken en dan een beetje oregano ... opdienen met een lekker koude Palm... | |
Kleintje | dinsdag 17 december 2002 @ 10:44 |
plakje bladerdeeg, leg daar een plakje kaas op, beetje chilisaus, wat fijngesneden uitjes en daarop een knakworst. Men vouwe de rest van de bladerdeeg er overheen en gooit dit in de oven. Als het klaar is dan heb je een heerlijk worstebroodje! | |
HeatWave | dinsdag 17 december 2002 @ 10:45 |
Niet helemaal uniek denk ik, maar iig niet uit receptenboek, zelf bedacht: Zalmfilet inkerven, besmeren met klein beetje geperste knoflook, olijfolie eroverheen met dille en zeezout. Inwikkelen in aluminiumfolie en 15-20 in de oven. Zooooooooo lekker Serveren op spaghetti ala ouvo met in de basilicum-olijfolie gebakken paddestoelen en olijven... yum yum yum.... | |
LuQas | dinsdag 17 december 2002 @ 12:10 |
quote:Dit klinkt als het lekkerste dat ik ooit ga eten.... moet ik zeker eens maken! Jij hebt smaak man! | |
jacko | dinsdag 17 december 2002 @ 13:30 |
quote:Vraagje aan de experts: als ik hier nou een beetje zoete ketjap en sambal doorheen doe (ehh, als ik dat gehakt met de groenten aan het wokken ben dus); is dat lekker? | |
Kleintje | dinsdag 17 december 2002 @ 13:36 |
quote:Ja, want anders is het zo'n droge smakeloze hap! | |
Bolletje... | dinsdag 17 december 2002 @ 13:37 |
Ijsbergsla met banaan partjes, appelpartjes, stukjes ananas uit blik door elkaar mengen. Wat sap van het ananas mengen met wat mayonaise en kaneel, en dit als dressing over de sla.. geloof me dit is goddelijk lekker! | |
Cliffie | dinsdag 17 december 2002 @ 13:50 |
quote: | |
webfreak | dinsdag 17 december 2002 @ 14:21 |
Beschuitjes met appelmoes.. En dan opwarmen... Niet echt zelfbedacht, we aten 't vroeger altijd op de kleuterschool | |
Bigbagbog | dinsdag 17 december 2002 @ 14:33 |
quote:McSalad Shaker? | |
Kos | dinsdag 17 december 2002 @ 14:34 |
offtopic [Dit bericht is gewijzigd door Lois op 17-12-2002 16:13] | |
Bigbagbog | dinsdag 17 december 2002 @ 14:35 |
offtopic [Dit bericht is gewijzigd door Lois op 17-12-2002 16:14] | |
Chielus | dinsdag 17 december 2002 @ 14:36 |
offtopic [Dit bericht is gewijzigd door Lois op 17-12-2002 16:14] | |
Chielus | dinsdag 17 december 2002 @ 14:39 |
Ik heb nu echt zin in een Bruin pistolletje met gebakken gamba's overgoten met een sausje van chillisaus, mayonaise en wat room. Beetje Tabasco erbij.... Ik heb alleen geen geld voor Gamba's | |
SheDeviltje | dinsdag 17 december 2002 @ 14:39 |
Weet je wat ook lekker is 1 winterpeen Je snijd de kalkoen in kleine stukjes. Kruid ze met zout, peper en paprika poeder. Bruin bakken. Eruit halen en in het vet de ui, paprika en winterpeen bakken. Daarna doe je het vlees erbij. Scheutje water. Laurier blad erbij. Aardappels erbij. Beetje kruidnagel erin en dan een half uur a 45 minuten laten stoven. Af en toe wel roeren | |
Bigbagbog | dinsdag 17 december 2002 @ 14:41 |
quote:Klinkt lekker. Gebruik ei in plaats van gamba's, met al die saus proef je waarschijnlijk het verschil toch niet | |
Bolletje... | dinsdag 17 december 2002 @ 15:27 |
quote:Dacht ut niet, maak dit al 5 jaar ofzow, McSaladShakers zijn eeeeew | |
#ANONIEM | dinsdag 17 december 2002 @ 15:40 |
quote:Heb het net geprobeerd maar vind er vrij weinig aan hoor.. | |
neo567 | dinsdag 17 december 2002 @ 15:42 |
kidney beans in mexicaanse groente saus en gehakt: gehakt eerst rul bakken en dan de kidney beans erdoor roeren en smullen maar !!!!!! | |
HeatWave | dinsdag 17 december 2002 @ 15:44 |
quote:Succes ! Ik denk dat je het wel lekker gaat vinden ja... en het is niet moeilijk en niet eens heel erg duur, als je de zalm bv bij de aldi haalt... Eet Smakelijk!!! | |
jacko | dinsdag 17 december 2002 @ 15:49 |
quote:*doorzeur-mode aan* Ok, ik heb nu dus 300gr gehakt, een fles ketjap manis, een pot sambal manis, 200 gr. gesnipperde ui en 250 gr. diverse groentes. Plus een pak builtjes-rijst. Ehmm, ik rul 300gr. gehakt, voeg 200 gr. ui en 250 gr. andere groentes toe. Hoeveel rijst heb ik ongeveer nodig? Hoeveel ketjap voeg ik toe en hoeveel sambal? Ehh, graag tips zodat ik niet de hele avond hoef te drinken jacko is echt een beginnend kok [Dit bericht is gewijzigd door jacko op 17-12-2002 15:51] | |
jacko | dinsdag 17 december 2002 @ 15:51 |
quote:Klopt. En komt er bij de Consumentenbond-test als beste uit. Soms vind ik het wel jammer dat ik geen vis lust; dat recept zag er lekker uit. | |
Bigbagbog | dinsdag 17 december 2002 @ 15:53 |
quote:Zo hee, je hebt honger Gewoon een flinke scheut ketjap en een mespunt sambal. Mocht het te heet zijn, gewoon water drinken (of thee, nog beter) | |
HeatWave | dinsdag 17 december 2002 @ 15:54 |
Scheut is lastig he? Ik denk een eetlepel of 3-4 en een theelepeltje sambal, afhankelijk van je weerstand tov heet eten | |
jacko | dinsdag 17 december 2002 @ 15:57 |
quote:*jacko heeft in Turkije rode peper salade gegeten en vond het wel lekker, maar een beetje flauw* Als je maar WEET dat het scherp is... Okok, nog een domme vraag; ik zag in de super zoveel soorten sambal; is er ergens een lijst ofzo welke het scherpst is? | |
Bigbagbog | dinsdag 17 december 2002 @ 15:57 |
quote:Ligt er natuurlijk aan waar je je ketjap in verpakt Tip: roer de sambal er wel goed doorheen, je wilt natuurlijk niet een zouteloos bord eten met een knalled hete laatste hap | |
LiquidGold | dinsdag 17 december 2002 @ 15:58 |
quote:Hmm bij mij thuis wordt dr altijd veel gebruik gemaakt van ketjap en sambal... Van de ketjap kan je beginnen met 1 a 2 eetlepels, proeven en als t te weinig is kan je dr altijd nog wat bij doen. Met de sambal moet je rustig aan doen. Als je niet zo van heel pittig houdt, hou het dan bij 1 eetlepeltje. Ook dan kan je weer proeven of t sterk genoeg is... | |
Kleintje | dinsdag 17 december 2002 @ 15:59 |
quote:30 gram ongekookte rijst is ongeveer 100 gram gekookte rijst. Dat eet ik persoonlijk makkelijk op, ben een vrouwtje. Maar gezien je er heel veel bij doet kan het best wel genoeg zijn. Andes doe je 40 gram rijst, moet zeker voldoende zijn! | |
LiquidGold | dinsdag 17 december 2002 @ 15:59 |
Manis is trouwens goede beginner. Erg smaakvolle sambal, is mijn mening dan | |
Kleintje | dinsdag 17 december 2002 @ 16:02 |
Men neme kleine garnaaltjes, bieslook, koksroom (of gewoon pure room maar koksroom is minder vet), knoflook en een stokbrood. Pers wat knoflook uit, flikker dit in een koekepan, bak het even aan met wat olijfolie, gooi de garnaaltjes erbij, even snel aanbakken, de koksroom erbij, even laten aanstaan, wat bieslook er doorheen en klaar is kees! Heerlijk om te eten met stokbrood. Lekker dopen in de saus! | |
jacko | dinsdag 17 december 2002 @ 16:03 |
quote:Tnx voor alle tips. Ik ga zo maar eens beginnen en zal vertellen hoe het gegaan is. Ook dit is een leuk topic trouwens; ik zal er morgen nog eens doorheen bladeren (evenals door recepten voor 1 persoon) om te zien wat ik dan ga eten. | |
HeatWave | dinsdag 17 december 2002 @ 16:03 |
quote:Klinkt ook wel lekker | |
Kleintje | dinsdag 17 december 2002 @ 16:06 |
Simpel maar lekker: potje doperwten, 300 gram gehakt, fles pittige chilisaus, pak aardappelpuree (+ hetgeen wat nodig is om dit te maken), paar plakjes kaas, paneermeel, ovenschaal en een oven. Rul het gehakt, gooi er behoorlijk wat chilisaus op. Eventueel wat uienpoeder en wat knoflook door persen. Gooi dit in de ovenschaal. Laat het vocht van de doperwten weggaan, gooi de rauwe doperwten bovenop het gehakt. Maak de aardappelpuree, gooi dit op de doperwten, beetje paneermeel + de plakjes kaas erop en smijt dit ongeveer een kwartier in de oven! Smullen maar! | |
Kleintje | dinsdag 17 december 2002 @ 16:07 |
Zin in wat zoets maar ben je een soort aan de lijn? Appel schillen, in stukjes doen, banaantje in stukjes, mandarijn in stukjes (en zo kan je er nog meer fruit bij gooien) Smullen maar | |
Bigbagbog | dinsdag 17 december 2002 @ 16:08 |
Weet iemand nog een snel 1 persoons recept? Ik moet straks vroeg wg en moet dus snel iets te eten maken. Ik heb geen zin om boodschappen te gaan doen dus het liefst ingrediënten die de meeste mensen (ik dus vooral) gewoon in huis hebben. Vorige week had ik een broodje ei, maar dat is zo saai | |
Kleintje | dinsdag 17 december 2002 @ 16:10 |
quote:Roep even snel wat je in huis hebt? | |
Kleintje | dinsdag 17 december 2002 @ 16:13 |
Favoriet van mij: Ei met troep! Hier gaat alles in wat ik in huis heb. Kluts wat eieren in een schaaltje. Beetje ketjap, chilisaus (de pittige, niet de zoete), worchestersaus, augurk, zilveruitjes, stukjes ham, geraspte kaas en wat paprikapoeder! Ik maak hier roereieren van. Heerlijk op brood. | |
Bigbagbog | dinsdag 17 december 2002 @ 16:14 |
Niet veel aan vlees, wel wat groenten (tomaat, komkommer, wortel, ui), veel kruiden (HEEL veel) en wat sauzen. Ook wel kaas enzo. Valt vast wel iets lekkers mee te maken .. eventueel ook met ei .. of met brood. Heb trouwens ook nog bruine bonen | |
Kleintje | dinsdag 17 december 2002 @ 16:15 |
quote:Zie bovenstaand recept. Met wat sauzen en kruiden kom je een eind. Tomaat er doorheen is ook erg lekker! | |
beertje_ | dinsdag 17 december 2002 @ 16:20 |
Hurrie Smurrie(rare naam maar wel ) Nasi/bami vlees marineren met vleeskruiden(no1 van Maggi) en kipkruiden, snufje oregano. -edit- als je er champignons doorheen doet nog lekkerder [Dit bericht is gewijzigd door beertje_ op 17-12-2002 16:21] | |
Bigbagbog | dinsdag 17 december 2002 @ 16:21 |
Hm klinkt lekker. Ei met troep, dat klinkt al lekker, ik hou altijd wel van prutjes. M'n vader maakte altijd Spaanse Tortilla: | |
jacko | dinsdag 17 december 2002 @ 17:56 |
quote:Tnx voor alle tips. Ik heb heerlijk gegeten en heb morgen nog een maaltje. peter | |
LuQas | dinsdag 17 december 2002 @ 19:32 |
quote:Jammer, ik vind het verrukkelijk echt | |
Zomerpeer | woensdag 18 december 2002 @ 16:12 |
1 pak spaghetti, 1 pakje spekjes 1 pakje Boursin of andere kruidenkaas 1 potje roomspinazie 1 blik of glas (of verse) champignons beetje melk of slagroom De spekjes bakken, dan champignons erbij doen. De spinazie opwarmen, als ie warm is de kruidenkaas erbij gooien, goed roeren. Dan de spekjes & champignons erbij. FF proeven, beetje melk of slagroom erdoor om het wat minder zout te maken. Spaghetti koken en KLAAR! En deze is ook lekker (voorgerecht) Champignons ala Escargots Champignons schoonmaken, steeltjes eruithalen Dan ongeveer 10-15 minuten in de oven, 150 graden. Succes | |
Sheepcidus | vrijdag 20 december 2002 @ 13:06 |
quote:Volgens mij zijn al die suikers daar niet goed voor. | |
moussy | vrijdag 20 december 2002 @ 13:40 |
Shoarmasoep 2 personen. * 1 ui * 150 gr. Shoarmavlees * 75 gr. (boeren)Soepgroente * 1 teentje knoflook * 1 blikje gepelde tomaten * 1 blik bruine bonen (360 gr) * 1 vleesbouillontablet * Cayenne peper * Peterselie * ¼ liter water Je begint met het fruiten van het uitje met het knoflook teentje. Daarna doe je het vlees er bij en bak je het zachtjes aan tot het lichtbruin is. Als dit gedaan is doe je de soepgroente erbij en de (in stukjes) gesneden gepelde tomaten. Ook het tomatenvocht gaat er bij. De bruine bonen kunnen er ook meteen bij. Dit roer je even door elkaar heen en doe je het water en het bouillonblokje er bij. Dit alles laat je even goed doorkoken en als laatste maak je het dan af met wat cayenne peper en peterselie. | |
Marie79 | vrijdag 20 december 2002 @ 14:12 |
Heel lekker en erg makkelijk - voor 2 personen - mais: nodig: 1 blikje mais 300 g gehakt 1 grote (of 2 kleine) ui chilisaus sambal ketjap (evt. knoflook) Fruit de ui in een hapjes pan. Daar doe je de ketjap en chilisaus bij naar smaak. Gehakt rulbakken daarna de sambal erbij (ong. 1 a 2 theel.) en tot slot de mais erdoorheenroeren. Dit lekker laten pruttelen tot de mais warm is. | |
Kleintje | zondag 22 december 2002 @ 23:13 |
quote:Welke al die suikers??? Alleen een beetje poedersuiker. Pure cacao zit geen suiker in! Kaneel ook niet! En in vruchten zit vruchtsuiker en dat kan geen kwaad! | |
Kleintje | zondag 22 december 2002 @ 23:13 |
Heeeeel erg lekker recept, gewoon om een keer wat anders te eten. Haal bij de buitenlandse groentenboer, de grotere supermarkt of goede groentenboer zoete aardappels. Nodig: Was de aardappels en snij ze in stukken (niet schillen). Ongeveer 1 zoete aardappel per persoon. Eet smakelijk!!! | |
jerney | maandag 23 december 2002 @ 11:00 |
Voor twee personen pakje runderreepjes Knoflook en ui in de olijfolie fruiten tot de uien goudbruin zijn, runderreepjes erbij.. als die mooi bruin zijn de ketjap en witte wijnazijn erbij gooien. Ketoembar en suiker eroverheen. Heel ff roeren nog.. klaar | |
Zomerpeer | maandag 23 december 2002 @ 12:59 |
quote:Nou eehh... geen kwaad...vruchtensuiker is gewoon suiker, en dus even calorierijk. Daarom mag je als je aan de lijn bent dus ook niet onbeperkt fruit eten en vruchtensap drinken. Op mijn werk was een meisje die ook aan de lijn ging doen, en die vrat zich vervolgens echt helemaal klem aan allerlei fruit. En dan zwaar verbaasd dat ze niet zo snel afviel. "Ik eet toch bijna niks???" (Halve kilo sinaasappels, kilo druiven en ga zo maar door....). Het verschilt ook nog per soort fruit hoeveel suiker erin zit. Maar verder klinkt het echt lekker dat toetje !! Oja, het appelkruimel recept : Ong. 1 kilo appels schillen, appels in vieren snijden, klokhuis eruithalen en in schijfjes snijden. In een lage vuurvaste schaal doen. Rozijnen wellen en erover strooien (een goed handvol ofzo), wat kaneel erover doen, en eventueel een schep bruine suiker Kruimels maken : 75 gram boter, 75 gram suiker en 150 gram meel in een kom mikken en kneden maar (ja met je handen!) tot je mooie kruimels hebt. Kruimels over de appels doen, op 180 graden in de oven tot de kruimels bruin zijn en de appels een beetje moes. (meestal tussen de 15-30 min.) Beetje laten afkoelen en dan serveren met vanille ijs en/of slagroom (Maar als je die mix bij de Xenos nog te pakken kan krijgen dan raad ik die aan, daar zit nog wat van haverdinges ofzo door die kruimelmix). J kunt ook ipv van appels ander fruit nemen, bv. peren en perzikken etc. Er zijn veel recepten op internet te vinden, zoek maar eens op apple crumble, dan kom je nog meer recepten tegen. Eet smakelijk !! | |
Kleintje | maandag 23 december 2002 @ 13:03 |
quote:Hier reageer ik nog even offtopic op. Druiven en banaan zijn vruchten waar je niet onbeperkt van mag eten, de rest kan over het algemeen geen kwaad. Ik denk hierbij aan het Weight Watchers dieet. Dat werkt toch echt en daarbij mag je toch echt heel veel fruit eten! |